Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-20, 21:12   #4291
vacuity
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

Dopiero doczytałam... i jestem w wielkim szoku. Iwantyou99 gratuluję narodzin synka. Cieszę się, że z Wami dobrze. Przytulam ciepło
Stary 2013-10-20, 21:12   #4292
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość

Pokaże Wam zdjęcia mebli do pokoiku, o których pisałam
Bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
U nas też tylko toaleta zostaje, bo mamy podobną sytuację. Chyba że w ogóle przeniesiemy się z kąpielą do pokoju.
Teraz to szczerze mówiąc nie wiem jak zrobimy jeszcze. Ale Eryka kąpałam w pokoju,była to dla mnie wygodna opcja. Miałam wanienkę na stojaku koło łóżeczka z przewijakiem,wszystko pod ręką.

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość

Ja poki co nie mam czapek na wyjście a takich cienkich po kąpieli nie zamierzam stosować. W domu mam ciepło, w czasie kąpieli okna zamknięte a reczniki mają kapturki

Czapek po kąpieli też nie będę używać.
Na wyjście jakieś dwie mam nie takie mega grube,u nas raczej zim nie ma aż takich mroźnych,a i kombinezon ma kaptur.

A ja to pewnie nie będę mogła się doczekać kiedy mały dorosnie na tyle,żebym mogła go włożyć do jednej wanny z Erykiem i będą kąpać się razem
Stary 2013-10-20, 21:25   #4293
Akkma
Zadomowienie

Ja mam 24 czapeczki Wszystkie po 3 córkach mojej cioci Ona nie ogarniała tego co ma w szafie i przy każdej kupowała nowe, bo nie chciało jej się szukać .
Stary 2013-10-20, 21:27   #4294
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki, jakie macie czapeczki na wyjście? Bo takie po kąpieli to mam mnóstwo,a takiej malutkiej na wyjście żadnej.

nie mam żadnej bo nie wiem jaką dyńke będzie miał syn - jak się urodzi to mąż kupi
kurde nie wiedziałam, że po kąpieli są czapeczki potrzebne muszą byc?
Stary 2013-10-20, 21:28   #4295
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja mam 24 czapeczki Wszystkie po 3 córkach mojej cioci Ona nie ogarniała tego co ma w szafie i przy każdej kupowała nowe, bo nie chciało jej się szukać .

Sporo

Ja po jednym Eryku mam mnóstwo ciuchów,bo tak szalałam z zakupami,a nic nie dostałam od nikogo. Czapek koło 10 będzie pewnie,tyle że cieńszych,bo Eryk rodził się w kwietniu.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

Nie muszą
Stary 2013-10-20, 21:34   #4296
magnusia
Zakorzenienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43355114]

Ja nie będę miała małej łazienki, ale planujemy w niej zrobić i wannę i prysznic więc nie będzie miejsca na blaty. Też chyba pozostaje opcja kibelek. Chyba że istnieją takie cuda jak a'la przewijaki na wannę?
[/QUOTE]

ja w wannie to wanienkę na stelażu wstawię a moja wanna ma 140 cm długości więc szału nie ma

pilotka-- super mebelki

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:

U nas też tylko toaleta zostaje, bo mamy podobną sytuację. Chyba że w ogóle przeniesiemy się z kąpielą do pokoju.

.

tez to mi przez myśl przeszło ale w łazience cieplej i jak się coś wychlapie to spoko.
Stary 2013-10-20, 21:47   #4297
pilotka86
Rozeznanie

dzięki za opinie
te meble były kupione okazyjnie i właśnie najbardziej cieszę się z oszczędności bo w sumie tom dziecko na początku będzie to mebelki tak średnio potrzebne...ale kąpać będę raczej w jej pokoiku żeby przyzwyczaić, bo moja łazienka jest hmmmm taka "zimna" , no ewentualnie nasz pokój. Pościel-zestaw (poduszka, kołderka, poszewki, ochraniacz, baldachim) kupowałam jeszcze na wakacjach za pół ceny tzn 70zł, przez przypadek trafiłam na likwidację sklepu dziecięcego (niestety pod koniec i były same resztki).

No i właśnie kąpanie... nie wiem co zrobić.
Z początku miałam kupić taką komodę kąpielową na kółkach (wanienka, przewijak i półki), bo jest mega praktyczna, wszędzie można nią wjechać, zajmuje mało miejsca, ma odpływ w wanience a na półkach można wszystko postawić. Coś w tym stylu: http://allegro.pl/ceba-zestaw-kapiel...629410319.html Kupiłabym używaną, znalazłam w cenach 70zł i 100zł, ale wanienka jest mała (duże komody są wiele droższe) i starcza na krótko.
Później pomyślałam o wanience na stelażu (znalazłam duże używane w cenie 40zł-60zł) i sztywnym przewijaku na łóżeczko. Ale mam też ten regał z przewijakiem i już sama nie wiem gdzie będę przewijać
I jeszcze jedna opcja ku której się skłaniam. Znalazłam w piątek w komisie dziecięcym bardzo duży przewijak drewniany z półką (biały) na kółkach już z grubą ceratką na blacie. Kosztował 150zł. Później może posłużyć za półkę mi tylko to mnie przekonuje do kupna. Więc pomyślałam, że na tym przewijaku można postawić wanienkę albo normalnie przewijać w całym domu, tym bardziej że jest na kółkach Chciałam jechać po niego w sobotę, ale mój mąż stwierdził, że nie ma co się spieszyć, jutro sprawdzę czy jeszcze jest, mam taką nadzieję

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43355114]
Ja nie będę miała małej łazienki, ale planujemy w niej zrobić i wannę i prysznic więc nie będzie miejsca na blaty. Też chyba pozostaje opcja kibelek. Chyba że istnieją takie cuda jak a'la przewijaki na wannę?
[/QUOTE]
właśnie jest takie coś, przynajmniej było ale na miednicę! Pamiętam moja babcia takie coś miała - metalową nakładkę na wannę a w nią wkładało się miednicą, bardzo dużą. Później wannę się zlikwidowało na rzecz prysznica a stelaż przepadł. Przypomniałam sobie o nim w ciąży, że to idealne rozwiązanie, ale niestety ani śladu po nakładce ani po miednicy. Najprawdopodobniej skończył na złomie a miednica zniknęła

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-10-20 o 21:55
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 21:58   #4298
em ma
Zadomowienie

Cytat:
też mam ten problem bo nie wiem gdzie Adasia odłożyć po kąpieli nie wyniosę z łazienki bo się drzeć pewnie będzie młody.
Na dzień dzisiejszy wymysliłam, że będziemy przewijak z ręcznikiem na kibelek kłaść (przewijak będzie na łózko mobilny z cetary więc nosić można). Mamy tak małą łazienkę, że nie mamy żadnej szafki a pralka jest zabudowana w kuchni więc tylko kibelek zostaje
Właśnie się tak też zastanawiam nad kibelkiem-bidetem (są obok siebie)...pralkę też mam zabudowaną więc odpada.
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
U nas kuchnia jest niewiele większa od łazienki A blat w kuchni jest duuzo większy i wygodniejszy, do tego tuz obok zlewu z prysznicowej baterią.

Tez jestem ciekawa, w razie czego nie zainwestowalam w nie jakos strasznie duzo, wiec zawsze moge sie przerzucić na pampersy
U mnie kuchnia jest duża, a łazienka taka akurat tylko jakoś zapomnieliśmy o tym, że gdzieś to dziecko trzeba po kąpieli odkładać
Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki, jakie macie czapeczki na wyjście? Bo takie po kąpieli to mam mnóstwo,a takiej malutkiej na wyjście żadnej.
Ja mam taką z polarkiem w środku i na zewnątrz.
Cytat:
Pokaże Wam zdjęcia mebli do pokoiku, o których pisałam
Wyszły tak sobie, kolory na żywo są o wiele intensywniejsze.
1. Biały regał z odkręcaną półką-przewijakiem. Jestem baaaardzo zadowolona z jego zakupu.
2. Komoda - środek jest koloru intensywnie śliwkowego i z połyskiem (na zdjęciu nie widać). Trochę za wysoka dla mnie żeby postawić na nią np wanienkę (mam 161cm)
3. Łóżeczko tapczanik -baaarzo solidne a tak broniłam się przed różowym no ale to była okazja. Nie mogłam się powstrzymać żeby nie przymierzyć pościeli też w różu Niestety ochraniacz jest za mały kupowałam na 120/60 a łóżeczko ma 140/70 , no ale w sumie mi nie przeszkadza. Jeszcze jest tam baldachim i muszę dokupić przybornik. Ogólnie to pościel średnio mi się podoba, kupiłam tylko ze względu na cenę.
4. Porównanie łóżeczka 170/70 i łóżeczka-kojca turystycznego 120/60 . Największa wada w turystycznym nie ma regulowanych poziomów, przydałoby mi się do pokoju na początek. Brakuje mi tez kółek. Na razie kombinuję jakby tutaj coś podłożyć żeby było wyżej. Dostałam za darmo, kupowałabym taki kojec dopiero za pół roku na ogród.
Wygląda to wszystko całkiem fajnie jednak mnie róż nadal nie przekonuje
Cytat:
Heh, ogórki kiszone Jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży, to kupiłam słoik. Jedną z pierwszych rzeczy, które kojarzą mi się z ciężarną są właśnie ogórki kiszone. Ale w sumie nie mam na nie specjalnej ochoty.
Może Cię jeszcze weźmie. Ja dopiero od 3 dni tak jem-wcześniej mogły nie istnieć.
Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Ostatnio zjadłam dwa słoiki papryki od teściowej w tydzień i mój mąż stwierdził, że to dużo, a Ty piszesz o słoiku ogórków dziennie
Możesz podać mój przykład i pokazać mężowi jaka jesteś oszczędna

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Myślę, że nie zdążysz ich wszystkich wykorzystać
Cytat:
Nie muszą być przecież nie będziesz kąpać dziecka przy otwartym oknie a w domu masz pewnie koło 21 stopni
Cytat:
ale kąpać będę raczej w jej pokoiku żeby przyzwyczaić, bo moja łazienka jest hmmmm taka "zimna" , no ewentualnie nasz pokój.

No i właśnie kąpanie... nie wiem co zrobić.
Z początku miałam kupić taką komodę kąpielową na kółkach (wanienka, przewijak i półki), bo jest mega praktyczna, wszędzie można nią wjechać, zajmuje mało miejsca, ma odpływ w wanience a na półkach można wszystko postawić. Coś w tym stylu: http://allegro.pl/ceba-zestaw-kapiel...629410319.html Kupiłabym używaną, znalazłam w cenach 70zł i 100zł, ale wanienka jest mała (duże komody są wiele droższe) i starcza na krótko.
Później pomyślałam o wanience na stelażu (znalazłam duże używane w cenie 40zł-60zł) i sztywnym przewijaku na łóżeczko. Ale mam też ten regał z przewijakiem i już sama nie wiem gdzie będę przewijać
I jeszcze jedna opcja ku której się skłaniam. Znalazłam w piątek w komisie dziecięcym bardzo duży przewijak drewniany z półką (biały) na kółkach już z grubą ceratką na blacie. Kosztował 150zł. Później może posłużyć za półkę mi tylko to mnie przekonuje do kupna. Więc pomyślałam, że na tym przewijaku można postawić wanienkę albo normalnie przewijać w całym domu, tym bardziej że jest na kółkach Chciałam jechać po niego w sobotę, ale mój mąż stwierdził, że nie ma co się spieszyć, jutro sprawdzę czy jeszcze jest, mam taką nadzieję
Powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie kąpać dziecka w pokoju (czy to dziecka czy swoim) Łazienkę można przecież dogrzać-nie widzę w tym problemu, a jak się coś wyleje to wytrzesz. A w pokoju? Podejrzewam, że płytek tam nie masz (a w pewnym momencie maluch zauważa, że wodę można rozchlapywać)
Ja zdecydowałam się na opcję stojak z wanienką-głownie dlatego, że można to złożyć-stojak do szafy, wanienka pod prysznic i nic nie muszę przestawiać.
Stary 2013-10-20, 22:09   #4299
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

Powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie kąpać dziecka w pokoju (czy to dziecka czy swoim) Łazienkę można przecież dogrzać-nie widzę w tym problemu, a jak się coś wyleje to wytrzesz. A w pokoju? Podejrzewam, że płytek tam nie masz (a w pewnym momencie maluch zauważa, że wodę można rozchlapywać)
Ja zdecydowałam się na opcję stojak z wanienką-głownie dlatego, że można to złożyć-stojak do szafy, wanienka pod prysznic i nic nie muszę przestawiać.

A wiesz,że jak przez pierwsze miesiące kąpałam Eryka w pokoju to nic się nie nachlapało. Serio. A w łazience właśnie niewiele miejsca było. Jak zaczął chlapać to przenieśliśmy się do łazienki i wtedy z łazienki już przenosiłam go do pokoju na przewijak,żeby tam ubierać.
Stary 2013-10-20, 22:23   #4300
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
nie mam żadnej bo nie wiem jaką dyńke będzie miał syn - jak się urodzi to mąż kupi
Wyszłam z takiego samego założenia. Myślę, że mąż sobie poradzi z zadaniem

My chcemy kąpać małą w łazience, ale nie wiem czy będzie miejsce. Mamy wanienkę ze stelażem. Położyć możemy na przewijaku na pralce. Łazienka to u nas jedyne pomieszczenie, w którym jest bardzo ciepło, a resztę musiałabym dogrzewać.

em ma, podam Twój przykład mężowi

Poczyniłam właśnie kolejne zakupy wyprawkowe - laktator, koszula do karmienia, majtki poporodowe i inne pierdoły
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 22:33   #4301
pilotka86
Rozeznanie

W sumie faktycznie, nie pomyślałam o tym chlapaniu emma dałaś mi teraz do myślenia. Chociaż miałam zamiast kąpać na parkiecie, albo podkładać ceratę albo prześcieradło. W łazience jakoś mi się nie uśmiecha ze względu na to gdzie "odłożę" później dziecko żeby wytrzeć Na pralkę? Nie mam też tam żadnej półeczki na wierzchu żeby mieć przygotowane... no ewentualnie pralka. Ja nie mam wprawy, muszę mieć wszystko obok siebie.. Poza tym moja łazienka jest chyba trochę za mała na stelaż z wanienką, mnie i męża żeby poruszać się swobodnie.
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A wiesz,że jak przez pierwsze miesiące kąpałam Eryka w pokoju to nic się nie nachlapało. Serio. A w łazience właśnie niewiele miejsca było. Jak zaczął chlapać to przenieśliśmy się do łazienki i wtedy z łazienki już przenosiłam go do pokoju na przewijak,żeby tam ubierać.
no właśnie chodzi mi o te pierwsze miesiące, gdzie wody będę nalewała malutko. Chyba
Gosia a od którego miesiąca Eryk zaczął chlapać?
Stary 2013-10-20, 22:37   #4302
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Gosia a od którego miesiąca Eryk zaczął chlapać?
Przenieśliśmy się do łazienki około 4-5 miesiąca.
No a po takim czasie to człowiek już jest obcykany,dziecko jest stabilniejsze.
Każdy wybiera sobie opcję dobrą dla siebie,dla mnie opcja w pokoju,gdzie miałam wszystko pod ręką,nie musiałam śmigać z młodym przez korytarz była lepsza.
Stary 2013-10-20, 22:58   #4303
pilotka86
Rozeznanie

gosia dzięki za odp, hmmm 4-5 miesięcy to może nabiorę wprawy
no właśnie o to śmiganie mnie się rozchodzi i żeby mieć wszystko pod ręką. A w mojej łazience o to raczej ciężko. Poza tym pisałam, że jest tam zimno, ale nie w sensie chłodno tylko ponuro, ciemno i nieprzyjemnie...Płytki są ciemne i śliskie, ogólnie sama nie lubię brać tam kąpieli a na parterową, większą nie będę z dzieckiem raczej chodziła
Stary 2013-10-20, 23:02   #4304
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Oprócz chlapiącego dziecka istnieje jeszcze mama...która rozlewa wszystko i wszędzie
Stary 2013-10-20, 23:16   #4305
pilotka86
Rozeznanie

dobra spadam spać, dobranoc
szukałam teraz tych wanienek w moim województwie z nakładką i znalazłam istnieją więc
http://tablica.pl/oferta/wanienka-st...tml#3dd69aea23
http://tablica.pl/oferta/wanienka-ba...tml#e10c135208
a tutaj są fajne i bardzo tanie ze stelażem, niestety ode mnie za daleko gdyby było bliżej to za taką cenę skusiłabym się wystarczy zdezynfekować
http://tablica.pl/oferta/wanienka-ze...tml#a0e3226f25
http://tablica.pl/oferta/stelaz-pod-...tml#3c35ee779a

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 00:07   #4306
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

O matko dziewczyny a ja nie mogę zasnąć. Mam mega stresa bo właśnie coś sprawdziłam. Wiem że są wśrod Was miłośniczki paznokci to może mnie uspokoją (albo i nie). Ano stosowałam sobie odżywkę Eveline 8w1, tak mi poleciła kosmetyczka, a teraz coś mnie tknęło i sprawdzilam na necie i sie przestraszylam (jest dużo negatywnych opinii na temat jej składu).
Czy w ogóle przez paznokcie moze miec to wplyw na dziecko? Czy moze ja juz zaczynam wariowac i czarnowidziec? Maz mnie strofuje ze niepotrzebnie czytam i sie nakrecam i stres zaszkodzi bardziej. A ja naprawde sie martwie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 06:44   #4307
iwantyou99
Zadomowienie

Hej dziewczyny. Nie mam siły was nadrabiac wiec tylko napisze co u nas.
Bardzo dziękujemy za wszystkie miłe słowa.
Dominik cały czas jest pod maseczka ale dostaje juz tylko powietrze bez dodatkowego tlenu. Odłączony od maski prawidłowo utrzymuje saturacje. Płacze i skacze biedak w tym inkubatorze pewnie by juz na rowerze pojeździl. Powiem wam Ze absolutnie nie wiem co sie dzieje wkoło. Nie dotarło do mnie to wszystko.
Jeśli chodzi o cc to mam ciecie od pępka w dół zeby poszło szybciej. Boli jak cholera.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 06:50   #4308
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy ty to wszystko zalozysz ??

Co do kąpieli to my po prostu wstawimy wanienke do wanny i tyle. Bez żadnych stojakow itp. A potem dzieciaczka w ręcznik i do pokoiku żeby ubrac.
Bo chyba można tak ??

Stary 2013-10-21, 06:51   #4309
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Dominik cały czas jest pod maseczka ale dostaje juz tylko powietrze bez dodatkowego tlenu. Odłączony od maski prawidłowo utrzymuje saturacje. Płacze i skacze biedak w tym inkubatorze pewnie by juz na rowerze pojeździl. Powiem wam Ze absolutnie nie wiem co sie dzieje wkoło. Nie dotarło do mnie to wszystko.
Jeśli chodzi o cc to mam ciecie od pępka w dół zeby poszło szybciej. Boli jak cholera.

To super, ze oddycha samodzielnie! Silny chłopak!
Wiadomo juz jak z jedzeniem? Jelita pracują?

Pewnie minie trochę czasu zanim dojdziesz do siebie

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Kiedy ty to wszystko zalozysz ??

Co do kąpieli to my po prostu wstawimy wanienke do wanny i tyle. Bez żadnych stojakow itp. A potem dzieciaczka w ręcznik i do pokoiku żeby ubrac.
Bo chyba można tak ??

Pewnie, ze mozna. O ile Twoje plecy to wytrzymają
Stary 2013-10-21, 06:55   #4310
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dzień dobry!

Idę dzisiaj do pracy po zwolnieniu i było mi bardzo ciężko wcześnie wstać, zwłaszcza że nie mogłam spać w nocy

Cytat:

Cieszę się że Dominik oddycha samodzielnie. Trzymam kciuki żebyś poczuła się lepiej
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 07:01   #4311
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Pewnie, ze mozna. O ile Twoje plecy to wytrzymają
Nie moje- męża bo to on będzie kąpał: )

Stary 2013-10-21, 07:03   #4312
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:

mega gratulacje!!!! jej szok!!!..... ja poza kilkoma ubrankami(moze z 12sztuk)nie mam jeszcze apsolutnie NIC a juz 25tydzien sie zaczyna..Cheislismy pod koniec listopada sie wziasc za zakupy ale moj Tz mowi ze pojedziemy w 1 tygodniu listopada po tej akcji hahha

ale leje u nas az sie nic nie chce
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 07:03   #4313
agoola83
Raczkowanie

Siedzę na teście glukozowym i zaraz się albo rzygam albo zemdleje tak mi jakoś źle...
Byłam wczoraj na tych dniach"szczęśliwe macierzyństwo" i powiem Wam, że jestem zachwycona...najpierw pogadanka o chustach, pieluszkach wielorazowych (jestem w sumie zdecydowana je kupić, a Wy?)...a potem dietetyk, położna z mego szpitala i w ogóle super! Sprawnie, kameralne, dorwala nas Pani fotograf i zrobiła nam sesję na wesolo)) Nagle podeszła do mnie kobieta i mowi, że ma wolne miejsca na usg, to poszlismy...robiła taka młoda pani dr(dla Migotki: obok robił usg Twój dr!)...szkoda, że nie trafiłam do niego ta dr co nas badała powiedziała, że mam zbyt twardą macice i mamy zaraz do szpitala jechać!!! Wiecie jak się zdenerwowalam? Mowi, że nerki za duże, ale ona w sumie się nie zna....zaraz po wyjściu zadzwoniłam do swojej lekarki, ona mnie uspokoiła, że w sumie ok i mam się położyć i wziąć no-spe...i jutro(tzn.dziś) przyjść do niej...to idę, jak dam radę, bo jest mi coraz bardziej niedobrze((
IWANTYOU!!! Trzymajcie się!!!:-****

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.

Edytowane przez agoola83
Czas edycji: 2013-10-21 o 07:07
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 07:28   #4314
lejdi_aga13
Rozeznanie

agoola83 trzymam kciuki aby było wszystko oki

Jeju Wam też tak gorąco?? siedzie prawie naga a mam 20st i sie rozpływam! Ide się kapać bo zaraz ide z Tż do przychodni zanieść aplikację i umowić się na 1 spotkanie z położną. Ostatni raz miałam usg 11 wrzesnia a mała nie kopie duzo i po historii iwantyou99 sie bede teraz stresowała Wogole mam twardy brzuch jakis..nie jak mocny kamień ale lekko jest twardy ;/

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2013-10-21 o 07:32
Stary 2013-10-21, 07:28   #4315
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Oprócz chlapiącego dziecka istnieje jeszcze mama...która rozlewa wszystko i wszędzie

Oj tam. Maluszka raczej myje się spokojnie,powoli,wody nie nalewa się dużo,więc raczej mama nie powinna porozlewać

Cytat:
Silny jest Dominik,na pewno będzie rósł w oczach.
A właśnie jak sprawa z karmieniem wygląda?
Trzymajcie się! Odpoczywaj!
Stary 2013-10-21, 07:28   #4316
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Tak samo planuje, niby łazienka nie jest mala, ale wanienka w wannie to za nisko, ze stojakiem bym się zmieściła, ale dwie osoby już nie, a nie wiem czy na początku dam sobie radę sama z kąpielą.

Co na obiad?
Ja do pomidorowki , planuje zrobić naleśniki z żółtym serem parowka w środku. Mąż uwielbia i ostatnie dwa miesiące chce mu dogodzic , a później ja pewnie wszystko z gara na parze będę jadła...więc rarytaskow on też nie dostanie
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 07:31   #4317
lejdi_aga13
Rozeznanie

no i mam zgage D

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2013-10-21, 07:32   #4318
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

Bardzo ale to bardzo się cieszę że z małym coraz lepiej
No ja się nie dziwię, ze nie dotarło, to wszystko stało się tak szybko
Wiesz zazdroszczę Ci że już masz to za sobą i patrzysz na synka....no i jak my będziemy rodzić to ty już będziesz ze wszystkim obcykana
Stary 2013-10-21, 07:34   #4319
isia4891
Zadomowienie

Cytat:

Pierwsza noc za wami, super a co mówią lekarze?? Jak się wierzga znaczy, ze silny. Może głupie pytanie ale jak je, przypuszczam, ze sztucznie?
Trzymamy kciuki za Was dalej i modlimy się.

Agoola będzie dobrze nie stresuj się, uważam, ze połowa lekarzy to uczy się na błędach. Siedz , relaksuj się bo stres może dodatkowo się usztywnic i spinac macice . Ja w środę idę na glukoze z mężem, bo boję się ze mi będzie słabo, a muszę dojechać tam autem.

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-10-21 o 07:39
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 07:42   #4320
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
U nas taka opcja się najlepiej sprawdzi. Obok łóżeczka stoi komoda, wanienka na komodę, po kąpieli na przewijak, ubranka i wszystkie akcesoria pod ręką, temperatura pomieszczenia odpowiednia. Kąpał będzie tata, więc parę kroków z wanienką na trasie łazienka-sypialnia nie będzie stanowiło problemu

Cytat:
Nie muszą. O ile po mieszkaniu nie hula wiatr po kąpieli wystarczy osuszyć główkę ręcznikiem. Czapka - tylko gruba i tylko na dwór, nigdy cienkich po domu. Cienkie czapki zakłada się tylko wcześniakom, które mają problem z regulacją temperatury.

Iwantyou - jesteś niesamowicie silną babką! Myślałam sobie wczoraj, że to musi być cholernie trudne, nagle zostać mamą, nagle przestać być w ciąży. To będzie dla was trudny czas, ale wyjdziecie z tego obronna ręką Twoja historia jest niesamowita, a twoja intuicja porażająca. Ściskamy mocno

Edytowane przez krolowa_nilu
Czas edycji: 2013-10-21 o 07:48
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości