Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-20, 13:23   #1021
Amalia1989
Rozeznanie

Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II

Cytat:
Napisane przez Smerfetka22 Pokaż wiadomość
Hej!! Co to za odżywka Deba-pierwszy raz o niej słyszę
To odżywka bułgarskiej firmy Rubella, dostępna od niedawna w Biedronce, oczywiście okazyjnie.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ja też sobie zawsze obcinam grzywkę. Jak sobie zepsuję, to do siebie będę miala pretensje

ale końcówek sobie wolę nie obcinać, nie chcę ich poszarpać. Co nie znaczy, że nie robiłam sobie sama drastycznych cięć
Mnie fryzjerka obcinała końcówki osławionymi degażówkami. Powiedziała,że musi ich użyć, bo mam za gęste włosy.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kochaneczka7 Pokaż wiadomość
Mi się on strasznie waży na buzi, wchodzi w załamania, no i odcieni jest bardzo mało, żaden nie pasuje idealnie, chociaż ten NUDE jeszcze ujdzie. Też go kochałam, pięknie wyglądał na mojej buzi kiedyś, ale po minerałach, jest już dla mnie za ciężki
Ja nie lubię podkładow mocno kryjących, bo sztucznie wyglądają na twarzy i podkreślają zmarszczki.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez miszona Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam czy nie wrócić z powrotem do farbowania włosów Ostatni raz nakładałam farbę 18 marca. Miałam wrócić do naturalków ale już nie mogę na siebie patrzeć. Zresztą ze mnie już stara baba, mam trochę siwków więc prędzej czy później i tak sięgnęłabym po farbę. Marzą mi się długie włosy w kolorze złoty blond.
Ja bym na Twoim miejscu wróciła. Sama będę musiała farbować, kiedy osiwieję.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Honey_Girl Pokaż wiadomość

Ale śmiesznie wyszło!

Apeluję,że włosy mam nadal do pasa!
ciekawe czy liczba odwiedzin w Twoim profilu wzrosła.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez pijana_wiatrem Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny moge dolaczyc?

Moja przygoda z wlosomaniactwem zaczela sie w czerwcu. Wczesniej mylam wlosy zwyklym szamponem z sls, nie uzywalam zadnych odzywek, suszylam suszarka i czasem prostowalam. Czesto zmienialam kolory. Moje wysokoporowe wlosy (teraz to wiem) wygladaly jak siano. Postanowilam zapuszczac dlugie wlosy w naturalnym kolorze, wiec w czerwcu obcielam moje wlosy do lopatek na krotkie (calkiem, takie z 5-7 cm). Przerzucilam sie na lzejsze szampony (alterra), olejuje wlosy, czasem bawie sie jajkiem, zelatyna, teraz jestem na etapie testowania odzywek i masek. Odrzucilam silikony (teraz kupilam wax z proteinami mlecznymi z lekkim silikonem). Jakie odzywki bezsilikonowe, latwodostepne polecacie? Mam AiK, maske alterra, wax, domowa odzywke b/s z keratyna, na oku odzywke isana i alterra i bingospa

Ale sie rozpisalam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cześć! Szampony Alterry wcale nie należą do łagodnych. Nie wiem jakie są dobre odżywki bezsilikonowe, ja takich nie używam. Zauważyłam,że wszystkie początkujące odrzucają silikony.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
No bo ciężko grać na gitarze z długimi paznokciami, bo struny do końca nie da rady docisnąć i nic z tego nie wychodzi
A u prawej lubię mieć dłuższe, taka przeciwwaga
Grałam kiedyś na gitarze, ale nikomu nie było to potrzebne. Kiedy przestałam, nagle posypały się propozycje, ale wtedy odmówiłam. Nie miałam już czasu, ani dawnej wprawy.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez malibu69 Pokaż wiadomość
Polecam planeta organica z rokitnikiem bardzo fqjna odzywka, zreszta ja uwielbiam rosyjskie kosmetyki

Na razie rosyjskie kosmetyki sądla mnie za drogie, ale kiedyś na pewno się skuszę. Ile kosztowalu Twoje? 20 zł za 200ml, tak?

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Myślę że przy stosowaniu raz na jakiś czas nie zrobi krzywdy, gorzej mogłoby być jakby było to codziennie

Używała któraś z Was tej odżywki z Isany z olejkiem arganowym KWC? Jest teraz na promocji w rossmanie a szukam jakieś odżywki do stosowania po myciu na kilka-kilkanaście minut
U mnie po jednorazowym użyciu szkodzącej mi odżywki to widać, ale moje włosy są inne i dziwne.
Używałam tej odżywki i była ok, bez szału. Choć nie nawilżyła mi dobrze 5cm końcówek, ale to prawdopodobnie przez proteiny w składzie. Niedługo będę mogła je wprowadzić do swojej pielęgnacji. Ta druga, z różowym paskiem bodajże, była już dla mnie lepsza. Ta do włosów farbowanych, czyli z czerwonym paskiem była kiepska. A tej do włosów kręconych nie miałam, bo ma proteiny.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Oo tak zapach cudowny, TŻ go uwielbia Musisz dobrze poszukać U mnie jest często tak, że coś jest przecenione w gazetce a w rossmanie już tego nie ma, dlatego wolę pójść i sprawdzić

Nie wiem czy we wszystkich rossach jest bo u mnie w mieście jest tylko jeden, pamiętam że za niecałe 6zł, 5zł z groszami za 500ml
Z tego co pamiętam, u mnie przeceniali z 10 zł na 7.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Nie wiem czy u mnie jest tyle włosomaniaczek czy kobiet w ciąży ale produkty BDFM schodzą jak ciepłe bułeczki, olejku było może z 4 sztuki, a emulsji 2
U mnie też półki były trochę wygolone.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość
Może jedno i drugie Albo po prostu inna grupa kobiet niż wymieniłaś stosuje olejek po prostu do nawilżenia ciała
Tak, ten olejek jest do wszystkiego. I ciało też idealne wygładza.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
ja jeszcze lubię ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra.html&next=1 ale jest już dużo droższy

i jak ten odcień?ja mam w tej chwili 150 i trochę przy jasny więc jestem ciekawa tego 180

zawsze chciałam mieć dobrego fryzjera mężczyznę
Mój Tż wszystko umie, ale cięcia nie chciał się nauczyć.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Ze swojej strony mogę Ci polecić Planeta Organica Maska marokańska-wszystkie moje koleżanki w pracy już ją stosują i jeszcze żadna nie narzekała.

Co do fryzjerów-przecież to my płacimy za ich usługi i mamy pewne wymagania. Ja np nie lubię jak fryzjer mi wymodeluje włosy-zawsze to jest nietak jak ja zawsze robię. Dlatego proszę tylko o wysuszenie chłodnym nawiewem. Jakiś czas temu, pani fryzjerka wysuszyła mi włosy używając do tego szczotki Racoon-pięknie wyglądały.
Moja używała okrągłej szczotki + chłodnego nawiewu. Efekt był piękny, ale ja jak zwykle tak nie umiem.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
A czy gdzies poza internetem mozna dostac rosyjskie kosmetyki? I ta odzywke babci agafii z drozdzami tak wszedzie polecana.

W Lublinie i gdzieś jeszcze, ale nie pamiętam gdzie jeszcze.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Edytah10, jak u Ciebie się sprawuje pomarańczowy szampon z Isany?

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Pomóc w czymś?
- Ta, niech pan obejrzy wszystkie butelki tej odżywki i da mi te bez Isopropylu w składzie

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość
Ochroniarz :''-A co pani robi ?
Ja: - Wie pan, zmienili skład odżywki, dodali Isopropyl Alcohol, który nie jest dobry dla włosów. Stary skład tej emolientowej odzywki był bardzo fajny i właśnie szukam opakowania bez nowego składnika.
O: - Yyyy ''...

Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 13:26   #1022
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Dobre

Swoją drogą,wkurzają mnie Ci ochroniarze w rossmanie
Mnie też. Czuję się jak psychiczna, kontemplując kosmetyki, podczas kiedy oni się gapią.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Dziewczyny, zmierzylam włosy i jest 63 cm Czy to możliwe, żeby w 10 dni urosły 1 cm ? Jeśli tak, to kocham drożdze !
Tak, gratulacje.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez paulina1347 Pokaż wiadomość
czyli jak będę nakładać garnier AiK po każdym myciu to nie bardzo? echhh, gdybym się skapnęła z tym składem to bym szukała starej wersji, a tak nie kupie drugiego żeby ten wyrzucić -.-
Ja unikam tego składnika, bo muszę. Na blogach też się zaleca go unikać, ale jeśli komuś nie szkodzi...

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Dziękuję jutro już muszę się do szkoły zwlec
Ja takie dni mam zawsze
Wczoraj zarzuciłam po kolei
- Biovax włosy suche i zniszczone + szczególnie na końcówki, ale tym wyżej też sie załapało sporo gliceryny
- odżywka GAiK
- płukanka rumiankowa
- odżywka Ziaja Intensywne Nawilżanie
- jedwabna kuracja Marion

Prezentują się na zdjęciu dobrze, jak na moje włosy
Włoski ładne.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Dziękuję. dodatkowo motywuje mnie fakt, że w takim stopniu włosomaniaczę od... 2 miesięcy bodajże?
Piszesz w stylu offtopowego wątku innych włosomaniaczek.
Stary 2013-10-20, 13:28   #1023
kukimi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość

Ja też bym się nie odważyła sama obciąć moich włosów. Mam dwie lewe ręce. Dlatego nie wiem, czy uda mi się uzyskać fale. Zwłąszcza, że nie znam dobrej odżywki bez IPA i zgodnej z CG. Wyobrażcie sobie,że po płukance lnianej miałam przeproteinowanie końcówki. Więc siemię lniane odpada. Kupiłam sobie piankę pomarańczową Isany i moje loki, raczej loko-dredy, po kilku minutach same się rozkręciły. To jak używacie pianki do włosów? Postąpiłam wg instrukcji i wielkie nic z tego wyszło.

Ja używam pianki z NIVEA do włosów kręconych, ładnie podkreślała skręt, ale muszę zrobić sobie od niej przerwę, bo zaczęła wysuszać włosy.

A ja mam jeszcze takie pytanie... Jak kręcicie swoje włosy? Wolicie użyć lokówki? Czy bardziej gustujecie w tych naturalnych sposobach?
Ja wczoraj właśnie zrobiłam sobie papiloty i jestem bardzo zadowolona z efektów. Z resztą zajrzyjcie na bloga do mnie.
Loki bez użycia ciepła - efekty

http://woomanly.blogspot.com/2013/10...pa-efekty.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg papiloty7.jpg (60,8 KB, 19 załadowań)
kukimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 13:57   #1024
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
To się po prostu nazywa oszustwo
Standard, nie pierwsza reklama tego typu. Można to zgłosić.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Wahałam się jeszcze nad tą niebieską isaną z bawełną, też ma w miarę dobre opinie ale zapach do mnie na razie nie przemówił
Wg mnie to są opory kulturowe. Proszek przecież też może ładnie pachnieć, prawda?

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny trzymajcie mocno. Boje sie tej wizyty . Napisze wam jutri ocb.
Ja w ciazy kupilam sobie jako profilaktyka olejek BDFM. Musialam ja oddac mamie bo dla mnie ten zapach do tej pory jest nie do zniesienia
Isana niebieska dla mnie ladnie pachnie ale z wlosami robi niewiele. Mam jeszcze Polysk Jedwabiu. Uzywam rzadko.
Juz wiem dlaczego srednio na mnie dziala ten ocet z marionu. Ma gliceryne wysoko w skladzie ktora powoduje u mnie puch...

Ja nie byłam w ciąży, a ten zapach przyprawiał mnie o mdłości.Ale teraz, kiedy kupiłam olejek w nowym opakowaniu, zapach wydaje mi się dużo słabszy.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Kobitki, czy maseczka do twarzy Synergen Antipickel (ten śmierdziuch w niebieskich saszetkach) może się zepsuć?
A co się z nią stało? To jest ta niebieska, przeciwtrądzikowa?

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Dobry wieczór!!!
Ostatnio dużó się dzieje u mnie w pracy i jakoś nie mam kiedy do was zajżeć. Macie piekne włosy-wszystkie

Potzrebuję Waszej pomocy, co robię źle: nie mogę opanować puszenia włosów. Poprostu to jest jakiś dramat.
Jak Wy sobie z tym radzicie??
HELP
Maski emolientowe, ich spis zrobiła Kascysko na swoim blogu. W dzień można używać też nieobciążającego kremowego serum do włosów. Bez alkoholu w składzie oczywiście.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Mam ten sam problem Puch, puch, cały czas puch. Ostatnio znalazłam na to sposób i ogarnełam je ampułkami odbudowującymi, ale też nie chce przesadzić z częstotliwością ich używania, bo mają alkohol w składzie;/ Wlosy są cudowne po nich , boję się jednak, że na dłuższą metę będzie susz, zamiast puchu Nie wiem co gorsze

Trzeba trafić w odpowiednią pielęgnację... mi się to jeszcze nie udało po 2 latach Dlatego trafiłam na ten wątek Dużo już wypróbowałam, mam ulubione produkty, ale nie trafiłam jeszcze w idealne dla moich włosów

Anulka - niestety do ideału jeszcze im daleko Ale dziekuję
A jakie produkty są dla Ciebie idealne?

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez cpp Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wczoraj olejowałam włosy, standardowo oliwą z oliwek i pierwszy raz nałożyłam odżywkę Nivea Long Repair. Sama teraz nie mogę się zdecydować, czy podoba mi się efekt, czy jednak nie

Myślę też nad kremem do rąk, i tak muszę kupić, więc zastanawiam się nad jakimś, który mogłabym położyć też na włosy. Macie jakieś doświadczenia z kremowaniem?
Mam, ale wolę olejowanie. Wszystko zależny od włosów. Np. po Isanie kakaowej bodajże, miałam poplątane włosy, ale już po tej z granatem i figą- ok.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Mówiłam Wam ostatnio, że zagapiłam się i zamiast polecanego babydream fur mama wziełam zwykły babydream Naolejowałam nim włosy i jak dla mnie super! jak ktoś nie próbował to polecam wkurza mnie trochę ten mdły dziecięcy zapach, ale nie jest źle
Tą emulsję też lubię i też ją tak używałam. W końcu też ma dużo olejków w składzie. Dobrze spisywała się jako maska do rąk.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Hej
My już po wizycie u neuro. Moje dziecko ma zaburzenia rozwoju i podejrzenie autyzmu, dostaliśmy kilka skierowań, już nas pozapisywałam. Wszystko w grudniu. Trzeba się z tym jakoś rozprawić.

Wracając od neurologa wstąpiłam do hurtowni kosmetycnej i kupiłam sobie z Peggy Sage mini polerkę do paznokci, ostry pilnik i gąbeczki lateksowe.
W Biedronce kupiłam tą odżywkę DaBa z olejem arganowym bo myślałam, że to szampon ;p Ma fajny, krótki skład.
Jutro wypróbuję.
Też ją mam.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Można się dołączyć.? Co prawda jestem mega,mega początkująca,ale mam nadzieję,że zmierzam w dobrym kierunku :P
Cześć!

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Dziewczyny a jak rozpoznac czy odzywka jest dobra jako ta bs? Bo ja sie boje takich uzywac i mam tylko takie ds, ew nakladam juz na suche troche kwasu hialuronowego+olejku jakiegos.

Taka odzywka jest dobra jeśli dobrze nawilża i nie obciąża włosów itp.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43329604]Na razie to tylko podejrzenia więc bądź dobrej myśli Trzymam kciuki żeby badania w grudniu wypadły dobrze.
A co do odżywki z Biedry to jak użyjesz to daj koniecznie znać bo też rozważałam jej zakup, ale jednak się powstrzymałam. Ciekawe czy jest czego żałować[/QUOTE]
Ja też dam znać, ale na razie mam co używać.
Stary 2013-10-20, 13:58   #1025
iwonaa1993
Raczkowanie

Cytat:
Nadrobiłam zaległości. Przestudiowałam skład i jestem w szoku. Jeden składnik podrażniający jeden nawilżający albo zmiękczający a reszta... konserwanty i inne duperele wrrr... Wracam do punktu wyjścia. Dobra odżywka do włosów? Byleby nie Alterra,bo na mnie nie działa i Garnier ta z avokado i masłem karite bodajże. .
Oprócz Garniera to u mnie się sprawdza Nivea Color Protect (ja mam akirat do włosów farbowanychTAKĄ) i mam jeszcze TAKĄ pięknie pachnie i włoski są po niej cudne

Cytat:
Napisane przez Roslina xD Pokaż wiadomość
W końcu udało mi się zrobić dobrego glutka (do trzech razy sztuka ) - efekt: gładkie i błyszczące włosy
Też zabieram sie do tego ale zawsze tak mi schodzi.

Cytat:
a ja dzisiaj wykorzystałam do końca wcierkę jantar. zastanawiam się teraz czy nie zacząć pić drożdży
Jestem w trakcie jantarowania, a co do drożdży to mama sie ze mnie śmiała że co ja wymyślam, jakie drożdże! Haha. A raz przyszła do nas babcia i mówi że pewnie że drożdże sie pije na włosy !! i żebym sobie popatrzyła w sklepie zielarskim. Więc myslę że w tym tygodniu zakupię i rozpocznę picie
Stary 2013-10-20, 13:59   #1026
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Łoho to ciekawe czy je znajdę jeszcze u Siebie. A ta firma się tak nazywa DaBa czy to jakiś skrót?
DeBa. To nie jest skrót. Może jeszcze być. Czasem warto zapytać i poprosić, bo nie sprzedany towar wraca do magazynu.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez cinnamon cookie Pokaż wiadomość
Gdzie ją można kupić? W rossmanie jest?
Ja widziałam wodę brzozową Barwy w sklepie spożywczym.
Stary 2013-10-20, 14:03   #1027
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iwonaa1993 Pokaż wiadomość

Jestem w trakcie jantarowania, a co do drożdży to mama sie ze mnie śmiała że co ja wymyślam, jakie drożdże! Haha. A raz przyszła do nas babcia i mówi że pewnie że drożdże sie pije na włosy !! i żebym sobie popatrzyła w sklepie zielarskim. Więc myslę że w tym tygodniu zakupię i rozpocznę picie
ja kompletnie nie wiem jak pić te drożdże. To są takie normalne do ciast? Co zrobić, żeby nie fermentowały?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 14:17   #1028
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sztanga Pokaż wiadomość
Witam Was wizażystki
Jestem tu nowa. Postanowiłam wziąć się za swoje włosy, bo ostatnio stały się straszne. Dzisiaj po umyciu nałozyłam na skórę głowy
http://www.siwewlosy.com.pl/pca.html i teraz mam matowe włosy... nałożyłam jeszcze przed tym odzywkę d/s od znajomej, z Hebe z olejkiem kokosowym, nie pamiętam nazwy, butelka w łatki chyba. I teraz nie wiem czy matowe wlosy są po ej odżywce czy po tych ampułkach...
Jadę dzisiaj do drogerii kupić odżywkę Fructis Oleo Repair i chyba kupię szampon Garnier Ultra Doux (na sąsiednim wątku mi polecono). Zależy mi na błyszczących włosach. Czy polecicie coś jeszcze? Na końcówki nakładam jedwab sleek line, a obecny szampon to również Sleek line do włosów farbowanych.

Pozdrawiam!
Raczej po odzywce, bo ampułki daje się na skórę głowy. Sama spotkałam się z matowymi włosami po odżywkach.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Ja używam szamponu Baby Dream,ale dopiero dwa razy myłam nim włosy. Po nałożeniu szamponu mam takie tępe włosy,że aż mi się ich dotykać nie chce brr... Też tak macie.? A odżywkę mam jakąś fryzjerską,ale muszę się przyznać,że nie przestudiowałam jej składu Wiem tylko,że nie ma SLS.
Ja też tak miałam. Po prostu tego typu szampony takie są, dlatego wolę te z SLS.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Isopropyl dali chyba po zapachu. Mówią, że jak nie kładziesz tego nie wiadomo ile i na sam skalp ilości hurtowych dziennie, to krzywdy ci nie zrobi. Ja swoją kupiłam nie wiedząc o zmianie, użyłam kilka razy, efekt wow! i nie przejmuję się tym Isopropylem
Zgadzam się, ale w moim przypadku coś mi szkodzi i to może być IPA.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Ines 90 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Wątek śledzę od początku i postanowiłam dołączyć. Mam nadzieje, że ciepło mnie przyjmiecie.
O włosy intensywnie dbam od ok. dwóch miesiący, olej zaczęłam nakładać jakoś w maju ale niesystematycznie.
Mam falowane na końcach włosy do ramion w kolorze ciemnego czekoladowego brązu (henna khadi) Wydaje mi się, że są średnioporowate w kierunku wysokiej. Po 2 dniach od mycia już wyglądają nieświeżo, czasami przetrzymuję je 3 dni. Końcówki mam suche jednak nie rozdwojone bo regularnie podcinam.
Staram się olejować włosy przed każdym myciem, zwykle na zwilżone sokiem z aloesu włosy nakładam odżywkę i na to olej. Obecnie denkuję sesę, używam również Vatiki. Włosy myję co 2-3 dni szamponem bez sls, po czym odżywka na parę minut, po osuszeniu ręcznikiem odżywka w sprayu ulatwiająca rozczesywanie i silikonowe serum na końce. Czeszę TT. Codziennie uzywam wcierki na porost, czasami robię płukanki (octowa, aloesowa, piwna).
To chyba wszystko jeśli chodzi o moją pielęgnację. Myślę, że czytelnie się opisałam Jutro postaram się dodać zdjęcie włosów, zebyscie mogły ocenić w jakim są stanie i czy dobrze im robię
Ja ostatnio przetrzymałam włosy, bo pomyślałam sobie,że skoro kieyś myłam je rzadziej, to może teraz dam radę i skalp się uspokoi od wysuszającego SLSu i co się okazało? Podczas mycia wypadło mi więcej włosów niż zwykle.
Dziewczyny, znacie jakieś dobre odżywki do mycia bez IPA?

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
A ja praktycznie codziennie olejowałam babydreamem fur mama i mi się włosy okropnie przetłuszczają teraz olejuję 2 razy w tygodniu na całą noc, rano nakładam bingo spa z drożdżami, emulguje mi się, zmywam szamponem dla dzieci z ziai (tzn szampon i żel pod prysznic w 1) ale nadal na drugi dzień są tłuste w dotyku są fajne, końcówki mi się w ogóle nie rozdwajają (ale to opinia mamy), hennuję je na rudo, ale nie jestem zadowolona z koloru (końcóweczki są fajne - rudziutkie jak lisek, ale im dalej włos tym ciemniejjszy) więc kupię korzeń rzewienia i rozjaśnię je naturalnie o te 2 tony (maksymalnie) i dopiero położę hennę, może wtedy wyjdą mi jakieś fajne miedziaki. Na skalp używam wody brzozowej (i podejrzewam, że to przez nią mi się tak kłaki przetłuszczają! ) i staram się je zmusić do porostu, ale ona mają to w tyłku i nie śpieszy im się bardziej, niż 1 cm na miesiąc.
Jak to się przetłuszczają? Olejujesz je od nasady?

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Hejo. nie wiecie, czy woski Yankee Candle można kupić stacjonarnie np w sieciówkach typu Carrefour? Albo jakieś ich podróby w miarę podobne
Niestety nie wiem.

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
ja kompletnie nie wiem jak pić te drożdże. To są takie normalne do ciast? Co zrobić, żeby nie fermentowały?
Tak, ponoć najlepiej smakują te Babuni i trzeba je zalać gorącą wodą.
Stary 2013-10-20, 14:17   #1029
201604200942
Konto usunięte

w ogóle wczoraj znalazłam jakiś filmik ze stycznia i tak zauważyłam, że moje włosy były okropne. Obecnie włosy zostawiają mi wiele do życzenia, ale to co tam było to była masakra. Nie dość, że miałam ciemne włosy z jakimiś dziwnymi pasmami (chyba farba, tzn. szamponetka nie złapała do końca) to jeszcze były krótkie i strasznie wycieniowane z jednej strony. Nie mam pojęcia dlaczego tak sie stało, nie pamiętam, bym sama kombinowała z cieniowaniem. Podejrzewam, że same się wykruszyły :/
Stary 2013-10-20, 14:20   #1030
Amalia1989
Rozeznanie

Biedronka jest dziwna. Ostatnio kupiłam i znalazła odżywkę z Garniera Ultra Doux, z morelą i olejkiem migdałowym. I to przypadkiem. Zobaczyłam także 3 rodzaje odżywki Nivea za ponad 4 zł!
Stary 2013-10-20, 14:21   #1031
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Ja też tak miałam. Po prostu tego typu szampony takie są, dlatego wolę te z SLS.

Tak, ponoć najlepiej smakują te Babuni i trzeba je zalać gorącą wodą.
a próbowałaś jakichś innych (opróczy tych dla dzieci) szamponów bez SLS?
Kiedyś kupiłam sobie szampon w TBD właśnie bez tego składnika, na początku włosy były tępe i nie dało ich się rozczesać. Przestałam go używać przez jakiś czas, ale teraz znów do niego wróciłam i zauważyłam, że nie robi już krzywdy moim włosom.

dziękuję
Stary 2013-10-20, 14:42   #1032
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Jak to się przetłuszczają? Olejujesz je od nasady?[COLOR="Silver"]
mam krótkie włosy, ale olejuję je tak, że rozcieram olej w rękach i wgniatam we włosy, raczej skalpu nie olejuję. czasem tylko wlewałam wodę do miski, trochę olejku i polewałam tym głowę, chodziłam do wyschnięcia (albo do rana) emulg odżywką i zmycie delikatnym szamponem.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 14:50   #1033
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Amalia nadrobiłaś widzę dużo
Zrobiłam sobie dziśamerykancki popcorn
Jutro zamierzam zrobić sobie na emolientowo, nie mam tylko takowej odżywki b/s na chwilę obecną - może zdążę jutro kupić
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 14:56   #1034
Roslina xD
Raczkowanie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43345682]
Ale masz śliczne włoski Ile mają cm? Moje wymarzone[/QUOTE]

Hmm.. Nie mam pojęcia
Stary 2013-10-20, 15:33   #1035
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
a próbowałaś jakichś innych (opróczy tych dla dzieci) szamponów bez SLS?
Kiedyś kupiłam sobie szampon w TBD właśnie bez tego składnika, na początku włosy były tępe i nie dało ich się rozczesać. Przestałam go używać przez jakiś czas, ale teraz znów do niego wróciłam i zauważyłam, że nie robi już krzywdy moim włosom.

dziękuję
Myłam głowę uniwersalnym żelem Babydream KBF i tez były tępe. Myłam też Facelle, ale nie pamiętam jaki był efekt, oprócz przetłuszczenia włosów. Dlatego wolę te z SLS. Miałam jeszcze Alterrę, była dobra.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Amalia nadrobiłaś widzę dużo
Zrobiłam sobie dziśamerykancki popcorn
Jutro zamierzam zrobić sobie na emolientowo, nie mam tylko takowej odżywki b/s na chwilę obecną - może zdążę jutro kupić
A jak u Ciebie spisuje się pomaranczowy szampon z Isany? Pytałam o niego wcześniej

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
mam krótkie włosy, ale olejuję je tak, że rozcieram olej w rękach i wgniatam we włosy, raczej skalpu nie olejuję. czasem tylko wlewałam wodę do miski, trochę olejku i polewałam tym głowę, chodziłam do wyschnięcia (albo do rana) emulg odżywką i zmycie delikatnym szamponem.
Ja miałam podobnie, dlatego olejuję 5 cm od nasady.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Wstawiam link odnośnie składu nowego i starego Garniera, bo któraś z Was się o to pytała http://www.blondhaircare.com/2013/10...do-i.html#more
Stary 2013-10-20, 15:34   #1036
barylka666
Zadomowienie

Dzień dobry Pomierzyłam dziś włosy, obwód kucyka wynosi 8cm, a włosy mają jakieś 49cm. Do wymarzonej długości brakuje mi 15cm

Cytat:
U mnie po jednorazowym użyciu szkodzącej mi odżywki to widać, ale moje włosy są inne i dziwne.
Używałam tej odżywki i była ok, bez szału. Choć nie nawilżyła mi dobrze 5cm końcówek, ale to prawdopodobnie przez proteiny w składzie. Niedługo będę mogła je wprowadzić do swojej pielęgnacji. Ta druga, z różowym paskiem bodajże, była już dla mnie lepsza. Ta do włosów farbowanych, czyli z czerwonym paskiem była kiepska. A tej do włosów kręconych nie miałam, bo ma proteiny.

Jutro będę ją testować, ciekawe jak u mnie się spisze... Boje się puchu bo gliceryna w składzie wysoko, najwyżej będzie lądowała na włosach przed myciem + olej, żal było nie brać jak była na promocji

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 15:46   #1037
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
Myłam głowę uniwersalnym żelem Babydream KBF i tez były tępe. Myłam też Facelle, ale nie pamiętam jaki był efekt, oprócz przetłuszczenia włosów. Dlatego wolę te z SLS. Miałam jeszcze Alterrę, była dobra.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

A jak u Ciebie spisuje się pomaranczowy szampon z Isany? Pytałam o niego wcześniej

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Ja miałam podobnie, dlatego olejuję 5 cm od nasady.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Wstawiam link odnośnie składu nowego i starego Garniera, bo któraś z Was się o to pytała http://www.blondhaircare.com/2013/10...do-i.html#more
Ajaj, umknęło mi gdzieś Twoje pytanie Dla mnie ten szampon to ideał! Pieni się świetnie, domywa, zapach ma przepiękny i strasznie go lubię kupiłam wersję różową i teraz nie wiem co z ią zrobić, bo nie lubię
Szampon Garnier AiK ma silikony w składzie?

Edytowane przez edytah10
Czas edycji: 2013-10-20 o 15:50
Stary 2013-10-20, 15:49   #1038
mandarynka882
Rozeznanie

hejka
ale wczoraj wróciłam zmęczona po tych korkach;/ale z paroma dyszkami w portfelu hehe byłam 4 godz i jak wróciłam o 18 to tylko szybkie mycie i latte na parę minut....

u mnie w drogeriach nie ma wcale tego garniera AiK, mają być dostawy więc domyślam się, że będą nowe. Widzę po składzie, że tylko to dodali i swoją drogą ciekawe po co skoro jest to rozpuszczalnik i on niejako ułatwia mieszanie się ze sobą składników a z tego co pamiętam poprzedni skład był absolutnie ok
mandarynka882 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 15:51   #1039
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Chcę ktoś różowy szampon Isana?
Stary 2013-10-20, 15:51   #1040
Ines 90
Raczkowanie

Ja ostatnio przetrzymałam włosy, bo pomyślałam sobie,że skoro kieyś myłam je rzadziej, to może teraz dam radę i skalp się uspokoi od wysuszającego SLSu i co się okazało? Podczas mycia wypadło mi więcej włosów niż zwykle.
Dziewczyny, znacie jakieś dobre odżywki do mycia bez IPA?

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Ja nie zauważyłam zwiększonego wypadania po przetrzymaniu włosów, za to im myję częściej tym krócej wytrzymują.

Dzisiaj zafundowałam sobie małe SPA. Oto czego użyłam:
- na noc włosy spryskane aloesem, na to odżywka i olejek Vatika
- rano umyłam włosy szamponem barwa pokrzywowa, po czym nałożyłam maske drożdżową babci Agafii na 20 minut
- po osuszeniu włosów ręcznikiem spryskałam włosy odżywką 3-fazową scandic line, po czym rozczesałam włosy TT, i na końce serum got2b z olejkiem arganowym

Włosy pozostawiłam same sobie do wyschnięcia. Teraz siedzę i popijam skrzypokrzywę i zaraz kładę się spać bo dzis ide na noc do pracy
Moje włosy chyba nie lubią sie z maska agafii bo są napuszone bardziej niż zwykle. A może to wina barwy, nie wiem?

Załączam dzisiejszą fotę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0310.jpg (107,3 KB, 23 załadowań)

http://inesworld90.blogspot.com/
Ines 90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 16:50   #1041
oleeencja
Rozeznanie

Witam wszystkie włosomaniaczki. Mogę się do was przyłączyć?
-pokonać swojego lenia
-być bardziej cierpliwa!

Myśl pozytywnie!
oleeencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:21   #1042
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Ajaj, umknęło mi gdzieś Twoje pytanie Dla mnie ten szampon to ideał! Pieni się świetnie, domywa, zapach ma przepiękny i strasznie go lubię kupiłam wersję różową i teraz nie wiem co z ią zrobić, bo nie lubię
Szampon Garnier AiK ma silikony w składzie?
Nie wiem, raczej nie ma silikonów. Chyba cała seria Ultra Doux nie ma. A co w różowej wersji jest nie tak?

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez oleeencja Pokaż wiadomość
Witam wszystkie włosomaniaczki. Mogę się do was przyłączyć?
Witamy następną "nabijaczkę" wątku

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Oto link do tego, jak wygląda wspomniana wcześniej odżywka DeBa: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nditioner.html Kiedyś przy okazji kupię szampony, jeśli będą dostępne.
Stary 2013-10-20, 19:30   #1043
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Ja właśnie naolejowałam włosy Vatiką i posiedzę z tym z godzinkę.
Potem Kallosa nałożę na 30 min.
Trochę mi sie wysuszyły włosy po ostatnim farbowaniu i muszę je odżywić
Stary 2013-10-20, 19:53   #1044
paulina1347
Raczkowanie

Siedzę z maską wymieszaną z mąką ziemniaczaną, jutro dam znać czy zrobiła cokolwiek z włosami
Stary 2013-10-20, 20:00   #1045
sztanga
Przyczajenie

Noo dzisiaj w końcu jestem zadowolona z moich włosów, chociaż do ideału daleko

Naolejowalam je dzisiaj , potem szampon, odżywka,jedwab na końcówki i od razu widać różnicę.

Dodaję fotkę zrobioną dzisiaj ;-)

ps. Sama nie wiedziałam że mam tak dziwnie ścięte wlosy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5749.jpg (61,7 KB, 29 załadowań)
sztanga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 20:15   #1046
paulina1347
Raczkowanie

bardzo ładne i rzeczywiście oryginalnie ścięte
Stary 2013-10-20, 20:22   #1047
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
Nie wiem, raczej nie ma silikonów. Chyba cała seria Ultra Doux nie ma. A co w różowej wersji jest nie tak?

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Witamy następną "nabijaczkę" wątku

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Oto link do tego, jak wygląda wspomniana wcześniej odżywka DeBa: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nditioner.html Kiedyś przy okazji kupię szampony, jeśli będą dostępne.
Zachowuje się jak klasyczny rypacz, tylko jeszcze bardziej rypaczowato. Włosy są takie tępe, plączą się, bleh totalny... pomarańczow brat jest dużo lepszy kupiłam różowy ze względu na zapach. Jestem kinestetykiem i zapachy dla mnie są formą pamiątek
Stary 2013-10-20, 20:36   #1048
Visomya
Raczkowanie

Schną mi włosy. Nałożyłam b/s oraz jedwab GP i stwierdziłam, że... moje włosy się falują. Nie wszystkie. Jedynie spodnia warstwa. I co mam z nimi zrobić? ;_;
Visomya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 20:37   #1049
paulina1347
Raczkowanie

Cytat:
Jestem kinestetykiem i zapachy dla mnie są formą pamiątek
whaaat?!
Stary 2013-10-20, 20:48   #1050
cpp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Ja właśnie naolejowałam włosy Vatiką i posiedzę z tym z godzinkę.
Potem Kallosa nałożę na 30 min.
Trochę mi sie wysuszyły włosy po ostatnim farbowaniu i muszę je odżywić
Ostatnio nałożyłam Kallosa na olej i nie byłam zadowolona, w ogóle nie ułatwił zmywania, miałam wrażenie, że wręcz przeciwnie.

Cytat:
Zachowuje się jak klasyczny rypacz, tylko jeszcze bardziej rypaczowato. Włosy są takie tępe, plączą się, bleh totalny... pomarańczow brat jest dużo lepszy kupiłam różowy ze względu na zapach. Jestem kinestetykiem i zapachy dla mnie są formą pamiątek
Też tak mam
cpp jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości