|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
![]() |
#4322 |
Zakorzenienie
|
Piję kawkę i myślę....mała jakaś mało aktywna, wczoraj pokopała jak kładłam się spać, w nocy też sporadycznie się ruszyła a dziś jakaś spokojna....dobrze ze mam dziś wizytę bo już świruje
![]() Mąż dziś znowu rano wyjechał, dostałam buziaka w brzuszek i czółko o 4:30 ![]() ![]() Jeżeli chodzi o kąpiel małej to na początku będziemy robić to w jej pokoju w wanience ze stojakiem,gdzie będę miała wszystko pod ręką, wodę w wanience się przyniesie. Jakoś tak chyba będzie mi lepiej no i nie będę musiała z wykąpaną Lenką śmigać przez korytarz, w końcu to 3 rodzaje temperatur, w łazience gorąco...w korytarzu chłodniej no i jej pokój ![]() Później będziemy kąpać już w łazience ![]()
#4323 |
Rozeznanie
|
chleb z nutellą,keczupem,zoltym serem i kiełbasą swojską... zapowiada się ciekawy dzien
![]() moja tak samo troche wieczorem i dzis spokojna ![]() ![]() lece do przychodni umowic sie z połozna ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Bardzo się cieszę, że Dominik okazał sie być takim silnym chłopcem. Wszystko musi być dobrze ![]() Ja będę kąpać malucha w łazience, wycierać na pralce, łazienka też nie jest zbyt duża. Wanienkę strasznie ciężko się przenosi, wiem bo mieszkaliśmy w bloku i ciężko było ją przenieść przez drzwi i liczne zakręty. Jeśli chcecie kąpać w pokoju to kupcie na początek jak najmniejszą wanienkę, będzie lżej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Zadomowienie
|
Dominik nie jest jeszcze karmiony.
Nie wiem kiedy to nastapi. To bedzie kolejny milowy krok. Narazie miał tylko pedzlowane dziaselka kropelkami siary ktora udało sie wydusic Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Wtajemniczenie
|
Moja malutka takie gimnastyki odprawia od wczoraj, że tylko siedzę i cały czas patrzę na brzuch
![]() Popijam cappuccino i nadrabiam wizażowe zaległości. Wczoraj od mamy znów przyniosłam siatkę ubranek - oczywiście z łowów lumpkowych, które mama poczyniła.
![]() |
#4327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4328 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Gang Iren
|
Tak tylko doradzę,że może lepiej zaopatrzyć się w wiaderko i w tym przenosić wodę. Będzie wygodniej niż w wanience,np nasza jest niezbyt dobra,bo gdy woda wlana i niosło się to się wyginała. Mąż nosił wodę w wiaderku.
#4330 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() Ta którą wybrałam jest z grubszego plastiku, więc nie powinna się wyginać no ale trzeba być przygotowanym ![]()
![]() |
#4331 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamuski
![]() iwantyou99 naprawde jestes mega silną kobietą, wiec nie dziwne, ze synek tez!! Na to po namusi ![]() Dacie rade i wszystko bedzie dobrze, my tu wszystkie trzymamy kciuki za Was!!! Co do kąpania, my chyba na pocztku zaczniemy w lazience, nie jest za duza, ale moze damy rade, a jak nie to bedziemy cos kombinowac, zeby bylo dobrze. Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-10-21 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4333 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witam ![]() Edytowane przez upadly_aniol00 Czas edycji: 2013-10-21 o 09:14 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się coś kiepsko czuje, pobolewa mnie brzuch, rano miałam jakieś skurcze, a przez wyjazdy męża i moje musiałam przełożyć wizytę u dr ze środy na następny poniedziałek. I teraz będę się kisiła ze swoimi obawami jeszcze tydzień ![]() Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-10-21 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nadrabiam wasze wieczorne posty. Ja synka kąpałam identycznie jak gosia i to naturalne u nas było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4336 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | ||
Rozeznanie
|
cześć
![]() ale piękna pogoda ![]() Cytat:
![]() bardzo dobrze, że nie ma skoków saturacji. Płacze i skacze, bo tęskni za mamusią ![]() Nie martw się tym karmieniem to dla jego dobra, taki maluszek nie ma jeszcze wykształconego odruchu ssania, dlatego karmią sondą albo do żyły chyba do 32tyg. Może spróbuj ściągnąć laktatorem pokarm i zamrażać na później? Kurcze to cięcie jak tak Cię boli, może poproś albo zażądaj coś mocnego przeciwbólowego? Cytat:
Justien nie czytaj tych bzdur! Musiałabyś wypić albo wąchać cały czas ten lakier ![]() Cała sprawa wzięła się od zdjęć zniszczonych paznokci jednej z blogerek. Jakiś czas temu nastał wielki boom na naturalne kosmetyki (a raczej firmy zaczęły współpracę). Nie było by w tym nic złego, gdyby nie bzdury, które się namnożyły niestety również dzięki wielu wpisom na forum wizaż i na blogach ![]() Z tą odżywką był szał że taka dobra, później pojazd jaka to straszna a na końcu wychodziło że jednak używały jej niezgodnie z instrukcją ![]() ![]() PS Twój mąż ma rację ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Witam się wyspana późnym rankiem
![]() Cytat:
![]() ![]() Super te mebelki, no i jaka oszczędność! Kącik dla córci już niemal gotowy ![]() ![]() ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43357027]O matko dziewczyny a ja nie mogę zasnąć. Mam mega stresa bo właśnie coś sprawdziłam. Wiem że są wśrod Was miłośniczki paznokci to może mnie uspokoją (albo i nie). Ano stosowałam sobie odżywkę Eveline 8w1, tak mi poleciła kosmetyczka, a teraz coś mnie tknęło i sprawdzilam na necie i sie przestraszylam (jest dużo negatywnych opinii na temat jej składu). Czy w ogóle przez paznokcie moze miec to wplyw na dziecko? Czy moze ja juz zaczynam wariowac i czarnowidziec? Maz mnie strofuje ze niepotrzebnie czytam i sie nakrecam i stres zaszkodzi bardziej. A ja naprawde sie martwie ![]() Nie martw się. W tej odżywce Eveline 8w1 nie ma nic bardziej szkodliwego niż w zwykłych lakierach do paznokci. Najbardziej "be" jest formaldehyd, ale i on nie powinien wyrządzić krzywdy dziecku. Nie czytaj internetu, bo w wielu miejscach dziewczyny strasznie demonizują i lakiery i farby do włosów oraz to, co się zjada w ciąży. Powiem Ci, że i ja miałam chwilę obaw, bo jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży siedziałam w labie i tam miałam do czynienia z różnymi paskudztwami. Troszkę się tym martwiłam, ale już przestałam. Będzie dobrze i urodzimy zdrowe, różowiutkie dzieci ![]() Przeczytałam właśnie wpis pilotki. Sama prawda! Cytat:
Cytat:
![]() Zupełnie się nie dziwię, że jeszcze te wydarzenia do Ciebie nie dotarły. Podejrzewam jednak, że jak już sobie wszystko poukładasz i uświadomisz będziesz baaardzo szczęśliwa ![]() ![]() Cytat:
![]() A teraz trzymaj się dzielnie na glukozie. Cytat:
agoola, lolita, trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty; któraś jeszcze się dziś bada? Dziki mix ![]() Cytat:
Co do kąpieli to jeszcze nie zdecydowałam, czy łazienka, czy kuchnia. Kuchnia na razie wygrywa, bo jest większa, jest tam stół i kaflowana podłoga. A w domu zimą mam bardzo ciepło (pewnie dla wielu to aż za bardzo), ale ok. 24 stopnie. Czasem nawet więcej ![]() Na obiad będziemy dojadać "resztki" udka z kurczaka z sałatką grecką i do tego ugotuję ziemniaczki dla męża. O czapkach nic nie napiszę, bo czytam i uczę się od Was ![]() Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-10-21 o 09:21 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Zadomowienie
|
Justien ja bym jej nie stosowala ,jest bardzo mocna bo bolą palce od niej. Więc jednak przenika w głąb. Nie znam składu,wiem ze jest super efekt ale ja się bałam jej stosować.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam!
Ja dziś cudownie zaczęłam dzień od krwotoku z nosa ![]() ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43357027]O matko dziewczyny a ja nie mogę zasnąć. Mam mega stresa bo właśnie coś sprawdziłam. Wiem że są wśrod Was miłośniczki paznokci to może mnie uspokoją (albo i nie). Ano stosowałam sobie odżywkę Eveline 8w1, tak mi poleciła kosmetyczka, a teraz coś mnie tknęło i sprawdzilam na necie i sie przestraszylam (jest dużo negatywnych opinii na temat jej składu). Czy w ogóle przez paznokcie moze miec to wplyw na dziecko? Czy moze ja juz zaczynam wariowac i czarnowidziec? Maz mnie strofuje ze niepotrzebnie czytam i sie nakrecam i stres zaszkodzi bardziej. A ja naprawde sie martwie ![]() [/QUOTE] Justien myślę, że nie masz się czym martwić. Tak na prawdę największą krzywdę możemy zrobić tym co wnika bezpośrednio do krwioobiegu-przez jedzenie i leki (i to też musi być tego konkretna ilość). Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dla mnie opcja łazienka jest najbezpieczniejsza, bo w pokojach mamy panele a im nie potrzeba dużo wody, by były do wyrzucenia. Cytat:
![]() Bardziej przeraża mnie karmienie...
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
Rany siostra zgaga przypomniała sobie o mnie
![]()
#4342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pomelo jest pycha ![]() Co do czekolady dla mnie zaczęła istnieć pod koniec 2 trymestru.
![]() |
#4343 |
Zakorzenienie
|
emma mam tak samo, kąpanie, ubieranie w ogole mnie nie rusza. Za to karmienie
![]() Swoją drogą, dziewczyny ktore mają juz "wycieki" powiedzcie mi, czy one są regularne? Wczoraj obudziłam się ze "strupem" na jednej z piersi, a od tego czasu cisza. To norma?
![]() |
#4344 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiem że mój mąż ma rację i przestanę tych rzeczy już wyszukiwać, a jeśli chodzi o tę konkretną odżywkę to zdziałała ona z moimi paznokciami cuda. Edit: Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za wsparcie, już jestem spokojna, naprawdę aż mi głupio że tak spanikowałam ehh ![]() Edytowane przez 830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 Czas edycji: 2013-10-21 o 09:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Skoro coś jest dopuszczone do sprzedaży, to znaczy że raczej nie zabija. No chyba, że ktoś mądry ma ochotę wykąpać się w tej odżywce. Bez przesady, ten śmiercionośny składnik jest w każdym lakierze do paznokci i lakierze do włosów. Nie dajcie się zwariować... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Zakorzenienie
|
em ma wręcz przeciwnie ciągle mały się rusza
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- w ogóle wczoraj weszłam w 3 trymestr ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Zakorzenienie
|
Właśnie sobie uświadomiłam ze wczoraj pierwszy raz w życiu kupiłam biustonosz z miseczką D
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Zakorzenienie
|
Kurcze właśnie dzwoniłam do pracy czy mogę już odebrać zamówione rzeczy i przysłali nie ten kolor stojaka pod wanienkę co trzeba....miał być wenge
![]() ![]()
#4350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.