|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
dla mnie ma on niestety lekki kwiatowy zapach, albo moj nos w ciazy wchodzi na poziomy wechu o ktorych nie mialam zielonego pojecia ![]() Seleniti a moze do twojego TZ nie dotarl jeszcze w 100% fakt, ze bedzie ojcem? Edytowane przez agus7ia Czas edycji: 2013-10-18 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- agus7ia dotrzeć to raczej dotarło, ale on w dalszym ciągu raczej nie potrafi sobie z tym poradzić ![]()
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
A Wy znowu pognałyście do przodu jak szalone
![]() Będę miała co nadrabiać, ale może później, teraz trochę dół mnie załapał po tym usg. ![]() Wg OM jest 6t2d, wg usg 5t6d, nie duża różnica, ale lekarz powiedział że pęcherzyk spłaszczony (wielkość 10,8 mm) miałyście tak może ![]() No i dzidzi nie widać, może jeszcze za mała... Na następne usg mam przyjsc na koniec listopada - początek grudnia. Załamana... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
VwVampirka>> a gdzie tam nabijane posty były wczoraj??? ja o niczym nie wiem hehe
![]() Aldrin>> przeczytałam że planujesz kupić ksiązke " w oczekiwaniu na dziecko" -- oczywiście polecam, duzo ciekawych zreczy i moja mama ja również podczytuje Gosiiaczek>> pociesz Narzeczonego!! ale pierwszy raz spotkałam się z tym żeby oblali kogoś na obronie! przeciez to formalność....że też musiała sie trafić w komisji taka pinda ![]() napewno zda za drugim podejsciem! Trzymamy kciuki mala85 >> ja też była 3 razy w tym tygodniu, i trafiłam na spodnie beżome też z H&M MAMA, z tym pasem ciązowym / za 1 zł!! / ale bardziej na wiosne bo długość taka ni w ci....e ni w oko : do połowy łydki- nie lubie takich Light Limara >> z dzidzią wszytko dobrze będzie napewno!!! adamklip >> co do fryzjera to wiem ż enie można farbowac farbamiz amoniakiem i tyle, a obcinanie--- nie widzę tu związku DarkOrange>> dzięki za lika do analizy kremów Seleniti >> ja bym nie mieszła w to mamy... no ale zrobisz oczywiście jak uważasz, powodzenia w każdym bądz razie Hope >> mam nadzieje że nie obrazisz iś ze odgapiłam od Ciebie twój sposób odpisywania ?? hhehe Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-10-18 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Od tej pory wszystkim mamusiom radzę, żeby nie chodzić za wcześnie na USG, bo co ja się nastresowałam to moje, a ten pierwszy lekarz dobrze chciał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Raczkowanie
|
Mala85, nie stresuj sie bo nie ma czym. Moja ciaza wg usg jest o tydzien mlodsza niz wychodzi z OM. I ze nie widzialas fasolki tylko sam pecherzyk to tez calkowicie normalne. Za wczesnie jeszcze jest zeby zobaczyc fasolke, a juz napewno za wczesnie na bicie serduszka.
A pecherzyk chyba dosc duzy, moj w 6 tc mial niecale 4 mm Edytowane przez agus7ia Czas edycji: 2013-10-18 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
mala85 nie stresuj się, bo nie ma czym
![]() ![]() No napisałam TŻtowi, że dopóki rodzicom nie powie, to nie ma się po co u mnie pokazywać, a co dostałam w odpowiedzi? Że jestem niewyrozumiała, że ma dość mnie i mojego naciskania, zapytał czemu mnie to stresuje (i tu widać, że w ogóle mnie nie słucha, bo już nie raz mu mówiłam, że chciałabym wiedzieć na czym stoję), że wszystko nazywam sobie wykręcaniem, że nie potrafie zrozumieć, że jego tata będzie miał operacje, że jego mama nie wytrzymuje już ze stresu, przez swoją chorą mamę, a powie dopiero wtedy kiedy ustawi sobie robotę. Dobre, nie? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#220 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wiecie mam taka zagwozdkę i może wy mi pomożecie. NA 4 listopada mam wizytę u gina i muszę przyjść z wynikami badań na toxo, różyczkę, morfologię, cukier ,mocz HIV, WR, HBs i inne i nie wiem czy robic je jutro czy dopiero bliżej wizyty ??
#221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#222 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
Oj pędzicie kobiety, pędzicie....!!!
Light Limara fajna pora na pierwsze śniadanie :p Natalka?? powiadasz, mi strasznie podoba się te imię. Zdjęcia urocze ![]() Nikii jak u nas przychodzi weekend i TZ jest rano w domu to ja mogę spać, a mały ciągnie go do zabawy. Heheh Ja to się śmieję bo my czasem śpimy do 9,20 tak jak dziś a tz wstaje z nim po 7 heheh. Mały czuje kim może manipulować hihi. Kaorlak zgadzam się z Tobą, uśmiech z rana na twarzy maluszka bezcenny widok. Ja w pierwszych chwilach zła jestem, ze się budzi szybko ale jak już zacznie się tulić itp zapominam o wszystkim ![]() ab_cd Ja posiadam książkę "W oczekiwaniu na dziecko" polecam. Niestety narazie mam ją w PL. Nie wzięłam jej ze sobą nie wiem jak to się stało ![]() Kasiab91 no właśnie z tym rodzeństwem różnie jest bo takie duże różnice wieku to chyba mają swoje plusy i minusy ale jeśli chodzi o wspólne dzieciństwo to straszny minus. Jeśli chodzi o mieszkanie z teściami to my też tak, tylko że narazie jestesmy na etapie budowy. Jednak największym plusem jest osobne wejście z drugiej strony domu i osobna furtka ![]() Gosiiaczek przykro mi, ze nie udało się Twojemu TZtowi. Przekaż mu, że nie tym razem to następnym się uda ![]() Da radę, ma dla kogo. Jesteś Ty i Wasze maleństwo ![]() Straszne to co piszesz o rodzinie TZta. ![]() ![]() Pallas Ril tak napisałaś o tych uczelniach a ja miałam jeszcze w planach wybrać się do szkoły jak wrócimy do PL ![]() chyba jednak się zastanowię i to dość konkretnie ![]() Hope ja będę brała Femibion2. W poprzedniej ciąży też je brałam. Miałam taki kombinezonik dla F. z lumpka ![]() Adamklip coś tam kiedyś słyszałam ale to głupie zabobony. Agus7ia Ty korzystaj kobitko z tego, ze możesz poleżec ![]() Madziuuula ![]() ![]() Muffinko kiedy ty to wyszywasz?? Śliczne rzeczy ![]() ja kurcze ze te moje szydełkowanie nie mogę się zabrać... Seleniti warto mieszać mamę w to?? przecież to Wasze sprawy, jeśli macie być rodzicami to chyba sami powinniście podejmować decyzje Mala85 daj dzidzi jeszcze urosnąć na tym etapie to maleństwo. Moje miało w 7tyg 1,75mm więc widzisz jak malutko. Och a u nas dzień dziś był tak pięknie słoneczny, cieplutko i w ogóle super ![]() ![]() Miłego wieczorku kochaniutkie ![]()
#224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- janeczko ja już mam dość, ile można czekać i słuchać w kółko tego samego? ![]()
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam podobnie. jak nie zjem, to boli mnie zoładek...
![]() |
#226 |
Rozeznanie
|
O, to nie taki młody
![]() ![]() Może Twoja stanowczość podziała na TŻ, jak zimny prysznic i się opamięta - tego Ci życzę ![]()
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-10-18 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#228 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I ja tak mam ![]() Selenti widzę, że przynajmniej z mamą poprawiły wam się stosunki, bo pamiętam że też było kiepsko, ciesze się ![]() Młody spał dziś 3,5h wstał o 15 a od 18 awantura, bo śpiący był ![]() ![]()
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje ![]() [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach ![]() Marianek ![]() ![]() Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2013-10-18 o 18:43 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozmawiałam z nim przed dłuższą chwilą i wyszło, że to wszystko moja wina, bo go tylko naciskam i naciskam i go nie rozumiem... Kolejne próby tylko mijają się z celem. ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- madziuuula ja również na to liczę , chociaż już brak mi sił... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy tata TŻ będzie miał tą operację? Jak jakoś niedługo to może rzeczywiście daj mu jeszcze ten czas, ale już ostateczny? Morfologię, cukier i mocz to najlepiej przed samą wizytą żeby były jak najbardziej aktualne), a resztę chyba można wcześniej
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Czytałam Was jak zwykle na bieżąco i teraz sobie jeszcze doczytałam dokładniej, ale wybaczcie, że nie będę odpowiadać szczegółowo, ale nie mam sił znowu. Chyba dopadł mnie mój główny objaw ciążowy z 1 ciąży czyli ciągłe zmęczenie i senność ![]() ![]() ![]() Z tego co zapamiętałam to tak: KasiuB współczuję sytuacji mieszkaniowej, dobrze chociaż, że macie swoją kuchnię i nikt Ci w gary nie patrzy mówiąc kolokwialnie, ale naprawdę Cię rozumiem. Ja mieszkam z moimi rodzicami i babcią, których kocham, a czasami mi jest z nimi ciężko, a co dopiero w takiej sytuacji w jakiej Ty jesteś. Mam nadzieję, że na przestrzeni kilku miesięcy znajdziecie jakieś lepsze rozwiązanie, nigdy nie wiadomo co nas w życiu spotka, może w totka wygracie i sobie postawicie sami piękny dom i wtedy będziesz musiała dbać o ogród ![]() Selenity Tobie również współczuję sytuacji z TŻem, zgadzam się z dziewczynami, że mamy nie ma co mieszać, a też się cieszę jednocześnie, że z nią relacje się poprawiły ![]() ![]() Mała rozumiem Cię doskonale! Ale nie przejmuj się, u mnie też na początku nic nie było widać praktycznie, teraz idę dopiero 25.10, to będzie wg OM 8tc2d więc już dość późno, mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie na miejscu a i Tobie życzę, żebyś na następnej wizycie już zobaczyła maleństwo z bijącym serduszkiem ![]() Pisałyście o nazwiskach dla dzieci, mój nie miałby z tym problemu, nawet przed ślubem żartowaliśmy, że on weźmie moje nazwisko, ale jak powiedział o tym swoim dziadkom to się śmiertelnie obrazili i powiedzieli, że jak tak zrobi to nie będzie miał dziadków ![]() ![]() ![]() Więc na żartach poprzestaliśmy ![]() Coś jeszcze miałam mówić, a zapomniałam już, Boże, co się ze mną dzieje wybaczcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie , nie martwi mnie że malucha nie widać, a tym że spłaszczony ten pęcherzyk...
No i odebrałam wyniki krew, mocz. Mam do Was pytanie ![]() A wujka Google to mam dość... Przez ten pęcherzyk znalazłam opis syndrom pustego jaja płodowego... No masakra jakaś... :banghead: Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A google nie czytaj, bo się nakręcisz :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zaliczyłam 2 godz. drzemkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny szaleństwo! Odstrzeliłam się, wbiłam się w kiece i szpilki i ruszam na urodziny koleżanki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie czytaj więcej, bo stres nie jest zdrowy dla maluszka! Seleniti, dobrze, że naciskasz TŻ, najwyższa pora na to, by to On zrozumiał Ciebie! Jak się obrazi, to trudno. Dobrze, że w końcu się doczekałaś wsparcia od mamy, ale rozmawiaj z Nim osobiście.
![]() ![]() |
![]() |
#239 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bądź dobrej myśli!
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.