|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Ghia współczuję ogromu materiału
![]() Trzymam kciuki za efektywną naukę ![]() Margosia 100 lat dla Piotrusia ![]() Dojrzały chłopak już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
![]() A smażone rzeczy też? Mój maluch już wykąpany i najedzony, śpi w łóżeczku a ja się zabieram za krojenie jabłek bo będę robić marmoladę do słoików. Tak wam dobrze że wasze mamy albo teściowe zostaną wam z dziećmi. Ja muszę szukać niani. Moja mama jeszcze pracuje a teściowa mieszka 100 km od nas (swoją drogą nie za bardzo bym chciała żeby teściowa zajmowała się Kacperkiem jak będę w pracy...). Edytowane przez edytkaac Czas edycji: 2013-10-18 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
Wyczytałam też, że do 12 mca życia nie wolno podawać mleka koziego ani owczego. Mleka te cechują bardzo wysokie, niekiedy niebezpieczne, stężenia soli mineralnych oraz niska zawartość witamin . Należy pamiętać, że stosowanie mleka koziego sprzyja niedoborom kwasu foliowego i wit B12.
#4804 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Zanim nadrobie, relacja z dzisiejszego dnia: 1. Gin: moje szwy sie rozpuściły a dyskomfort, który czuję to po prostu blizna, która jest twarda, na pytanie jak długo taka będzie odp: "pół roku, rok, dwa" ![]() ![]() Bylam juz o 7:20 na miejscu a lekarz od 8, i byłam już druga w kolejce, na szczęście całe wyjście zajęło mi 1h20' więc Zuza nie zdążyła zgłodnieć 2. wizyta na bioderkach z Zuzą: nie musimy już zakładać dodatkowej pieluszki ![]() no i byliśmy dzisiaj z Tztem na zakupach (wreszcie!), wziął specjalnie dzień opieki na dzisiaj zeby zostać z Zuzą, i potem usmażył nam racuchy z jabłkami ![]() ![]() ogólnie jakos odżyłam ![]() Zuzia dostała dzisiaj rękawiczki i motylka na takim wyginanym pałąku- jest super a kosztował caluśkie 7,99 ![]() znowu sie rozpisałam i nikt tego nie przeczyta ![]() idę sie wykąpać a potem ponadrabiać |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Zakorzenienie
|
Zaleca się u niemowląt karmionych wyłącznie piersią stopniowe wprowadzanie glutenu, w małych ilościach, w 5-6 miesiącu życia. U niemowląt karmionych sztucznie zaleca się wprowadzanie glutenu nie wcześniej niż w 5. m.ż., a nie później pod koniec 6. m.ż.
Zaczyna mi się wszystko chrzanić. A tu link do fajnej strony odnośnie rozszerzania miesiąc po miesiącu: http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html
#4806 |
Zakorzenienie
|
W koncu moge na spokojnie usiasc, bo alik powoli zasypia
![]() ale sie najadlam, wpadla jajecznica na kielbasce i pikle w zalewie pomidorowej ![]()
#4807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iwona ja przeczytałam ![]() Co do pierwszego to TŻ chyba lekko podłamany, co? ![]() No i brawa za bioderka ![]() Co fajnego kupiliście na zakupach? ![]() Mela dzięki za linka, poczytam ![]() Mam pytanie o zmianę czasu z letniego na zimowy. Co robimy z ustaloną porą kąpania i spania jeśli ktoś ma? Eweeve co Ty zrobisz? Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-18 o 19:02 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4808 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny załamka!
![]() Jak byłam u pediatry to zaleciła nam probiotyk i napisała na kartce 2x3krople. W aptece dostałam ten probiotyk ale w kapsułkach (kobieta mi nie powiedziała, że są też w kroplach, a ja myślałam, że się lekarka pomyliła). Na ulotce napisane, żeby wsypać zawartość kaps. do mleka i tak robiłam 2x dziennie. A teraz patrzę, że jednak jest ten probiotyk w kroplach i nie wiem, czy nie za dużą dawkę mu dawałam ![]() Niby na ulotce jest napisane 1-2 kaps. dziennie, no ale to jest 2,5 miesięczne niemowlę! ![]() od jutra będę mu dawać 1 kaps. ale też nie wiem, czy to nie za dużo... ale z drugiej strony to tylko probiotyk... no to sobie zrypałam wieczór ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Zakorzenienie
|
Malaczarnakejt a nie jest podane ile kapsułek zaleca się podawać takiemu maluchowi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
Kejt to jest probiotyk, dobre bakterie. Wyluzuj poślady jak to mówi moja znajoma
![]()
#4811 |
Zakorzenienie
|
Mela jak wyszły włosy?
Zmieniałaś kolor? |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ponadto super ze nie musicie malej zakladac drugiej pieluszki po trzecie nie za dobrze ci z tymi zakupami ![]() sama sie kurczak zastanawiam, bo on teraz ok 18.30 mi sie domaga, chyba bede musiala stopniowo przetrzymywac, az dojdziemy do tej stalej pory. Dzis ma dzien trolla - bez kapieli wlasnie usnal.
![]() |
#4813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Zakorzenienie
|
a jaki probiotyk kupilas? i nie martw sie, nic mu nie bedzie z nadmiaru probiotyku
Powiedz dostalas mojego meila? melcia no wlasnie, poza tym ze szwagier powiedzial, z epieknie wygladasz, pochwal nam sie co zrobilas z wlosami. ja dzis nie bylam ide w poniedzialek na 16.30
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-10-18 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |||||||
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43322369]Mały śpi, ale już się budzi.
A ja odciągnęłam, pobuszowałam w sieci i zjadłam śniadanko, kończę kawę teraz ![]() U mnie jest tak: on coś zrobi: czemu mnie nigdy nie pochwalisz, że dobrze zrobiłem, że dobry obiad, że dobrze wszystko przygotowałem do kąpieli... ja coś zrobię: --------------------- I ostatnio mu powiesiłam pranie i pytam: jak się mówi?... To wielkie oburzenie... Brak słów na tych facetów.[/QUOTE] He he u nas jest czesto podobnie... Jak my cos zrobimy to normalka.. Ale jak oni to uuuu swieto panstwowe i fanfary!!! Moj mnie wczoraj zabil pytaniem... " A schowalas moze tą słomę ktorą zdjąłem z dachu i stala na ogrodku? Bo sobie o niej wlasnie przypomnialem ..... " Hmmm tak... Schowalam... Trzy tygodnie temu... Gdyby nie to i chcialabym czekac z tym na tz-a to po takim czasie bylaby do wyrzucenia... ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43322852]Moje dziecko śpi 2 godziny, a ja tęsknię :P Mam odpieluszkowe zapalenie mózgu! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-10-18 o 19:18 |
|||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4816 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że nic mu nie będzie, ale tak na przyszłość-da się wyliczyć ile takich krople przypada na 1 kapsułkę?
Eveewe no właśnie mój o 18 i nie da się go oszukać. Nie uśmiecha mi się kąpać go o 17. Trochę to za wcześnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cynamonku! Ale miło wejśc i czytać takie wiadomości!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43330336]He he u nas jest czesto podobnie... Jak my cos zrobimy to normalka.. Ale jak oni to uuuu swieto panstwowe i fanfary!!! Moj mnie wczoraj zabil pytaniem... " A schowalas moze tą słomę ktorą zdjąłem z dachu i stala na ogrodku? Bo sobie o niej wlasnie przypomnialem ..... " Hmmm tak... Schowalam... Trzy tygodnie temu... Gdyby nie to i chcialabym czekac z tym na tz-a to po takim czasie bylaby do wyrzucenia... ![]() [/QUOTE] hahahahahah ![]() moj podobnie, umyje naczynia albo wyrzuci smieci (co, wg poczatkowych ustalen jest praktycznie jego jedynym obowiazkiem w domu), to przychodzi zawsze do mnie i mi mowi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dicoflor 30 Niestety nie, bo kapsułka jest z proszkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4820 |
Zakorzenienie
|
Zasnął mój męczybuła, ależ słodko wygląda
![]() A mnie tak łeb boli, że masakra. ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Małaczarnakejt 1 kapsułka zawiera 3 miliardy żywych kultur bakterii, czyli 2 kapsułki to 6 miliardów- tyle samo co 6 kropli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43329287]
Dziewczyny, czy Wasze dzieci robią mostki? Bo Artek robi wszędzie, jak leży, na rękach pręży mi się jak struna i wygina do przodu.[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale tak czy siak zmniejszę mu chyba dawkę na 1 kaps. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Zakorzenienie
|
:d
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 |
Zakorzenienie
|
malaczarnakejt szkoda, ze nie bylo w kropelkach, mialabys jasna sytuacje, a w proszku daje sie do picia - ja Marysi dawalam raz dziennie z piciem.
Neni ja mysle malymi kroczkami przeciagac codziennie o te 10 minut, az dojdzimy do stalej pory - nie ma innego wyjscia.bo kapac o 17.30 tez nie mam zamiaru. Mlody spi ide i ja. Buzia wielka dziewczynki ![]() ![]() ![]()
#4825 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu niemożności dziabanka ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Wtajemniczenie
|
Maja wykapana w łóżeczku świruje i ani myśli spać
![]() ![]() I w końcu doczytam te strony od rana bo autentycznie mam coraz mniej na to czasu i chyba wiem dlaczego. Maja od tygodnia prawie nie śpi po południu. Nie płacze i nie marudzi ale trzeba z nią cały czas siedzieć i gadać bo musi mieć widownię ![]() Co do przewrotu. Też liczę na to że to fuksem jej sie udało bo Maja nadal ma problemy z podnoszeniem główki wiec sram w gacie jak sobie pomyśle że nie usłyszałabym jej ![]() ![]() Za to jej ciało jest bardzo sprawne i ruchliwe. Potrafi odpychać sie na nogach jak jest na pleckach i przesuwać do tylu. Często potrafi przewrócić sie z pleców na bok choć zastanawiam sie czy nie jest tak że gdy tak macha na oślep rękami i nogami to ją cialą przeciąży ![]() Dobra lecę czytać. Mam nadzieje że szybko wrócę chociaż moze być cieżko bo TZ już sie zmeczył ![]() ![]()
![]() |
#4827 |
Zakorzenienie
|
Spadam
![]() PS. TŻ dziś nie ma nocki-odwołali mu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | ||
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43329287]Yevele czytałam kiedyś o tym. Z tego, co wiem, leczy się to sterydowo chyba, maścią jakąś.
Baloniku spełnienia Marzeń ![]() Dziewczyny, czy Wasze dzieci robią mostki? Bo Artek robi wszędzie, jak leży, na rękach pręży mi się jak struna i wygina do przodu.[/QUOTE] Mój robi dlatego chodzimy na rehabilitację. Diagnoza: zmożone napięcie kończyn górnych i dolnych a obniżone w osi (czy jakoś tak- chodzi o korpus). Cytat:
![]() Cytat:
![]() Boshhhh co ja mam z tym dzieckiem na wieczór. Zamiast spać- grucha. Wrzuciłam go do wyrka bo na rękach się drze. Ide się położyć niech sam zasypia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4829 |
Zakorzenienie
|
Odświeżyłam tylko kolor likwidując odrosty i końcówki podcięłam.
Zdjęcie telefonem zrobione samej sobie osobiście więc lipne.
#4830 |
Zakorzenienie
|
Jednak z tego co mnie uczono to Trilac jest probiotykiem starej generacji. Dicoflor ma szczep Lactobacillus rhamnosus GG szczep nowszy i lepiej przyswajalny w organizmie.Kiedyś byłam na wykładzie jednej pani prof. na Sz... nie pamiętam czy Szaja, czy Szajewska i ona mówiła o różnicach różnych probiotyków. Nie był to wykład sponsorowany.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.