Recepcjonistka...i sciemniamy - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-19, 17:19   #241
Madziuniusia
Zakorzenienie

Dot.: Recepcjonistka...i sciemniamy

A ja "mogę" spać:P Nikt nigdy głośno tego nie powiedział, ale nasz szef sam z tego żartuje
Stary 2013-04-25, 10:23   #242
Yvonne18
Raczkowanie

GG do Yvonne18

U mnie też można te 2-3 h zawsze się staram przespać, inaczej się funkcjonuje
Stary 2013-04-27, 07:49   #243
Madzik_2905
Raczkowanie

5dni do wypłaty
Madzik_2905 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 14:57   #244
Kasia427
Wtajemniczenie

Witam, witam!

Długo mnie nie było, myślałam, że wątek umarł śmiercią naturalną a tu takie rozmowy się toczą

Ja obecnie jestem na zwolnieniu do 29 MAJA Mam pękniętą kość śródstopia, będąc na urlopie spadłam ze schodów, po urlopie wróciłam do pracy, noga mi puchła i puchła <12 godzin chodzenia i siedzenia z nogą w dół robiło swoje> aż po 4 tygodniach poszłam na prześwietlenie no i od razu noga w gips i opieprz od pana doktora... Powiedział, że na razie do 29 maja, ale później jeszcze 3-4 tygodnie rehabilitacji... Najgorsze jest to, że od 1 czerwca przychodzi nowy dyrektor i nowa menadżerka (( nie wiem jak to będzie... szkoda mi naszej teraźniejszej menadżerki bo to złota kobieta, zero problemu z nią, zawsze pomoże, wszystko zgodnie z prawem i kodeksem pracy...

Pozdrawiam dziewczynki! Będę częściej zaglądać!
Kasia427 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 09:31   #245
Madzik_2905
Raczkowanie

wtedy mam urodziny haha wypoczniesz bidulko

u mnie maraton cały hotel pełny, a kto zmieni pościel. no przecież, że my bo się nudzimy
Stary 2013-05-01, 21:08   #246
siempre
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny jak tam u was w pracy weekend majowy u mnie maskara ;/ ludziom wiecznie nic nie pasuje, to klientom , to pracownikom a wszytko na głowie recepcjonistki ;/ bo naszego kierownika nic nie obchodzi ;/ padam na twarz ;/
siempre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-01, 21:47   #247
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny jak tam u was w pracy weekend majowy u mnie maskara ;/ ludziom wiecznie nic nie pasuje, to klientom , to pracownikom a wszytko na głowie recepcjonistki ;/ bo naszego kierownika nic nie obchodzi ;/ padam na twarz ;/
u mnie weekend majowy pusto w hotelu, ruch zaczyna się od 6.05
Stary 2013-05-03, 18:34   #248
nickusiak
Przyczajenie

Witam uprzejmie
Jako ,że dopiero założyłam konto postanowiłam pierwszy post umieścić właśnie tutaj. Przeczytałam większą część wątku i na prawdę Wam zazdroszczę.

Moja matka chrzestna pracuje w hotelu i po tym co słyszałam praca jest bardzo przyjemna jeżeli porównać ją np. taką w sklepie.Niestety po 3 miesiącach poszukiwań mam dość. Szukam wszędzie jako recepcjonistka bądź ktoś podobny.

Jednak poddaje się kiedy widzę np. bardzo dobra znajomość 2 języków w mowie i piśmie. Angielski znam komunikatywnie ale żeby dobrą znajomość jednego obcego nie jestem pewna.

Może podsuniecie jakieś pomysły. Jako że jestem na studiach zaocznych taka praca dobrze wpłynęłaby na moją naukę.Jestem po technikum ekonomicznym a nie hotelarskim i dopiero w trakcie studiów pedagogicznych skreślają mnie też ze względu chociażby na wykształcenie.

Pozdrawiam Serdecznie, Dominika
nickusiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-03, 18:53   #249
linnnea
Raczkowanie

hej, dawno mnie nie było
właśnie kończę 2 mordercze dniówki- mamy niezorganizowaną grupę gości weselnych bez lidera ale teraz 3 dni wolnego! ahh
linnnea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-04, 11:11   #250
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nickusiak Pokaż wiadomość
Witam uprzejmie
Jako ,że dopiero założyłam konto postanowiłam pierwszy post umieścić właśnie tutaj. Przeczytałam większą część wątku i na prawdę Wam zazdroszczę.

Moja matka chrzestna pracuje w hotelu i po tym co słyszałam praca jest bardzo przyjemna jeżeli porównać ją np. taką w sklepie.Niestety po 3 miesiącach poszukiwań mam dość. Szukam wszędzie jako recepcjonistka bądź ktoś podobny.

Jednak poddaje się kiedy widzę np. bardzo dobra znajomość 2 języków w mowie i piśmie. Angielski znam komunikatywnie ale żeby dobrą znajomość jednego obcego nie jestem pewna.

Może podsuniecie jakieś pomysły. Jako że jestem na studiach zaocznych taka praca dobrze wpłynęłaby na moją naukę.Jestem po technikum ekonomicznym a nie hotelarskim i dopiero w trakcie studiów pedagogicznych skreślają mnie też ze względu chociażby na wykształcenie.

Pozdrawiam Serdecznie, Dominika
Nie poddawaj się spróbuj szukać w mniejszych hotelach, gdzie nie ma takich wymagań. U mnie pracuje dziewczyna, która kilka lat pracowała w Londynie w hotelu, ale szybko okazało się, że angielski zna bardzo słabo. Na szczęście nikt z dyrekcji tego nie zauważył, a ona nabiera coraz większej wprawy

Mnie niestety zmienili zmiany z 12h na 8h, ale nie jest najgorzej. Pracuję np. 3 dni, potem 2 dni wolne, znowu 2 dni i dzień wolny. Nie mam czasu na nudę i bezczynność, więc czas szybciej leci Jednak 12 były bardziej meczące.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-06, 20:58   #251
Madzik_2905
Raczkowanie

ja bym chciała pracować po 8h zbawienie
Stary 2013-05-07, 00:31   #252
Madziuniusia
Zakorzenienie

Tak na prawdę każdy rytm pracy ma swoje wady i zalety. Dla mnie dużą zaletą jest to, że idę do pracy na 24, odbębnię dyżur i mam 3 dni wolnego, w trakcie których mogę sobię jeszcze dorobić
Stary 2013-05-09, 22:24   #253
littlem695
Przyczajenie

Ja tez do Was dolacze, od listopada pracuje na recepcji w hotelu dla zolnierzy tylko, ze we Francji. Ja mam zmiany 8 godzinne. Chyba bym nie potrafila wytrzymac 12h. Z drugiej strony wytrzymywalam 12 h w centrum handlowym jako sprzedawca..
littlem695 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 15:52   #254
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Tak na prawdę każdy rytm pracy ma swoje wady i zalety. Dla mnie dużą zaletą jest to, że idę do pracy na 24, odbębnię dyżur i mam 3 dni wolnego, w trakcie których mogę sobię jeszcze dorobić
A ile potem odsypiasz? Ja na szczęście też mam czas na dorabianie. Zresztą u mnie wszyscy po swojej zmianie pędzą do drugiej pracy
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-17, 07:34   #255
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
A ile potem odsypiasz? Ja na szczęście też mam czas na dorabianie. Zresztą u mnie wszyscy po swojej zmianie pędzą do drugiej pracy
To zależy czy mogłam się w nocy przespać, czy musiałam całą noc być na nogach. Jeśli opcja nr 1, to 2 godzinki snu i jestem nowonarodzona, jeśli opcja nr 2 to trochę dłużej
Stary 2013-07-20, 19:25   #256
Kasia427
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny!

Czy ktoś tu jeszcze zagląda??

Ja zmieniłam pracę, dałam wypowiedzenie mojemu pracodawcy, wkurzyłam się, bo przyszła nowa menadżerka i obcięła nam prowizję od sprzedaży kosmetyków i planowanych zabiegów... żenada... zrobiłam sobie kilka tygodni wolnych i wzięłam się za roznoszenie cv, traf chciał, że szukali do hotelu tam gdzie marzyło mi się pracować no i się udało, dostałam umowę na okres próbny, tylko jest jedno ale : nocki po pierwszej wymiotować mi się chciało ze zmęczenia czy ja się przyzwyczaję? na razie miałam z kimś, żeby ogarnąć o co chodzi, ale 30 lipca mam już sama nie chciałabym rezygnować przez te nocki, bo praca jest extra i warunki też, tylko jak tu przetrwać te 12 h na nocy???

Pozdrawiam!
Stary 2013-07-21, 10:26   #257
Yvonne18
Raczkowanie

GG do Yvonne18

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Czy ktoś tu jeszcze zagląda??

Ja zmieniłam pracę, dałam wypowiedzenie mojemu pracodawcy, wkurzyłam się, bo przyszła nowa menadżerka i obcięła nam prowizję od sprzedaży kosmetyków i planowanych zabiegów... żenada... zrobiłam sobie kilka tygodni wolnych i wzięłam się za roznoszenie cv, traf chciał, że szukali do hotelu tam gdzie marzyło mi się pracować no i się udało, dostałam umowę na okres próbny, tylko jest jedno ale : nocki po pierwszej wymiotować mi się chciało ze zmęczenia czy ja się przyzwyczaję? na razie miałam z kimś, żeby ogarnąć o co chodzi, ale 30 lipca mam już sama nie chciałabym rezygnować przez te nocki, bo praca jest extra i warunki też, tylko jak tu przetrwać te 12 h na nocy???

Pozdrawiam!
A co takiego się u Ciebie dzieje na nockach, że jesteś taka zmęczona? ;o
Stary 2013-07-30, 11:47   #258
Madzik_2905
Raczkowanie

Witam! Niekoniecznie od obowiązków, mi się ta po prostu też niedobrze robi :P czasami myślę, że jestem na nocki uczulona Kasia, a mozesz spać? Mi nawet 30min pomaga

a ja kończę 18 dniowy urlop, jutro dniówka
Stary 2013-07-30, 19:47   #259
0Kaja0
Przyczajenie

Witam
Właśnie jestem po rozmowie kwalifikacyjnej, a jutro idę♠ na kolejną właśnie jako recepcjonistka nigdy nie pracowałam na takim stanowisku. Pamiętacie swoje rozmowy? o co was pytali pracodawcy?
0Kaja0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-04, 08:32   #260
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzik_2905 Pokaż wiadomość
Witam! Niekoniecznie od obowiązków, mi się ta po prostu też niedobrze robi :P czasami myślę, że jestem na nocki uczulona Kasia, a mozesz spać? Mi nawet 30min pomaga

a ja kończę 18 dniowy urlop, jutro dniówka
Teoretycznie mogę, ale wiesz jakie to spanie, jak goście się po nocach kręcą... ale chociaż nogi można na leżaku rozprostować.. to już coś

Cytat:
Napisane przez 0Kaja0 Pokaż wiadomość
Witam
Właśnie jestem po rozmowie kwalifikacyjnej, a jutro idę na kolejną właśnie jako recepcjonistka nigdy nie pracowałam na takim stanowisku. Pamiętacie swoje rozmowy? o co was pytali pracodawcy?
hmmm ja pamiętam w pierwszej pracy, to dyrektorka pogadała ze mną po niemiecku, żeby sprawdzić język,a tak to na luzie jakieś pierdołki... w sumie było bezstresowo.. a teraz w drugiej pracy to tak na szybko- czy jestem zainteresowana od już, jak język i wio na 2 godzinki stanąć, później kolejnego dnia też i dyrka powiedziała że się sprawdzam i mnie bierze

Cytat:
Napisane przez Yvonne18 Pokaż wiadomość
A co takiego się u Ciebie dzieje na nockach, że jesteś taka zmęczona? ;o
dużo się dzieję, bo jest środek sezonu, jest dużo wjazdów i wyjazdów, a to wszystko nocka szykuje na następny dzień.. ciężko jest liczyć o 3 nad ranem wszystkie rachunki, raporty z całego dnia itd..

mi się też wydaje, że może dlatego chce mi sie wymiotować, bo całą noc nic nie jem, więc może z tego osłabienia.. ale jakoś w nocy człowiek nie przyzwyczajony jeść kawkę tylko popijam i tyle...

Ja idę we wtorek dopiero do pracy.. trochę odsapnę..

dziewczyny na jakich programach pracujecie? mnie wkurza to wystawianie faktur, rety jak ci ludzie kombinują z tymi fakturami
Stary 2013-08-04, 16:21   #261
Madzik_2905
Raczkowanie

ja też na początku nie spałam, bo co gość pomyśli??!! a później miałam to w szerokim poważaniu, jak będzie coś chciał to zadzwoni dzwonkiem i już

u mnie jest LSI i faktury wystawiamy na bieżąco, przy gościu. Na nockach mamy lajciiik
Stary 2013-08-04, 16:51   #262
Yvonne18
Raczkowanie

GG do Yvonne18

Cytat:
Napisane przez 0Kaja0 Pokaż wiadomość
Witam
Właśnie jestem po rozmowie kwalifikacyjnej, a jutro idę♠ na kolejną właśnie jako recepcjonistka nigdy nie pracowałam na takim stanowisku. Pamiętacie swoje rozmowy? o co was pytali pracodawcy?
Mnie prawie o nic, zapytali co będę studiować, jakie mam doświadczenie (nie miałam wcale), miałam mieć test z angielskiego ale nawet go nie zrobili, pytali jeszcze czy rosyjski znam, ja że miałam ale nie pamiętam i że się douczę najwyżej (i tak już się uczę rok, "ruski" ) praktycznie trwało to z 5 minut po czym od razu zaczęli mnie szkolić Aczkolwiek moj hotel jest nieco specyficzny xD

Cytat:
Napisane przez Kasia427
Teoretycznie mogę, ale wiesz jakie to spanie, jak goście się po nocach kręcą... ale chociaż nogi można na leżaku rozprostować.. to już coś
Nienawidzę takich gości Zapłacili za nocleg, a nie śpią, gdzie tu logika?

Cytat:
dużo się dzieję, bo jest środek sezonu, jest dużo wjazdów i wyjazdów, a to wszystko nocka szykuje na następny dzień.. ciężko jest liczyć o 3 nad ranem wszystkie rachunki, raporty z całego dnia itd..
Niby tak, ale i kasa większa

Cytat:
mi się też wydaje, że może dlatego chce mi sie wymiotować, bo całą noc nic nie jem, więc może z tego osłabienia.. ale jakoś w nocy człowiek nie przyzwyczajony jeść kawkę tylko popijam i tyle...
Niezbyt dobrze, powinnaś jeść coś lekkostrawnego, nieważne że to noc

Cytat:
dziewczyny na jakich programach pracujecie? mnie wkurza to wystawianie faktur, rety jak ci ludzie kombinują z tymi fakturami
My mamy SymfoniaSage, lajtowy i prosty w obsłudze:P
Stary 2013-10-18, 21:05   #263
holly-dolly
Raczkowanie

Halo jest tu ktoś?

‎"Nobody can tell you what tomorrow brings so live your life today"
holly-dolly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-18, 21:52   #264
Madzik_2905
Raczkowanie

Zgłaszam się przed dnióweczką wolne za szybko mija!
Stary 2013-10-18, 22:15   #265
holly-dolly
Raczkowanie

O skoro ktoś tu zagląda jeszcze to spytam też w tym wątku

Mam możliwość podjęcia pracy w hotelu na recepcji. Ale:
-praca w godzinach od 16 do 8 rano (ok 70-80zł) co drugi dzień (w lecie od 18-19) (w nocy mogę się zdrzemnąć w pokoju)
-umowa na 1/2 etatu (przy tylu godzinach wyrobię cały etat, czy się mylę?)
-brak stawki nocnej
-nie ma ochrony (zostaję na noc sama, druga recepcjonistka w budynku obok) , nieduży hotel*** na uboczu - przy głównej drodze
-trochę się boje o mój angielski, że nie zrozumiem gościa

co myślicie? potrzebuję pracy a nie zapowiada się nic lepszego póki co.. do rana muszę podjąc decyzję

Stary 2013-10-18, 22:35   #266
Madzik_2905
Raczkowanie

szczerze, ja bym się tam nie pchała. Pensja głodowa, a nocki to jednak nocki, trafi Ci się gość do pogaduszek całonocnych, nocka z głowy, pół dnia śpisz, następne jesteś nieprzytomna :P jakby płacili stawę nocną to ok, ale tak? czysty wyzysk
Stary 2013-10-18, 22:40   #267
holly-dolly
Raczkowanie

Właśnie każdy mi to mówi... już na starcie zapowiada się nieciekawie. Z drugiej strony może warto spróbować ale nie wiem czy dam rade, 16h to jednak sporo, szczególnie w nocy

Stary 2013-10-19, 18:25   #268
Ciasteczkowa88
Przyczajenie

Powiedzcie mi, jak wygląda system 12ek? Tj. z waszego doświadczenia, czy to jest w ogóle prawie dopuszczone? Tj. 12h pracy? Czy po 8h płacą już za nadgodziny? Jestem strasznie ciekawa jak to wygląda...
Stary 2013-10-19, 18:36   #269
Madzik_2905
Raczkowanie

u mnie jest system Dzień, Nocka, dwa dni wolne w miesiącu mam 168-192h (14-16zmian), przy czym powyżej 168godzin to są już nadgodziny i tak mam wypłacane, plus stawka nocna
Stary 2013-10-19, 18:39   #270
holly-dolly
Raczkowanie

jaką macie stawkę nocną? Ja z tamtej pracy jednak zrezygnowałam, szkoda zdrowia... zarobiłabym w porywach wiatru 1200zł z czego 100 by mi odeszło na dojazdy a takie długie zmiany

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości