Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-19, 21:09   #4831
rusalka12
Zadomowienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

image.jpg

Sorki, ale nie wychodzi mi dodawanie kilku zdjec na raz. Blondynka
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 21:10   #4832
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Witam się!
Ja dziś cały dzień miałam zajęty, więc nie byłam na bieżąco, nadrobiłam tylko ostatnia stronę

Byłam zrobić rano badania w laboratorium. I jak patrzę na wyniki [juz odebrałam] to nie wierzę! Nie mam anemii Wyszłam na koniec ciąży z niej Hemoglobina 12,7 [a ostatnio była 10,9], hematokryt 37 [a był 31]. Szok. No, chyba, że to błąd laboratorium

Mąż mnie zabrał do kina, bo jutro mija 3 miesiące od naszego ślubu. Co prawda połowę filmu było mi masakrycznie niedobrze, ale czego się nie robi dla ukochanego mężczyzny

między laboratorium [rano] a filmem [późne popołudnie] spałam, ugotowałam obiad i znowu spałam. Więc same rozumiecie- ciężki dzień

ANULKA- cieszę się, ze wózek się podoba. Mnie też ta lekkość urzekła
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 21:14   #4833
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Gratis kołyska i mój "amstaff" z jakże groźnym wyrazem twarzy
Fajny pokoik A kołyska... moje marzenie chyba pozostanie niespełnione, bo mamy łóżeczko turystyczne i to sobie postawię na dole
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Hehe, a ja prasuje tylko koszule meza Daniel na szczescie juz w takim wieku, ze moge zajac go czyms w ogrodku i z kuchni obserwowac co robi. No i nie ma zmiluj- ja mu kaze po sobie sprzatac Zabawki ma zawsze pozbierac przed spaniem, no chyba ze chce jakas budowle do dnia anstepnego zostawic, to te jedna moze. Jest juz nauczony, ze brudne rzeczy wieczorem po rozebraniu sie wrzuca do kosza.Jak cos zrzuci na ziemie to musi to podniesc. Do sniadania nosi z nami talerze, po sniadaniu sprzata. Zuzyte szklanki wstawia do zmywarki.
A tu przy robieniu plackow ziemniaczanych z dynia i cukinia.

Moge sie pochwalic?Kupilam sobie dzis taka torbe, coby miec wolne rece i zacieszam sie jak glupia.

http://www.javari.de/dp/B00AMDZLV8/r...1&linkCode=asn
zdolnemu synusiowi mój też uwielbia pomagać w kuchni
Torba extra, na pewno się przyda
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
jak widać co szpital/kraj to inne zwyczaje..
Dokładnie ważne, żeby nie przesadzać w żadna stronę bo się wykończymy! Kuzynka jadła tylko chleb z masłem i popijała rumiankiem Mała wydzierała się czy jadła coś więcej czy też nie. 2 miesiące wytrzymała, miała mega anemię i nienawidziła karmienia. I wcale jej się nie dziwię Przy 2 dziecku już tak nie cudowała i było ok.
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Przedstawiam Wam synka Dzastin

OTO KAMILEK
śliczności!! Gratuluję
Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
MY MYŚLELIŚMY ŻE TO LEKARZ A CO SIĘ OKAZAŁO?! JAKIŚ RADIOLOG... :/ gdybym wiedziała nawet bym do niego nie poszła!!!
Masakra jakaś
Brak słów na takiego palanta :/
Stary 2013-10-19, 21:15   #4834
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe, a ja prasuje tylko koszule meza Reczniki do suszarki i git, sa puszyste i miekkie.A reszta jakos przejdzie U nas na szczescie chaosu brak a maly jest tez jak tornado. Najlepsza metoda na brak chaosu przy dzieciach?Bywac jak najmniej w domu Na placu zabaw, na zakupach, na podworku. Daniel na szczescie juz w takim wieku, ze moge zajac go czyms w ogrodku i z kuchni obserwowac co robi. No i nie ma zmiluj- ja mu kaze po sobie sprzatac Zabawki ma zawsze pozbierac przed spaniem, no chyba ze chce jakas budowle do dnia anstepnego zostawic, to te jedna moze. Jest juz nauczony, ze brudne rzeczy wieczorem po rozebraniu sie wrzuca do kosza.Jak cos zrzuci na ziemie to musi to podniesc. Do sniadania nosi z nami talerze, po sniadaniu sprzata. Zuzyte szklanki wstawia do zmywarki.
A tu przy robieniu plackow ziemniaczanych z dynia i cukinia.

Moge sie pochwalic?Kupilam sobie dzis taka torbe, coby miec wolne rece i zacieszam sie jak glupia.

http://www.javari.de/dp/B00AMDZLV8/r...1&linkCode=asn
brawa dla Ciebie za super wychowanie synka Moja bratowa też tak wychowuje swojego i nie mogę się napatrzeć jak sprząta po sobie klocki
Cytat:

OTO KAMILEK

Cytat:
rusalka- 2 lata 10 miesiecy Najgorsze przy takim dziecku, pewnie przy twojej tez, jest wlasnie brudzenie w czasie jedzenia Jejciu, te okruchy po sniadaniu, po kolacji.Wiesz jak sobie radze?Tak-Daniel dostaje w lapke ten odkurzacz bezprzewodowy i sprzata On to uwielbia i to jest jego rytual U mnie wisi w spizarce na scianie, zawsze gotowy do uzycia. On sprzata pod krzeslem, pod stolem a ja ze stolu.

http://www.google.de/imgres?client=f...,r:7,s:0,i:103

Kamilek sliczny
ooo ja się czaję na odkurzacz bezprzewodowy. Myślałam o Mango tam teraz jest "Kaśka" ciekawe czy zdałoby to egzamin. A tego Philipsa nigdy wcześniej nie widziałam.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 21:18   #4835
De28
Wtajemniczenie

kyte- u nas normalny duzy odkurzacz chodzi prawie codziennie, czesto co drugi dzien bo ratuje sie wlasnie tym malym. Nie kupuj w necie, sprawdzaj moc, bo czesto trafic mozna na buble, ktore nie maja wogole mocy.Przyloz reke i sprawdz czy naprawde ciagnie.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 21:18   #4836
rusalka12
Zadomowienie

De staramy sie wychodzic jak najczesciej, ale problem w tym, ze wszedzie mamy daleko, a ja boje sie ostatnio sama duzo chodzic. Cukier mi sie tak waha, ze czasem mam okropne zawroty glowy, mroczki przed oczyma i dusznosci. Boje sie isc za daleko. Niestety nie mam prawa jazdy :-/
Przesiadujemy w ogrodku jak jest pogoda (a tu z ta bywa roznie ;-) 4 pory roku w jeden dzien )
Jak nie ma tza to jest ok. Ale jak jestesmy razem z Zuzia to tragedia. Moj luby to straszny balaganiarz. Jak ja jestem z mala to sprzatamy zabawki na biezaco. Jak on z ni jest...strach sie bac - wszystko sie wala dookola... Nie za dobrze - ja inaczej, on inaczej. No coz...
Stary 2013-10-19, 21:25   #4837
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:

OTO KAMILEK
mały cudzik

De, RUsałka fajne te Wasze kuchenne krasnoludki

Nasturcja też nie wiem o co chodzi, ale to chyba nie błąd tylko jakas prawidłowość, skoro tak piszesz o tych wynikach, bo całą ciąże na tabletach i ledwo ledwo jakąś poprawę notowałam z wyzity na wizytę, a teraz na sam koniec nagle pięlny skok i śliczne wyniki

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 21:26   #4838
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
aaby, dziękujemy za cynk o lwie z FP jak tam "grawitacja" Ci się podobała? warte to czegokolwiek? i za tydzień
Powiem tak: nie siedziałam na siłę, ale też nie był to film roku Taki lekki i przyjemny - choć był moment, że miała obawy czy nie będzie się dłużył bezsensu

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
nie lubię i nie podoba mi się moje ciało i od zawsze mam kompleksy z tym związane ja w ogóle jestem jeden wielki chodzący kompleks
Witaj w klubie

Cytat:
Karmienie piersia nie na kazda dziala. Na mnie nie dzialalo wogole. Zanm zreszta wiele kobiet, ktorym hormony wydzielajace sie w czasie karmienia piersia blokowaly odchudzanie. Wiec to nie jest taka pewna metoda
...i tego się boję

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Aaby- nie wiem dokładnie jak wygląda gondola w tym Bugaboo, ale w tym moim ona się składa tak na płasko. Co prawda ma takie pachołki zabezpieczające w rogach, żeby się nie zapadała jak dzieć się wierci, ale na płasko składa się w jakieś 3 sekundy, bo łatwo je wyjąć, lub na półpłasko w - jeśli nie

Nie dostałam lewka!! A rejestrowałam się od razu, jak Aaby podała info!!
W Bugaboo jest jakby taki stelaż z naciągniętym materiałem. I też składa się na płasko. I jest mega lekka

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
No to za ten zaawansowany tydzień To Ty masz urodzinki teraz jakoś Kochana ?

Tak tak, dzisiaj

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
aaby to miałaś fajny dzień
Słonik fajny, choć chyba faktycznie to raczej dla Ninki na urodzinki
A tak w ogóle- wszystkiego najlepszego -kiedy masz swoje??
Za zakupy, brak paciora, no i tydzień oczywiście
I za lewka
Dziękuję
Urodzinki mam dziś

Cytat:
Dzastin miała cesarkę około 17

Kamilek jest już na świecie

Ur o 17.13 waży 3470 i 10 pkt
Gratulacje dżastin!
Witamy Kamilka na świecie!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 21:26   #4839
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

OTO KAMILEK
śliczności, gratulacje dla mamusi
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 21:27   #4840
rusalka12
Zadomowienie

Ale bardzo lubie jak mowie - Zuzka sprzatamy - w odpowiedzi slysze - "no dobrze, pomozesz mamusiu?" no i razem ogarniamy. Taki odkurzacz bezprzewodowy by mi sie przydal, bo mala czesto udaje, ze odkurza, ale ledwo wlacze mahjyne a ta ucieka haha
Stary 2013-10-19, 21:28   #4841
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Wyszly pyszne, choc ostrawe, ale zapieczone z mozarela byly pyszne.Daniel przyprawial
a to ja takich wynalazków ie robię :P zwykłe smażę
Cytat:

OTO KAMILEK

własnie pierwsza porcja placków usmażona już się nie mogę doczekac aż je zjem ze śmietanką i cukrem a potem poprawię popcornem i sokiem winogronowym
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 21:29   #4842
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

OTO KAMILEK
słodziak

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 21:37   #4843
rusalka12
Zadomowienie

Lineczka zachcianki?
Ja w sumie nie wiem co to zachcianki. I dobrze, bo oszalalabym jakbym miala zachcianki i musiala dietowac :-/

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Kamilek przeslodki
Stary 2013-10-19, 21:40   #4844
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Lineczka zachcianki?
Ja w sumie nie wiem co to zachcianki. I dobrze, bo oszalalabym jakbym miala zachcianki i musiala dietowac :-/
właściwie to nie wiem czy placki są zachcianką, ale już dawno za mną chodziły tylko mi sie zrobić nie chciało

w sumie ja miałam na samym początku ciąży gdzieś w marcu chęć na jagody, ale jaką ale bratowa TŻ miała w piwnicy jagody w słoiku i mi je dała, zeżarłam jak głupia cały sloik i mało mi było

aaby, wszystkiego najlepszego, łatwego porodu, grzecznego dziecka i samych szczęśliwości!!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-19 o 21:50
Stary 2013-10-19, 21:50   #4845
nemosek
Zakorzenienie

Dzisiaj zabiegany dzień,najpierw byliśmy zamówić wózek zrobiliśmy sobie wycieczkę do innego miasta.Potem jak wróciliśmy to padłam jak mucha i pospałam troszkę
Po południu byłam u mojej przyj co urodziła w piątek.Trzymałam małe naleśnikowe cudo na rękach Jaką ma długa stopę
Ja też już chcę mieć Tymka przy sobie

Wybraliśmy w końcu wózek,powinien być w tygodniu -X lander x move Do tego fotelik i bazę od razu
Pierwszy wybór jednak najlepszy!Cieszę się bo udało dostać akcesoria w cenie (parasol,adaptery,śpiwore k do gondoli,folie na wózek,fotelik i spacerówkę.I może jeszcze torbę nam babeczka załatwi za 69 zł (zamiast 139 zł )u przedstawiciela ).
Nie jestem na 100 % przekonana bo ciągle w głowie siedzi mi Mamas &Papas Sola i długo biłam się z myślami zwłaszcza że pojawiły się super okazje używek na allegro, ale cóż wybrałam jednak bardziej sprawdzony model z gwarancją,który pojeździ po śniegu

Paulina
Super że wracasz do formy i wyskakujesz na zakupy.Teraz to bardzo potrzebne takie odstresowanie,odskocznia chwilowa.Należy Ci się po tym ciężkim dla Was czasie.
Brawo dla Majeczki że tak ładnie przybiera

Rusałko
To bardzo się wymęczyłaś przy Zuzi.Mam nadzieję że teraz pójdzie znacznie szybciej
Fajna z niej pomocnica

Babku A ja słyszałam że jest na odwrót.Parte to podobno już pikuś,jakby Ci się chciało mege mega kupę zrobić.

Kociak I dobrze Ci ginka powiedziała z fenoterolem bo podobno jak go odstawisz to w niedługim czasie możesz spodziewać się porodu.Tak miała np moja siostra która odstawiła po 37 tygodniu a urodziła kilka dni później.

ania Mnie ostatnio tez coraz częściej boli brzuch okresowo

Maomami Dzięki Obrazowo najlepiej wychodzi

A te normalne skurcze?

Niunia
Za tydzień

Olenka
Damy damy radę i będziemy wspaniałymi mamusiami.Nie ma innej możliwości,dzisiaj znowu jestem pewna swoich sił
Huśtawka-raz tak raz inaczej

De Ale Ci zazdroszczę tego spa kosmetycznego.Wykorzystuj esz ostatnie chwile przed porodem na relaksik .I dobrze

agateczka
Mam nadzieje że już niedługo się rozpakujesz

domi
Dziewczyny już napisały,ale wrzuć trochę na luz zwłaszca że Twoja teściowa to jak widać najpierw coś powie a potem pomyśli.Nie warto brać do siebie,chociaż czasem się nie da nie zwrócić uwagi.
Dobrze że Jasiowi się poprawiło

Beatka
Taaak dobre rady zewsząd.Wiadomo że może nie chcą źle ale człowiek w zdenerwowaniu odbiera pewne rzeczy inaczej.Nie przejmuj się i rób jak Ty uważasz

Acelinko
Jeszcze tylko tydzień.Musimy parę znaleźć może Lineczka dołączy.

Margot Mój ostatnio zasuwał na szmacie Czujesz się głupio ,daj spokój niech się wykażą Za to ja dzisiaj maiłam większy przypływ sił i zmyłam i odkurzyłam.

Iguana Co za przepraszam za wyrażenie kawał h...a

Anulka
Brawo za wóz

mya Już bliżej niż dalej co?

aaby Najlepszego Wasze zdrówko !

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 22:04   #4846
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Acelinko Jeszcze tylko tydzień.Musimy parę znaleźć może Lineczka dołączy.
w sumie śmiesznie by było jakbyśmy z Acelinką w jednym dniu rodziły, bo w końcu mamy ten sam termin- 5 listopada- ten drugi oczywiście

idę zrobić sobie popcorn

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-19 o 22:05
Stary 2013-10-19, 22:12   #4847
karinaa23
Raczkowanie

Dziewczyny jak to jest ze znieczuleniem zewnątrzoponowym? bo w niektórych szpitalach nie mają... Czy płaci się za nie dodatkowo czy to jest normalne, że jak poprosisz to dostaniesz?
pozdrawiam*
Stary 2013-10-19, 22:18   #4848
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karinaa23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest ze znieczuleniem zewnątrzoponowym? bo w niektórych szpitalach nie mają... Czy płaci się za nie dodatkowo czy to jest normalne, że jak poprosisz to dostaniesz?
pozdrawiam*
u mnie w szpitalu nie ma a jak z zapłąceniem i dostaniem to nie wiem bo tym się już nie interesował
mi położna powiedziała że nie ma zzo bo nie ma anestezjologa jak może nie być anestezjologa w szpitalu jak to szpital powiatowy jest nie wiem cy się pomyliła czy tak jest faktycznie

chcecie popcornu?

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-19, 22:21   #4849
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w szpitalu nie ma a jak z zapłąceniem i dostaniem to nie wiem bo tym się już nie interesował
mi położna powiedziała że nie ma zzo bo nie ma anestezjologa jak może nie być anestezjologa w szpitalu jak to szpital powiatowy jest nie wiem cy się pomyliła czy tak jest faktycznie

chcecie popcornu?
u mnie też tak mówią, ale z drugiej strony przecież do cc ktoś musi znieczulać, nie?

ja chce

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-19, 22:23   #4850
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dobry wieczór.
Nie nadrobię .

Odebrałam dziś przesyłkę z intymnej. Obwody są nawet luźnawe ale w jednym miska raczej przyciasna :/. A oba szyte niby identycznie. Mimo to.megawygodne.

Zszyłam dziś dwie Aliskowe literki. Wiecej nie dam rady.

Dzastin moje gratulacje. Najważniejsze teraz Wasze zdrówko i to co najpiękniejsze-ta bezwarunkowa miłość

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 22:28   #4851
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Wybraliśmy w końcu wózek,powinien być w tygodniu -X lander x move Do tego fotelik i bazę od razu
Pierwszy wybór jednak najlepszy!Cieszę się bo udało dostać akcesoria w cenie (parasol,adaptery,śpiwore k do gondoli,folie na wózek,fotelik i spacerówkę.I może jeszcze torbę nam babeczka załatwi za 69 zł (zamiast 139 zł )u przedstawiciela ).
Nie jestem na 100 % przekonana bo ciągle w głowie siedzi mi Mamas &Papas Sola i długo biłam się z myślami zwłaszcza że pojawiły się super okazje używek na allegro, ale cóż wybrałam jednak bardziej sprawdzony model z gwarancją,który pojeździ po śniegu [B]
łoo to niezła Wam okazja się trafiła bo taki zestaw to nie ma co

a x-move.. moje marzenie, ale niestety za drogi
mi trochę brakuje w moim wózku rączki teleskopowej bo jest strasznie wysoko jak prowadzę, ale da się przeżyć :P

Lilith, <popcorn leci >

ale mi Nela szaleje po plackach

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
u mnie też tak mówią, ale z drugiej strony przecież do cc ktoś musi znieczulać, nie?
ja myśle, że specjalnie tak mówią żeby kobiety rodziły bez znieczulenia

w ogóle ten spzital co ja będę rodzić to był jakiś czas temu w czołówce szpitali w tej akcji "Rodzić po ludzku"

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-19, 22:54   #4852
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

OTO KAMILEK
Ojejciu
Wszystkie takie malusie dzidziusie tylko moja taka buła ?

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Witam się!
Ja dziś cały dzień miałam zajęty, więc nie byłam na bieżąco, nadrobiłam tylko ostatnia stronę

Byłam zrobić rano badania w laboratorium. I jak patrzę na wyniki [juz odebrałam] to nie wierzę! Nie mam anemii Wyszłam na koniec ciąży z niej Hemoglobina 12,7 [a ostatnio była 10,9], hematokryt 37 [a był 31]. Szok. No, chyba, że to błąd laboratorium

Mąż mnie zabrał do kina, bo jutro mija 3 miesiące od naszego ślubu. Co prawda połowę filmu było mi masakrycznie niedobrze, ale czego się nie robi dla ukochanego mężczyzny

między laboratorium [rano] a filmem [późne popołudnie] spałam, ugotowałam obiad i znowu spałam. Więc same rozumiecie- ciężki dzień

ANULKA- cieszę się, ze wózek się podoba. Mnie też ta lekkość urzekła
No najwyzszy czas
A te spanie to napewno ciezki dzien ? ;D
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Powiem tak: nie siedziałam na siłę, ale też nie był to film roku Taki lekki i przyjemny - choć był moment, że miała obawy czy nie będzie się dłużył bezsensu

Witaj w klubie

...i tego się boję

W Bugaboo jest jakby taki stelaż z naciągniętym materiałem. I też składa się na płasko. I jest mega lekka

Tak tak, dzisiaj

Dziękuję
Urodzinki mam dziś

Gratulacje dżastin!
Witamy Kamilka na świecie!

Wszystkiego Najlepszego Abby )

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:

chcecie popcornu?
Jak moze nie byc anastezjologa ? A jakbys potrzebowala CC ?
Głupoty chyba gadaja

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 22:55   #4853
nemosek
Zakorzenienie

Net mi zamula
Cytat:
pozdrawiam*
U nas niby jest ale tylko napisane,w rzeczywistości ma bo tak jak u Lineczki nie ma anestezjologa przeznaczonego na porodówkę .

Też wcinam popcorn

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-19, 22:55   #4854
karinaa23
Raczkowanie

No właśnie ja do terminu porodu mam równo 2 tygodnie i jak na razie ani jednego skurczu a ostatnio jak byłam tydzień temu u gin to powiedziała, że główka to już jest tak nisko przy wyjściu, że tylko czekać... Boję się, bo jakoś nie zapytałam o te znieczulenie w szpitalu:/ A w ogóle kobietki zapytam Was czy też macie co jakiś czas taki przeźroczysty śluz konsystencja coś jak woda? ja tak mam od 2 dni ale w ilościach na prawdę minimalnych.... czy u Was też się pojawia?
Stary 2013-10-19, 23:00   #4855
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
łoo to niezła Wam okazja się trafiła bo taki zestaw to nie ma co

a x-move.. moje marzenie, ale niestety za drogi
mi trochę brakuje w moim wózku rączki teleskopowej bo jest strasznie wysoko jak prowadzę, ale da się przeżyć :P

Lilith, <popcorn leci >

ale mi Nela szaleje po plackach

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

ja myśle, że specjalnie tak mówią żeby kobiety rodziły bez znieczulenia

w ogóle ten spzital co ja będę rodzić to był jakiś czas temu w czołówce szpitali w tej akcji "Rodzić po ludzku"
Ale pewnie jest regulacja rączki góra dół?

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Cytat:
No właśnie ja do terminu porodu mam równo 2 tygodnie i jak na razie ani jednego skurczu a ostatnio jak byłam tydzień temu u gin to powiedziała, że główka to już jest tak nisko przy wyjściu, że tylko czekać... Boję się, bo jakoś nie zapytałam o te znieczulenie w szpitalu:/ A w ogóle kobietki zapytam Was czy też macie co jakiś czas taki przeźroczysty śluz konsystencja coś jak woda? ja tak mam od 2 dni ale w ilościach na prawdę minimalnych.... czy u Was też się pojawia?
Mój też głową bardzo nisko ale na razie tfu tfu nie szykuje sie na świat.

Śluz mi się pojawił ale dużo go nie ma.Ale to taki typowy.

Trele Trudno będzie przeskoczyć z waga tą Twoja bułeczkę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-19, 23:11   #4856
Kociak85
Zadomowienie

karina, to zadzwoń do swojego szpitala i się dopytaj jak jest u Was ze zzo bo to w każdym szpitalu inaczej

aaby, wszystkiego najlepszego spełnienia marzeń
Stary 2013-10-19, 23:14   #4857
aaby
Zakorzenienie

Cytat:

aaby, wszystkiego najlepszego, łatwego porodu, grzecznego dziecka i samych szczęśliwości!!
Cytat:
aaby Najlepszego Wasze zdrówko !
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wszystkiego Najlepszego Abby )
Dziękuję Kochane

nemosek - za zamówienie wózka! Super zestaw udało Wam się dorwać żeby jeszcze torba w promocyjnej cenie wpadła
Beatka - ale skrzacik!
Dżastin - Kamilek cudny!

Dobry wieczór
To był miły dzień Rano do końca posprzątałam, bo po południu spodziewaliśmy się rodziców i teściów na urodzinowej kawie. Dość szybko się ogarnęłam (najgorsze zrobiliśmy wczoraj), potem się wykąpałam i mąż zrobił mi małą sesję na koniec ciąży (wrzucam kilka zdjęć, jutro je wyrzucę ).
Przygotowałam wszystko na popołudnie, czekam na gości... i czekam... i czekam... I pukanie do drzwi. Otwieram, a tam nasi przyjaciele z córeczką, którzy mieli przyjechać jutro Okazało się, że mąż poprzekładał gości i dziś zorganizował ich a rodzice będą jutro Ucieszyło mnie to, bo zdecydowanie bardziej wolę spędzać czas z nimi
Była kawa i ciacho, była pizza robiona przez męża

Posiedzieli do wieczora, ale mała była śpiąca, a nie bardzo chciała u nas zasnąć, więc koło 22 pojechali. I tak siedzę przed kompem i oglądam efekty dzisiejszej domowej sesji

Poza tym Nina dziś ładnie kopie, chyba chce, żeby mama z okazji urodzin nie miała stresów

...i fotki na koniec Wybaczcie, że wszystkie takie zbliżeniowe, ale nie chcę na ogólnym wrzucać z twarzą

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
aaby, wszystkiego najlepszego spełnienia marzeń
Dziękuję

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-19, 23:35   #4858
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

To na wzdecia nazywa się kateter rektalny Windi. Ale bardzo trudno go dostać.
My używaliśmy czopkow lub termometra.
W szpitalu dzieciom spuszczaja gazy i kupke rurka srednio raz dziennie żeby ułatwić sobie prace. Witek zalatwia soe sam ale jak ma większy brzuszek to mu pomagaja żeby nie było wrzasku na zmianie co mnie strasznie wpienia.
Podobnie zaczyna sie dziaać z butelka-twierdza ze dostal dziś z butli a mam świadkow ze tak nie było. Dla nich szybciej sonda i w papiery wpisuja butle. A potem martw sie Matko jak Ci dziecko do domu wypisza. Wkurza mnie to strasznie.

Do tego coś sie dzieje z moja rana.z zewnątrz jest ok ale w środku zaczął pijawiac sie bol przeciazeniowy i co dzień jest gorzej. I jestem taaaka szczesliwa z tego powodu ; (

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 00:29   #4859
Zuzziak
Rozeznanie

De dzięki za informacje
Mya1989 piękny pokój. Teraz to pozostaje odpoczywać
Aaby Wszystkiego najlepszego!

Ja dziś cały dzień spędziłam u rodziców. Po nieprzespanej nocy czułam się jak wrak, ale przeszłam się na zakupy, obejrzałam film z chrześnicą i trochę pograłyśmy w gry. Po powrocie TŻ padłam w domu na łóżko i obudziłam się po 22.
Teraz męczy mnie ciągłe twardnienie brzucha, do tego ból podbrzusza. Co dziwne, wcześniej twardnienie miałam raz od wielkiego dzwonu, teraz co chwila mi doskwiera, nie wiem czy się martwić czy nie
Poza tym im bliżej terminu tym bardziej przeraża mnie fakt, że jeszcze nie wszystko przygotowane. Czuję się bardziej zmęczona, strasznie ciężko mi się porusza. Pociesza mnie fakt, że jeszcze 4-5 tygodni do tp

killer abs by Jill
mel b abs / cardio / brzuch
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 07:36   #4860
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Jak moze nie byc anastezjologa ? A jakbys potrzebowala CC ?
Głupoty chyba gadaja
moze CC też robią bez anestezologa, tylko na żywca lecą
Cytat:
Net mi zamula

U nas niby jest ale tylko napisane,w rzeczywistości ma bo tak jak u Lineczki nie ma anestezjologa przeznaczonego na porodówkę .

Też wcinam popcorn
może tak i u mnie jest

a regulacja góra/ dół jest tylko jak opuszczę to znowu mi nie wygodnie :P
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
...i fotki na koniec Wybaczcie, że wszystkie takie zbliżeniowe, ale nie chcę na ogólnym wrzucać z twarzą

[/FONT]
podobają mi się!
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Do tego coś sie dzieje z moja rana.z zewnątrz jest ok ale w środku zaczął pijawiac sie bol przeciazeniowy i co dzień jest gorzej. I jestem taaaka szczesliwa z tego powodu ; (

może idź to lekarza z tym bólem

dzień dobry
właśnie wszamałam placki które zostały teraz siedzę i myśle w co tu sie ubrać i spadamy potem na sesję i na zakupy po fugi, wężyki do wody i takie pierdoły a i potem na urodziny do brata mojego

więc nie martwcie się w razie co, nie mam zamiaru dzisiaj rodzić!

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości