|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Recepcjonistka...i sciemniamy
A ja "mogę" spać:P Nikt nigdy głośno tego nie powiedział, ale nasz szef sam z tego żartuje
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
U mnie też można
te 2-3 h zawsze się staram przespać, inaczej się funkcjonuje
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
5dni do wypłaty
|
|
|
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, witam!
Długo mnie nie było, myślałam, że wątek umarł śmiercią naturalną a tu takie rozmowy się toczą ![]() Ja obecnie jestem na zwolnieniu do 29 MAJA Mam pękniętą kość śródstopia, będąc na urlopie spadłam ze schodów, po urlopie wróciłam do pracy, noga mi puchła i puchła <12 godzin chodzenia i siedzenia z nogą w dół robiło swoje> aż po 4 tygodniach poszłam na prześwietlenie no i od razu noga w gips i opieprz od pana doktora... Powiedział, że na razie do 29 maja, ale później jeszcze 3-4 tygodnie rehabilitacji... Najgorsze jest to, że od 1 czerwca przychodzi nowy dyrektor i nowa menadżerka (( nie wiem jak to będzie... szkoda mi naszej teraźniejszej menadżerki bo to złota kobieta, zero problemu z nią, zawsze pomoże, wszystko zgodnie z prawem i kodeksem pracy... Pozdrawiam dziewczynki! Będę częściej zaglądać!
|
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
wtedy mam urodziny haha
wypoczniesz bidulko u mnie maraton cały hotel pełny, a kto zmieni pościel. no przecież, że my bo się nudzimy
|
|
|
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny jak tam u was w pracy weekend majowy u mnie maskara ;/ ludziom wiecznie nic nie pasuje, to klientom , to pracownikom a wszytko na głowie recepcjonistki ;/ bo naszego kierownika nic nie obchodzi ;/ padam na twarz ;/
|
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#248 |
|
Przyczajenie
|
Witam uprzejmie
![]() Jako ,że dopiero założyłam konto postanowiłam pierwszy post umieścić właśnie tutaj. Przeczytałam większą część wątku i na prawdę Wam zazdroszczę. Moja matka chrzestna pracuje w hotelu i po tym co słyszałam praca jest bardzo przyjemna jeżeli porównać ją np. taką w sklepie.Niestety po 3 miesiącach poszukiwań mam dość. Szukam wszędzie jako recepcjonistka bądź ktoś podobny. Jednak poddaje się kiedy widzę np. bardzo dobra znajomość 2 języków w mowie i piśmie. Angielski znam komunikatywnie ale żeby dobrą znajomość jednego obcego nie jestem pewna. Może podsuniecie jakieś pomysły. Jako że jestem na studiach zaocznych taka praca dobrze wpłynęłaby na moją naukę.Jestem po technikum ekonomicznym a nie hotelarskim i dopiero w trakcie studiów pedagogicznych skreślają mnie też ze względu chociażby na wykształcenie. Pozdrawiam Serdecznie, Dominika
|
|
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
hej, dawno mnie nie było
![]() właśnie kończę 2 mordercze dniówki- mamy niezorganizowaną grupę gości weselnych bez lidera ale teraz 3 dni wolnego! ahh
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj szukać w mniejszych hotelach, gdzie nie ma takich wymagań. U mnie pracuje dziewczyna, która kilka lat pracowała w Londynie w hotelu, ale szybko okazało się, że angielski zna bardzo słabo. Na szczęście nikt z dyrekcji tego nie zauważył, a ona nabiera coraz większej wprawy Mnie niestety zmienili zmiany z 12h na 8h, ale nie jest najgorzej. Pracuję np. 3 dni, potem 2 dni wolne, znowu 2 dni i dzień wolny. Nie mam czasu na nudę i bezczynność, więc czas szybciej leci Jednak 12 były bardziej meczące.
|
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
ja bym chciała pracować po 8h
zbawienie
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Tak na prawdę każdy rytm pracy ma swoje wady i zalety. Dla mnie dużą zaletą jest to, że idę do pracy na 24, odbębnię dyżur i mam 3 dni wolnego, w trakcie których mogę sobię jeszcze dorobić
|
|
#253 |
|
Przyczajenie
|
Ja tez do Was dolacze, od listopada pracuje na recepcji w hotelu dla zolnierzy tylko, ze we Francji. Ja mam zmiany 8 godzinne. Chyba bym nie potrafila wytrzymac 12h. Z drugiej strony wytrzymywalam 12 h w centrum handlowym jako sprzedawca..
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#256 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Czy ktoś tu jeszcze zagląda?? ![]() Ja zmieniłam pracę, dałam wypowiedzenie mojemu pracodawcy, wkurzyłam się, bo przyszła nowa menadżerka i obcięła nam prowizję od sprzedaży kosmetyków i planowanych zabiegów... żenada... zrobiłam sobie kilka tygodni wolnych i wzięłam się za roznoszenie cv, traf chciał, że szukali do hotelu tam gdzie marzyło mi się pracować no i się udało, dostałam umowę na okres próbny, tylko jest jedno ale : nocki po pierwszej wymiotować mi się chciało ze zmęczenia czy ja się przyzwyczaję? na razie miałam z kimś, żeby ogarnąć o co chodzi, ale 30 lipca mam już sama nie chciałabym rezygnować przez te nocki, bo praca jest extra i warunki też, tylko jak tu przetrwać te 12 h na nocy??? Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
Witam! Niekoniecznie od obowiązków, mi się ta po prostu też niedobrze robi :P czasami myślę, że jestem na nocki uczulona
Kasia, a mozesz spać? Mi nawet 30min pomaga ![]() a ja kończę 18 dniowy urlop, jutro dniówka
|
|
|
|
|
#259 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Właśnie jestem po rozmowie kwalifikacyjnej, a jutro idę♠ na kolejną właśnie jako recepcjonistka nigdy nie pracowałam na takim stanowisku. Pamiętacie swoje rozmowy? o co was pytali pracodawcy? |
|
|
|
|
#260 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mi się też wydaje, że może dlatego chce mi sie wymiotować, bo całą noc nic nie jem, więc może z tego osłabienia.. ale jakoś w nocy człowiek nie przyzwyczajony jeść kawkę tylko popijam i tyle...Ja idę we wtorek dopiero do pracy.. trochę odsapnę.. ![]() dziewczyny na jakich programach pracujecie? mnie wkurza to wystawianie faktur, rety jak ci ludzie kombinują z tymi fakturami |
|||
|
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
ja też na początku nie spałam, bo co gość pomyśli??!! a później miałam to w szerokim poważaniu, jak będzie coś chciał to zadzwoni dzwonkiem i już
![]() u mnie jest LSI i faktury wystawiamy na bieżąco, przy gościu. Na nockach mamy lajciiik
|
|
|
|
|
#262 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) praktycznie trwało to z 5 minut po czym od razu zaczęli mnie szkolić Aczkolwiek moj hotel jest nieco specyficzny xDCytat:
Zapłacili za nocleg, a nie śpią, gdzie tu logika?![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
Halo jest tu ktoś?
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Zgłaszam się przed dnióweczką
wolne za szybko mija!
|
|
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
O skoro ktoś tu zagląda jeszcze to spytam też w tym wątku
![]() Mam możliwość podjęcia pracy w hotelu na recepcji. Ale: -praca w godzinach od 16 do 8 rano (ok 70-80zł) co drugi dzień (w lecie od 18-19) (w nocy mogę się zdrzemnąć w pokoju) -umowa na 1/2 etatu (przy tylu godzinach wyrobię cały etat, czy się mylę?) -brak stawki nocnej -nie ma ochrony (zostaję na noc sama, druga recepcjonistka w budynku obok) , nieduży hotel*** na uboczu - przy głównej drodze -trochę się boje o mój angielski, że nie zrozumiem gościa ![]() co myślicie? potrzebuję pracy a nie zapowiada się nic lepszego póki co.. do rana muszę podjąc decyzję
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
szczerze, ja bym się tam nie pchała. Pensja głodowa, a nocki to jednak nocki, trafi Ci się gość do pogaduszek całonocnych, nocka z głowy, pół dnia śpisz, następne jesteś nieprzytomna :P jakby płacili stawę nocną to ok, ale tak? czysty wyzysk
|
|
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie każdy mi to mówi... już na starcie zapowiada się nieciekawie. Z drugiej strony może warto spróbować ale nie wiem czy dam rade, 16h to jednak sporo, szczególnie w nocy
|
|
#268 |
|
Przyczajenie
|
Powiedzcie mi, jak wygląda system 12ek? Tj. z waszego doświadczenia, czy to jest w ogóle prawie dopuszczone? Tj. 12h pracy? Czy po 8h płacą już za nadgodziny? Jestem strasznie ciekawa jak to wygląda...
|
|
|
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
u mnie jest system Dzień, Nocka, dwa dni wolne
w miesiącu mam 168-192h (14-16zmian), przy czym powyżej 168godzin to są już nadgodziny i tak mam wypłacane, plus stawka nocna
|
|
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
jaką macie stawkę nocną? Ja z tamtej pracy jednak zrezygnowałam, szkoda zdrowia... zarobiłabym w porywach wiatru 1200zł z czego 100 by mi odeszło na dojazdy a takie długie zmiany
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

te 2-3 h zawsze się staram przespać, inaczej się funkcjonuje

(( nie wiem jak to będzie... szkoda mi naszej teraźniejszej menadżerki bo to złota kobieta, zero problemu z nią, zawsze pomoże, wszystko zgodnie z prawem i kodeksem pracy... 

po pierwszej wymiotować mi się chciało ze zmęczenia
nie chciałabym rezygnować przez te nocki, bo praca jest extra i warunki też, tylko jak tu przetrwać te 12 h na nocy???