Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-20, 07:17   #2701
kolba
Raczkowanie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Doczytalam, tez niestety miałam podobnie. Mała bardzo mało sie ruszala co mnie zaniepokoiło, pojechaliśmy na ktg, było ok, ale lekarz chciał mnie zbadać no i okazało sie ze rozwarcie 3 cm! 31tc! Zero objawów, boli, problemów w ciazy! To sie stało nagle! Ale emocje mi sie przypominały

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 07:17   #2702
cayenneOna
Zadomowienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

No właśnie, z tymi ruchami to ja jestem niepewna, ja czuję, ale naprawdę słabe, późno się zaczęły, a teraz jak młody się rusza, to naprawdę bardzo, bardzo delikatnie...i rozpoznala tylko po słabszych ruchach i dlatego go uratowala, ja bym pewnie nawalila ;((

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 07:24   #2703
kolba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
No właśnie, z tymi ruchami to ja jestem niepewna, ja czuję, ale naprawdę słabe, późno się zaczęły, a teraz jak młody się rusza, to naprawdę bardzo, bardzo delikatnie...i rozpoznala tylko po słabszych ruchach i dlatego go uratowala, ja bym pewnie nawalila ;((

CayenneOna to naprawdę da sie wyczuć! Cieżko opisać, ale czuje sie wtedy dziwnie! Tez miałam dni ze córeczka mniej sie ruszala, ale tego dnia kiedy pojechaliśmy czułam sie zdecydowanie inaczej niż przez cała ciążę. No i brzuch był twardawy, taki stawiający sie. W ogóle byłam głupia, bo czułam sie dziwnie juz wieczorem, ale po poruszaniu brzuchem coś tam mała kopala. Żałuje ze dopiero rano pojechaliśmy Głupia byłam.
Obok mojej córeczki leżały wcześniaki z 25, 26tc i naprawdę miały sie dobrze!!! Będzie dobrze, musi być!!!!!

kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 07:26   #2704
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:

spokojnie, bo widze że strasznie się nakręciłaś Po pierwsze wcześniaki to tylko 7 % urodzeń. Po drugie to coś na co nie da się przygotować. Po trzecie jak widzisz u tamtej wizażanki chyba nie ma paniki, jest bardzo spokojna. Urodzisz zdrowe dzieciątko, nie można się przejmować na zapas, bo jest tyle chorób i innych rzeczy o których nie wolno nam teraz myśleć że możnaby zwariować. Moja kuzynka urodziła wspaniałe zdrowe dziecko i nic nie wskazywało że coś jest nie tak. Teraz już wiadomo że ma autyzm który diagnozuje się po kilku latach życia. Nawet urodzenie zdrowego malucha w terminie nie da gwarancji żę wszystko ukształtowało sie ok. Dlatego nie można o tym wogóle rozmyślać!!! Będzie dobrze!!!!
Stary 2013-10-20, 08:39   #2705
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyny, jak wiecie pewnie udzielam się też na mamusiach styczniowo-lutowych i właśnie mocno przeżywam, bo jedna dziewczyna z terminem na styczeń napisala, ze Dominik jest już na świecie!!! Az się poplakalam, a teraz sie martwię czy wszystko z nimi ok. Matko jedyną, 2,5mca przed terminem.. nie znamy dnia ani godziny...

ojejaż sięporyczałam. Żeby tylko wszystko było dobrze z maleńkim
Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe przyjęcie
Mam 31 lat, jestem w 18 tyg., to moja pierwsza ciąża. Ze swoim poprzednim partnerem przez wiele lat starałam się o dzidziusia bezskutecznie a teraz przytrafiła mi się klasyczna wpadka. Hmm....może tak miało być?
witaj
Stary 2013-10-20, 08:40   #2706
teQiba
Moderator

Bardzo wspolczuje mamom wczesniaczkow, bo co sie nadenerwuja to ich Pocieszajacy jest jedynie fakt ze medycyna poszla na tyle do przodu ze w wiekszosci przypadkow wszystko konczy sie dobrze - trzeba byc dobrej mysli.
Rowniez trzymam kciuki za Dominika

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-10-20 o 08:41
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 08:42   #2707
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
CayenneOna to naprawdę da sie wyczuć! Cieżko opisać, ale czuje sie wtedy dziwnie! Tez miałam dni ze córeczka mniej sie ruszala, ale tego dnia kiedy pojechaliśmy czułam sie zdecydowanie inaczej niż przez cała ciążę. No i brzuch był twardawy, taki stawiający sie. W ogóle byłam głupia, bo czułam sie dziwnie juz wieczorem, ale po poruszaniu brzuchem coś tam mała kopala. Żałuje ze dopiero rano pojechaliśmy Głupia byłam.
Obok mojej córeczki leżały wcześniaki z 25, 26tc i naprawdę miały sie dobrze!!! Będzie dobrze, musi być!!!!!

a co to dokładnie znaczy, ze czułaś się "inaczej", miałaś jakieś wczesniejsze problemy w tamtej ciąży czy nastąpiło to niespodziewanie? kurde jestem przerażona

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 09:00   #2708
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
kurde jestem przerażona
monaaaaaa tylko spokojnie, żadnego przerażenia Spokój dla maluszka jest najważniejszy Nie wolno rozmyślać o złych rzeczach bo wtedy się one przytrafiają. Dopiero co się tu wszystkie modliłyśmy o każdy dzień nastęny pierwszego trymestru i jesteśmy całe i zdrowe, więc będzie wszystko ok
Stary 2013-10-20, 09:38   #2709
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dzień dobry!
Dziewczyny, nie panikujemy i wkręcamy sobie nawzajem będzie dobrze i już. Nie jest nigdzie napisane że u nas też będą wcześniaki. A nawet jeśli to będą zdrowe i dzielne i koniec kropka

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 09:39   #2710
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
monaaaaaa tylko spokojnie, żadnego przerażenia Spokój dla maluszka jest najważniejszy Nie wolno rozmyślać o złych rzeczach bo wtedy się one przytrafiają. Dopiero co się tu wszystkie modliłyśmy o każdy dzień nastęny pierwszego trymestru i jesteśmy całe i zdrowe, więc będzie wszystko ok
Dokladnie.
Ja panikara rowniez tak uwazam - I trymestr skonczyl sie dobrze wiec i porod musi skonczyc sie dobrze, nie ma co sie nakrecac niepotrzebnie. Statystycznie rzecz biorac istnieje rownie duze prawdopodobienstwo ze potraci nas auto, a praktycznie nikt nie stresuje sie z tego powodu. Takze dziewczyny - 10 wdechow, trzymamy kciuki za Dominika i nie panikujemy
Stary 2013-10-20, 09:48   #2711
mmhym
Zadomowienie

cayenneOna
Dzięki za informację, Side pisze, że dziewczyna jest spokojna, więc my nie możemy panikować, tylko mieć ich w myślach, żeby wszytsko skończyło się jak u Kolby, czyli wspaniale

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Bardziej zastanawia mnie na ile trzeba wczuwać się w ruchy dziecka i jego kopniaki. Dopiero wczoraj o tym pisałyśmy, że dziecko jednego dnia jest bardziej leniwe drugiego bardziej aktywne, a tu proszę zdąrzyli w ostatniej chwili bo dziecko sie mniej ruszało Brzmi na prawdę przerażająco.
Ja właśnie słyszłam, że zaleca się liczenie ruchów dziecka od 28t, ale teraz czytam na fajnym blogu, że można spróbować od 25t
Tutaj fajnie wytłumaczone:
http://blog.zapytajpolozna.pl/ciaza/...uchow-dziecka/

Też będę mocno trzymać kciuki za Dominika i jego mamę

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 10:06   #2712
cayenneOna
Zadomowienie

No jest spokojna, a nawet mega pragmatyczna, mówi, ze zamartwianie się nic nie da, a zaszkodzic moze na laktacje, a dzidziusiowi każda kropla jej mleka się przyda.. a ja myślę, ze bym zawiodła, licho czuje te ruchy, jaka ona czujna, nie czekała, podjęła szybko decyzje..uratowała syna...

Stary 2013-10-20, 10:20   #2713
Ela87
Zakorzenienie

Witam.
Mi się wydaje, że to po części instynkt, który my też mamy Wyczujemy wszystko Nie możemy panikować.
Trzymam kciuki za mamusie wszystkich wcześniaków.
Mamy znajomych, gdzie znajoma urodziła w 6 miesiącu. Były nerwy i wszystko co możliwe. Teraz młody świruje

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 10:47   #2714
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny, jak wiecie pewnie udzielam się też na mamusiach styczniowo-lutowych i właśnie mocno przeżywam, bo jedna dziewczyna z terminem na styczeń napisala, ze Dominik jest już na świecie!!! Az się poplakalam, a teraz sie martwię czy wszystko z nimi ok. Matko jedyną, 2,5mca przed terminem.. nie znamy dnia ani godziny...

Kurcze trzymam za nich bardzo mocno dobrze, że zareagowała
Stary 2013-10-20, 10:53   #2715
cayenneOna
Zadomowienie

To wam jeszcze powiem, ze inne laski w poplochu dokupuja rzeczy, żeby torba do szpitala była już spakowana właśnie robią zakupy niektóre wszystko się moze zdarzyć, to fakt..

Stary 2013-10-20, 10:59   #2716
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
To wam jeszcze powiem, ze inne laski w poplochu dokupuja rzeczy, żeby torba do szpitala była już spakowana właśnie robią zakupy niektóre wszystko się moze zdarzyć, to fakt..

Ja miałam zamiar w styczniu już mieć skompletowaną Czyli w grudniu muszę zacząć zastanawiać się co kupić. Chociaż ja jestem dobrej myśli. Zawsze byłam po części optymistką, chociaż do realistki mi bliżej

Stary 2013-10-20, 11:07   #2717
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kcuki za Dominika i cala jego rodzine. To ciezki czas dla wszystkich i bardzo stresujacy.
Sama urodzilam w 31 tygodniu, wiec teraz bede juz w grudniu spakowana , bo mam taka nadzieje, ze jak sie naszykuje, to nie urodze na poczatku stycznia lub wczesniej
Musze sobie przemyslec, jak to wszystko zorganizowac, aby w grudniu sie nie napracowac i Swieta milo przezyc
Stary 2013-10-20, 12:28   #2718
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja właśnie słyszłam, że zaleca się liczenie ruchów dziecka od 28t, ale teraz czytam na fajnym blogu, że można spróbować od 25t
Tutaj fajnie wytłumaczone:
http://blog.zapytajpolozna.pl/ciaza/...uchow-dziecka/
o bardzo fajne- dzięki
Stary 2013-10-20, 13:14   #2719
virginia
Zakorzenienie

Jeszcze raz dziękuję Wam za miłe przyjęcie i dobre słowa . Widzę, że rozmawiacie o kupnie wózka/laktatora itp., nie uważacie, że to jeszcze za wcześnie na takie zakupy?

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Pytam bo wczoraj sama oglądałam dziecięce śpioszki itd. i z trudem się powstrzymałam, żeby czegoś nie kupić.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 13:14   #2720
Ela87
Zakorzenienie

Tu chodzi chyba o wydatki. Dużo osób ma problem z odkładaniem pieniędzy, a jak przyjdzie wszystko kupić w jednym miesiącu to może być ciężko. Często też fajne promocje są więc żal nie skorzystać.
Ja co prawda jedyne co mam to nic ale jak się potwierdzi płeć, to pewnie zacznę powoli kompletować ciuchy

Stary 2013-10-20, 14:09   #2721
baja_86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Trzymam mocno kciuki za małego Dominika z wątku styczniowego. Takie przypadki zawsze dają do myślenia, że wszystko się może zdarzyć,całe szczęście to nie częste przypadki. Sama się na chwilę przestraszyłam, ale nie można dać się zwariować, będzie dobrze mamuski

Chwalę się, że wygrałam licytacje ślicznego kombinezoniku z uszkami I za całe 19 zł z przesyłką
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 14:27   #2722
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Różnie, ale przeważnie po środku jak leżę na boku to wiadomo spływa niżej
U mnie ruchy nie mają związku z jedzeniem.
Co do ruchów to ja czasem czuję tak z boku bardzo nisko. W sumie to w miejscu gdzie kiedyś był jajnik (nie wiem czy teraz jest w tym samym miejscu)
Zastanawiam się czy to normalne czy to przez te nisko położone łożysko?

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość
Dzien dobry bardzo. Melduje sie w weekend z samego Rana. Malz spi po delegacji a mnie siku obudzilo.

Musze sir Wam pochwalic - wczoraj udalo mi sie wbic na oddzial do mojego dr w szpitalu i mialam usg. Standardowo ze strony Dziecia zero wspolpracy - rece calyx czas przy buzi wiec ani jednego zdjecia twarzy, dupka w moim pepku ale najprawdopodobniej bedzie ZOSIA!!! tyle radosci wczoraj bulk se jam Na hajji chodzilam. Sa 3 tyg polowkowe i mam nadzieje se nic tam jej nie urosnie.
Gratuluje Zosi

Cytat:
Mały na neonatologii, podjął próbę oddechu, przyszedł na świat w 28 t i 4 dn.. pojechała na IP, bo mniej czuła ruchy..boszszszs, jak to trzeba się w siebie wsluchiwac.. jest pod dobra opieka, walczą.. trzymajmy kciuki!

Straszne... ja też mam takie dni, że nie czuję ruchów to teraz już na pewno będę panikować
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 14:33   #2723
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Chwalę się, że wygrałam licytacje ślicznego kombinezoniku z uszkami I za całe 19 zł z przesyłką
tanioszka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 14:39   #2724
baja_86
Zakorzenienie

Dziewczyny spokojnie, nie wpadajcie w panikę. My mamy prawo czuć ruchy nieregularnie aż do 25 tc, jęsli dobrze pamiętam, a praktycznie żadna mama marcowa, nie wspominając o kwietniowych jeszcze na tym etapie nie jest. Pewnie są one codziennie ale nie zawsze je wyczuwamy bo są jeszcze delikatne.

Corba udało mi się wygrać licytacje za cenę wywoławczą
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 14:44   #2725
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Dziewczyny co powiecie na uzywana poduszke Motherhood??? jest kilka na allegro, ale nie wiem jak ona sie zuzywa?? tzn czy jak jakas mama juz jej uzywala zalozmy przez rok to bedzie sie jeszcze nadawala ? bo ja juz wymiekam z moimi bolami kregoslupa, co rano wstaje i nie moge sie ruszyc...
niech sie wypowiedza mamy, ktore juz maja ta poduche
Stary 2013-10-20, 15:32   #2726
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Tu chodzi chyba o wydatki. Dużo osób ma problem z odkładaniem pieniędzy, a jak przyjdzie wszystko kupić w jednym miesiącu to może być ciężko. Często też fajne promocje są więc żal nie skorzystać.
Ja co prawda jedyne co mam to nic ale jak się potwierdzi płeć, to pewnie zacznę powoli kompletować ciuchy
Zgadzam sie ze wszystkim
Ja kupuje tylko to na co jest promocja - teraz kupilam laktator za 25zl jakbym czekala dla zasady na koncowke ciazy to bym musiala kupic dwa razy drozej. A tak mam juz jeden wydatek mniej
Ciuszkow kilka tez mam tylko z promocji.

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Poka, poka

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-10-20 o 15:34
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 15:34   #2727
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Co do ruchów to ja czasem czuję tak z boku bardzo nisko. W sumie to w miejscu gdzie kiedyś był jajnik (nie wiem czy teraz jest w tym samym miejscu)

Straszne... ja też mam takie dni, że nie czuję ruchów to teraz już na pewno będę panikować
Kochana ja mam łożysko z przodu i też czuje małą nisko chociaż powiem Ci że z każdym tygodniem coraz wyżej daje się we znaki także spokojnie

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Dziewczyny co powiecie na uzywana poduszke Motherhood??? jest kilka na allegro, ale nie wiem jak ona sie zuzywa?? tzn czy jak jakas mama juz jej uzywala zalozmy przez rok to bedzie sie jeszcze nadawala ? bo ja juz wymiekam z moimi bolami kregoslupa, co rano wstaje i nie moge sie ruszyc...
Ja mam używam uwielbiam Ją tak jak już pisałam to najlepszy ciążowy zakup zdecydowanie polecam

Przeraziłam się dziewczyny tą mamusią styczniową trzymam kciuki za malego Dominika i jego mamę .Ja mam zamiar mieć spakowaną torbę do końca grudnia początek stycznia. Bo termin mam na 10 lutego yyyy:

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 16:17   #2728
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Gratuluje Zosi

ja czuję wyżej, niemal pod pępkiem ale też tak bardziej z boku i niestety też nie codziennie, co mnie już wczoraj martwiło a dziś czytając o Dominiku osiwiałam całkowicie

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
powiem Ci, że ostatnio zamówiłam, myślałam o niej już od dłuższego czasu ale nie moglam się zdecydować. Ostatnio dopadly mnie takie bole kręgoslupa, że zaczęłam się martwić co to będzie dalej - przy okazji zakupu pościeli dla maluszka postanowiłam zamówić również tą poduszkę i powiem Ci szczerze że po pierwszej nocy ból kręgosłupa jak ręką odjął. Jestem bardzo zadowolona z zakupu, sama sie zastanawiam czy to możliwe ze ma taką cudotwórczą niemal moc czy to siła persfazji jedno jest pewne śpisię na niej super, nie żaluję wydanej kasy, choć kosztuje nie malo. Ostatnio w sklepie internetowym Smyk była po 129, ale z tego co widzę juz się niestety wyprzedala to przez tą cenę pewnie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Kochana ja mam łożysko z przodu i też czuje małą nisko chociaż powiem Ci że z każdym tygodniem coraz wyżej daje się we znaki także spokojnie
ja mam dokladnie to samo, co tydzień wydaje mi się że czuję ruchy wyżej a ostatnio zauważyłam że brzuszek zrobul mi się taki "ciążowy" bardziej, twardy i napięty a nie taka galareta jak do tej pory
Stary 2013-10-20, 16:25   #2729
uparta8210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elunka88

A przez ile godzin? Dzięki za info, ja bym pewnie nie wiedziała.

Dobry wieczór! Rano byłam na badaniach, u mechanika, na małych zakupach z Tatą, potem sobie sprzątałam i byłam na meczu ręcznej Na szczęście Mały sie nie wystraszył za bardzo hałasu i dokazuje
Wiesz co, no nie wiem dokładnie, ale tym razem z dzień dwa żadnych owoców nie będę jadła, tak na wszelki wypadek

Dziewczyny mój dzidziuś już dokazuje, kopniaki delikatne i takie buszowanie po brzuszku że przez skórę widać no zaskoczyło mnie to całkowicie 16 tydz zaczęłam w sobotę i super się cieszę.

Cytat:
Napisane przez cayenneOna
gdzieś wyczytałam że lepiej jak dziecko urodzi się w 7 mies jak by się miało urodzić w 8. Chodzi o płuca czy coś w tym stylu. Ale wiadomo najlepiej jest jak wytrzyma się do 9. I trzymam za NAS WASZYSTKIE kciuki aby tak było . I za Dominika, aby wszystko było wporządku.

torbę to też chyba wcześniej spakuję, nic nie wiadmo.

Byłam dzisiaj na grzybach u babci, nazbierałam trochę i zamarynuję dla Tż, bo lubi. Babcia była strasznie ciekawa kto tam u mnie w brzuszku siedzi, wypytywała na wszelkie możliwe sposoby ale jak miałam jej powiedzieć jak sama nie wiem
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 16:37   #2730
Ela87
Zakorzenienie

Ja przeczytałam ostatnio:
W dwudziestym tygodniu dno macicy (czyli jej górna ściana) znajduje się nieco poniżej wysokości pępka i w dalszej ciąży będzie się unosić w tempie około 1 cm na tydzień.
Może dlatego czujemy ruchy coraz wyżej. Chociaż ja jeszcze dość nisko czuje. A od jutra mam 20 tydzień 1 dzień jest połówka

I dzisiaj troszkę smuto mi sie zrobiło, bo nie mogę zająć się wyprawką dla dziecka i muszę w końcu wziąć się za porządki w komodach
Córka mojej kuzynki ma dopiero 5 miesięcy, więc kuzynka jeszcze używa dziecięcych ciuszków, więc poczekam sobie na ciuszki i nie wiem na czym stoję. Nie wiem jakie rozmiary ciuszków jak już to kupować Ile jakich i w ogóle same wątpliwości Chciałabym kupić kombinezonik, ale nie wiem jak gruby a jak kupię 62 i dziecko będzie naprawdę za małe na taki? To co ja z tym kombinezonem zrobię w lato? Nie chcę kupować za dużo ciuchów, bo boję się, że nie wykorzystam wielu i wiele kasy pójdzie... Łózeczka, wózeczka jeszcze nie kupie, bo gdzie ja to postawie? Chciałabym już zająć się moim dzieckiem, ale wszystko sprowadza się do porządku i przemeblowywania pokoju ale jak otworzę te nasze komody to mi cycki opadają Od jutra niestety muszę się za te niefajne porządki zabrać... Stos papierów, umów, pudełek od telefonów, czytników i innych sprzętów...
Musiałam się wyżalić. Aż lekkiego kopa dostałam idę wziąć kąpiel i przemyśleć wszystko

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mój dzidziuś już dokazuje, kopniaki delikatne i takie buszowanie po brzuszku że przez skórę widać no zaskoczyło mnie to całkowicie 16 tydz zaczęłam w sobotę i super się cieszę.
Super! Gratuluję

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości