My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-19, 16:26   #2281
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Tak, Etsy jak będę kupować to się odezwę
tylko nie zapomnij o mnie bo ja jestem zdecydowana
kiedy mniej więcej planujesz zakupy na etsy?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 16:29   #2282
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiosnaachtoty Pokaż wiadomość
co do olejku rycynowego to wczoraj zaczęłam kurację na rzęsy Ciekawa jestem efektów - próbowała któraś?? Włosy mam przesuszone więc może od razu go wykorzystam też na włosy
Próbowałam nim delikatnie olejować włosy, ale obciąża moje... może za dużo daję?
Podobno na rzęsy i paznokcie jest przejedyny!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 16:29   #2283
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
tylko nie zapomnij o mnie bo ja jestem zdecydowana
kiedy mniej więcej planujesz zakupy na etsy?
Jeszcze nie jestem w 100% zdecydowana, ale podejmę decyzję pewnie na początku tygodnia, w tym tygodniu powinnam dostać wypłatę i będę zamawiać (jeśli się zdecyduję ). Będę pamiętać!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 16:33   #2284
Dotka90
Zakorzenienie

Olejek rycynowy na rzęsy jest super
Na paznokcie mnie niestety nie podszedł - wysusza
Na włosy też nie - jest za gęsty i nie mogę go domyć, wolę bardziej płynne oleje
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 16:41   #2285
wiosnaachtoty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Na włosy też nie - jest za gęsty i nie mogę go domyć, wolę bardziej płynne oleje
to ja też spróbuję na wszystko Zobaczę jak u mnie
wiosnaachtoty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 17:05   #2286
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:

Słyszałam o odżywce Revitalash, ale cena powala Dlatego spróbuję olejku - jesli nie podziała to wtedy zainwestuję w odżywkę - do sztucznych rzęs jakoś nie mam przekonania
Miałam sztuczne i fajna sprawa Miałam robione metodą 1:1 i też zrobię sobie na ślub. Jednak szkoda by mi było pieniędzy bym miała je sobie doklejać tak non stop. Odżywka wydaje się tańszym rozwiązaniem.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 17:08   #2287
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

say-hello, mnie się ten garniak podoba - wydaje mi się, że Twój TŻ pozytywnie się wyróżni na tle gości. No i do tego butonierka i poszetka. Kolorami przewodnimi się nie przejmuj. A czy będzie pasował do sukni - jeśli tę podobną do Rosy clary, to będzie : )
Btw, też się zastanawiamy nad garniakiem w nietradycyjnym kolorze : )
dziękuję
Cytat:
Czy któraś z Was stosuje odżywkę do brwi lub rzęs? i mogła by mi coś polecić?
ja polecam regenerujący krem do rzęs l'biotica kosztuje 15-20 zł, wystarczy chyba na dwa lata

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2013-10-19 o 17:11
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 17:14   #2288
wiosnaachtoty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Miałam sztuczne i fajna sprawa Miałam robione metodą 1:1 i też zrobię sobie na ślub. Jednak szkoda by mi było pieniędzy bym miała je sobie doklejać tak non stop. Odżywka wydaje się tańszym rozwiązaniem.
Ja najpierw wypróbuję olejek, ewentualnie odzywkę, a jesli nie bedzie fajnych efektów to wtedy na ślub sztuczne lub 1:1 Mam jednak nadzieję, że ta odżywka w ostateczności coś da jeśli już wydam tyle kasy
Stary 2013-10-19, 17:14   #2289
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też miałam doklejane w zimę, ekstra sprawa, zwłaszcza jak dla mnie osoby która na mrozie płacze w końcu nie chodziłam rozmazana...

Nam dzisiaj ksiądz powiedział że nie odprawi nam ślubu w tym dniu który wybraliśmy. Pomijam to, że wszystko jest zarezerwowane, sala, zespół, fotograf, kamerzysta. Jak to powiedział czarno mi się przed oczami zrobiło i od rana ze złości się trzęsę.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 17:18   #2290
Dotka90
Zakorzenienie

Asiulek a czemu 23.08 nie odprawi? Przecież to normalny dzień..
Stary 2013-10-19, 17:21   #2291
wiosnaachtoty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja też miałam doklejane w zimę, ekstra sprawa, zwłaszcza jak dla mnie osoby która na mrozie płacze w końcu nie chodziłam rozmazana...

Nam dzisiaj ksiądz powiedział że nie odprawi nam ślubu w tym dniu który wybraliśmy. Pomijam to, że wszystko jest zarezerwowane, sala, zespół, fotograf, kamerzysta. Jak to powiedział czarno mi się przed oczami zrobiło i od rana ze złości się trzęsę.
Asiulek, a podał jakiś powód?? Może inny kościół w okolicy by wchodził w grę?? Nie martw się zawszejest jakieś rozwiązanie
Stary 2013-10-19, 17:24   #2292
cornflower_girl
Zakorzenienie

Asiulek Jak to nie odprawi ? Podał jakiś powód?
Może lepiej dla spokoju wziąć ślub w innej miejscowości?

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 17:25   #2293
asiulek8
Wtajemniczenie

Bo akurat wypada 40godzinne nabożeństwo i to ostatni dzień kiedy jest msza z procesją na godzinę 18, a w ciągu dnia nie może jak to określił schować monstrancji bo jest wystawiona, a do kościoła przychodzą ludzie cały dzień. Także ewentualnie o godzinie 20... W poniedziałek pójdę do innego kościoła się dowiedzieć. Ślub będzie w innej parafii, a na pewno jeszcze będzie robił problem z wydaniem dokumentów.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2013-10-19, 17:33   #2294
wiosnaachtoty
Raczkowanie

Cytat:
Bo akurat wypada 40godzinne nabożeństwo i to ostatni dzień kiedy jest msza z procesją na godzinę 18, a w ciągu dnia nie może jak to określił schować monstrancji bo jest wystawiona, a do kościoła przychodzą ludzie cały dzień. Także ewentualnie o godzinie 20... W poniedziałek pójdę do innego kościoła się dowiedzieć. Ślub będzie w innej parafii, a na pewno jeszcze będzie robił problem z wydaniem dokumentów.
40 godzinne nabożeństwo oczywiście ważniejsze niż czyjś ślub
Stary 2013-10-19, 17:40   #2295
asiulek8
Wtajemniczenie

U mnie w parafii ogólnie ciężko cokolwiek załatwić... Także nie dziwię się, że coś takiego usłyszałam. Do tego jeszcze kilka razy chodziliśmy dopytywać się, ale ciągle słyszeliśmy, że nie ma kalendarza na następny rok. Datę znał, to mógł powiedzieć że będzie "święto".

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2013-10-19, 17:43   #2296
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
dziękuję
ja polecam regenerujący krem do rzęs l'biotica kosztuje 15-20 zł, wystarczy chyba na dwa lata
to ja pytałam
myślisz że znajdę ja w rossmanie?

Cytat:
to nieźle Was załatwił Myślę, że bez problemu znajdziecie inną parafię Nie stresuj się
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 18:06   #2297
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie nieciekawie. Swoją drogą, nabożeństwo 40-godzinne robi się raczej pod koniec karnawału, a tuż przed Popielcem. Chyba, że jakieś misje macie albo inne, parafialne święto

Ja tam rozumiem, że nabożeństwo ważne, ale wg mnie proboszcz zachował się nie fair - nie chciał Wam wcześniej udzielić informacji. Zorientujcie się, jak jest ze ślubem w innej parafii, oszczędzicie sobie nerwów (bo z tego co widać, problemowo jest...).

Stary 2013-10-19, 18:09   #2298
enzunio
BAN stały

Cytat:
U mnie w parafii ogólnie ciężko cokolwiek załatwić... Także nie dziwię się, że coś takiego usłyszałam. Do tego jeszcze kilka razy chodziliśmy dopytywać się, ale ciągle słyszeliśmy, że nie ma kalendarza na następny rok. Datę znał, to mógł powiedzieć że będzie "święto".
Od razu bym pytała w innej parafii. Ja też biorę ślub w obcej parafii, jestem ciekwa co na to mój proboszcz, mamy nowego

Wczoraj przyszło moje zamówienie z Organzy, ale zobaczę je dopiero jutro
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 18:09   #2299
ana909
Erudycja

Cytat:
Czy któraś z Was stosuje odżywkę do brwi lub rzęs? i mogła by mi coś polecić?
Cytat:

Słyszałam o odżywce Revitalash, ale cena powala Dlatego spróbuję olejku - jesli nie podziała to wtedy zainwestuję w odżywkę - do sztucznych rzęs jakoś nie mam przekonania
nie wiem czy myslimy o tej samej ale słyszałam mega pozytywne opinie o pewnej odzywce ale cena powalająca - 300 zł. Sama zamierzam KIEDYŚ ją sprawdzić, jak bede miala na zbyciu taka kase na wesele planuję doczepić kępki, a na poprawiny cały pasek, bo to jednak bede robić juz sama, a wprawy nie mam zadnej

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
ja mam czysty olejek arganowy, ktory nakladałam na mokre wlosy po umyciu tj jedwab czy serum i tez mi nie podchodzi, jest tak gesty ze nie da sie go rownomiernie rozprowadzic, w efekcie czesc wlosow jest zwyczajnie tlusta i posklejana, a kolejna czesc nawet nie jest nim musnięta. Teraz po prostu dodaję go do odzywek, łączę z serum albo mieszam z kremami do twarzy. I tak działa najlepiej. W czystej postaci rozwniez wysusza
Stary 2013-10-19, 18:22   #2300
wiosnaachtoty
Raczkowanie

[QUOTE=ana909;43340503]nie wiem czy myslimy o tej samej ale słyszałam mega pozytywne opinie o pewnej odzywce ale cena powalająca - 300 zł. Sama zamierzam KIEDYŚ ją sprawdzić, jak bede miala na zbyciu taka kase na wesele planuję doczepić kępki, a na poprawiny cały pasek, bo to jednak bede robić juz sama, a wprawy nie mam zadnej

Myślę, że to ta bo cena się zgadza Ja będę miec makijażystkę bo boję się, że makijaż mi spłynie, rozmaże itp. Zobaczymy co ona doradzi w sprawie rzęs - ok grudnia pójdę na makijaż próbny, będę wiedziała co i jak
Stary 2013-10-19, 18:34   #2301
rabbitka
Rozeznanie

Cornflower_girl Dziękuje sesja świetna, moja suknia tyle, że w kolorze 'blush' sama się chwilę nad nią zastanawiałam
Z Twoich propozycji podoba mi się 3 narzutka, ostatni welon i 2gie kolczyki

Anasthesia cudeńka! A ten grzebyk

Asiulek mam nadzieje, że uda się załatwić w innej parafi, bo to masakra jakaś, że Wam odmówił.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 18:43   #2302
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Faktycznie nieciekawie. Swoją drogą, nabożeństwo 40-godzinne robi się raczej pod koniec karnawału, a tuż przed Popielcem. Chyba, że jakieś misje macie albo inne, parafialne święto

Ja tam rozumiem, że nabożeństwo ważne, ale wg mnie proboszcz zachował się nie fair - nie chciał Wam wcześniej udzielić informacji. Zorientujcie się, jak jest ze ślubem w innej parafii, oszczędzicie sobie nerwów (bo z tego co widać, problemowo jest...).
To jest tak, że każda parafia ma w inne dni, chodzi o to, żeby odbywało się przez cały rok i po 3 dni w każdej parafii...

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2013-10-19, 18:50   #2303
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Masz już jakiś plan co do tego stolika? Będziecie dostawiać alko jak się skończy? Zastanawiam się ile powinniśmy kupić.
U nas będzie kelner od alkoholu, więc będzie też i ten stolik uzupełniał w alkohole, ale nie będzie też ich dużo, bo maksymalnie po 2-3 butelki (jak sie skończy to trudno )
Ja zajumałam kiedyś ze Sphinxa ich gazetkę i tam są świetne przepisy na drinki bo składające się maksymalnie z 4 składników (a chyba większość z 3), więc są proste do wykonania Jak chcecie mogę w przyszłym tygodniu foty zrobić i wrzucić
Stary 2013-10-19, 18:52   #2304
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Masakra, co to w ogóle za historia... a umawialiście się wcześniej na ten termin i teraz mu się tak wymyśliło? Idź do innej parafii, ktoś inny musi wam udzielić ślubu.

A wszystkim dziewczynom gorąco dziękuję za opinie Jestem coraz bliżej podjęcia decyzji, choć mama jest sceptyczna względem tej biżu...
No i też się zastanawiam, czy jak zamówię teraz, to nie ściemnieje?
Stary 2013-10-19, 18:56   #2305
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Kurcze tak czytam i widzę, że już znacie swoje menu, a ja z tego, co wiem to właściciel sali ma z nami sie spotkać 1,5 tygodnia przed weselem i dopiero wtedy ustalić mamy menu. Teraz się przestraszyłam, że to może za późno...
my będziemy menu ustalać dopiero w czerwcu, co prawda mamy podane wszystkie potrawy na stronie domu weselnego, ale dokładne informacje w czerwcu
Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
się chłopak postarał
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja też będę ustalać menu przed samym weselem. teraz mam tylko taki przykładowy zestaw za cenę bazową, i można oczywiście modyfikować. myślę, że moja mama się tym dobrze zajmie
też mamcię chcę zaangażować w organizację menu, tym bardziej dlatego, że bosko gotuje i z wykształcenia jest technikiem żywienia
Cytat:
Cudne kolory - drugi, albo 3 od prawej w zależności od kwiatów (chcę też mieć podobny kolor w bukiecie)
u mnie zależy od butów
Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
A drugi lub trzeci od lewej??
złośliwiec
Cytat:
Ostatnio robię domowo - tylko nie wosk, a pasta cukrowa. Z woskiem miałam kilka nieudanych podejść, a z pastą daje radę. Polecam : )

A co do winietek dla nadprogramowych gości - polecam dwa rozwiązania. Zamówienie 'czystych' winietek bez tekstu, na które naklei się naklejkę z właściwym nazwiskiem (czasami na takim papierze samoprzylepnym można drukować na domowej drukarce). Drugie - samodzielny projekt zrobiony przez Was w programie graficznym. Składacie projekty na akrusz a4/a3, idziecie do drukarni cyfrowej i drukujecie tyle, ile Wam potrzeba. To naprawdę ściema, że nie można wydrukować mniejszej ilości niż 20 sztuk (można, tylko chodzi o koszty druku).Drukarnie cyfrowe mają też eleganckie papiery do zaproszeń, jeśli ktoś chce bardziej niestandardowy to zamówią.

Odpiszę na tym przykładzie winietki: Dla granatowego - coś ok. 160-200. Z grubszą gramaturą może być problem, bo może być zbyt sztywny dla drukarki i może wciągnąć papier (tak dla przykładu - blok techniczny ma 240g). Dla ecru może być ok. 100 g (tyle samo ma blok rysunkowy), chyba, że zależy Wam na grubszym (to taki jak granatowy). Dobrze sprawdzają się papiery gładkie, niestety na prążkowanych domowa drukarka nie da rady zadrukować obszaru we wgłębieniach. Papiery z drobinkami mogą też sprawiać, że nadruk będzie nietrwały i się rozmaże.
sama robisz pastę cukrową? jeśli tak to poproszę o rady, bo słyszałam, że może nie wyjść

dzięki za info o papierze na winietki, ale mam jeszcze pytanie a propos wyżej wymienionego, mianowicie chcę zrobić torebeczki na ciasteczka z wróżbą i próba z kartkami z drukarki nie wyszła, bo za grube, a papier śniadaniowy za cienki... papier musi być biały, pomóżcie coś!!!

Cytat:
Sukienka jest kilka postów wyżej oraz tu .

Dziękuję za linka , zabieram się za oglądanie
piękna zazdrosze Wam, że już suknie macie, ja nie mam jak się wybarać do najbliższego większego miasta, u mnie jest komis i jeden salon, w którym babki szyją suknie z obrazka... bez przymiarki wcześniejszej
Cytat:
moja makijażystka powiedziała, że rzęsy 1:1 to super pomysł na ślub, bo efekt jest rewelacyjny ja sobie strzelę koło świąt, sprawdzę jak to wygląda (żeby nie było efektu Draq Queen bo czasami tak się czuję jak mam sztuczne rzęsy )
Stary 2013-10-19, 18:57   #2306
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

A wszystkim dziewczynom gorąco dziękuję za opinie Jestem coraz bliżej podjęcia decyzji, choć mama jest sceptyczna względem tej biżu...
No i też się zastanawiam, czy jak zamówię teraz, to nie ściemnieje?
a co sie mamie w niej nie podoba?

myśle, że nie ściemnieje, bo niby czemu? jak kupujemy biżu tak normalnie to coś się z nią dzieje? mi ciemnieje bizuteria tylko z h&m na przykład ale tylko po czestym użytkowaniu, a przecież ich nie bedziemy nosic?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 19:02   #2307
Dotka90
Zakorzenienie

Cornflower, nikt nie pisał, że 'się nie da' wydrukować mniej niż 20 winietek/zaproszeń.
Pisałam, że firmy ustalają sobie taki, a nie inny próg, ew. każą dopłacać.
Stary 2013-10-19, 19:03   #2308
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
a co sie mamie w niej nie podoba?

myśle, że nie ściemnieje, bo niby czemu? jak kupujemy biżu tak normalnie to coś się z nią dzieje? mi ciemnieje bizuteria tylko z h&m na przykład ale tylko po czestym użytkowaniu, a przecież ich nie bedziemy nosic?
W zasadzie to nie wiem Rozmawiałam z nią przez tel, na żywo jeszcze musimy ustalić. Uważa po prostu, że mogłybyśmy poczekać i poszukać stacjonarnie.
A co do ciemnienia to mnie też by to do głowy nie przyszło, tylko mailowałam z babką z salonu sukien, gdzie kupowałam suknię i powiedziała, że lepiej, żebym poczekała z zakupem (jak wtedy jeszcze chciałam kupić biżu w salonie), bo do roku ta biżuteria może ściemnieć Napisała, że może też się nic nie stać, ale że lepiej, żebym poczekała...
Napisała konkretnie tak:
"jednak w związku z tym, iż jest to biżuteria sztuczna istnieje ryzyko, że komplet nieco zmieni swój kolor przez cały rok. Możliwe, że nic się przez ten czas nie stanie ale dla Pani komfortu proponuję wstrzymać się z zamówieniem."

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-10-19 o 19:05
Stary 2013-10-19, 19:04   #2309
ana909
Erudycja

Cytat:
Odpiszę na tym przykładzie winietki: Dla granatowego - coś ok. 160-200. Z grubszą gramaturą może być problem, bo może być zbyt sztywny dla drukarki i może wciągnąć papier (tak dla przykładu - blok techniczny ma 240g). Dla ecru może być ok. 100 g (tyle samo ma blok rysunkowy), chyba, że zależy Wam na grubszym (to taki jak granatowy). Dobrze sprawdzają się papiery gładkie, niestety na prążkowanych domowa drukarka nie da rady zadrukować obszaru we wgłębieniach. Papiery z drobinkami mogą też sprawiać, że nadruk będzie nietrwały i się rozmaże.
ja kupilam papier w paperconcept ale stacjonarnie, bo pojechalam do sklepu w Warszawie i wybralismy z Tztem wlasnie prążkowany taki jakby lniany i jeszcze jeden, w kazdym razie nie gładki i do tego grubszy. Moja drukarka, jak widac na zdjęciach wczesniej pokazywanych, dała radę nic sie nie rozmazało, liteki są równe i we wgłębieniach papier jest normalnie zadrukowany wiec albo to zalezy od drukarki albo od papieru, albo od jednego i drugiego

Anesthesia mi tez powiedziano ze przez rok bizu moze sciemniec, wiec przy zakupie zdecydowałam sie na srebro (bo naszybciej ciemnieje sztuczna biżuteria), a kolczyki które kupilam do noszenia na codzien wzięłam z polecenia sprzedawcy z polskiej firmy. Dodatkowo bez niklu bo mam uczulenie co jest na duzy plus

Edytowane przez ana909
Czas edycji: 2013-10-19 o 19:07
ana909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 19:23   #2310
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Cornflower_girl Dziękuje sesja świetna, moja suknia tyle, że w kolorze 'blush' sama się chwilę nad nią zastanawiałam
Z Twoich propozycji podoba mi się 3 narzutka, ostatni welon i 2gie kolczyki
Ta suknia chyba tak ma, że w każdym kolorze wygląda obłędnie

U mnie nie ma narzutki (tiul na ramiona to część sukienki) Dziękuję za opinię co do dodatków

asiulek8 Zwracam honor. Trzymam kciuki za zaklepanie terminu w innym kościele, bo z tego co piszesz - nawet jakbyście mieli w swojej parafii, proboszcz mółby robić więcej problemów na kilka dni przed.

Cytat:
Myślę, że to ta bo cena się zgadza Ja będę miec makijażystkę bo boję się, że makijaż mi spłynie, rozmaże itp. Zobaczymy co ona doradzi w sprawie rzęs - ok grudnia pójdę na makijaż próbny, będę wiedziała co i jak
Spotkałam się z tym, że albo doradzają rzęsy 1:1 na kilka dni przed - tutaj można fajnie korygować kształt oka lub doczepiają sztuczne rzęsy, kępki ( i własnych rzęs się nie tuszuje). Sprawdzałam to drugie rozwiązanie na próbnym, można płakać i wzruszać się do woli

Anesthesia, gdzieś czytałam, żeby sprawdzić, czy metal jest rodowany. Podobno jak jest, to nie ciemnieje.

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
sama robisz pastę cukrową? jeśli tak to poproszę o rady, bo słyszałam, że może nie wyjść
Sama nie robię pasty (jestem kulinarnym antytalentem i pasta mojej roboty nie ma właściwości depilujących). Pasty kupuję na all, uzywałam Safiye oraz Easy Sweet (ta druga mi bardziej podchodzi). Byłam raz u kosmetyczki, podpatrzyłam co i jak, teraz samej mi dobrze idzie.
Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
dzięki za info o papierze na winietki, ale mam jeszcze pytanie a propos wyżej wymienionego, mianowicie chcę zrobić torebeczki na ciasteczka z wróżbą i próba z kartkami z drukarki nie wyszła, bo za grube, a papier śniadaniowy za cienki... papier musi być biały, pomóżcie coś!!!
A pokazałabyś wzór takiej torebki? Łatwiej mi będzie ogarnąć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości