|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fotografia ważna czy nie?
Słabe zdjęcia i tyle - Rosjanie robią bardzo dobre zdjęcia, zresztą ostatnio nawet jakiś polak ukradł zdjęcia rosyjskiemu fotografowi i wrzucił na swoją stronę. Było o tym głośno na FB w grupach foto.
|
|
#152 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
szkoda
|
|
|
|
|
|
#153 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce mi się szukać linka do profilu na FB, gdzie admin wrzuca strony polskich artystów, którzy robią zdjęcia na tym samym poziomie.
|
|
|
#155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam soll11 przeczytałam cały twój wątek gdyż jesteśmy na etapie poszukiwań fotografa i dlatego chciałabym cię troszkę wypytać??? Na wszystkich weselach jakich byliśmy byli różni fotografowie jednak nikogo zdjęcia nas nie urzekły. Przyjaciółka połowę zdjęc miała czarno białych z tzw. " czerwoną rożą". Zdjęcia nie wyraźnie, bez emocji jak dla mnie bez smaku. Strasznie kiczowate. Nam zależy na kimś naprawdę profesjonalnym. Mamy dość duży budżet przeznaczony na fotografa ale jest bardzo ciężko znaleźć kogoś odpowiedniego Chcemy mieć sesję narzeczeńską w studio, byłam już w dwóch w krakowie. Jedno przy rondzie mogliskim to jakaś pomyłka. Ty piszesz ,że twój fotograf posiada swoje więc jak możesz to podaj namiary Myśleliśmy ,że wybór fotografa to bułka z masłem a okazuję się wręcz przeciwnie... |
|
|
|
|
|
#156 |
|
Przyczajenie
|
Jeżeli paula62 szuka dobrych fotografów fotoreporterów i specjalistów od tzw. repoglamour to ja mogę tylko wskazać kierunek poszukiwań a konkretnie FPFS gdzie województwami znaleźć można tych najciekawszych, chociaż i tak te województwa mają znaczenie marginalne, bo jeździ się po całym kraju a nierzadko i dalej. A jeżeli chodzi o międzynarodową społeczność to mamy WPJA.
|
|
#157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Studio można wynając fotograf nie musi mieć swojego .Ja bym sie raczej byłabym ostrożna z tymi co maja studia bo oni nieraz robią zdjecia głównie do dokumentów a w fotografi ślubnej to sobią dorabiaja. Oglądam te zdjecia co pokazuja na szyldach to jeszcze chyba nie widizłam tam nigdzie ładnych ![]() A w ogóle to czemu chcecie sesje a studiu ? Cytat:
FPFS to dobry pomysł ja moge polecić tez storny ogólnie typu welonik - tylko tam trzeba sie przegrzebywac bo rozrzut jest ogromy od kiczowatych po świetne ale za to duzy wybór w kilka godzin przejrzy się kilkudziesięciu fotografów. |
||
|
|
|
|
#158 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie chcę kombinować ale po prostu zależy nam abyśmy byli w dobrych rękach. Sesję w studio chcemy ponieważ mamy kilka inspiracji, które tylko w studio można zrealizować A szperając po forum kilka osób już pozytywnie wypowiada się o tym panu , dlatego tak zależy mi na namiarach. Pojadę i sprawdzę ;]
Edytowane przez paula62 Czas edycji: 2013-05-11 o 11:00 |
||
|
|
|
|
#159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dawno mnie nie było,gdzieś mi mignęło ze chyba zdecydowaliście sie na Pana Łukasza Radzięta????? Próbuje sie ogarnąć ze wszystkim a nawet nie chce wspominać ile nie mam rzeczy!!! Juz pisałam co jak co ale moj fotograf jest the best,zadzwonił dzisiaj zapytać jak sie czuje,uspokajał mnie a ja jestem nerwowa i nade upierdliwa ![]() Naprawdę polecam a jak bedzie na weselu na pewno dam znać!!!! |
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadza się mamy tego samego ![]() To mnie zaskoczyłaś ,że zadzwonił do ciebie nono faktycznie jest the best mało kto ma taki gest.. A twój ślub już nie bawem więc czekamy na zdjęcia!! |
|
|
|
|
|
#161 |
|
Przyczajenie
|
Dla mnie i mojego Narzeczonego fotografia jest jedną z najistotniejszych rzeczy! W końcu pamiątka na całe życie. Dlatego absolutnie postanowiliśmy nie oszczędzać bo chcemy mieć zdjęcia, do których będzie miło wracać i będziemy je pokazywać dzieciom i wnukom
A znając mnie to będę zdjęcia oglądać codziennie, więc muszą być piękne!
|
|
|
#162 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My z TŻ sądzimy tak samo w końcu to pamiątka na zawsze !! Mam koleżanki już doświadczone żonki i zawsze się śmieją ,że jak mają kryzys w związku to siadają i oglądają zdjęcia z tego wyjątkowego dnia. Odrazu złość im przechodzi hehe więc chyba warto zainwestować aby były jak najpiękniejsze ! A jakiego fotografa macie ??? |
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno będziesz zadowolona!! |
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj tak Super gość !! Na bank będziesz zadowolona !!! Jedyne czego żałuję ,to że był u nas tak krótko bo goście szaleli do 6 rano. My ślubowaliśmy 8 czerwca akurat pogoda nam dopisała więc zdjęcia na pewno będą udane . sol11 a ty ślubowałaś chyba tydzień po mnie czy w ten weekend ? |
|
|
|
|
|
#165 |
|
Przyczajenie
|
Ja również uważam że zdjęcia to cudowna pamiątka
W przyszłym roku sama biorę ślub i już nie mogę się doczekać. Kamerzysty nawet nie chcę widzieć na oczy bo to dodatkowy stres według mnie, poza tym kasetę się ogląda raz i potem się już do niej nie wraca a zdjęcia są pamiątką na zawsze Zdecydowałam się na tego samego fotografa co moja koleżanka i ona była bardzo zadowolona więc mam nadzieję że ja również będę. Pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode!!!
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam nie mieć filmu z wesela ![]() Moja kuzynka w zeszłym roku miała tylko fotografa , który w między czasie robienia zdjęć kręcił jakieś kilku minutowe wyrywkowe filmiki . Potem jej to wszystko poskładał i zrobił jeden filmik w sumie 10 min. Ale wyszło to rewelacyjnie i najważniejsze momenty były uchwycone
|
|
|
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,wszystkie forumowiczki tego forum
![]() Wszystkie dziewczyny przed i po ,przede wszystkim wszystkie te z wątku,który sama utworzyłam i chyba wszystkie świętości czuwały zebym to zrobiła. Juz kiedys to pisałam ale napisze jeszcze raz-to dzięki Wam mój obecny mąż przekonał się,że nie jestem jedyną panna młoda(w czasie przeszłym )dla której dobry fotograf to jedna z nielicznych najważnieszych rzeczy na weselu!!(oprócz sukni i Pana Młodego![]() Szczerze Wam dziekuje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nasz fotograf -Pan Łukasz Radzięta sprawdził sie w 200%! Profesjonalista a na dodatek wodzirej,który bawił ludzi jak mało kto. Szacun dla niego i dla Was dziewczyny!!! Życze wszystkim takiego wsparcia i takiego fotografa na ślubie i weselu. |
|
|
|
|
#168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
haha chyba masz rację, że wszystkie świętości czuwały ale też nade mną ,że szperałam po tych wątkach i na trafiłam na tego samego fotografa. Gdyby nie to forum to kto wie , może do tej pory bym się borykała ze znalezieniem. Ale czytają c twoje wypowiedzi czuję się jaka jesteś szczęśliwa ! Pozazdrościć ,że tak wszystko dobrze poszło ! |
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#171 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wystarczy inspiracja, chęci i umiejętności żeby stworzyć ciekawą galerię, która będzie dopełnieniem tej ze ślubu i z wesela. Poza tym zazwyczaj plener jest już w cenie, więc skoro się płaci to po co rezygnować z dodatkowej usługi ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#172 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajny wątek
Nie zauważyłam go wcześniej ![]() Niestety w większości nasi panowie i rodzina nie przywiązują zbyt dużej uwagi do oprawy ślubu. Mój TŻ też stukał się w głowę jak się dowiedział ile bierze na chwilę obecną fotograf. Chciał mi wcisnąc jakiegoś kolege swojego brata, który ma zakład od 40 lat....policzyłby przecież TYLKO 500 zl i miałabym zdjęcia. Jak obejrzałam jego stronę to się załamałam. Najgorsze było to, że oczywiście facet sobie wymyslił, ze skoro fotograf z doświadczeniem bierze tyle, to znaczy, że każdy tyle bierze. A teściowie w ogóle byli zdania, że przecież brat sobie kupił lustrzankę to może nam fotki pocykać W końcu porozmawiałam z TŻtem, powiedziałam jakie ważne są dla mnie zdjęcia, że nie mamy dużo wspólnych zdjęć, ustaliliśmy ile maksymalnie możemy wydać i zostawił decyzję mi. Ale nie wincie facetów, oni po prostu NIE MAJĄ POJĘCIA co i jak. |
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
Na fotografie bym nie oszczędzała. Często można zamówić jedna firme fotografa i kamerzyste w jednym. Zazwyczaj cenowo lepiej wychodzi
|
|
#174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie było dramatyczniej i mój mąż był trudniejszy do przekonania Ale udało się i zdjęcia to cudowna pamiątka ![]() Wszystkim życze gładkich rozwiązań problemów przedweselnych i samej radochy w organizowaniu ![]() Chętnie bym jeszcze raz to przeżyła
|
|
|
|
|
|
#175 |
|
Przyczajenie
|
Hej! jakiego miałaś kamerzyste? Teledysk mega! taki naturalny.
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- ojj pytanie było do painka ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Chciałabym poznać opinię o fotografiach Malachite Meadow, Loveuso, jak oceniacie styl tych fotografii, wykonanie, a może ktoś poleci podobnego stylowo fotografa, z którym miał styczność? |
|
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#177 |
|
Przyczajenie
|
często są pary, gdzie jedna osoba specjalizuje się w filmie a druga w foto i napewno współpracując przynajmniej ze sobą nie rywalizują wchodząc sobie nawzajem w kadr
znajomi mieli podobno taką parę.podbijam moje pytanie proszę o opinie, a może doświadczenia odnośnie foto Malachite Meadow i Loveuso.
|
|
|
|
|
#178 |
|
Przyczajenie
|
Ooo ja już powoli szukam dobrefo fotografa. Zdjęcia i obrączki to pamiątki na całe życie, dlatego na tym oszczędzać nie będę
Swoją drogą może ktoś polecić dobrego fotografa z Dolnego Śląska? Zależy mi na zdjęciach z klimatem retro. |
|
|
|
|
#179 |
|
Przyczajenie
|
Malachite Meadow taki mają i jeżdzą po całej Polsce podobno
|
|
|
|
|
#180 |
|
Rozeznanie
|
nei zgodzę sie z autorką wątku, ze cena idzie w parze z jakością
Mamy parę fotografów ( małżeństwo) za ponad tysiąc złotych i uważam, ze zdjęcia robią świetne! Nie trzeba brać fotografa za 5 tysięcy. Jakie zdjecia musiałby robić, żeby były warte 5 tysięcy? Ze złota??? Bez sensu!---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cenowo ok ale efekt? Nie ma ani zdjęć dobrych ani filmu, bez sensu Gram po weselach wiec widzę jak taka praca foto 2 w 1 wygląda
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

szkoda

).Dojazd jak juz ktoś pisał na forum rzeczywiscie lekko utrudniony-nawigacje mielismy niezaktualizowana wiec poprowadziła nas na manowce bo przecież jest zrobiony nowy wiadukt na Nowohuckiej.

W końcu porozmawiałam z TŻtem, powiedziałam jakie ważne są dla mnie zdjęcia, że nie mamy dużo wspólnych zdjęć, ustaliliśmy ile maksymalnie możemy wydać i zostawił decyzję mi.
13.12.13