|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
__________ |
|||
|
|
|
#3842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
No właśnie żałuję, że wczoraj nie zrobiłam bety. Teraz dopiero w poniedziałek mam taką możliwość.
Mąż kupił dwa testy, chciałabym zrobić od razu, ale chyba lepiej zaczekać do rana. Ale ale! dziewczyny tak sobie na chłodno przekalkulowałam, że to raczej nie jest prawdopodobne bym zaszła. Bo tak naprawdę w dni płodne (z dużym marginesem błędu) unikaliśmy przytulanek. Raz się zdarzyło, ale to był stosunek przerywany (poniosło nas wtedy ). Jak się potem dowiedziałam od gina właśnie tego dnia miałam owulację ![]() Czyli gdybym naprawdę wpadła to by znaczyło, że stosunek przerywany nie jest żadną metodą antykoncepcji... ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Berbie jak się czujesz?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3845 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Rozumiemy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() bez takich. tu nie sekta Założycielka klubu nie zadomowiona?! ej! moja matka wtedy mówi: "Jestem Grabi'ni" ![]() Cytat:
Cytat:
hehe a ktoś jeszcze wierzy, że jest?! ![]() Trzymam za Ciebie kciuki. Tak jak dziewczyny napisały: będzie co ma być. a ma być dobrze
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję, że pytasz
czuję się dziwnie, brzuch mnie dziwnie kuje i ciągnie. nie wiem ja to określić. szybko się męczę. wróciłam wcześniej z pracy. nieświadomie udało mi się zrobić grunt na zwolnienie, jestem tak blada, że wszyscy pytają mnie czy jestem chora ![]() wróciłam do domu a tu burdello bum bum, ale nic sobie z tego nie robię i siedzę pośrodku tego pobojowiska. może tż posprząta, jak nie to będzie tak dalej albo i gorzej. mam na dzisiaj wykupione bilety do opery, rezerwowałam je kilka miesięcy temu (tyle się u nas czeka na miejscówki) i tak sobie myślę, że chyba wykąpie się i jednak pojadę. przecież nie będę tam tańczyć tylko siedzieć.
|
#3847 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja byłam w ciąży z Artusiem też na takim koncercie filharmonicznym Też miałam obawy, ale zarówno dziewczyny, jak i lekarz je rozwiali A co w operze? |
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43339207]
A co w operze?[/QUOTE] upiór w operze
|
#3849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Perse:
Cytat:
Cytat:
Berbie, baw się dobrze! odetchniesz czymś innym i dasz ukojenie głowie
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-10-19 o 17:02 |
||
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Burdel olej teraz masz ważniejsze sprawy,musisz dużo odpoczywać Opera ale fajnie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to jest z tym twardnieniem brzucha? W szpitalu niby tłumaczyli, mój gin też ale ją dalej nie do końca wiem
jeśli jest twardy po jednej str, a druga jest miękka to się dziecko wypina- to wiem. Czy "caly" brzuch twardy obejmuje od pepka w dol, czy wyżej też? Do tej pory myślałam, że skoro macica jest już ponad pępkiem, to twarde pod nim to dziecko, a teraz to już nie wiem...
|
#3852 |
|
Zadomowienie
|
Berbie- do burdello bum bum sie przyzwyczajaj powoli
![]() Ciężkie to (szczegolnie jak sie jest czysciochem pednatnem ) ale sa rzeczy wazne i ważniejsze ![]() -Co w operze? -upior w operze Boskie ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Hosenko, twardnienie od dna macicy sie zaczyna. Czyli jesli masz macice ponad pępkiem to tam tez powinna byc twarda. Dno macicy to ta cześć ktora jest najwyżej. Ja mam juz to dno pod samymi zebrami prawie i jak łapie mnie skurcz- twardnienie to całość jest jak kamień. Miałam spokój ze skurczami A teraz od trzech dni min 2xdziennie mnie łapie. Próbuje sobie wtedy oddychać przeponowo i chyba nie umiem. Porażka Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-10-19 o 18:58 |
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Kubku,
Tak, wiem że dno jest na górze, ale nie byłam pewna jak "duzo" macicy twardnieje. Uffff, to w takim razie jest ok, bo jak mam trade pod pępkiem, to na jego wysokości i nad jest miękko. No i teraz mi głupio, bo chyba tak samo miałam tydzień temu jak dzwonilam do gina i kazał przyjechać :bag:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-10-19 o 19:10 |
|
|
|
#3854 |
|
Zadomowienie
|
Panika niby nie sekta, ale pisanie tutaj uzależnia
. Ja nie wyobrażam sobie dnia bez Was. Nie zawsze mam czas pisać, ale na telefonie podczytuję prawie codziennie . A jak nie mam czasu nawet i na to, to zastanawiam się co tam ciekawego naskrobałyście.
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-10-19 o 19:36 |
|
|
|
#3855 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale masz jakieś podstawy do obaw?
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43342246] Ja też, czytam nawet o 3 w nocy, jak usypiam Małego [/QUOTE]Skąd Ty masz siły w nocy? ja jestem szczęśliwa jak mi Olek prześpi ciągiem choć 3 godzinki, a jak się budzi to tylko szybko cycuś i zasypiam dalej. Jakby mi ktoś kiedyś powiedział, że tyle czasu będę w stanie nie przesypiać nocy, to bym go wyśmiała a teraz muszę dać radę
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
zazwyczaj tak
Cytat:
Jakub ciągle leży. nie obraca się na boki, nie przekręca na brzuch/plecy. leży i się złości. |
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak już dziewczyny napisały...każda z nas w głębi serca chce... -------------------------------------- wróciłam od rodziców - wczoraj pojechałam, bo dziś miałam fryzjera i wreszcie jestem znów blondynką musiałam zapuścić lekko włosy żeby pasemka zrobić - odświeżyć ![]() a ja po wyniku progesteronu wkręcam sobie , że może się udało w tym cyklu...ale dziś podbrzusze bolało
|
|
#3859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no to kciukasy *
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
eee tam - to jak zwykle moja BUJNA wyobraźnia
modlę się tylko żebym wcześniej nie dostała @, bo we wtorek do dr idę żeby zobaczyć czy jest czysto i czy można stymulować do IUI...CLO już w apteczce...
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-10-19 o 21:41 |
|
|
|
#3861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Rena
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Ja ćwiczyłam, ale nie dużo razy, bo mi to ładnie szło. Na początku na porodzie sobie tak oddychałam, a później to nie pamiętam chociaż TŻ mówił, że super współpracowałam z lekarzem, tylko ja wszystkiego nie kojarzę
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
hej!
BERBIE! trzymam już kciuki! Będzie dobrze!! Musi być!! Cytat:
![]() :brzyda l:KUBEK! ja chodziłam do SR i tam mi pokazali jak w zależności od fazy porodu. potem w domu ćwiczyłam i mi przy porodzie pomogły! |
|
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 razy?
|
|
|
|
|
#3864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rena kochana jesteś Wiadomo, że każda z nas w głębi serca chce... Ale te słowa były akurat o badaniu piersi przez gina, więc wyszło komicznie
|
|
#3865 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia to czesto macie jedzenie w nocy...a udalo Wam sie wprowadzic obiadek same warzyw lub warzywa miesko - bez mleka?
u mnie cd choroby i doszedl kaszel Dziewczyny trzymam mocno za Was i za II kreski
|
|
#3866 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Od dwoch dni mam ciezki czas caly czas mysle o moich aniolkach. Wczoraj przeplakalam pol dnia. Ale to tak ze az plakalam na glos. Myslalam ze juz mi lepiej a tu jak bym sie cofnela o te 5 miesiecy. Od dwoch miesiecy nie bylam na cmentarzu tak mi bylo lepiej a teraz mam wyrzuty ze nie chodzilam. Sama juz sie nie rozumiem. Berbie gratuluje II kreseczek trzymam kciuki. Jojla witam mam nadzieje ze u Ciebie wszystko wporzadku fizycznie a psychicznie dobrze ze tu trafilas dziewczyny sa naprawde pomocne. Mnie bardzo pomoglo jak moglam tu napisac I wiedzialam ze jestem tu rozumiana. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Rena trzymam kciuki zeby sie udalo wszystko. Pozdrawiam was wszystkie. Z optymistycznych rzeczy u mnie @ przyszla ja sie ciesze jeszcze sie boje myslec o ciazy. Nie dalabym rady psychicznie. A gdzie jest HOPE? |
|
|
|
#3867 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wika28
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Marzenia i jednoczesny lęk to chyba normalne. ![]() Cytat:
Cytat:
jak było? ![]() Cytat:
trzymam kciuki ![]() Cytat:
Dziękuję fizycznie czuję się chyba aż za dobrze, lekarka dała mi jeszcze czas do poniedziałku i jak nic się nie wydarzy będę musiała jednak pójść do szpitala na zabieg a niestety niespecjalnie coś się dzieje, nawet pomimo dwóch ciepłych kąpieli... Tak bardzo chciałam uniknąć tego szpitala ale chyba nie będzie wyjścia... A psychicznie to jest różnie. Raz lepiej, raz gorzej. Najbardziej chyba dotyka mnie to, że najbliżsi znajomi podchodzą do mnie jak do jeża, nie wiedzą jak ze mna rozmawiać i są skrępowani. Nie można się im dziwić ale w jakiś sposób właśnie te niezręczne rozmowy bolą mnie najbardziej...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo czasem tak wspomnienia potrafią przywalić... też miałam taką sinusoidę.... Cytat:
heh. w takich przypadkach zawsze przypominałam sobie, że wcześniej dokładnie tak samo robiłam/zachowywałam się w stosunku do koleżanki po #. bo cóż powiedzieć? jak pocieszyć? by nie urazić, by nie rozgrzebywać... teraz wiem, że każdy czegoś innego potrzebuje - jedna chce o tym rozmawiać, druga udaje, że nic się nie stało, trzecia autentycznie podchodzi jak do czegoś normalnego...
|
|
|
#3869 | |
|
Zadomowienie
|
Ciociami- bo to wszytsko niestety co jakis czas wraca ze zdwojoną siła.
Wydaje sie ze juz sie człowiek jakos pogodził, ze prbobuje zyc normalnie, ale... To wraca i boli ciągle tak samo. Trzymaj sie i nie miej zadnych wyrzutów sumienia. Do mnie tez 'wracaja' wspomnienia, ale tylko mi łza popłynie, gdyby nie ciaza (ktora mnie mobilizuje aby nie wyc do księżyca ) pewnie byłoby gorzej.A w grudniu mina juz dwa lata... ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Eseska, a cwiczylas tak na sucho czy tylko jak skurcz miałas? Na "sucho" potrafię, to tak samo jak w pilatesie/jodze, ale jak mam skurcz BH to ni huhu. Nie potrafię i juz. Z lekka mnie to przeraża... ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
Piękne! Zeby jeszcze ten gin jakis mlody i atrakcyjny był
|
|
|
|
|
#3870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
:Cytat:
![]() Cytat:
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.

Nie wiem, czy do tej zabawy trzeba mieć jakiś określony staż na wątku i czy się już łapię do zadomowionych członkiń 
). Jak się potem dowiedziałam od gina właśnie tego dnia miałam owulację 

jeśli jest twardy po jednej str, a druga jest miękka to się dziecko wypina- to wiem. Czy "caly" brzuch twardy obejmuje od pepka w dol, czy wyżej też? Do tej pory myślałam, że skoro macica jest już ponad pępkiem, to twarde pod nim to dziecko, a teraz to już nie wiem...

) ale sa rzeczy wazne i ważniejsze