|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() mi sie marzy jakies spa ![]() ![]() Cytat:
no ja sie wczoraj pożaliłam i dzisiaj mam wiecej mleka. Już sciągłam 70 a niedawno zaczęłam. Może zdąże zanim mały wstanie. :P Będzie dobrze i z Twoim mlekiem ![]() Ja nie wiem skąd miała wiedzieć.. moze na lalce sie uczyć :/
![]() |
#4712 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Dziewczynki mam krzesełko do karmienia do sprzedania. Wiem że są specjalne wątki do tego ale najpierw wolałabym wam zaproponować a dopiero szukać kupca wśród "obcych"
![]() Jeśli jesteście z wawy lub okolic to by nie było problemu jeśli nie... będziemy kombinować. Krzesełko baby confort omega. Stan techniczny świetny. Kupiony kilka lat temu dla mojej siostrzenicy która przesiedziała w nim uwaga uwaga całe 10 minut ![]() Krzesełko miało przejść na naszego szkraba ale do naszej kawalerki jest zdecydowanie za duże ![]() ![]() ![]() Może któraś będzie zainteresowana. |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zakorzenienie
|
czesc
Dzastin gratuluję
#4714 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4715 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja na chwilkę tylko, bo zaraz muszę lecieć robić ciasto - idziemy dziś do znajomych, zrobić im córeczce trochę zdjęć i będę robić szarlotkę z budyniem ![]() Będę popołudniem. Miłego dnia ![]()
#4716 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() To jak już wrócisz po południu to podziel się przepisem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Witam sie i zmykam nadrobie pozniej z kompa. Mam pytanko jak nazywal sie ten dobry zel nawilzajacy Feminum czy Intimel? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Zakorzenienie
|
maomami super opis porodu
![]() Ryba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pytałaś ile dziewczynom po cc zajęło dojście do siebie. Ja do siebie doszłam bardzo szybko, już w szpitalu czułam się jak nowonarodzona choć tą ranę w środku czuję do dziś. Dzień dobry ![]() Jasiek właśnie zasnął więc miałam chwilkę żeby Was nadrobić i coś napisać. Nadal walczymy z zaparciami, całą noc masowałam mu brzuszek, kładłam go na nim, podkulałam mu nóżki i nic nie działało... Rano podałam mu kropelki i choć pewnie pomogły na ból brzuszka to Jaśko nadal stęka i się denerwuje bo kupy zrobić nie może... Okropnie mi go szkoda jak patrzę jak się męczy ![]() W ogóle dzisiaj rano przyglądałam się mojemu małemu szkrabowi i uświadomiłam sobie że dzięki niemu czuję się szczęśliwa. Ostatnio między moją teściową, mną i moim TŻtem dochodzi do zgrzytów aż się odechciewa wszystkiego. Wczoraj teściowa przyczepiła się o to że moja mama wzięła miskę ostatnio jak pomagała mi sprzątać po remoncie, nalała do niej wody i umyła podłogę... Teściowa stwierdziła że miska nadaje się do wyrzucenia, wysłuchałam, przyjęłam do wiadomości, ubrałam Jaśka, poprosiłam TŻta żebyśmy pojechali do miasta i wyobraźcie sobie że pojechałam odkupić jej tą miskę... Jak Damian wręczył jej nową miskę to zapytała się czy jestem obrażona bo ona głupio palnęła. Chciałam wygadać się TŻtowi to naskoczył na mnie że dramatyzuje i że mam wrzucić na luz bo jego mamusia jest cudowna i nic złego mi nie robi, ani nie dogryza tylko mi się tak wydaje. Wieczorem z bezsilności aż się popłakałam. No i od wczoraj unikam męża oraz teściowej... |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Zadomowienie
|
Mi właśnie nie powiedziała ile ma dokładnie ale pokazała palcami i to na moje oko jakieś 1,5 cm było ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Pamiętaj że najważniejsze żebyś ze swoim TŻ się dogadała i to co się dzieje w domu nie miało wpływu na wasze relacje. Jestem pewna że wszystko się poukłada ! Głowa do góry ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Zadomowienie
|
Wiem że jestem może naiwna, ale łudzę się że jak szyjka już mocno skrócona to przy porodzie rozwarcie szybko będzie postępować - a nie np. 10 czy 12 godzin jak u niektórych znajomych.
Ciekawe czy to ma faktycznie jakiś wpływ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam 30 dni do tp ![]() torba spakowana już dawno, ubranka poprane, łóżeczko naszykowane - tylko prześcieradła i ochraniacza nie ma byle do 2.11 (będzie donoszona wg usg) i potem chcę rodzić! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczynki.
Ja znowu niewyspana. Od kiedy jestem na zwolnieniu Zuzka, kiedy przebudza sie o 6:00 na mleko (tak, tak, wciaz pije mleko rano), i tz do niej idzie zaczyna wyc jak pokrecona. A, ze mieszkamy z moja siostra, jestem zmuszona wstac i ja uspokoic. Juz probowalam zalozyc poduszke na glowe i udawac, ze mnie nie ma, ale jak ta lobuzica sie rozryczy to cala chata na nogach. Mam dosc bo ja pozniej dlugo nie moge zasnac, a ta zolna o 7:30-8:00 juz wyspana i krzyczy ze swojego pokoju - mamusiu juz sie obudzilam, juz sie wyspalam, obudz sie, chodz do Zuzi ![]() ![]() ![]() ![]() Dzieki dziewczynki - bylo minelo. Wtedy bylam bardzo ulegla, bralam te antybiotyki, chodzilam do nich co dwa tygodnie i probowala zyc normalnie. Teraz, poniewaz pierwsza byla cesarka mam mozliwosc wyboru. Daja mi 70% szans na urodzenie sn. Ale moze sie zakonczyc tak jak z Zuzia. Nie zamierzam ryzykowac zycia swojego malucha. Probowano mi wjechac na ambicje, mowiono, ze cesarka niesie zagrozenia, ze dziecko ma problemy ze ssaniem na poczatku, stad wieksze problemy z karmieniem, ze to moja druga cesarka, wiec bedzie mi ciezej itd, itp. Jednak porod wciaz moze zakonczyc sie cesarka wiec dlaczego mam ryzykowac, ze drugie dziecko tez bedzie zagrozone?? No zobaczymy. Chyba, ze Ola sie pospieszy i mie da mi wyboru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I niech ona nie wychowuje mojego. TZN. siostra męża i teściowa mnie nic nie mówią, mówią mężowi i on mi te rewelacje opowiada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze ja nei umiem tak spod pachy karmić ![]() ![]() to może za dużo zjada na raz, albo łyka sobie powietrze? Jak ulewa dużo i częstoto sa jakieś kropelki na to, ale na recepte chyba. tak, sn ![]() ostatnio też tak było że kazał mi przyjść w dzień jego dyżuru, tyle że wtedy jakby wykrakał i przed wizytą zaczęły mi się skurcze ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() to trzeba coś porobić skoro termin jest, wieczorem tz'ta pomolestować czy coś ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiadomo ze tz będzie bronił mamy, sama wiesz że ona przecież nie chciała źle, widocznie takie ma przyzwyczajenia. ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Zadomowienie
|
Beatka, Domi ja na szczescie mieszkam za daleko, zeby tesciowa i mama mi na glowe wchodzily. Ale jak tu byly dwa tygodnie jak Zuzia miala 6tygodni to myslalm, ze w koncu mnie trafi. Nie bylo dnia, zeby ,nie nie krytykowaly, nie komentowaly, nie dogadywaly...a juz najbardziej mnie wkurzal tekst - "czemu placzesz, co ta niedobra mama ci robi, szczypie cie?" I to mial byc niby zart. Grrrtrr. W koncu sie poryczalam, poskarzylam tzowi, on wygarnal swojej mamie, ja swojej. Ich wiedza jakby nie bylo troszke byla przestarzala. Jakies 30 lat!
Zas jak bylam w pierwszej ciazy mieszkal z nami brat tz. Nie mial dzieci (dopiero w tym roku urodzil mu sie maluszek) ale on wiedzial najlepiej co powinnam, a czego nie bedac w ciazy. Noz cholera. Choc bardzo go lubie, te kilka miesiecy jego komentarzy powodowalo, że zaczelam sie klocic z tz, bo juz nie moglam wytrzymac. Na szczescie wrocil do Polski zanim mala sie urodzila, wiec w jej wychowanie wtracac sie juz nie mogl ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiecie co?czuję moją małą znowu pośladkowo, tak samo jak kiedyś , wcześniej...No chyba że się przekręciła jakoś i rączki ma po drugiej stronie.. ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() Teściowe się wtrącają, włosy z głowy nam ubywają ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nawet nie chce myśleć o ilości "złotych rad" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Wtajemniczenie
|
Ja chętnie posłucham rad, jestem mama pierwszy raz wiec skąd mam wiedzieć wszystko, skoro obie sie siebie uczymy.
Ale na miłość boska, niech nikt mi nie wybiera jaki mleko ma pić moje dziecko czy jakie zupki po 4 miesiącu ma jeść. ![]() Wyżaliłam sie wam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4733 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Natalcia tez pije mleko, rano jak się obudzi, do drzemki w dzień i do spania w nocy ![]() ![]() ![]() koleżankę teraz tak namawiali na sn chociaż pierwszy poród miała cc z powodu na dużą wade wzroku. W rezultacie skończyło się o tak na cc i nie wiem po co tak ją męczyli ![]() Cytat:
![]() Domii, jeszcze z tymi zaparciami - to jak Jasiek baardzo się męczy to tak jak Trele pisała można termometrem pomóc - posmarować końcówke termometra tłustą maścią, oliwka, wazeliną czymś tłustym i delikatnie samą końcóweczką robić kółeczka. U nas to pomagała, natalka nie robiła mi kupek po 10 dni. Ale nie wolno tej metody stosować za często bo wtedy organizm się przyzwyczai że ktos mu pomaga i jelitka całkiem sie rozleniwią. Można tez czopka glicerynowego zastosować, u takich maluszków trzeba go rozciąć i 1/4 można dać ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4734 | ||
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie
![]() Moja teściowa to bardzo trudna osoba, choć zazwyczaj zawsze jakoś się dogadywałyśmy to teraz jakoś nie możemy. Zawsze było tak że jak coś głupiego powiedziała to nie odzywałam się ani słowem, szłam na górę i płakałam po kryjomu a teraz w prost mówię co mi nie pasuje albo mówię TŻtowi o całej sytuacji (oczywiście on zazwyczaj broni mamusi - bo ja się czepiam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój TŻ to typowy maminsynuś i tu pojawiają się schody bo złego słowa o jego mamusi powiedzieć nie można, a nie raz serio tak mi teściowa dowala że chce mi się wyć, on nie widzi w tym nic złego... Zero wsparcia z jego strony... A przecież jako mąż powinien mnie wspierać ![]() Ależ mnie Damian zaskoczył, ja tutaj na niego narzekam a tu zadzwonił zaraz po tym jak odczytał smsa ode mnie że Jaśko się strasznie męczy i powiedział mi że zwolni się na chwilę z pracy żebyśmy skoczyli do miasta po coś na Jaśkowe problemy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle kto to widział z dzieckiem an mróż wyjść ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no mogła się przekręcić po prostu ![]() Lenka na usg zawsze mniej-więcej tak samo ułożona, a mnie tak kopie że się zastanawiam jakim cudem z takim pozycji jak jest na usg może mnie kopie w tych miejscach w których kopie ![]() z tym radami, to mnie też czasami nosi, jak widziałam jak bratowa Martynke ciepło ubiera w domu i jeszcze opatula kocem do spania ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() Tż doiero sie tez uczy że ma żone, że mama już nie jesteś nr 1. Pewnie chciałby być zawsze po Twojej stronie ale lojalnośc wobec mamy mu nie pozwala. Z tego się wyrasta ![]() A z facetami to tak jest, oni są cięzkodomyślni bardzo. Damian z tego co piszesz na prawdę dosyć dużo zajmuje się Jasiem i jest fajnym tatą. Wiadomo ze zawsze można więcej ![]() ![]() Słyszałam kiedyś teorie ze tatusiowie to najlepiej się sprawdzają i wykazują jak już dziecko jest większe, jak można się pobawić, pokopać płke, pójśc na rower. I z tego co obserwuje bardzo dużo w tym prawdy. Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-19 o 11:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zadomowienie
|
Hello!
Domi nam przy zaparciach lekarka przepisała Debridat i pomógł. Nie wiem tylko jak przy wcześniaczkach ![]() ![]() ![]() Rusałko czy dookoła blizny po CC masz w ogóle czucie? Ja jestem prawie 3 lata po cesarce i w niektórych miejscach nie czuję nic ![]() A i najlepsze są oczywiście takie przemądrzałe osóbki. U nas moja mama i teściowa dawały mi (w większości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Zadomowienie
|
Beatka jasne - jak potrzebujesz rady, to najzwyczajniej o nia prosisz. Ale takie wtracanie sie bez powodu doprowadza do szalu :-*
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Czegoś takiego się właśnie boję. NIby tż już wszystkim powiedział żeby się nie wpie....i w wychowanie naszego dziecka ale wiem że "złote rady" będą się pojawiać i będzie m i ciężko go przekonać że nie koniecznie są teraz słuszne. Babcia tż (złota kobieta) nie widzi nic złego żeby karmić dziecinę pewnymi rodzajami jedzeń... ale nie bierze pod uwagę że ona swoje dzieci wychowywała 50 lat i wtedy pokarmy były naturalne... Cytat:
![]() Moja teściówka jest świetna póki co.... zobaczymy jak będzie gdy się młodu pokaże ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj teściowej powiedziałam że czas najwyższy zamówić ekogroszek bo jak się mała urodzi to musi być już grzane, a ona "ale dziecko też przegrzać nie można" nosz Ameryke odkryła ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja raz poszłam na spacerek do mojej mamy do pracy, to jedna klientka się oburzyła jak ja tak mogę z dzieckiem wychodzić z domu przed chrztem ![]() no dokładnie. W ogóle co innego wyrazić swoje zdanie, doradzić cośz dobrego serca a co inengo narzucanie swojego zdania i oburzenie dlaczego nie robimy tak jak ta osoba chce tylko inaczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.