|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Cytat:
1,5 tygodnia to chyba trochę za późno (tak mi się wydaje), my wtedy musimy podać ostateczną liczbę gości...
Ciąża http://www.suwaczki.com/tickers/7470hqvkkbz2t44k.png Poród http://www.suwaczki.com/tickers/7470skjoll5khh75.png Edytowane przez niulka_1985 Czas edycji: 2013-10-19 o 09:36 |
|
|
|
|
#2222 |
|
Rozeznanie
|
no_doubt
niczym się nie przejmuj my też mamy dopiero się spotkać 2 tygodnie przed wesele i pow ile gości i jakie menu chcemy na razie mamy tylko umowę podsianą na którą sale i ile mnie więcej gości będziemy mieć. a obecnie mamy propozycje od sali ich przykładowe menu tak że zawsze można coś zmienić po kombinować ..... Edytowane przez TysiaBB1989 Czas edycji: 2013-10-19 o 09:40 |
|
|
|
#2223 | |
|
Zadomowienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4332672 3]peonie, jaskry, tulipan, eustoma w jednym w drugim same jaskry.
jesli chodzi o sprowadzanie to moze byc ciezko/ bardzo drogo. (myha tu de reskju, jakos telepatycznie wiem kiedy gadacie o kwiatach )[/QUOTE]Myha dzięki ![]() Są naprawdę dobrze wykonane. To są cyrkonie i kryształki svarowskiego, materiał to platerowane srebro. Pokazywałam koleżance która zajmuje się ręcznym robieniem biżuterii i b. jej się podobały Mam bransoletkę z platerowanego srebra którą kupiłam w zeszłym roku na sylwestra i nic sięz nią nie dzieje, mam nadzieję że kolczyki też nie sciemnieją.Ok. 130 zł z wysyłką. Dziękuję Oto link jakbyś była zainteresowana https://www.etsy.com/transaction/152708213Założyłam tylko na chwilkę i nie wydają się ciężkie. [1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4332797 8]Normalnie w sezonie to jest kwota 160-180 zł. Ze sprowadzaniem stawiam na 250-350[/QUOTE] To sporo ![]() Cornflower_girl, Atomoowka, Kamilka, madzixx88 dzięki ![]() Elrosa my co prawda nie mamy poprawin, ale na Twoim miejscu informowałabym gości przy zapraszaniu że będą. Cytat:
|
|
#2224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pięknie to wygląda
Cytat:
Cytat:
|
|
#2225 |
|
Raczkowanie
|
https://www.youtube.com/watch?v=iiOWFBK7mig
OMG ryczę jak bóbr
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
u nas jest tak że PM wychodzi około 1:00 a goście bawią się do godz 2:00 i na następny dzień w poprawiny PM jest już do końca i żegna gości
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Kate Noir, gratuluję zarezerwowania godziny w kościele
Ja mam godzinę później ![]() Co do piosenki na pierwszy taniec - póki co mamy dwa utwory, między którymi będziemy wybierać: Czerwone Gitary - Wezmę Cię że sobą lub Jorrgus - W szczęściu. My ostateczne menu musimy ustalić 2 tygodnie przed weselem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
ja też będę ustalać menu przed samym weselem. teraz mam tylko taki przykładowy zestaw za cenę bazową, i można oczywiście modyfikować. myślę, że moja mama się tym dobrze zajmie
|
#2229 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
My degustujemy menu 6 miesięcy przed, a ostateczne ustalamy 3 miesiące przed Ślubem Lemon_Drop piękne te kolczyki ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no_doubt my też ustalamy menu około 2 tygodnie wcześniej. Teraz mamy mniej więcej zarys tego co będzie, ale po co uzgadniać szczegóły skoro zakupów i tak jeszcze nie będą robić ![]() U nas szefem kuchni jest pan, który kilkakrotnie zdobywał wyróżnienia w konkursach ogólnopolskich i możemy mu spokojnie zaufać w kwestii doboru menu
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
jest długi ale warty obejrzenia
|
|
#2232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale cena może powalić, osobiście słyszałam o kwotach rzędu 1000 - 2000 zł będzie chciał sam sie wszystkim zająć. Ja to rozumiem bo fajnie byłoby włożyć w te przygotowania serce, ale wiem, że będziemy mieć tyle na głowie, że szok ![]() Cytat:
![]() Piękne to!! Jak wygląda technicznie takie podwieszanie sufitu? To już jest w cenie dekoratora? I czy jest wykonalne w każdej sali?
|
|
#2233 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
mojakaren ja polecam florystkę, co innego zająć się np, teraz jakimiś dekoracjami które możesz zrobić ze sporym wyprzedzeniem czasu a co innego, latać z kwiatami w dniu ślubu, albo dzień przed ślubem...
|
|
|
|
#2235 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za uspokojenie
Dzięki Kochane
|
|
#2236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedna dekoruje nam kościół, robi wszelkie bukiety, a druga salę.
|
|
#2237 |
|
Wtajemniczenie
|
A propo florystki do Kościoła, to u nas się tak przyjęło, że wszystkie pary, które maja ślub tego samego dnia składają się na dekorację Kościoła. Oczywiście najpierw wspólnie ustalona jest koncepcja. Zawsze jednak dochodzi się do jakiegoś kompromisu. Wychodzą grosze. Mam nadzieję, że w moim przypadku tez dojdę z parami do porozumienia
![]() A do dekoracji sali, kosztów nie znam, mam iść po nowym roku obejrzeć nowe pomysły, a później w maju z wybrana koncepcją
|
#2238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś myślałam też, by poprosić siostry zakonne, przy parafii, by ubrały Kościół na mój dzień ślubu. Zawsze widzę piękne kompozycje kwiatowe w ich wykonaniu. Niestety słyszałam nie od jednej pary, że zawaliły terminy i w ostatniej chwili dekorowały, po przypomnieniu im o tym...
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ufam jej w pełni, to nasza znajoma, będzie się bawić u nas na weselichu
|
|
|
|
|
#2241 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2243 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorrki, ale musiałam
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Wiosnaachtoty Nie mogłam się powstrzymać Moja przyszła teściowa mówi że tylko żywemu się to zdarza i ma rację mądra kobieta
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
![]() pierwszy z lewej mi przypomina lakier z Lovely -pearl base nr 5 jest boski ![]() tak wygląda http://lakierkowe-szalenstwo.blogspo...ails-nr-5.html wklejam jeszcze inne inspiracje ostatnie nie-ślubne ale cudo
|
#2246 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Zgodnie z obietnicą - nadrabiam - a jest co, bo 40 stron
![]() rabbitka, załapałam się na zdjęcia sukienki - jest niesamowita, bardzo do Ciebie pasuje : ) Cytat:
Cytat:
ana909 Bardzo Wam się udały zaproszenia : ) ParisParisienne Gratulacje ![]() Piękne buciki Gornek świetny model, bardzo zgrabny. No i ten kolor : ) Cashmere Gratulacje sukienki ![]() Cytat:
Mam ślub tydzień przed Tobą, makijażystka zarezerwowana (tylko dlatego, że będzie malowała tez inne osoby), próbną fryzurę planuję za jakiś czas. Florystka - jeśli chcecie mieć dobierać kolor przewodni pod dostępne kwiaty, to warto też teraz poszukać. say-hello, mnie się ten garniak podoba - wydaje mi się, że Twój TŻ pozytywnie się wyróżni na tle gości. No i do tego butonierka i poszetka. Kolorami przewodnimi się nie przejmuj. A czy będzie pasował do sukni - jeśli tę podobną do Rosy clary, to będzie : ) Btw, też się zastanawiamy nad garniakiem w nietradycyjnym kolorze : ) Cytat:
Cytat:
Dużo pozytywów słyszałam od znajomych o Kursie na miłość przy parafii św. Józefa na Podgórzu. Cytat:
Ad rem Przepiękna bransoletka ysia Przepiękna historia. A w sukience wygladasz obłędnie - pasuje do tancerki ![]() Cytat:
Cytat:
aga_90_wCałkiem sporo już macie : ) A kamera + foto bardzo korzystna oferta. Cytat:
A co do winietek dla nadprogramowych gości - polecam dwa rozwiązania. Zamówienie 'czystych' winietek bez tekstu, na które naklei się naklejkę z właściwym nazwiskiem (czasami na takim papierze samoprzylepnym można drukować na domowej drukarce). Drugie - samodzielny projekt zrobiony przez Was w programie graficznym. Składacie projekty na akrusz a4/a3, idziecie do drukarni cyfrowej i drukujecie tyle, ile Wam potrzeba. To naprawdę ściema, że nie można wydrukować mniejszej ilości niż 20 sztuk (można, tylko chodzi o koszty druku).Drukarnie cyfrowe mają też eleganckie papiery do zaproszeń, jeśli ktoś chce bardziej niestandardowy to zamówią. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Grace Gratuluję sukienki. Może chociaż na modelce pokażesz ?lupinka Piękna sukienka, bardzo mi się podobają takie modele : ) Swoją drogą widziałam gdzieś filmik ślubny z wesela bardzo glamour (widać, że nie było ograniczeń budżetowych), a panna młoda miała bardzo podobną sukienkę (bez paska) i wyglądała niesamowicie. rabbitka Piękne te fale i upięcia - sprawdź na swoich włosach, czy wytrzymają (znajoma na ślubie miała anglezy i wytrzymały do końca, natomiast moje kudliszcza już po 2 h wolą żyć własnym życiem). Luźne upięcia są przepiękne - ale tutaj też warto, żebyś sprawdziła, jak długo loki przy twarzy będą się trzymać. Zerknij tutaj - piękna stylizacja z Verą Wang. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na żywo nie, ale myślę, że to piękny motyw : ) Widziałam natomiast inspiracje: sesja ślubna i pinterest. iLoNuS_ktl Gratulacje ![]() Cytat:
kasia1201 Trzymam kciuki za sukienkę : ) 21klaudyna Sukienka jest przepiękna, wcale bym nie powiedziała, że jest za skromna. Z dodatkami, piękną fryzurą i makijażem będzie idealnie. I swoje zdjęcia po 20 latach będziesz oglądać z przyjemnością. Elrosa, też mam dylemat z zapraszaniem - dużo gości mieszka ok. 200 lub więcej km od nas. Nie wiem, czy w takim wypadku faux pas jest wysłanie zaproszenia pocztą. Panna Izabela, Króliczek - dużo udało się Wam załatwić ![]() Elrosa Storczyki wyglądają obłędnie - świetny pomysł. Cytat:
![]() Cytat:
).missmalezji wg mnie ten brak kontaktu naprawdę nie wróży za dobrze. A co jeśli będziecie się musieli wykłócać o termin oddania materiału, bo ten będzie zwlekał parę miesięcy? Widziałam podobne (ale nie identyczne) w Cubusie Cytat:
Makijaż bardzo klasyczny (dziewczynom z małopolski polecam p. Kasię Gringras ), widać, że wizażystka zna się na rzeczy, dobiera pod sukienkę, doradza też odnośnie fryzury. No i zrobi makijaż, który przetrwa potok łez (strasznie się wzruszam), nie jest sztuczny. I cena b. fajna. Cytat:
ElrosaCo do niebieskich paznokci - jeśli ten kolor, to wolałabym jednolity, bez kropek. Nie wiem natomiast, czy bym się zdecydowała na ten kolor na paznokciach (czy za kilka lat to nie będzie wyglądało dziwnie). Kate Noir Przepiękne inspiracje z dekoracjiami sali Cytat:
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2013-10-19 o 12:50 |
|||||||||||||||||||||
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
KAte NOir - my mamy taki. Zaplacilam cos 107 euro za aparat plus 100 zdjec. Kupilam na amazonie. http://www.amazon.co.uk/Fujifilm-Ins...words=polaroid
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
cornflower_girl jak Ty to ogarnęlas?
![]() co do godziny w kosciele my mamy 17 lub 17:30 (zalezy co proboszcz na to wszysto powie) przed nami para jest zapisana na 16:30 ale podobno kosciol chce zmienic na pelne godziny i boje sie, ze bedzie juz ciemno i zimno (04.10.2014r) Co do menu my juz dostalismy tydzien przed mozemy naniesc ewentualne poprawki i okreslic dokladna liczbe gosci |
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny!
wczoraj wieczorem myłam włosy i przeżyłam SZOK! strasznie dużo wypada mi włosów.. podczas mycia, na szczotce i nawet przy związywaniu włosów gumką kilka włosów mam miedzy palcami w dodatku puszą się, są matowe i suche ![]() macie jakieś SPRAWDZONE DOMOWE SPOSOBY? Z góry dziękuję za pomoc
Opinia wyrażona w poście jest aktualna jedynie w momencie jej pisania. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w każdej chwili. Edytowane przez Kasiulenkowo Czas edycji: 2013-10-19 o 13:34 |
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
kochana nic sie nie martw na jesien bardzo czesto wlosy wypadaja, taka fizjologia...
Z wlasnego doswiadczenia polecam wcierke Jantar- kupisz w aptece za ok 10zł. Wcierasz w suche wlosy po kazdym myciu (ja wcieram tez w dni, kiedy wlosow nie myje- a myje co 2-3 dni) po 3 tygodniach zobaczysz efekty. Ewentualnie kozieradka- w sklepie zielarskim za ok 2-3zł ale mnie drazni jej zapach... Aha jeszcze mogepolecic odzywke domowej roboty z oliwy z oliwek, żółtka i olejku rycynowego- tez dziala cuda
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.

)[/QUOTE]

Jak to wychodzić z wesela?

(
drugi kolor od prawej