Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-19, 09:26   #3931
krolowa_nilu
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Ja lubie alkohol ale ten slabszy. Od wodki mnie zawsze odrzucalo, zazwyczaj na imprezach pilam piwo i to potrafilam go wypic naprawde sporo A teraz od piwa mnie odrzuca, ale takiego drina to bym siupnela....... np.Polska wisniowa z sokiem bananowym
Orzechówka z sokiem jabłkowym! Czerwone półwytrawne! Whisky z colą! Gin z tonikiem! Cytrynówka ze spritem! Grzane piwo z miodem! Oj, ale bym sobie spiupnęła

Perfuzja - my jesteśmy na tym samym etapie, a mój brzuch jest mniejszy od twojego. To chyba jednak nie oznacza, że siedzi tam jakiś karakan

Dziewczyny, ale mi TŻ dał zagwozdkę wczoraj. Przy okazji dyskusji o wyborze szpitala, zaproponował żebyśmy rodzili w domu... Opcja jest kusząca, choć mam wiele wątpliwości. Co o tym myślicie?
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 09:28   #3932
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
i bardzo dobrze- lepiej wybrać jakiś neutralny kolor a zawsze można kolorystyczne dodatki poprzyklejać, powstawiać itp. Nie musi być od razu wszystko na różowo słodko- pierdząco cukierkowo bo to mdli od samego patrzenia
W domu ogólnie cenimy sobie minimalizm (nie lubimy mieć dużo rzeczy na wierzchu), więc pokój Dorotki w stylu słodko-pierdzącym byłby dla naszych oczu nie do zniesienia a poza tym wolę konkretne dodatki, które mała będzie widzieć, a nie pastelowe "buzi dupci" (mój mąż tak mówi) które niemowlaka w ogóle nie interesują.
Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Em ma, fajnie że remont idzie w miarę sprawnie
Wiesz o tej sprawności to się nie wypowiem...remont trwa od maja Fakt, że w tym czasie powstała łazienka, kuchnia (ściany, meble, wyposażenie), ale i tak miałam nadzieję, że szybciej to będzie szło Ale pozostaje mi się cieszyć, że jakiś etap realnie zbliża się ku końcowi
Stary 2013-10-19, 09:29   #3933
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
W avatroku nie ja akurat jest tam inna Emma, którą na pewno kojarzysz z filmów o Harrym Poterze

A co do koloru ścian u Dorotki będzie pewnie kremowy. Do tego jakieś kolorowe naklejki na ścianę zapewne. Nie jestem fanką różu, więc nie będzie to pokój w stylu małej księżniczki
Kurczę, faktycznie.. Usprawiedliwia mnie tylko fakt, że oglądałam tylko jedną część.

Beż jest super; ja jestem także antyfanką różu. Zresztą, u nas ściany w całym mieszkaniu będą tylko i wyłącznie BIAŁE. No, z wyjątkiem jednej ściany w gabinecie męża, na której będzie czarna tapeta. Dobra żona ze mnie, że się zgodziłam, oj, dobra...
Stary 2013-10-19, 09:33   #3934
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
dołączan do nie wyspanych,moja Lilka dała mi popalic oczywiście w nocy o wpół do trzeciej.

Mieliśmy podobnie...
A powiedz mi czy twoje dziewczyny mają bardzo różne charaktery? Że np jedna spokojna a druga urwis? I jak z ich umiejętnościami,czy były między nimi duże rozbieżności np w nauce chodzenia,mówienia itp?

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale mi TŻ dał zagwozdkę wczoraj. Przy okazji dyskusji o wyborze szpitala, zaproponował żebyśmy rodzili w domu... Opcja jest kusząca, choć mam wiele wątpliwości. Co o tym myślicie?
Ostatnio porody domowe stają się coraz popularniejsze,ale żeby mieć zgodę na taki poród cała ciąża musi przebiegać idealnie,wyniki super itd. W Anglii te porody są darmowe,a w Polsce z tego co wiem się płaci,przynajmniej kiedyś tak było.
Ja bym się nie zdecydowała,bo zawsze może zdarzyć się coś co wymaga interwencji lekarskiej,specjalnego sprzętu. Z Erykiem tak było,że moja ciąża była idealna,ale musieli go kleszczami naprowadzać do kanału rodnego,bo się zaklinował. Jego tętno słabło i jeszcze chwila a skończyłoby się cesarką.
Stary 2013-10-19, 09:35   #3935
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:

Wiesz o tej sprawności to się nie wypowiem...remont trwa od maja Fakt, że w tym czasie powstała łazienka, kuchnia (ściany, meble, wyposażenie), ale i tak miałam nadzieję, że szybciej to będzie szło Ale pozostaje mi się cieszyć, że jakiś etap realnie zbliża się ku końcowi
W kuchni i łazience zawsze jest najwięcej babrania się Co do pogrubionego: dobrze, że widzisz już światełko w tunelu

Robicie mi smaka na alko od samego rana Ostatnio powiedziałam tż, że zeżarłabym z kilogram sera pleśniowego popijając butlą wina..
Stary 2013-10-19, 09:36   #3936
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Powiem tak-opcja zawsze mnie kusiła i z wielu względów wydaje się super, ale przy pierwszym dziecku nie zdecydowałabym się na nią (ogólnie nie mam takich możliwości <mieszkamy w bliźniaku, sąsiadów słychać...>-a już rodzić w bloku to sobie nie wyobrażam). Dlaczego? Bo wydaje mi się, że posiadanie "doświadczenia" chociaż jednego porodu pozwoliłoby mieć o nim jakieś większe pojęcie, wiedzieć jaki ból jestem w stanie znieść itd. Na ten moment wydaje mi się, że dałabym radę urodzić bez znieczulenia np, ale nie zamykam sobie tej drogi-nie wiem jak na prawdę się zachowam i czy wytrzymam. A druga sprawa to kwestia bezpieczeństwa. W szpitalu w ciągu 15 minut zrobią cesarkę, jeśli okaże się że jest konieczna, a w domu? Tyle będę czekać na karetkę.
Stary 2013-10-19, 09:46   #3937
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Gosiu charaktery są różne jedną bardziej uparta,druga szybciej ustąpi. Urwisy są obie-żywe srebra. Ale jeśli chodzi o motorykę w ich rozwoju to Lena zawsze była pierwsza,to ona pierwsza raczkowała a za nią Lila, itd. Ale jeśli chodzi o mowę to Lila pierwsza zaczęła mówić,składać pierwsze zdania, w tej chwili już pięknie odmienia. Także bliźnieta a jakże różne

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 09:48   #3938
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Kurczę, faktycznie.. Usprawiedliwia mnie tylko fakt, że oglądałam tylko jedną część.

Beż jest super; ja jestem także antyfanką różu. Zresztą, u nas ściany w całym mieszkaniu będą tylko i wyłącznie BIAŁE. No, z wyjątkiem jednej ściany w gabinecie męża, na której będzie czarna tapeta. Dobra żona ze mnie, że się zgodziłam, oj, dobra...
Hihi, ja zawsze wolałam czytać-filmy oglądałam z ciekawości by porównać z książką. Jak dla mnie pierwsza część i książki i filmu najnudniejsza

Co do białych ścian-lubimy...ale niestety masakra z tym i dlatego przy gruntownym remoncie (pierwszy remont był na szybko, by można było zamieszkać-pomalowanie ścian na biało, wstawienie starych mebli do kuchni, porządne wymycie 20letniej łazienki...) kuchnia i przedpokój już zostały przemalowane na szarości pierwsze ślady na białych ścinach mieliśmy już po tygodniu, gdy kuchnię zaatakowały muszki owocówki przy szarościach jednak nie widać od razu takich plam
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ostatnio porody domowe stają się coraz popularniejsze,ale żeby mieć zgodę na taki poród cała ciąża musi przebiegać idealnie,wyniki super itd. W Anglii te porody są darmowe,a w Polsce z tego co wiem się płaci,przynajmniej kiedyś tak było.
Ja bym się nie zdecydowała,bo zawsze może zdarzyć się coś co wymaga interwencji lekarskiej,specjalnego sprzętu. Z Erykiem tak było,że moja ciąża była idealna,ale musieli go kleszczami naprowadzać do kanału rodnego,bo się zaklinował. Jego tętno słabło i jeszcze chwila a skończyłoby się cesarką.
Gosiu w Polsce to najpierw sztuką jest znalezienie położnej, która w ogóle zajmuje się porodami domowymi
Cytat:
W kuchni i łazience zawsze jest najwięcej babrania się Co do pogrubionego: dobrze, że widzisz już światełko w tunelu
Oj łazienka to był dramat...szczególnie że mąż uparł się też na wymianę całej hydrauliki-w sumie słusznie, bo znikł niemiły zapach z łazienki, którego przyczyną były właśnie stare rury. Kuchnia w sumie też się przeciągała...najbardziej miałam już dość równania tych głupich ścian...warstwa szpachli, przycieranie, szpachla, przycieranie-i ciągle było krzywo a w domu tylko więcej tego pyłu
Stary 2013-10-19, 10:02   #3939
Le La
Zadomowienie

Witam sie sobotnio

Kolejna malo przespana noc za mna
Nie wiem czy ktoras z Was tak ma, ale ja wieczorem jestem zmeczona, chce mi sie spac a nie moge zasnac, koszmar tym bardziej, ze ja NIGDY nie mialam problemow z zasypianiem, tylko przylozylam glowe do poduszki i juz spalam , a teraz doopa..... Strasznie to meczace. Podejrzewam, ze jak dziecko juz przyjdzie na swiat, to bede zasypiac nawet na stojaco , ale teraz to jest dramat....

em ma hehhe tez myslalam, ze to Ty na zdjeciu, ale przyznaje sie bez bicia nie ogladalam ani jednej czesci Harrego...., ja bardziej ksiazkowa, niz filmowa jestem
No i super, ze remont pomalu dobiega konca, zobaczysz jak zleci

magnusia mnie gin ostatnio na kazdej wizycie pyta o skurcze lydek w nocy, czy mam, wiec pewnie jest to bardzo czeste u kobiet w ciazy, ale ja nie mam tych "przyjemnosci" , wiec nie wiem co na to trzeba brac...

Maz pojechal na grzyby, a ja sie biore za sprzatanie. AleeeeeMiSieNieChceeeee
Pogoncie mnie..
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 10:05   #3940
The light
Zadomowienie

Słuchajcie co do laktatora to mi się spodobał ten z prezentacji. Ma możliwość dokupienia nakładki elektrycznej też.

Jedynie oglądałam go od spodu(część zasysajaca) to chyba byłaby trudna do utrzymania w czystości.

Ale innych nie oglądałam więc może wszystkie tak mają.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 10:10   #3941
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Mi też to chwilę zajęło. Może jeszcze ktoś będzie patrzył to nie zdradzę od razu,ale później powiem gdzie jest koń
hehe znaleźliśmy konia! Początkowo myśleliśmy, że jego oko to jego pupa, ale jednak udało nam się

Cytat:
Orzechówka z sokiem jabłkowym! Czerwone półwytrawne! Whisky z colą! Gin z tonikiem! Cytrynówka ze spritem! Grzane piwo z miodem! Oj, ale bym sobie spiupnęła

Perfuzja - my jesteśmy na tym samym etapie, a mój brzuch jest mniejszy od twojego. To chyba jednak nie oznacza, że siedzi tam jakiś karakan

Z jednej strony super, ale z drugiej bym się bała
A co do alkoholi to właśnie ścieram ślinę z podłogi!

Czas się zbierać na uczelnię, ależ mi się nie chce.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 10:10   #3942
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
em ma hehhe tez myslalam, ze to Ty na zdjeciu, ale przyznaje sie bez bicia nie ogladalam ani jednej czesci Harrego...., ja bardziej ksiazkowa, niz filmowa jestem
No i super, ze remont pomalu dobiega konca, zobaczysz jak zleci
To powiem nieskromnie, że jestem ładniejsza
A tak poważnie z racji różnych niemiłych doświadczeń publicznie nie umieszczam swoich zdjęć na forach i nie korzystam z portali społecznościowych.
Co do czasu to póki co 3 trymestr zasuwa..koniec 31 tygodnia!!!
Stary 2013-10-19, 10:15   #3943
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Mleko swoją drogą, ale to też dużo zależy od płatków. Ja cierpię na reflux i dla mnie zgaga to normalka Ja mam zawsze zgagę (a potem wzdęcie) po muesli na wodzie z płatkami owsianymi,. Ogólnie dla żołądkowców nie poleca się: jabłek surowych, pomidorów przetworzonych, cytrusów - pomarańczy, grejfrutów oraz wszelkich soków owocowych z dodatkiem cytrusów, jak również soków owocowych sztucznych, takich ze sklepu, mleka i produktów mlecznych, mięty (!) i melisy. Oprócz tego smażone, tłuste, ogólnie ciężkostrawne rzeczy powinny iść w odstawkę.
Jak tak popatrzeć na te produkty, które można jeść przy problemach z żołądkiem to wychodziłoby na to, że bezpieczne są gotowane ziemniaki i marchewka przegryzane starym, czerstwym chlebem. Ja już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła wrócić do swoich leków od żołądka - 1tbl na dzień i spokój, bo łykania rennie już mam dość

Dzwonilam do mojego znajomego doktora, specjalisty gastroenterologa...i on powiedział, że w II/III trymestrze można spokojnie brać omeprazol, czyli. np Helicid 20mg...domyślam się, że to właśnie bralas..dopytaj, pozdrawiam

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 10:17   #3944
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Korzystasz z męża czy jego karty ?
Z męża, konto mamy wspólne wiec i karty tez

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 10:18   #3945
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
To powiem nieskromnie, że jestem ładniejsza
A tak poważnie z racji różnych niemiłych doświadczeń publicznie nie umieszczam swoich zdjęć na forach i nie korzystam z portali społecznościowych.
Co do czasu to póki co 3 trymestr zasuwa..koniec 31 tygodnia!!!
A tak w ogóle śniło mi się że się z Tobą witalam em mai wygladalas identycznie jak w avatarze coś żeśmy nadały i śmiały się, ale już nie pamiętam))

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 10:19   #3946
The light
Zadomowienie

A i mam jeszcze jedno pytanie (proszę się nie śmiać)

W te majtki z siateczki wkłada się ten podkład poporodowy tak jak podpaske?
Dobrze myślę?

Sorki za pytanie ale nie mam kogo zapytać

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 10:25   #3947
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość

Dobrze myślę?

Sorki za pytanie ale nie mam kogo zapytać

Dobrze myślisz
Stary 2013-10-19, 10:35   #3948
perfuzja
Zakorzenienie

krolowa_nilu ja bardzo chciałabym w domu, ale jednak nie odważe się przy pierwszym porodzie. Stad wybór Domu Narodzin.
Ale statystyki przemawiają za porodami w domu, komplikacje sa baardzo rzadkie. Przez ostatnie 20 lat nie ucierpiała ani jedna kobieta i ani jedno dziecko.
Stary 2013-10-19, 10:36   #3949
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Gosiu charaktery są różne jedną bardziej uparta,druga szybciej ustąpi. Urwisy są obie-żywe srebra. Ale jeśli chodzi o motorykę w ich rozwoju to Lena zawsze była pierwsza,to ona pierwsza raczkowała a za nią Lila, itd. Ale jeśli chodzi o mowę to Lila pierwsza zaczęła mówić,składać pierwsze zdania, w tej chwili już pięknie odmienia. Także bliźnieta a jakże różne
Tak myślałam,bo to chyba właśnie dość częste. I mówią też,że jak np pierwsze dziecko spokojne,to kolejne na odwrót. U mnie się to sprawdziło. Więc trzecie powinno być spokojniejsze

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość

Dobrze myślę?

Tak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 10:42   #3950
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Dzwonilam do mojego znajomego doktora, specjalisty gastroenterologa...i on powiedział, że w II/III trymestrze można spokojnie brać omeprazol, czyli. np Helicid 20mg...domyślam się, że to właśnie bralas..dopytaj, pozdrawiam
Kobieto, z nieba mi spadłaś Brałam pantoprazol, ale obstawiam, że to bardzo podobne. Na następnej wizycie koniecznie dopytam ginki. Oo jak by było fantastycznie! Bo na chwilę obecną to masakra jakaś jest, muszę brać coś od zgagi nawet w nocy

Cytat:

Oj łazienka to był dramat...szczególnie że mąż uparł się też na wymianę całej hydrauliki-w sumie słusznie, bo znikł niemiły zapach z łazienki, którego przyczyną były właśnie stare rury. Kuchnia w sumie też się przeciągała...najbardziej miałam już dość równania tych głupich ścian...warstwa szpachli, przycieranie, szpachla, przycieranie-i ciągle było krzywo a w domu tylko więcej tego pyłu
Wiem dobrze o czy mówisz.. Moi rodzice (mieszkamy w jednym domu, my na górze a oni na dole) robili remont u siebie od maja do września - łazienka i dwa pokoje. Chyba ze dwa miesiące przychodzili do nas się kąpać (a to i tak super, że mieli taką możliwość a nie np do sąsiada czy jakiejś ciotki ). A w pokojach tak jak u Ciebie - równanie krzywych ścian, sufitu i pył, pył, pył. I obcy ludzie całe lato w domu.
Stary 2013-10-19, 10:56   #3951
Muminek1991
Rozeznanie

Witam się w południe.
Czy tylko mnie było tak ciężko wstać z łóżka ?? ehhhh
A takie głupoty mi się śniły. Najpierw ,że własną mamę pobiłam, a nie mam pojęcia za co A potem ,że w domu miałam taki syf ,że pajęczyny to na pół metra zwisały w kątach , pająki jak dwie dłonie chodziły i jeszcze myszy, a ja siedziałam w kącie płakałam i czekałam na TŻ ,żeby z pracy wrócił pozabijał dziadostwo i posprzątał, bo okropnie boje sie myszy, pająków innych żuczków i gadzielców, i pajęczyn sprzątać też się boje.
No i ten teges .....

Dzisiaj u mnie chłodnawo , ale słoneczko świeci, więc nie jest źle. Do karmnika mi już ptaśki przylatują
Wy tu w kółko o alkoholu gadacie , a mnie ślina cieknie na winko w barku ojjjj napiłabym się. Ale jestem za tym ,że w ciąży nawet pół łyka nie wypije, to samo tyczy się tych tzw bez alkoholowych, coś we mnie siedzi i samo słowo piwo czy wino nie ważne ,że 0% mnie hamuje.
Jakieś plany na dziś? Z serii co na obiad u nas pieczarkowa z makaronem.
Muszę zrobić listę na zakupy a tak mi się nie chce. W ogóle ostatnio mam wielkiego lenia i nie wiem co na to poradzić....:co nfused:
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 10:59   #3952
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle śniło mi się że się z Tobą witalam em mai wygladalas identycznie jak w avatarze coś żeśmy nadały i śmiały się, ale już nie pamiętam))
Bardzo mi miło Fajnie się komuś śnić
Cytat:
Wiem dobrze o czy mówisz.. Moi rodzice (mieszkamy w jednym domu, my na górze a oni na dole) robili remont u siebie od maja do września - łazienka i dwa pokoje. Chyba ze dwa miesiące przychodzili do nas się kąpać (a to i tak super, że mieli taką możliwość a nie np do sąsiada czy jakiejś ciotki ). A w pokojach tak jak u Ciebie - równanie krzywych ścian, sufitu i pył, pył, pył. I obcy ludzie całe lato w domu.
Ja w najgorszym momencie przeniosłam się do rodziców, bo szczególnie brak kibelka w ciąży doskwierał mi najbardziej
Stary 2013-10-19, 11:12   #3953
sadlaczyca
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo mi miło Fajnie się komuś śnić

Ja w najgorszym momencie przeniosłam się do rodziców, bo szczególnie brak kibelka w ciąży doskwierał mi najbardziej
Wierzę! Ale pomyśl sobie co to by było, żebyś została bez dostępu do kibelka w 8/9 miesiącu

Dobra, dość leniuchowania! Idę sprzątać, raz w czas trzeba. Miłej sobotki Dziewczynki
Stary 2013-10-19, 11:28   #3954
gosia261282
Gang Iren

Klamka zapadła,teściowa przylatuje do nas 11 lutego na 3 tygodnie...
Stary 2013-10-19, 11:41   #3955
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
krolowa_nilu ja bardzo chciałabym w domu, ale jednak nie odważe się przy pierwszym porodzie. Stad wybór Domu Narodzin.
Ale statystyki przemawiają za porodami w domu, komplikacje sa baardzo rzadkie. Przez ostatnie 20 lat nie ucierpiała ani jedna kobieta i ani jedno dziecko.
Chyba jednak tak nie jest. Kilka lat temu była głośna sprawa śmierci jednej z największych orędownikzek porodów domowych w Anglii. Kobieta zmarła właśnie z powodu niespodziewanych komplikacji.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 11:42   #3956
forester
Zadomowienie

Cytat:
Gdybym miała bez problemową ciążę, dobrą położną i szpital bliżej, to chyba bym się zdecydowała rodzić w domu. Dla mnie szpital to jest jakaś masakra, od początku ciaży próbuje się pozytywnie nastawić, że leżenie tam będzie tylko z korzyścią dla mnie, ale i tak kiepsko mi to idzie.

Cytat:
Klamka zapadła,teściowa przylatuje do nas 11 lutego na 3 tygodnie...
może nie będzie tak źle...

A ja znów na tydzień wyjeżdżam do rodziców. Masakra, tydzień u siebie, tydzień u nich. Marzę o dniu kiedy Tż skończy delegacje i pomieszkam u siebie.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 11:56   #3957
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Chyba jednak tak nie jest. Kilka lat temu była głośna sprawa śmierci jednej z największych orędownikzek porodów domowych w Anglii. Kobieta zmarła właśnie z powodu niespodziewanych komplikacji.

Mówiłam o statystykach polskich. U nas jest bardzo silna selekcja kobiet, ktore mogą rodzic w domu, muszą byc w grupie baaardzo niskiego ryzyka.
Tamta kobieta w Polsce nie byłaby zakwalifikowana.

Polozna na szkole rodzenia opowiadała, ze pierwsze dziecko rodziła w domu, drugie tez chciała, ale zabrakło jej 2 (!) dni do ukonczonego 37 tygodnia (czyli granicy, kiedy mozna rodzic w domu). I ŻADNA z jej koleżanek nie zgodziła się odebrać porodu w domu - musiała pojechać do szpitala.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 12:07   #3958
sweet_vintage
Rozeznanie

A to faktycznie inna sprawa. Ja boje sie rodzic w szpitalu, a w domu chyba bałabym sie jeszcze bardziej...

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 12:08   #3959
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Mówiłam o statystykach polskich. U nas jest bardzo silna selekcja kobiet, ktore mogą rodzic w domu, muszą byc w grupie baaardzo niskiego ryzyka.
Tamta kobieta w Polsce nie byłaby zakwalifikowana.
.

Ja się w ogóle nie znam na porodach domowych,ale chyba przed takim porodem jednak dobrze by było być przebadanym ginekologicznie,mieć zrobione usg... no a w Anglii wygląda to inaczej.
Stary 2013-10-19, 12:13   #3960
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
hosenka- jak wrażenia smakowe po łapówce?

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

i bardzo dobrze- lepiej wybrać jakiś neutralny kolor a zawsze można kolorystyczne dodatki poprzyklejać, powstawiać itp. Nie musi być od razu wszystko na różowo słodko- pierdząco cukierkowo bo to mdli od samego patrzenia
Zdecydowanie pozytywne, właśnie zjadłam 2 ferrero rocher

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości