|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
olbasowy olejek czuc az na korytarzu pomacał ja i stwierdził, ze powiekszona. ale jak dla mnie szukal dziury w całym...jeszcze gdyby to jakos "podsumowal", dal skierowanie na usg, powiedział ze będziemy to obserwować albo zlecil jakies badania...a on tak sobie tylko pogderal. jak nie anemia to znajde cos innego trochę tak to odebrałam...niby się nie przejmuje, ale gdzies mi to jednak wedruje po glowie.
|
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Coś bym zjadła...idę zajrzeć do lodówy i kładę się spać. Jutro moja mama prawdopodobnie przyjeżdża i zostaje do niedzieli. Chce zobaczyć jak wnusia je pierwszy raz marchewę
![]() Także nie wiem kiedy Was poczytam ![]() Dobranoc
|
#2373 |
|
Wtajemniczenie
|
wezmę to pod uwagę
![]() == Wojtuś strasznie mnie dziś wymęczył, więc lecę się myć i spać, oby noc była spokojna ![]() dobranoc |
|
|
|
#2374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy większość owocow, które wymienilas da się dostać w słoiczkach? ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
znajoma była w szoku, jak polozylam ja kolo siebie na kanapie, przytulila się do podusi, zrobilo się cieplo pod kocem i dziecka nie było przez 2 godz. a ona swoja corke musiala bujac, nosic, kolysac w wozku... i tez często tak mamy, ze bawi się na macie, ide pozmywać, wracam, a ona spi mam nadzieje, ze już niedługo znow będzie sobą...bo tryb jeczacy do teraz dzwoni mi w uszach.
|
||
|
|
|
#2375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.amazon.de/Holle-Bio-Babyb.../dp/B002WDKDI2 2,38 zatem calkiem podobnie. ciekawe ile w Szwajcarii
|
|
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Zgadnijcie co robimy z TŻ?
Bawimy się z Macią ![]() ![]() ![]() otworzyła oczy o 22:3o i zaczęła się śmiać w łóżeczku na głos, nie mam zielonego pojęcia co ją rozśmieszyło, ale zaczelismy się też smiać i koniec spania był Pierwszy raz od 5 msc moje dziecko obudziło się tak wcześnie ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2378 | ||||
|
Zakorzenienie
|
tylko ona protestuje już zanim przyloze koncowke do noska, wiec pewnie będzie to samo
![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
a tu jeszcze śpiworek, mufka, krzesełko ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() i jesteście wyspani hehehehe. mniej zabawne będzie jak dla niej to już nowy dzien.Cytat:
zrobimy zbiorowe zamówienie hehe
|
||||
|
|
|
#2379 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
--------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
A wlaśnie a te wkladki to po co Wam? Tzn by lapać mleko przy karmieniu ktore wyplywa z drugiego cyca czy tak do chodzenia bo wam wyplywa? Jak do karmienia to mozę sobie kupcie muszle laktacyjne? ja sobie tego używam i w to lapie mleczko
|
||||
|
|
|
#2380 | |||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no wlasnie na stronie juz nie ma, bo to jakies resztki zostaly z poprzedniej gazetki, jutro zrobie zdjecie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm Wojtuś puszcza smrodne bąki.. Teorie są dwie, albo mu straszny syf z tych moich cyców leci, albo stwierdził, że kupek nie będzie robił i je przerabia na bączki.. Ostatnio tydzien nie bylo kupki.. Troche pomogłam i wczoraj przyszła, ale dzisiaj znowu nie było... |
|
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Mloda budzi sie co 2h a ja ciagle mysle, że juz rano i wybudzam sie tak ze zasypiam po godzinie czyli od 22spaam jakies 3h do teraz. Juz wiem że teraz budze sie obudzona a rano będzie koszmar.
Jutro jade na Zuziowe zakupy, w ogole jak ktoras lubi teskowe F&F to duuuze ptomocje sa na ciuszki. Kupilam zaje biaszcza bluzke, w koncu nie rozowa :p Taka szara z rozowym krolikiem w okularach i bodpisem 'bunny loves you' I chcialam ten plyn do mycia na dobranoc a tu doopa i tylko opakowania maxi.. A na probe chce maly.. Bede jtr wieczorem zdawac relacje. Ja chce zasnac Edit. Aaaaaa! Pelnia lub cos pelniopodobnego, dlatego doopa ze snu ![]() Sprawdziłam - pelnia dokladnie dzis I tak zawsze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-10-19 o 05:11 |
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Witam - wpadła na chwile zobaczyć co to się działo jeszcze wczoraj
![]() Marchewka - te wkładki to są jak jednorazowe ale wielorazowe czyli żeby nie być mokrym od kapiącego mleka ![]() Karolina - no faceta to powiedzmy żę jeszcze bym zrozumiała z takim tekstem, ale żeby kobiety? aaa nie ma się co siostrami przejmować! Czekam na zdjęcie - chętnie zobaczę co upolowałaś ![]() Motylek - haha no to pospaliście Nam zrobiła pobudkę o 4 i godzinę się z nią bujaliśmy ale niestety nie śmiała się tylko płakała ![]() Diabli - my nie mamy remontu a jak pomyślę że tyle jeszcze trzeba kupić to krzesełko kupione ale też śpiowrek, mufka jeszcze i myślałam o takim kombinezoniku całym a nie z nóżkami (już mam w końcu 3 kombinezony ale takiego jeszcze nieDziecko już ćwiczy brzucha i mi jęczy oczywiście, chciałam głowe umyć ale mąż sobie odsypia zarwaną noc... tylko matka nie ma kiedy odespać ale ciii nie narzekam bo w nocy sam pięknie do niej wstał i ją lulał, choć musiałam się nasłuchać jakie to dziwne że dziecko się w nocy budzi i spać nie chceMiłego dnia
|
#2384 |
|
Raczkowanie
|
to wyjaśnia czemu moje dziecko tak krzyczy i gada niczym wycie kojota |
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
da się przyzwyczaić żartuje nie życzę takich pobudek - może ząbki?Ale upolowłaś - dawaj zdjęcie, bo u nas róż króluje, co zrobić jak rzadko zdarza się znaleźć cośładnego nieróżowego. Udanych zakupów życzę Nam może uda się dzisiaj gdzieś zajrzeć na chwilkę
|
|
#2386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a to są ze słoiczków, czy sama gotujesz i podajesz dziecku? a jak się podaje żółtko dziecku jajko na twardo się gotuje i miesza z czymś?
|
|
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/4222974/Chcia...ac-sie-na-tyle
;D Milego dnia! Dzis mam mega zapie*rz Podlogi umyc wszystkie, klatke, kuchnie, lazienke, zrobic Z nieszczesna dynie.. Potem do CH.. ![]() Zobaczymy jak to będzie Milej sobotki! Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2388 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
młody od rana zadowolony (nie licząc koncertu o 6.30), chyba czuje że jedziemy na wieś
|
|
#2389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w imieniu ale generalnie Sofia ja eoli od wszystkich innych gryzaczkow wiec cos w niej jestCytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-10-19 o 08:34 |
||
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
O dzięki pomyśle nad tym
![]() Udanego wypadu na wieś
|
|
|
|
#2391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszła spac o 24 i obudziła się po8. Zero pobudek Jak cloche się czegoś dwoie, albo ten przyjaciel to dam znać ![]() Cytat:
Cytat:
nasza od 2 miesięc budzi się na godzinę i trzeba ją usypiać w nocy. Zdarza jej się całą noc przespać, ale raczej ma tą godzinną przerwę, próbowaliśmy różnych metod i nic, także przyzwyczailiśmy się, ale no chociaż tyle, że nie płacze. A Malutkiej może coś się przyśniło ![]() Brrrrrr u nas 1 stopień ;(
|
|
#2392 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdjątko potem, mały obudził się o 5 ... na szczęście zjadł, chwilę pogadał i zasnął i obudził się o 8.30... ale ja dalej niewyspana
|
|
#2393 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój pełniuje od rana- kojota udaje chyba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój tylko jedną pobudkę na jedzonko w nocy miał, z 15 minut i dalej spać dzień dobry
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
może jak ktoś łaskawie odda mi moje kochane dzieciątko to wrócę do Was nadłużej.. a tymczasem za mną kolejna nieprzespana noc. Dobrze, że dzisiaj sobota, po obiadku Tż zajmie się małym a ja się prześpie.. Mały od 9śpi w wózeczku- no tak, przecież on również w nocy się nie wyspał |
|
|
|
#2395 | |||
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie pewnie nie do konca
jak opowiedzialam o tym dziecku mezowi, to skomentowal to tylko "ee, nuda... ja tam bym sie martwil, ze cos z tym dzieckiem nie tak" jakos pocieszyc sie trzeba...---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() ja mojego na macie to moge zostawic akurat na tyle czasu, zeby zdazyc umyc rece po przewijaniu. gdzie tam zmywanie ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
to moj cos pomruczal: a co to Florek tak dlugo marudzil w nocy? kurde, on mi sie dzisiaj bez jaj budzil co godzine, potem co pol madra mama wpadla na to, by posmarowac dziasla dentinoxem - a to byla 5:30 juz... potem cyc i w koncu spal. do 7:30
|
|
#2396 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie masakryczna noc, malutki co chwile sie budził,
teraz odstawił cyrk z zasypianiem, próbowałam go utulić i odkładać do łóżeczka ale nie mam serca do tego i podziwiam naprawdę osoby które tak nauczyly spać swoje maluszki, zawinęłam w chustę, przytulił się i śpi już 40 min |
|
|
|
#2397 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() u nas 23... slonecznie... bavarian blue sky... ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
u nas to samo, i wlasnie o 10tej zasnal przy cycu, a ja znow uziemiona... ale tez nie mam co go odkladac, bo sie obudzi...
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nic, że sukienek nie nosimy chyba że imprezy i w szafie mam kilka jeansowych, ale nie mogłam się oprzeć
|
|
#2400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

olbasowy olejek czuc az na korytarzu

wszystko wprowadzam przez 3 dni
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

zapisała mi jakie badania mam sobie zrobić, mąż stwierdził że KONIECZNIE trzeba zrobić, "bo kocha mnie taką jaką jestem ale jest mnie coraz więcej"
może to z jakichś poprzednich kolekcji.

krzesełko kupione ale też śpiowrek, mufka jeszcze i myślałam o takim kombinezoniku całym a nie z nóżkami (już mam w końcu 3 kombinezony ale takiego jeszcze nie