My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 09:36   #2551
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

witam się w ten beznadziejny, mglisty, deszczowy, dołujący dzień :P

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
a w takim wypadku kiedy błogosławieństwo?
możecie zrobić dzień wcześniej
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 09:47   #2552
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
witam się w ten beznadziejny, mglisty, deszczowy, dołujący dzień :P
Zapraszam do mnie bezchmurne niebo, piękne słońce, cieplutko - o 7 rano było 10 stopni.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 09:51   #2553
ane3kaa
Zakorzenienie

Dziewczyny które zamawiały zaproszenia z ameliawedding
Ile czekałyscie na przesyłke ?
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 09:52   #2554
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Zapraszam do mnie bezchmurne niebo, piękne słońce, cieplutko - o 7 rano było 10 stopni.

U mnie też rano było 10 stopni ale teraz jest czarna noc, burza i ulewa.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 10:03   #2555
Waniliova
Zakorzenienie

Witam się po weekendzie

U mnie też pogoda piękna taka jesień mogłaby być zawsze

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny które zamawiały zaproszenia z ameliawedding
Ile czekałyscie na przesyłke ?
3 dni

fascinata tak, ja zrobiłam kosztorys wesela w excelu

Gratuluję zakupionych sukien!

Ja przed ślubem też planuję iść na solarium, mam bladą karnację i nie chcę wyglądać jak mąka tym bardziej, że mój TŻ ma ciemną karnację
Stary 2013-10-21, 10:31   #2556
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Ja tak samo jak no_doubt chcę podpisać dokumenty na ołtarzu a nie w zakrystii, u mnie tego nie robią ale jak pogadam z księdzem to myślę że się zgodzi na to Dla niego to nie jest chyba żaden problem
U nas podpisywanie dokumentów odbywa się właśnie na ołtarzu, więc to na pewno nie jest żaden problem tak było też na wszystkich ślubach, na których byłam do tej pory.

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
dziewczyny tak piszecie o tej bieliźnie i wszystkie o białej - żadna z was nie planuje bielizny nude/beżowej? tak żeby jak się coś przesunie nie było widać? mnie się wydaje to rozwiązanie lepsze niż typowa biała... czy to ja mam jakieś dziwne myślenie?
Ja nie przepadam za beżową bielizną, mam uraz po tzw. namiotach w brudnym beżu, które nosiłam jako nastolatka z dużym cycem
Sukienkę mam z zabudowaną górą i już uzgodniłyśmy z paniami, że mogę mieć stanik z ramiączkami. Do sukni będzie wszyta taka "szelka" na zatrzask, podtrzymująca ramiączko:

Natomiast jeśli chodzi o wystawanie całego obwodu z tyłu, to pierwszy znak, że biustonosz ma zły rozmiar (zbyt szeroki/rozciągnięty obwód). Obwód powinien leżeć tak, jak na tym drugim zdjęciu.
Biustonosze bez ramiączek miewają dodatkowo obwód podszyty silikonową taśmą (tak, jak pończochy samonośne), przez co zwykle są ciaśniejsze od zwykłych, a silikon zapobiega przesuwaniu.

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
fascinata tak, ja zrobiłam kosztorys wesela w excelu
Ja przed ślubem też planuję iść na solarium, mam bladą karnację i nie chcę wyglądać jak mąka tym bardziej, że mój TŻ ma ciemną karnację
Też robię kosztorys w Excelu i gorąco polecam znalazłam w Internecie stronę z podanymi średnimi cenami wszystkich weselnych drobiazgów, wybrałam z nich moje i wpisałam, ile na co zakładam. Teraz powoli uzupełniam faktycznie wydanymi kwotami.

Co do solarium, byłam w tym roku (po raz pierwszy w życiu) chyba ze 3 razy i... prawie nie widziałam efektu mam jasną cerę, łatwo robię się czerwona, ale zwykle nic (oprócz schodzącej skóry) z tego nie ma. Ale mam chyba tak jak Pysia, bo miesiąc później pojechaliśmy do Hiszpanii i wróciłam stamtąd strzaskana na śliczny, złotobrązowy odcień, którego nigdy dotąd na sobie nie widziałam (i pewnie już nie zobaczę :P).
Stary 2013-10-21, 10:34   #2557
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
ahh zazdroszczę !

dziewczyny, mam problem. jak wczoraj wspominałam kupiliśmy tżtowi granatowy garnitur ślubny razem z koszulą. kolor koszuli był obiektem lekkich spięć między nami, ja upierałam się, aby była pod kolor sukni, a tż chciał białą. w końcu stanęło na moim, ale dzisiaj patrzę na tą koszulę w świetle dziennym i wygląda nie za bardzo... chyba zaczynam się przychylać do zdania tż, że najlepiej wygląda z białą koszulą. i teraz dylemat, czy postawić na białą koszulę, w której tż będzie wyglądał lepiej, ale moja suknia może wyglądać na brudną (jest w kolorze ivory), czy ewentualnie poszukać może koszuli trochę jaśniejszej, ale nie śnieżnobiałej... czy może jednak zostać przy tej koszuli ivory? dzisiaj też dopiero zauważyłam, że koszula jest lekko ciemniejsza niż skrawek materiału sukni.
chciałabym, aby tż też czuł się dobrze i wyglądał dobrze... poza tym tej koszuli wystaje mało co spod garnituru z kamizelką... no już sama nie wiem, co poradzicie?
Stary 2013-10-21, 10:34   #2558
Waniliova
Zakorzenienie

Elrosa mnie też 3 wizyty na solarium nie wystarczą ale zawsze to mniej blada będę nie wiem jeszcze ile razy pójdę, ale muszę
Stary 2013-10-21, 10:39   #2559
Dotka90
Zakorzenienie

Say-hello, oddałabym koszulę i szukała innej

Śnieżnobiała przy sukni ivory wygląda okropnie, więc 'nie idźcie tą drogą'

Weź skrawek materiału i szukaj takiej koszuli.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 10:41   #2560
anka1897
Wtajemniczenie

Say, w Madonnie możesz dostac skrawek materiału sukni, wzialabym go na poszukiwania koszuli dla Tz. Jeżeli nie znajdziesz nic w bardziej zbliżonym odcieniu zostawilabym ivory.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 10:41   #2561
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cześć z rana
Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
ja Wam powiem co moja koleżanka mi podpowiedziała, skoro jest sporo dzieci co w moim przypadku tak to można zrobić kącik dla dzieci, z żelkami, mambami, lizakami i soczkami w kartoniki, mi wydaję się, ze to fajne rozwiązanie
Wykorzystam ten patent Gdzieś jeszcze widziałam zestawy do puszczania baniek mydlanych, bardzo mi się ten pomysł podoba.

mmona24 Zestaw mi się bardzo podoba, jest uniwersalny. No i podejrzewam, że ładnie rozświetli twarz

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
A moje myśli ciągle zaprząta kwestia fotografa i kamerzysty Jak wy rozwiązujecie tą kwestię? Macie tylko fotografa?

Ja powoli skłaniam się do opcji by wynająć tylko fotografa, a na ślub i wesele załatwić jedną kamerkę którą każdy mógłby wziąć do ręki i nakręcić co mu przychodzi do głowy. Ale sama nie wiem....
My mamy obie opcje, zanim przekonaliśmy się do kamerzysty, to chcieliśmy rozwiązać to wszystko w następujący sposób - na ceremonię kościelną prosimy kogoś z rodziny/ znajomych bardziej zaprzyjaźnionych z kamerą, żeby nakręcił przysięgę. Podobnie na pierwszym tańcu.

Myślę, że lepiej wyznaczyć jedną, dwie osoby - bo jak wszyscy mogą, to w końcu się okaże, że kamera od 2 h leży w kącie i nikt się za nią nie zabiera. A w każdej rodzinie na pewno jest amator dokumentowania wszystkiego, który będzie wdzięczny i szczęśliwy, że może się spełnić jak kamerzysta

asia1206Gratuluję podpisania umowy z foto

docik Rzeczywiście nieciekawa sprawa, wg mnie no_doubt dobrze to wyjaśniła. Dajcie sobie trochę czasu na ochłonięcie, porozmawiajcie na spokojnie i ustalcie, co sobie mówić. Wiem, że łatwo mówić - ale Twój TŻ jest innym mężczyzną, niż Ci których spotkałaś w przeszłości. Trzymam mocno kciuki za Was

KaMilka4891 Z tego co widzę, to pudełeczka wyglądają równie fajnie. Któraś z dziewczyn w wątku zastanawiała się, czy zamawiać podobne pudełka, cena wychodziła bardzo fajna za 1 szt.

Cytat:
Mam kolejny dylemat

Bardzo bym chciała, aby do ołtarza odprowadził mnie tata, a najlepiej aby TŻ zobaczył mnie dopiero w kościele (wiem wiem, takie to amerykańskie ). Tylko pojawia się problem, bo przecież w naszej tradycji obowiązkowe jest aby TŻ po mnie przyjechał, a rodzice dali nam swoje błogosławieństwo więc to aby TŻ zobaczył mnie dopiero w godzinie zero raczej nie wchodzi w grę.

A jak to będzie u Was?
Rozumiem tę potrzebę zobaczenia zachwytu u przyszłego męża Moglibyście zrobić błogosławieństwo dzień wcześniej ( słyszałam, że foto i kamerzyści przyznają, że teraz coraz więcej osób tak robi, bo to zbyt intymny moment, jest dużo wzruszeń). Jeśli błogosławieństwo jest znacznie wcześniej niż ceremonia, to wg mnie nic strasznego się nie stanie, jeśli odejdziecie od tradycji, że pan młody musi po Ciebie przyjechać.

martucha0205, gratuluję sukienki i zaklepania godziny

anannke W kwestii bielizny - też bardziej mi się podoba beżowa. Aczkolwiek nie mówię nie dla całkiem białej

justynkie Faktycznie, dużo dzieci u Was.

ysia Super, że macie już garnitur Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale mój TŻ też jest bardzo wymagający w sprawach zakupowych, na zakupy z nim muszę się mentalnie przygotowywać A sweterek bardzo fajny, będzie pasował do sukienki.

mimi_77 Witaj

niulka_1985 Gratuluję zaklepania godziny

Cytat:
Dziewczynki, a zrobiłyście sobie może jakąś listę / tabelkę w excelu która pomaga Wam w organizacji tego całego przedsięwzięcia?
Tak, my się poruszamy tylko w tej tabelce. Mamy wspólny arkusz i różne zakładki typu finanse, lista gości, terminarz (typu kiedy załatwiamy jaką sprawę), kiedy wybieramy podwykonawców - to kontakt i realizacje, potem zbiorczo najważniejsze informacje o tych wybranych. Wiem, że to nie jest tak ładne i estetyczne niż notatniki panny młodej, ale u nas się to sprawdza

gornek Bardzo ładna sala

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ah własnie, powiedzcie mi jedno, bo u mnie nie jedna znajoma ktora brala slub miala manie chodzenia na solarium, ja jestem mhm nie, ze przeciwniczka, jednak jakos do szczescia mi to nie jest potrzebne, bo bylam na solarium moze 2 razy w zyciu, mam karnacje w sumie ciemna, ale pytam dlatego, bo nie wiem czy faktycznie isc nabrac koloru czy nie katowac skory tym a Wy bedziecie chodzily, czy tez nie uwazacie sztucznej oplenizny ?
Jestem bladziochem i nie będę chodzić na solarium. Owszem, skóra muśnięta słońcem ładnie wygląda (ale to od spacerów, sportów). Nie mam presji na opaleniznę. Poza tym makijażystka może ładnie dodać trochę opalenizny bronzerem, tak tylko trochę

Cytat:
Pochwal się zdjęciami!

Dziewczyny warto iść na targi ślubne?
Myślę, że warto - co prawda zalezy, kogo szukasz na targach (spotkałam się z tym, że niektórzy podwykonawcy celowo się nie ogłaszają na targach), my chcemy się zorientować w tortach, samochodach, kwiatach. Na plus są też kupony zniżkowe i konkursy

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość

16.08

poznanianka1990
ane3kaa
Loczek_brown
Kishlaczkowa
aneczka25057
Ines3037200
swiat_katarzyny
ParisParisienne
karolinuuusia
czekooczekolada
Linaewen
kasia1201

Zostało 300 dni do ślubu
Oby jak najpiękniej Wam ten czas minął

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 10:41   #2562
say-hello
Zakorzenienie

mam ten skrawek. zaraz wam zrobię zdjęcie i ocenicie
Stary 2013-10-21, 10:45   #2563
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość

- znalazłam rozwiązanie na nakrycie wierzchnie do sukni . Kwiecień jest tak nieprzewidywalny że boje się iść z gołymi ramionami, a nie podobają mi się żadne bolerka czy szale. Mega podoba mi się za to taki sweterek jak u królowej angielskiej i czegoś takiego będę szukać. Załączam fotki
bardzo ładny sweterek!! sama będę szukać czegoś podobnego bo bolerka jakoś mi się nie podobają. Jakbyś już znalazła takie cudeńko to ja poproszę o jakiś link Oczywiście jeżeli sama wcześniej znajdę to też się podzielę

U nas ze spraw ślubnych mamy zaklepaną mszę czyli 13.09.2014 godz. 17:00
Stary 2013-10-21, 10:45   #2564
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
ahh zazdroszczę !

dziewczyny, mam problem. jak wczoraj wspominałam kupiliśmy tżtowi granatowy garnitur ślubny razem z koszulą. kolor koszuli był obiektem lekkich spięć między nami, ja upierałam się, aby była pod kolor sukni, a tż chciał białą. w końcu stanęło na moim, ale dzisiaj patrzę na tą koszulę w świetle dziennym i wygląda nie za bardzo... chyba zaczynam się przychylać do zdania tż, że najlepiej wygląda z białą koszulą. i teraz dylemat, czy postawić na białą koszulę, w której tż będzie wyglądał lepiej, ale moja suknia może wyglądać na brudną (jest w kolorze ivory), czy ewentualnie poszukać może koszuli trochę jaśniejszej, ale nie śnieżnobiałej... czy może jednak zostać przy tej koszuli ivory? dzisiaj też dopiero zauważyłam, że koszula jest lekko ciemniejsza niż skrawek materiału sukni.
chciałabym, aby tż też czuł się dobrze i wyglądał dobrze... poza tym tej koszuli wystaje mało co spod garnituru z kamizelką... no już sama nie wiem, co poradzicie?
U mnie też słoneczko i cieplutko

Co do koszuli to szukałabym takiej jak suknia. Kiedy obydwoje będziecie mieć ten sam odcień bieli niewiele osób zauważy że to akurat ivory a przy różnicy będzie już się rzucało w oczy, na zdjęciach też.
Stary 2013-10-21, 10:48   #2565
say-hello
Zakorzenienie

zobaczcie, tak to wygląda. koszula jest ciemniejsza od tego wzornika... jestem zła, że wczoraj sama tego nie spradziłam tylko ślepo zaufałam babce z obsługi sklepu....

a w vistuli nie przyjmują zwrotów, więc super ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0932.jpg (41,5 KB, 78 załadowań)

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2013-10-21 o 10:50
Stary 2013-10-21, 10:50   #2566
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
zobaczcie, tak to wygląda. koszula jest ciemniejsza od tego wzornika... jestem zła, że wczoraj sama tego nie spradziłam tylko ślepo zaufałam babce z obsługi sklepu....
Faktycznie jest różnica, ja szukałabym dalej. A wymienić na inną można?

Asikk ślubujesz godzinę po mnie
Stary 2013-10-21, 10:51   #2567
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Co do tortu liczy sie w teorii 10 deko na osobę czyli powiedzmy na 100 osób 10kilo toru. My natomiast nauczeni doświadczeniem weźmiemy na pewno mniej coś około 7-8 kilo na 100 osób. Byłam na tyle weselach i jeszcze na żadnym cały tort nie poszedł

Opiumalfa cudny pomysł z tym spotkaniem przed ołtarzem.
My planujemy tak samo, jednak wiem ze trzeba wcześniej z księdzem na ten temat pogadać jak on to widzi. Zawsze jest tak że Państwo Mlodzi przed mszą podpisują razem ze świadkami podpisuja papiery a wtedy niestety plan nie wypali bo Młody i tak Cię zobaczy przed mszą.
Druga sprawa, że nie każdy ksiądz zgadza się na to żeby to tata prowadzil Panne Młodą, a Pan Mlody już stal przy ołtarzu. Powiedz macie już to dogadane z księdzem,omawialiście jak on to widzi?
Czy póki co to plany tak jak u Nas.
No Nam jak to niewypali wkurzę się strasznie bo bardzo, bardzo Nam zależy na tym.
my bierzemy slub za granica, tutaj jest tak, ze prowadzi ojciec do oltarza i juz. wiec nie za bardzo nawet jest wybor. z tym blogoslawienstwem przy oltarzu nie wiem jak bedzie, ale mysle, ze sie dogadamy.
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
już odpowiadam.
Intercyzę zawieracie zgodnie z prawem państwa, które sobie wybierzecie i będzie on skuteczna także w Polsce, jak zawrzecie w Belgii.
W przypadku rozwodu stosuje się prawo państwa w którym oboje macie miejsce zamieszkania lub zwykłego pobytu.
Miejsce wzięcia ślubu nie ma znaczenia.
dziekuje bardzo za info!!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 10:52   #2568
Dotka90
Zakorzenienie

Say, a miałaś skrawek materiału?

Jeśli tak, to ja bym poszła i powiedziała co i jak, że babka źle dobrała. Wiem, że zwrotów nie przyjmują, ale to jest w sumie błąd pracownika.

Koszulę zawsze można zostawić, będzie miał 'na zaś'.

Cięzko powiedzieć, czy będzie to ok wyglądało, na zdjęciu nie widać ogromnej różnicy, ale:
a) na zdjęciu jest tylko SKRAWEK materiału, a nie cała suknia
b) to jest zdjęcie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 10:52   #2569
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

kurcze, musze tez poprosic o taki skrawek.
Stary 2013-10-21, 10:55   #2570
niulka_1985
Zadomowienie

Dziewczyny dziękuję
Od dziś 8 m-cy do ślubu
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 10:55   #2571
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:

A wymiany?
Choć ja chyba jestem jak facet bo dla mnie róznica jest prawie niezauważalna juz gorzej biel by wyglądała

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 10:55   #2572
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Say, a miałaś skrawek materiału?

Jeśli tak, to ja bym poszła i powiedziała co i jak, że babka źle dobrała. Wiem, że zwrotów nie przyjmują, ale to jest w sumie błąd pracownika.

Koszulę zawsze można zostawić, będzie miał 'na zaś'.

Cięzko powiedzieć, czy będzie to ok wyglądało, na zdjęciu nie widać ogromnej różnicy, ale:
a) na zdjęciu jest tylko SKRAWEK materiału, a nie cała suknia
b) to jest zdjęcie
miałam ten skrawek, dałam go tej kobiecie, ona przyniosła koszulę i tż przymierzył. nie sprawdzałam sama i to był duuuży błąd...spróbujemy wymienić i znaleźć coś podobnego kolorystycznie.

a co myślicie o takiej opcji, aby koszula była w złamanej bieli (nie śnieżnobiałej) ale troszeczkę jaśniejsza od sukni? odpada?

może i na fotce nie widać sporej różnicy, ale ta koszula ma w ogóle dziwny odcień... w tych sklepach jest jakieś dziwne światło i ciężko to ocenić przed zakupem...
Stary 2013-10-21, 10:56   #2573
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:

dziewczyny tak piszecie o tej bieliźnie i wszystkie o białej - żadna z was nie planuje bielizny nude/beżowej? tak żeby jak się coś przesunie nie było widać? mnie się wydaje to rozwiązanie lepsze niż typowa biała... czy to ja mam jakieś dziwne myślenie?
ja planuje cielistą, właśnie dlatego, że nie mam białej sukni... to znaczy biustonosz bo majteczki będą błękitne dla tradycji (nie chce podwiązki)

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Co do tortu liczy sie w teorii 10 deko na osobę czyli powiedzmy na 100 osób 10kilo toru. My natomiast nauczeni doświadczeniem weźmiemy na pewno mniej coś około 7-8 kilo na 100 osób. Byłam na tyle weselach i jeszcze na żadnym cały tort nie poszedł

Opiumalfa cudny pomysł z tym spotkaniem przed ołtarzem.
My planujemy tak samo, jednak wiem ze trzeba wcześniej z księdzem na ten temat pogadać jak on to widzi. Zawsze jest tak że Państwo Mlodzi przed mszą podpisują razem ze świadkami podpisuja papiery a wtedy niestety plan nie wypali bo Młody i tak Cię zobaczy przed mszą.
Druga sprawa, że nie każdy ksiądz zgadza się na to żeby to tata prowadzil Panne Młodą, a Pan Mlody już stal przy ołtarzu. Powiedz macie już to dogadane z księdzem,omawialiście jak on to widzi?
Czy póki co to plany tak jak u Nas.
No Nam jak to niewypali wkurzę się strasznie bo bardzo, bardzo Nam zależy na tym.
co do tortu to ja bardzo chcialaym aby zostal krażek na poprawiny czyli jezeli planujemy 140 osób to zamawiamy 15 kg tortu - mam nadzieje ze sie uchowa

temat - tata prowadzący córkę do ołtarza....
u mnie to bedzie w ogole pod górkę, bo rodzina tż a moja rodzina to 2 różne światy... ja chciałabym błogosławieństwo ale świeckie, (przecież ksiądz będzie nam błogosławił na mszy) nie rozumiem symboli klękania, skrapiania wodą świeconą itp...) ale wiem ze rodzicom tż ominiecie tego nie przejdzie przez głowę
chciałabym też aby tata mnie zaprowadził do ołtarza, ale Tż absolutnie nie chce o tym słyszeć
Cytat:

Tż wygląda ja arab - już ma zabronione poruszac się bez parasola od maja

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

Też robię kosztorys w Excelu i gorąco polecam znalazłam w Internecie stronę z podanymi średnimi cenami wszystkich weselnych drobiazgów, wybrałam z nich moje i wpisałam, ile na co zakładam. Teraz powoli uzupełniam faktycznie wydanymi kwotami.
ja też tak zrobiłam.... teraz wiem ile realnie nas wszystko wyniesie i tylko 3 tysiace przybyło....

Cytat:
teraz na tym wesele w weekend co byliśmy PM miała suknie ecru i pan młody miał białą koszulę- w ogole sie nie rzucalo w oczy przez to że mial zawsze marynarkę na sobie.
Niestety gdy PM tańczyła z wujkami w białych koszulach bez marynarek już to było strasznie widać, ale to jest nieuniknione..... nic z tym nie zrobimy, także ja bym dała tż troche szcześcia i pozwoliła na jaśniejsza koszulę (może nie snieżnobiałą)

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2013-10-21 o 11:00
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 10:57   #2574
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
bardzo ładny sweterek!! sama będę szukać czegoś podobnego bo bolerka jakoś mi się nie podobają. Jakbyś już znalazła takie cudeńko to ja poproszę o jakiś link Oczywiście jeżeli sama wcześniej znajdę to też się podzielę

U nas ze spraw ślubnych mamy zaklepaną mszę czyli 13.09.2014 godz. 17:00
Super, gratulacje

Cytat:

Masakra, że nie przyjmują zwrotów... bez sensu ;/ a wymiana?
Stary 2013-10-21, 11:02   #2575
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra, że nie przyjmują zwrotów... bez sensu ;/ a wymiana?
przy zakupie garnituru w innej vistuli mówili nam, że wymiany są, ale tylko na rzecz w tej samej cenie lub droższą (mega dziwne...), a w innym salonie przy zakupie koszuli ekspedientka kręciła nosem na wymianę, marudziła, że to inny model będzie ... także podejrzewam, że da się wymienić na coś innego po rozmowie z kierowniczką ;P

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
teraz na tym wesele w weekend co byliśmy PM miała suknie ecru i pan młody miał białą koszulę- w ogole sie nie rzucalo w oczy przez to że mial zawsze marynarkę na sobie.
Niestety gdy PM tańczyła z wujkami w białych koszulach bez marynarek już to było strasznie widać, ale to jest nieuniknione..... nic z tym nie zrobimy, także ja bym dała tż troche szcześcia i pozwoliła na jaśniejsza koszulę (może nie snieżnobiałą)
mój tż będzie miał jeszcze kamizelkę i tej koszuli nie będzie wcale wiele wystawać... także jest nadzieja
Stary 2013-10-21, 11:03   #2576
ysia
Zadomowienie

say-hello to jest ta koszula ecri z vistuli ?

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:05   #2577
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
say-hello to jest ta koszula ecri z vistuli ?
nie wiem czy ecru czy ivory czy jeszcze co innego, ale tak, z vistuli :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 11:06   #2578
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
A co do ozdob ze światełek, nasza sala ma LED lampki na parkiecie, będziemy też mieć światełka na pezodzie naszego stołu i ma filarach
Bosko to wygląda! To dokładnie Twoja sala? Zakochałam się!

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Ja tez mam czerwone butki, pończochy też planuję cieliste, lub jasny beż a bieliznę białą (łącznie z pasem) Nikt oprócz TŻta nie będzie tam zaglądał, a jemu wszystko jedno, czy będzie zdejmował ze mnie białą bieliznę, czy beżową
Ja też mam czerwone buty, nad bielizną w sumie nie myślałam, ale będę szukać takiej "ivory", jak suknia, albo beżowej. Gdyby tak coś się stało i stanik wysunąłby się spod sukni, wg mnie już lepiej, żeby był cielisty, niż odcinający się śnieżną bielą od ivory.

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
KUPILAM SUKNIE SLUBNA!!!!
Gratuluję, czekamy na zdjęcia!

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Palace, moja ciocia mi ją zachwalała, ponoć dobra i też się właśnie zastanawiamy nad nią.
Super, dziękuję za radę Nam teraz doszło jeszcze kilka opcji, o których niżej

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Hej anasthasia Wszystkiego najlepszego- chyba urodzinki dzisiaj?
Tak, mam , dziękuję!

Say, ja bym próbowała wymienić koszulę, ale jak się nie uda to chyba zostawiła tą - po zdjęciu ciężko ocenić, ale też co innego skrawem materiału, a co innego cała suknia. W dodatku kiepsko ocenić, bo ten materiał jest siateczkowy a nie jednolity. Ale na pewno nie szłabym w koszulę jaśniejszą od sukni, przenigdy

Moja mama dzwoniła dziś do hurtowni i jest promocja na Pana Tadeusza i Smirnoffa. Na Pana Tadeusza jest tak, że przy zakupie chyba 50 butelek jest 5 gratis zwykłej i 5 gratis kolorowej. Przy Smirnoffie chyba co 12-ta butelka gratis. W sumie wychodzi mniej-więcej 20zł (20,30zł) na Pana Tadeusza i po 18-19zł za Smirnoffa, nie pamiętam już dokładnie z groszami. Zastanawiamy się mocno nad tym Panem Tadeuszem, bo wydaje się "ekskluzywny", ale nigdy tej wódki w ustach nie miałam... Trochę do kitu, że babka w końcu nie podała też ceny za Palace.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:08   #2579
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem czy ecru czy ivory czy jeszcze co innego, ale tak, z vistuli :P
Kurcze, tam mają totalnie inne światło! Garnitur TŻta wyglądał w Vistuli na granatowy, a w domu wygląda na ciemniejszy, wręcz grafitowy..

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:08   #2580
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję
Od dziś 8 m-cy do ślubu
PJONA!

8 miesiecy do slubu!!!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości