![]() |
#91 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu
Na pewno bym nie wyszła dla niej a autobusu. Tak jak i dla matki z dzieckiem. Sorry, dla każdej osoby najważniejsza jest ona sama i nie ma w tym nic dziwnego. Chodzi o to, by matki to zrozumiały, a nie oczekiwały, że każdy będzie myślał o jej dziecku.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2013-10-20 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dworze moze być zimno,może lać,moze być gdzieś daleko ,dziecko może być chore,głodne. Jesli ktoś chce komuś pomóc i wykazać odrobinę zrozumienia to znajdzie sposób ,jesli nie chce to znajdzie powód.
![]() |
![]() |
#93 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2013-10-20 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale może matki zrozumieją, ze ich dziecko jest najważniejsze, tylko dla nich, ich rodzin, dla nikogo więcej ![]() Grają na sumieniu, bo dziecko bezbronne, takie biedne...a potem kilka godzin w supermarkecie i drugie tyle w galerii ![]() Edytowane przez 201610281624 Czas edycji: 2013-10-20 o 16:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Właśnie. Dla mnie to dziecko to taki sam człowiek jak ja.
![]() |
#96 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie oczekiwałam,ze ktos będzie myślał o moim dziecku,ale liczę (chyba niepotrzebnie) na ludzką życzliwość. Mam wrazenie,ze matki powinny zejsc do podziemia,zeby wózkiem nie zajmowac miejsca,piersią w oczy nie kłuć, dzieckiem płaczącym spokoju nie zakłócać. Na rok minimum zamknąć się w domu.A wtedy zyskują miano tępej baby co to tylko zupki,kupki i seriale. ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- to ja jestem jakimś mutantem,bo dla mnie czyjeś dziecko jest 'wazniejsze ' ode mnie (żyłka mi nie pęknie jak ustąpię jego matce,zeby mogło na czas zjeść czy wejśc szybciej do lekarza), ,jednak mniej 'wazne' od mojego dziecka
![]() |
![]() |
#98 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Jak piszecie to mam wrażenie, że nie czytacie ze zrozumieniem. Przecież nie chodzi o sytuacje, gdzie jest względny luz i prześwity, tylko straszny tłok.
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Pewnie. Niemowlak zje na szybko kanapkę,popije colą,pójdzie do wc i zrozumie,ze musi poczekac i ma się nie drzeć. Jasna sprawa.
![]() |
#100 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Nie widziałam matki pchającej się do busa w którym ludzie stoją ścisnieci jak sardynki,za to zdarzało mi się widzieć ludzi powarkujących 'gdzie z tym wózkiem ?' ,a mogących przesunąć 4 litery.
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Ale zrozum, że cały czas mówimy nie o tym, że dzieci się powinno zawsze ignorować, ale wtedy gdy samemu ma się problem, jest się chorym albo się śpieszy. I wiem, że dziecko trzeba karmić piersią i przewijać i że czasem taki maluch zapłacze, bo nie może inaczej. My tu mówimy o sytuacji chory dorosły i chore dziecko a nie zdrowy dorosły i chore dziecko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() I ogólnie pisałam o takiej sytuacji, ale widzę, że nie chcesz zrozumieć. Miejsca w kolejce bym ustąpiła bez problemu, ale jednej matce, gdybym widziała, że jej dziecko wyjątkowo marudzi, a nie tabunowi a u lekarzy rodzinnych często tak jest w "sezonie". ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- No to ty nie widziałaś.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2013-10-20 o 17:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#107 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie każde dziecko akceptuje butelkę. Cytat:
A to jest tekst roku, nie mam pytań. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
Decycując się na dziecko brać trzeba pod uwagę takie rzeczy, jak to,że nie ma się z kim go zostawić. Decydując świadomie lub wpadając, mniejsza o to.
Nie mój problem, jak się decyduje ktoś na dziecko, bo jest sweet i potem będzie fajnie i jeszcze oczekuje, że wszyscy wokół wkoło tego dziecka będą skakać, to ja nie mam pytań. Jak dziecko zje lub będzie wykąpane pół godziny później niż zazwyczaj, to mu się nic nie stanie, a jak ja się spóźnię przez to do pracy, to co? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43351899]
A to jest tekst roku, nie mam pytań.[/QUOTE] Wybacz mi ale na prawdę nie widzę powodu dla którego miałabym chore dziecko traktować inaczej niż siebie jak jestem chora, zwłaszcza obce dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziewczyno daj sobie spokój z tymi mądrościami do czasu, kiedy będziesz miała swoje albo zapytaj te koleżanki, co Ci tak zasypują fb o to, co się stanie dziecku, jak zje lub będzie się kąpało pół godziny później. Co do początku wypowiedzi - nie wszystkie sytuacje w życiu się da przewidzieć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
I koleżanki-matki często same chcą spotykać się z bezdzietnymi, zauważ. I to nie jest nagonka, bo skoro tyle osób niezależnie to zauważyło to coś w tym jest. ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43352029]Dziewczyno daj sobie spokój z tymi mądrościami do czasu, kiedy będziesz miała swoje albo zapytaj te koleżanki, co Ci tak zasypują fb o to, co się stanie dziecku, jak zje lub będzie się kąpało pół godziny później. Co do początku wypowiedzi - nie wszystkie sytuacje w życiu się da przewidzieć.[/QUOTE] Jakie to było do przewidzenia ![]() No raczej jak się nie wykąpie to nic się nie stanie, jak nie zje to może być krzyk.
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kąpiel pól godziny później to nie problem,nakarmienie niemowlaka czy noworodka pól godziny po tym ,jak zasygnalizuje głód ,no cóż,hardkor.
![]() |
![]() |
#114 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Też nie widzę powodu.
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43352029]Dziewczyno daj sobie spokój z tymi mądrościami do czasu, kiedy będziesz miała swoje albo zapytaj te koleżanki, co Ci tak zasypują fb o to, co się stanie dziecku, jak zje lub będzie się kąpało pół godziny później.
Co do początku wypowiedzi - nie wszystkie sytuacje w życiu się da przewidzieć.[/QUOTE] Mówisz, że dziecku stanie się krzywda, jak zje pół godziny później. Ale są ludzie dorośli, chorzy, którzy też muszą jeść regularnie i też nie mogą poczekać pół godziny. I na dodatek nie mają pod ręką matczynego cycka gotowego w każdej chwili się wychylić i nakarmić, ani żadnego innego dorosłego, który butlę poda. Jest tyle sytuacji że każdy powinien być otwarty i empatyczny. Nie jestem anty-dzieciowa po prostu postuluję o zdrowy rozsądek i nie nadużywanie swojej pozycji jako matki. Bo macierzyństwo to nie świętość ani poświęcenie, to w dzisiejszych czasach wybór, świadomy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43352029]Dziewczyno daj sobie spokój z tymi mądrościami do czasu, kiedy będziesz miała swoje albo zapytaj te koleżanki, co Ci tak zasypują fb o to, co się stanie dziecku, jak zje lub będzie się kąpało pół godziny później.
Co do początku wypowiedzi - nie wszystkie sytuacje w życiu się da przewidzieć.[/QUOTE] No co się stanie? Bez przesady, nie bądźcie przewraźliwione. Poza tym niemowlaka nie trzeba myć, można go raz przetrzeć od góry do doły chusteczkami nawilżającymi lub polać wodą. Co mu się stanie ja się pytam? Skoro nastepnego dnia odbędzie się wszystko według schematu/ cyklu co do godziny lub nawet minuty,. Mam koleżanki ( nie przewrażliwione ) na punkcie dzieci, ich dzieci mają po kilkanaście lat i dziwią się takim rzeczom, bo ich dzieciom nic się nie stało i mają się dobrze, stąd wnioski ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
A dziecko? Popłacze, zmęczy się, uśnie. Nic mu nie będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja korby na tle schematu nie miałam,nie chciałam się uwiązać do zegarka,więc kąpiel pól godziny czy godzinę w tą czy tamtą nie robiły różnicy. ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
po jednym spóżnieniu nikt nikogo z pracy nie wywala,chyba ze to kiepski wiecznie nawalający pracownik a niemowlak głód odczuwa jako ból fizyczny,dość dotkliwy i głodny nie uśnie,kurcze chciałabym widzieć jak głodna z burczącym brzuchem,wkurzona radośnie zasypiasz mało wiesz o kwestiach,w których się wypowiadasz
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43352109]Poczytaj sobie o ustaleniu rytmu dnia dla niemowlęcia i o tym, co się dzieje, gdy rytm ten jest zaburzony.[/QUOTE]
Zależy od szkoły- jedni mówią, że schemat jest dobry i trzeba się go trzymać, inni że nie należy wpadać w schemat a karmić i kąpać zgodnie z potrzebami dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
(dzieci, nie matki) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.