Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-20, 21:37   #2581
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
co to ja chcialam... nie mam pojecia skad komar byl, ale byl! znaczy sie juz nie ma. i jakos tak stwierdzilam, ze mam za dlugie wlosy i pogonilam meza, zeby mi obcial. ciachnal 15cm, ja sobie obcielam pazury i... i jestem szczesliwa - czuje sie jak po wizycie w salonie pieknosci

modro, no ja tez tak mam z tym urzadzaniem... niby pomysly sa, ale zeby je przelozyc na swoje pomieszczenie i to nie kupujac wszystkiego od nowa, to ojjj... kiepsko. jak bym mogla tak sobie kupowac do woli, to bym sie moze i w to bawila, eksperymentowala. nie spodoba mi sie, to wywalam i probuje od nowa... ale nie mam tak dobrze i musze ze starymi meblami zyc w zgodzie

no i jeszcze cos chcialam, ale nie pamietam jak komus nie odpowiedzialam to przepraszam

aaa, karota, chyba tobie dr mowil, zeby viburcol sobie darowac? no bo to homeopatyczne bylo krotko na ten temat ostatnio.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja jak urządzałam mieszkanie to wklejałam sobie meble i dodatki powycinane z róznych stron w power pointa i sprawdzałam jak to będzie wyglądać.. przynajmniej kolory byly zachowane, choć perspektywa nie zawsze dobra bo się mebla czasami nie dało obrócić..ale z efektów koncowych jestem zadowolona

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:38   #2582
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Mój dla odmiany dzisiaj sam z siebie wyniósł śmieci.. No pękam z dumy Nawet mu nie mowiłam ze ta góra która blokuje wyjście na zewnątrz musi byc wyrzucona bo przyjedzie opieka społeczna i zabierze dziecko.. normalnie sam się domyślił
p rawie jak w simsach
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:39   #2583
Innocence_89
Rozeznanie

Veronic za pół roczku Wojtusia
Maluska Emilek przepięknie siedzi

Któraś pytała co przyszykowałam na impreze jeśli chodzi o jedzenie to były dwie sałatki, cztery ciasta i przekąski

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:40   #2584
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Co do puzzli - ja mam je przerobione już przy mojej starszej - wtedy mieliśmy takie z literkami i cyferkami, dostaliśmy tez później z owocami. Wszystkie mnie wkurzały, literki i inne bajery wypadały ze środka i mąż podklejał je od spodu taśmą... Dziecka w ogóle nie interesowały one jeśli chodzi o budowanie domków, naukę cyferek itd. Tym razem na pewno kupię całe, bez żadnych bajerów w środku. Służyły nam 2 lata i świetnie się sprawdzały.
u mojej siostry było podobnie i jak młody rozwalil wszystkie po pokoju to cala wieczność zajmowalo mu posprzątanie zabawek i pojscie do wanny...a wiadomo wolny czas to dla rodzica cos więcej niż pieniadz dlatego my tez jesteśmy za pelnymi.
Stary 2013-10-20, 21:40   #2585
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Babeczki - dostałam reklamówkę gruszek od cioci - niepryskane/ekologiczne dla Młodej Tylko że nie wiem, co z nimi zrobić, żeby posłużyły na dłużej - w jaki sposób je przerobić do słoiczków? Któraś z Was pisała, że robiła mus z gruszek. Trzeba je ugotować, czy tylko sparzyć? Zblendować potem i zapasteryzować w słoiczkach? - zgaduję, bo nigdy nie robiłam. Podpowiecie?
pkroiłam w kawałki i gotowałam, i blendowałam gorące do słoików
Stary 2013-10-20, 21:41   #2586
maarchewka
Zakorzenienie

Ej wiecie co, mój mąż chyba jest chory.. Wczoraj jeszcze wyciągnął sam z siebie naczynia ze zmywarki, a potem jak się pranie skonczylo to wyciągnął pranie i wywiesił.. I nic mu nie mówiłam,żeby to zrobił.. SZOK

on chyba coś ode mnie chce tylko jeszcze nie wiem co..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-10-20 o 21:42
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:43   #2587
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
katar pewnie jak u nas, od zabkow biedny Bartus. hehe tez mnie kusi sophie...ale zanim się zdecyduje to pewnie żeby będą na wierzchu
ehh to tylko czekam aż u mojego się katar pojawi... ;/

też cholernie kusi mnie sophie, ale się wstrzymuję, za drogie to dziadostwo jest

---

Wojtuś dziękuje za brawa
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 21:43   #2588
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które stosowały Olbas Oil - robiłyście inhalacje, czy może kropiłyście ubranko dziecka??
Bartuś mi się wybudził z płaczem, ciężko mu się oddycha przytulił się i w sekundę zasnął znów, ułożyłam go na brzuszku, może mu będzie lepiej
daje kilka kropelek (2-3) na pajacyka do spania, w dzień używamy masc majerankowa. ostatnio tatuś wrocil do domu i mowi, ze olbas czuc już na korytarzu inhalacje na pewno pomoga, dlatego chce nebulizator...dzisiaj po basenie Nela oddychala naprawdę super (wilgotno, cieplo) wszystko jej odetkało.
Stary 2013-10-20, 21:44   #2589
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Ej wiecie co, mój mąż chyba jest chory.. Wczoraj jeszcze wyciągnął sam z siebie naczynia ze zmywarki, a potem jak się pranie skonczylo to wyciągnął pranie i wywiesił.. I nic mu nie mówiłam,żeby to zrobił.. SZOK

to oby ta choroba była nieuleczalna
Stary 2013-10-20, 21:47   #2590
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
obraziłam się dziś na Przemka. cały dzień marudny, i w ogóle jakoś się dogadać nie mogliśmy, sam się chciał bawić, a przyjechał po 18 mąż i dziecko szczęśliwe, rozgadane, wyciąga do nas łapki żeby się z nim bawić ... łajza
matka go nudzi...tez mialysmy taki dzien. Nelusia jeczala, marudzila i jak dla mnie była baaardzo "chora". nosiłam, tuliłam, calowalam, a to zabki, a to katarek, kurcze dwoilam się i troilam żeby jej pomoc. wrocil tata i dziecko cudownie ozdrowiało a w pracy dostal mmsa chorej zapłakanej istotki i myslal, ze w domu zastanie obraz nedzy i rozpaczy. a tu banan od ucha do ucha i miała sile żeby jeszcze z tatusiem pobrykać
Stary 2013-10-20, 21:48   #2591
Veronic
Wtajemniczenie

diabli wrzuciłaś ten link o fotelikach i teraz ten temat nie daje mi spokoju

powiedzcie mi : jakie foteliki są najbezpieczniejsze ? jaki kupić? bo ja nie mam pojęcia... szukam info, ale wszędzie znajduję jakieś inne dane
recaro? maxi cosi? cybex? macie już coś na oku?

jeszcze znalazłam fotelik KIDDY- niby 4 gwiazdki w tescie ADAC...

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-10-20 o 21:53

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 21:51   #2592
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
pkroiłam w kawałki i gotowałam, i blendowałam gorące do słoików
długo gotowałaś, czy tylko chwilkę? i potem pasteryzowałaś słoiczki?

Cytat:

ooo... a może on chce już od Ciebie drugiego dzidziusia i pokazuje, jaki jest pomocny?
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:56   #2593
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

A ja witam sie po masakryczniej niedzieli...pierwsze teściowa mnie tak wkurzyła tym co robi z małą że myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. Nie pomaga zwracanie jej uwagi przez tż.
tez dzisiaj przezylam spotkanie z tesciowa nie wiem dlaczego, ale zawsze u niej Nela dostaje czkawkę i non stop ta sama gadka "ojej okropna czkawa" "zaraz cie mamusia uratuje" "no dajcie jej cos, może herbatke" "a może cycus ci pomoze co?" "no meczy się dzieciatko" i tak w kolko...a czkawka jak na zlosc trwa cala wieczność zaciskam zeby, mowie, ze ona lubi mieć czkawkę, ze jej to wcale nie przeszkadza, ze herbatki nie podaje bo ulewa... ale babcia i tak wie lepiej i smoczek chciała moczyc w swojej harbacie albo W CUKIERNICZCE. wyszłam z siebie i stalam obok, ale wdech wydech tz gleboko patrzyl mi w oczy i panowal nad sytuacja, ale ilez razy można znosic to samo.
i dlaczego zabraliśmy ja na basen jak ma katar...
Nela po basenie baaardzo zmeczona, zawsze spi. babcia nie mogla tego zrozumieć i chciała nosic, chwalić się sąsiadkom itd. w końcu zasnela, ale oczywiście jedna z sąsiadek już była umowiona, ze "niby niespodziwanie" wpadnie. pies narobil halasu i po spaniu ale to my usyszelismy, ze nie może jej budzic i musimy siedzieć i czekac az się obudzi, bo ja znerwicujemy

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A później Tż który nagle bohatersko sie obudził, że to też jego dziecko i mimo, że płacze histerycznie i widać, że bolą dziąsełka bo tak pieprz..ona 3 jej wychodzi nie pozowli podać jej leków przeciwbólowych ( nurofenu w syropie ) bo co "będziesz ją faszerować przez 3 miesiące jak będą jej tyle czasu zęby wychodzić". No myślałam, że go zabiję. Pojechałam do apteki bo jakiś żel. Babka dała mi calgel czy jakoś tak ale powiedziała, że sądzi, że nie pomoże bo większość tych żeli nie daje rady i podać najlepiej ibuprofen albo paracetamol. Pytałam o viburcol i powedziała że to ostateczność.
Nie wiem czy pomogło ale zasnęła zobaczymy jak będzie w nocy. Na banka to zęby bo są chwile, że się śmieje, a są że wrzeszczy wiec to jest taki "falowy" ból.
biedna Laurunia a maz ma pewność, ze te zabki będą wychodzily 3 miesiące? jeśli Twoja matczyna intuicja mowi Ci, ze jej pomożesz to podaj jak tatuś jest w pracy
Stary 2013-10-20, 21:58   #2594
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
kurde, to ja sie lepiej poddam, bo jeszcze chyba nikt specjalizacji nie zrobil siedzac w domu przed laptopem i opiekujac sie malym wrzaskunem

justyna, ja tez leki tylko w ostatecznosci, no ale jak dziecko mi ryczy... on tyle morfiny i gorsxego swinstwa sie nacpal w swoim zyciu, ze nie ma co sie cackac. ale w sumie dzisiaj pierwszy raz mu dalam...

ok, zabije jeszcze komara i ide spac. lata tu cholera jedna

Pewnie nawet jakbys kupila taka ksiazke to bys potrzebowala slownik medyczny

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Hej
Niunia śpi więc trochę poczytałam.

Vil -

Pisałyście o kolorach wózków - w małopolsce kolor różowy 'przeznaczony' jest dla chłopców a niebieski dla dziewczynek, dlatego nie jest dziwne, jak dziecko jest ubrane na różowo, że ktoś pyta czy to chłopczyk

jak bylam mala to mialam dużo niebieskiego bo babcia uwazala ze jest yo kolor dziewczynek bo Maryja ma niebieska szate, a rozowy dla chlopcow bo Pan Jezus ma czerwona

Cytat:
odbierzesz sobie cala przyjemność z urządzania WLASNEGO gniazdka zawsze zazdroszczę ludziom remontow, bo choć sa wyczerpujące i pochlaniaja w 100% to warto dac cos od siebie, by później czuc się "jak u siebie". wnętrza projektantow na pewno sa bajeranckie, ale nie oddalabym tej frajdy nikomu. aaa i jeszcze żeby za to placic...bez sensu hehe.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

niby tak, ale później z takich pomyslow na "zatrzymanie" dziecka jest jedzenie przed tv, ubieranie się przed tv, mycie zebow...bo wtedy dziecko siedzi i mama może z nim robic co chce. już wole wijaca gasienice trudno, niech wie, ze nie kazda czynność jest przyjemna...

przecież nie podaje go bez konsultacji z lekarzem mamy konkretne wytyczne jak uzywac. zresztą z tego co wyczytałam tutaj na forum wielu maluszkom przy katarze zalecano jego stosowanie. widocznie nasz katar tego wymagal i już.

przyjemnosc nie, wiem co chce gdzie, jakie kolory, stol, meble, ale np nie wiem jaka podloga będzie do tego pasowac, oswietlenie, dodatki, plytki w lazience itp

Cytat:
Veronic - za półroczku

Barwineczek - doczytałam że pierwsze dziecko koleżanki...pewnie darła się podobnie jak ja

mowi ze darla się potwornie, nie zdazyli jej naciac i troche popekala. Niewielkie pekniecia ale kilka

Cytat:
Nie wstyd Ci dołować młode matki taką figurą?! Laska z Ciebie jak nie wiem, w worku byś dobrze wyglądała Ja chodziłam w czarnych sukienkach na śluby i wesela swego czasu więc myślę że ok.

prawde powiedziawszy ja sama sie doluje jak patrze w lustro, jak tupne noga to przechodzi fala na brzuchu

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które będą wracać nie tak długo do pracy: z kim będziecie zostawiały maluchy na czas Waszej nieobecności? Babcie, nianie, żłobki?
Ja narazie nie wracam, ale Nikos ma juz opiekunke. Korzystam jak musze wyjsc cos zalatwic

barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 22:00   #2595
diabli
Zakorzenienie

dziewczyny tak na szybko, co polecamy sprawdzonego na ciemieniuche? znajoma mnie meczy, bo jestem jej guru informacyjne zapisałam sobie kiedyś:

CIEMIENIUCHA
olejuszka
krem AA ja&mama
emolium zmiekczajacy zel
oilan krem na ciem.

ktoras cos dorzuci?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 22:08   #2596
karota11
Zadomowienie

Cytat:
co to ja chcialam... nie mam pojecia skad komar byl, ale byl! znaczy sie juz nie ma. i jakos tak stwierdzilam, ze mam za dlugie wlosy i pogonilam meza, zeby mi obcial. ciachnal 15cm, ja sobie obcielam pazury i... i jestem szczesliwa - czuje sie jak po wizycie w salonie pieknosci

modro, no ja tez tak mam z tym urzadzaniem... niby pomysly sa, ale zeby je przelozyc na swoje pomieszczenie i to nie kupujac wszystkiego od nowa, to ojjj... kiepsko. jak bym mogla tak sobie kupowac do woli, to bym sie moze i w to bawila, eksperymentowala. nie spodoba mi sie, to wywalam i probuje od nowa... ale nie mam tak dobrze i musze ze starymi meblami zyc w zgodzie

no i jeszcze cos chcialam, ale nie pamietam jak komus nie odpowiedzialam to przepraszam

aaa, karota, chyba tobie dr mowil, zeby viburcol sobie darowac? no bo to homeopatyczne bylo krotko na ten temat ostatnio.

a to może i tak mówił, nie wiem, bo On czyt. pediatra zawsze się rozgada jak mamy szczepienie i tu maż trzyma Małego,a Mały chce cyca, a ten mi tu wywody strzela

Cytat:
długo gotowałaś, czy tylko chwilkę? i potem pasteryzowałaś słoiczki?

ooo... a może on chce już od Ciebie drugiego dzidziusia i pokazuje, jaki jest pomocny?
ja długo gotował, z godzinkę, nie wiem, bo wrzuciłam na Mały gaz i sobie pyrkało, od czasu do czasu pzremieszałam, pod łopadką już się rozpadały, więc blender i do słoików, do góry dnem i finito
Stary 2013-10-20, 22:12   #2597
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A mam pytanie, czy któraś z Mam myślała nad tym, by pobierać to 60 proc. macierzyńskiego, a wziąć w pracy umowę zlecenie przez te pół roku?
hmm, a to nie jest tak, ze wtedy macierzyński musi przejąć drugi rodzic? w sumie fajna opcja, pierwsze slysze. mnie babka w zusie insturowala w związku ze szpitalem, ze mogłabym przerwac macierzyński, przekazac go ojcu dziecka, a sama przejść na zasiłek chorobowy i mielibysmy podwojnie płacone. niezla opcja, gorzej ze tatuś moglby stracic swoja prace szkoda, ze nie można oddac macierzyńskiego babci hehehe "babcierzynskie"
Stary 2013-10-20, 22:17   #2598
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
nawet nie chce sobie wyobrazac co byłoby gdyby wyjechal na ulice...
a aut wiadomo tez szkoda, tym bardziej, ze jego ubezpieczyciel tego nie pokryje, bo był pijany, a sam pewnie ma jakas biedna rente, wiec raczej nie będzie miał z czego. jutro wykupujemy ac - dla swietego spokoju. mielismy to już dawno zrobić, ale ciagle były inne wydatki. w każdym razie wielkie ufff, ze nikomu nic się nie stało i ze nasze autko w calosci

w mojego meza wjechala kiedyś pijana kobieta, zatrzymala się, rozejrzala a potem chciala uciec. Samochod meza byl tylko troche rozbity wiec ja dogonil, dzwoniąc na policje. Klientka miala 2 promile i roslo... miala tez pecha bo maz dostal służbowe auto prosto z salonu miesiac wcześniej- dość drogie. Na wymiane dostal nowe audi a5 na dwa tygodnie, a pewnie ubezpieczyciel tego nie pokryje, ale to jux beda sie z nia sadzic. Niech sie cieszy ze krzywdy nikomu nie zrobila, nota bene odebrala kilka dni wczesniej prawko

Cytat:
ejjjj powiedz, ze wzielas jakas "tap madl" i ubralas w ciuszek xs i Ty się dziewczyno tak katujesz dietami?! bez jaj... sukienka fajna i jak najbardziej nadaje się na slub.

sukienka ma rozmiar 36/38 gorzej ze spodnie nosze 40-42,to tylko zludzenie dobrze dobranego ciucha, w jeansach wygladalabym jak bojka

Cytat:
Babeczki - dostałam reklamówkę gruszek od cioci - niepryskane/ekologiczne dla Młodej Tylko że nie wiem, co z nimi zrobić, żeby posłużyły na dłużej - w jaki sposób je przerobić do słoiczków? Któraś z Was pisała, że robiła mus z gruszek. Trzeba je ugotować, czy tylko sparzyć? Zblendować potem i zapasteryzować w słoiczkach? - zgaduję, bo nigdy nie robiłam. Podpowiecie?

moje skojarzenie ekologiczne=robaczki

Cytat:

tez chce zmienic wizerunek. Podoba mi sie fryzura heidi klum, włosy do ramion i kupir do tego okulary

Cytat:
tez dzisiaj przezylam spotkanie z tesciowa nie wiem dlaczego, ale zawsze u niej Nela dostaje czkawkę i non stop ta sama gadka "ojej okropna czkawa" "zaraz cie mamusia uratuje" "no dajcie jej cos, może herbatke" "a może cycus ci pomoze co?" "no meczy się dzieciatko" i tak w kolko...a czkawka jak na zlosc trwa cala wieczność zaciskam zeby, mowie, ze ona lubi mieć czkawkę, ze jej to wcale nie przeszkadza, ze herbatki nie podaje bo ulewa... ale babcia i tak wie lepiej i smoczek chciała moczyc w swojej harbacie albo W CUKIERNICZCE. wyszłam z siebie i stalam obok, ale wdech wydech tz gleboko patrzyl mi w oczy i panowal nad sytuacja, ale ilez razy można znosic to samo.
i dlaczego zabraliśmy ja na basen jak ma katar...
Nela po basenie baaardzo zmeczona, zawsze spi. babcia nie mogla tego zrozumieć i chciała nosic, chwalić się sąsiadkom itd. w końcu zasnela, ale oczywiście jedna z sąsiadek już była umowiona, ze "niby niespodziwanie" wpadnie. pies narobil halasu i po spaniu ale to my usyszelismy, ze nie może jej budzic i musimy siedzieć i czekac az się obudzi, bo ja znerwicujemy

biedna Laurunia a maz ma pewność, ze te zabki będą wychodzily 3 miesiące? jeśli Twoja matczyna intuicja mowi Ci, ze jej pomożesz to podaj jak tatuś jest w pracy

moja tesciowa tez nie rozumie ze jak dxiecko jest marudne ze zmeczenia to trzeba je uspic a nie zabawiać

Cytat:
dziewczyny tak na szybko, co polecamy sprawdzonego na ciemieniuche? znajoma mnie meczy, bo jestem jej guru informacyjne zapisałam sobie kiedyś:

CIEMIENIUCHA
olejuszka
krem AA ja&mama
emolium zmiekczajacy zel
oilan krem na ciem.

ktoras cos dorzuci?
Robiona masc zolta wazelina i kw. Salicylowy

Stary 2013-10-20, 22:24   #2599
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
z Przemkiem jest coś dziwnego od jakichś 2 tygodni ... strasznie ma nadwrażliwą lewą łapkę, nie pozwala sobie nic przy niej zrobić, obcinanie paznokci to dramat, bo nawet jak śpi to jak mu tylko złapię delikatnie za tą rączkę to się krzywi, wyrywa albo płacze tak samo przy ubieraniu - prawa łapka spoko, a tą prostuje nie daje sobie nic zrobić. najpierw myślałam że to przypadek i złę momenty wybieram i ma humory a potem myślałam że może sobie naciągnął coś albo ja mu coś zrobiłam niechcący przy ubieraniu ale zabawki normalnie chwyta tą rączką, przekłada do niej smoczek itp ... nie wiem o co chodzi idę z nim jutro do pediatry żeby na brzuszek coś poradziła to powiem o tym od razu ....
lepiej to sprawdz moze badania zleci ehh oby ok bylo
Cytat:
hej mamuski, wczoraj nie nadrobiłam, bo mielismy niezle przeboje. kolo 20 postanowiliśmy obejrzeć film. przygotowalismy sobie zapasy jedzenia, Nela spala, wiec miał być seans. tz uslyszal za oknem warkot silnika, ktoś gazowal i gazowal. stwierdził, ze pewnie ktoś się będzie scigal i pognal do okna patrzy i patrzy, az w końcu mi mowi, ze chyba ktoś uczy się jezdzic. no to podeszłam do okna i podziwiamy...ale cofanie do tylu i najprawdopodobniej wjechal w drugi samochod. ledwo wysiadł z auta, oglada co zrobil...i znow wsiada. wtedy już byliśmy pewni, ze na tym nie skonczyl i jest konkretnie nawalony. zaczelismy szybko spisywać rejestracje, ale on znow na wstecznym i szykuje się do wyjazdu....a dwa auta dalej nasze nowe super autko kat jazdy do przodu już taki, ze na pewno nam wjedzie, tym bardziej, ze dupa sporo wystaje, bo to kombi. w krótkim rękawku tz pędzi na dol, wbiegl mu przed maske (miałam wizje, ze go zaraz rozjedzie, wystarczyloby żeby wcisnal do oporu gaz). na szczęście koles się wystraszyl i cos tam mruczał "spokojnie, spokojnie" chyba myslal, ze go będzie bic tz zabral mu kluczyki, wyciagnal z auta, a ja w miedzy czasie dzwoniłam po policje. oczywiście musieliśmy trochę poczekać, ale w końcu przyjechali tajniacy, kolejna była drogowka, później jeszcze kolo 23 kolejna grupa z drogówki. w czasie oczekiwania chłopaczek zaczal tz mowic, ze przecież twojego auta nie rozje...lem to może mi zaparkujesz, ja ci zaplace i opowiadal, ze to nie jego auto tylko pożyczone od kolegi, który jest za granica, ze on nie ma prawka. szkoda gadac. później doszłam do tego kto to jest i hmm chłopak psychicznie chory, wyprowadzil się stad, ale pewnie był na imprezie usiostry. swoja droga nie wiem dlaczego oni mu pozwolili jechać. mielismy udany wieczor, do 24 zeznania jak on jechal, skad, w które auta uderzyl itd. rozwalil w sumie dwa albo 3, bo jednego nie byli pewni. w sumie wlasciciel w końcu się pojawil i chyba tez stwierdził, ze wgniecenia na drzwiach wcześniej nie miał. i takim oto akcentem koncze mój post i ide nadrabiać, bo mloda spi, a o 13:30 basen ufff, nie zdazylismy jeszcze oplacic AC...i teraz już wiemy, ze trzeba to szybko zrobić :P w sumie do teraz mi się buzia cieszy jak widze jak tz biegnie prawie w skarpetkach ratować swoja "milosc" a Nelusia przespala cala akcje...aa i fajna policjantka, bo przyszla do mnie na gore i nie musieliśmy się przy dziecku wymieniac także dziewczyny: mój kolejny etat: straz osiedlowa miłego weekendu

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

dokładnie, nawilżacz powietrza, a jeszcze chodzi mi po glowie nebulizator... chyba musze zacząć grac w totka. ejjj jaki ma mam syf. wynieśliśmy już meble z jednego pokoju, dzisiaj znajomi je sobie odbiorą. listwy zerwane, od pon. malowanie...wszędzie siwo. najchętniej wyniosłabym się z mala gdzie pieprz rosnie i niech walcza

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Twojej corce to akurat nie dziwie się. pewnie gdyby była nelowata zyrafa to tez chciałybyśmy ja mieć
nezle ale reakcja tz super
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hejj

ja dosłownie na moment, bo W marudzi mi na rekach, i za chwile szykujemy sie do kosciola a potem na obiad do moich rodziców

tak jak przypuszczałam noc była krótko mowiac fATALNA
placz, ryk, pręzenia ....ehhh.. biedaczek sie nie wyspał ... i my też....
ale NIE bede Wam tu smecic ....

W dzisiaj konczy POł roczku!!

z tej okazji dostał 3 łyzeczki marchewki nawet zjadł ze smakiem

co prawda bardziej interesował go szeleszczacy sliniak ,który mu załozyłam ;p;p
nastepnym razem załoze bawełniany;p;p

aa no i zrobił troche kupy ufffff

miłego dnia
brawo sto lat
Cytat:
nie mam sily sie odnosic do postow konkretnych, wiec tak sobie tylko napisze, ze mi sie nic nie chce, jestem smutna, bo Flo musi dlugo brac te cholerne leki, ktore podejrzewam o to cholerne ulewanie (znaczy nie leki ulewaja, ale prowokuja to u malego), nie mamy tez pozwolenia na basen... no i czytam sobie tak o tych wadach serca i operacjach fontana i modyfikacjach i juz glupieje... nie moge znalezc porzadnych informacji z jednego zrodla. w wielu cos napomkna, ale nie opisza dokladnie, i nie moge sobie tego usystematyzowac, obczaic po czym jak czesto jakie komplikacje moga byc i mnie to drazni...
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 22:26   #2600
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Witam ale mieliśmy noc
Nina śpi w śpiworku i w ten śpiworek wpadł nam smoczek. W nocy obudziła się na cyca, a po cycu zawsze dostaje smoka i dopiero zasypia. Macam poduszkę, kołdrę, smoka nie ma. Budzę męża, mąż bierze latarkę (nocny reflektor teren przeczesuje ) Smoka nie było.. mała zaczęła tracić cierpliwość i jęczeć. o 4 nad ranem mieliśmy już światło zaświecone, Nina czekała a my na czworakach szukaliśmy aż w końcu zaskoczyłam żeby zajrzeć do śpiworka Teraz koniecznie kupie ten łańcuszek niezgubek

Fajnie tam macie a Twój TZ to taki kozak

no jasne że trzymamy kciuki aby Cię przeczucie nie myliło i aby niedopuszczalne było przeprowadzani takiej inwazyjnej metody, gdy nie jest to wskazane

No Wojtuś gratulacje z okazji półrocza! A teraz kończ z kolkami, wzdęciami i daj się rodzicom wyspać

Clo jestes mądrzejsza niż cały śmietnik informacji w necie więc nie dziwota że się irytujesz Rozumiem, że jako umysł ścisły pragniesz statystyk, procentowych wyliczeń itd ale nie zawsze się tak da. Flo rokuje dobrze więc skąd ten dół ? a basen.. a tam basen my nie chodzimy, a żyjemy.

musisz go teraz bardzo pochwalić, wynagrodzić mu ten gest to może jeszcze mu się włączy dzień dobroci dla rodziny

A wiesz, że jak ja straszę męża rozwodem to mi mówi "nie strasz dzieci Mikołajem"
Gdzie chodzicie na basen ?
hahah tez widze ta akcje przed oczyma dobrze ze sie znalazl hehe
Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny wypada tak isc na slub i obiad do znajomych? Slub jedt o 14
Sukienka jest czarna j ma jeden rekaw
absolutnie nie wypada co ty chcesz zeby inne kobiety na zawal padly ?? nie jedna bez dzietna tak nie wyglada hehe wiec chyba n lepiej jak nie pojdziesz laseczka
Cytat:
chcesz oddac tytul top gaduly? no co tyyyy poczekaj az młody zacznie chodzic to żadna nie będzie miała czasu do marnowania

lozko jest za miękkie. na podłodze obroty pojawia się raz dwa.

super nasz dzisiejszy basen tez calkiem udany. mamy na koncie kolejne dwa zanurzenia Nela zadowolona, wstrzymuje już oddech nawet jak się z nia wygłupiam i wcale nie chce jej topic dzisiaj ewidentnie pokazala swój charakterek, zabierala dzieciom zabawki, kiedy miała zabrać sobie jedno koleczko brala caaala zyrafe pelna kolek i za nic nie chciała jej odlozyc :P po nurkowaniu intruktor stwierdził, ze ona się NUDZI i musieliśmy jej dawac dodatkowe zadania/zabawki żeby ksiezniczka była z basenu zadowolona w 100%. oj szalala dzisiaj jak nie wiem
superrr wdac ze zachwycona
Stary 2013-10-20, 22:27   #2601
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
a ja wole nie torturować dziecka trzymając go na siłe kiedy on sie wyrywa i krzyczy w niebo głosy i nie bać się że mu sie coś przez to stanie albo że mu wsadze przypadkiem aspirator no oka skoro jest inny sposób żeby mu pomóc i żeby Mały był zadowolony i nie płakał, ale skoro Ty tak wolisz i nie porównywałabym tego do mycia zębów czy jedzenia bo moje dziecko napewno nie będzie jadło przed tv a myjemy zęby w łazience ale jak widze u niektórych są inne obyczaje
o jej jakie mocne slowa ja tam na Twoim miejscu by sie nie zapierala nogami i rekoma ze nie bedziesz karmila przed tv jak Tobie dziecko nie bedzie chcialo jesc pare godzin to nawet na xboxe dasz mu pograc zeby tylko jadl heheheh
Cytat:

oby nie wyzdrowial
Cytat:

CIEMIENIUCHA
olejuszka
krem AA ja&mama
emolium zmiekczajacy zel
oilan krem na ciem.

ktoras cos dorzuci?
ja dodam ziajke olejek kremowy na ciemieniuche
Stary 2013-10-20, 22:34   #2602
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
hahah tez widze ta akcje przed oczyma dobrze ze sie znalazl hehe

absolutnie nie wypada co ty chcesz zeby inne kobiety na zawal padly ?? nie jedna bez dzietna tak nie wyglada hehe wiec chyba n lepiej jak nie pojdziesz laseczka

superrr wdac ze zachwycona
Najlepiej bedzie wyglądać panna młoda w 6 miesiacu ciazy z bliźniakami. Choc nie wien czy wypada pisac panna mloda bo oni sa 5 lat po cywilnym i nie mogli sie zebrac na kościelny, dopiero dzieci przyspieszyly decyzje :p

Stary 2013-10-20, 22:36   #2603
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ok, zabije jeszcze komara i ide spac. lata tu cholera jedna .
Ty lepiej idz przyciąć komara
Stary 2013-10-20, 22:36   #2604
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
o jej jakie mocne slowa ja tam na Twoim miejscu by sie nie zapierala nogami i rekoma ze nie bedziesz karmila przed tv jak Tobie dziecko nie bedzie chcialo jesc pare godzin to nawet na xboxe dasz mu pograc zeby tylko jadl heheheh

oby nie wyzdrowial

ja dodam ziajke olejek kremowy na ciemieniuche
nie mam xboxa mówisz że ten nr z niejedzeniem przed tv nie przejdzie??? :P

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-20 o 22:41
Stary 2013-10-20, 22:38   #2605
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Emilek na siedząco
piękny widok. Super wygląda jak taki malusieńki człowieczek siedzi sam

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
oby juz bylo.po wszystkim? A jak Daro zniosl zabieg? Dlugo trwal?

.
Tym razem włączyłam stoper, gotowa interweniować, ale trwał 4 min. więc nie interweniowałam

Cytat:

Też Ci życzę nieuleczalnej choroby, a może TŻ dorwał się do wizażu i przeczytał jak mówimy, że mu bacikiem damy

Cytat:
matka go nudzi...tez mialysmy taki dzien. Nelusia jeczala, marudzila i jak dla mnie była baaardzo "chora". nosiłam, tuliłam, calowalam, a to zabki, a to katarek, kurcze dwoilam się i troilam żeby jej pomoc. wrocil tata i dziecko cudownie ozdrowiało a w pracy dostal mmsa chorej zapłakanej istotki i myslal, ze w domu zastanie obraz nedzy i rozpaczy. a tu banan od ucha do ucha i miała sile żeby jeszcze z tatusiem pobrykać
hehe, czekam na taki moment, przynajmniej będę mogła częściej Daro sprzedawać TŻ'towi ;p Choć narzekać nie mogę

Cytat:
O tu się zgodzę, moja koleżanka ma meeega problem. Ma córeczkę 3 lata i ona waży tylko 12,5 kg i w ogóle jej nie przybiera, a rośnie bo nie jest w stanie jej do jedzenia zmusić. Kombinuje jak może, wymyśla cuda, a Mała potrafi zjeść przez cały dzień 1 monte i trochę rzodkiewek
Dziewczynka ma porażenie mózgowe i jest niesprawna ruchowo do końca więc pewnie też mniej energii zużywa w ciągu dnia, ale i tak bardzo mi żal koleżanki bo przecież mocno można się martwić jak dziecko tak mało je bez względu na ilość ruchu.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 22:40   #2606
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałyście o kolorach wózków - w małopolsce kolor różowy 'przeznaczony' jest dla chłopców a niebieski dla dziewczynek, dlatego nie jest dziwne, jak dziecko jest ubrane na różowo, że ktoś pyta czy to chłopczyk czy dziewczynka
ale żeby pytac czy to chlopiec jak dziewczynka jest w sukience?

ktoras pisala, ze czerwony sweterek raczej dla dziewczynki, poważnie? przecież czerwony to piękny kolor i każdy facet będzie w nim dobrze wygladal...

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

według suwaka Nelka konczy dzisiaj 4 miesiące i 4 tygodnie. tak szczęśliwie czworkowo impra za 2 dni
Stary 2013-10-20, 22:44   #2607
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Tym razem włączyłam stoper, gotowa interweniować, ale trwał 4 min. więc nie interweniowałam

Też Ci życzę nieuleczalnej choroby, a może TŻ dorwał się do wizażu i przeczytał jak mówimy, że mu bacikiem damy

hehe, czekam na taki moment, przynajmniej będę mogła częściej Daro sprzedawać TŻ'towi ;p Choć narzekać nie mogę

O tu się zgodzę, moja koleżanka ma meeega problem. Ma córeczkę 3 lata i ona waży tylko 12,5 kg i w ogóle jej nie przybiera, a rośnie bo nie jest w stanie jej do jedzenia zmusić. Kombinuje jak może, wymyśla cuda, a Mała potrafi zjeść przez cały dzień 1 monte i trochę rzodkiewek
Dziewczynka ma porażenie mózgowe i jest niesprawna ruchowo do końca więc pewnie też mniej energii zużywa w ciągu dnia, ale i tak bardzo mi żal koleżanki bo przecież mocno można się martwić jak dziecko tak mało je bez względu na ilość ruchu.
Boże biedna...

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Czy ktoś coś wie co u Cynamownowej???

Stary 2013-10-20, 22:44   #2608
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
hehe z tym smoczkiem to mamy podobnie, zawsze są poszukiwania.. Ale koniecznie musisz kupić przynajmniej jeszcze jednego jak mała nie umie bez niego zasnąc.. My mamy 6 tak w razie co.. chociaż u mnie to przesada juz chyba w drugą stronę:p
hehe i używacie wszystkie naraz? my kupujemy co miesiąc dwa i pozbywamy się starych.
Stary 2013-10-20, 22:45   #2609
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

biedna

Cytat:
Ty lepiej idz przyciąć komara

to ja to zrobie za nia heee idee

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Najlepiej bedzie wyglądać panna młoda w 6 miesiacu ciazy z bliźniakami. Choc nie wien czy wypada pisac panna mloda bo oni sa 5 lat po cywilnym i nie mogli sie zebrac na kościelny, dopiero dzieci przyspieszyly decyzje :p

Wazne ze decyzja zapadla lal 6 mc blizniaki i koscielny slub

Stary 2013-10-20, 22:46   #2610
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki fajne artykuły
a prosze bardzo, zaniedbałam ostatnio nasza prasowke

Cytat:
a ską ten giguś się u Ciebie znalazł o tej porze ?
Clo to ma dziwnie, snieg, komary - anomalia może mieszka gdzies blisko trojkata?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości