|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Znalazłam skuteczny sposób na wypadanie włosów cz.II
Cytat:
Ja bym poszła w piątek ![]() Cytat:
Moja mama próbowała wierzbownicy i zaczęła puchnąć w oczach, też jest w tym momencie (jak dobrze że z nią nie mieszkam ![]() MM stosowałaś może czerwoną koniczynę? Milax, witam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Rozeznanie
|
Stosuję koniczynę cały czas czy jest efekt? Czasami mam wrażenie, że to wszystko to jedną wielka ściema. Jestem przed @ i nastrój mi padł
![]() Wierzbownica na mnie działa bardzo ok, może trochę skórę mi wysuszyła, ale za to włosy się mniej przetłuszczają
![]() - , -magnez B6, kerabione booster, kolagen -pielęgnacja włosów: kosmetyki Monat, farba Biokap delicato https://www.instagram.com/fioletowa_nessie/ ![]() ![]() Edytowane przez MM-1968 Czas edycji: 2013-10-17 o 06:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Czekam panienki na kolejne opinie o palmie ze strefy cienia, no i ten namiar na fryzjerkę dla liniejących w W-wie lub okolicach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4746 |
Raczkowanie
|
Witaj, Milax
Ja również jestem z interesującej Cię grupy wiekowej (mam 42 lata). Palmę biorę około 8 miesięcy, przy czym ostatnie cztery brałam dawkę 320mg (sterko), wcześniej były dawki 160mg (Prostatan) i jedno opakowanie Prostenalu (od którego wszystko się zaczęło ![]() Kiedy trafiłam na forum byłam przypadkiem osoby, która wyłysiała bez wypadania włosów. A poważnie, wypadało mi ich bardzo niewiele, ale jak się okazało nie miałam odrostu. Wrażenia z palmy - większy, jędrniejszy biust, gładsza skóra, regularne miesiączki (co do dnia i godziny). Nic negatywnego, typu uderzenia gorąca, czy kołatanie serca u mnie nie wystąpiło. Na początku kuracji robiłam badanie testosteronu, wyszedł mi pośrodku normy. Po kilku miesiącach brania palmy zrobiłam ponowne badanie - testosteron trochę mi spadł. Wrażenia włosowe - jest niewielki odrost, ale nie tak spektakularny jak u Dobrejrady. Może jestem zbyt łysa i musi upłynąć więcej czasu, żeby odrost pokrył moją łysą czaszkę ![]() W związku z tym w tym miesiącu odstawię palmę i będę obserwować ofekty. Powiedzcie mi, od czego zależy, że łysa czaszka się tak świeci. Czasami mam normalną skórę i prześwity nie są tak widoczne. A czasami mam taki błysk, jak przypakowani faceci z siłowni, z łysą czaszkę, bez szyi ![]()
#4747 |
Przyczajenie
|
Hej Anna, co do "lśnienia" - nie mam pojęcia skąd ten efekt ale pogdybam. Skoro palma likwiduje przetłuszczanie podobnie jak liczne specyfiki na linienie (wcierki w większości wypadków tak), to być może masz przesuszoną, napiętą skórę. A taka może się świecić, bardzo rzadko ale zdarzało mi się to na twarzy po źle dobranych maseczkach oczyszczjących. Również moje przesuszone łydki zanim zaczną wyglądać jak wyschnięte afrykańskie bajoro, tak właśnie się świecą. Może musisz zadbać o nawilżenie skóry - kwas hialuronowy, glut z siemienia lnianego (troszkę też natłuszcza ale tylko jednorazowo, a włosy - bajka - po niczym nie miałam takiego połysku).
Co do twojej kuracji: co działo się z twoim cyklem zanim zaczęłaś stosować palmę? Miałaś już objawy menopauzalne czy inne sygnały świadczące o rozregulowaniu hormonalnym? Piszesz o sprawdzanym przed i po palmie poziomie testo. A jak w badaniach wypadły twoje estrogeny i hormony tarczycy (bo przypuszczam, że sprawdzałaś i to na okoliczność utraty owłosienia) Edytowane przez milax Czas edycji: 2013-10-17 o 11:23 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hormony mam w porządku, tarczycę również. Wychodzi na to, że mam najgorszy możliwy typ łysienia czyli z nadwrażliwości na DHT. Nie mogę powiedzieć, że miałam rozregulowany okres, ale był to przedział m 27dc a 33dc, a teraz mam 31dc miesiąc w miesiąc. Aha, okres mniej obfity i bezbolesny.
![]() |
#4749 |
Przyczajenie
|
Anna moja droga, cykl miałaś - umówmy się - regularny, hormony w normie. To ja bardzo przepraszam ale ty nie jesteś grupa docelowa dla moich pytań
![]() ![]() Anna, a wcierałaś napar z korzenia pokrzywy oraz kozieradkę? Ja też myłam włosy codziennie, a pierwszym skutkiem (i to już po dwóch tygodniach) ww. wcierek było zdecydowane zmniejszenie przetłuszczania przy braku problemów ze skórą (fakt, nawilżam). Teraz myję co 3 dni ![]() Edytowane przez milax Czas edycji: 2013-10-17 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po jakim czasie stosowania zauważyłaś efekt "podsuszenia" skóry głowy? Mam nawilżacze typu cerkogel10 i Emolium żel na suchą skórę głowy, ale mogę to zastosować tylko na wieczór, kiedy nie spodziewam się gości ani nigdzie nie wychodzę ![]() Ostatnio też zaczęłam stosować Tulsi (zioło hinduskie) na zaburzoną równowagę nawilżenia skóry głowy. Przy czym nie dodaję innych ziół ani maski, mieszam proszek tylko z wodą i ... wydaje mi się, że jest ciut lepiej ![]()
![]() |
#4751 |
Przyczajenie
|
4 i 21 dzień cyklu. Sama tak robiłam na skierowanie od dermatologa
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Przyczajenie
|
Anna Niewyjściowe włosy po kozieradce
![]() Jak pisałam, mnie kozieradka i korzeń pokrzywy pomogły na tłustości w dwa tygodnie. No to nie wiem co jeszcze poradzić ![]() ![]() Edytowane przez milax Czas edycji: 2013-10-17 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Rozeznanie
|
masz na myśli prolaktynę? mnie każdy gin inaczej mówił, miałam trzy badania, każde w innym okresie cyklu, ale też wyniki nie różniły się znacząco. A tak z ciekawości, Ty jaki masz poziom?
Laski, chciałam Wam pokazać pewnego bloga, w którym ze szczegółami babka opisuje mechanizm 'naczyń połączonych' w naszym ciele i jaki wpływ na to ma nasz tryb życia i dieta. O tym było tutaj dużo, ale temat nigdy nie jest wyczerpany. Moim zdaniem jest świetna, ale w niektórych momentach mnie przeraża. Ale myślę że warto zajrzeć, szczególnie gdy mamy w perspektywie długotrwałe przyjmowanie leków, tabletek anty i innych. Niejednokrotnie wspominała też o palmie. http://www.tlustezycie.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz, Twój patent na dodawanie spiruliny do masek jest świetny! Włosy później cudowne i czacha tak nie świeci. Dzięki ![]() ![]() Tak poza tematem - byłam dzisiaj w Ross i nabyłam ten dezodorant w kamieniu, Crystal (był w promocji ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() Ja nie mam żadnej stylizacji ![]()
![]() |
#4755 |
Raczkowanie
|
Jest mi dzisiaj bardzo źle. Przepraszam, że akurat do Was te słowa kieruję...ale bardzo źle czuję się z tymi cholernymi prześwitami. Niekobieca jestem. Zaczynam mieć problemy z wychodzeniem do ludzi.
![]() |
#4756 |
Przyczajenie
|
tak, nie mam teraz wyników swoich w mieszkaniu. Zostawiłam je w domu. Jak będę je miała w ndz to napiszę co i jak
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Rozeznanie
|
nic ja sie umowilam w 8 dc i ide w 21 dc, tylko zastanawiam sie czy jest sens badac DHT ?? Badania mam darmowe wiec zastanawiam sie czy go wpisac na liste a jesli tak to najlepiej w 8 czy w 21 ??
WEWNĘTRZNIE : - olej lniany - olej z pestek dyni - reszta dojdzie ![]() ZEWNĘTRZNIE : - olej z pestek dyni - olej musztardowy z papryczka - szampon cebulowy ![]() - i tutaj też będzie więcej ![]() == ODZYSKAĆ WŁOSISKA== ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Rozeznanie
|
To znów ja, obiecałam napisać co i jak tym razem już po wizycie w szpitalu, jeszcze nie mam wszystkich wyników ale wstępne rozpoznanie już jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Przyczajenie
|
Cześć kobitki, jak niedziela, już po spacerku i rosołku? U mnie niedziela islamska czyli w turbanie. Mam na głowie: wtartą rano wcierkę z kozieradki, po jakimś czasie dołożony glut z siemienia i olej z korzenia łopianu (a w zasadzie rosyjską mieszankę olejową na bazie oleju łopianowego z dodatkiem żeńszenia, rumianku, głogu, soi i czegoś tam jeszcze).
Siędę i ciągle czekam na waszą pomoc, a tu cisza... Kilka postów wyżej ładnie prosiłam wszystkie łysiejące łebki z W-awy i okolic by pochwaliły się fryzjerkami, które znają się na cięciu tak kich problematycznych włosów. I co? Żadna nie znalazła takiej mistrzyni? Dziewczyny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Wtajemniczenie
|
Tutaj macie link, w którym chirurg od włosów tłumaczy różnicę między łysieniem telohenowym i anaganowym. Mówi, że telogen chroniczny trwa latami i nie ma wyraźnej przyczyny wypadania. Mówi też, ze pomóc może żelazo, ale trzeba dobićdo męskich norm + minoxidil. Przypuszczam, że większość z nas cierpi na telogen, zwykły lub przewlekły.
W zwykłym telogenie częsą przyczyną są gorączki i TO JEST O MNIE. Infekcje zabiły moje włosy! http://www.youtube.com/watch?v=04-icPav_KU Dodatkowo twierdzi też, ze to prawdziwe AGA z nadwrażliwości zaczyna się wcześnie i nie ma zwiększonego wypadania, a i tak po paru latach jest się łysym. Antuanetta --> jak Ci włosy lecą, to mają białą kuleczkę na końcu?
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam prośbę, czy któraś z Was używa czegoś w rodzaju zasypki na włosy, może toppik, proszę o radę który najlepiej sprawdzony i namiary na sklep w Polsce.....będę baaardzo wdzięczna ![]() Edytowane przez Ewikk96 Czas edycji: 2013-10-21 o 01:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Od kilku lat używam nanogenu. Próbowałam illusionu ale porównania nie ma. Na moje prześwity tylko nanogen i już nie eksperymentuje z niczym innym. Kupuje przez internet. Sklep w wyszukiwarce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Rozeznanie
|
Marysiu, moje wypadnięte włosy nie mają żadnej białej kuleczki, a dlaczego pytasz??? Przez wiele miesięcy myślałam, że one się po prostu łamią.
Z drugiej strony to niesamowite jak antykoncepcja zmniejszyła mi wypadanie, dziś pierwsza kuracja z osoczem. Marysiu, na telogen minoksidyl, tak piszą ale mi nadal babka każe się trzymać od niego z daleka, bo bym wyłysiała na raz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Raczkowanie
|
Mam prośbę, czy któraś z Was używa czegoś w rodzaju zasypki na włosy, może toppik, proszę o radę który najlepiej sprawdzony i namiary na sklep w Polsce.....będę baaardzo wdzięczna
![]() Ewikk, ja używam Hair-Tek. Jako "krakowska kutwa" skusiłam się na ten preparat, bo jest jednym z najtańszych (za 56g zapłaciłam ok. 100zł z dostawą). Ale nie pokrywa idealnie mojej łysiny, podobno to kwestia jakości preparatu, a nie rozmiaru spustoszeń na mojej głowie ![]() ![]() Gaya, jak wrażenia po Folligain? Antuanetta, już kiedyś miałam Cię spytać o melatoninę. Kto Ci to "zapisał" i co melatonina ma czynić dla włosów? Kilka lat temu miała problemy z bezsennością, i zażywałam Melatoninę 5mg właśnie na sen (bez rezultatu!). Sailor, przejrzałam polecanego bloga. Niektóre rzeczy ciekawe, niektóre dyskusyjne. W każdym razie zrobiłam niektóre z testów - wg nich nie mam już nadnerczy ![]()
#4766 |
Rozeznanie
|
Ania melatonina wydłuża fazę anagenu, mam ją brać z przepisu mojej dermatolog, w internecie znalazłam, że melatoniną leczy się łysienie psów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Rozeznanie
|
Powiem tak - najpierw o oenobiolu: jakieś 4 miesiące temu zaczęłam brać systematycznie oenobiol. Wcześniej też brałam, ale co najwyżej miesiąc a potem co innego. Włosy leciały niesamowicie. Brałam oenobiol wytrwale przez 3 miesiące. Nie dość, że rzadkie to jeszcze wypadały, zwłaszcza przez 2 miesiące. Po 3 miesiącach stosowania oenobiolu stwierdzam, iż mimo tych powypadanych stan zdecydowanie się polepszył. Po 3 miesiącach wypadają normalnie, prześwity na czubku są, ale porównując zdjęcia są jakby mniejsze. Wrzucę fotki wkrótce dla obiektywnego porównania. Dużo baby hair. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy też może oenobiol czy coś zupełnie innego, o czego wpływie w chwili obecnej nie mam nawet pojęcia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie, "byle coś ruszyło" ![]() ![]()
![]() |
#4769 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja przed chwilą dzwoniłam do Kliniki Endokrynologicznej w Katowicach, dostałam skierowanie tam na diagnostykę wpn nieklasycznego ![]() W dodatku lekarz stwierdził hiperinsulinemie, więc mogę się domyślać czemu diety antygrzybowe tak dobrze na mnie działają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.