|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
nie jest za goraco. sprawdzam co troche Cytat:
![]() dalej spi len Cytat:
fajny maluszek ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Witam
A ja się nawet wyspałam. W sumie dwie pobudki na karmienie bo trzeciej o 7 nie liczę bo zbiegła się w czasie z Małgosi pobudką "mama mogę pograć na telefonie?" Dziś jedziemy do mojej rodzinki bo jutro siostra ze szwagrem wyjeżdżają spowrotem więc jeszcze trzeba się spotkać. Małgoś ma koszmarny mokry kaszel. Po drodze wstąpimy do Medaxu niech ją zbadają, nie chce mi się czekać do jutra. A najlepsze, że ona nie lubi cebuli. Daję jej syrop z cebuli i jej strasznie smakuje. Jak jej wczoraj powiedziałam z czego ten syrop to się strasznie zdziwiła. Ważne, że jej smakuje. Alicja zasnęła w bujaczku. Przeniosłabym ją do łóżeczka, ale obudzi się, niech pośpi.
#213 |
Zakorzenienie
|
![]() A Lila znowu ma zaropiałe oczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
surka biedna Lila, a nie macie nigdzie poradni dyzurujacej? ja bym tam sie udala.
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
Ja sobie te wszystkie wiadomości, które pisze na Wizazu przekopiuje później albo zacznę spisywać gdzieś żeby w razie kiedy zapomnę przypomnieć sobie z jakimi debilami mieliśmy do czynienia...
Niestety wenflon w nozce nie dał rady ;( Musieli wzywać anestezjologa- na moje życzenie bo nocna załoga nie widziała problemu w podawaniu antybiotyku przez wenflon, który powodował ogromny płacz u Adasia :banghead: Tak jak sie spodziewaliśmy wenfon poszedł do głowy ;( Trzeba bylo działać szybko bo mieliśmy juz 2godziny spóźnienia w podaniu antybiotyku. Anestezjolog spytał czy nie chcemy żeby od razu pobrać krew do badania bo to ostatnia szansa. Adaś jest juz tak zmasakrowany, że pobrać sie krwi juz nie da. Powiedzielismy, że pewnie więc kazał mi biec szybko do pielęgniarek po fiolki na krew. Wybieglam szybko i mówię o co chodzi, w tle anestezjolog krzyczy, żeby sie pośpieszyć a franca mi mówi, że oni teraz mają zmianę pielęgniarek i się suka odwrócila na piecie. Zrobił sie skrzep i krwi nie pobralismy :/ Anestezjolog się wkurzyl na maksa. Teraz czekamy aż ta idiotka przyjdzie bo zażądalismy z nią rozmowy. Jak jej nie walne w gębę to będzie cud. Niestety coraz bardziej zbliża sie do nas wizja zakładania wejścia centralnego- po całkowitą narkoza ;( ;( ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Witam się w nowej części wątku.. ![]() ![]() Ale się uśmiałam z 'podbrudków'.. widzę, że już zmienione ![]() Cynamonki ![]() ![]() Neni przykro mi z powodu kindziorka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas też ok. 20stopni w mieszkaniu.. chłodno troszke jak dla mnie..zwłaszcza, gdy słońce nie świeci.. zdarza nam się dogrzać do kąpieli, ale jak czujemy, ze i nam ciągnie po nogach.. ![]() kejt ładny awatarek ![]() ![]() ![]() skylie bardzo bym chciała, żeby było tak jak piszesz.. choć mąż ogólnie lubi z Małym przebywać, ale liczę na to, że jak Olek urośnie, to już w ogóle będą wszędzie ze sobą chodzić (a nie tak jak teraz mąż na spacer nie chce z nim wyjść, bo się go boi ![]() ![]() A i jestem w szoku, że na 3 pozycji się uplasowałam.. jaki cudem? ![]() Wczoraj byliśmy u przyjaciółki. Mały wyspał się i był całkiem fajny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W nocy Mały początkowo spał po 3 i 2,5h..później po 1,5h ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
Zadomowienie
|
Domcia, na przykladzie Edzia wiem, ze mozna byc niespokojnym nawet do 2h
![]() ![]() ![]() Super z paszportami ![]() TZtowi naleza sie baty ![]() ![]() Ja moge narzekac na TZ jak sie odnosi w stosunku do mnie lub ze nie wpadnie na pomysl aby mi pomoc, ALE jezeli go poprosze aby z Edziem posiedzial i sie nim zajal to nigdy nie odmawia, nie wazne czym sie zajmuje. W sumie musze sprobowac o to poprosic jak gra w szachy, bo to sa momenty, w ktorych zachowuje sie jak pies, ktoremu podkrada sie miske, bo on musi sie skupic. Tylko nie wiem czy warto go tak testowac ![]() Eve, kurcze, biedny Aleks. ![]() Surka, zdrowka dla Lili, oby to nie bylo nic powaznego. Masowalas jej oczko wczesniej? Mela, zdrowka dla Malgosi ![]() ![]() She, zaraz zajrze przez www i obejrze fotki Twojego slodziaka ![]() Edziu pozwolil mi jeszcze godzinke sie zdrzemnac. Potem druga kupa, podmywanie, przebieranie sie z pizamki, poranna toaleta (ja caly czas powtarzam odcinek wiersza o myciu sie i Edziu juz wie co go czeka, guga ze mna i sie usmiecha podczas pielegnacji ![]() ![]() Milego dnia wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#219 |
Konto usunięte
|
Eve, Surka - zdrówka dla Waszych dzieciątek
![]() ![]() Cynamonki - ![]() ![]() ![]() Lachryma to Ty pisałaś o tym wątku gender na intymnym? Daj spokój, takie bzdury, że szkoda tracić wzrok na czytanie tego :P Albo prowo albo jakieś badanie, albo ktoś solidnie upadł na głowę. A co, Ty Oliwki nie masz zamiaru uczyć obsługi młota pneumatycznego?:P Ale z Ciebie staromodna mama! :P U nas nocka spoko, choć to pójście spać o 21.30 mnie przeraziło. I co, teraz codziennie tak będzie?... Wiecie, czego się obawiam? Młody zaczął wszystko wkładać do buzi, a co, jak zje jakąś nitkę z ubrania albo pieluchy? Nic mu nie będzie? (oczywiście nie 2 mm nitkę tylko jakby upolował coś dłuższego). |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymajcie się cieplutko ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ojej.... ![]() Matko, ile Wy się tam nacierpicie, nawet nie tyle z powodu choroby Adasia, a z powodu tego durnego personelu!! To skandal, żeby tak traktować tak ciężko chore dziecko!!! ![]() ![]() Życzę wytrwałości... I oczywiście tysiąckroć zdrówka dla Adama! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdrówka dla Adasia, Aleksa i Lilki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43346663]Eve, Surka - zdrówka dla Waszych dzieciątek ![]() ![]() Cynamonki - ![]() ![]() ![]() Lachryma to Ty pisałaś o tym wątku gender na intymnym? Daj spokój, takie bzdury, że szkoda tracić wzrok na czytanie tego :P Albo prowo albo jakieś badanie, albo ktoś solidnie upadł na głowę. A co, Ty Oliwki nie masz zamiaru uczyć obsługi młota pneumatycznego?:P Ale z Ciebie staromodna mama! :P U nas nocka spoko, choć to pójście spać o 21.30 mnie przeraziło. I co, teraz codziennie tak będzie?... Wiecie, czego się obawiam? Młody zaczął wszystko wkładać do buzi, a co, jak zje jakąś nitkę z ubrania albo pieluchy? Nic mu nie będzie? (oczywiście nie 2 mm nitkę tylko jakby upolował coś dłuższego).[/QUOTE] Perse jak mój pies zjadł włosa to robił kupkę jak korale ![]() A na serio sama się zastanawiam, ale chyba natura już o to zadbała by nic się nie stało. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Zakorzenienie
|
My już po lekarzu tym razem zapalenie spojówki oka lewego, we wrześniu prawego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#228 |
Zadomowienie
|
Surka- biedna Lilka
![]() Eve- oby gorączka całkowicie spadła Aleksowi. Zdrowia dla Waszych Maluszkow dziewczyny. Jak zdrowia nie ma to niczego nie ma... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Surka uważaj z zapaleniem spojówek. Małgosia starsza bo w zeszłym roku miała zapalenie spojówek które przeszło w anginę a w rezultacie skończyło się zapaleniem płuc! Sama bym w to nie uwierzyła, ale tak wyszło.
#231 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moj starszak swojego czasu czesto mial zapalenie spojowek zwykle od kataru ![]() Cytat:
To jest jakis koszmar... Znieczulica i Chamstwo !!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43346663]
Lachryma to Ty pisałaś o tym wątku gender na intymnym? Daj spokój, takie bzdury, że szkoda tracić wzrok na czytanie tego :P Albo prowo albo jakieś badanie, albo ktoś solidnie upadł na głowę. A co, Ty Oliwki nie masz zamiaru uczyć obsługi młota pneumatycznego?:P Ale z Ciebie staromodna mama! :P[/QUOTE] Ja wczoraj wieczorem to czytałam i stwierdziłam, że chyba źle zrozumiałem ten wątek. Naprawdę wolę pozostać przy wersji, że autorka wcale nie miała na myśli tego wszystkiego. Perse, też myślę nad tym czy nic się nie stanie małej jak coś wszamie dziwnego. Ostatnio miała w ustach mojego włosa:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cynamonku, ja się pytam wft?! Piszcie oficjalna skargę o zaniedbanie obowiązków, przecież to jest jakiś żart. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#235 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43347965]
Ucaluje Lilusie ![]() Moj starszak swojego czasu czesto mial zapalenie spojowek zwykle od kataru ![]() [/QUOTE] No właśnie lekarka ją zbadała i ona nie ma nawet katarku tylko to cholerstwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
Wlasnie mama mi przypomniala, ze Edziu dzis skonczyl 2m-ce
![]() ![]() Kubusiu i Gistav, dla Was tez wszystkiego dobrego z tej okazji ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1382267175.590604.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
A jutro mamy wizyte u lekarza i prawdopodobnie pierwsze szczepienia. Juz sie boje
#239 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sara by go szybko obudziła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz uciekam na obiadek do rodziców. Potem z tż jedziemy na jakieś zakupy, a Lila zostanie z tż siostrą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.