|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Ja jestem coraz bardziej przerazona, jak sobie dam rade z dwojka. Daniel jak na zlosc ostatnio zle sypia, budzi sie w nocy. Do tego noworodek i brak mozliwosci odespania w dzien
![]() ryba- przy nastepnej wizycie porozmawiaj z pediatra o refluksie.Bo niepokojaco to wyglada. Moj maly w brzuchu od 2 dni praktycznie sie nie rusza. Bardzo delikatnie, i czuje go w sumie tylko jak przyloze reke.. |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Witam się i ja idę na śniadanie, ogarnąć się i na wizytę.
Acelinka trzymam kciuki za odstawienie. Byle do niedzieli... A ja dzisiaj pół nocy nie przespałam bo śniło mi się, że rodzę ale to było tak rzeczywiste taki sen na jawie, że dobrze, że teraz nad ranem ciągiem pospałam 3 godzinki...obawiam się, że wszystkie moje nerwy, podświadomość nie dają sobie rady z informacją to już za 10-13 dni...ech.. trzymam kciuki za wszystkie wizyty idę zrobić sobie kakao i zjem upieczony chleb męża...jest taki mięciutki.... Aaaa i jeszcze chciałam powiedzieć że śliczne dziecie Trele. |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Ale miałam śmieszną sytuację ostatnio
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku.
Dziewczyny czytam Was, jesteście skarbnicą wiedzy.Komp odpalony non-stop, jak tylko mam czas to zerkam i podczytuję. Czy któraś z Was zamierza rodzić na Kamieńskiego we Wrocławiu? Wiecie jak umówić si z anestezjologiem na wypełnienie ankiety? I jakie tam zadają pytania?Bo obawiam się,że mogą mi odmówić. Rybko proszę zmień mi tp na 13.11 bo jakiś błąd się wkradł. A imię córeczki: Berenika ![]()
#65 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie w nowym wątku
![]() Ciekawe która pierwsza w tym wątku urodzi ![]() Teraz trzeba się ogarnąć i zmienić pieluchę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() OBY mały szybko wyzdrowiał!!! pogadam, mam nadzieje jednak żę to nie to ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#67 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z Kad taki pomysł? ![]() Cytat:
![]() ACELINKA - czyli odliczamy do niedzieli? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku, dzieciaki w szkole i przedszkolu więc mogę się wylegiwać z kawką w ręku i was ponadrabiać. A przegapiłam wczoraj nowy wątek, przez cały weekend was czytałam na bieżąco.
De kochana dasz sobie radę, choć początki na pewno będą trudne. Nim urodziłam drugiego synka jakoś się nie martwiłam jak to będzie myślałam że będzie podobnie jak z jednym, bo przecież już jesteśmy wprawieni i przyzwyczajeni do nieprzespanych nocek, chorób synka itd. Niestety po porodzie okazało się że narodziny drugiego dziecka to kolejny zwrot w życiu i na początku ciężko to było ogarnąć. Tobie będzie ciężej bo ty masz młodszego synusia, mój miał 5 lat jak się drugi urodził więc już był bardzo samodzielnym przedszkolakiem, choć też jeszcze potrzebował dużo uwagi. Ale powiem ci że choć na początku było ciężko to później się wyrobiliśmy, i ogarnialiśmy naszą ekipę. Ja miałam jeszcze szczęście bo chłopcy nie mieli kolek i innych brzuszkowych przejść więc raczej byli spokojni i noce w miarę przesypialiśmy. synuś spał dużo z nami bo nie miałam siły po karmieniu w nocy go odkładać do łóżeczka. Jak miał 2 latka sam chciał już spać w swoim łóżku w pokoju ze starszym bratem. Więc drugi się szybciej usamodzielnia wg mnie i fajnie się już ze starszym rodzeństwem bawi i dogaduje dlatego nie trzeba im już tyle uwagi poświęcać co jedynakowi. |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o ulewanie koniecznie powiedz na wizycie ![]() ![]() Cytat:
Podroczą się troszke i im przejdzie jak tylko zobaczą maleństwo ![]() mężowi na pewno się podobasz,zmieniamy się teraz moooocno, ale wszystko przecież można potem odwrócić jeśli się chce ![]() ![]() Cytat:
![]() ogarniesz ![]() ja też się boję, mąz cąłymi dniami w pracy jest, a tu natalka, Lenka i dom na głowie, ale jakos musimy dac radę przecież ![]() Cytat:
![]() ja to chciałabym już nawet dziś, ale rozsądek podpowiada żelepiej w niedzielę ![]() odliczamy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#70 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ale się wyspałam ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty bo widze, że się trochę tego uzbierało! Ja jeszcze na spokojnie kawkę wypiję i tez jadę. Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze w sumie nie wiem czy poprosić mamy, żeby nie przyjeżdzały do szpitala czy też nie.... A co do noszenia obcisłych bluzek - mam to samo ![]() Będę się musiała wylaszczyć, żeby się dobrze ze sobą czuć. Do tej pory niby tylko 8 kg przybrałam w ciąży, ale przed ciążą niepostrzeżenie przypałętało się też ze 3 i się tak do kupy zbiera :P Najlepiej się czułam z wagą 46 kg, to było 3 lata temu. Aktualnie mam 58,5.... Może tym razem też się uda, jestem dobrej myśli ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Witam w nowym wątku
![]() Majeczka słodka ![]() Chciałam tylko powiedzieć, że zostało mi 8 dni do terminu aaaaa ;D ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam po totalnie nieprzespanej nocy.. bunga bunga nie było, bo wieczorem Leo tak mi się ułożył, że nie mogłam oddychać i praktycznie odpływałam. Tż go postukał i w końcu się przesunął, i mogłam zasnąć ![]() A później 5 razy wstawanie na siku, budziki tż i koniec spania ![]() Ale wciąż leżę w łóżku i zastanawiam się co by tu dziś porobić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny muszę się pochwalić z rana! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#74 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 58,5 w ciązy to przecież jak marzenie ![]() a co do rodzenia to lepiej żeby prędzej nie brało, bo tż musi skończyć ten nieszczęsny przedpokój. Kto mi posprząta to nie wiem, pewnie tez ten mój biedny chłop, powinnam go na jakieś wakacje w ciepłe kraje wysłać w nagrode za tą harówe ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() że też ludziom tak trudno to zrozumieć ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- na jutro to się nie piszę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ktosiula-ze ile wazysz???Ja wazylam tyle przed pierwsza ciaza.Teraz 78 kg ![]() Na oderwanie mysli od porodu i tego co mnie czeka kupilam sobie cos jesiennego w wesolych kolorach-jest piekny, cieply i miekki i moge sie nim 2 lub trzy razy okrecic ![]() ![]() Na zywo ma ladniejsze kolory https://shop.otto.de/p/rundschal-fra...onId=366232684 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() zbieram moc na poród ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musimy być dobrej myśli i koniec ![]() nie wyświetla mi sie to tylka jakaś startowa stronka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
De w linku jest strona glówna ;( Pokaż no jeszcze raz co tam pięknego kupiłaś! Lubieolowki brawo dla mężula! Zuch chłopak! Musicie to uczcić ![]()
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-10-21 o 09:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
ej no, to tak jak ja
![]() ![]() musisz być chuuudzinkaaaaa ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() Lece, mam prasowanie i kolejne pranie trzeba wstawić ![]() ![]() przypomniało mi się też że musze do torby włożyć ostatnie wyniki badań i że nie spakowałam talerzyka, kubka, sztućcy ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-21 o 09:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczyny
De mam dokladnie tak samo. Zaczynam czuc niepokoj, bo zaczynam sie zastanawiac jak sobie dam rade. Teraz mamy wszystko poukladane, mala dawno odpieluchowana, w nocy tez spi bez pieluszek, zanmy jej przyzwyczajenia...wszystk o znowu sie zmieni. No i moja nie chodzi do przedszkola, wiec bede musiala sie zajmowac moim trzylatkiem i noworodkiem. Boje sie, ze nie ogarne. Co do spania w nocy - ja mam wrazenie, ze te nasze dzieciaki wyczuwaja, ze szykuja sie duze zmiany i może dlatego zle sypiaja? Ja wstawalam dzis do Zuzola 5(!!!) razy, caly czas cos bylo nie tak - a to kolderka spadla, a to siusiu, a to kotka nie mogla znalezc, ato jeszcze cos...az mi sie plakac chcialo, bo nie moglam prosic tza, zeby do niej poszedl bo mlody dzis wstawal o 5:30 do pracy...ech, nie wyspie sie przez kolejne 2 lata... Aaby nie przejmuj sie. Nie chcesz pierwszego dnia po powrocie ze szpitala odwiedzin i powinny to uszanowac. Ja mialam spokoj, bo mamy kilka tys kilometrow stad, ale nawet na drugi dzien jakmktos sie zjawil, to oczywiste, ze wstawalam, robilam jakis poczestunek itp. A powinnam byla lezec po cesarce i nabierac sil. Teraz bede madrzejsza, zwlaszcza, ze tz dostal dwa tyg urlopu po porodzie. Ktosiulabalez z Ciebie kruszynka!!! Kiedy ja wazylam 52, to wszyscy mysleli, ze jestem chora i niedojadam. Sterczaly mi wszystkie zebra, policzki mialam zapadniete - obraz nedzy i rozpaczy. Najlepiej wygladalam miedzy 58-60kg, ale wtedy duzo pracowalam nad tkanka miesniowa i bylam ladnie wyrzezbiona. Ale to zamierzchle czasy hahaha. Miki padlam hahaha Dobra. Ide cos zjesc bo strasznie burczy w brzuchu a sniadanie mistrzow czeka - dzis jedna kromka pelnoziarnistego chleba, odtobina masla i maly low fat jogurt naturalny. Znowu spadlam 200g. Od poczatku ciazy mam na plusie 6,6kg. Do porodu 32/33 dni... Rybka mozesz dopisac imie mojej kruszynki - Aleksandra? Dzieki |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
jestem i ja po weekendowej przerwie, byłam tak mało w domu, że nie ogarnęłabym nadrabiania wątku, wybaczcie. Teraz się biorę za sprawy związane ze studiami, chcę zrobić jak najwięcej przed porodem, więc pewnie też będzie mnie mniej, ale postaram się śledzić na bieżąco, co u Was i kto rodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My mamy nocke w miarę spokojną za sobą. Mała zasnęła o 24 pospała jakoś do 3, chwile po , nakarmiłyśmy się i do 7 był spokój ![]() Pogoda dzisiaj śliczna więc chyba wybierzemy się na jakiś krótki spacerek. Mam pytanie do mamuś od kiedy mogę zacząć kłaść małą na brzuszku?? Trzymam mocne kciuki za wszystkie wizytujące mamusie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
De Zuzia dokladnie tak samo - w swoim pokoju od kiedy skonczyla pol roczku, sama je (o ile je bo niejadek sie z niej zrobil), potrafi sie ladnie sama bawic, sama gania do lazienki itd itp. Ale tak jak piszesz, trzeba jej pomoc, ogarnac chatke, wyjsc z psem na spacer, zadbac o to male cos za domem zwane szumnie ogrodem, no i nikogo do pomocy...
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Lubieoliwki brawo dla meza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale ładna nocka ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Maomami im szybciej tym lepiej. Ale na pewno będzie sie irytowac.
Byle nie do spania na noc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.