|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
Cytat:
![]() Współczuję. Moja na razie trochę odpuściła, ale to pewnie dlatego, że wie, że zostanie potraktowana tym syfem Gavisconem i woli nawet nie zaczynać. ![]() Cytat:
Zdarza się. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | ||
Rozeznanie
|
Dokupić jeszcze kilka i będziesz miała po jednej na każdy dzień miesiąca
![]() Cytat:
Cytat:
agoola83 nie denerwuj się. Wszystko na pewno jest dobrze, a Twój spokój jest bardzo ważny. Zastanowiłabym się nad kompetencjami tej lekarki skoro robi USG, a nie wie jakie powinny być nerki ![]() Wypłynął temat kąpieli i też muszę nad tym pomyśleć. Fajne są te wanienki które można postawić na wannie - to jakieś rozwiązanie dla mnie. Mam taką wysoką wannę w stylu retro, więc nie dałabym rady aż tak nachylać się do kąpieli. Bratowa chce mi dać tzw foczkę (jeszcze niedawno nie wiedziałam, że jest coś takiego), ale oni mieli prysznic, więc może się i przydało, a u mnie chyba nie będzie jak tego używać. Do wanienki bez sensu to wstawiać, do wanny - trzeba lać dużo wody by dziecku nie było zimno, no i wysokość przeszkadza. Mogłabym kąpać pokoju, ale to uciążliwe, a do maja będę zdana na siebie, mąż będzie pomagał tylko w weekendy. Całe szczęście, że takich małych dzieci nie trzeba kąpać codziennie. Eh... wyjdzie w praniu.
18.05.2013 - Żona ![]() ![]() Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-10-21 o 10:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta!
Witam się w ten ponury dzień ![]() Justien, ja tej odżywki używam i podobnie jak pilotka i Amberella uważam, że nie ma co przesadzać ![]() ![]() iwantyou, trzymajcie się ![]() Wczoraj się wk***łam. Byliśmy z wizytą u teściów i nie dość że palili w bardzo bliskiej odległości ode mnie to jeszcze na odchodne dostałam "komplement" - "na razie grubasku" ![]() ![]() Z kolei u nas w domu, mój tatuś stwierdził, że co on będzie sobie dupę mroził na podwórku i palił na werandzie. Nasz dom wygląda tak: na dole rodzice i babcia, na górze my, żeby wejść do nas trzeba wejść na tą werandę. A że nasze drzwi wejściowe są mało szczelne i to wszystko było czuć u nas w mieszkaniu. Jak już się trochę uspokoiłam po dwóch melisach to sobie przypomniałam, że na dole na werandzie stoi przecież nasz wózek i byłam gotowa ojca zatłuc ![]() pilotka, śliczne mebelki!
#4354 |
Zadomowienie
|
Ja czasem mam coś na kształt strupa
![]() ![]() A powiedzcie ciuszki na pierwsze tygodnie, miesiące kupujecie typu śpioszki czy takie jak dla "dorosłych" dzieci (mam na myśli dresy, koszule, dżinsy)? o np. na allegro duużo jest używanych ale własnie takich "dorosłych". A chyba dzieciom niekoniecznie wygodnie w czymś takim jest. Ja chyba starej daty jestem :/
Edytowane przez mengazhu Czas edycji: 2013-10-21 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie jak to jest czytam opisy porodów i jest napisane : leżała ze mną dziewczyna już przeterminowana w 40 tyg . Myślałam , że przeterminowane dziecko jest w 42 tyg
![]() Bardzo bym chciała , żeby Kacperek urodził się w styczniu . A w 37 tc wchodzę 28 grudnia . więc Skoro termin mam na 18 styczeń to co 4 stycznia mały już będzie po terminie skoro to będzie 40 tc ? bo nie rozumiem trochę tego . w ogóle w jakim tc najczęsciej rodzą się dzieci ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
-ktoś jest ma mega wrażliwe paluszki -nie stosuje zgodnie z ulotką np: źle maluje płytkę tzn zalewa skórki odżywką ! nie można do tego dopuszczać lub nakłada za dużo warstw przez za dużo dni zapominając o zmyciu. lub za używa ciągle bez przerw odżywki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jak mam termin z OM na 30.12, to jesli wszystko bedzie w porzadku, to zaczną wywoływać dopiero 13.01.
![]() |
#4358 | |||
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43357027]O matko dziewczyny a ja nie mogę zasnąć. Mam mega stresa bo właśnie coś sprawdziłam. Wiem że są wśrod Was miłośniczki paznokci to może mnie uspokoją (albo i nie). Ano stosowałam sobie odżywkę Eveline 8w1, tak mi poleciła kosmetyczka, a teraz coś mnie tknęło i sprawdzilam na necie i sie przestraszylam (jest dużo negatywnych opinii na temat jej składu).
Czy w ogóle przez paznokcie moze miec to wplyw na dziecko? Czy moze ja juz zaczynam wariowac i czarnowidziec? Maz mnie strofuje ze niepotrzebnie czytam i sie nakrecam i stres zaszkodzi bardziej. A ja naprawde sie martwie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja też stosowałam tę odżywkę w ciąży, bo moje paznokcie były w opłakanym stanie, ale nie wydaje mi się, żeby od takiej ilości na dodatek nałożonej na płytkę mogło by się coś stać. Nigdy nie zauważyłam, żeby były jakieś skutki niepożądane czy to na paznokciu czy na skórze. A takie opinie na internecie są spowodowane zapewne przez konkurencję, bo chyba żadna inna odżywka nie ma tak dużej sprzedaży jak ona (wiem co mówię, bo pracuję w branży kosmetycznej). Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja będę kąpać w łazience, bo mam dość sporą (ok 15m2) więc i wanienka na stelażu i towarzystwo się pomieści, jakiś blat do odłożenia malucha też się znajdzie ![]() ![]() ![]() agoola83 będzie dobrze, trzymam kciuki ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Teściowie się nie popisali z tym paleniem, no a ten komplement - pewnie chcieli się pożegnać zabawnie a wyszło jak wyszło. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Raczkowanie
|
Wybieram się z mamą na cmentarze, żeby zrobić porządki, do zobaczenia później
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Raczkowanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43359963]Dzięki za słowa wsparcia. Już obiecuję nie panikować tak więcej, nie wiem co we mnie wstąpiło, naprawdę
![]() Teściowie się nie popisali z tym paleniem, no a ten komplement - pewnie chcieli się pożegnać zabawnie a wyszło jak wyszło. ![]() W tym sęk, że było mu mówione i proszone żeby tam nie palił. W ogóle to ojciec mi podpada przez całą ciążę. Jak leżałam w szpitalu przez 5 dni to nawet nie zadzwonił żeby zapytać jak tam. Fakt, nic poważnego mi nie było ale moim zdaniem jak ktoś z twojej najbliżej rodziny leży w szpitalu to odwiedzasz albo dzwonisz chociaż. Rzucał głupie komentarze na temat mojego zwolnienia lekarskiego. Jak zajechałam do niego (pierwszy raz w życiu) do pracy po obronie (on pracuje w innej miejscowości niż mieszkamy, było mi po drodze) się pochwalić że się obroniłam na 5 to a i owszem, zaprosił mnie do siebie do gabinetu, gdzie byli jacyś jego koledzy i w przeciągu dwóch minut wyciągnął papierosa (koledzy oczywiście też) i musiałam wyjść. I przykro mi się zrobiło ![]()
#4364 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4365 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mnie też przeraża karmienie- bo wiem, że tak jak z kąpaniem, przebieraniem itp. zawsze mnie mąż może wyręczyć, tak już z karmieniem i pogryzionymi sutkami, będę musiała sobie radzić sama. Cytat:
![]() A teraz przepraszam za głupie pytanie ![]() bo ja mam wrażenie, że są takie momenty, że jak się schylę to zobaczę małą fikającą nóżkę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | |||
Zadomowienie
|
witam się i ja, po ciężkiej nocy (tym razem gardło i doszłam do wniosku, że wczeniej to przeziębiona nie byłam wcale, w porównaniu do teraz:/) ale już jest trochę lepiej i teraz waham się, czy na pewno rezygnować ze SR, bo z jednej strony ciekawe zajęcia i na pewno bym wytrzymała, ale z drugiej mogę kogoś zarazić (zresztą nie wiem, czy my z mężem stamtąd nie przywlekliśmy). doradzicie coś?
Cytat:
![]() Cytat:
ale ładne ![]() ![]() ![]() Cytat:
mi tam tylko nad ranem teraz bywa tak gorąco, że muszę się przebierać, ale to chyba przeziębieniowe, bo tak, to jak marzłam, tak marznę (ginka mówiła, że organizm różnie reaguje na podwyższoną temperaturę i marznięcie też jest w normie, niekoniecznie mi będzie gorąco)
![]() |
#4367 |
Zakorzenienie
|
forester miałam tak przez jakieś 2 tygodnie. Myślałam, ze mnie szlag trafi!
Potem mały się jakos przesunął na szczęście.
#4368 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- mój tak. szczególnie wieczorem/w nocy...
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jaki zestaw ubranek planujecie na wyjście ze szpitala dla maluszków? Bawełniane? Czy welurowe?
Ohhoo mała się rozszalała chyba usłyszała że dziś wizyta u lekarki ![]()
#4372 | |
Zadomowienie
|
Chyba zacznę psu ubierać
![]() Cytat:
![]() Prawa pierś mi spuchła ![]() ![]() Przed ciążą 2 razy robiłam usg piersi, powychodziły jakieś torbiele, ale to ponoć normalne. Zaczynam się denerwować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Zakorzenienie
|
lolita ja kupię bawełniany a raczej babcia już zapowiedziała , ze kupuję wyprawkę . Do tego ciepła czapa i kombinezon . No i na wyjście jeszcze kocem małego przykryjemy
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może zadzwoń do ginki
![]() |
#4376 |
Zadomowienie
|
No i właśnie tutaj jest problem, bo moja ginka przyjmuje tylko w środy w tej przychodzi do której ja chodzę, a prywatnego nr do niej nie mam i nie wiem gdzie przyjmuje w innych dniach tygodnia
![]()
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
No tak dziewczyny, ale co dokładnie? Body+pajacyk czy body+półśpiochy czy body+śpiochy.... ja już sama nie wiem...welurowe czy bawełniane ?
![]()
#4378 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4379 |
Rozeznanie
|
Witam się w ten brzydki, pochmurny,szary, zimny dzień.
![]() Tż wyszedł do pracy a ja was trochę nadrobiłam. ![]() Czy wy też macie dziś taki dzień ,że nic wam się nie chcę ?Masakra jakaś. Ledwo wstałam obiad ugotowałam śniadanie dla nas i teraz bym tylko leżała i spała. W ogóle dupnie jest dzisiaj. Wczoraj tak fajnie, na spacer poszliśmy z TŻ a dzisiaj ehhh szkoda gadać... Iwontyou- trzymam cały czas kciuki za maluszka. Widać ,że świetnie sobie radzi ![]() Pisałyście o kąpaniu. Ja mam tak małą łazienkę niestety ,że nie wiem jak to jeszcze zrobię. Myślałam ,żeby pierwsze 2,3 miesiące kąpać w pokoju.Bo no właśnie wszystko pod ręką, małe się nie będzie jeszcze wiercić i rozlewać, ale jak wyjdzie zobaczymy w praniu. Ja z kilku rzeczy z ciuchów po siostrzenicach nie mam jeszcze dla młodego nic. Chciałam zacząć kupować od początku października, i tak leci i nic. Teraz myślę ,żeby od listopada zacząć, choć nie wiem bo dużo chce kupić w Polsce jak będziemy w grudniu, bo tańsze i lepsze gatunkowo są ciuszki z polskiej bawełny niż te tu w sieciówkach, no ale zobaczymy. Jedyne to meble są zamówione. Co do czapeczek, też mam zamiar zakładać tylko przy wyjściu na dwór.Nie mam zamiaru zagrzewać dzieciaka w domu bo i po co. Syberii nie ma tu. A co do ubierania, to będę stawiać na typowo dziecięce rzeczy. Body, śpiochy, pajace, półśpiochy. Pewnie na wyjście gdzieś zdarzy się jakaś bluzeczka, albo spodnie ale dresowe. Nie zamierzam puki co zakładać, jeansów czy sztruksów i innych takich, bo to raczej zbyt wygodne nie jest. Sama lepiej czuję się w porościąganych dresach niż w jeansach ![]() Co macie na obiad? U mnie ogórkowa ![]() Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-10-21 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Eeee.... jak to opisać ![]() A tak w ogóle to z tego co pamiętam my się dzisiaj widzimy na warsztatach ![]() Naleśniki ze szpinakiem ![]() Akkmana takie bóle dobre są też zimne okłady żelowe.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.