Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 14:20   #4531
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

własnie dostałam wiadomość: "mam Cię bardziej pykać to szybciej dziecko wyjdzie"
o to wieczorem będzie pykanko

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 14:20   #4532
Miss Triss
Zadomowienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
przepraszam, ale
mnie dzisiaj z rana TŻ przed wyjściem całował po policzku i potem w szyje mnie pocałował i gdyby nie fakt że musiał za sekunde wychodzić to bym się na niego rzuciła bo takie ciary mi przechodziły że omatkoświęta

powiem Ci tak, jeżeli esteś gotowa że książka Cię tak pobudzi że mogłabyś nie schodzić z małża to czytaj ja po niej mogłabym jak to w piosenke: "cztery razy, po dwa razy, osiem razy, raz po raz, po północy ze 2 razy i nad ranem jeszcze raz"

własnie dostałam wiadomość: "mam Cię bardziej pykać to szybciej dziecko wyjdzie"
Skoro tak mówisz to z chęcią przeczytam tą książkę tylko może dopiero po porodzie i po połogu, coby mnie za bardzo nie nakręciła.
Nawet nie chcę sobie wyobrażać co znaczy "bardziej pykać".
Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Tydzień, wow, za nie dlugo zapomne w ogóle co to i co jak z czym do czego

U nas jest znieczulenie. Myślę, że kobieta powinna mieć mozliwość na każdym etapie wziąć znieczulenie, o ile to możliwe. To jest indywidualna sprawa każdej rodzącej i myslę że nie powinno się tego komentować w negatywny sposób. Oczywiście mam na myśli sytuacje z zycia wziętą, u mnie w pracy dziewczyna do koleżanki "wzięlaś znieczulenie? nie wiesz co to prawdziwy poród, a i jeszcze dziecko możesz skrzywdzić "
Nie bój się niczego nie zapomnisz. Jak przyjdzie co do czego to będziecie wiedzieli co i jak.
Też sądzę, że znieczulenie powinno być dostępne dla każdej kobiety (no chyba, że są jakieś przeciwwskazania medyczne) i to czy kobieta je weźmie wcale nie powinno być powodem do negatywnych komentarzy. Wiadomo każdy ma inny próg bólu, każdy inaczej przeżyje poród więc skoro jest taka moźliwość to dlaczego nie skorzystać.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 14:23   #4533
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
A ponad 2 kg to niska waga? pytam bo nie wiem- tak ważyły 2 tyg temu. Jak zdecyduje się na CC to je przewiozą od razu do innego szpitala więc bede sie musiała szybko zregenerowac i lecieć za nimi.

Ej no, uwielbiam po szyjiiiii, koniec stop juz nic nie piszcie, bo chyba oszaleje ja przeczytalam wszystkie trzy części nie dawno, w przeciagu dwóchj tygodni, więc wyobraż sobie moje libidoooo ponad milion w ogole nie wiem po co czytałam, skoro i tak wiedziałam, że nic z tego nie bedzie

ooooo będzie się dzialo
mi się wydaje że do inkubatora to wkładają dzieci które ważą mniej niż 2 kg

nie odważyłabym się czytać tej książki nie mogąc zmolestować małża

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
o to wieczorem będzie pykanko
to się okaże
Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Skoro tak mówisz to z chęcią przeczytam tą książkę tylko może dopiero po porodzie i po połogu, coby mnie za bardzo nie nakręciła.
Nawet nie chcę sobie wyobrażać co znaczy "bardziej pykać".
ja bym Ci radziła przeczytać ją teraz, bo potem Wam mała może "przeszkadzać" tak jak Jasiek Domii
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 14:23   #4534
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
A ponad 2 kg to niska waga? pytam bo nie wiem- tak ważyły 2 tyg temu. Jak zdecyduje się na CC to je przewiozą od razu do innego szpitala więc bede sie musiała szybko zregenerowac i lecieć za nimi
moja miała 2250 g i na dobe do inkubatroka trafiła, a nic jej nie było., może to od szpitala zależy. Ale sęk w tym że wagę prawidłowa dopiero w momencie urodzenia się dowiadujemy. U mnie 400 g mniej dziecko miało niż podawano
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 14:25   #4535
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
pewnie takie:
Załącznik 5449522
Cytat:
ja się własnie zastanawiam czy nie rodzić na takim kole.
to zdjęcie jest akurat ze szpitala z mojego miasta.
musze pogadac z lekarzem o tym [COLOR="Silver"
dokładnie Koło porodowe Roma, w Narutowiczu jest 6 sal i tylko jedno to koło więc Maoami miała farta, że się załapała i ciekawa jestem, czy skorzystali
A Niunia, pisałam kiedyś do dziewczyny z wrześniówek, bo też tam rodziła, gdzie Maoami i cytuję "Rodziłam w sali z kołem porodowym :p Jest bardzo fajne o wiele lepiej się na nim znosi skurcze niż na łóżku, także polecam " (papuga, )

A jak ktoś chce pooglądać- to link, ostrzegam, że jest bez cenzury

https://www.youtube.com/watch?v=2Bd9Sq_9nb4

Cytat:
Co to takiego? Pierwszy raz w życiu widzę takie urządzenie i z porodem mi się ono nie kojarzy, ale z czymś innym to i owszem.
ciekawe czy ktoś im taki numer wywinął i na porodówce bunga bunga uskutecznił A mówią, że to przyspiesza poród więc...

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
A jak u Was dziewczyny ? Jest znieczulenie w szpitalach ? Jakie macie zdanie na jego temat?
u nas ponoć znieczulenie podają, jak ktoś chce(o ile rozwarcie nie jest za duże już)albo proponują sami, jak widzą, że mama ma bardzo niski próg bólu. Gazu rozweselającego już nie ma, bo im alarm przeciwpożarowy się włączał Są wanny, piłki, worki sako i owo koło sztuk 1
A czy sama będę chciała znieczulenie to się w trakcie porodu okaże, zawsze jakaś opcja.

Cytat:
Szykuj się na wieczorne szaleństwo

Cytat:
O właśnie muszę się dzisiaj wydepilować bo mi się bzykać chce a z takim jeżem to nie bardzo :P

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 14:26   #4536
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
ja bym Ci radziła przeczytać ją teraz, bo potem Wam mała może "przeszkadzać" tak jak Jasiek Domii
Teraz to nie ma mowy żebym zaczynała jakąś książkę czytać, bo jak zacznę i mnie wciągnie to świat nie będzie dla mnie istniał poza książką. Jeszcze dużo mi brakuje do wyprawki więc tym sie powinnam zająć a nie czytaniem, wystarczy, że pół dnia przesiaduję na wizażu.
Stary 2013-10-18, 14:28   #4537
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
moja miała 2250 g i na dobe do inkubatroka trafiła, a nic jej nie było., może to od szpitala zależy. Ale sęk w tym że wagę prawidłowa dopiero w momencie urodzenia się dowiadujemy. U mnie 400 g mniej dziecko miało niż podawano
Właśnie, aż sobie zerknęłam, ile Twoja malutka miała. W poniedziałek mam wizytę, zobaczymy ile przykoksiły
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 14:32   #4538
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to nie ma mowy żebym zaczynała jakąś książkę czytać, bo jak zacznę i mnie wciągnie to świat nie będzie dla mnie istniał poza książką. Jeszcze dużo mi brakuje do wyprawki więc tym sie powinnam zająć a nie czytaniem, wystarczy, że pół dnia przesiaduję na wizażu.
ee tam, myślę że TŻ nie miałby nic przeciwko temu żebyś drugie pół dnia siedziała nad książką, cieszył by się

zjadłam ciastko- mam zgagę, poprawiłam buraczkami ze słoiczka i mam jeszcze większą zgagę ale nie mogłam się powstrzymać i nie zjeść
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-18 o 14:33
Stary 2013-10-18, 14:37   #4539
sorento
Rozeznanie

Cytat:
zjadłam ciastko- mam zgagę, poprawiłam buraczkami ze słoiczka i mam jeszcze większą zgagę ale nie mogłam się powstrzymać i nie zjeść
zgaga tak czy siak była, a przynajmniej sobie dobroci pojadłaś

nasz synek
Stary 2013-10-18, 14:44   #4540
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość

ciekawe czy ktoś im taki numer wywinął i na porodówce bunga bunga uskutecznił A mówią, że to przyspiesza poród więc...
Po tym filmiku wreszcie widzę, że to może mieć zastosowanie do porodu i wygląda bardzo ciekawie, ale pewnie u mnie w mieście tego nie ma.
Cytat:
ee tam, myślę że TŻ nie miałby nic przeciwko temu żebyś drugie pół dnia siedziała nad książką, cieszył by się

Pewnie by się cieszył, bo miałby swobodny dostęp do komputera, a wieczorem bzykanko. Tylko ciekawe kto zajął by się kompletowanie wyprawki.

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

O wilku mowa! Mąż wrócił z pracy ... to mnie zaskoczył, bo obiad nie gotowy.
Spadam!
Stary 2013-10-18, 14:45   #4541
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
zgaga tak czy siak była, a przynajmniej sobie dobroci pojadłaś
dobrze że po Rennie mi przeszło ;D
Cytat:
Pewnie by się cieszył, bo miałby swobodny dostęp do komputera, a wieczorem bzykanko. Tylko ciekawe kto zajął by się kompletowanie wyprawki.
no to szybko bierz się za kupno wyprawki a potem za czytanie książki

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-18, 14:46   #4542
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie Koło porodowe Roma, w Narutowiczu jest 6 sal i tylko jedno to koło więc Maoami miała farta, że się załapała i ciekawa jestem, czy skorzystali
A Niunia, pisałam kiedyś do dziewczyny z wrześniówek, bo też tam rodziła, gdzie Maoami i cytuję "Rodziłam w sali z kołem porodowym :p Jest bardzo fajne o wiele lepiej się na nim znosi skurcze niż na łóżku, także polecam " (papuga, )

u nas ponoć znieczulenie podają, jak ktoś chce(o ile rozwarcie nie jest za duże już)albo proponują sami, jak widzą, że mama ma bardzo niski próg bólu. Gazu rozweselającego już nie ma, bo im alarm przeciwpożarowy się włączał Są wanny, piłki, worki sako i owo koło sztuk 1
A czy sama będę chciała znieczulenie to się w trakcie porodu okaże, zawsze jakaś opcja.
Kurczę obejrzałam ten filmik, i powiem że to koło zrobiło na mnie pozytywne wrażenie - ale u nas niestety nie ma takiego.

Co do znieczulenia - ja też uważam że kobieta powinna mieć wybór przede wszystkim i możliwość skorzystania jeżeli zaistnieje taka potrzeba a nie ma przeciwwskazań.
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 14:51   #4543
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Dziewczyny w ogóle wczoraj zaczęłam 34 tc ale ten czas leci

A co do zgagi może nie polecam, bo na żołądek jednak nie za dobre, ale szklanka wody z łyżeczką sody, działa od razu. Ostatnio miałam taką mega, że aż wymioty i pomogło.
Stary 2013-10-18, 14:55   #4544
89Beatka
Wtajemniczenie

Proszę zdjęcie giga człowieka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC0301.jpg (74,7 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSC0288.jpg (35,2 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSC0292.jpg (54,9 KB, 60 załadowań)
Stary 2013-10-18, 14:56   #4545
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

A co do zgagi może nie polecam, bo na żołądek jednak nie za dobre, ale szklanka wody z łyżeczką sody, działa od razu. Ostatnio miałam taką mega, że aż wymioty i pomogło.
Za tydzień

Dziewczyny a Babku się coś odzywała po tym KTG ? Z tego co pamiętam to wczoraj miała mieć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 15:02   #4546
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-18, 15:03   #4547
sorento
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
jaki skrzacik cudny

Cytat:
Dziewczyny a Babku się coś odzywała po tym KTG ? Z tego co pamiętam to wczoraj miała mieć
Hmm, chyba nie , ale widzę ją na dole, pewnie zaraz coś napisze.

Babku

nasz synek
Stary 2013-10-18, 15:04   #4548
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Beatka super zdjęcia ! A pierwsze mnie rozwaliło na łopatki
Stary 2013-10-18, 15:07   #4549
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Jejku jakie maleństwo : love:
A na ostatnim, jak trzyma paluszek : love:

Jużż się moich nie mogę doczekać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 15:07   #4550
Antibia86
Rozeznanie

hej dziewczynki podzcytuje Was ale jakos mam dołka ostatnio i nie chce mi sie nic pisac. chciałabymjuz urodzić,jestem taka jakas nieporadna i ciaglezmeczona, ciagle z oddechem problem. Mały miod 3 dni daje do wiwatu, wierzga strasznie mam wrazenie jakby wogole nie spał. Dziś jescze się wywaliłam na sczescie brzuch osloniłam ale chyba mocno stukłam sobie lokieć bo spuchł i boli;/

Musze sobie jakos humor poprawić....nie wiem jak...jescze ta pogoda....

a Te 50 twarzy Greya niemaktoras w pdf?
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 15:10   #4551
babku
Zadomowienie

Dzastin, weronisiek88

Ktosiula robal obrzydliwy, a z biustonoszami, też mam podobny pomysł. Co prawda mam dwa typowo do karmienia, ale ogólnie zamierzam używać te sportowe.

Maomami fajny opis. Jak zwykle poryczałam się.

dla Jasia i Witka za pierwszy miesiąc

To koło o którym piszecie wydaję się być całkiem ciekawe U mnie nie ma czegoś takiego, ale jest wanna, gaz, znieczulenie. Zamierzam skorzystać ze wszystkiego. Mam nadzieję, że się uda, bo to różnie z tym bywa.

Cytat:
W ogóle bezczelna kobieta w sklepie powiedziała, że wózek bliźniaczy kupuje się po urodzeniu dzieci, bo nigdy nic nie wiadomo
Naprawdę ciężko mi zrozumieć takich ludzi. Jakby człowiek wychodził z takiego założenia, to by nie kupował mieszkań, samochodów, bo po co? Przecież w każdej chwili może mi spaść na łeb cegła i mnie zabić. Strasznie mnie to wkurza, chyba dlatego, że też parę razy usłyszałam podobne mądrości.

Przepraszam, że tak wybiórczo Was dzisiaj potraktowałam, ale nie mam coś siły i weny. Byłam wczoraj na tym KTG. Wszystko jest w porządku, mam nie słuchać sąsiadek, teściowych itp i nie wkręcać sobie rychłego porodu Mam odpoczywać, polegiwać i cieszyć się końcówką ciąży. Tylko to ostatnie jakoś ciężko mi zrobić. Mam na to wszystko już swoją teorię: początek i środek ciąży były za piękne i teraz muszę nadrobić, żeby jakaś sprawiedliwość była Teraz się przemęczę, a poród znów wynagrodzi mi ten czas, bo nie będzie najgorszy

Aaa jeszcze cieszę, że krówka uratowana
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 15:11   #4552
89Beatka
Wtajemniczenie

DZiś 18, zostało by mi 10 dni do terminu porodu. chyba bym jako zniosła i była przerażona, jeszcze jakbym widziała to co na patologii( rodzącą koleżankę) i zaarz miała sama przez to przechodzić
A tak to już od 15 dni, mamuję i powiem szczerze że poród nie jest tak przerażający jak zajmowanie się taką malizną

Koleżance powiedziałam że im mniej wiem o niebezpieczeństwach co na takie dzieci czychają tym mam większy komfort psychiczny.

Rada dla was wysypiajcie się jeśli możecie ja mam pobudkę raz na godzinę w nocy na jedzenie

Musicie uzbroić się w cierpliwość do mężów bo w moim przypadku jest konieczna.

I chyba od stresów mam coraz mniej mleka marnie mi idzie
Stary 2013-10-18, 15:15   #4553
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Śliczności w tej czapeczce wygląda jak krasnoludek
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 15:21   #4554
babku
Zadomowienie

Cytat:
Ale słodkie Te nóżki i rąsia

Cytat:
Ściągnęłaś mnie telepatycznie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki podzcytuje Was ale jakos mam dołka ostatnio i nie chce mi sie nic pisac. chciałabymjuz urodzić,jestem taka jakas nieporadna i ciaglezmeczona, ciagle z oddechem problem. Mały miod 3 dni daje do wiwatu, wierzga strasznie mam wrazenie jakby wogole nie spał. Dziś jescze się wywaliłam na sczescie brzuch osloniłam ale chyba mocno stukłam sobie lokieć bo spuchł i boli;/

Musze sobie jakos humor poprawić....nie wiem jak...jescze ta pogoda....

a Te 50 twarzy Greya niemaktoras w pdf?
Pocieszające, że nie tylko ja tak mam. Wszystko dokładnie mam tak samo.

A jeśli chodzi o "50 twarzy Greya" dziewczyny z zakazami bunga bunga, zakazuję Wam to czytać!!! Toż to męczarnia będzie dla Was. Ja kiedy ją czytałam, to najchętniej jedną ręką trzymałabym książkę, żeby czytać, a drugą przytrzymywała się stolika nocnego, żeby z męża nie spaść
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 15:24   #4555
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie takie:
Załącznik 5449522
dokładnie takie, ale nie korzystałam
Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
maomami czytalam twoj opis to mi sie moj porod przypomnial z lena....szczegolnie od przebicia wod plodowych ..masakra przypomnial mi sie ten bol az sie rodzic odechcialo..ale podziwiam cie ze nic nie napisalas o zmeczeniu ,wiadomo ze bylas ale z tego co czytalam to ty przed porodem cala noc nie spalas ale musisz byc silna kobieta
To prawda nie spałam nic a nic, jak przyjechaliśmy na porodówke to między lekkimi skurczami przysypiałam

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 15:25   #4556
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
DZiś 18, zostało by mi 10 dni do terminu porodu. chyba bym jako zniosła i była przerażona, jeszcze jakbym widziała to co na patologii( rodzącą koleżankę) i zaarz miała sama przez to przechodzić
A tak to już od 15 dni, mamuję i powiem szczerze że poród nie jest tak przerażający jak zajmowanie się taką malizną

Koleżance powiedziałam że im mniej wiem o niebezpieczeństwach co na takie dzieci czychają tym mam większy komfort psychiczny.

Rada dla was wysypiajcie się jeśli możecie ja mam pobudkę raz na godzinę w nocy na jedzenie

Musicie uzbroić się w cierpliwość do mężów bo w moim przypadku jest konieczna.

I chyba od stresów mam coraz mniej mleka marnie mi idzie
weż tu się wysypiaj jak wstajesz o 6 30 i dalejs spać nie można

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-18, 15:26   #4557
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Sorento no jakoś sobie odsunął dziad jeden, nie spodziewałam się tego po nim.

A właśnie Maomami co to za koło???? Wanna Ci przynosiła ulgę?
wanna średnio mi przyniosła ulge bo nie umiałam w niej zapanować nad bólem podczas skurczu

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 15:26   #4558
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
A jeśli chodzi o "50 twarzy Greya" dziewczyny z zakazami bunga bunga, zakazuję Wam to czytać!!! Toż to męczarnia będzie dla Was. Ja kiedy ją czytałam, to najchętniej jedną ręką trzymałabym książkę, żeby czytać, a drugą przytrzymywała się stolika nocnego, żeby z męża nie spaść

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-18, 15:27   #4559
rusalka12
Zadomowienie

Ja sie poprztykalam dzis z tz wiec o przytulankach moge zapomniec. A nie za czesto mamy okazje...
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 15:27   #4560
lusesita23
Zakorzenienie

Hej kochane

Piszę z "emigracji" od rodziców
bo u nas trwa remont łazienki nareszcie się zaczął
tzn. najpierw mąż musi wszystko skuć, a od poniedziałku zaczyna się część właściwa

byłam dziś na wizycie - Malutka waży 2440, proszę o dopisanie tydz. 33 i 4 dni
podobno waga w normie

kolejna wizyta z USG- 8.11, godz. 15:45

ja niestety mam infekcję, dostałam maść

Gin też stwierdził skrócenie szyjki i minimalne rozwarcie, ale mam się nie martwić, bo w sumie już może się coś powoli dziać w tym zakresie

to mi tylko uświadamia, że do porodu coraz bliżej

dla Małej mamy już praktycznie wszystko, pozostał tylko wózek do zamówienia, ale jest dostępny więc dostawa w kilka dni.

dziś przyszła pościel

została wanienka, gruby kocyk i rożek dokupiłam też troszkę ciuszków na 56, bo tych mam zaledwie kilka sztuk....

i z niecierpliwością czekam na dwie paczki, jedną od mojego wujka ze Stanów, a drugą od mojej koleżanki z Anglii - jestem ciekawa jak ubranka, tam jest dużo taniej no i wybór

myslę, że dziecko bedę miala ubrane do roku co najmniej, ale bardzo mnie to cieszy

pozdrawiam i ściskam wszystkie Dwupaki, Mamusie i Dzidziusie:cm ok:

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości