Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-20, 18:18   #1051
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
łoł, przeczytałam pierwsze 10 postów, ale po tekstach Hultaja sobie odpuszczę- a powinnam się przyzwyczaić do Jej dziwnych poglądów

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:20   #1052
kobietasukcesu
zawsze mam racje

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;43349895]Homo sum, humani nihil a me alienum puto W tym wypadku dosłownie. Nie, serio piszę, wiem, ze moja ciekawość kiedyś wyrządzi mi niezłe kuku ale jakby ktoś dał mi szklankę z ludzkim mlekiem pewnie bym chociaż łyk spróbowała. Ale nie zwracajcie na mnie uwagi, jakby ktoś dał mi do spróbowania dobrze wysmażonego i przyprawionego skorpiona pewnie też bym spróbowała.[/QUOTE]

W sumie pijemy krowie mleko, a to mniej dla nas naturalne niż ludzkie.
Nie licząc wszystkich reklam opłaconych przez przemysł mleczarski, które to reklamy twierdzą że dla człowieka pokarm nr to mleko właśnie.

Zresztą po tym jak próbowałam przełknąć colostrum w proszku jestem gotowa na wiele

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:26   #1053
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
łoł, przeczytałam pierwsze 10 postów, ale po tekstach Hultaja sobie odpuszczę- a powinnam się przyzwyczaić do Jej dziwnych poglądów
No, pamiętam jak założyłam wątek o alkoholu, i napisałam, że piję około 2 piw miesięcznie. Stwierdziła, że jestem uzależniona, bo w ciągu roku to daje AŻ 24 PIWA!
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:31   #1054
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
No, pamiętam jak założyłam wątek o alkoholu, i napisałam, że piję około 2 piw miesięcznie. Stwierdziła, że jestem uzależniona, bo w ciągu roku to daje AŻ 24 PIWA!
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:34   #1055
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Jasne, ze modlić sie jest przyjemniej gdy modlitwa przybiera 'atrakcyjniejsza' forme. Zwykle to wierni zajmują sie oprawa mszy. Komuś nudno to moze sie włączyć w uatrakcyjnienia.
Mi nudno w kościele nie jest, bo bez względu na to czy msza jest śpiewana czy recytowana coś z niej wynoszą; i nie przychodzę do kościoła w ramach rozrywki.
Co nie znaczy, że nie mogła by być lepiej prowadzona. Nie chodzi o rozrywkę tylko przyswajalność.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:39   #1056
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:

mnie zawsze irytowało, że nasza religia jest taka smutna. No jak patrzę na gospel i te msze, gdzie jest radość, śpiew, taniec itd, gdzie mówią "tak, jezus umarł, ale tak naprawdę żyje, jest obok, połączysz się z nim po śmierci, będziesz szczęśliwy, ale ciesz się życiem, bo umarł dla twojego zbawienia" a potem na nasze kościoły gdzie jest "jezus umarł za nasze grzechy, umarł i jest, patrzy na ciebie i płacze, bo grzeszysz, twoje życie dobiegnie końca bardzo szybko, rób wszystko żeby żyć zgodnie z kościołem, bo inaczej pójdziesz do piekła" to po prostu... niebo a ziemia. Nasze msze są strasznie smutne, ja się nie dziwię, że kościół ma coraz mniej wiernych. Skoro idę do kościoła i mi się wmawia, że jezus umarł przeze mnie i jeśli nie będę dobra to pójdę do piekła się smażyć...
Ja swego czasu byłam wierząca- fakt, że w podstawówce. I nawet te msze dla dzieci bywały nudne. A jak byłam u babci i szłam z nią na 12 czy 18 to mimo szczerych chęci mi się nudziło.
Te wszystkie przemowy monotonnym głosem, językiem takim, że brzmi mądrze ale nie wiadomo o co chodzi(podobnie są często pisane wypowiedzi na fronda.pl). Może kościół jest tylko dla szlachty, nie dla proletariatu.

I to całe nazewnictwo- jego ekscelencja; te wszystkie za bogate szaty.
Już nie wspomnę o tych pieśniach, zupełnie bez melodii, do tego śpiewanych zawsze smutno.

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Jasne, ze modlić sie jest przyjemniej gdy modlitwa przybiera 'atrakcyjniejsza' forme. Zwykle to wierni zajmują sie oprawa mszy. Komuś nudno to moze sie włączyć w uatrakcyjnienia.
Mi nudno w kościele nie jest, bo bez względu na to czy msza jest śpiewana czy recytowana coś z niej wynoszą; i nie przychodzę do kościoła w ramach rozrywki.
Ale gdybym chodziła do kościoła to chciałabym jednak usłyszeć na kazaniu coś co mnie natchnie do przemyśleń i zmiany. Czego będzie chciało się słuchać i co zapamiętam, a nie zapomnę 5 min po wyjściu.

Cytat:
sa juz szczepionki na odpieluszkowe zapalenie mozgu?
Jest pomysł na zostanie miliarderem!

Cytat:
Wybaczcie ,ale ,,odpieluszkowe zapalenie mózgu" jest idiotycznym określeniem używanym ,najczęściej przez bezdzietnych,niepotrafiąc ych zrozumieć praw rządzących światem rodziców. Wszystkim przeszkadzają kobiety w ciąży (o zgrozo-miejsce trzeba zwolnić),matki z wózkami (jak mogą się rozpychać na chodniku),matki karmiące piersią w miejscach publicznych (obrzydliwe-a fe),matki wstawiające zdjecia swoich dzieci na fb ,nk itp.-już naprawdę flaki mi się przewracają jak słyszę nowe utyskiwania:/
Czyli tradycyjne- nie masz dzieci= nic nie wiesz.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2013-10-20 o 18:53
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:58   #1057
rickybobby
Wtajemniczenie

Dziwi i wkurza(zeby nie powiedzieć dosadniej)-nie odbieranie,nie oddzwanianie,nie odpisywanie na smsy.Nie wiem po co niektórym osobom telefon,zobaczy taka gapa,że ktoś dzwonił,ale nie oddzwoni,bo "jak ktos coś chce to jeszcze raz zadzwoni",a potem rzuci telefon w kąt,do torebki i próbuj szcześcia dalej.Wystarczyłoby puscić sygnał,wtedy wiadomo,że teraz mozna dzwonić,niestety z takimi ludźmi wszystko proste staje sie trudne.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 19:04   #1058
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
Dziwi i wkurza(zeby nie powiedzieć dosadniej)-nie odbieranie,nie oddzwanianie,nie odpisywanie na smsy.Nie wiem po co niektórym osobom telefon,zobaczy taka gapa,że ktoś dzwonił,ale nie oddzwoni,bo "jak ktos coś chce to jeszcze raz zadzwoni",a potem rzuci telefon w kąt,do torebki i próbuj szcześcia dalej.Wystarczyłoby puscić sygnał,wtedy wiadomo,że teraz mozna dzwonić,niestety z takimi ludźmi wszystko proste staje sie trudne.

tak, do momentu kiedy ktoś nie bombarduje ciebie telefonami o nowym lakierze do paznokci, odcinku serialu, nowym ciuchu, ploteczkach i milionie innych rzeczy o których nie masz czasu słuchać. A odebrany gada, gada i gada.

Tak mam osoby do których nie oddzwaniam, bo szanuje mój czas i spokój.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 19:11   #1059
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
tak, do momentu kiedy ktoś nie bombarduje ciebie telefonami o nowym lakierze do paznokci, odcinku serialu, nowym ciuchu, ploteczkach i milionie innych rzeczy o których nie masz czasu słuchać. A odebrany gada, gada i gada.

WiadomixChodzi mi o kontakt w konkretnych sprawach.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 19:26   #1060
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Oj tak
Odechciało mi się czytać

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 19:27   #1061
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
mnie zawsze irytowało, że nasza religia jest taka smutna. No jak patrzę na gospel i te msze, gdzie jest radość, śpiew, taniec itd, gdzie mówią "tak, jezus umarł, ale tak naprawdę żyje, jest obok, połączysz się z nim po śmierci, będziesz szczęśliwy, ale ciesz się życiem, bo umarł dla twojego zbawienia" a potem na nasze kościoły gdzie jest "jezus umarł za nasze grzechy, umarł i jest, patrzy na ciebie i płacze, bo grzeszysz, twoje życie dobiegnie końca bardzo szybko, rób wszystko żeby żyć zgodnie z kościołem, bo inaczej pójdziesz do piekła" to po prostu... niebo a ziemia. Nasze msze są strasznie smutne, ja się nie dziwię, że kościół ma coraz mniej wiernych. Skoro idę do kościoła i mi się wmawia, że jezus umarł przeze mnie i jeśli nie będę dobra to pójdę do piekła się smażyć...
Ło matko Jak to przeczytałam to aż się bać zaczęłam
Jednak cieszę się, że jestem takim tam sobie luterkiem, mam w parafii nabożeństwa młodzieżowe, a dla dzieci szkółki niedzielne, gdzie można dzieciaka zostawić.

Aleee skoro już się przewinął temat mamuś z dziećmi to znów wyrażę swoje ogromne oburzenie i złość na swoją prorodzinną uczelnię Koleżanka pracuje. W księgarni, inna w przedszkolu (czyli w zawodzie). Muszą być na każdych zajęciach, jak nie, to mogą przyjść do zaocznych zrealizować to co my robimy na ćwiczeniach, bo tak i już. Inna ma dziecko. W czwartek obwieściła nam radośnie, że dogadała się z wykładowcami, że na ćwiczenia chodzić nie musi. Tylko raz w miesiącu ma przyjść i "zdać" jakieś zagadnienie. Do egzaminów będzie tak samo dopuszczona. Nadzieję przywracają mi jeszcze wykładowcy tacy jak pani ze środowiska, która rzuciła wprost, że ona dziecka nie traktuje jako taryfy ulgowej i obecność musi być na każdych zajęciach. Jak nie ma to jest czas dwóch tygodni żeby ją odrobić.
A już całkowitym hitem dla mnie było jak dziewczyna z roku przez cały pierwszy tydzień chodziła ze swoją czteroletnią córeczką na zajęcia. Nie dlatego, że nie miała jej z kim zostawić, bo drugie dziecko było z tatą. Dlatego, żeby mieć mocny argument o nieobecnościach.
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 20:17   #1062
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Pamiętam to i bardzo się ciesze, że udaje Ci się czasem wyjść z ciągu, żeby napisać coś na Wizażu

Zdziwiło mnie dzisiaj na Wizażu stwierdzenie, że pole dance = striptiz.

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 20:26   #1063
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
No coz, mnie uznala prawie za frajerke, bo ucze dziecko, ze nie wolno przechodzic na czerwonym swietle i sama stosuje sie do tej zasady nawet wtedy, gdy ide bez syna. Bo o zgrozo czekam na zielone mimo tego, ze nic nie jedzie Juz nie chcialo mi sie tlumaczyc, ze pracujac w szpitalu widywalam polamancow, ktorzy sie tlumaczyli, ze auto pojawilo sie znikad, taki cud drogowy

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2013-10-20, 20:29   #1064
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość

witam w klubie

też mam obecnie jedną, konkretną osobę, od której odbieram jedno na dziesięć połączeń. Po prostu wiem, jak to się skończy - wysłucham litanię na kolezanki z pracy, na rodziców, na rodzeństwo, na sąsiadów, poznam listę zakupów z ostatniego tygodnia itp
Na każde moje "Muszę już kończyć" słyszę: "to ja ci jeszcze tylko powiem...' i takie "jeszcze tylko" trwa zwykle kilkanaście minut

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość

Zdziwiło mnie dzisiaj na Wizażu stwierdzenie, że pole dance = striptiz.
weeeeeeeee
Stary 2013-10-20, 21:41   #1065
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
też mam obecnie jedną, konkretną osobę, od której odbieram jedno na dziesięć połączeń. Po prostu wiem, jak to się skończy - wysłucham litanię na kolezanki z pracy, na rodziców, na rodzeństwo, na sąsiadów, poznam listę zakupów z ostatniego tygodnia itp
Na każde moje "Muszę już kończyć" słyszę: "to ja ci jeszcze tylko powiem...' i takie "jeszcze tylko" trwa zwykle kilkanaście minut
Obecnie? Bo wiem, że taką miałaś, tę samą co ja ale to niemożliwe żeby ona była obecnie

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Dziwi mnie i smuci, że w Ikei można kupić komplet poszwa na kołdrę i poszwa na poduszkę, tylko jedną. Jedna poszewka na poduszkę w komplecie, no wtf
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:43   #1066
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Dziwi mnie i smuci, że w Ikei można kupić komplet poszwa na kołdrę i poszwa na poduszkę, tylko jedną. Jedna poszewka na poduszkę w komplecie, no wtf
Dla samotnych. Żeby im smutno nie było.
Stary 2013-10-20, 21:51   #1067
201604191001
Konto usunięte

Ale ja singiel, śpię przeważnie sama a mam łóżko dwuosobowe i poczebujem dwóch poduszek bo inaczej to nieestetycznie wygląda
Stary 2013-10-20, 21:57   #1068
201604200942
Konto usunięte

ja mam poduszki, ale na nich w ogóle nie śpię
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:59   #1069
Duszaniola
Wtajemniczenie

Dziwi mnie ten wątek o dzieciach w kościele i twierdzenie, że Autorka chyba nie wie, po co poszła do kościoła, skoro jej wrzeszczenie dzieci przeszkadza. Ogólnie dziwi mnie, że jak się narzeka, że dziecko jest niegrzeczne/wrzeszczy to się uchodzi za nieczułego potwora, któremu wszystko przeszkadza.

A poza tym dziwi mnie moja mama. Niby strasznie o nas dba i się martwi, a jak przyjechałam ostatnio do domu i mówię, że coli nie będę piła, bo mi lekarka kazała przejść na dietę niskowęglowodanową, żebym tyle nie słabła, to mi mówi "no weź, wszystko jest dla ludzi, pij pij". Totalnie tego nie rozumiem, po lekarzach łazić dobrze, tabletki jeść dobrze, ale zdrowa dieta to już źle.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 22:05   #1070
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja singiel, śpię przeważnie sama a mam łóżko dwuosobowe i poczebujem dwóch poduszek bo inaczej to nieestetycznie wygląda
Ale som inne sklepy, nie tylko ikea. I som komplety pełnokompletowe.
Stary 2013-10-20, 22:09   #1071
201604200942
Konto usunięte

pewnie się powtórzę, ale dziwi mnie zaglądanie/wypowiadanie się w tematach tylko po to by kogoś wyśmiać.
Nie mam dzieci, więc po co mam zaglądać na mamę z klasą. Nie jestem zaręczona, więc nie interesuje mnie wątek PM-ek 2030.

Rozumiem, wolność słowa i te sprawy, ale po co tracić czas i nerwy na takie coś?

Kiedyś był tu wątek dotyczący spowiedzi, oczywiście spora część postów była "nie chodzę do kościoła". No fajnie, naprawdę cudownie, ale co to wnosi do tematu?

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2013-10-20 o 22:14
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 22:14   #1072
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Ale som inne sklepy, nie tylko ikea. I som komplety pełnokompletowe.
Ale Ikea ma ładne I mam kołdry Ikei więc wymiarowo mi ich pasują. Tak bardzo smutno
Stary 2013-10-20, 22:16   #1073
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ikea ma ładne I mam kołdry Ikei więc wymiarowo mi ich pasują. Tak bardzo smutno
Kup sobie dwa takie same komplety. Jak Ci się zaplami któraś część, to rach ciach i zmienisz zanim wyschnie po praniu. Jestem genialna!
Stary 2013-10-20, 22:20   #1074
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
No coz, mnie uznala prawie za frajerke, bo ucze dziecko, ze nie wolno przechodzic na czerwonym swietle i sama stosuje sie do tej zasady nawet wtedy, gdy ide bez syna. Bo o zgrozo czekam na zielone mimo tego, ze nic nie jedzie Juz nie chcialo mi sie tlumaczyc, ze pracujac w szpitalu widywalam polamancow, ktorzy sie tlumaczyli, ze auto pojawilo sie znikad, taki cud drogowy
U mnie światła palą się tak krótko, że czasem przebiegam w ostatniej chwili, bo bym marnowała mnóstwo czasu przez powaloną sygnalizację wymyśloną chyba przez ludzi, którzy do pracy latają na jednorożcach i nigdy nie mieli okazji swoich pomysłów obejrzeć w praktyce. Ale nie powiedziałabym, że takie przełażenie ,,bo nic nie jedzie" to objaw sprytu, zwłaszcza w Polsce, gdzie można za to dostać mandat.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 22:26   #1075
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
U mnie światła palą się tak krótko, że czasem przebiegam w ostatniej chwili, bo bym marnowała mnóstwo czasu przez powaloną sygnalizację wymyśloną chyba przez ludzi, którzy do pracy latają na jednorożcach i nigdy nie mieli okazji swoich pomysłów obejrzeć w praktyce. Ale nie powiedziałabym, że takie przełażenie ,,bo nic nie jedzie" to objaw sprytu, zwłaszcza w Polsce, gdzie można za to dostać mandat.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja wiem na których skrzyżowaniach palą się krótko i albo prawie biegnę, żeby zdążyć przejść, albo jak mam lenia to idę wolno i stoję w połowie- mówię teraz o przejściach dwuetapowych
Zresztą byłabym hipokrytką wmawiając dziecku, że nie wolno przechodzić na czerwonym i jednocześnie robiąc to jak idę bez niego

Stary 2013-10-20, 22:40   #1076
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Pamiętam to i bardzo się ciesze, że udaje Ci się czasem wyjść z ciągu, żeby napisać coś na Wizażu
Powoli, małymi kroczkami ale wychodzę z tego alkoholizmu!
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 22:43   #1077
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
A to dziwne. Alkoholikiem jest się całe szycie.
Stary 2013-10-20, 22:53   #1078
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Zeszłaś do jednego piwa w miesiącu?

Stary 2013-10-20, 23:32   #1079
Black_Rose
Zadomowienie

GG do Black_Rose

Mnie dziwi, ze w XXI wieku, w epoce pelnej telefoni komorkowej wciaz miewam niezapowiedzianych gosci np o godz 13 w weekend siedzacych jak gdyby nigdy nic do 22 pod pretekstem "o, akurat przechodziłam/łem" i tak co tydzien, lub nawet kilka razy w tyg, albo w sb z powtorką w ndz. A jak sie gleboko zastanowisz, to na ich chacie bylas moze 4 razy w roku, i jesli raz bez zapowiedzi, to nieszczegolnie mile widzianym
Poza tym dziwia mnie matki malych dzieci, ktore Cie odwiedzaja, upijaja sie i pytaja czy moga liczyc na Twoja pomoc w opiece nad dzieckiem, bo nie bardzo juz sa w stanie.
Ogolnie zazwyczaj przychodza sie do Ciebie naj...c, niszcza Twoje meble, bo szalenstwu nie ma konca, tluka Twoje szklanki, a gdy jestes u nich, to pijesz kawe lub herbate, a potem slyszysz, ze Ty i caly Twoj dom to melina...

Edytowane przez Black_Rose
Czas edycji: 2013-10-20 o 23:34
Black_Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 23:39   #1080
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Black_Rose Pokaż wiadomość
Mnie dziwi, ze w XXI wieku, w epoce pelnej telefoni komorkowej wciaz miewam niezapowiedzianych gosci np o godz 13 w weekend siedzacych jak gdyby nigdy nic do 22 pod pretekstem "o, akurat przechodziłam/łem" i tak co tydzien, lub nawet kilka razy w tyg, albo w sb z powtorką w ndz. A jak sie gleboko zastanowisz, to na ich chacie bylas moze 4 razy w roku, i jesli raz bez zapowiedzi, to nieszczegolnie mile widzianym
Poza tym dziwia mnie matki malych dzieci, ktore Cie odwiedzaja, upijaja sie i pytaja czy moga liczyc na Twoja pomoc w opiece nad dzieckiem, bo nie bardzo juz sa w stanie.
Ogolnie zazwyczaj przychodza sie do Ciebie naj...c, niszcza Twoje meble, bo szalenstwu nie ma konca, tluka Twoje szklanki, a gdy jestes u nich, to pijesz kawe lub herbate, a potem slyszysz, ze Ty i caly Twoj dom to melina...
Nie obraź się, ale chyba pora dokonać selekcji znajomych. Czasami lepiej jest ich mieć mniej, ale nieco wyższej klasy. Rozumiem, że pewne rzeczy nieraz wychodzą po jakimś czasie, ale uważam, że jeśli coś staje się regułą, a nie jednostkowym zachowaniem, to szkoda się męczyć z tego typu znajomymi.

Zresztą sama tak pisze, a mam problem, żeby w końcu definitywnie zerwać kontakty z 2 toksycznymi kolegami Muszę się wziać za siebie.
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości