|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Dopiero doczytałam... i jestem w wielkim szoku. Iwantyou99 gratuluję narodzin synka. Cieszę się, że z Wami dobrze. Przytulam ciepło
![]()
#4292 | ||
Gang Iren
|
Bardzo ładne
![]() Cytat:
Cytat:
Czapek po kąpieli też nie będę używać. Na wyjście jakieś dwie mam nie takie mega grube,u nas raczej zim nie ma aż takich mroźnych,a i kombinezon ma kaptur. A ja to pewnie nie będę mogła się doczekać kiedy mały dorosnie na tyle,żebym mogła go włożyć do jednej wanny z Erykiem i będą kąpać się razem ![]()
![]() |
#4293 |
Zadomowienie
|
Ja mam 24 czapeczki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam żadnej bo nie wiem jaką dyńke będzie miał syn - jak się urodzi to mąż kupi kurde nie wiedziałam, że po kąpieli są czapeczki potrzebne ![]()
![]() |
#4295 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Sporo ![]() Ja po jednym Eryku mam mnóstwo ciuchów,bo tak szalałam z zakupami,a nic nie dostałam od nikogo. Czapek koło 10 będzie pewnie,tyle że cieńszych,bo Eryk rodził się w kwietniu. ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
Nie muszą ![]()
![]() |
#4296 | |
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43355114]
Ja nie będę miała małej łazienki, ale planujemy w niej zrobić i wannę i prysznic więc nie będzie miejsca na blaty. Też chyba pozostaje opcja kibelek. Chyba że istnieją takie cuda jak a'la przewijaki na wannę? ![]() [/QUOTE] ja w wannie to wanienkę na stelażu wstawię a moja wanna ma 140 cm długości więc szału nie ma pilotka-- super mebelki ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
tez to mi przez myśl przeszło ale w łazience cieplej i jak się coś wychlapie to spoko.
![]() |
#4297 |
Rozeznanie
|
dzięki za opinie
![]() te meble były kupione okazyjnie i właśnie najbardziej cieszę się z oszczędności ![]() No i właśnie kąpanie... nie wiem co zrobić. Z początku miałam kupić taką komodę kąpielową na kółkach (wanienka, przewijak i półki), bo jest mega praktyczna, wszędzie można nią wjechać, zajmuje mało miejsca, ma odpływ w wanience a na półkach można wszystko postawić. Coś w tym stylu: http://allegro.pl/ceba-zestaw-kapiel...629410319.html Kupiłabym używaną, znalazłam w cenach 70zł i 100zł, ale wanienka jest mała (duże komody są wiele droższe) i starcza na krótko. Później pomyślałam o wanience na stelażu (znalazłam duże używane w cenie 40zł-60zł) i sztywnym przewijaku na łóżeczko. Ale mam też ten regał z przewijakiem i już sama nie wiem gdzie będę przewijać ![]() I jeszcze jedna opcja ku której się skłaniam. Znalazłam w piątek ![]() ![]() ![]() ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43355114] Ja nie będę miała małej łazienki, ale planujemy w niej zrobić i wannę i prysznic więc nie będzie miejsca na blaty. Też chyba pozostaje opcja kibelek. Chyba że istnieją takie cuda jak a'la przewijaki na wannę? ![]() [/QUOTE] właśnie jest takie coś, przynajmniej było ale na miednicę! Pamiętam moja babcia takie coś miała - metalową nakładkę na wannę a w nią wkładało się miednicą, bardzo dużą. Później wannę się zlikwidowało na rzecz prysznica a stelaż przepadł. Przypomniałam sobie o nim w ciąży, że to idealne rozwiązanie, ale niestety ani śladu po nakładce ani po miednicy. Najprawdopodobniej skończył na złomie ![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-10-20 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja zdecydowałam się na opcję stojak z wanienką-głownie dlatego, że można to złożyć-stojak do szafy, wanienka pod prysznic i nic nie muszę przestawiać.
![]() |
#4299 | |
Gang Iren
|
Cytat:
A wiesz,że jak przez pierwsze miesiące kąpałam Eryka w pokoju to nic się nie nachlapało. Serio. A w łazience właśnie niewiele miejsca było. Jak zaczął chlapać to przenieśliśmy się do łazienki i wtedy z łazienki już przenosiłam go do pokoju na przewijak,żeby tam ubierać.
![]() |
#4300 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My chcemy kąpać małą w łazience, ale nie wiem czy będzie miejsce. Mamy wanienkę ze stelażem. Położyć możemy na przewijaku na pralce. Łazienka to u nas jedyne pomieszczenie, w którym jest bardzo ciepło, a resztę musiałabym dogrzewać. em ma, podam Twój przykład mężowi ![]() Poczyniłam właśnie kolejne zakupy wyprawkowe - laktator, koszula do karmienia, majtki poporodowe i inne pierdoły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Rozeznanie
|
W sumie faktycznie, nie pomyślałam o tym chlapaniu emma dałaś mi teraz do myślenia. Chociaż miałam zamiast kąpać na parkiecie, albo podkładać ceratę albo prześcieradło. W łazience jakoś mi się nie uśmiecha ze względu na to gdzie "odłożę" później dziecko żeby wytrzeć
![]() ![]() Cytat:
![]() Gosia a od którego miesiąca Eryk zaczął chlapać? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 |
Gang Iren
|
Przenieśliśmy się do łazienki około 4-5 miesiąca.
No a po takim czasie to człowiek już jest obcykany,dziecko jest stabilniejsze. Każdy wybiera sobie opcję dobrą dla siebie,dla mnie opcja w pokoju,gdzie miałam wszystko pod ręką,nie musiałam śmigać z młodym przez korytarz była lepsza.
#4303 |
Rozeznanie
|
gosia dzięki za odp, hmmm 4-5 miesięcy to może nabiorę wprawy
![]() no właśnie o to śmiganie mnie się rozchodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4305 |
Rozeznanie
|
dobra spadam spać, dobranoc
![]() szukałam teraz tych wanienek w moim województwie z nakładką i znalazłam ![]() ![]() http://tablica.pl/oferta/wanienka-st...tml#3dd69aea23 http://tablica.pl/oferta/wanienka-ba...tml#e10c135208 a tutaj są fajne i bardzo tanie ze stelażem, niestety ode mnie za daleko ![]() ![]() http://tablica.pl/oferta/wanienka-ze...tml#a0e3226f25 http://tablica.pl/oferta/stelaz-pod-...tml#3c35ee779a |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 |
Konto usunięte
|
O matko dziewczyny a ja nie mogę zasnąć. Mam mega stresa bo właśnie coś sprawdziłam. Wiem że są wśrod Was miłośniczki paznokci to może mnie uspokoją (albo i nie). Ano stosowałam sobie odżywkę Eveline 8w1, tak mi poleciła kosmetyczka, a teraz coś mnie tknęło i sprawdzilam na necie i sie przestraszylam (jest dużo negatywnych opinii na temat jej składu).
Czy w ogóle przez paznokcie moze miec to wplyw na dziecko? Czy moze ja juz zaczynam wariowac i czarnowidziec? Maz mnie strofuje ze niepotrzebnie czytam i sie nakrecam i stres zaszkodzi bardziej. A ja naprawde sie martwie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Nie mam siły was nadrabiac wiec tylko napisze co u nas.
Bardzo dziękujemy za wszystkie miłe słowa. Dominik cały czas jest pod maseczka ale dostaje juz tylko powietrze bez dodatkowego tlenu. Odłączony od maski prawidłowo utrzymuje saturacje. Płacze i skacze biedak w tym inkubatorze pewnie by juz na rowerze pojeździl. Powiem wam Ze absolutnie nie wiem co sie dzieje wkoło. Nie dotarło do mnie to wszystko. Jeśli chodzi o cc to mam ciecie od pępka w dół zeby poszło szybciej. Boli jak cholera. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kąpieli to my po prostu wstawimy wanienke do wanny i tyle. Bez żadnych stojakow itp. A potem dzieciaczka w ręcznik i do pokoiku żeby ubrac. Bo chyba można tak ?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4309 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo juz jak z jedzeniem? Jelita pracują? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4310 | |
Konto usunięte
|
Dzień dobry!
Idę dzisiaj do pracy po zwolnieniu i było mi bardzo ciężko wcześnie wstać, zwłaszcza że nie mogłam spać w nocy ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
Nie moje- męża bo to on będzie kąpał: )
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4312 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mega gratulacje!!!! jej szok!!!..... ja poza kilkoma ubrankami(moze z 12sztuk)nie mam jeszcze apsolutnie NIC a juz 25tydzien sie zaczyna..Cheislismy pod koniec listopada sie wziasc za zakupy ale moj Tz mowi ze pojedziemy w 1 tygodniu listopada po tej akcji hahha ![]() ![]() ale leje u nas ![]() ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Raczkowanie
|
Siedzę na teście glukozowym i zaraz się albo rzygam albo zemdleje tak mi jakoś źle...
Byłam wczoraj na tych dniach"szczęśliwe macierzyństwo" i powiem Wam, że jestem zachwycona...najpierw pogadanka o chustach, pieluszkach wielorazowych (jestem w sumie zdecydowana je kupić, a Wy?)...a potem dietetyk, położna z mego szpitala i w ogóle super! Sprawnie, kameralne, dorwala nas Pani fotograf i zrobiła nam sesję na wesolo ![]() ![]() ![]() IWANTYOU!!! Trzymajcie się!!!:-****
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agoola83 Czas edycji: 2013-10-21 o 07:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Rozeznanie
|
agoola83 trzymam kciuki aby było wszystko oki
![]() Jeju Wam też tak gorąco?? siedzie prawie naga a mam 20st i sie rozpływam! Ide się kapać bo zaraz ide z Tż do przychodni zanieść aplikację i umowić się na 1 spotkanie z położną. Ostatni raz miałam usg 11 wrzesnia a mała nie kopie duzo i po historii iwantyou99 sie bede teraz stresowała ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-10-21 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Oj tam. Maluszka raczej myje się spokojnie,powoli,wody nie nalewa się dużo,więc raczej mama nie powinna porozlewać ![]() Cytat:
A właśnie jak sprawa z karmieniem wygląda? Trzymajcie się! Odpoczywaj!
![]() |
#4316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co na obiad? Ja do pomidorowki , planuje zrobić naleśniki z żółtym serem parowka w środku. Mąż uwielbia i ostatnie dwa miesiące chce mu dogodzic , a później ja pewnie wszystko z gara na parze będę jadła...więc rarytaskow on też nie dostanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Rozeznanie
|
no i mam zgage
![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja się nie dziwię, ze nie dotarło, to wszystko stało się tak szybko ![]() Wiesz zazdroszczę Ci że już masz to za sobą i patrzysz na synka....no i jak my będziemy rodzić to ty już będziesz ze wszystkim obcykana ![]()
![]() |
#4319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymamy kciuki za Was dalej i modlimy się. ![]() Agoola będzie dobrze nie stresuj się, uważam, ze połowa lekarzy to uczy się na błędach. Siedz , relaksuj się bo stres może dodatkowo się usztywnic i spinac macice . Ja w środę idę na glukoze z mężem, bo boję się ze mi będzie słabo, a muszę dojechać tam autem. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-10-21 o 07:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Iwantyou - jesteś niesamowicie silną babką! Myślałam sobie wczoraj, że to musi być cholernie trudne, nagle zostać mamą, nagle przestać być w ciąży. To będzie dla was trudny czas, ale wyjdziecie z tego obronna ręką ![]() ![]() Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-10-21 o 07:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.