Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-20, 22:47   #2611
prodiament
Raczkowanie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
a to może i tak mówił, nie wiem, bo On czyt. pediatra zawsze się rozgada jak mamy szczepienie i tu maż trzyma Małego,a Mały chce cyca, a ten mi tu wywody strzela

ja długo gotował, z godzinkę, nie wiem, bo wrzuciłam na Mały gaz i sobie pyrkało, od czasu do czasu pzremieszałam, pod łopadką już się rozpadały, więc blender i do słoików, do góry dnem i finito
dzięki za wskazówki jutro w takim razie zabieram się za gruszkowe przetwory na zimę

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
w mojego meza wjechala kiedyś pijana kobieta, zatrzymala się, rozejrzala a potem chciala uciec. Samochod meza byl tylko troche rozbity wiec ja dogonil, dzwoniąc na policje. Klientka miala 2 promile i roslo... miala tez pecha bo maz dostal służbowe auto prosto z salonu miesiac wcześniej- dość drogie. Na wymiane dostal nowe audi a5 na dwa tygodnie, a pewnie ubezpieczyciel tego nie pokryje, ale to jux beda sie z nia sadzic. Niech sie cieszy ze krzywdy nikomu nie zrobila, nota bene odebrala kilka dni wczesniej prawko

sukienka ma rozmiar 36/38 gorzej ze spodnie nosze 40-42,to tylko zludzenie dobrze dobranego ciucha, w jeansach wygladalabym jak bojka

moje skojarzenie ekologiczne=robaczki

tez chce zmienic wizerunek. Podoba mi sie fryzura heidi klum, włosy do ramion i kupir do tego okulary

moja tesciowa tez nie rozumie ze jak dxiecko jest marudne ze zmeczenia to trzeba je uspic a nie zabawiać

Robiona masc zolta wazelina i kw. Salicylowy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oj tam, oj tam... najwyżej spróbuje wraz z gruszkami ekologicznego mięska o posmaku owocowym
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 22:47   #2612
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

dobranoc Laski

spadam spać, bo nigdy nie wiadomo jaka noc mnie czeka.
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 22:48   #2613
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Boże biedna...

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Czy ktoś coś wie co u Cynamownowej???

Adas mial wklucie centralne zakladane w znieczuleniu ogolnym ;(

Cytat:
nie mam xboxa mówisz że ten nr z niejedzeniem przed tv nie przejdzie??? :P
Jeszcze nie masz ale napewno sie dorobisz heee moze i przejdzie a moze i nie hee nie wiemy jakie figle dzieci nam szykuja hee a noz beda pieknie jadly i oby

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 22:49   #2614
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Justii - a jak Wy nurkujecie? I co to za zajęcia że same dzieci

U Was na basenach też rzucają dziećmi? Tzn. instruktor bierze pod pachy i rzuca do wody, tak że dziecko całe się zanurza i rodzic je łapie pod wodą.
rozbawilas mnie. Justi miała na myśli nurkowanie "samo dziecko pod woda", rodzic je trzyma i druga opcja nurkują razem mamusia&dziecko

a cwiczenie z wrzucaniem do wody pewnie kiedyś się pojawi, ale to wyzsza szkola jazdy i dziecko musi mieć z tego frajde. nie sadze żeby to było jakos niebawem.

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
jestem tego samego zdania
gralas w simsy?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 22:50   #2615
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

Jeszcze nie masz ale napewno sie dorobisz heee moze i przejdzie a moze i nie hee nie wiemy jakie figle dzieci nam szykuja hee a noz beda pieknie jadly i oby

wiesz pierwsze dzidzi to człowiek sobie wyobraża Bóg wie co ekologiczne ubrania:P zero telewizji:P zdrowe jedzenie :P a później zonk:P ale może Mateuszek mnie miło zaskoczy:P Nadzieje zawsze można mieć

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 22:52   #2616
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a prosze bardzo, zaniedbałam ostatnio nasza prasowke

Clo to ma dziwnie, snieg, komary - anomalia może mieszka gdzies blisko trojkata?
i kręgi na polu wycięte w zbożu
Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
dzięki za wskazówki jutro w takim razie zabieram się za gruszkowe przetwory na zimę

oj tam, oj tam... najwyżej spróbuje wraz z gruszkami ekologicznego mięska o posmaku owocowym
ja z tej strony korzystałam, kropiłam jeszcze gruszki odrobiną soku z cytryny
https://gotujmy.pl/mus-gruszkowy-dla...is,102893.html
Stary 2013-10-20, 22:52   #2617
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:

Boże kiedy to się w końcu skończy i wrócą do domu....

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 22:59   #2618
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Wiesz, dla mnie nie jest to bez sensu. Są ludzie, którzy za grosz nie mają jakiegoś zmysłu i wyczucia w tym kierunku i z ładnego mieszkania potrafią urządzić chatkę odpustową. Nie widzę nic bezsensownego w tym, że poproszą kogoś o pomoc w urządzeniu mieszkania.
oczywiście masz racje. ale jeśli urzadza odpustowa chatke, która im się podoba to dlaczego nie ja nie czułabym się dobrze w mieszkaniu, które jednak ktoś przygotowal dla mnie. choć jesl ifaktycznie ktoś ma się dolowac efektem końcowym i samo meblowanie nie sprawia mu frajdy to niech korzysta - od tego sa projektanci

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Cytat:
Może jeszcze potem wpadne na chwile, teraz muszę odsapnąć i coś zjeść bo zdołowałam się figurą Barwineczka
ja tez zaraz odwiedzę lodowke. mam gyrosowa salatke

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ----------

Cytat:
Wiem, że mam rację, bo piszę o sobie
masz odpustowa chatke? taka z piernika i od razu chce się u Ciebie zamieszkac. widzisz jakie to proste?
Stary 2013-10-20, 23:02   #2619
karota11
Zadomowienie

Cytat:
oczywiście masz racje. ale jeśli urzadza odpustowa chatke, która im się podoba to dlaczego nie ja nie czułabym się dobrze w mieszkaniu, które jednak ktoś przygotowal dla mnie. choć jesl ifaktycznie ktoś ma się dolowac efektem końcowym i samo meblowanie nie sprawia mu frajdy to niech korzysta - od tego sa projektanci

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

ja tez zaraz odwiedzę lodowke. mam gyrosowa salatke

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ----------

masz odpustowa chatke? taka z piernika i od razu chce się u Ciebie zamieszkac. widzisz jakie to proste?
uwielbiam
Stary 2013-10-20, 23:11   #2620
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej hej
dzisiaj był lepszy dzień, choć oczywiście nie obyło się bez marud
moja mama po 15 min ryku wymiękała- pokazywała Wojtusiowi różne rzeczy, próbowała zagadywać, rozśmieszać, a on w ryk;p
no taki ten mój synek już jest,co zrobić
trzeba się dwoić i troić, żeby wywołać uśmiech na jego twarzy (tzn ja i tż dajemy radę) nie mówiąc już o śmiechu na głos (ostatni raz śmiał się tak tydzień temu)

po południu W zrobił kolejną część kupki, tym razem widziałam w niej zjedzoną dziś marchewkę;p także może dobrze mu zrobi to rozszerzanie diety
Wojtus chce żeby babcia doceniala jakich ma superowych rodzicow i jak pięknie się nim zajmują kiedyś będziecie się z tego smiac.

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:

super

hehe Wojtek to od razu pchał by tą całą żyrafę do buzi, a potem byłby wielki ryk
nie dla niego takie atrakcje
no chyba,że kiedyś się uspokoi to wtedy pójdziemy na basen:P
większość dzieci obgryza kolka. Nela dzisiaj do końca zajec nie odpuscila zyrafie. ogolnie maja tam superowe zabawki. za każdym razem cos nowego już hitem były lusterka, po nich pilki z kolcami, konewki. kolorowo tam jak diabli

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
hehe potwierdzam, bardzo lubie slonce

Dziewczyny składałyście już papiery o rodzicielski? trzeba zlożyć na 2 tygodnie przed rozpoczęciem..U mnie jest jutro ostatni dzien a rodzilam 23 maja...(urlop od 22 maja).
kobiety lubia braz, a marchewki slonce

zlozylam, a rodziłam 22 tylko nie wiem czy ma przyjść jakas decyzja, bo na razie cisza, a to już było dawno pod koniec września.
Stary 2013-10-20, 23:15   #2621
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Adas mial wklucie centralne zakladane w
A co to oznacza? Kurde jak ktoras tutaj linka nie wrzuca to ja zupelnie nie wiem co sie dzieje.

Mam do was pytanko o nocki waszyxh dzieci
1. Czy jak wasze dziecko sie w nocy wybudza to np.mieli kolderke? Daro mi zaczal tak robic ze najpierw rzuca ta glowka a pozniej chwyta kolderke w raczki i ja mieli. I ciagle ma zamkniete oczy ptzy tym

2. Czy zdarzylo wam sie ze dziexko w pierwszym momenxie tak dziwnje placze jak podacie mu smoka? Ja mam wrazenie jakby Daro bal sie dotyku w ciemnosci znienacka. Bo jak mieli ta kolderke i podam mu smoka albo dotknr raczki to tak jakby w panice wydaje krotki odlgos placzu, jak wezme na rece to juz nie.

A tak apropo ncy i paniki to moj TZ sie upiera ze male dzieci widza duchy i dzis bylismy na spacerze na Poznanskiej cytadeli i wychodzilismy przez cmentarz wojenny ktory tam jest. Akurat bedac na nim Daro zaczal sie rozgladac na wszystkie strony i troche sie szykowal do placzu i moj TZ od razu " a widzisz, nadal nie uwazasz , ze dzieci widza duchy?" "p

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 23:24   #2622
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Dlatego ja zawsze ubieram najpierw siebie a później Leosia, z dwojga złego wolę sama się zgrzac ;-)
mnie się wydawalo, ze musze szybko mala ogarnąć żeby jej zimno nie było i u nas wszyscy pedza zajac przewijaki

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
a ja wole nie torturować dziecka trzymając go na siłe kiedy on sie wyrywa i krzyczy w niebo głosy i nie bać się że mu sie coś przez to stanie albo że mu wsadze przypadkiem aspirator no oka skoro jest inny sposób żeby mu pomóc i żeby Mały był zadowolony i nie płakał, ale skoro Ty tak wolisz i nie porównywałabym tego do mycia zębów czy jedzenia bo moje dziecko napewno nie będzie jadło przed tv a myjemy zęby w łazience ale jak widze u niektórych są inne obyczaje
u których? ze niby u nas? po prostu uważam, ze robienie czegos przed tv zeby dziecko zajac jest glupie wole poczekać na odpowiedni moment. obie uczymy się cierpliwości hehe. i nie uważam tego za tortury, bo nikomu krzywda się nie dzieje. swoja droga nie wiem jak chcialabys wsadzić aspirator do oka Nela nigdy nie placze, nie krzyczy, wiec krzywda na pewno jej się nie dzieje, a to ze jeszcze nie rozumie dlaczego jej pomagam to kwestia wyuczenia i przyzwyczajenia, ze nic zlego się nie dzieje. wy pewnie nosek będziecie czyscic już zawsze przed tv - bo tak rodzicom wygodniej i kodujesz w sumie kiepski nawyk. stad moje porównanie, bo jeśli młody zacznie marudzić przy jedzeniu albo podczas mycia zebow i uznasz ze krzyczy w niebo glosy to tez wlaczysz tv? dla mnie to nie SPOSOB, a kiepska metoda bo można dziecko zajac widokiem za oknem, zabawka, czy ulubionym czyms (u nas działa kilka rzeczy). nie musi to być pudlo.
aaa i żeby nie było nie czepiam się, tylko pisze jak ja to widze.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-10-20 o 23:29
Stary 2013-10-20, 23:25   #2623
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Wojtus chce żeby babcia doceniala jakich ma superowych rodzicow i jak pięknie się nim zajmują kiedyś będziecie się z tego smiac.

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

większość dzieci obgryza kolka. Nela dzisiaj do końca zajec nie odpuscila zyrafie. ogolnie maja tam superowe zabawki. za każdym razem cos nowego już hitem były lusterka, po nich pilki z kolcami, konewki. kolorowo tam jak diabli

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

kobiety lubia braz, a marchewki slonce

zlozylam, a rodziłam 22 tylko nie wiem czy ma przyjść jakas decyzja, bo na razie cisza, a to już było dawno pod koniec września.
u mnie po tygodniu od złożenia przyszło pismo,ze pracodawca udziela mi urlopu od tego do tego itp
Stary 2013-10-21, 00:27   #2624
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
diabli wrzuciłaś ten link o fotelikach i teraz ten temat nie daje mi spokoju

powiedzcie mi : jakie foteliki są najbezpieczniejsze ? jaki kupić? bo ja nie mam pojęcia... szukam info, ale wszędzie znajduję jakieś inne dane
recaro? maxi cosi? cybex? macie już coś na oku?

jeszcze znalazłam fotelik KIDDY- niby 4 gwiazdki w tescie ADAC...
http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/bezpi...czniejsze.aspx

ja myslalam o tym nowym 2wayPearl MC (nastepca pearl)
http://foteliki-pod-lupa.pl/nowe-fot...osi-2waypearl/

jak sprzedam obecny zestaw z baza to może cenowo nie będzie tragedii
znajomi polecają Recaro Polaric, ale wydaje się wieeeelki
http://fotelik.blox.pl/html/1310721,...21.html?460370

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Cytat:

to oby ta choroba była nieuleczalna

---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

Cytat:
w mojego meza wjechala kiedyś pijana kobieta, zatrzymala się, rozejrzala a potem chciala uciec. Samochod meza byl tylko troche rozbity wiec ja dogonil, dzwoniąc na policje. Klientka miala 2 promile i roslo... miala tez pecha bo maz dostal służbowe auto prosto z salonu miesiac wcześniej- dość drogie. Na wymiane dostal nowe audi a5 na dwa tygodnie, a pewnie ubezpieczyciel tego nie pokryje, ale to jux beda sie z nia sadzic. Niech sie cieszy ze krzywdy nikomu nie zrobila, nota bene odebrala kilka dni wczesniej prawko.
masakra jak można odebrać prawko i od razu chcieć je stracic? nie pojmuje...zazwyczaj zaraz po egzaminie to człowiek chce wszystko perfekcyjnie robic - a tu 2 promile? wariatka

Cytat:
absolutnie nie wypada co ty chcesz zeby inne kobiety na zawal padly ?? nie jedna bez dzietna tak nie wyglada hehe wiec chyba n lepiej jak nie pojdziesz laseczka
dobrze mowisz

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

Cytat:
o jej jakie mocne slowa ja tam na Twoim miejscu by sie nie zapierala nogami i rekoma ze nie bedziesz karmila przed tv jak Tobie dziecko nie bedzie chcialo jesc pare godzin to nawet na xboxe dasz mu pograc zeby tylko jadl heheheh
hehehe i otwieral buzie? na kinecta powinni zrobić taka aplikacje - dzieck ootwira buzie, a mamuska wciska jedzenie

Cytat:
ja dodam ziajke olejek kremowy na ciemieniuche

---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

Cytat:
Najlepiej bedzie wyglądać panna młoda w 6 miesiacu ciazy z bliźniakami. Choc nie wien czy wypada pisac panna mloda bo oni sa 5 lat po cywilnym i nie mogli sie zebrac na kościelny, dopiero dzieci przyspieszyly decyzje :p
.
i ona to pewnie dopiero ma dylemat co zalozyc

---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ----------

Cytat:
czytam i nie wierze

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=158
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=43344930&p ostcount=216https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=244

ile to dziecko musi jeszcze znieść?! biedne cynamonki

Cytat:
Jeszcze nie masz ale napewno sie dorobisz heee moze i przejdzie a moze i nie hee nie wiemy jakie figle dzieci nam szykuja hee a noz beda pieknie jadly i oby.
hehe, dlatego mysle o tym co jest tu i teraz. i wydaje mi się, ze nasze baczki na tv sa jeszcze za głupiutkie ale jest nadzieja...większość do marchewki slicznie otwiera buzie

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-10-21 o 13:38
Stary 2013-10-21, 06:09   #2625
barwineczek
Wtajemniczenie

Dxiewczyny co zrobić. Moj Niki praktycznie codziennie budxi sie zalany nad pieluszka. Juz mu w nocy zmieniam ale ti nic nie daje. Wlasnie go przebralam a patrze ze za chwile jest mokry

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Nie spimy od 40 min, nie msm sily ruszyc sie z lozka, moglby walec po mnie przejechac. Prawie 6 miesiecy z nie przespana ani jedna noca, nawet 5 godz z rzędu a w nocy pol godziny placzu bo nie chcialam go karmic o godz2. Oczywiście budzil sie co 2h jak w zegarku

barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 06:41   #2626
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Termin miałam na 12 maja, ale potem wzięłam zwolnienie do 22 maja i urodzilam 23 maja, więc macierzyński od 22 maja powinnam mieć liczony.
No to powinnaś kończyć 19 października..coś musieli pomylić. Ja sprawdzałam jak u mnie liczyli i mi się zgadzało. 2 tygodnie to dużo, warto zwrócić uwagę

Część Noc minęła dobrze, ale maruda się obudziła pół godziny temu, chce spać a zasnąć nie umie i mi jęczy

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Cytat:
Ej wiecie co, mój mąż chyba jest chory.. Wczoraj jeszcze wyciągnął sam z siebie naczynia ze zmywarki, a potem jak się pranie skonczylo to wyciągnął pranie i wywiesił.. I nic mu nie mówiłam,żeby to zrobił.. SZOK

on chyba coś ode mnie chce tylko jeszcze nie wiem co..
haha ciekawe co chce mój dzisiaj wyszedł do pracy i wrócił po 2 minutach bo...zapomniał śmieci, zacznę się go bać

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Cytat:
diabli wrzuciłaś ten link o fotelikach i teraz ten temat nie daje mi spokoju

powiedzcie mi : jakie foteliki są najbezpieczniejsze ? jaki kupić? bo ja nie mam pojęcia... szukam info, ale wszędzie znajduję jakieś inne dane
recaro? maxi cosi? cybex? macie już coś na oku?

jeszcze znalazłam fotelik KIDDY- niby 4 gwiazdki w tescie ADAC...
ja chce taki montowany tyłem do kierunku jazdy, ale jeszcze nie szukałam jakiej firmy, wiem że drogie są więc na razie skupiam się na tym bo coś wrzucić do skarbonki

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Cytat:
tez dzisiaj przezylam spotkanie z tesciowa nie wiem dlaczego, ale zawsze u niej Nela dostaje czkawkę i non stop ta sama gadka "ojej okropna czkawa" "zaraz cie mamusia uratuje" "no dajcie jej cos, może herbatke" "a może cycus ci pomoze co?" "no meczy się dzieciatko" i tak w kolko...a czkawka jak na zlosc trwa cala wieczność zaciskam zeby, mowie, ze ona lubi mieć czkawkę, ze jej to wcale nie przeszkadza, ze herbatki nie podaje bo ulewa... ale babcia i tak wie lepiej i smoczek chciała moczyc w swojej harbacie albo W CUKIERNICZCE. wyszłam z siebie i stalam obok, ale wdech wydech tz gleboko patrzyl mi w oczy i panowal nad sytuacja, ale ilez razy można znosic to samo.
i dlaczego zabraliśmy ja na basen jak ma katar...
Nela po basenie baaardzo zmeczona, zawsze spi. babcia nie mogla tego zrozumieć i chciała nosic, chwalić się sąsiadkom itd. w końcu zasnela, ale oczywiście jedna z sąsiadek już była umowiona, ze "niby niespodziwanie" wpadnie. pies narobil halasu i po spaniu ale to my usyszelismy, ze nie może jej budzic i musimy siedzieć i czekac az się obudzi, bo ja znerwicujemy

Och te teściowe...jak czytam to się wierzyć nie chce. Moja też ma swoje wady, jak każdy człowiek, ale ogólnie uważam że nie trafiłam źle wczoraj nie mogła uwierzyć jak mąż do niej dzwonił że Helenka była na basenie

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
jak bylam mala to mialam dużo niebieskiego bo babcia uwazala ze jest yo kolor dziewczynek bo Maryja ma niebieska szate, a rozowy dla chlopcow bo Pan Jezus ma czerwona

mowi ze darla się potwornie, nie zdazyli jej naciac i troche popekala. Niewielkie pekniecia ale kilka

prawde powiedziawszy ja sama sie doluje jak patrze w lustro, jak tupne noga to przechodzi fala na brzuchu

No popatrz, to może dlatego starsze Panie się właśnie pytają czy chłopczyk czy dziewczynka

Mnie nacięli minimalnie, nie pękłam naszczęście. Przede mną babka trochę krzyczała i robiłam wielkie oczy na męża jak tak można ja darłam się 100 razy głośniej

Wiesz, jeszcze potrzebujemy czasu by wszystko doszło do siebie, ale tak naprawdę świetnie wyglądasz, nie ma się co dziwić że kilka m-cy po porodzie brzuch jeszcze nie w 100% formie.

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
dziewczyny tak na szybko, co polecamy sprawdzonego na ciemieniuche? znajoma mnie meczy, bo jestem jej guru informacyjne zapisałam sobie kiedyś:

CIEMIENIUCHA
olejuszka
krem AA ja&mama
emolium zmiekczajacy zel
oilan krem na ciem.

ktoras cos dorzuci?
Ja mam z Ziajki kremowy szampon czy jakoś tak jest super!

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
rozbawilas mnie. Justi miała na myśli nurkowanie "samo dziecko pod woda", rodzic je trzyma i druga opcja nurkują razem mamusia&dziecko

a cwiczenie z wrzucaniem do wody pewnie kiedyś się pojawi, ale to wyzsza szkola jazdy i dziecko musi mieć z tego frajde. nie sadze żeby to było jakos niebawem.
Uff a ja już myślałam że dzieci same pływają i można sobie iść na kawę w tym czasie

U nas wrzucają do wody...tzn chyba od 3 zajęć, na 1 i 2 podają dziecko tak że pupa się moczy, a na 3 już wrzucają do wody. Czyli to nie bardzo? myślałam, że tak wszędzie robią.
W sumie nasza po tym podaniu już zaczęła marudzić i potem płakać, więc może to jej się nie spodobało?

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Dxiewczyny co zrobić. Moj Niki praktycznie codziennie budxi sie zalany nad pieluszka. Juz mu w nocy zmieniam ale ti nic nie daje. Wlasnie go przebralam a patrze ze za chwile jest mokry

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Nie spimy od 40 min, nie msm sily ruszyc sie z lozka, moglby walec po mnie przejechac. Prawie 6 miesiecy z nie przespana ani jedna noca, nawet 5 godz z rzędu a w nocy pol godziny placzu bo nie chcialam go karmic o godz2. Oczywiście budzil sie co 2h jak w zegarku

Może za mała albo za duża czyli luźna pieluszka?

Nie wiem co Ci powiedzieć...ja moją karmię jak ona tego potrzebuje. Budzi się, płacze i nie nakarmisz?
Ja też nie przesypiam 5 godzin z rzędu, chcę karmić piersią, mam dziecko które potrzebuje częstych karmień i już.
Skoro nie wychodzi metoda z wodą bo mały płacze to może warto jednak karmić.
Stary 2013-10-21, 06:52   #2627
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli;

niby tak, ale później z takich pomyslow na "zatrzymanie" dziecka jest jedzenie przed tv, ubieranie się przed tv, mycie zebow...bo wtedy dziecko siedzi i mama może z nim robic co chce. już wole wijaca gasienice trudno, niech wie, ze nie kazda czynność jest przyjemna...
Ja czasami pokazuje tv jak marudzi na uspokojenie ale wieczorami malo co pomaga

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 06:57   #2628
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry
nasz dzień zaczął się dzisiaj o 6 rano
czyli nawet nie było tak źle
mały bawi się na macie, zaraz zacznie kwękać że zmęczony więc idę się ogarnąć i niedługo na spacerek lecimy.
Dziś może Was troszkę ponadrabiam
\bo aż wstyd.. nie wiem co się dzieje..
wszystko przez tego fb
no i przez mojego małego dniabełka, a raczej aniołka, w którego ostatnio diabełek wstąpił

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 07:39   #2629
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

super nasz dzisiejszy basen tez calkiem udany. mamy na koncie kolejne dwa zanurzenia Nela zadowolona, wstrzymuje już oddech nawet jak się z nia wygłupiam i wcale nie chce jej topic dzisiaj ewidentnie pokazala swój charakterek, zabierala dzieciom zabawki, kiedy miała zabrać sobie jedno koleczko brala caaala zyrafe pelna kolek i za nic nie chciała jej odlozyc :P po nurkowaniu intruktor stwierdził, ze ona się NUDZI i musieliśmy jej dawac dodatkowe zadania/zabawki żeby ksiezniczka była z basenu zadowolona w 100%. oj szalala dzisiaj jak nie wiem
Nelcia szaleje

Cytat:
Dziewczyny, które będą wracać nie tak długo do pracy: z kim będziecie zostawiały maluchy na czas Waszej nieobecności? Babcie, nianie, żłobki?
skłaniam się bardziej ku niani niż teściowej. w żłobku na razie nie ma miejsc

Cytat:
no to by wyglądało ze mi policzyli 4 dodatkowe tygodnie a nie 6, a my mamy na pewno 6 tygodni??
na pewno
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 07:49   #2630
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
No to powinnaś kończyć 19 października..coś musieli pomylić. Ja sprawdzałam jak u mnie liczyli i mi się zgadzało. 2 tygodnie to dużo, warto zwrócić uwagę

Część Noc minęła dobrze, ale maruda się obudziła pół godziny temu, chce spać a zasnąć nie umie i mi jęczy

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

haha ciekawe co chce mój dzisiaj wyszedł do pracy i wrócił po 2 minutach bo...zapomniał śmieci, zacznę się go bać

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

ja chce taki montowany tyłem do kierunku jazdy, ale jeszcze nie szukałam jakiej firmy, wiem że drogie są więc na razie skupiam się na tym bo coś wrzucić do skarbonki

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Och te teściowe...jak czytam to się wierzyć nie chce. Moja też ma swoje wady, jak każdy człowiek, ale ogólnie uważam że nie trafiłam źle wczoraj nie mogła uwierzyć jak mąż do niej dzwonił że Helenka była na basenie

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

No popatrz, to może dlatego starsze Panie się właśnie pytają czy chłopczyk czy dziewczynka

Mnie nacięli minimalnie, nie pękłam naszczęście. Przede mną babka trochę krzyczała i robiłam wielkie oczy na męża jak tak można ja darłam się 100 razy głośniej

Wiesz, jeszcze potrzebujemy czasu by wszystko doszło do siebie, ale tak naprawdę świetnie wyglądasz, nie ma się co dziwić że kilka m-cy po porodzie brzuch jeszcze nie w 100% formie.

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Ja mam z Ziajki kremowy szampon czy jakoś tak jest super!

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Uff a ja już myślałam że dzieci same pływają i można sobie iść na kawę w tym czasie

U nas wrzucają do wody...tzn chyba od 3 zajęć, na 1 i 2 podają dziecko tak że pupa się moczy, a na 3 już wrzucają do wody. Czyli to nie bardzo? myślałam, że tak wszędzie robią.
W sumie nasza po tym podaniu już zaczęła marudzić i potem płakać, więc może to jej się nie spodobało?

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Może za mała albo za duża czyli luźna pieluszka?

Nie wiem co Ci powiedzieć...ja moją karmię jak ona tego potrzebuje. Budzi się, płacze i nie nakarmisz?
Ja też nie przesypiam 5 godzin z rzędu, chcę karmić piersią, mam dziecko które potrzebuje częstych karmień i już.
Skoro nie wychodzi metoda z wodą bo mały płacze to może warto jednak karmić.
No widzisz, polroczne dziecko moze miec przerwe 5 godz w karmieniu. Ja dzisiaj walczylam ponad pol godziny o 2 zeby nie karmic

Stary 2013-10-21, 08:05   #2631
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

gralas w simsy?
jasne to moja ulubiona gra

Cytat:

Barwinek czytając Twoje posty o tym nieustannym głodzie Nikiego przypominam sobie, że czytając Zaklinaczkę Dzieci była tam opisana podobna historia do Twojej... i zalecono zacząć rozszerzanie diety dziecku, bo mleko już mu nie wystarczało, może warto skonsultować to z pediatrą ?
Stary 2013-10-21, 08:09   #2632
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Clo to ma dziwnie, snieg, komary - anomalia może mieszka gdzies blisko trojkata?
a, o tym zapomnialam... no, u nas to normalne. snieg spadnie, lezy pol metra, za dwa dni ani sladu i 23 stopnie, opalac sie mozna i komary lataja... i za tydzien znow zima taki klimat podalpejski!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 08:12   #2633
barwineczek
Wtajemniczenie

Karolina on dostaje codziennie warzywka z kasza i dwa razy dziennie butle z mm bo powoli go odstawiam od piersi.

Dzisiaj przechodze apogeum zmeczenia bolu kregoslupa. Nie mam sily sie usmiechnac. Maly jest na macie a ja leze i tylko palcem ruszam

Stary 2013-10-21, 08:14   #2634
xal
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny składałyście już papiery o rodzicielski?
trzeba zlożyć na 2 tygodnie przed rozpoczęciem..U mnie jest jutro ostatni dzien a rodzilam 23 maja...(urlop od 22 maja).
Coś ci się terminy pokićkały ...

Cytat:
Dziewczyny, które będą wracać nie tak długo do pracy: z kim będziecie zostawiały maluchy na czas Waszej nieobecności? Babcie, nianie, żłobki?
Żłobek, ale po roku.
Cytat:
Piszecie o ubieraniu po basenie - u nas nie było w przebieralni tak gorąco - najpierw ubrałam małą w ciuszki potem siebie już też w kurtkę i potem małej kurtkę i czapę i wychodziliśmy z basenu.
Gdzie jeździsz na basen dla maluszków?
Cytat:
ja urodziłam 21 maja i do 18 listopada mam z tym dodatkowym macierzyńskim, więc coś by się tu nie zgadzało zadzwoń do pracy i się dopytaj czy się nie pomylili.
Dokładnie tak, ja 20 maja i mam do 17 maja.
Cytat:
dziewczyny tak na szybko, co polecamy sprawdzonego na ciemieniuche? znajoma mnie meczy, bo jestem jej guru informacyjne zapisałam sobie kiedyś:

CIEMIENIUCHA
olejuszka
krem AA ja&mama
emolium zmiekczajacy zel
oilan krem na ciem.

ktoras cos dorzuci?
parafina

Lecę się ogarniać na spacer bo P. już ziewa. Resztę nadrobię po powrocie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 08:16   #2635
puchatkowa
Zakorzenienie

Justi zdrówka dla Bartusia

Barwineczek jak najbardziej ta kiecka na ślub odpowiednia Pewnie zrobisz furorę swoją figurą, w końcu niedawno rodziłaś, a jeszcze czytam, że Panna Młoda to raczej dość zaokrąglona w talii jest

Marchewka jeśli Twój mąż na coś zachorował to niech to faktycznie będzie nieuleczalne

Piszecie o urządzaniu wnętrz. Dla mnie ogromną frajdą było urządzanie mojego mieszkania i jakoś chyba nie chciałabym, żeby ktoś robił to za mnie. W końcu nikt nie zna mnie tak dobrze jak ja sama Oczywiście rozumiem, że czasem ludzie kompletnie nie czują jak to ma wyglądać, nie mają czasu albo ochoty i wynajmują projektanta. I ok skoro potem efekt końcowy im pasuje Ale ja sobie nie wyobrażam, żeby ktoś mógł to zrobić lepiej niż ja, nawet jeśli komuś może nie podobają się moje wnętrza to dla mnie są idealne, bo są moje

Ranyyyy Młoda nauczyła się zrzucać nieściągalne skarpetki z H&M

Ząbki

Edytowane przez puchatkowa
Czas edycji: 2013-10-21 o 08:36
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 08:25   #2636
modro
Rozeznanie

Cytat:
u mojej siostry było podobnie i jak młody rozwalil wszystkie po pokoju to cala wieczność zajmowalo mu posprzątanie zabawek i pojscie do wanny...a wiadomo wolny czas to dla rodzica cos więcej niż pieniadz dlatego my tez jesteśmy za pelnymi.
No widzisz, zapomniałam o najgorszym napisać, czyli o poskładaniu tego badziewia, zwłaszcza po wizycie innych dzieciaków i zabawie tymi puzzlami z wkładami, to był koszmar

Cytat:
Ej wiecie co, mój mąż chyba jest chory.. Wczoraj jeszcze wyciągnął sam z siebie naczynia ze zmywarki, a potem jak się pranie skonczylo to wyciągnął pranie i wywiesił.. I nic mu nie mówiłam,żeby to zrobił.. SZOK

on chyba coś ode mnie chce tylko jeszcze nie wiem co..
Właśnie miałam napisac, że pewnie dziad coś kombinuje...

Cytat:
o jej jakie mocne slowa ja tam na Twoim miejscu by sie nie zapierala nogami i rekoma ze nie bedziesz karmila przed tv jak Tobie dziecko nie bedzie chcialo jesc pare godzin to nawet na xboxe dasz mu pograc zeby tylko jadl heheheh
Zgodzę się, młodzi rodzice jeszcze nie wiedzą, na co będą się w stanie zgodzić i jakich błędów narobią. Życie potrafi zweryfikować każdą opinię.

Cytat:
nie mam xboxa mówisz że ten nr z niejedzeniem przed tv nie przejdzie??? :P
Przejdzie i tego z całego serca Ci życzę. Musisz mieć tylko morze cierpliwości, sporo czasu i byc konsekwentna. Mi tego zabrakło i bardzo żałuję. Gdybym mogła cofnąć czas moje 3 l3tnie dziecko na pewno jadałoby teraz bez tv.

Cytat:
wiesz pierwsze dzidzi to człowiek sobie wyobraża Bóg wie co ekologiczne ubrania:P zero telewizji:P zdrowe jedzenie :P a później zonk:P ale może Mateuszek mnie miło zaskoczy:P Nadzieje zawsze można mieć
To nie dzieci nas zaskakują tylko my sami siebie. To przecież my im włączamy tv, sami sobie nie włączają.

Cytat:

Mi się moja chatka nie podobała, a urządzaliśmy wszytsko sami. Kuchnia i łazienka wyszły idealnie, jesteśmy 3 lata po urządzeniu a nic a nic mi się nie znudziła, nie opatrzyła, jest wyjątkowa i urządzona ze smakiem. Ale pokoje, kolor farb itd... Do tej pory zastanawiam się, co mi odbiło. Ale za góra 2 lata, jak mała podrośnie i znudzi jej się malowanie po ścianach zabieram się od nowa do roboty i remoncik. Nie stac mnie na projektanta, więc znowu sama, ale mam dużo czasu na przemyślenie wystroju, no i mam nadzieję, że uczę się na błędach

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A co to oznacza? Kurde jak ktoras tutaj linka nie wrzuca to ja zupelnie nie wiem co sie dzieje.

1. Czy jak wasze dziecko sie w nocy wybudza to np.mieli kolderke? Daro mi zaczal tak robic ze najpierw rzuca ta glowka a pozniej chwyta kolderke w raczki i ja mieli. I ciagle ma zamkniete oczy ptzy tym

2. Czy zdarzylo wam sie ze dziexko w pierwszym momenxie tak dziwnje placze jak podacie mu smoka? Ja mam wrazenie jakby Daro bal sie dotyku w ciemnosci znienacka. Bo jak mieli ta kolderke i podam mu smoka albo dotknr raczki to tak jakby w panice wydaje krotki odlgos placzu, jak wezme na rece to juz nie.

A tak apropo ncy i paniki to moj TZ sie upiera ze male dzieci widza duchy i dzis bylismy na spacerze na Poznanskiej cytadeli i wychodzilismy przez cmentarz wojenny ktory tam jest. Akurat bedac na nim Daro zaczal sie rozgladac na wszystkie strony i troche sie szykowal do placzu i moj TZ od razu " a widzisz, nadal nie uwazasz , ze dzieci widza duchy?" "p

U nas za każdym budzeniem jest rzucanie główką na boki, kołderki nie używamy, koc rozkopuje przy budzeniu. Co do 2 - bo on może jeszcze śpi i taki dotyk to dla niego nieprzyjemna pobudka, wyrwanie ze snu?

Cytat:
mnie się wydawalo, ze musze szybko mala ogarnąć żeby jej zimno nie było i u nas wszyscy pedza zajac przewijaki

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

u których? ze niby u nas? po prostu uważam, ze robienie czegos przed tv zeby dziecko zajac jest glupie wole poczekać na odpowiedni moment. obie uczymy się cierpliwości hehe. i nie uważam tego za tortury, bo nikomu krzywda się nie dzieje. swoja droga nie wiem jak chcialabys wsadzić aspirator do oka Nela nigdy nie placze, nie krzyczy, wiec krzywda na pewno jej się nie dzieje, a to ze jeszcze nie rozumie dlaczego jej pomagam to kwestia wyuczenia i przyzwyczajenia, ze nic zlego się nie dzieje. wy pewnie nosek będziecie czyscic już zawsze przed tv - bo tak rodzicom wygodniej i kodujesz w sumie kiepski nawyk. stad moje porównanie, bo jeśli młody zacznie marudzić przy jedzeniu albo podczas mycia zebow i uznasz ze krzyczy w niebo glosy to tez wlaczysz tv? dla mnie to nie SPOSOB, a kiepska metoda bo można dziecko zajac widokiem za oknem, zabawka, czy ulubionym czyms (u nas działa kilka rzeczy). nie musi to być pudlo.
aaa i żeby nie było nie czepiam się, tylko pisze jak ja to widze.
Masz rację, brak cierpliwości rodziców, ich wygoda, zmęczenie i pójście łatwiejszą drogą są przyczyną wielu błędów. Trochę Wam zazdroszczę, że wszystko przed Wami, ja narobiłam sporo błędów przy mojej trzylatce i dojście teraz do stanu pożądanego wymaga o wiele więcej pracy niż nauka na bieżąco od małego.

Cytat:

Broń Boże Cię nie krytykuję, ale ja bym tak nie mogła. Pół godziny płaczu dziecka, bo chce jeść nie zniosłabym. Ja karmię wtedy, kiedy chce. Budzi się w nocy czasami co godzinę, a raczej od 3 w nocy do 6 co godzinę, półtorej. Wstaje o 6, czasem 5, rzadko 7. Mimo to nie wyobrażam sobie nie nakarmienia jej i oduczania karmień nocnych.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Nelcia szaleje

skłaniam się bardziej ku niani niż teściowej. w żłobku na razie nie ma miejsc

na pewno
Ale masz jakąś poleconą, znajomą nianię czy obcą? Ty chyba wracasz niedługo do pracy, prawda?

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 08:27   #2637
deb
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz, polroczne dziecko moze miec przerwe 5 godz w karmieniu. Ja dzisiaj walczylam ponad pol godziny o 2 zeby nie karmic

Ja to rozumiem, że jak niektóre dzieci mają taką przerwę to nie dzieje im się krzywda i z głodu nie umierają, ale uważam, że moja potrzebuje częściej zjeść/napić się i nie będę z tym walczyć.
I chodzi mi o to, że skoro nie wychodzi Wam wydłużenie czasu niekarmienia to może jednak lepiej nie męczyć dziecka i siebie i karmić. Nie wiem jak teraz wygląda u Was w ciągu dnia bo pisałaś że w ciągu dnia ma długie przerwy. U nas i w dzień i w nocy mała często je.
Stary 2013-10-21, 08:29   #2638
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Karolina on dostaje codziennie warzywka z kasza i dwa razy dziennie butle z mm bo powoli go odstawiam od piersi.

Dzisiaj przechodze apogeum zmeczenia bolu kregoslupa. Nie mam sily sie usmiechnac. Maly jest na macie a ja leze i tylko palcem ruszam

a to nie wiedziałam a mięsko już je? może po nim będzie bardziej najedzony?
Stary 2013-10-21, 08:30   #2639
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

no wlasnie - moze, ale nie musi... trafil ci sie egzemplarz, co w nocy cyca chce
ja tam mojemu w nocy nie zaluje. ciesze sie z kazdego lyczka, jaki zrobi!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 08:30   #2640
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

1. Przemek w nocy jest ładnie przykryty, ale jak się wybudza to skopuje kocyk (dlatego musi być w śpiworku, zimno mamy w jego pokoju), a jak się budzi to potem ciągnie za kocyk i go ssie czasem przez sen

2. oczywiście że może się bać. dlatego my zawsze zapalamy małe światełko, przecież jak dziecko leży spokojnie, jest ciemno i nagle coś się koło niego pojawia to ma prawo się wystraszyć, dorosły by się przestraszył ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości