|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Rocky fajnie ze podoba wam sie w nowym miejscu
![]() Samanta przykro mi z powodu Twojego dziadka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#333 |
Zakorzenienie
|
Czarowniczka..przypomniało mi się...a gdzie wysyłasz Tż, ze teraz bedziesz taka samotna?
CYNAMONKI...jak sytuacja Kochani??? Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-10-20 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#334 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43351216]
Poza tym na rękach raz mi się wygina do przodu, raz do tyłu, normalnie czasami już nie wiem, czego on chce, chyba stanąć na nogi i iść na mecz :P[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() "Pełne mleka-na co czekasz?" ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Wtajemniczenie
|
hej bylam dzis na zakupach jupiii nie ma to jak odciagniecie mleka w kibelku echhh ale przynajmniej kupilam sobie dwie pary spadni - czy ja kiedys schudne? chyba jestem skazana na bycie grubasem :-(
choc obiecuje sobie ze jak skoncze karmic to wdroze dietke - mam nadzieje ze wytrwam Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#336 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43343833] Wszystko sie zgadza, u nas nawet bardzo podobnie jest, bo tz tez zawsze kąpal kiedys starszaka i. To byl ich czas... A teraz od jakiegos czasu maja super kontakt, wspolne zajecia i zainteresowania.. Ale ile razy ja sobie gardo zdzieralam i czasu przeznaczylam na to zeby go przekonac do spedzania czasu z wlasnym dzieckiem to masakra... Wkurzalo mnie to na maksa i dalej wkurza... W dodatku nie jest szczytem moich marzen guganie caly dzien do malucha i szczerze to dla mnie tez jest czesto mega nudne... Ale mam dziecko i bede to robic czy mi sie to bardzo podoba czy nie, a nie wypne sie na nie bo jestem zmeczona lub mi sie nie chce.. Nie jestem typem mamuski ktora uwielbia siedzenie w domu i przebywanie w towarzystwie niemowlaka... Slodkie to czasem jest, ale non stop to mozna świra momentami dostac... I super by bylo zeby ta druga osoba tez sie czasem zajela z wlasnej nieprzymuszonej woli dzieckiem... A nie ciagle gadac, przypominac, pouczac, tlumaczyc, opowiadac, prosic, kazac, opierdzielac.. Nosz kuźwa.. Ehhhh rozgadalam sie. ![]() [/QUOTE] dokładnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Misiaczka też widzę się dziś sponiewiera ![]() ![]() Ja mam straszną ochotę na małego drinka z sokiem kaktusowym i limonką ale już a późno ![]() Nie dam rady więcej nadrobić, bo TŻ już mnie nawołuje i nawołuje ![]() Jutro przyjeżdża do mnie mama na parę dni, bo TŻ znów pracuje na popołudniówki cały tydzień, a ja mam dość siedzenia samej z dzieckiem. A jutro mój Kuba kończy 3 miesiące ![]() Mój duży dzidziuś ![]() Dziś TŻ zrobił nam foto to wyszedł tam na serio jakby miał pół roczku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja tylko na sekundę. Padam na twarz głową mnie boli i oczy pieką
![]() Mam nadzieję, że wklucie centralne u Adasia sie powiodło. Surka, Eweeve - zdrowka dla maluchów! Twee jak po desperadosie? ![]() Sam, przykro mi z powodu dziadka ![]() Więcej nie pamiętam idę pod prysznic i kima. Jutro o 10:50 mamy usg bioder, wiec proszę o kciuki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Samantha
![]() Zmykam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#340 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() spoko zrobie alikowi kolejne pikne zdj to zmienie ![]() to zdrowko! chociaz ja juz nie mam do czego;d Cytat:
![]() no i dobrze zrobilas, czemu masz sama siedziec ![]() ![]() ![]() super, wlasnie trzezwieje ![]() ![]()
![]() |
#341 | |
Wtajemniczenie
|
Dobrze ci sie wydaje
![]() Cytat:
![]() Twój drink brzmi mega pysznie. Spróbuje kiedyś ![]() Wiecie co, chyba juz nie puszczę TZ samego z Maja. Jakos zła jestem na ta cała sytuacje z teściowa....
![]() ![]() |
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Elaine, na szczęście już zdrowa jestem. trzymało mnie tylko 3 dni.
Kejt, kciuki za jutrzejsze bioderka. Tweed, trzymaj się ciemnych włosów :P
#344 | |||||||
Zakorzenienie
|
Ona
![]() Balonikuzaciskam kciuki zeby Ci sie poukładało z Tzem i moco przytulam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie jadłam jeszcze fasolki ale bigos tak i Laura dobrze to zniosła.
![]() |
#345 | |
Zadomowienie
|
sam, przykro mi z powodu dziadka
![]() no ona zawsze oczekuje kłaniania się w pas i podziękowań nawet kiedy nie ma za co. Jak jeszcze w ciąży byłam to przyjechała i mówi, że coś mi na obiad przywiozła. Patrze a tu bułka cebulowa ![]() ![]() Witaj w klubie ![]() Cytat:
![]() Wypiłam karmi i strasznie mnie po nim suszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zaluje ze nie zrobilam sobie shandy'iego. nastepnym razem tak poszalejemy z tztem ![]() trzymam sie naturalekczyli ciemny blond/jasny braz ![]() ![]() ale mam gastro ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- W ogole zapomnialam wam sie pochwalic 2 bardzo istotnymi rzeczami: - alik konczy 7 tygodni ![]() -zmiescilam sie w spodnie sprzed ciazy, dzisiaj serio, serio, bez zadnych podrobek zapinanych na gumke ![]() ![]()
![]() |
#347 |
Wtajemniczenie
|
Arrabbiata- niezła tesciowa
![]() Rocky - nie było mydła :p Eveewe- zdrowka dla Aleksa! Biedactwo... ![]() Cynamonku- odezwij sie koniecznie ![]() Ide spac, mam nadzieje, ze do 1 chociaż pospie ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#348 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() zasnęła, ale kwękała dosyc długo, nic ja nie bolało to wiem ale marudziła okropnie, kilka podejsć do łóżeczka, wkońcu wziełam ja na klate, pielucha na oczy i po 20 minutach juz sie wyciszyla i spi słodko Cytat:
![]() Rocky: super, ze już macie chociaż jeden pokój, oby Wam sie tam dobrze mieszkało, no i jak trafiłąś na takich fajnych sąsiadów co?? moi sasiedzi ciagle sie interesuja dlaczego codziennie nie chodze na spacery z Zuzą (pytaja moją mame nie mnie), przecież z dzieckiem trzeba chodzic czy pogoda czy niepogoda- jakbym była z kosmosu i nie wiedziała, a to ze ja wychodze wtedy kiedy mała sąsiadka spi tego nie wiedzą, nie lubie ich i staram sie nie spacerować w tym czasie co oni, przewaznie ok 12 wybywam, normalnei jak ja spotkam to jej nagadam bo mam już dosyc ![]() jeszcze komuś miałamcośnapsiać ale zapomniałam co i komu |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Wtajemniczenie
|
skad WY wiecie kiedy sie zejda te miesnie???
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laura po ostatnim skoku nauczyła sie piszczeć az ciary człowieka przechodzą.... Cytat:
Cytat:
![]() a ze znajomymi-moze pod koniec tygodnia jakos sie odezwijcie do nich,zagadajcie co tam i jak tam i napomknijcie ze gdzies wyjezdzacie na weekend czy cosik takiego????? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() troche lipa z tym mydłem ![]() Nadrobiłam ![]() Dzis byłam u sąsiadki na obiedzie i kawce i bylismy z tzem swiadkami i ratownikami- w sytuacji jak kot wpadł do akwarium.Obsuneła sie źle załozona pokrywa bo on lubi sie na akwarium wygrzewac i kręci sie i wierci przez sen.Ale to małe akwarium wiec chłopak w szoku był ale moment sie od dna odbił i wyskoczył.W miedzyczasie juz biegliśmy go odławiac. Madi jutro cosik szkrobne w klubie.
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda mi tylko było opuszczac moją sąsiadke z wczesniejszego domku-ostatnio sie mocno zżyłysmy...ale bedziemy trzymac kontakt.Dzieli nas tylko 10 km ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Ide w kimeeeeeee.Dobranoc,słodk ich snów ![]()
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
A ja piję Fortunę miodową
![]() ![]() A to mój kąpielowy Ptyś http://instagram.com/p/fs5xOeN_Ux/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Marika (23 tc) ![]() Edytowane przez taribari Czas edycji: 2013-10-20 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dla ciebie Kejt też ![]() Jejku jaki u nas był płacz. Nic nie pomagało tak żałośnie płakała. Okazało się że bąki się nagromadzily w brzuszku. Pomogła ciepła woda i kołysanie na brzuszku u mnie na kolanach. Biedactwo ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Rocky z tym piszczeniem u nas to samo, już od dłuższego czasu jak jej sie coś nie podoba i marudzi to pisknie tak, że aż ciarki przechodza, mam nadzieję, ze jej to minie.
Swoja drogą to Zuza ostatnio tyle gada i tak głośno, ze aż sie boje co to bedzie za dwa-trzy m-ce ![]() ide spac, może po tych jazdach Zuza pośpi do 2-3 ? ![]() ![]() dobrej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Wtajemniczenie
|
cynamonku daj znac czy zrobili to wklucie :-(
pisz jak najczesciej ...mam nadzieje ze antybiotyki w koncu zaczna dzialac i wyjdziecie na prosta droge ktora zaprowadzi was do domku Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#356 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
U mnie 1 karmienie nocne, za☠☠☠iscie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Witam wieczorkiem
![]() Nacytowałam się, coś wcisnęłam i mi wszystko skasowało ![]() Byliśmy dzisiaj u moich rodziców na obiedzie. Postanowiłam iść z buta z wózkiem. 4km obwodnicą..cisnęłam jak szalona, byle Mały się nie zdążył obudzić ![]() ![]() ![]() ![]() Wróciliśmy po 18, wykąpaliśmy Małego, dość szybko zasnął.. wyprasowałam pościel przy "Must be..", przed chwilą zaliczyliśmy I karmienie ![]() Was też tak boli w krzyżu? u mnie z dnia na dzień gorzej.. masakra.. od noszenia Małego, schylania się do łóżeczka, podnoszenia.. kto mi sfinansuje nowy kręgosłup? ten jakiś felerny ![]() cynamonki ![]() surka, ev zdrówka dla Waszych maluszków ![]() Neni ![]() Sam przykro mi z powodu dziadka ![]() baloniku zachowanie Tżta karygodne ![]() Wiecie jakie chamstwo? idę sobie obwodnicą, schylam się do Małego w wózku.. słyszę trąbienie.. odruchowo zerkam na ulicę..myślę sobie, może jakiś znajomy.. jakiś kolo w audicy, nie znam... trąbił na moją wypiętą d.pę! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ola dzisiaj skończyła 3 miesiące ![]()
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
skylie
![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- tweed i dla Alika za 7 tygodni ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Kładę się..wszystko mnie boli od tego długiego marszo-biegu ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.