|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.IV
Hej!
Znowu mam odczucie mega przyspieszenia w czasie, wszystko wokół mnie pędzi i ja też jestem wprawiona w ruch, ale mocą jakiego rzutu, zamiast własnego napędu... Przedwczoraj byłam na niesamowitym koncercie, dawno nie miałam okazji być wśród ludzi tak twórczych, zaangażowanych w coś, co nie daje wyraźnych doraźnych korzyści, a ich napędza, wymaga też konkretnego wysiłku ![]() Zdecydowałam się podjąć propozycję, o której kiedyś pisałam... Doszłam do wniosku, że główną blokadą nie jest problem merytoryczny - jestem w stanie zdobyć potrzebną wiedzę i skorzystać z pomocy, żeby sobie poradzić. Istotniejszym problemem jest wystawienie się na krytykę, wyjście z wygodnego cienia. Zobaczymy. I tak wszystko ruszy za dłuższy czas. Staram się też o nowe zlecenie - trzymajcie kciuki. Zależy mi na nim, bo to spora odmiana od tego, co teraz robię. Cytat:
Cytat:
Może też znajdziesz sobie jakieś fajne filmy na TED i zgrasz na płytę? Cytat:
Cytat:
Skup się na "naturze" spraw, przemyśl warunki ich załatwienia. Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Zakorzenienie
|
PAAAAAAAATRIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIII - trzymam kciuksy mocno mocno!!! I potrzasam niebosklonem co by wszystko CI przychylne bylo.
Zywiec - gratuluje cwiczen rano ![]() W ogole Gratuluje Wam kazdej z osobna drobnych zmagan i wysilkow. KAZDY jest istotny, bo kazdy jeden pokazuje nam, ze potrafimy ![]() Aper, nagromadzenie stresu, obowiazkow czesto wpedza nas w kozi rog i musimy sie przeprosic z listami... ja tez znow zaczelam je robic, bo swiadomosc tego co mam do zrobienia przerodzila sie w takiego ginatycznego nadmuchanego krolika, ktory kroczy przez miasto jak godzilla. Spokojnie, musimy zdac sobie sprawe z tego, ze znamy schematy dzialania. ![]() ![]() Leki i strachy wychodza i denerwuja, przytlaczaja nas, nie dajac szansy na obiektywne spojrzenie na problem. Mam nadzieje, ze szybko zlapiesz krolika za rogi ![]() lista z wczoraj: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj sie nei wyrobilam z obiadem...wrocilam padnieta po jodze a musialam jeszcze opracowac ten mikroskop na jutro. Dzis troche wiecej zabawy bedzie ![]() *ARM przez 8h!! czas pobawic sie w skali atomowej *slatka z tofu na obiad ![]() *joga *kupic wino i orzeszki (czy tam inne snacksy) *post o kolejnym bezglutenowym chlebku na blogu ![]() *impreza na 21. W sobote: *joga na 9.45 - obowiazkowo *obiad na pare dni *kupic cytryne! *maseczka z jajka i olejku rycynowego *przeczytac troche rozdzialu na poniedzialek o EELS *przygotowac prezentacje o FIB *zaczac pisac PhD, tzn ten rozdzial o mikroskopii poprawic ladnie ![]() Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2013-10-18 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, witam się piątkowo
![]() ![]() Dobrego dnia dla wszystkich i specjalne kciukasy dla Patri ![]() ![]()
#1324 |
Zakorzenienie
|
Ufff...
Póki pamiętam - trzymam kciuki zaPatri - akura prawie jej czas jest ... U mnie średnio/w kratkę : - z pracy nic nie wyszło -odpisali szybko i negatywnie aczkolwiek jestem w stanie dostrzec dobre strony i o dziwo nie załamało mnie to przesadnie (tematyka ogólnie dołująca wiec nie wiem czy to na dłuższą metę byłoby dla mojej psychiki dobre - obawy podobne do wysłania osoby grubej na diecie do pracy w sklepie z czekoladkami ![]() + zaczęłam pomagać znajomej przy dzieciach , byłam dwa popołudnia już i chyba tak to będzie wyglądać (dwa popołudnia w tygodniu, chcieli mi zapłacić ale w sumie tej kasy nie potrzebuje , zresztą głupio brać od (chyba już) przyjaciół, zresztą ona choruje wiec tym bardziej); przyznam ze dwójka małych dzieci to dla mnie lekki kosmos (mam wrażenie że z własnymi jest jednak łatwiej ![]() ![]() + po dniach kompletnej porażki żywieniowej ogarnęłam temat - oby na trochę dłuzej (tu uwaga do grey cata jak jesteś w ciagu skutecznie dietowym to NIE ROB PRZERW - rozwlekanie diety osłabia motywacje i utrudnia sprawę, dietę trzeba dobrać do osobistych preferencji choć moim zdaniem najlepsze jest zdrowe odżywianie +małe porcje+ minimum rzeczy przetworzonych, cukru, soli, fastów +często+ruch ![]() - nie ćwiczyłam ostatnio ![]() - nie pisałam (niespodzianka) a stres w tym temacie odbiera mi sen i spokoj ducha (tym bardziej głupio że nie napiszę i nie będę miała z głowy ,prawda? ![]() +tak jakby zaczyna mi się krystalizować pomysł na siebie w sensie zawodowym- na razie nieśmiało wiec nie będe za duzo mówić (boje się przewagi mówienia nad działaniem) + mimo że mieszkanie nie jest super posprzątane to jednak chaosu brak , mega pranie zrobione - jest nie najgorzej + sporo czytam a nie tylko siedzę przed kompem - szkoda że czytam po polsku - języki leżą odłogiem a niestety tym co mnie na rozmowie pogrązyło był chyba niemiecki ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- No więc podsumowując i tak wychodzi na plus ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | ||
Zakorzenienie
|
Nie mam zielonego pojęcia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, ale mi chodziło o wstanie na poranne ćwiczenia na studiach ![]() ![]() Zrobiłam jeden rozdział z angielskiego z książki new proficiency gold. Dzisiaj spisuję wszystkie słówka z tego działu, uczę się ich i robię ćwiczenia powtórkowe. Nebula zazdroszczę ścisłego umysłu ![]() A ja jestem totalnym leniem... TŻ mnie obudził jak wstawał do pracy, później nie mogłam zasnąć, rozbolała mnie głowa, zatkały mi się zatoki i nie poszłam na zajęcia... Jestem beznadziejna. Nie wiem co zrobić, żeby się zmotywować i sumiennie wstawać i chodzić na wszystko. Nawet nie pojechałam papierów na stypendium złożyć... Żeby zabić wyrzuty sumienia wysprzątałam mieszkanie, ale porządek w domu mi nie załatwi studiów. Wczoraj: trening 1 unit z angielskiego wydrukowanie materiałów na zajęcia spa Dzisiaj - zrobione: 2 wstawione zmywarki mycie okapu mycie zlewu w kuchni, blatu, stołu odkurzanie zmywanie podłóg umywalka w łazience Do zrobienia: - pranie - zakupy - angielski - trochę przyjemności ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Zakorzenienie
|
Emi, gratuluję odwagi, powzięcia decyzji o ewentualnym"wyjściu z cienia" i narażeniu się na krytykę. Wierzę, że dasz radę. Będę trzymać kciuki oczywiście!
![]() Dzięki Emi za sms. Byłam na miejscu 10 minut przed czasem. Tak bardzo minuty nie dłużyły mi się jeszcze nigdy. Chyba stałam tam z pół godziny zanim te 10 minut minęło. ![]() 3 godziny przed rozmową miałam na szkoleniu film z modelową rozmową kwalifikacyjną, pokazanie typowych błędów. ( Po tym filmie straciłam resztki nadziei, że coś jestem warta. ![]() Godzinę przed rozmową miałam próbną rozmowę na szkoleniu (trząsł mi się głos, trzęsły ręce, zaskakiwało mnie to, co mówię, zaczynałam odpowiedź na pytanie i brnęłam w jakieś ślepe uliczki, zaczynałam myśl od nowa ze zdublowanym stresem i znów brnęłam w ślepe uliczki. Dominowała myśl, że już dość się wygłupiłam i chcę sobie iść stąd i zniknąć, ale w realiach siedziałam dalej i odpowiadałam na kolejne pytania z coraz większym zdenerwowaniem). 40 minut przed rozmową wzięłam 3/4 propranololu. Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Na rozmowie siedziałam godzinę, jeden na jeden - ja i prezes. Na rozmowie pytań miałam dużo, ale pokrywały się z tymi omawianymi na szkoleniu, pytań problemowych nie miałam. Na pytanie o angielski powiedziałam po angielsku, że możemy spróbować jeśli chce. Kazał mówić dalej, więc opowiadałam od kiedy się uczę, gdzie wykorzystywałam ten język. Przerwał mi i powiedział, że bardzo dobrze mówię. Powiedział też, że CV mu się podoba, ale wydaje mi się, że chodziło mu o formę bardziej niż o treść. Było miło na rozmowie, jestem zadowolona, że to przeżyłam. Mam o jedno więcej doświadczenie. Dziękuję bardzo Wam wszystkim za kciuki. Do końca października firma ma się odezwać z wynikiem rekrutacji. Dziś jeszcze jestem w emocjach, w sumie, pozwalam im odejść przy piwie, ale jeszcze trwa myślenie czy mogło być lepiej. Muszę zaraz siąść i spisać pytania. W weekend lub przyszły tydzień nadrobię Was. ![]() PS. Isza też ma do nas na wątek dotrzeć w nadchodzącym tygodniu.
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-10-18 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Raczkowanie
|
Patri, super
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1328 |
Zakorzenienie
|
Dzięki kochana!
![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patri, cieszę się z Twoich wieści!!!! Super, że nie zaskoczyły Cię pytania i byłaś z nich przeszkolona. Super zareagowałaś w kwestii językowej - taka postawa to meeeega zaleta. Widać dojrzałość i pewność umiejętności - i to kolejna zaleta. Atrakcyjne CV - jakoś trudno mi uwierzyć w zachwyty tylko nad stroną techniczną ![]() Sama z niecierpliwością będę czekać na wyniki tej rekrutacji!!!! ![]() Złożyłam dziś aplikację odnośnie zlecenia, o którym pisałam. Wyniki mają być do środy... poza tym źle oceniam moją efektywność pracy. Opiłam się dziś melisą z lawendą i kozłkiem, bo od wczoraj znerwicowane serducho biło mi za szybko i nie mogłam się na niczym skupić - efekt - rozbicie i rozkład mocy dziś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Rozeznanie
|
Patri, gratuluję i trzymam kciuki!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoje plany dzisiejsze brzmią dość przyjemnie muszę przyznać ![]() Jak udała się realizacja? Patri! Jesteś mega odważna kobita ![]() ![]() ![]() Joanno - szkoda, że się nie dostałaś do tej pracy, ale przynajmniej wiesz z czym to się je i teraz wiesz nad czym popracować przed następną rozmową ![]() ![]()
Edytowane przez bura kocurka Czas edycji: 2013-10-18 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1332 |
Raczkowanie
|
ależ Wy dużo tych postów produkujecie !
![]() Patri, GRATULACJE ! Niezależnie od wyników tej rekrutacji powinnaś być z siebie bardzo dumna ![]() zywieczdroj jak ja Cię świetnie rozumiem. Ciężko zmotywować się do ogarnięcia czegoś tak ważnego jak studia. Masa rzeczy do zrobienia "na już", ciągły stres i zwyczajnie się człowiekowi odechciewa, nie wie za co ma się najpierw zabrać, a jak już czegoś się nie zrobi, nie wypełni planu w pełni, to po co użerać się z resztą ? Taka zgubna filozofia, albo wszystko, albo nic. Nie daj się ! Nic nie jest jeszcze zaprzepaszczone ! u mnie dzisiaj relatywnie dobrze. Biorąc pod uwagę domowe przeboje, które skończyły się rykiem przez godzinę i pierońskim bólem głowy, z wypełnieniem planu poradziłam sobie nie najgorzej. Cieszę się, że mimo zalegnięcia w łóżku na jakiś czas, zebrałam tyłek, poćwiczyłam i włączyłam Julie Roberts. - zrobić zdjęcie wschodu słońca - wchłonąć suplementy (magnez, Centrum, B5, Enzymy) - zbilansowane, wegetariańskie papu cały boży dzień - 3 wykłady - zakupy (upolować dresy, podkoszulki na treningi, bluzkę "nietoperz", kosmetyki do włosów i samouczek hiszpańskiego) + więcej zakupowego szału (Hobbit i trylogia Władcy Pierścieni po angielsku, piękna zielona sukienka, spódniczka w kratę, sportowy biustonosz, czarny sweter) - siłownia (mała zmiana na domowe sapanie z Ewą Chodakowską) - ogarnąć pokój - ruszyć raport z Dynamiki Komórki - obejrzeć "Jedz, módl się, kochaj" - ściągnąć trochę wesołej muzyki Na jutro: - zrobić zdjęcie wschodu słońca - wchłonąć suplementy (magnez, Cenrum, B5, Enzymy) - zbilansowane wegetariańskie papu - basen - posprzątać szczurom - ruszyć raport z Dynamiki Komórki - pouczyć się hiszpańskiego - zrobić wstępny research do eseju z Biomedyki - ściągnąć trochę wesołej muzyki - napisać do organizatorów kursów - wypełnić papiery na pożyczkę studencką - naolejować włosy
walczę o wygląd ciągnący za sobą spojrzenia kilometrami i brutalnie wykręcający karki ![]() Edytowane przez loczku Czas edycji: 2013-10-19 o 01:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziś sobota pracująca ![]() Odkryłam kilka prawidłowości rządzących moim nastrojem, odbiorem mojej rzeczywistości odnośnie organizacji czasu i nawału obowiązków... napiszę wieczorem. Na szczęście uwolniłam się od pewnego typu "powinności". |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nebula, sama wymyslasz przepisy na bloga? Wlasnie weszlam i wygladaja bardzo apetycznie ![]() U mnie pracujacy weekend, musze nadrobic fizyke kwantowa i inne przyjemnosci, zreszta - mam sporo zabawy w miedzyczasie, w srode bylam na imprezie, wczoraj bylam zagrac w dwa ognie (dodgeball, troche inaczej tutaj to dziala niz u nas w Polsce), teraz w srode ide na masaz (jestem tak zestresowana, ze uznalam, iz zasluguje i znalazlam jakiegos groupona), a potem z kolega do teatru ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Raczkowanie
|
grey_cat widzę, że też siedzisz w UK. Czy nie masz wrażenia, że to bardzo dobijające miejsce ? Mimo całego swojego uroku, bardzo łatwo wciągnąć się tutaj w depresyjną czarną dziurę, z której nawet jak się wydostanie, wpada się w nią na nowo.
Produktywnego dnia kobietki !
#1336 |
Zakorzenienie
|
Nic mi nie wyszlo, ani z dzisiejszej porannej jogi, ani wczorajszej imprezy. Za to mialam piekny atak kompulsow.
No nic dzis czas na prace. Mam na glowie maseczke z olejku, jajka i cytryny, a teraz sie biore za mikroskopowy rozdzial. Patri - z wypiekami na twarzy czytalam Twoja przygode. Jestes wspaniala i podziwiam Cie, ze dalas rade ![]() Grey - czesc przepisow jest moja, czesc jest zmodyfikowana. dzieki za komplement! ![]() Witaj Loczku! i tak, UK to bardzo dobijajace miejsce. |
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Raczkowanie
|
Nebula cóż to za mikroskopowy rozdział ?
![]() ![]()
#1338 |
Zakorzenienie
|
a pisze sobie o mikroskopii elektronowej... nic specjalnego, ale trudne to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, zbiorę Wasze gratulacje i kciuki, to na pewno one pomogły! Właśnie odebrałam telefon, że przeszłam do drugiego etapu i w poniedziałek mam kolejną "rozmowę", czy cokolwiek to będzie... Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! ![]() ![]() Nie wiem czego się spodziewać, przeczuwam wizytę w warsztacie lub spotkanie z AutoCADem.
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-10-19 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie z wczoraj: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W sobote: ![]() ![]() ![]() ![]() *przeczytac troche rozdzialu na poniedzialek o EELS *przygotowac prezentacje o FIB ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Zakorzenienie
|
Też się tym zdziwiłam solidnie. Powiedział, ze pod koniec października, dałam sobie tydzień na przypomnienie sobie AutoCADa a tu co? Dwa niepełne dni.
![]() Dobra, zobaczymy co będzie dalej.
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Raczkowanie
|
Patri WOAH ! Świetnie ! I bez paniki, na pewno dasz radę
![]() Nebula CZAD ! Podjęcie się PhD zasługuje na mega szacunek. właśnie przyczołgałam się z basenu, udało mi się przepłynąć 30 długości i porozciągać trochę w wodzie, a po tym wszystkim sauna. Teraz czas na pracę umysłową ![]()
#1343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW, gdzie w Szkocji ? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1344 |
Zakorzenienie
|
Loczku miło czytać, że nie jestem sama z tym problemem, aczkolwiek naprawdę nie widzę sposobu pokonania go. Nie mam ani silnej woli ani motywacji...
Patri wszyscy żyją na wątku Twoimi sukcesami zawodowymi! Trzymam kciuki za kolejną rozmowę. Coś mi się popsuło i nie mogę wklejac emotek ani edytowac tekstu... U mnie bezproduktywny dzień... Nauka leży, czasem do niej zaglądam, ale to za mało. Eh. |
![]() ![]() |
![]() |
#1345 |
Zakorzenienie
|
Patri! Mega wiadomość
![]() ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj obskoczyłam pocztę, zrobiłam zakupy i pojechałam do biblioteki (chociaż znacznie później niż zamierzałam). Próbowałam pisać mgr....wiecie co, to nie jest trudne, ale jest pewien problem - nie mam pojęcia o czym pisać, a książek o tym jak kot napłakał ![]() Nie wiem czy dam radę to skończyć...prawie nic nie mam i jakoś czarno to widzę ![]()
#1346 |
Raczkowanie
|
Nebula cudne podejście. W sumie nie ma sensu chrzanić się ze studiami jeśli nie są one i to co będziemy po nich robić jedną wielką pasją. Ja w tym roku muszę wybrać specjalizacje ... A i siedzę w Edynburgu
![]() zywieczdroj mi zawsze pomaga przypomnienie sobie, że mimo, że teraz jest ciężko i wiele rzeczy, które muszę zaliczyć ma się nijak do tego co chcę robić w przyszłości, to da mi to możliwość rozwijania się później, satysfakcje i sprawi, że będę czuła się wartościowa, a przede wszystkim będę w stanie pomóc innym, użyć to co wykułam w męczarniach przez te kilka lat. To taka faza przejściowa, żmudne przygotowania do czegoś co da nam szczęście. bura kocurka najgorzej zacząć, zorganizować sobie materiał, potem będzie już tylko lepiej !
#1347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1348 |
Zakorzenienie
|
Brudne, brzydkie dolujace Gla. Od dawna tam jestes? U mnie wlasnie zaczal sie 3ci rok. Mam nadzieje, ze ostatni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może być sprawdzian praktyczny, a może być rozmowa bardziej konkretna ![]() Czekam na wieści. Odnośnie moich wniosków: strasznie się męczyłam przez długi czas z tym, że nie wyrabiam się w normalnym czasie z moimi zadaniami itp. Prawda jest taka, że to, co biorę na siebie, to po prostu dużo. To znaczy, że muszę przyjąć do wiadomości, że po prostu nie ma innej opcji, jak poświęcać czas po "normalnych" godzinach pracy, jeśli chcę się wyrabiać. Albo zrezygnować z części rzeczy. I tyle. Bardzo nie lubię tych napięć i dylematów, czy to już lenistwo, czy należny odpoczynek, czy robię wystarczająco dużo, czy nie, itp... Ale jakoś udaje mi się wyluzować ostatnio. Również w kwestii "rozwoju osobistego". Gdy myślę np. o nauce angielskiego, nie mam odruchu już "powinnam", tylko raczej z jakąś troską myślę, że tego potrzebuję i schodzę na poziom operacyjny bez tej negatywnej obróbki myślowej. To dla mnie spora zmiana - zmiana myślenie, nastawienia i postawy oceniającej. W pracy dziś ok. Fajne jest to, że trochę porzuciłam sztuczną formę na rzecz bycia w pracy sobą... I to naprawdę daje mi korzyści. Ludziom, z którymi pracuję, chyba też... Działaj Kocurko, dasz radę. Artykuły anglojęzyczne może? Materiały w czasopismach do części teoretycznej? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.