|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
współczuję Ci kochana takich przeżyć |
|
|
|
|
#4772 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4773 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w końcu ktoś zrozumiał... Cytat:
Cytat:
Gratuluję Dzastin Kamilka |
||||
|
|
|
#4774 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pisze wlasnie pierwszy raz z aplikacji mobilnej i nie wiem co z tego wyjdzie
nie wiem jak sie cytuje no nic nie wiem Iguana mega palant z tego lekarza, tak jak Trele pisze obsmarowalabym tego faceta konkretnie. Malinka czym farbujesz wlosy? Ja bylam wczoraj u fryca tylko ze ja mam blond i bym sie bala sama robic. Mam nadzieje ze jakies glupoty mi nie wyszly i jakos to obcykam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
taaak i trzymać w wieży o chlebie i wodzie
|
|
|
|
#4777 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem z siebie dumna! Chata błyszczy, obiad dochodzi, łazienka wypucowana na błysk
Jeszcze się dziś zabieram za szafę na dole, trzeba tam poukładać buty i kurtki, ale narazie moja córcia zarządziła odpoczynek
|
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
W końcu spałam całą noc tylko z jedną pobudką na siku Robię właśnie blok czekoladowy Miałam robić już w zeszłym tygodniu, ale jakoś nie mogłam się zebrać.
Edytowane przez xxxMikixxx Czas edycji: 2013-10-19 o 16:45 |
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze musi mieć złote, długie włosy,żeby zwiać mogła. Chociaż jak ja szatan opęta to wyfrunie
|
|
|
|
#4780 | |
|
Zadomowienie
|
iguana jestem w szoku. Idiota jakiś, a może pijany był? Bo ciężko uwierzyć, żeby na trzeźwo ktoś takie rzeczy wygadywał.
Cytat:
![]() Oczywiście, że nigdy. Głupio pytasz jeszcze
|
|
|
|
|
#4781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4783 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam dzis taka niemoc ze poza sniadaniem doslownie nic nie zrobilam ![]() Cytat:
?Ja tez dzis tylko raz w nocy wstawalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szafa w przedpokoju zrobiona. Obuwie letnie wymienione na zimowe. Trochę jeszcze zostało do zrobienia, ale małymi kroczkami i niebawem cały dom będzie sterylny
Edytowane przez babku Czas edycji: 2013-10-19 o 16:21 |
|
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z orzechami laskowymi i herbatnikami, bo rodzynek nie lubię Edytowane przez xxxMikixxx Czas edycji: 2013-10-19 o 16:46 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4786 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawe co tam u Angie
|
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle ze ten tekst zamknie usta nie jednej tesciowej.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4788 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Domii, Beatka - Musicie ogarnąć swoich tżtów, a nie że będą słuchać mamusi i robić tak jak one chca! To Wasze dzieci, a nie ich. My owszem, słuchamy rad- ale tych które wydają nam sie mądre a nie ze średniowiecza. Mi niektórzy mówili ze 6 tyg z dzieckiem mam nie wychodzić na dwór.. inni że mam nie karmić mm, tylko ciągle przy cycu, inni że mam cieplej ubierać.. gdybym miała tego słuchac to prosze...
Domii- fajnie że już są bączki czasem nawet za pampersa Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byliśmy na spacerze. Piękna pogoda. To nasz pierwszy spacer w wózku mały był taki spokojny Normalnie nie mogłam go wozić haha ;P Ej, ja chyba nie bede na tej diecie kp. bo ja nie wiem co jeść. hahaha nie mam pojęcia, a codziennie kurczak gotowany to nie... Zostaje na głodówce. ;p Od poniedzialku miałam jeden obiad
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
RYBA - ja sobie moge wyobrazic to siuranie
mnie juz Majka raz osiurała przy zmianie pampka I raz gdyz ja wziełam z wanienki po kapieli a ona nie ma siusiaka Co do diety to ja niby jem normalnie ale caly czas mam schizy czy jej cos nie zaszkodzi Jakbym zjadla cos co jej by jednak nie odpowiadalo, to po jakim czasie jest jakas reakcja? Chodzi mi o brzuszek czy wysypke? Za godzine Od karmienia? Czy na drugi dzien? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4791 | |
|
Raczkowanie
|
ryba91 mogłabyś mnie "przerzucić" do aktywnych mam na pierwszej stronie?
![]() ja nie wyrobie dzisiaj z moją Roksi, tak mi się pcha pod żebra, że usiedzieć się nie w żadnej pozycji :/ ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
musisz najpierw strawić, a potem trafia do mleka - zależy kiedy nakarmisz
Edytowane przez slimaczek19 Czas edycji: 2013-10-19 o 18:03 |
|
|
|
|
#4792 |
|
Zadomowienie
|
Iguana, ze tez Twoj tz nie przylozyl mu za takie teksty...
Babku ale sie usmialam ;-) A u nas burdello bum bum. Zawsze jak mamy z tzem razem wolne to dom nie do poznania :-/ trzeba to zmienic - zanim Zuza zaczela chodzic tak nie bylo... No ale dzis robilysmy babeczki wiec cala kuchnia w mace. Potem musielismy jechac na zakupy i nabyc tez maszyne do odwilzania powietrza, bo znowu nam grzyb wychodzi (uroki mieszkania w Irlandii). No i wrocilismy, zjedlismy obiad i oboje przed komputery haha. Zaraz wyrzucam tz z Zuzia i psica na dwor a ja sie biore za porzadki... |
|
|
|
#4793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja naprawde nie mam pojecia co jesc.. skoro moge samo gotowane ... a ja to marze by cos zjesc normalnego a Wy dziewczyny jak jecie? i podpinam se pod pytanie :P Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- aaa... i ile sie utzzrymuje w mleku? bo gdybym odciągła i za te 10-12 godzin podała odciągnięte, to następne po 3 godzinach też pewnie musiałoby być odciagniete a potem dopiero z piersi...? w sensie odciągnięte przed zjedzeniem ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Mam pytanie z tych głupich. Zrobily mi sie takie "guzki" na piersiach. Są pojedyńcze.. cos takiego jak w szpitalu, ale w szpitalu nic mi nie powiedzieli na to, wiec nadal nie wiem co to.. Podpowie ktoś? ;>
|
|
#4794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chcesz dawać odciągnięte, żeby zjeść coś niedobrego? ![]() ciężko tak czasowo trafić z tym odciągniętym ![]() reakcja jest po tylu godzinach, bo Ty trawisz 6-8 h, potem karmisz (no zależy po jakim czasie) i dziecko musi strawić i jest reakcja żeby dokładnie przetestować to trzeba by zjeść coś nowego w jeden dzień, potem jeść to samo co wcześniej i jeśli nic się nie dzieje przez 1-2 dni to można jeść to nowe ![]() najlepiej pierwsze 'nowe" rzeczy po 5-6 tygodniach od urodzenia, bo podobno wtedy już jelita dziecka są dojrzałe ![]() u mnie się sprawdziło z jabłkiem: zjadłam sobie surowe jeszcze w szpitalu (głupia ja...) a potem miałam nockę z głowy i mi położna odgazowywała Małą potem zjadłam dopiero po tych 5 tygodniach i był spokój ![]() jak chcesz zjeść coś "cięższego" to daj kropelki z espumisanem trochę wcześniej. Ja dawałam Bobotic a te guzki to pewnie zastoje z mleka, obserwuj czy zejdą po karmieniu, żebyś zapalenia nie dostała Edytowane przez slimaczek19 Czas edycji: 2013-10-19 o 18:00 |
|
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jak zjem cos na sniadanie to do kolacji powinno wylesc , jesli by nie odpowiadało? Ryba ja jem smazone , tzn jadłam kotlety mielone wczoraj I jest okey. Bardziej sie boje tego nabiału , bo tak strasza wszedzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() hejo! ![]() wpadłam na chwilkę się odezwać :P wcześniej nie miałam kiedy ![]() TŻ pojechał na zjazd klasowy, ale pojechał samochodem więc w razie gdybym zaczęła rodzić mam do niego dzwonić ![]() czuję ucisk na dole brzucha, w pipce mnie kłuje i tak o aaaaa i jedna deska w nowym łóżku się złamała i to ta co podtrzymuje stelaż
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-19 o 18:07 |
|||
|
|
|
#4797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A skoro nie można owoców typu brzoskwinie to herbatki mogę o tym smaku? bo soki mi zabronili.. ?
|
|
#4798 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzeba wziąć też pod uwagę ile czegoś zjesz po np. pół jabłka nic nie będzie, a po 3 już może być ![]() kp nie jest łatwe, niestety... ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
a co do diety, to co szpital to obyczaj mi mówili, że nic surowego, łącznie z owocami.Mięso gotowane lub na parze kurczak, indyk wydaje się bezpieczny najlepiej chyba robić po swojemu, czyli dieta lekkostrawna i wprowadzać nowe rzeczy ![]() ciekawe co teraz usłyszę, bo do innego szpitala będę jechać :p |
||
|
|
|
#4799 |
|
Wtajemniczenie
|
olenka malowalam pianka z loreala jasny blond
wyszly w miaaare chociaz nastepnym razem pojde do fryzjera...czyli pewnie przed samym porodem lub zaraz PO;////odrost troche zakryty mimo wszytsko troszke ciemniejszy dalej bialee z lekko zoltymi i na dole w sumie jasno zolte i biale.;/ czyli misz masz,ale bedzie.
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.

I też mam to raczej głęboko 
W dzień mojego rzekomego terminu z ostatniego USG 

Miałam robić już w zeszłym tygodniu, ale jakoś nie mogłam się zebrać.

?
KCIUKI DLA ANI