Fotografia ważna czy nie? - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-28, 16:10   #151
Emir1994
Zakorzenienie

Dot.: Fotografia ważna czy nie?

Cytat:
Napisane przez ElkaMakeUp Pokaż wiadomość
tak z ciekawości spojrzałam na zdjęcia ślubne w Rosji i
Słabe zdjęcia i tyle - Rosjanie robią bardzo dobre zdjęcia, zresztą ostatnio nawet jakiś polak ukradł zdjęcia rosyjskiemu fotografowi i wrzucił na swoją stronę. Było o tym głośno na FB w grupach foto.
Stary 2013-04-30, 12:24   #152
ElkaMakeUp
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Słabe zdjęcia i tyle - Rosjanie robią bardzo dobre zdjęcia, zresztą ostatnio nawet jakiś polak ukradł zdjęcia rosyjskiemu fotografowi i wrzucił na swoją stronę. Było o tym głośno na FB w grupach foto.
w każdym kraju znają się dobrzy fotografowie to oczywiste. Tylko dziwne że jak wpisałam w Google to wyskoczyły mi same takie kiepskie szkoda
ElkaMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 14:11   #153
kreoolka
Rozeznanie

Cytat:
tak z ciekawości spojrzałam na zdjęcia ślubne w Rosji i
Masakra te zdjęcia oczywiście nie obrażając Rosjan zalatuje tu kiczem.....
kreoolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 16:29   #154
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
w każdym kraju znają się dobrzy fotografowie to oczywiste. Tylko dziwne że jak wpisałam w Google to wyskoczyły mi same takie kiepskie szkoda
Nic dziwnego w tym nie ma tak działa mechanika googla. Mówiąc najprościej bot googla daje w pierwszej kolejności takie wyniki jakie są najczęściej oglądane przez polaków. Nasi rodacy nie szukają fotografów w Rosji tylko sensacji więc w wynikach masz to co masz.

Nie chce mi się szukać linka do profilu na FB, gdzie admin wrzuca strony polskich artystów, którzy robią zdjęcia na tym samym poziomie.
Stary 2013-05-09, 17:24   #155
paula62
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sol11 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Ale mam urwanie kapelusza w pracy a nie wspomne kiedy zorganizuje jeszcze tyle rzeczy do wesela a zostały 3 msc!
Tyle na głowie,ja nie wiem jak Wy to wszystko ogarniacie?
Kiedy sie zajmujecie sprawami weselnymi?

Najważniejsze,że jest wymarzony fotograf
Kreolka bylismy na spotkaniu u Pana Łukasza Radziety i to on bedzie naszym fotografem,jestem mega szczęliwa,że udało sie z terminem,nie wiem jakim cudem
Pozostali Panowie mieli zajęty juz termin.

Już opowiadam jak było na spotkaniu,po pracy 0k 18 pojechaliśmy,zaciągnełam mojego M(męzczyzne,męza ).Dojazd jak juz ktoś pisał na forum rzeczywiscie lekko utrudniony-nawigacje mielismy niezaktualizowana wiec poprowadziła nas na manowce bo przecież jest zrobiony nowy wiadukt na Nowohuckiej.

Udało sie-po wejściu szczena opadła mi do samej ziemi-jeśli jest ktoś na forum zainteresowany fotografia to polecam zobaczyć mega ogromne studio wyposażone w milion sprzętów.Pan Łukasz opowiedziałam nam pokrótce dokładnie czym sie zajmuje i tak jak wcześniej słyszałam komercja na porządku dziennym a co za tym idzie?
Mega ogromne doświadczenie w fotografi.
Nie wspomne,że siedzielismy chyba z dwie godziny
Jestem troszku ciekawska i moze wręcz upierdliwa więc przy okazja poprosiłam Pana Łukasza,żeby pokazał troche zdjęc jakie robi firmom itp.
Wrażenie na mnie zrobiła sesja dla Orlen i fryzur do konkursu Loreal -musze Wam pokazać jak znajde gdzieś linka!Wielkie wow
Same piekne kobiety więc mój z usmiechem zerkał

Przejdźmy do setna-zajeliśmy sie w końcu tematem po który przyszliśmy,mój TŻ wylewny nie był ale zdjecia Pana Łukasza zrobiły na niego wielkie wrażenie(spróbowałby zeby bylo inaczej hahah)

Przeglądneliśmy albumy,zdjęcia reportazowe i plenerowe-Pan Łukasz odpowiadał na wszelkie pytania,nawet moje upierdliwe,szczegółowe zamysły uzyskiwały odpowiedzi z dokładnościa i usmiechem

Wspominalismy wspólne wesela na którym byliśmy(juz razem z moim przyszlym mężem),dośmialismy sie ze hejTe tańce wygibańce
Przefajny facet-widać profesjonalista,elastyczn y-znaleźliśmy rozwiazanie pomiedzy dwoma pakietami dając kwote 2 700zł.Bardzo mnie zaskoczył swoim podejściem,widać,ze wychodzi ludziom naprzeciw jak mało kto.
Jak przypomne sobie jakie mam kwasy z osoba od sali weselnej to mnie przekreca,czemu ludzie nie moga byc tak elastyczni, energiczni i pełni optymizmu jak Pan Łukasz?
Moze to dzieki studiom na ASP(dopytalam) wyrobił w sobie te cechy?

Normalnie wyszłam w skowronkach od niego a mój powiedział,ze miałam racje!!!!!!!Uwierzycie??? Dziewczyny to z Wasza pomoca!

Szczerze to już nie moge sie doczekac tego dnia,wiem jedno,że fotografa mam rewelacyjnego i takiego Wam zycze dziewczyny w tym wyjatkowym dniu

Witam soll11 przeczytałam cały twój wątek gdyż jesteśmy na etapie poszukiwań fotografa i dlatego chciałabym cię troszkę wypytać???
Na wszystkich weselach jakich byliśmy byli różni fotografowie jednak nikogo zdjęcia nas nie urzekły. Przyjaciółka połowę zdjęc miała czarno białych z tzw. " czerwoną rożą". Zdjęcia nie wyraźnie, bez emocji jak dla mnie bez smaku. Strasznie kiczowate. Nam zależy na kimś naprawdę profesjonalnym. Mamy dość duży budżet przeznaczony na fotografa ale jest bardzo ciężko znaleźć kogoś odpowiedniego
Chcemy mieć sesję narzeczeńską w studio, byłam już w dwóch w krakowie. Jedno przy rondzie mogliskim to jakaś pomyłka. Ty piszesz ,że twój fotograf posiada swoje więc jak możesz to podaj namiary
Myśleliśmy ,że wybór fotografa to bułka z masłem a okazuję się wręcz przeciwnie...
paula62 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 09:41   #156
arekpekalski
Przyczajenie

GG do arekpekalski

Jeżeli paula62 szuka dobrych fotografów fotoreporterów i specjalistów od tzw. repoglamour to ja mogę tylko wskazać kierunek poszukiwań a konkretnie FPFS gdzie województwami znaleźć można tych najciekawszych, chociaż i tak te województwa mają znaczenie marginalne, bo jeździ się po całym kraju a nierzadko i dalej. A jeżeli chodzi o międzynarodową społeczność to mamy WPJA.
Stary 2013-05-10, 20:41   #157
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula62 Pokaż wiadomość

Chcemy mieć sesję narzeczeńską w studio, byłam już w dwóch w krakowie. Jedno przy rondzie mogliskim to jakaś pomyłka.
To ten o którym pisała zalozycielka wątku -faktycznie tragedia na całej linii :

Studio można wynając fotograf nie musi mieć swojego .Ja bym sie raczej byłabym ostrożna z tymi co maja studia bo oni nieraz robią zdjecia głównie do dokumentów a w fotografi ślubnej to sobią dorabiaja. Oglądam te zdjecia co pokazuja na szyldach to jeszcze chyba nie widizłam tam nigdzie ładnych

A w ogóle to czemu chcecie sesje a studiu ?
Cytat:
Napisane przez arekpekalski Pokaż wiadomość
Jeżeli paula62 szuka dobrych fotografów fotoreporterów i specjalistów od tzw. repoglamour to ja mogę tylko wskazać kierunek poszukiwań a konkretnie FPFS gdzie województwami znaleźć można tych najciekawszych, chociaż i tak te województwa mają znaczenie marginalne, bo jeździ się po całym kraju a nierzadko i dalej. A jeżeli chodzi o międzynarodową społeczność to mamy WPJA.

FPFS to dobry pomysł ja moge polecić tez storny ogólnie typu welonik - tylko tam trzeba sie przegrzebywac bo rozrzut jest ogromy od kiczowatych po świetne ale za to duzy wybór w kilka godzin przejrzy się kilkudziesięciu fotografów.
Dione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 10:58   #158
paula62
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
To ten o którym pisała zalozycielka wątku -faktycznie tragedia na całej linii :
Chyba nie myślimy o tym samym... Mam na myśli foto-nostalgia jakaś masakra....

Cytat:
A w ogóle to czemu chcecie sesje a studiu ?

FPFS to dobry pomysł ja moge polecić tez storny ogólnie typu welonik - tylko tam trzeba sie przegrzebywac bo rozrzut jest ogromy od kiczowatych po świetne ale za to duzy wybór w kilka godzin przejrzy się kilkudziesięciu fotografów.

Nie chcę kombinować ale po prostu zależy nam abyśmy byli w dobrych rękach. Sesję w studio chcemy ponieważ mamy kilka inspiracji, które tylko w studio można zrealizować A szperając po forum kilka osób już pozytywnie wypowiada się o tym panu , dlatego tak zależy mi na namiarach. Pojadę i sprawdzę ;]

Edytowane przez paula62
Czas edycji: 2013-05-11 o 11:00
Stary 2013-06-17, 23:08   #159
sol11
Raczkowanie

Cytat:

Witam soll11 przeczytałam cały twój wątek gdyż jesteśmy na etapie poszukiwań fotografa i dlatego chciałabym cię troszkę wypytać???
Na wszystkich weselach jakich byliśmy byli różni fotografowie jednak nikogo zdjęcia nas nie urzekły. Przyjaciółka połowę zdjęc miała czarno białych z tzw. " czerwoną rożą". Zdjęcia nie wyraźnie, bez emocji jak dla mnie bez smaku. Strasznie kiczowate. Nam zależy na kimś naprawdę profesjonalnym. Mamy dość duży budżet przeznaczony na fotografa ale jest bardzo ciężko znaleźć kogoś odpowiedniego
Chcemy mieć sesję narzeczeńską w studio, byłam już w dwóch w krakowie. Jedno przy rondzie mogliskim to jakaś pomyłka. Ty piszesz ,że twój fotograf posiada swoje więc jak możesz to podaj namiary
Myśleliśmy ,że wybór fotografa to bułka z masłem a okazuję się wręcz przeciwnie...
Hej Paula!!!!
Jak dawno mnie nie było,gdzieś mi mignęło ze chyba zdecydowaliście sie na Pana
Łukasza Radzięta?????
Próbuje sie ogarnąć ze wszystkim a nawet nie chce wspominać ile nie mam rzeczy!!!

Juz pisałam co jak co ale moj fotograf jest the best,zadzwonił dzisiaj zapytać jak sie czuje,uspokajał mnie a ja jestem nerwowa i nade upierdliwa
Naprawdę polecam a jak bedzie na weselu na pewno dam znać!!!!
sol11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 11:36   #160
paula62
Raczkowanie

Cytat:
Hej Paula!!!!
Jak dawno mnie nie było,gdzieś mi mignęło ze chyba zdecydowaliście sie na Pana
Łukasza Radzięta?????
Próbuje sie ogarnąć ze wszystkim a nawet nie chce wspominać ile nie mam rzeczy!!!

Juz pisałam co jak co ale moj fotograf jest the best,zadzwonił dzisiaj zapytać jak sie czuje,uspokajał mnie a ja jestem nerwowa i nade upierdliwa
Naprawdę polecam a jak bedzie na weselu na pewno dam znać!!!!

Zgadza się mamy tego samego
To mnie zaskoczyłaś ,że zadzwonił do ciebie nono faktycznie jest the best mało kto ma taki gest..
A twój ślub już nie bawem więc czekamy na zdjęcia!!
Stary 2013-06-21, 14:19   #161
rayek
Przyczajenie

Dla mnie i mojego Narzeczonego fotografia jest jedną z najistotniejszych rzeczy! W końcu pamiątka na całe życie. Dlatego absolutnie postanowiliśmy nie oszczędzać bo chcemy mieć zdjęcia, do których będzie miło wracać i będziemy je pokazywać dzieciom i wnukom
A znając mnie to będę zdjęcia oglądać codziennie, więc muszą być piękne!

JUŻ NIEDŁUGO BĘDĘ ŻONĄ!
rayek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 15:14   #162
paula62
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rayek Pokaż wiadomość
Dla mnie i mojego Narzeczonego fotografia jest jedną z najistotniejszych rzeczy! W końcu pamiątka na całe życie. Dlatego absolutnie postanowiliśmy nie oszczędzać bo chcemy mieć zdjęcia, do których będzie miło wracać i będziemy je pokazywać dzieciom i wnukom
A znając mnie to będę zdjęcia oglądać codziennie, więc muszą być piękne!

My z TŻ sądzimy tak samo w końcu to pamiątka na zawsze !!
Mam koleżanki już doświadczone żonki i zawsze się śmieją ,że jak mają kryzys w związku to siadają i oglądają zdjęcia z tego wyjątkowego dnia. Odrazu złość im przechodzi hehe więc chyba warto zainwestować aby były jak najpiękniejsze !
A jakiego fotografa macie ???
Stary 2013-06-27, 11:07   #163
sol11
Raczkowanie

Cytat:
Zgadza się mamy tego samego
To mnie zaskoczyłaś ,że zadzwonił do ciebie nono faktycznie jest the best mało kto ma taki gest..
A twój ślub już nie bawem więc czekamy na zdjęcia!!
Super gość,juz opisalam go na innym wątku ale jako autorka tego wątku napisze w wolnej chwili dłuższa wypowiedz o istocie fotografi.

Na pewno będziesz zadowolona!!
Stary 2013-06-27, 11:22   #164
kreoolka
Rozeznanie

Cytat:
Super gość,juz opisalam go na innym wątku ale jako autorka tego wątku napisze w wolnej chwili dłuższa wypowiedz o istocie fotografi.

Na pewno będziesz zadowolona!!

Oj tak Super gość !! Na bank będziesz zadowolona !!! Jedyne czego żałuję ,to że był u nas tak krótko bo goście szaleli do 6 rano.
My ślubowaliśmy 8 czerwca akurat pogoda nam dopisała więc zdjęcia na pewno będą udane .
sol11 a ty ślubowałaś chyba tydzień po mnie czy w ten weekend ?
kreoolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 00:39   #165
maja_raffi
Przyczajenie

Ja również uważam że zdjęcia to cudowna pamiątka W przyszłym roku sama biorę ślub i już nie mogę się doczekać. Kamerzysty nawet nie chcę widzieć na oczy bo to dodatkowy stres według mnie, poza tym kasetę się ogląda raz i potem się już do niej nie wraca a zdjęcia są pamiątką na zawsze Zdecydowałam się na tego samego fotografa co moja koleżanka i ona była bardzo zadowolona więc mam nadzieję że ja również będę. Pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode!!!
maja_raffi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-28, 14:05   #166
paula62
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maja_raffi Pokaż wiadomość
Ja również uważam że zdjęcia to cudowna pamiątka W przyszłym roku sama biorę ślub i już nie mogę się doczekać. Kamerzysty nawet nie chcę widzieć na oczy bo to dodatkowy stres według mnie, poza tym kasetę się ogląda raz i potem się już do niej nie wraca a zdjęcia są pamiątką na zawsze Zdecydowałam się na tego samego fotografa co moja koleżanka i ona była bardzo zadowolona więc mam nadzieję że ja również będę. Pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode!!!
Ja się z tym nie zgodzę. Uważam ,że kamerzysta jest również ważny może mniej niż fotograf ale ważny. Film też jest niesamowitą pamiątką.
Ja sobie nie wyobrażam nie mieć filmu z wesela
Moja kuzynka w zeszłym roku miała tylko fotografa , który w między czasie robienia zdjęć kręcił jakieś kilku minutowe wyrywkowe filmiki . Potem jej to wszystko poskładał i zrobił jeden filmik w sumie 10 min. Ale wyszło to rewelacyjnie i najważniejsze momenty były uchwycone
Stary 2013-07-04, 18:17   #167
sol11
Raczkowanie

Dziewczyny,wszystkie forumowiczki tego forum
Wszystkie dziewczyny przed i po ,przede wszystkim wszystkie te z wątku,który sama utworzyłam i chyba wszystkie świętości czuwały zebym to zrobiła.
Juz kiedys to pisałam ale napisze jeszcze raz-to dzięki Wam mój obecny mąż przekonał się,że nie jestem jedyną panna młoda(w czasie przeszłym )dla której dobry fotograf to jedna z nielicznych najważnieszych rzeczy na weselu!!(oprócz sukni i Pana Młodego
Szczerze Wam dziekuje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nasz fotograf -Pan Łukasz Radzięta sprawdził sie w 200%!
Profesjonalista a na dodatek wodzirej,który bawił ludzi jak mało kto.
Szacun dla niego i dla Was dziewczyny!!!
Życze wszystkim takiego wsparcia i takiego fotografa na ślubie i weselu.
Stary 2013-07-05, 23:17   #168
paula62
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny,wszystkie forumowiczki tego forum
Wszystkie dziewczyny przed i po ,przede wszystkim wszystkie te z wątku,który sama utworzyłam i chyba wszystkie świętości czuwały zebym to zrobiła.
Juz kiedys to pisałam ale napisze jeszcze raz-to dzięki Wam mój obecny mąż przekonał się,że nie jestem jedyną panna młoda(w czasie przeszłym )dla której dobry fotograf to jedna z nielicznych najważnieszych rzeczy na weselu!!(oprócz sukni i Pana Młodego
Szczerze Wam dziekuje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nasz fotograf -Pan Łukasz Radzięta sprawdził sie w 200%!
Profesjonalista a na dodatek wodzirej,który bawił ludzi jak mało kto.
Szacun dla niego i dla Was dziewczyny!!!
Życze wszystkim takiego wsparcia i takiego fotografa na ślubie i weselu.

haha chyba masz rację, że wszystkie świętości czuwały ale też nade mną ,że szperałam po tych wątkach i na trafiłam na tego samego fotografa. Gdyby nie to forum to kto wie , może do tej pory bym się borykała ze znalezieniem.

Ale czytają c twoje wypowiedzi czuję się jaka jesteś szczęśliwa ! Pozazdrościć ,że tak wszystko dobrze poszło !
Stary 2013-07-30, 12:54   #169
ollka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maja_raffi Pokaż wiadomość
My mieliśmy kamerzystę i powiem szczerzę że wogóle nie żałuje fakt nie ogląda się kasety codziennie na dobranoc ale jest to niesamowita pamiątka więc wszystkim polecam
ollka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-02, 16:39   #170
sol11
Raczkowanie

Cytat:
haha chyba masz rację, że wszystkie świętości czuwały ale też nade mną ,że szperałam po tych wątkach i na trafiłam na tego samego fotografa. Gdyby nie to forum to kto wie , może do tej pory bym się borykała ze znalezieniem.

Ale czytają c twoje wypowiedzi czuję się jaka jesteś szczęśliwa ! Pozazdrościć ,że tak wszystko dobrze poszło !
Na pewno będziesz zadowolona
Stary 2013-10-02, 17:57   #171
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
nawet zdjec z mężem nie ? czemu tak ?
Ja myśle że zdjecia sie powinny uzupełniać ; portretowe zawsze sie sprawdzą, są dobre jako pamiątkowe zdjecia danej osob/osób niekoniencznie nawet związane z całym wydarzeniem ale to świetna okazja kiedy wszyscy dobrze wyglądaja i jest profesjonalny fotograf
Za to reportażowe fajnie sa ogląda, są dobrą pamiątka po wydarzeniu są ale nie koniecznie dobrze funkcjonują jako osobne zdjecie bo to czy ktoś coś zasłoni czy mine niezbyt czy tło nie takie .
Dokładnie - potem będzie z czego wybierać, zdjęcia pozowane też mają swój urok.

Cytat:
Napisane przez rozowo Pokaż wiadomość
My też zrezygnujemy z sesji poślubnej, Nie znoszę takich stylizowanych, pozowanych sesji a to na tle morza albo w nim skąpani, a to na tle krzaka, albo jakieś inne wymyślanie. Jak dla mnie to takie zdjęcie nie jest pamiątką np. to http://www.kalina-studio.com/index.p...range=1&pic=53
Wolę mieć zdjęcia już tego przysłowiowego wujka jedzącego kotleta, bo przynajmniej przypomni mi zabawę i ten dzień, a nie to że miałam na sobie białą suknię i skakałam z mężem w wodzie
Sesja poślubna to może być też dobra zabawa i nie rozumiem dlaczego kojarzy Ci się z wymyślaniem Wystarczy inspiracja, chęci i umiejętności żeby stworzyć ciekawą galerię, która będzie dopełnieniem tej ze ślubu i z wesela. Poza tym zazwyczaj plener jest już w cenie, więc skoro się płaci to po co rezygnować z dodatkowej usługi

Cytat:
Napisane przez ollka27 Pokaż wiadomość
My mieliśmy kamerzystę i powiem szczerzę że wogóle nie żałuje fakt nie ogląda się kasety codziennie na dobranoc ale jest to niesamowita pamiątka więc wszystkim polecam
Ja od początku wiedziałam, że film musi być! Piękne wspomnienie i bardzo dobra inwestycja

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-03, 12:03   #172
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Fajny wątek Nie zauważyłam go wcześniej

Niestety w większości nasi panowie i rodzina nie przywiązują zbyt dużej uwagi do oprawy ślubu. Mój TŻ też stukał się w głowę jak się dowiedział ile bierze na chwilę obecną fotograf. Chciał mi wcisnąc jakiegoś kolege swojego brata, który ma zakład od 40 lat....policzyłby przecież TYLKO 500 zl i miałabym zdjęcia. Jak obejrzałam jego stronę to się załamałam. Najgorsze było to, że oczywiście facet sobie wymyslił, ze skoro fotograf z doświadczeniem bierze tyle, to znaczy, że każdy tyle bierze. A teściowie w ogóle byli zdania, że przecież brat sobie kupił lustrzankę to może nam fotki pocykać Ja tylko stałam i mnie przytkało i nie wiedziałam co mam mówić i jak się zabrać do tego kompletnie W końcu porozmawiałam z TŻtem, powiedziałam jakie ważne są dla mnie zdjęcia, że nie mamy dużo wspólnych zdjęć, ustaliliśmy ile maksymalnie możemy wydać i zostawił decyzję mi.

Ale nie wincie facetów, oni po prostu NIE MAJĄ POJĘCIA co i jak.
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-09, 11:00   #173
gwiazdkaaa90
Raczkowanie

Na fotografie bym nie oszczędzała. Często można zamówić jedna firme fotografa i kamerzyste w jednym. Zazwyczaj cenowo lepiej wychodzi
gwiazdkaaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 13:50   #174
sol11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Fajny wątek Nie zauważyłam go wcześniej

Niestety w większości nasi panowie i rodzina nie przywiązują zbyt dużej uwagi do oprawy ślubu. Mój TŻ też stukał się w głowę jak się dowiedział ile bierze na chwilę obecną fotograf. Chciał mi wcisnąc jakiegoś kolege swojego brata, który ma zakład od 40 lat....policzyłby przecież TYLKO 500 zl i miałabym zdjęcia. Jak obejrzałam jego stronę to się załamałam. Najgorsze było to, że oczywiście facet sobie wymyslił, ze skoro fotograf z doświadczeniem bierze tyle, to znaczy, że każdy tyle bierze. A teściowie w ogóle byli zdania, że przecież brat sobie kupił lustrzankę to może nam fotki pocykać Ja tylko stałam i mnie przytkało i nie wiedziałam co mam mówić i jak się zabrać do tego kompletnie W końcu porozmawiałam z TŻtem, powiedziałam jakie ważne są dla mnie zdjęcia, że nie mamy dużo wspólnych zdjęć, ustaliliśmy ile maksymalnie możemy wydać i zostawił decyzję mi.

Ale nie wincie facetów, oni po prostu NIE MAJĄ POJĘCIA co i jak.
Miałaś przygode-pośmiałam sie z Twojej wypowiedzi
U mnie było dramatyczniej i mój mąż był trudniejszy do przekonania
Ale udało się i zdjęcia to cudowna pamiątka

Wszystkim życze gładkich rozwiązań problemów przedweselnych i samej radochy w organizowaniu
Chętnie bym jeszcze raz to przeżyła
Stary 2013-10-21, 13:57   #175
etka_90
Przyczajenie

Hej! jakiego miałaś kamerzyste? Teledysk mega! taki naturalny.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

ojj pytanie było do painka
Cytat:
Napisane przez etka_90 Pokaż wiadomość
Hej! jakiego miałaś kamerzyste? Teledysk mega! taki naturalny.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Chciałabym poznać opinię o fotografiach Malachite Meadow, Loveuso, jak oceniacie styl tych fotografii, wykonanie, a może ktoś poleci podobnego stylowo fotografa, z którym miał styczność?
etka_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-21, 23:03   #176
ollka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gwiazdkaaa90 Pokaż wiadomość
Na fotografie bym nie oszczędzała. Często można zamówić jedna firme fotografa i kamerzyste w jednym. Zazwyczaj cenowo lepiej wychodzi
Jest to ciekawe rozwiązanie, zwłaszcza finansowe
ollka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-22, 09:34   #177
etka_90
Przyczajenie

Cytat:
często są pary, gdzie jedna osoba specjalizuje się w filmie a druga w foto i napewno współpracując przynajmniej ze sobą nie rywalizują wchodząc sobie nawzajem w kadrznajomi mieli podobno taką parę.

podbijam moje pytanie proszę o opinie, a może doświadczenia odnośnie foto Malachite Meadow i Loveuso.
Stary 2013-10-22, 14:23   #178
aida26
Przyczajenie

Ooo ja już powoli szukam dobrefo fotografa. Zdjęcia i obrączki to pamiątki na całe życie, dlatego na tym oszczędzać nie będę
Swoją drogą może ktoś polecić dobrego fotografa z Dolnego Śląska?
Zależy mi na zdjęciach z klimatem retro.
aida26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-22, 14:58   #179
etka_90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aida26 Pokaż wiadomość
Ooo ja już powoli szukam dobrefo fotografa. Zdjęcia i obrączki to pamiątki na całe życie, dlatego na tym oszczędzać nie będę
Swoją drogą może ktoś polecić dobrego fotografa z Dolnego Śląska?
Zależy mi na zdjęciach z klimatem retro.
Malachite Meadow taki mają i jeżdzą po całej Polsce podobno
Stary 2013-10-23, 08:31   #180
loneliness18
Rozeznanie

nei zgodzę sie z autorką wątku, ze cena idzie w parze z jakością Mamy parę fotografów ( małżeństwo) za ponad tysiąc złotych i uważam, ze zdjęcia robią świetne! Nie trzeba brać fotografa za 5 tysięcy. Jakie zdjecia musiałby robić, żeby były warte 5 tysięcy? Ze złota??? Bez sensu!

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Cenowo ok ale efekt? Nie ma ani zdjęć dobrych ani filmu, bez sensu Gram po weselach wiec widzę jak taka praca foto 2 w 1 wygląda

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości