|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() ![]() A jak Witek? Jak waga? Szybuje w górę? ![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrej zabawy na sesji! ![]() ![]() Dzień dobry! Ja jak zwykle już wstałam - choć dziś i tak wyjątkowo późno, bo chwilę przed 8 ![]() Mąż śpi, także siedzę na głodniaka i czekam na wspólne śniadanko (taka niedzielna tradycja - świeżo pieczone bułeczki itp.). No ale nie będę wredna i nie będę go zrywać z łóżka. Chyba, że już mi tak będzie w brzuchu burczeć, że nie wytrzymam ![]() Na dziś planów brak prócz popołudniowej kawy rodziców. Może rozłożymy dziś łóżeczko? ![]() ![]()
![]() |
#4862 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Lineczko jasne ze pójdę do lekarza. Nawet się już zarejestrowalam. Na 16.11
![]() Aaby żebyś się nie zdziwilajak ja za pierwszym razem. W miejscu cięcia od środka czuje sie taki gruby walek. Jakby Ci kto mi mini bagietke wsadził. Z czasem to sie samo rozchodzi. Ale tego czasu trzeba dużo. Witek powoli. Wczoraj mial 1890g. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O jaaaaa, jak już bliziutko 2kg! ![]()
![]() |
#4864 |
Raczkowanie
|
Jaki słodki Kamilek
![]() ![]() ![]() A mnie coś plecy pobolewają jak na okres od chyba trzech dni, ale nic sie nie dzieje, no i mam straszne upławy ale białe.. milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 |
Zakorzenienie
|
Nie spodziewam się prędzej niz w przyszły poniedziałek bo jeszcze muszą go przestawic całkiem na butelke. Ale to już prawie pol kilo i bardzo widac różnice. bardzo.
Rana biegnie zaraz pod brzuszkiem.jak lezysz na wznak to ok 1cm poniżej brzucha. Moja pierwsza miała 13cm szerokosci. Nowa jest ciut większa. A samej blizny po jakimś czasie praktycznie nie widać. I zewnętrzna czesc w ciągu kilku dni jest zrośnięta tyle ze lekko czerwona lub sina. Cieniutka kreseczka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4866 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Dziekuje za wszystkie oklaski za wczoraj :-* ja dzisiaj bez kompa, maz musiał na uczelnie zabrać. Musze wyciagnac brata na sesje.mam nadzieje ze nie ma jakis planów na dziś ![]() ![]() Nasturcja ![]() Dzidzia to nie dlugo Witek do domu pójdzie ![]() Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Raczkowanie
|
Dzieńdoberek
![]() życzę wszystkim udanej i spokojnej niedzieli ![]() Dzisiaj przespałam prawie cała noc ![]() Musimy jechać dziś na zakupy warzywne, może przy okazji coś dla młodego ogarniemy. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4868 | ||
Zakorzenienie
|
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r....
Cytat:
Ja Od zawsze bylam spioch. Teraz np sie karmimy I mala zaraz powinna zasnac na kolejne dwie godziny a ja z nia. A moglabym cos w tym czasie porobic bo ostatnio tylko marudze ze nie ma na nic czasu .. Macie jAkis pomysl nacrozpuszczajace swedzace szwy? Tak mnie swedzi ze chyba je wygryze .. Wogole to zakladalam tam wczoraj I powiem Wam ze ja nie rozumiem tego naciecia wogole. Szwy wewnetrzne okey, szwy w dòł tez okey. Ale w gòre? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-10-20 o 08:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4869 |
Wtajemniczenie
|
WITAM Mamusie
![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Zakorzenienie
|
Trele z zewnątrz jest kilka milimetrów roznicy. Tzn zależy gdzie bo pewnie jak sie pani ręką zachwiala to kicha. Miejscami sie pokrywaja. A w srodku to nie wiem.
Cora kciuki sa. Oby Fifi wyszedł duzy, silny i zdrow a Ty żebyś jak najszybciej doszla do siebie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4871 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam się niedzielnie
![]() Dziś ani razu nie wstawałam do toalety obudziłam się po 9 w takim szoku , że od razu zaczęłam szturchać brzuszek czy malutka aby na pewno tam jeszcze siedzi ![]() Cytat:
![]() aaby spóźnione ale szczere WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ![]() Cytat:
Uciekam marynować mięsko dziś do nas goście przyjeżdzają ![]() Miłego dnia brzuchatki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4872 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja.
...napompowałam piłkę i mam zamiar zacząć na niej aktywnie posiadywać ![]() Oprócz tego co u mnie, na razie znośnie, chyba zaczynam mocniej wszystkiego się bać ale oczywiście robię dobrą minę do wszystkiego. Jednak strach zaczyna mocno dawać o sobie znać. Wczoraj w moim mieście zorganizowany został BABY SWAP- taki kiermasz gdzie różne mamusie sprzedawały rzeczy po swoich pociechach. Rzeczy nowe jak i używane ale jestem szczęśliwa, ponieważ udało mi się kupić jeszcze kilka rzeczy a najważniejsze zakupiłam kombinezon za uwaga, uwaga....15 zł. Jestem z siebie dumna. Teraz zastanawiam się co mam z sobą zrobić...od kilku dni nie mogę sobie znaleźć miejsca. |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny !
Witam się z Wami niedzielnie, mam nadzieję że dziś po południu wybędziemy z mężem z domu bo zwariuję normalnie. Wczoraj mnie nosiło już niemiłosiernie ale po południu tak mnie głowa rozbolała że i tak nici z wyjścia były. Aaby jeszcze raz Wszystkiego naj ! ![]() ![]() Dzastin - Kamilek małe cudo ![]() Rusalka Twoja córa jest bardzo do Ciebie podobna, śliczna jest ![]() I nie pamiętam co dalej miałam pisać ![]() Mnie też brzuch pobolewa okresowo już praktycznie codziennie od kilku dni, i codziennie mnie kłuje w pipce ![]() Lineczka Ty chyba pisałaś że też tak masz? Kyte mam pytanko do Ciebie , w tym przepisie co wrzuciłaś tam jest kwaśna śmietana i ja się zawsze zastanawiam jaka to ma być ![]() Miłej i słonecznej niedzieli Wam wszystkim życzę ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!Ale pospałam
![]() Wczoraj po powrocie jeszcze Was nadrobiłam w łożku na telefonie, ale nie miałam siły odpisywać. Dobrze, że nie duzo pisałyście, 5 czy 6 stron to się jeszcze da przeczytać ![]() Miałam mega udany dzień wczoraj ![]() Później wizyta u znajomych, bardzo miło i przyjemnie a na sam koniec pędem do teatru i było świetnie! Pomiijam fakt, że nie umiałam już wysiedzieć, ale co się ubawiłam to moje - tego mi trzeba było ![]() Jakbyście chciały się dobrze rozerwać to polecam spektakl "Kogut w Rosole" w chorzowskim teatrze rozrywki, ale to raczej tylko dla miejscowych. Też dostałam info od intymnej że wysłali przesyłkę, ale paczkę ekonomiczną wzięłam więc pewnie koło wtorku-środy będzie. We wtorek też powinien przyjść mój laktator, jutro odbiorę śpiworek w empiku i mam już niemal wszystko. Brakuje mi właściwie wanienki ze stelażem i termometru elektronicznego z takich niezbędnych rzeczy. Chociaż chciałabym jeszcze łóżeczko turystyczne kupić i nianię... no zobaczymy jak to będzie. Z wczoraj najbardziej mi utkwiła opowieść Iguany, matko bosko co za DU-PEK! Wyszłabym stamtąd trzaskając drzwiami, a jak mąż byłby ze mną to nie ręcze za niego. Obsmaruj go jak trzeba w internecie, bo jak tak można? Aaby piękna sesja! Szkoda, że tcyh twarzowych sobie nie obejrzymy ale niech Ci już będzie :P Cytat:
![]() A z tą raną jak się bedzie coś działo to może wcześniej ją komuś pokaż...oby przeszło! Cytat:
Cytat:
A tych szwów w gorę to ja sobie nie mogę wyobrazić.. przecież gdzie tam można szwy załóżyć?? ![]() Cytat:
To prawie już! ![]()
![]() |
#4875 |
Wtajemniczenie
|
![]() Aaby spoźnione życzenia urodzinowe Cora juz niedługooooooooooo ![]() Dzidzia no to piękny termin, oby nic poważnego się nie działo z blizną |
![]() ![]() |
![]() |
#4876 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() dzidzia, a jak często ważą Witka? z tym karmieniem w szpitalu - to faktycznie problem, bo przecież nie będziesz tam siedzieć 24h na dobę i pilnować, żeby podawali z butli a nie sondą ![]() aaby, fajne zdjęcia i pamiątka z ostatnich momentów brzuszka ![]() lineczka, a Wam kto tą sesję robi? Bo nie pamiętam, czy pisałaś... My chyba za tydzień będziemy robić jeszcze jedną, spróbujemy też trochę pokombinować ze statywem tak, żeby i mąż był na zdjęciach ![]() I widzę, że odwiedzinowy weekend - wszystkie mają gości albo gdzieś do gości wybywają. My w sumie też. Wczoraj byliśmy u znajomych z 5-miesięczną córeczką, dzisiaj spotykamy się z kuzynką męża (mieliśmy iść na spacer, ale pogoda taka sobie i myślę, co by tu robić, żeby w domu nie siedzieć... może jakiś bilard...) Olenka, z tym przepisem to chyba do mnie pytanie ![]() Aaaaa! I witam się w 35 tygodniu ![]()
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-10-20 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Zakorzenienie
|
Kociak raz na dobę. Chyba, że danego dnia słabo mu szlo z jedzeniem to 2 razy i wtedy ewentualnie na śpiocha dokarmiają. Sondą oczywiście.
#4879 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
Ja zas znowu niewyspana. Trzy razy wstawalam do toalety i moja Zuzka miala kiepska noc wiec chodzilismy z tzem do niej na zmiane ![]() Dzieki Olenka wszyscy mowia, ze jest bardzo podobna do mnie, ale jak jest z tzem to widac tez duze podobienstwo. My oboje jestesmy blondynami z nkebieskim oczyma ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 | ||
Zakorzenienie
|
Ojeeej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaby spóźnione życzenia. Wszystkiego co najlepsze ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Teraz już na spokojnie... Dzień dobry ![]() Aleeee się wyspałam ![]() ![]() ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-10-20 o 10:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Jaki słodziaczek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nemosek bliżej mi chyba do porodu niż końca remontu ![]() Cytat:
![]() Rusałko, ale masz śliczną córeczkę ![]() ![]() Aaby sto lat ![]() ![]() ja mam coraz częściej sny o różnych porodach, o tym, ze jednak cesarka. Więc jednak w podświadomości gdzieś tam siedzi mi ten poród... Edytowane przez Mya1989 Czas edycji: 2013-10-20 o 10:39 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | ||||||||
Rozeznanie
|
Dzieńdoberek!
U mnie noc dzisiaj masakryczna ![]() ![]() Wczoraj zrobiłam sobie zakupy apteczne, także kolejna rzecz z głowy. Zaczęłam też wreszcie pakować torbę ![]() No i mam pytanie do cesarkowych dziewczyn. Jaką koszulę pakujecie do cc? Muszę też zapytać lekarza jak to w tym szpitalu wygląda. Cytat:
![]() Cytat:
http://www.gdzierodzic.info/ Cytat:
![]() Właśnie późniejszych problemów z raną po cc boję się najbardziej :/ Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nianię też muszę kupić. Masz już jakieś typy? ![]() U mnie jutro 9 miesiąc się zaczyna ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cooooraaaz bliżej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
KTOSIULA - polozna ogladala moje szwy dwa dni temu, sa ok, poprostu rana sie goi a one wystaja I kłuja jak cholera. To sa szwy rozpuszczalne, wiec nikt mi ich nie wyciagnie wczesniej. Zostalo juz kilka, naprawde musialam miec ich sporo..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4886 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak myślałam, że nie mam się co roztkliwiać nad koszulą do porodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() torba super ![]() ![]() ![]() rybko, nie będe Cię namawiać, zrobisz po swojemu ale ja jestem za tym, żeby próbować jeśc wszystko, może pojedyńczo żeby w razie czegoś wybadać bez problemu co mogło sprawić problemy ale to wykluczanie cytrusów, czekolady, kapusty to dla mnie bezsensu. Wiadomo że zjedzenia kilograma na raz to przesada ale jeden owoc albo 3 łyżki kapustki do obiadu czemu nie. Sama widzisz że wszystkie dziewczyny mieszkające za granica zaleceń do żadnej diety nie mają, bo to tylko w pl takie cuda ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Wtajemniczenie
|
mamusiaczekcokolwiek będziesz mieć do cc to i tak Ci zdejmą,bo musisz być naga.Ja mam zwykła koszulę,a jak już mnie spionizują to zakładam taką do karmienia.
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.