|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
|
|
#4622 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
![]() ![]() Domi Sara to 2x Aniołek
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Czarownica, 8 dni to długo. Dobrze chociaż, że go brzuszek nie męczy. Ja bym dała czopka. Albo zjedz jabłka, siemię lniane. I jak kp to powinno pomóc.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4624 |
|
Zadomowienie
|
Odpaliłam kompa- słodziak w obu postaciach
Fajny pomysł na zdjęcia z liśćmi na Instagramie. Ściągnęłam po Tobie Dzieci nakarmione, jedno zaciesza pod karuzelą, drugie morduje wrogów na Playstation. Rosół się gotuje czas na relaks ![]() Ja zamawiam wszystko na DOZ .pl. Hurtownia jest zaraz obok mnie, to do apteki mi dowożą jeszcze tego samego dnia Swoją drogą brałam udział w tworzeniu tej apteki i mam sentyment Mają tanie smoczki i butelki.Ktoś pytał o komplet garnków- w Carrefurze jest zestaw za 32,99
|
#4625 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43318766]Dobra, 3 sprawy i idę spać. 1. dziękuję za odpowiedzi w sprawie kup ![]() 2. patrzcie i podziwiajcie! To dopiero filmiki urodowe! (bez złośliwości) Ja też takiego chcę :P http://www.youtube.com/watch?v=nk9Zf...G_jVmiqUhDHvZg 3. Cynamonki kochane, jak dobrze, że u Was do przodu... Oby udało Wam się szybko przepędzić gronkowca! I wychodźcie już do domu, nigdzie nie będzie Wam lepiej... Dużo zdrówka dla Adasia i sił dla rodziców.A jeśli chodzi o zdjęcie - cała "przyjemność" po naszej stronie! (Oczywiście wolałybyśmy nie mieć powodu, by to robić )Ja chciałam tylko napisać, że wizaż ma OGROMNĄ siłę. Jak straciłam pierwszą ciążę, otrzymałam tak ogromne wsparcie od mnóstwa dziewczyn tutaj, na moim wątku mamusiowym i aniołkowym, że w realu nawet tak nie miałam. Potem jak zaszłam w drugą, to też wiem, że wiele dziewczyn (z powyższych wątków + z tego + jeszcze innych) mi kibicowało ![]() Jak urodził się Artuś, dostałam tutaj wiele życzeń, gratulacji (oraz cudnych kartek i prezentów właśnie od dziewczyn z mojego poprzedniego wątku mamusiowego ), to było tak wzruszające, że nie umiem tego wyrazić słowami. Wizażowe kciuki i życzenia mają moc!!!!!!! [/QUOTE] No ja mam takie same spostrzezenia odnosdnie wizazu co ty.. W poprzedniej ciazy i po urodzen starszaka gdyby nie wizaz i dziewczyny to bym sobie chyba w lep strzelila... Mialam mega depresje, nikt tego nie widzial i mi nie pomogl wiec mialam gdzie sie wygadac . I ktos mnie wysluchal ![]() Cytat:
oby zlazlo..Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja u fryzjera. Siedze z farba na glowie wygladam jak kupa, przychodzi moj przyszly szwagier sie ostrzyc i mowi "jak zawsze ladnie wygladasz". Ja wiem ze to nieprawda i ze to z grzecznosci tylko, ale mile to strasznie. Ze tez moj maz nie umie sie tak dobrze zachowac w kazdej sytuacji. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4627 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wyobraziłam sobie Ciebie z tymi siatami ![]() Cytat:
Ucałuj Adasia ![]() Cytat:
![]() A jak teraz się czuje? Cytat:
![]() A może przeszyj guzik w marynarce? Mojemu ubranka do chrztu chce kupić przyszła chrzestna. Już miałam mówić, że nie trzeba-sami kupimy, ale w porę ugryzłam się w język ![]() Ona tak się cieszy, że będzie chrzestną, że aż jestem w szoku A już bałam się, że znów mi ktoś odmówi
|
||||
|
|
|
#4628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Módl się teraz by teściowa nie posłuchała ![]() Cytat:
Czasem jak Mały zaśnie to tak patrzę na niego i myślę, że jest taki cudowny, tak szybko rośnie i zaczynam chcieć by się obudził, potulić go .... A w ciągu dnia z kolei marzę o chwili dla siebie... Doszło do tego, że skaczę z radości, gdy mam wolne 2-3 godziny na porządne posprzątanie mieszkania Praktycznie prawie każdą czynność robię z dzieckiem na ręku/zerkając na dziecko/bujając dziecko w bujaczku nogą... TŻ ma ostatnio albo nocki albo popołudniówki, więc nie mogę na niego liczyć ![]() Myślałam, że jak będzie miał nocki to pośpi do 12 i potem trochę mnie odciąży, ale gdzie tam - on śpi prawie cały dzień... ![]() ---- Hej Noc całkiem całkiem, ale od 7dmej próbuję nakarmić dziecko! Wszystko jest ciekawsze od jedzenia-to już 3ci taki dzień. Mam wrażenie, że nie zjada nawet połowy tego, co jadł do tej pory ![]() Mam nadzieję, że to tylko taki etap i dziecko zacznie mi znów normalnie jeść. Ponadto kupiłam wczoraj Pampersy 4ki. Miałam kupić Toujursy Lidlowskie ale one są aż do 18 kg, a Pampki do 14kg i padło na nie. Super pasują do Kubusiowej pupki, więc wielce zadowolona oczekiwałam suchej nocy-ale gdzie tam ![]() Dziecko znów było w nocy osikane. A poranna kupa znów była na plecach ![]() Nie wiem o co kaman - chyba jestem tak beznadziejna, że nie potrafię dobrze pampersa założyć
|
||
|
|
|
#4629 |
|
Konto usunięte
|
Neni my też mamy czasami kupę pod szyją, a Dady są dość długie. Nie wiem, jak te małe czarodzieje to robią, że się umieją tak o.srać
|
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie mam prądu w domu, więc siedzę i wymyślam. Wpadłam na nowy pomysł, więc włączyłam net w telefonie, uruchomiłam hot-spot i wkleiłam do klubu!!!
Agrafka ![]() Ok, już się wyłączam, bo mi bateria szybko padnie w tel. Ale będę podczytywać. O 15 już powinnam wrócić do spamowania ![]() Nadal czekam na brakujące kciuki dobosz.k@gmail.com |
|
|
|
#4631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakierka - nie odbijam Małego po jedzeniu nocnym. Czasem się kręci, bo chce mu się odbić, ale to rzadko. Wtedy się wybudzam, podnoszę go i po sprawie. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43321590]Neni my też mamy czasami kupę pod szyją, a Dady są dość długie. Nie wiem, jak te małe czarodzieje to robią, że się umieją tak o.srać [/QUOTE]No -takie maluchy a takie kupsztole walą Cytat:
|
||
|
|
|
#4632 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wszytskiego najlepszego [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43318766] 2. patrzcie i podziwiajcie! To dopiero filmiki urodowe! (bez złośliwości) Ja też takiego chcę :P http://www.youtube.com/watch?v=nk9Zf...G_jVmiqUhDHvZg [/QUOTE] Dobry jest chłopak ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My odkąd mamy Tojoursy ani kupa ani siku nie ucikają. Pampki przeciekały górą, Dady nogawką, Softisy się odklejają, a Babydream i Happy są strasznie grube.
|
|
#4634 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj drugi dzień z rzędu pobudka o 4 dopiero, jak przed 21 zasnął. I jeśli chodzi o jedzenie, to mam wrażenie że jemu się wydłużają przerwy nie tylko w nocy ale i w dzień. A dzisiaj pozyczam wagę od koleżanki bo zastanawiam sie czy wystarczająco je. Z drugiej strony jak jest głodny to wyraźnie to widać, a jak juz jest mega głodny (np po przerwie spacerowej ze spaniem ok 4-5h) to jest wrzask jak oko otworzy
![]() Rano lało u mnie a teraz piękna pogoda. Jak Galganek wstanie z drzemki to pobawimy się troszkę na macie i na spacer. Samanta: okropnie to zaczerwienie wokół ust wygląda. Mam nadzieję że szybko zejdzie. Byłaś z tym u lekarza? Cytat:
to jak sobie przypomnisz to napisz ![]() czy w jednej czy w drugiej wersji słodka jest ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
)) długo to.. a któreś już wyszły?czy cały czas idą?brawo! Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zero wdzięczności. Dobrze, że do tego Ustronia jutro jedziemy, to się ten mój chłop troszkę zrehabilituje.
|
|
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baloniku sto lat! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4637 |
|
Konto usunięte
|
Cynamonk -
te szpitale..
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Baloniku: wszystkiego najlepszego!!!
Mela: bardzo miło usłyszeć taki komplement bezinteresowny! ![]() Któraś z was ma może termometr microlife if skroniowo-uszny??
|
#4639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Próbuję nadrobić, ale z Małym na ręku trudno mi cytować
|
||
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
mam to samo... szczupak zasnal mi na reku, a ja nie chce budzic go stukaniem
![]() zrobie najazd wieczorem jak tz wroci
|
#4641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak mnie wzruszyła twoja wypowiedż.Biedny Adaś jeszcze gronkowca mu zaaplikowali
|
||
|
|
|
#4642 |
|
Zadomowienie
|
U nas noc ok 2 pobudki, Standardowo o 2 i o 5 więc luz ![]() Dziś postanowiłam zainwestować w siebie i uderzam do fryzjera ![]() Trzeba zrobić coś z nimi bo niedługo łysa będe, tak wypadają aaaaaaaaa... w szpitalu pediatra mówiła żebym zaczęła wprowadzać jedzonko małemu już po 3 miesiącu bo jest dość duży (65cm i 6.5 kg ) tylko żebym zaczęła od pierwszej łyżeczki, raz dziennie albo deserek albo obiadek. bo to mnie kaloryczne niż mleko i nie będzie tak tył bo już pyzuś z niego. Teraz zastanawiam się czy dawać???
|
#4643 |
|
Rozeznanie
|
kejt a ja nie mam dostepu do klubu a tez bym chciala wiedzic o co chodzi
Przesle mi ktoras ta wiadomosc na priv?Cynamonku tak sie ciesze ze Adas ze z cycusia A gronkowca na pewno pokona bez problemu U nas w miarę znosna noc, pierwsza pobudka o 2 druga o 4 a trzecia kolo 8 ![]() Teraz dziec lezy w lozeczku i pozera swoje rece, chyba dam jej troche mm bo na cyca oczywiscie ma focha
Edytowane przez strawberry162 Czas edycji: 2013-10-18 o 11:43 |
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam i czytam i czytam i g.ówno wiem. Jakie, jakiej firmy kaszki będziecie podawały maluszkom gdy zaczniecie ekspozycję na gluten?
Gdzieś wyczytałam, że w tych Bobovity jest cukier,a gdzie indziej jest z kolei polecana. Czytałyście może składy? Muszę chyba zasiąść w sklepie i wszystkie przeanalizować. |
|
|
|
#4645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4646 | |
|
Konto usunięte
|
Mały śpi, ale już się budzi.
A ja odciągnęłam, pobuszowałam w sieci i zjadłam śniadanko, kończę kawę teraz ![]() Cytat:
on coś zrobi: czemu mnie nigdy nie pochwalisz, że dobrze zrobiłem, że dobry obiad, że dobrze wszystko przygotowałem do kąpieli... ja coś zrobię: --------------------- I ostatnio mu powiesiłam pranie i pytam: jak się mówi?... To wielkie oburzenie... Brak słów na tych facetów. |
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę jednak jeszcze poczytać opinie o innych. Link nie wchodzi- powinno być na początku adresu bobovita. pl
Marika (23 tc) Edytowane przez taribari Czas edycji: 2013-10-18 o 11:48 |
|
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;4331876]
Ja chciałam tylko napisać, że wizaż ma OGROMNĄ siłę. Jak straciłam pierwszą ciążę, otrzymałam tak ogromne wsparcie od mnóstwa dziewczyn tutaj, na moim wątku mamusiowym i aniołkowym, że w realu nawet tak nie miałam. Potem jak zaszłam w drugą, to też wiem, że wiele dziewczyn (z powyższych wątków + z tego + jeszcze innych) mi kibicowało ![]() Jak urodził się Artuś, dostałam tutaj wiele życzeń, gratulacji (oraz cudnych kartek i prezentów właśnie od dziewczyn z mojego poprzedniego wątku mamusiowego ), to było tak wzruszające, że nie umiem tego wyrazić słowami. Wizażowe kciuki i życzenia mają moc!!!!!!! [/COLOR][/QUOTE] Cytat:
Mój ma podobne wymiary ![]() Mam pediatrę w środę, ciekawe czy coś zasuguruje
|
|
|
|
|
#4650 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najchętniej zwykłą mannę bym podała, ale ona nie wiadomo gdzie rosła. A wszystkie te dziecięce są z czymś, albo z cukrem, albo z mm :/ Chyba przeszukam wszystkie sklepy pod tym kątem. MAM WERY IMPORTANT KŁESZCZON ![]() Dziewczyny jakie kurtki są teraz modne? (takie właśnie jesienno-zimowe). Moja mama chce kupić sis i wysłać. Styl raczej mało kobiecy :P, bardziej sportowy. Bardzo bym prosiła o jakieś obrazki, żebym mogła mamie opisać. Ja sama nie wiem, nie ubieram się modnie, mam jedną kurtkę na parę lat :P |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

Fajny pomysł na zdjęcia z liśćmi na Instagramie. Ściągnęłam po Tobie 
Swoją drogą brałam udział w tworzeniu tej apteki i mam sentyment 
i tu popełniłam błąd swojego życia bo powiedziałam że może przecież przychodzić kiedy tylko chce i nie potrzebuje zaproszenia 

)

i mam problem z butami bo niestety nie mogę obcasow nalozyc 

tak mnie wzruszyła twoja wypowiedż.