Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 18:37   #4801
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Ghia współczuję ogromu materiału
Trzymam kciuki za efektywną naukę

Margosia 100 lat dla Piotrusia
Dojrzały chłopak już
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 18:41   #4802
edytkaac
Rozeznanie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Zaliczamy 4 drzemkę i jeszcze nam jedna krótka zostanie, potem kąpiel i spanie do rana
Niezły dowcip

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
tak jadam, właściwie wszystko już jadam
A smażone rzeczy też?

Mój maluch już wykąpany i najedzony, śpi w łóżeczku a ja się zabieram za krojenie jabłek bo będę robić marmoladę do słoików.

Tak wam dobrze że wasze mamy albo teściowe zostaną wam z dziećmi. Ja muszę szukać niani. Moja mama jeszcze pracuje a teściowa mieszka 100 km od nas (swoją drogą nie za bardzo bym chciała żeby teściowa zajmowała się Kacperkiem jak będę w pracy...).

Edytowane przez edytkaac
Czas edycji: 2013-10-18 o 18:44
edytkaac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 18:43   #4803
mela1234
Zakorzenienie

Wyczytałam też, że do 12 mca życia nie wolno podawać mleka koziego ani owczego. Mleka te cechują bardzo wysokie, niekiedy niebezpieczne, stężenia soli mineralnych oraz niska zawartość witamin . Należy pamiętać, że stosowanie mleka koziego sprzyja niedoborom kwasu foliowego i wit B12.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 18:47   #4804
iwona335
Zakorzenienie

Cześć!

Zanim nadrobie, relacja z dzisiejszego dnia:

1. Gin: moje szwy sie rozpuściły a dyskomfort, który czuję to po prostu blizna, która jest twarda, na pytanie jak długo taka będzie odp: "pół roku, rok, dwa" (podejrzewam, że to na tej samej zasadzie jak po cc). to Tzt poczeka z dziabaniem konkretnie no i znowu nie mógł mój lekarz uwierzyć, że aż tak głęboko pękłam. Zrobił usg, macica mała, a okresu nic nie zwiastuje, cisza w eterze podobno. A jak mu mówiłam, że miesiąc temu krwawiłam to powiedział, że przy kp okres może się pojawiać i znikać a to krwawienie to i tak prawdopodobnie okresem nie było.
Bylam juz o 7:20 na miejscu a lekarz od 8, i byłam już druga w kolejce, na szczęście całe wyjście zajęło mi 1h20' więc Zuza nie zdążyła zgłodnieć

2. wizyta na bioderkach z Zuzą: nie musimy już zakładać dodatkowej pieluszki lekarz spóźnił się 1h10', a dzieciaków było od groma! jakąś poważną operacje miał podobno

no i byliśmy dzisiaj z Tztem na zakupach (wreszcie!), wziął specjalnie dzień opieki na dzisiaj zeby zostać z Zuzą, i potem usmażył nam racuchy z jabłkami (odpokutował )
ogólnie jakos odżyłam

Zuzia dostała dzisiaj rękawiczki i motylka na takim wyginanym pałąku- jest super a kosztował caluśkie 7,99 dzielna pacjentka

znowu sie rozpisałam i nikt tego nie przeczyta

idę sie wykąpać a potem ponadrabiać
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 18:50   #4805
mela1234
Zakorzenienie

Zaleca się u niemowląt karmionych wyłącznie piersią stopniowe wprowadzanie glutenu, w małych ilościach, w 5-6 miesiącu życia. U niemowląt karmionych sztucznie zaleca się wprowadzanie glutenu nie wcześniej niż w 5. m.ż., a nie później pod koniec 6. m.ż.
Zaczyna mi się wszystko chrzanić.
A tu link do fajnej strony odnośnie rozszerzania miesiąc po miesiącu:
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html
Stary 2013-10-18, 18:56   #4806
tweedledee
Zakorzenienie

W koncu moge na spokojnie usiasc, bo alik powoli zasypia

ale sie najadlam, wpadla jajecznica na kielbasce i pikle w zalewie pomidorowejomnomnom wyslalam jeszcze tzta po batonika, bo mam dzisiaj taka chcice, ze az mnie nosi
Stary 2013-10-18, 19:01   #4807
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Tak wam dobrze że wasze mamy albo teściowe zostaną wam z dziećmi. Ja muszę szukać niani. Moja mama jeszcze pracuje a teściowa mieszka 100 km od nas (swoją drogą nie za bardzo bym chciała żeby teściowa zajmowała się Kacperkiem jak będę w pracy...).
Jestem w identycznej sytuacji

Iwona ja przeczytałam
Co do pierwszego to TŻ chyba lekko podłamany, co?
No i brawa za bioderka
Co fajnego kupiliście na zakupach?

Mela dzięki za linka, poczytam

Mam pytanie o zmianę czasu z letniego na zimowy.
Co robimy z ustaloną porą kąpania i spania jeśli ktoś ma?
Eweeve co Ty zrobisz?

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-10-18 o 19:02

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 19:01   #4808
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dziewczyny załamka!

Jak byłam u pediatry to zaleciła nam probiotyk i napisała na kartce 2x3krople.
W aptece dostałam ten probiotyk ale w kapsułkach (kobieta mi nie powiedziała, że są też w kroplach, a ja myślałam, że się lekarka pomyliła).
Na ulotce napisane, żeby wsypać zawartość kaps. do mleka i tak robiłam 2x dziennie.
A teraz patrzę, że jednak jest ten probiotyk w kroplach i nie wiem, czy nie za dużą dawkę mu dawałam
Niby na ulotce jest napisane 1-2 kaps. dziennie, no ale to jest 2,5 miesięczne niemowlę! jestem beznadziejna.

od jutra będę mu dawać 1 kaps. ale też nie wiem, czy to nie za dużo...
ale z drugiej strony to tylko probiotyk... no to sobie zrypałam wieczór

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:06   #4809
Neni1984
Zakorzenienie

Malaczarnakejt a nie jest podane ile kapsułek zaleca się podawać takiemu maluchowi?
Stary 2013-10-18, 19:06   #4810
mela1234
Zakorzenienie

Kejt to jest probiotyk, dobre bakterie. Wyluzuj poślady jak to mówi moja znajoma
Stary 2013-10-18, 19:08   #4811
Neni1984
Zakorzenienie

Mela jak wyszły włosy?
Zmieniałaś kolor?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 19:09   #4812
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Cześć!

1. Gin: moje szwy sie rozpuściły a dyskomfort, który czuję to po prostu blizna, która jest twarda, na pytanie jak długo taka będzie odp: "pół roku, rok, dwa" (podejrzewam, że to na tej samej zasadzie jak po cc). to Tzt poczeka z dziabaniem konkretnie no i znowu nie mógł mój lekarz uwierzyć, że aż tak głęboko pękłam. Zrobił usg, macica mała, a okresu nic nie zwiastuje, cisza w eterze podobno. A jak mu mówiłam, że miesiąc temu krwawiłam to powiedział, że przy kp okres może się pojawiać i znikać a to krwawienie to i tak prawdopodobnie okresem nie było.
Bylam juz o 7:20 na miejscu a lekarz od 8, i byłam już druga w kolejce, na szczęście całe wyjście zajęło mi 1h20' więc Zuza nie zdążyła zgłodnieć

2. wizyta na bioderkach z Zuzą: nie musimy już zakładać dodatkowej pieluszki lekarz spóźnił się 1h10', a dzieciaków było od groma! jakąś poważną operacje miał podobno

no i byliśmy dzisiaj z Tztem na zakupach (wreszcie!), wziął specjalnie dzień opieki na dzisiaj zeby zostać z Zuzą, i potem usmażył nam racuchy z jabłkami (odpokutował )
ogólnie jakos odżyłam

Zuzia dostała dzisiaj rękawiczki i motylka na takim wyginanym pałąku- jest super a kosztował caluśkie 7,99 dzielna pacjentka

no wiec tak, maz chyba padnie z "glodu" jesli chodzi o dziabanko
Ponadto super ze nie musicie malej zakladac drugiej pieluszki
po trzecie nie za dobrze ci z tymi zakupami
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Eweeve co Ty zrobisz?
sama sie kurczak zastanawiam, bo on teraz ok 18.30 mi sie domaga, chyba bede musiala stopniowo przetrzymywac, az dojdziemy do tej stalej pory. Dzis ma dzien trolla - bez kapieli wlasnie usnal.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:11   #4813
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Malaczarnakejt a nie jest podane ile kapsułek zaleca się podawać takiemu maluchowi?
no własnie nie ma. A w necie 2 kaps. dla dzieci powyżej 3 rż.

Filipiśko

Stary 2013-10-18, 19:12   #4814
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
a jaki probiotyk kupilas? i nie martw sie, nic mu nie bedzie z nadmiaru probiotyku

Powiedz dostalas mojego meila?

melcia no wlasnie, poza tym ze szwagier powiedzial, z epieknie wygladasz, pochwal nam sie co zrobilas z wlosami. ja dzis nie bylam ide w poniedzialek na 16.30

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2013-10-18 o 19:13
Stary 2013-10-18, 19:13   #4815
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43322369]Mały śpi, ale już się budzi.
A ja odciągnęłam, pobuszowałam w sieci i zjadłam śniadanko, kończę kawę teraz
U mnie jest tak:
on coś zrobi: czemu mnie nigdy nie pochwalisz, że dobrze zrobiłem, że dobry obiad, że dobrze wszystko przygotowałem do kąpieli...
ja coś zrobię: ---------------------

I ostatnio mu powiesiłam pranie i pytam: jak się mówi?... To wielkie oburzenie... Brak słów na tych facetów.[/QUOTE]

He he u nas jest czesto podobnie...
Jak my cos zrobimy to normalka.. Ale jak oni to uuuu swieto panstwowe i fanfary!!!
Moj mnie wczoraj zabil pytaniem...
" A schowalas moze tą słomę ktorą zdjąłem z dachu i stala na ogrodku? Bo sobie o niej wlasnie przypomnialem ..... "
Hmmm tak... Schowalam... Trzy tygodnie temu... Gdyby nie to i chcialabym czekac z tym na tz-a to po takim czasie bylaby do wyrzucenia...

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Gusia sa kaszki z bobovity bez cukru, musisz tylko przeczytac sklad lub na nich pisze na glownej stronie - juz nie pamietam dokladnie. Ja zaczne od marchewki - 3 dni a pozniej od jabluszka i stopniowo dalej.

Aleks bawi sie na lezaczku, ale temp ma oko 38 dalam mu ibum w syropie, ale mu niesmakowalo i plul. ehhh Bawi sie pielucha i pcha ja do buzi. Dziekuje za wasze kciuki - na pewno sa magiczne.
Biedny Aleks.... Zdrowka.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43322852]Moje dziecko śpi 2 godziny, a ja tęsknię :P
Mam odpieluszkowe zapalenie mózgu! [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
To są faceci, wszystko trzeba im mówić krok po kroku i potem pogłaskać po głowce bo np sam znalazł pieluche która od kilku mieięcy leży w tym samym miejscu i codziennie ją stamtąd bierze Z nimi gorzej jak z dziećmi
Nooo niestety.. Ae ja tego nigdy nie robie.

Cytat:
TŻ wstał i przejął Małego
Idę jeść!

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Łakomstwo mnie pokarało otworzyłam czekoladę i szeleszczace pozłotko obudziło Szymcia
mojego czasem tez

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Alleluja bracie siostro! Mój wziął małego na spacer SAM! Cuda ludzie, cuda się dzieją

Zainspirowana refleksjami Misiaczki o przemijaniu, zrobiłam gipsowe odciski rączki i stópki

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
A co do marchewki i innych pomarańczowych to pamiętajcie, żeby nie podawać Dziecku codziennie... bo zrobi się z niego mały chińczyk

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Piotruś dziękuje za wszystkie życzenia
Buziaki dla Piotrusia !!

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
no mowilam zeby tytuly wymyslic moja propozycja

rosna w sile nam dzieciaki niezle z nich juz rozrabiaki

lub

mase faldek, dwa podbrudki, brzuszek moj jest okraglutki

no i jeszcze

pozegnalysmy swe brzuszki mamy kochane maluszki

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Drugi jest super!

Cytat:
doszło od nas?

Aleksowi niestety goraczka zaraz po 6 h wzrasta na nowo, ale na szczescie juz nie do 40 stopni. Biedny. Poprosilam mame zeby wziela Marysie do siebie na noc, bo jak maly usnal, wbiegala do pokoju i chciala sie z nim bawic i mi go budzila, a on biedny marudzil. Dzis kapiel odpuszczam, niech pospi sobie.

Przepraszam ze nie nadrabiam
Buziaki raz jeszcze. spokojnej nocy..

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-10-18 o 19:18
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 19:16   #4816
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że nic mu nie będzie, ale tak na przyszłość-da się wyliczyć ile takich krople przypada na 1 kapsułkę?

Eveewe no właśnie mój o 18 i nie da się go oszukać. Nie uśmiecha mi się kąpać go o 17. Trochę to za wcześnie.
Stary 2013-10-18, 19:20   #4817
tweedledee
Zakorzenienie

Cynamonku! Ale miło wejśc i czytać takie wiadomości! trzyamy mega mocno kciuki, żeby każdego dnia Adasiek był coraz silniejszy i pij częściej Twoje mleczko, prosto z dystrybutora!

Cytat:
hej

nocka o 2 karmienie o 5 znow tem 39 stopni, czopek i zeszlo. Do mojej pediatry sie nie dodzwonilam, a bylam w rejonowej z wielka laska pani mi go zbadala, bo poszlam na dzieci zdrowe, bo nie chcialam na chore, bo po szczepieniu jest oslabione a dzieci tam ze wszystkim przychodza. No i ze zapalenie gardla i byc moze trzydniowka, a mowilam to kolezance to mowi ze trzydniowka nie dotyka takich maluchow, bo maja jeszcze przeciwciala. A no i niczym sie nie leczey gardla tylko zbijac temp.
Mam nadzieje, że Aleks juz dzisiaj nie dobije do 40C Oby was szpital ominal, wcale sie nie dziwie, ze unikasz go jak ognia
Cytat:
Mojemu ubranka do chrztu chce kupić przyszła chrzestna. Już miałam mówić, że nie trzeba-sami kupimy, ale w porę ugryzłam się w język
Ona tak się cieszy, że będzie chrzestną, że aż jestem w szoku
A już bałam się, że znów mi ktoś odmówi
Fajna chrzesta Miło, że w końcu udało wam sie trafic na kogos fajnego, kto wczuwa se w role..oby tak bylo zawsze
Cytat:
Ponadto kupiłam wczoraj Pampersy 4ki.
Miałam kupić Toujursy Lidlowskie ale one są aż do 18 kg, a Pampki do 14kg i padło na nie.
Super pasują do Kubusiowej pupki, więc wielce zadowolona oczekiwałam suchej nocy-ale gdzie tam
Dziecko znów było w nocy osikane.
A poranna kupa znów była na plecach
Nie wiem o co kaman - chyba jestem tak beznadziejna, że nie potrafię dobrze pampersa założyć
u nas jest ostatnio masakra z pmeprsami, co 2 kupe alek wyciska na plecy po tej paczce tez zmieniam rozmiar i chyba sprobuje jednak tych lidlowskich
Cytat:
A co do facetów to normalka
Mnie jeszcze doprowadza do białej gorączki jak TŻ szykuje kąpiel i zapomina o pieluszce na dno wanienki. Albo pyta skąd ją wziąć! Jest zawsze w tym samym miejscu-na suszarce!Strasznie trudne do zapamiętania
Ostatnio już jak mnie pyta "A gdzie jest?" to bez słowa idę po nią sama!
hahahha, moj tez jest takim zabojczym przypoadkiem Na hasło podaj body, zawsze uslysze pytanie "gdzie sa??" Ale ja juz w takich momentach lapie w☠☠☠☠a po prostu i mowie zla ze tam gfzie zawsze, po zym dochodzi do krotkiej, acz tresciwej przepychanki slownej... ale u mnie to wyniak z faktu, ze tz ogolnie do tej pory nie ogarnia naszego mieszkania, chociaz mieszkamy tu od lutego i pyta sie czasem, gdzie sa szklanki porazka, bo mamy tylko dwie szafki na gorze
Cytat:
TŻ wstał i przejął Małego
Idę jeść!
dla tz za fantastyczny odruch
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ja sie tylko nad jednym zastanawiam, ze ja bylam karmiona zywym krowim mlekiem, a potem zwykla manna i zyje jakos. I mama mowila ze bylam najzlotrzym dzieckiem pod sloncem. Dumam czy nie kupiowac poprostu organicznego mleka krowiego przegotowac i poprostu dac malemu w razie W zamiast tego calego mm, ktore i tak ma krowie mleko tyle ze w proszku. Co uwazacie?
A np.taka soja nie jest wcale dobra, wiekszosc jest GMO do tego spozywana w duzych ilosciach dziala nie najlepiej na plodnosc u chlopcow.
ja też troch juz czytalam na ten temat i z tego co wie, krowie mozna podawac od 1rż. sama sie zastanawiam. dobrze ze mam jeszcze 10mcy
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
No to mam pozamiatane. Słyszę płacz idę do sypialni a moje dziecko leży na brzuchu z twarzą w materacu
Sama obróciła się z pleców na brzuszek...
I jak teraz bede spała w nocy
o kurcze, tez ma nadzieje, ze to jednorazowy "wybryk"

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43330336]He he u nas jest czesto podobnie...
Jak my cos zrobimy to normalka.. Ale jak oni to uuuu swieto panstwowe i fanfary!!!
Moj mnie wczoraj zabil pytaniem...
" A schowalas moze tą słomę ktorą zdjąłem z dachu i stala na ogrodku? Bo sobie o niej wlasnie przypomnialem ..... "
Hmmm tak... Schowalam... Trzy tygodnie temu... Gdyby nie to i chcialabym czekac z tym na tz-a to po takim czasie bylaby do wyrzucenia...
[/QUOTE]

hahahahahah

moj podobnie, umyje naczynia albo wyrzuci smieci (co, wg poczatkowych ustalen jest praktycznie jego jedynym obowiazkiem w domu), to przychodzi zawsze do mnie i mi mowi Ja 5latek pytam sie zawsze czy mam mu dyplom zucha wypisac czy co
Stary 2013-10-18, 19:22   #4818
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
pytam sie zawsze czy mam mu dyplom zucha wypisac czy co
Stary 2013-10-18, 19:25   #4819
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
a jaki probiotyk kupilas? i nie martw sie, nic mu nie bedzie z nadmiaru probiotyku

Powiedz dostalas mojego meila?

melcia no wlasnie, poza tym ze szwagier powiedzial, z epieknie wygladasz, pochwal nam sie co zrobilas z wlosami. ja dzis nie bylam ide w poniedzialek na 16.30
Maila dostałam

Dicoflor 30

Cytat:
Myślę, że nic mu nie będzie, ale tak na przyszłość-da się wyliczyć ile takich krople przypada na 1 kapsułkę?

Eveewe no właśnie mój o 18 i nie da się go oszukać. Nie uśmiecha mi się kąpać go o 17. Trochę to za wcześnie.
Niestety nie, bo kapsułka jest z proszkiem.

Filipiśko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 19:28   #4820
Neni1984
Zakorzenienie

Zasnął mój męczybuła, ależ słodko wygląda
A mnie tak łeb boli, że masakra.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Małaczarnakejt
1 kapsułka zawiera 3 miliardy żywych kultur bakterii, czyli 2 kapsułki to 6 miliardów-
tyle samo co 6 kropli
Stary 2013-10-18, 19:30   #4821
surka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43329287]

Dziewczyny, czy Wasze dzieci robią mostki? Bo Artek robi wszędzie, jak leży, na rękach pręży mi się jak struna i wygina do przodu.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Zaleca się u niemowląt karmionych wyłącznie piersią stopniowe wprowadzanie glutenu, w małych ilościach, w 5-6 miesiącu życia. U niemowląt karmionych sztucznie zaleca się wprowadzanie glutenu nie wcześniej niż w 5. m.ż., a nie później pod koniec 6. m.ż.
Zaczyna mi się wszystko chrzanić.
A tu link do fajnej strony odnośnie rozszerzania miesiąc po miesiącu:
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...iac-zycia.html
Dzięki za informacje
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:31   #4822
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Zasnął mój męczybuła, ależ słodko wygląda
A mnie tak łeb boli, że masakra.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Małaczarnakejt
1 kapsułka zawiera 3 miliardy żywych kultur bakterii, czyli 2 kapsułki to 6 miliardów-
tyle samo co 6 kropli
Aaaaaaa Neni ozłocę Cię i w ramki wsadzę!! Nie wpadłam na to, żeby sprawdzić, bo przecież doła złapałam od razu, że dziecko przedawkowuje leki przeze mnie
Ale tak czy siak zmniejszę mu chyba dawkę na 1 kaps.

Filipiśko

Stary 2013-10-18, 19:32   #4823
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaa Neni ozłocę cię i w ramki wsadzę!! Nie wpadłam na to, żeby sprawdzić, bo przecież doła złapałam od razu, że dziecko przedawkowuje leki przeze mnie
Ale tak czy siak zmniejszę mu chyba dawkę na 1 kaps.
:d

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 19:39   #4824
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

malaczarnakejt szkoda, ze nie bylo w kropelkach, mialabys jasna sytuacje, a w proszku daje sie do picia - ja Marysi dawalam raz dziennie z piciem.

Neni ja mysle malymi kroczkami przeciagac codziennie o te 10 minut, az dojdzimy do stalej pory - nie ma innego wyjscia.bo kapac o 17.30 tez nie mam zamiaru.

Mlody spi ide i ja. Buzia wielka dziewczynki

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-10-18, 19:40   #4825
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

ogólnie jakos odżyłam

Super, że nie musicie dawać już 2 pieluszki.
Przykro mi z powodu niemożności dziabanka

Cytat:
J
Eweeve co Ty zrobisz?
Ja zamierzam kąpać dalej o 19 czyli, o 20 starego czasu
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:44   #4826
misiaczka555
Wtajemniczenie

Maja wykapana w łóżeczku świruje i ani myśli spać na szczęście TZ się zaoferował że z nią posiedzi. Odpoczną mi uszy i nogi
I w końcu doczytam te strony od rana bo autentycznie mam coraz mniej na to czasu i chyba wiem dlaczego. Maja od tygodnia prawie nie śpi po południu. Nie płacze i nie marudzi ale trzeba z nią cały czas siedzieć i gadać bo musi mieć widownię

Co do przewrotu. Też liczę na to że to fuksem jej sie udało bo Maja nadal ma problemy z podnoszeniem główki wiec sram w gacie jak sobie pomyśle że nie usłyszałabym jej w ogóle ostatnio mam wrażenie że coraz gorzej jej idzie to podnoszenie główki. Dzisiaj nawet jak brałam ją do odbicia to podtrzymywałam jej głowę z tyłu a jej główka opadła z impetem do przodu na moje ramie

Za to jej ciało jest bardzo sprawne i ruchliwe. Potrafi odpychać sie na nogach jak jest na pleckach i przesuwać do tylu. Często potrafi przewrócić sie z pleców na bok choć zastanawiam sie czy nie jest tak że gdy tak macha na oślep rękami i nogami to ją cialą przeciąży

Dobra lecę czytać. Mam nadzieje że szybko wrócę chociaż moze być cieżko bo TZ już sie zmeczył i podobno mamy na zmianę chodzić smoka podawać

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:49   #4827
Neni1984
Zakorzenienie

Spadam
PS. TŻ dziś nie ma nocki-odwołali mu
Stary 2013-10-18, 19:54   #4828
taribari
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43329287]Yevele czytałam kiedyś o tym. Z tego, co wiem, leczy się to sterydowo chyba, maścią jakąś.

Baloniku spełnienia Marzeń

Dziewczyny, czy Wasze dzieci robią mostki? Bo Artek robi wszędzie, jak leży, na rękach pręży mi się jak struna i wygina do przodu.[/QUOTE]

Mój robi dlatego chodzimy na rehabilitację. Diagnoza: zmożone napięcie kończyn górnych i dolnych a obniżone w osi (czy jakoś tak- chodzi o korpus).

Cytat:
Cześć!

ogólnie jakos odżyłam

Cytat:
Dziewczyny załamka!

Jak byłam u pediatry to zaleciła nam probiotyk i napisała na kartce 2x3krople.
W aptece dostałam ten probiotyk ale w kapsułkach (kobieta mi nie powiedziała, że są też w kroplach, a ja myślałam, że się lekarka pomyliła).
Na ulotce napisane, żeby wsypać zawartość kaps. do mleka i tak robiłam 2x dziennie.
A teraz patrzę, że jednak jest ten probiotyk w kroplach i nie wiem, czy nie za dużą dawkę mu dawałam
Niby na ulotce jest napisane 1-2 kaps. dziennie, no ale to jest 2,5 miesięczne niemowlę! jestem beznadziejna.

od jutra będę mu dawać 1 kaps. ale też nie wiem, czy to nie za dużo...
ale z drugiej strony to tylko probiotyk... no to sobie zrypałam wieczór
Spokojnie to tylko probiotyki. Lepiej mu kiszki będą pracować. Ja mam trilac i daje 5 kropli x2. Jest tańszy a ma więcej szczepów to tak na przyszłość

Boshhhh co ja mam z tym dzieckiem na wieczór. Zamiast spać- grucha. Wrzuciłam go do wyrka bo na rękach się drze. Ide się położyć niech sam zasypia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 19:55   #4829
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Mela jak wyszły włosy?
Zmieniałaś kolor?
Odświeżyłam tylko kolor likwidując odrosty i końcówki podcięłam.
Zdjęcie telefonem zrobione samej sobie osobiście więc lipne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg n 012.jpg (93,4 KB, 44 załadowań)
Stary 2013-10-18, 20:01   #4830
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość

Spokojnie to tylko probiotyki. Lepiej mu kiszki będą pracować. Ja mam trilac i daje 5 kropli x2. Jest tańszy a ma więcej szczepów to tak na przyszłość
Jednak z tego co mnie uczono to Trilac jest probiotykiem starej generacji. Dicoflor ma szczep Lactobacillus rhamnosus GG szczep nowszy i lepiej przyswajalny w organizmie.Kiedyś byłam na wykładzie jednej pani prof. na Sz... nie pamiętam czy Szaja, czy Szajewska i ona mówiła o różnicach różnych probiotyków. Nie był to wykład sponsorowany.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości