|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1351 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 506
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Cytat:
no teraz to dowali³e¶, ¿e hej. tyle to mo¿e byæ zapotrzebowanie moje, przy umiarkowanym trybie ¿ycie. poza tym nie wiem, sk±d wzi±³e¶ informacje, ¿e na redukcji ucinamy 300-400kcal?:O skoro tak, to sam jesz o wiele wiele mniej. a jak kto¶ bêdzie jad³ 400kcal mniej to bêdzie traci³ oko³o 1,5kg/miesi±c, a to jaki¶ rewelacyjny wynik nie jest.. ZALECANE obciecie kalorii to 600-700, a nie tyle ile napisa³e¶ ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
ahh, ta bia³a m±ka, która zabija ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty przyj±³e¶ sobie za punkt honoru siê czepiaæ ( w szczególno¶ci mnie), a nie pomagaæ osobom pisz±cym tutaj. Mo¿e w jaki¶ sposób podnosi to Twoje ego, nie wiem, ale s³abe to jest. W ka¿dym b±d¼ razie skoñcz ju¿ proszê trollowaæ na tym w±tku. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-10-17 o 18:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja rozumiem, ¿e mo¿esz mieæ swoje zdanie i pogl±dy na temat diety, ale nie lubiê, kiedy narzucasz je innym, prowadz±c w ten sposób innych w b³±d ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choæ oczywi¶cie mog³em siê nieco machn±æ bo nie chcia³o mi siê podrêcznika szukaæ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 204
|
R
¦niadanie: 2 kawa³ki chleba z szynk± i warzywami II ¶niadanie: pomarañcza, serek homo nat Obiad: ry¿ curry z kurczakiem i warzywami Podwieczorek: gar¶æ orzechów w³oskich Kolacja: jogurt monte, 3 wafle ry¿owe z d¿emem- pewnie za ma³o bia³ka, ale musia³am zje¶æ jogurt bo termin siê koñczy³ i dla zwiêkszenia kcal doda³am wafle. W planie by³ twaróg z rzodkiewk± i ogórkiem, no ale nie wysz³o Co s±dzicie? ![]()
#1356 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 119
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
Dzisiejsze U.
I mini-owsianka (2 ³y¿ki p³atków owsianych b³yskawicznych, solidna ³y¿ka otrêbów pszennych, nieca³a szklanka mleka 0.5%, 2 suszone morele, 1 suszona ¶liwka, 2 ³y¿eczki ¿urawiny, kilka migda³ów (nie pamiêtam, ile ^^'), du¿a kostka czekolady gorzkiej); 1 kromka chleba razowego z serkiem zio³owym, plastrem szynki z indyka, warzywami; kubek kawy zbo¿owej z mleka 0.5% z kostk± cukru pomiêdzy - gruszka, sok wieloowocowy / 45 min w-fu II bu³ka wieloziarnista 70g z serkiem zio³owym, plastrem szynki z indyka, li¶ciem sa³aty i dodatkiem kie³ek broku³u III 1/2 woreczka kaszy jaglanej; 2 podudzia z kurczaka pieczone w rêkawie (z czê¶ciowo zeskroban± skórk±); trochê buraczków i 2 solidne kawa³ki papryki konserwowej; ok. 150 ml soku warzywnego z imbirem (jakie¶ 1/2 butelki) IV budyñ ¶mietankowy (niestety, gotowiec ![]() V 2 kromki chleba razowego z serkiem zio³owym, kie³kami broku³u, 2 plastrami szynki z indyka, plastrem cienkiego sera ¿ó³tego; sa³atka z pomidorów, rukoli, ³y¿ki pestek z dyni, ³y¿eczki musztardy i oliwy z oliwek; melisa Kolacja trochê solidniejsza, bo matka sta³a nad g³ow± i jêcza³a, by "zje¶æ co¶ t³ustego" (jem j± 2 h przed snem). ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1358 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Cytat:
Wiesz co napwet opisy Twoich posi³ków s± chore, nie fajnie siê to czyta. Jesz co raz mniej, obcinasz. Czy do Ciebie co¶ dociera? Po co tu piszesz? dosta³a¶ tyle rad, nie korzystasz, mia³a¶ je¶æ jak w jad³ospisach które wklei³a¶ , a nie zmieni³a¶ nic, kompletnie nic! MASAKRA !!!! ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Ja równie¿ uwa¿am ¿e na U to trochê tu ma³o, kolacja typowo eRkowa i to jeszcze po æwiczeniach. A miêdzy lunchem a obiadem mo¿esz co¶ przek±siæ bo 6 godzin to trochê d³ugo ![]()
![]() |
#1359 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 405
|
dzisiejszy, stara³am sie.
7.30. ¦niadanie: owsianka 40g p³atków owsianych górskich, ³yzka otrab ¿ytnich, ³yzka jagód goji suszonych, 4 orzechy w³oskie, 30g twarogu poltlustego, 200ml mleka 2%; zielona herbata. (*najadam sie tym sniadaniem nawet 50g platków mnie zapycha jakos :/ ) 11.30. 2 Sniadanie: 2 kromki razowca na zakwasie, 1/4 awokado, 40g tofu naturalnego + kie³ki lucerny, kawalki papryki zielonej i czerwonej, sa³ata rzymska; pokrzywa do picia. 15.00 Obiad: (na miescie) duza porcja dorsza grilowanego (na rachunku bylo 180g), porcja kaszy jêczmiennej (z mas³em), porcja surówki z kapusty kiszonej i marchewki z dodatkiem oleju. 18. Podwieczorek: jogurt naturalny 2% Pi±tnica (bez mleka w proszku :P) 150g, 12 sztuk migda³ów, ³y¿ka otrab ¿ytnich, wielkie jablko 200g; kawa czarna 21. Kolacja: 2 kromki razowca z 2 jajkami wiejskimi XL (jedno cale z drugiego bia³ko) + rzodkiewki, sa³ata rzymska, natka pietruszki, kielki rzodkiewki, ogórek zielony; sól ![]() po: pokrzywa, mieta. ok 1,5l wody. chyba za duzo tluszczu i bia³ka a za ma³o wêgli. Moze dlatego tak slabne?
poza schemat. ![]() Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-10-17 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 552
|
Moje P. walcze 2800kcal
sniadanie szklanka kukurydzianych+2szklankki mleka 2% tost z dwoch grubych kromek razowca z serem zoltym,maslem,ketchupem II serek wiejski 200g+kanapka z grubego razowca z 2plastrami szynki,maslem,pomidorem,o gorem obiad (wszystko na wynos,gdyz wyjezdzalam na spektakl z klas± bylismy tam all day,az do 20) wiejski delikate 200g pajda razowca z 2 lyzkami sera twarogowego i ogorem pajda razowca z camembertem,2plastrami szynki,pomidorem podwieczorek znow wiejski ze startym jablkiem i bananem kolacja tost z dwoch pajd razowca z maslem,szynka,serem,ogork iemrom kromka razowca +puszka makreli w pomidorach |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1362 | |
Zakorzenienie
|
Jak mo¿na to ja te¿ siê wtr±cê ![]() je¿eli Twoje BMR to 1400kcal, to przy diecie redukcyjnej jedzenie 1500kcal to o wiele moja droga za ma³o. I masz bardzo malutko wêgli. ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
W ¿yciu siê nie zgodzê co wy za g³upoty tu piszecie!! Sk±d to niby wzi±³e¶?
![]() |
#1363 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 44
|
Witam.
Poczytujê Was od pewnego czasu ale nie udziela³am sie w w±tku poza 1 razem bo wpad³am w problemy z od¿ywianiem(g³odówki i kompulsy, problem z samoakceptacj±) i nie by³o o czym pisaæ. Chodzê do lekarza, jestem na etapie zwiekszania kalorii okolo 100 tygodniowo, bo dr stwierdzi³ ¿e to jest lepsze ni¿ wej¶cie od razu na du¿o wiêcej bo to móg³by byæ szok dla mojego organizmu, biorê leki ale ju¿ mam zmniejszaæ dawki, mam przez te g³odówki u tzw. specjalistow dietetykow problemy z hormonanami i uk³adem pokarmowym. Bardzo chcê z tego wyj¶æ i bardzo sie pilnujê bo wiem ¿e nigdy wiêcej nie chcê przechodziæ tego co pó³ roku temu... Obecnie leczê siê i uczê normalnego jedzenia oko³o 1,5 miesi±ca. Jestem na etapie 1700 kcal, zwiekszam co tydzieñ o 100. Czy mogliby¶cie oceniæ moje menu np. na jutro? Nie wiem do ilu kalorii mam zwiêkszaæ bo ka¿dy kalkulator pokazuje inaczej. Nie mam niedowagi, jest to raczej dolna granica bmi, chcia³abym t± wagê utrzymaæ lub max 2 kg wiêksz±- dla zdrowia. Jem chyba za du¿o nabia³u? Ale nie wiem czym go zast±piæ, gdy¿ jajek nie mogê je¶æ- alergia pokarmowa oraz nie mogê tradycyjnych p³atków owsianych z powodów gastrologicznych, natomiast kupujê dobre ekologiczne musli bez dodatku cukrów, ró¿ne p³atki+ suszone owoce. Moj jad³ospis np. na jutro : Wstajê 6:00 7:00 -mleko 1,5% ok 350/400 ml (miseczka) -4/5 du¿ych ³y¿ek musli -1 wkrojony banan 11:20 (przerwa w zajêciach) -sa³ata z indykiem (pier¶ wêdzona), pomidorami, sosem z jogurtu naturalnego i zió³ i kawa³kami fety Ok 15:10/20 -filet z dorsza sma¿ony bez t³uszczu z br±zowym ry¿em (pó³ torebki), pomidorami z jogurtem naturalnym i ³y¿eczk± oliwy Ok 19 -ser bia³y pó³t³usty zmieszany z odrobin± jogurtu naturalnego, wkrojone parê rzodkiewek -2 kromki chleba ¿ytniego (¶rednie) Ok 21 jem przewa¿nie kefir bo k³adê siê ko³o 24/1. Mój tryb ¿ycia: nauka, ca³e dnie na uczelni lub korepetycjach, w miarê du¿o chodzê + codziennie staram siê æwiczyæ treningi typu killer, turbo, hiit okolo 30/40 minut i 20 rozciagania: razem ok 50 minut dziennie, sa dni gdy æwiczê tylko 30 a dzi¶ np. nie mia³am czasu poæwiczyæ a pó¼niej by³am tak zmêczona, ¿e nie chcia³am nic robiæ na si³ê i ponad swoje mo¿liwo¶ci (za mn± ca³a noc nauki + wstanie o 5 rano i do 18 by³am na zajêciach). Wszystkie komentarze mile widziane tylko nie krzyczcie proszê dopiero zaczynam ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkich i z góry dziêkujê za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
G³upoty? Deficyt 600kalorii dziennie to nic odkrywczego. 300 odejmujesz od swojego zapotrzebowania + 300 spalasz w dowolny sposób. Masz 0,5kg na tydzieñ na minusie, czyli 2kg w miesi±c. To naprawdê bardzo 'du¿o' prawda? Wrêcz idealnie, ¿e tak powiem. Równie dobrze kto¶ mo¿e je¶æ swoje zapotrzebowanie, a spalaæ wiêcej i wyjdzie na to samo. To ju¿ broszka odchudzaj±cego.. Ja nic widzê herezji w tym co napisa³em. Sam uwa¿am, ¿e 1500kcal to g³odówka, no chyba, ¿e kogo¶ CPM to 1800-1900 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 121
|
Cytat:
3 jaja, i pó³ paczki szpinaku. Robisz z tego omlet, na ¶rodek omletu dajesz czerwonego pesto- GRUBO, jak masz trochê wiecej ochoty to wcze¶niej gotrujesz ze 2 ³y¿ki komosy ry¿owej, ugotowan± mieszasz z pesto, bazyli±, dajesz w ¶rodek omletu. Do tego sa³ata z oliw±, cebul±, fasolka czerwon±. Albo gotowana fasolka szparagowa poszypana sezamem. W ¶rodek omletu mo¿na dac te¿ warzywa: groszek ugotowany, fasolkê, broku³y. Ryba- Ok. By³o zje¶c rybê + duzo naci z pietruszki, 2 kromki razowca z mas³em, gar¶æ orzechów, kubek kakao z mlekiem kokosowym. Bibianna, Twoje jedzenie jest bardzo ja³owe, nijakie, zimne (a tak¿e wych³adzaj±ce), bez smaku, zapachu, ¿ycia bym nawet powiedzia³a. Postaraj sie, kup sobie ksi±¿ki kulinarne z ³adnymi zdjêciami, kupuj nieznane przyprawy, potrawy, warzywa, ró¿ne owoce, fiku¶ne przek±ski. Próbuj, bawa siê jedzeniem, przestañ siê go baæ. Dlaczego np. jesz w kó³ko ten sam chleb? Ja staram siê codziennie kupowaæ inny. razowy i nie razowy, pszenny, orkiszowy, ¿ytni, ziemniaczany, mieszany. Z nasionami takimi albo ¶makimi. Z orzechami, ¿urawin±, czosnkiem, ¶liwkami- co tam piekarz wymy¶li. Na zakwasie, na dro¿dzach. Ma³y, du¿y, ciemny , jasny. Chleby, bagietki, bu³ki, precle, rogale. Z ró¿nych piekarni. naprawdê jedzenie mo¿e byæ przyjacielem i rado¶ci±, a nie mêk± pañsk± w kó³ko to samo: ser, razowiec, wêdlina, ogórek, pomidor. I tak ca³y dzieñ bo¿y. :/
![]() |
#1366 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uff...ju¿ my¶la³am ¿e chodzi Ci o obciêcie 600kcal z jedzenia ![]() Mimo wszystko to i tak do¶æ du¿o i takie rzeczy robi siê na samym koñcu. G³ównie chodzi mi o to ¿e na ten w±tek zagl±da nie jedna "odchudzaj±ca siê" przeczyta ¿e trzeba obci±æ 600kcal i mamy katastrofê bo nagle je 1000kcal czy 1200kcal i mamy g³odówki. Ca³e odchudzanie powinno zacz±æ siê od jedzenia na zero, czyli tyle ile wynosi zapotrzebowanie, dietê siê reguluje, czy¶ci, pozbawia ¶mieci, wprowadza ruch i tyle! ju¿ siê zaczyna chudn±æ (oczywi¶cie jak kto¶ ma z czego) dopiero po takim d³u¿szym zachowaniu obcina siê 200kcal, max 300kcal z jedzenia i siê chudnie, obserwuje itp., a nawet jak kto¶ ma zastoje to siê nie obcina znów tylko czeka, grzecznie je, æwiczy i czeka ![]() W sumie to co napisa³am nie jest stricte do Ciebie bo Ty pewnie siê nie odchudzasz ![]() A najgorsze jest to ¿e pe³no tu odchudzaj±cych którzy nie maj± z czego chudn±æ i robi± sobie tylko krzywdê, no ale to siê ju¿ chyba nie da wyt³umaczyæ (próbowa³am z milion razy) dopiero po latach wychodzi i cz³owiek sam dochodzi do wniosku, ¿e robi³ ¼le dla siebie. ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Popisujê siê obiema rêkami. Bibianna jesz trochê jakby za karê, bo musisz itp.Nie bêdê siê ropisywaæ bo cava super wszystko napisa³a, ale baw siê i ciesz z jedzenia, bo mo¿e byæ ona mega przyjemno¶ci± ![]()
![]() |
#1367 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 148
|
witam ludziczki
dzisiejsza eReczka 7.30 - kromka chleba ¿ytniego z ¿urawin±, z twagoriem pó³t³ustym i miodem naturalnym, kawa z mlekiem 11.00 - kromka chleba orkiszowego posmarowana twarogiem delikatnym President (ko³o 70 g) du¿o kie³ków lucerny i jab³ko 14.00 - kromka chleba oriszowego z po³ow± puszki tuczyka i du¿± ilo¶ci± kie³ków lucerny, klementynka (ta du¿a mandaryna) 18.00 - spaghetti pe³noziarniste z wo³owiny i przecieru pomidorowego ,cebulk ii czosnku + przyprawy, ³y¿ka parmezanu 21.00 pred wyj¶ciem na impreze ca³onocn± ![]() jak towygl±da? te koktajle owocowe tak pó¼no?mogê zje¶æ co¶ innego ,ale my¶lê ¿e gdy w perspektywnie bêdê na nogach do jakiej¶ 3 rano to nie zaszkodzi ![]()
#1368 |
Zadomowienie
|
U. we wtorek ide do dietetyka najlepszego w miescie podobno..
10. ¦niadanie: 40g p³atków + orzechy wloskie, otreby ¿ytnie, 200ml mleka 2%, plaster twarogu pó³tlustego, polowa grapefruita. Skalpel. - jedyny ruch dzisiaj, caly dzien na tylku w domu. 14.30 Obiad: indyk 140g na parze, pomidor ¶redni, 100g broku³a, kasza gryczana (prawie polowa woreczka, 110g po ugotowaniu) + ³yzeczka oliwy z oliwek. 18. Podwieczorek: jogurt naturalny 150g 2% z warzywami: pol papryki czerwonej, pol zoltej, mala cykoria cala, kielki lucerny i ogorek zielony pol lyzka pestek s³onecznika stolowa solidna.. 20.-21. Kolacja: 2 kromki razowca z ? serem zótym hit z ryk i pomidorem, rukol± i ogórkiem kiszonym. / albo z tofu albo nie wiem.......... Nie za duzo nabia³u?
poza schemat. ![]() Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-10-18 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 415
|
U
1. Jogurt naturalny z jab³kiem, kawa z mlekiem. 2. Du¿y banan, jab³ko. 3. Plaster pieczonego schabu, kasza kus kus, sa³atka z pomidorów z jogurtem. 4. Prawie ca³a paczka (100 g.) orzechów w³oskich (trochê przesadzi³am, ale uwielbiam ![]() 5. Sa³atka z pomidora i awokado, z jogurtem i kromk± chleba orkiszowego. Kieliszek czerwonego wina. Jest ok, czy co¶ by¶cie ulepszyli? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
raczej za ma³o wszystkiego, ile mo¿na powtarzaæ to samo? ile mo¿na mówiæ: NIE WA¯?
#1371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- jajka dwa / nie, jadlam wczoraj cholesterol nie mozna codziennie - szynke z kurczaka / nie, mieso mialam na obiad - tuñczyka wsw / nie, jadalam dwa dni temu pól puszki, poza toym znowu to jest mieso za czesto i za duzo go jem - serek wiejski ca³y/nie, mialam jogurt na podwieczorek + mleko do sniadania za duzo nabia³u w ciagu dnia. - tofu / jadlam przez ost dwa dni soi nie mozna tak czesto soji p - ser zolty / nie, kwasy nasycone znowu nabia³.. itd... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po co gotujesz indyka (swoj± drog± gdzie takie ma³e piersi z indyka sprzedaj±??) skoro mo¿esz wrzuciæ na patelniê, (choæby i grillow±) przecie¿ wiadomo ¿e smaczniejszy wtedy bêdzie. Ciebie naprawdê nie cieszy zmys³ smaku? Ju¿ nawet nie wnikaj±c w kaloryczno¶æ, ale ¿eby nawet tego indyka nie oprószyæ grubo zmielonym pieprzem... ![]() Przepraszam ,ale wydaje mi siê, jakby Têczowa Dolinka rzuca³a grochem o ¶cianê. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-10-18 o 18:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a po ostatnim napadzie niedzielnym na slodycze nie moge patrzec i mam teraz maniê warzyw & blonnika., dlatego tyle ich upycham wszêdzie. a po tym obiedzie bolal mnie zoladek nie wiem czemu :/ |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1374 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 325
|
Cytat:
![]() 2 i 4 to nie posi³ki i w sumie w ogóle jedynym ¼ród³em bia³ka przez ca³y dzieñ jest kawa³ek miêsa na obiad... Dezett, miêso/ryby na dwa posi³ki dziennie to naprawdê NIE JEST za du¿o. Moje dzisiejsze R: 1. Owsianka na mleczku kokosowym z wiórkami, miodem, skórk± i sokiem z cytryny 2. Placuszki bananowe (banan, jajko, 1/4 kostki twaro¿ku, ³y¿ka m±ki ¿ytniej razowej), jab³ko 3. Ma³y domowy batonik amarnatusowo-sezamowy z bakaliami, pó³ jogurtu greckiego, gotowana marchewka i gotowana pietruszka Kostka 90%, czarna kawa 4. Duuu¿a porcja zupy kremu pietruszkowo-gruszkowego - pó³ z serem ¿ó³tym (wg przepisu), a pó³ z kasz± jêczmienn± (musia³am doje¶æ, bo m±¿ wczoraj zmêczy³ tylko pó³ porcji - nie lubi kaszy :P) Kawa, kostka 70% 30d shred lev 2 5. Pó³ wêdzonej makreli, zielona papryka, 2 suszone ¶liwki
![]() |
#1375 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzuca³am, rzuca³am i ju¿ szkoda mi wiêcej grochu... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
Psotka ![]() a jakie¶ miêsko w tej zupce by³o?
![]() |
#1376 |
Zakorzenienie
|
Miêsa nie by³o, bo ja w pi±tki nie jem
![]()
#1377 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 415
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie jeszcze orzechy s± ¼ród³em bia³ka, chyba...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Zadomowienie
|
up.
U. we wtorek ide do dietetyka najlepszego w miescie podobno.. 10. ¦niadanie: 40g p³atków + orzechy wloskie, otreby ¿ytnie, 200ml mleka 2%, plaster twarogu pó³tlustego, polowa grapefruita. Skalpel. - jedyny ruch dzisiaj, caly dzien na tylku w domu. 14.30 Obiad: indyk 140g na parze, pomidor ¶redni, 100g broku³a, kasza gryczana (prawie polowa woreczka, 110g po ugotowaniu) + ³yzeczka oliwy z oliwek. 18. Podwieczorek: jogurt naturalny 150g 2% z warzywami: pol papryki czerwonej, pol zoltej, mala cykoria cala, kielki lucerny i ogorek zielony pol lyzka pestek s³onecznika stolowa solidna.. 21. Kolacja: 2 kromki razowca (40g) z ? serem zótym hit z ryk (2 plastry, 30g) i ca³ym pomidorem, dwiema gar¶ciami sa³aty rzymskiej z ogródka ![]() 22.30 serek wiejski 200gram z ogorkiem kiszonym i 5 rzodkiewkami. jestem glodna ![]() ![]() i powstrzymuje sie zeby przed snem nie pic znowu drinka, przy moim stanie to chyba nie wskazane? Nie za duzo nabia³u? jeszcze serek wiejski przed snem to masakra.............
poza schemat. ![]() Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-10-18 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
U
I jogurt naturalny z prazonymi p³atkami owsianymi, musem jab³kowym z cynamonem i orzechami (migda³ami, pecan i brazylijskimi) II 2 kromki razowca z ajwarem, oscypkiem i pomidorem / ajwarem, pieczona wo³owin± i pomidorem III tortelloni z ricott±, zio³ami i suszonymi pomidorami posypane parmezanem, sos pomidorowy i rukola ¶wie¿owyciskany sok marchewkowy z imbirem IV jogurt naturalny z domow± czekowi¶nia, orzechami laskowymi i kawa³kami gruszki do picia ponadto: woda, espressox2, pokrzywa |
![]() ![]() |
![]() |
#1380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.