|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
I karmienie a ja padam na twarz.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#363 |
Wtajemniczenie
|
nie no rece opadaja moj tz to tez as nad asy - karmienie malego to mu mowie ze skoro nie spi to niech go nakarmi a ha szybko sie odciagne i pojde spac to ten karmi i gada do malego, chyba z 4 razy mu mowie zeby nic nie mowil bo jest noc i maly ma miec cicho ale gdzie tam no to mam teraz na rece marudera z oczami jak 5zl i wizje lulania go nie wiem ile bo sie rozbudzil a tz zadowolony z siebie zasnal
litosci czy oni sie pozamieniali rozumami z pchlami czy cos w tym stylu Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#364 |
Raczkowanie
|
Hej.
Cynamonka straszne konowaly sa w tym szpitalu dobrze ze ty jesteś taka kochana mamusia i pilnujesz bo inaczej nie wiadomo co by tam się dzialo. Trzymam kciuki żeby niunio jak najszybciej wydobrzał i moglibyście do domku wrocic ![]() Tak mi Justysie dziś wysypalo ze plakac mi się chce bo nie mam zielonego pojęcia od czego. Na buziuni często miała krostki i sucha skore, czasem na brzuszku się zdarzalo ale to dwa dni i sladu nie było a dzisiaj to masakra ![]() Policzki podbródek szyjka za uszkami caly brzuszek i placki na raczkach i nozkach ![]() Biedactwo moje..po kapaniu jak jeszcze jej nie ubrałam i plakala to to wszystko takie widoczne było ze az się przeraziłam. Alergia tylko od czego? Przypomnialam sobie migiem co jadlam nowego w ostatnich dniach i pamiętam ze buraczki i sos czosnkowy. Jak rano ja zobaczyłam to stwierdziłam ze może od proszku do prania i zrobiłam pranie w innym posuszylam uprasowalam i zobaczymy czy dalej ja będzie sypać. A tak apropo w jakim proszku pierzecie? Poczytalam na necie trochę o alergiach i dalej ciemna masa jestem bo chciałam wiedzieć jaka roznica jest miedzy alergia pokarmowa a kontaktowa i tyle wiem co teoria a jak rozroznic wysypke to bladego pojęcia nie mam.
#365 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja piore od początku w naszym proszku i mała dobrze na niego reaguje. Używam visir sensitiv. Ostatnio daje też płyn do płukania silan, ale chyba zrezygnuje. Nie ma wpływu na Mai skórę ale za mocno jak dla mnie pachnie. Wolę jak ubranka baaaardzo delikatnie pachną.
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mati także był alergikiem i do 2 roku miał wysypke na jednej raczce pod kolankami i na paluszkach oraz za uszami i to takie brzydkie było taka gruba skora się az robila i pekala ale mielismy masc ze sterydami i minelo po 2 roku. Ale w zyciu az tak go nie wysypalo jak niunie ![]()
![]() |
#367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
U mnie karmienie nr 2
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Konto usunięte
|
Sam bardzo mi przykro
![]() Mnie sie dziś spalił czajnik i teraz przygotowanie mleka trwa wieki... Rytm dnia zawalony, Artur poszedł spać o 22.. Karmienie nr 1. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Zadomowienie
|
Misiaczka, ja zawsze mowilam TZtowi co mi przeszkadza, ale tym razem po ostatniej sprzeczce w ogole nie reagowalam. Zazwyczaj bylam pierwsza, ktora wyciagala reke, a tym razem nic. On sam z siebie zaczal. Ja go wprawdzie poprosilam o spacer, bo musialam odpoczac, cala reszta to jego inicjatywa. Ciekawe na jak dlugo tego dobrego?
![]() Kejt, ![]() Tweed, Wam tez ![]() ![]() Samantha, przykro mi bardzo z powodu dziadka ![]() Rocky, super ze juz po przeprowadzce ![]() Tarribari, slodki Twoj synus i jaki powazny i dojrzaly ![]() Arrabiata, ja bym porozmawiala z TZ przede wszystkim aby nie zapraszal tak pozno znajomych, jezeli nie zadziala to przy wizycie im napomknac o tym aby nastepnym razem byli wczesniej. Wiem, ze w takich sytuacjach trudno cokolwiek z siebie wykrztusic ![]() ![]() Kathe, biedna Justynka, oby to nie byla alergia! ![]() Eve, cos Aleks chorowitek sie rozlozyl, niech juz zdrowieje ![]() Cynamonowa, co u Was? Jak przebiegla operacja i jak sie Adas czuje? Edziunio pospal az 5h po kapieli, chyba przez to ze wydoil mleczko az z dwoch piersi, a zawsze jada tylko z jednej. Taki byl bidulek przejedzony, ze ledwie sie ruszal i odrazu odplynal ![]() ![]() My po 1 karmieniu, czekam az Edziu odbije i dalej idziemy spac. Bardzo prosimy dzis o kciuki, bo prawdopodobnie czekaja nas szczepienia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edziunio Edytowane przez jakierka Czas edycji: 2013-10-21 o 01:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
A moja z tego wiercenia i kręcenia znow sie obudziła.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ---------- Ja juz nie mam sił, Spać chce Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A propos zawijania, na Edzia dziala tylko wtedy gdy jest bardzo spiacy, dzieki opatuleniu nie przebudzal sie tak czesto. A od kilku dni juz spi swobodnie i poki co radzi sobie. Moze sprobuj ja zawinac jak bedzie spokojna i spiaca? Nie wiem co Ci doradzic. Ma charakter Sara i tyle ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
Może to brzuszek sama nie wiem.
Ale jeśli nawet to praca jelit to jak mam jej pomoc. Zwariuje chyba z tego niewyspania Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam noc dobroci dla rodzica - przerwa miedzy karmieniami 5h, czuje ze zyje...ciekawe czy to jednorazowa akcja
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 03:57 ---------- Poprzedni post napisano o 03:47 ---------- ale za to mam kupe jako dodatek do promocji czyli 2 w 1 a jak zaczne gnomka przebierac maly sie przebudzi i znow mnie czeka lulanie echhhhh Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#375 |
Zakorzenienie
|
U mnie znow karmienie.
Czyżby wszystkim dzieci spały że tu takie pustki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
1 karmienie. Wow, tak późno jeszcze nie było
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
Kejt fajnie masz
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Wtajemniczenie
|
moj nie spi...po przebraniu guga sobie w najlepsze i mnie zaczepia domagajac sie uwagi
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#379 |
Zakorzenienie
|
Mój tz ma teraz tydzień nocek.
Więc ja sama całą noc i cały ranek. A mój tz len to do 15 lubi pospać Za jakie grzechy grrrrr Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Zadomowienie
|
U nas 2 karmienie.
Domcia, a masz szanse odespac sobie w ciagu dnia? Jak Sara spi w dzien? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:40 ---------- Poprzedni post napisano o 04:37 ---------- Kiedyś marzyłam o 5 dzieci, potem chciałam mieć 3, a teraz juz nie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:41 ---------- Poprzedni post napisano o 04:40 ---------- O zaczynam bzdury o 4 nad ranem piepszyc. Sara na ramieniu, czekam aż beknie to ją odłoże Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-10-21 o 04:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz mam nadzieje na jeszcze jedno i koniec ![]() No u Ciebie zmeczenie robi swoje. Widzisz, jakby Sara lepiej znosila chuste moglabys pospac na wpolsiedzaco, ale wspominalas, ze ona przestala to lubic. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#383 |
Wtajemniczenie
|
domciatko uwierz mi ze za ok dwa lata to juz nie bedziesz pamietala jakie to meczace bylo
![]() czy mozna jakos dziecku przymocowac smoczek na dluzej niz pol minuty ? moze mi sie uda mojego pana uspic Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#384 |
Zakorzenienie
|
U nas trzecie karmienie choc nie wiem czy 6 rano zaliczac do nocnych karmien. Noc koszmarna bo Malgos od 2 do ok 3 kaslala. Co chwila. Strasznie mi jej zal. Za godz dzwonie do przychodni czy nas przyjma bo to druga noc z rzedu taka, nie wspimne p kaszlu w dzien.
A Ala chyba sie wyspala. O nie dam sie, jeszcze godzinke musimy pospac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-10-21 o 05:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Konto usunięte
|
Ja też Mela nie wiem, do której doby zaliczać to ranne karmienie. U nas drugie, zaraz biorę gościa na siebie i idziemy spać.
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
U nas drugie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#387 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze karmienie
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę, ja tak miałam wczoraj. Super
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
![]() Dzięki Wam Dziewczyny. Próbowałam Was nadrobić,ale to nie możliwe. Tak mi makabryczne głowa bolała, ze myślałam, ze mi mozg wypłynie do tego oczy bardzo. Mały dał w nocy popalic i wyszło wszystko w dzien. Tz mi bardzo pomógł. Widział, ze ja juz zwłoki jestem. Mimo, ze pracował do 3rano to jak mały po 4zjadl to sie nim zajął bo ja byłam zgon kompletny. Dzis tez wziął go o 20 jak mi głowa bolała i kazał mi iść spać. Przyszedł o 22 i mały glomodor na syrenie do cycka i byłam w szoku bo zjadł, powiercil sie,ale zasnął. Przez moj ból głowy odpuscilam kąpiel,ale nic mu nie bedzie. Teraz 2h spi i ja zaraz znów ide sie klade do niego. Jutro musze zadzwonić do mamy, a nie lubie gadać o takich rzeczach. No cóż nie chcem ale muszem ![]() W ogóle miałam dzis akcje karmienia na parkingu. Moj mały gnomus nie mógł poczekać. Tz był w sklepie tylko wziac jedna rzecz i juz wychodził,ale mały taka syrene odpalil, ze o jej. Ja szybko w auto i pojechałam w ciemne samotne miejsce i nakarmilam go. Jak wyjelam cycka to moj mały miał juz oczy zabójcy. I tylko chabdziu za tego cycka i jakby z miesiąc nie jadł ![]() Ja sie tylko rozgladalam po bokach czy nikt nie lazi,ale było juz ciemnawo wiec chyba nas nie było widać. Bo ja mam taka manie, ze mnie przez okno w domu widać i zawsze musze zasłaniać rolety jak sie rozbieram. Tz sie śmieje i mowi, ze tak kazdy siedzi w oknie z lornerka i czeka az Samantha sie rozbierze ![]() Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze dzieciaczki. Niech zdrowieja Aleks, Lilcia, Małgosia ![]() Jeśli kogoś pominelam to prosze o wybaczenie ![]() Pozdrawiam Was serdelecznie. Przesylam buziaczki i spadam spać bo nie wyrabiam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.