|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |||||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
To odżywka bułgarskiej firmy Rubella, dostępna od niedawna w Biedronce, oczywiście okazyjnie.
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- ciekawe czy liczba odwiedzin w Twoim profilu wzrosła. ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() Używałam tej odżywki i była ok, bez szału. Choć nie nawilżyła mi dobrze 5cm końcówek, ale to prawdopodobnie przez proteiny w składzie. Niedługo będę mogła je wprowadzić do swojej pielęgnacji. Ta druga, z różowym paskiem bodajże, była już dla mnie lepsza. Ta do włosów farbowanych, czyli z czerwonym paskiem była kiepska. A tej do włosów kręconych nie miałam, bo ma proteiny. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Edytah10, jak u Ciebie się sprawuje pomarańczowy szampon z Isany? ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
|
|||||||||||||||
|
|
|
#1022 | ||||
|
Rozeznanie
|
Mnie też. Czuję się jak psychiczna, kontemplując kosmetyki, podczas kiedy oni się gapią.
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja mam jeszcze takie pytanie... Jak kręcicie swoje włosy? Wolicie użyć lokówki? Czy bardziej gustujecie w tych naturalnych sposobach? Ja wczoraj właśnie zrobiłam sobie papiloty i jestem bardzo zadowolona z efektów. Z resztą zajrzyjcie na bloga do mnie.Loki bez użycia ciepła - efekty ![]() http://woomanly.blogspot.com/2013/10...pa-efekty.html
|
|
#1024 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Standard, nie pierwsza reklama tego typu. Można to zgłosić.
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43329604]Na razie to tylko podejrzenia więc bądź dobrej myśli Trzymam kciuki żeby badania w grudniu wypadły dobrze.A co do odżywki z Biedry to jak użyjesz to daj koniecznie znać bo też rozważałam jej zakup, ale jednak się powstrzymałam. Ciekawe czy jest czego żałować [/QUOTE]Ja też dam znać, ale na razie mam co używać. |
||||||||||
|
|
|
#1025 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
że co ja wymyślam, jakie drożdże! Haha. A raz przyszła do nas babcia i mówi że pewnie że drożdże sie pije na włosy !!
|
|
#1026 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Ja widziałam wodę brzozową Barwy w sklepie spożywczym. |
|
|
|
|
#1027 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1028 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Dziewczyny, znacie jakieś dobre odżywki do mycia bez IPA? ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Tak, ponoć najlepiej smakują te Babuni i trzeba je zalać gorącą wodą. |
||||||
|
|
|
#1029 |
|
Konto usunięte
|
w ogóle wczoraj znalazłam jakiś filmik ze stycznia i tak zauważyłam, że moje włosy były okropne. Obecnie włosy zostawiają mi wiele do życzenia, ale to co tam było to była masakra. Nie dość, że miałam ciemne włosy z jakimiś dziwnymi pasmami (chyba farba, tzn. szamponetka nie złapała do końca) to jeszcze były krótkie i strasznie wycieniowane z jednej strony. Nie mam pojęcia dlaczego tak sie stało, nie pamiętam, bym sama kombinowała z cieniowaniem. Podejrzewam, że same się wykruszyły :/
|
|
|
|
#1030 |
|
Rozeznanie
|
Biedronka jest dziwna. Ostatnio kupiłam i znalazła odżywkę z Garniera Ultra Doux, z morelą i olejkiem migdałowym. I to przypadkiem. Zobaczyłam także 3 rodzaje odżywki Nivea za ponad 4 zł!
|
|
|
|
#1031 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiedyś kupiłam sobie szampon w TBD właśnie bez tego składnika, na początku włosy były tępe i nie dało ich się rozczesać. Przestałam go używać przez jakiś czas, ale teraz znów do niego wróciłam i zauważyłam, że nie robi już krzywdy moim włosom. dziękuję |
|
|
|
|
#1032 |
|
Konto usunięte
|
mam krótkie włosy, ale olejuję je tak, że rozcieram olej w rękach i wgniatam we włosy, raczej skalpu nie olejuję. czasem tylko wlewałam wodę do miski, trochę olejku i polewałam tym głowę, chodziłam do wyschnięcia (albo do rana) emulg odżywką i zmycie delikatnym szamponem.
|
|
|
|
#1033 |
|
Wtajemniczenie
|
Amalia nadrobiłaś widzę dużo
Zrobiłam sobie dziśamerykancki popcorn ![]() Jutro zamierzam zrobić sobie na emolientowo, nie mam tylko takowej odżywki b/s na chwilę obecną - może zdążę jutro kupić |
|
|
|
#1034 |
|
Raczkowanie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43345682]
Ale masz śliczne włoski Ile mają cm? Moje wymarzoneHmm.. Nie mam pojęcia
|
#1035 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Wstawiam link odnośnie składu nowego i starego Garniera, bo któraś z Was się o to pytała http://www.blondhaircare.com/2013/10...do-i.html#more |
|||
|
|
|
#1036 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Pomierzyłam dziś włosy, obwód kucyka wynosi 8cm, a włosy mają jakieś 49cm. Do wymarzonej długości brakuje mi 15cm![]() Cytat:
Jutro będę ją testować, ciekawe jak u mnie się spisze... Boje się puchu bo gliceryna w składzie wysoko, najwyżej będzie lądowała na włosach przed myciem + olej, żal było nie brać jak była na promocji ![]()
|
|
#1037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie ten szampon to ideał! Pieni się świetnie, domywa, zapach ma przepiękny i strasznie go lubię ![]() Szampon Garnier AiK ma silikony w składzie? Edytowane przez edytah10 Czas edycji: 2013-10-20 o 15:50 |
|
|
|
|
#1038 |
|
Rozeznanie
|
hejka
ale wczoraj wróciłam zmęczona po tych korkach;/ale z paroma dyszkami w portfelu hehe byłam 4 godz i jak wróciłam o 18 to tylko szybkie mycie i latte na parę minut.... u mnie w drogeriach nie ma wcale tego garniera AiK, mają być dostawy więc domyślam się, że będą nowe. Widzę po składzie, że tylko to dodali i swoją drogą ciekawe po co skoro jest to rozpuszczalnik i on niejako ułatwia mieszanie się ze sobą składników a z tego co pamiętam poprzedni skład był absolutnie ok |
|
|
|
#1039 |
|
Wtajemniczenie
|
Chcę ktoś różowy szampon Isana?
|
|
|
|
#1040 |
|
Raczkowanie
|
Ja ostatnio przetrzymałam włosy, bo pomyślałam sobie,że skoro kieyś myłam je rzadziej, to może teraz dam radę i skalp się uspokoi od wysuszającego SLSu i co się okazało? Podczas mycia wypadło mi więcej włosów niż zwykle. Dziewczyny, znacie jakieś dobre odżywki do mycia bez IPA? ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Ja nie zauważyłam zwiększonego wypadania po przetrzymaniu włosów, za to im myję częściej tym krócej wytrzymują. Dzisiaj zafundowałam sobie małe SPA. Oto czego użyłam: - na noc włosy spryskane aloesem, na to odżywka i olejek Vatika - rano umyłam włosy szamponem barwa pokrzywowa, po czym nałożyłam maske drożdżową babci Agafii na 20 minut - po osuszeniu włosów ręcznikiem spryskałam włosy odżywką 3-fazową scandic line, po czym rozczesałam włosy TT, i na końce serum got2b z olejkiem arganowym Włosy pozostawiłam same sobie do wyschnięcia. Teraz siedzę i popijam skrzypokrzywę i zaraz kładę się spać bo dzis ide na noc do pracy Moje włosy chyba nie lubią sie z maska agafii bo są napuszone bardziej niż zwykle. A może to wina barwy, nie wiem? ![]() Załączam dzisiejszą fotę
|
|
|
|
#1041 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie włosomaniaczki. Mogę się do was przyłączyć?
|
|
|
|
#1042 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Witamy następną "nabijaczkę" wątku ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Oto link do tego, jak wygląda wspomniana wcześniej odżywka DeBa: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...nditioner.html Kiedyś przy okazji kupię szampony, jeśli będą dostępne. |
|
|
|
|
#1043 |
|
❤ bee happy ❤
|
Ja właśnie naolejowałam włosy Vatiką i posiedzę z tym z godzinkę.
Potem Kallosa nałożę na 30 min. Trochę mi sie wysuszyły włosy po ostatnim farbowaniu i muszę je odżywić
|
|
#1044 |
|
Raczkowanie
|
Siedzę z maską wymieszaną z mąką ziemniaczaną, jutro dam znać czy zrobiła cokolwiek z włosami
|
#1045 |
|
Przyczajenie
|
Noo dzisiaj w końcu jestem zadowolona z moich włosów, chociaż do ideału daleko
![]() Naolejowalam je dzisiaj , potem szampon, odżywka,jedwab na końcówki i od razu widać różnicę. Dodaję fotkę zrobioną dzisiaj ;-) ps. Sama nie wiedziałam że mam tak dziwnie ścięte wlosy |
|
|
|
#1046 |
|
Raczkowanie
|
bardzo ładne
|
#1047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1048 |
|
Raczkowanie
|
Schną mi włosy. Nałożyłam b/s oraz jedwab GP i stwierdziłam, że... moje włosy się falują. Nie wszystkie. Jedynie spodnia warstwa. I co mam z nimi zrobić? ;_;
|
|
|
|
#1049 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1050 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

więc prędzej czy później i tak sięgnęłabym po farbę. Marzą mi się długie włosy w kolorze złoty blond. 

Albo po prostu inna grupa kobiet niż wymieniłaś stosuje olejek po prostu do nawilżenia ciała

Dlatego nie wiem, czy uda mi się uzyskać fale.
. Napisze wam jutri ocb.
Puch, puch, cały czas puch. Ostatnio znalazłam na to sposób i ogarnełam je ampułkami odbudowującymi, ale też nie chce przesadzić z częstotliwością ich używania, bo mają alkohol w składzie;/ Wlosy są cudowne po nich
Trzymam kciuki żeby badania w grudniu wypadły dobrze.