|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz.
Cytat:
A poza tym chyba wasze posty czytam najdokładniej ![]() JA Trzymam kciuki, oby szybko poszło A do nas dziś położna przyjeżdża, mam 4 miliony pytan na kartce zapisane muszę chalupe trochę ogarnąć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz.
Mam ważne pytanie w srode idziemy na szczepienie, zdecydowalam sie na szczepionki refundowane + pneumokoki , co razem daje 4 wkłucia i zastanawiam sie czy to bezpieczny by podawać dziecku na raz tyle substancji?
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
ogarnęłam sie, jadę do sklepu na chwilę.
Powiem wam, że zrobiła mi się "słoniowa twarz" wczoraj. Spuchłam normalnie. I chcąc dzisiaj ubrać jakąś bluzkę, doszłam do wniosku, że zostały mi dwie: biała i czarna.
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skoro można brać podstawowe+pneumo+rota+me ningo, to raczej bezpieczne ![]() Eda miał 6w1, rota i pneumo i nic mu nie było potem A nie chcesz pneumo po 6 miesiącu? Wcześniej raczej i tak nie będzie mały spotykał się z dziećmi?
|
|
|
#995 |
|
Wtajemniczenie
|
http://m.edziecko.pl/edziecko/10,133...ladam_jak.html
Za☠☠☠iste!!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
My za Wami też ![]() Natalka mimo iż sporo starsza od Twojej Andzi to też dosyć ciężko odnajduje się w nowej rzeczywistości. Wczoraj powiedziała,że obydwoje z mężem skaczemy wokół Ewy a na Nią nikt nie zwraca uwagi Staramy się Jej poświęcać jak najwięcej czasu ale to oczywiste,że Ewa wymaga jednak więcej uwagi... Katarzyna śliczny avek Kaśka pytałaś o czopki na hemoroidy. Ja polecam Hemorol. Mi wylazły dziady 3tygodnie po porodzie i były tak bolesne,że raz aż się popłakałam |
|||
|
|
|
#997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej nie bedzie mial kontaktu z dziecmi. A ma to jakies znaczenie czy zaczniemy szczepic teraz czy po 6 mc? Chcialam teraz póki mam na to kase---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#998 |
|
Wtajemniczenie
|
Diorisha dziękuję
|
|
|
|
#999 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chcę po 6 miesiącach, bo Encia po tego czasu do żłoba na pewno nie pójdzie, a właśnie w skupiskach dzieci jest największe prawdopodobieństwo złapania pneumo.
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
My już w domku. Ja z totalnym babyblusem -przeryczałam wczorajszy dzień i dziś też od rana. Nie umiem nad tym panować.
Mały o dziwo śpi, chociaż myślałam że u niego to nierealne. Strasznie dużo je... I teraz pytanie do mam które miały już dzieciaczki. Jak sobie radzicie i radziłyście? Ja w ogóle... Odkąd zobaczyłam po tych prawie 4 dniach kompletnego niewidywania moje dziecko to mnie taka załamka ogarnęła. Jakieś durne myśli... Mam wrażenie, że on jest zazdrosny, że tak się dystansuje jak mam maluszka. Dzisiaj to aż nie chciałam karmić małego bo Filip wtedy jest taki dziwny, oddalony... A ja po tych kilku dniach, kiedy go "zostawiłam" mam w stosunku do niego olbrzymie wyrzuty. Ciągle mi się wydaje, że coś mu odbieram, że ma do mnie żal.. i na tym traci biedny niewinny Mikołajek i zaraz znowu dołuję się nim. Taka jakaś durna jestem, ale wy już macie wprawę i już swoje przeszłyście. Maluszki długo w domu to błagam podzielcie się tym jak to ogarniacie, jak to u was wyglądało , co U nas Filip ma 2 latka, niby w tym wieku nie powinna się ta zazdrość jakoś szczególnie pojawiać- ale np. wczoraj rzucił w małego kulką i mnie to lekko przeraziło. Zaczął się tak popisywać, żeby zwrócić na siebie uwagę, wchodzić na mnie i tulić jak karmiłam... Kurcze nie wiedziałam że to takie ciężkie może być.A Mikołaj jeszcze mi faworyzuje jedną pierś i nie wiem co robić bo ta druga wiecznie nabrzmiała i obolała... |
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli proszę wytłumacz mi jak małemu dziecku - szczepiąc po 6 miesiącu mały dostanie pierwszą dawkę i kiedy drugą? A gdy zaszczepię teraz to kiedy kolejne dawki?
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
Wczoraj byłam w szkole, nawet zleciało. Już w grudniu 2 pierwsze egzaminy ![]() Chciałabym już zacząć pisać magisterkę, bo czuje że im Filipek będzie starszy to będzie ciężej usiąść na ![]() Już teraz wymaga ode mnie więcej uwagi. Mój kochaniutki, normalnie bym go schrupala ![]() Kochane ciężarówki trzymam za Was kciuki. Macie czas do następnego czwartku ![]() Nie nadrabiam, ale od teraz jestem na bieżąco
|
|
|
|
#1005 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle że chyba ciężko się wczuć w "męczybułstwo" przedporodowe już po porodzie![]() Ale nie martw się będę marudzić coraz bardziej ![]() ja też zawsze do gina zapisuje wszystkie pytania na kartce, bo mam ich multum i bym zapomniała ![]() Cytat:
![]() my też jedziemy do sklepu/sklepów. Bo od dziś mam męża na 2 tyg. w domu, wziął już urlop na urodziny Małego no niestety przesunąć się już tego nie da.Cytat:
|
|
#1006 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby łatwo poszło !Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() "Zero postępów... Ordynator założył mi ponownie cewnik Foley'a, tym razem nie bolało tak jak w piątek. Szyjka niedojrzała, skurczy nie mam absolutnie żadnych... Trochę tu poleżę fajne współlokatorki wyszły i będzie już w ogóle nuda... Potrzebne mega kciuki... "
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Cotka u mnie byko tak ze bardzo tesknilam za Zuzia bo to taka mala coreczka moja. Ale powiem Ci ze czasem zaczynaja mnie draznic jej zachowania ktore kiedys by przeszly bez echa
i staram sie zeby ona tego nie odczula. Przytulam ja przy kazdej okazji, mowie ze kocham i bawie sie jak spi Milosz. Ona widzi ze malemu poswiecam wiecej uwagi. Pyta mnie: mamo, jak nie karmisz Milosza to pobawisz sie ze mna a ja wtedy czuje ze daje dupy, ze ona czuje sie taka mniej wazna. Jak ktos jest u nas albo my u kogos to ciagle chce byc w centrum zainteresowania, robi sie nieznosna i pajacuje. Mi jest ciezko bo czuje ze ja jakos zaniedbuje. I juz koncze bo wyje smutno mi a nie dam rady sie rozdwoic. Wczoraj pytala czy oze spac tylko ze mna. Pozwolilam w nocy przyjsc, nie przyszla. Ona chciala ze mna zasnac a ja w tym czasie karmilam Milosza, jak skonczylam to spala... ehhh
|
|
|
|
#1008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staram się jej nie odsuwać od niego, wiele czynności przy Marcinie wykonujemy wspólnie, pomogła nam przy pierwszej kąpieli, wyrzuca pieluszki do kosza.. i nawet jeśli podchodzi do Marcina i chce samodzielnie coś przy nim zrobić to ostrożnie jej pozwalam, ale nigdy nie mówię czegoś w stylu " uważaj, zostaw, nie dotykaj, nie wolno" . Andzia uwielbia swojego brata, ale mimo to sie buntuje i pokazuje rogi, widzę, że coś się w niej zmieniło.. jakby trochę dorosła i chce pokazać, że ma swoje problemy. Jakoś sobie poradzimy z dzieciakami, nie martw się daj czas Filipowi |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Cotynato
Ja w sumie mam tylko Filipa, ale widzę jak jest u mojej siostry. Urodziła 2 tygodnie temu i ma synka starszego właśnie dwuletniego. Więc taka sama różnica wieku jak u Was. Wiedziałam że będzie jej ciężko. Starszy jest strasznie nieznośny. Mieszkamy razem więc widze jak jest. Najgorsze jest to jego "pomaganie", gdzie on w ogóle nie ma wyczucia, i wymuszanie wszystkiego krzykiem. Moja siostra widać że nie ma siły. Ale wierze, że dacie radę I w sumie nic nie doradzę, bo nie wiem co.Baby blues dopada większość mamuś więc trzeba to przetrwać |
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
Teacherka myslimy o Tobie
niech się coś w końcu ruszy!
|
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie u gina. Wszystko sie ladnie oczyszcilo. Dostalam pozwolenie na cwiczenia. Zreszta skomentowal mnie tak: pani juz pewnie cwiczy bo nogi chude jak patyki
![]() To taki mlody doktorek wiec z nim zawsze na luzie gadam i pozartowac mozna ![]() Od poczatku listopada ruszam z cwiczeniami, teraz zaczne cos powoli wprowadzac. |
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1015 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zmieniłam małemu mleko na antyrefluks, rzygać przestał, ale za to -je godzinę, a nawet dłużej 170 ml, -po jedzeniu ryczy -po 1,5 godz jest dalej głodny Ja już nie wiem co mam robić.Myślałam o tym żeby mieszać mleko, albo zwykłe zagęszczać tylko tą mączką |
|
|
|
|
#1016 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tylko zamiast szarej cery, u siebie dodałabym pryszczatą cerę I ja mam 9 kg do wagi sprzed ciąży, o wymarzonej już nawet nie myślę. Cytat:
Ja próbowałam odciągać sobie na wieczorne karmienie, ale chyba mam jeszcze mało mleka, bo przez to w dzień mały się nie najada moim zdaniem. Dziś lub jutro ma być moja położna, liczę, że uratuje moje KP ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#1017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wiem czy bym się zdecydowała na taką małą różnicę. Co prawda nie wiem jeszcze tak na prawdę jak wygląda takie funkcjonowanie z dwójką bo to zaledwie kilka godzin razem, ale widzę jak ja to źle znoszę. Dopada mnie durne myślenie, że nie będę karmić przy nim ( a to jest jednoznacze z mocnym dokarmianiem na które się nie nastawiałam) - żeby mały nie był smutny że tak dużo tulę maluszka. Ciężko mi czasami bo odsuwam się od maleńkiego - przez te wyrzuty że zostawiłam starszego na pare dni- a przecież to ten mniejszy mnie bardziej potrzebuje... Mam wrażenie, że Filip jeszcze za mało rozumie i może błędnie to wszystko interpretować... Ogólnie wszyscy mnie pocieszali że dziecko dwuletnie nie jest zazdrosne bo jeszcze nie rozumie a tu teraz się okazuje że niekoniecznie. Jak widziałam go wczoraj takiego zmieszanego tym, że karmię... takiego wycofanego, obserwującego z daleka to tak mi smutno się zrobiło... Kurcze idę się ogarnąć bo znowu się cała zaryczałam... Dzięki za odpowiedzi Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-10-21 o 12:37 |
||
|
|
|
#1018 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Urodzisz w Halloween |
|||
|
|
|
#1019 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co robię, żeby nie czuł się odsunięty? Nawet jak karmię, to z drugiej strony zawsze go przytulam. Staram mu się poświęcać maksymalnie dużo czasu. Wieczorami tż tylko z Edim się bawi, Elenkę w sumie na razie tylko myje i usypia, a tak ja się nią zajmuje, a on Ediemu poświęca czas. Nie bardzo wiem, jak mogę Ci pomóc ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

Trzymam kciuki, oby szybko poszło

U nas Filip ma 2 latka, niby w tym wieku nie powinna się ta zazdrość jakoś szczególnie pojawiać- ale np. wczoraj rzucił w małego kulką i mnie to lekko przeraziło. Zaczął się tak popisywać, żeby zwrócić na siebie uwagę, wchodzić na mnie i tulić jak karmiłam... Kurcze nie wiedziałam że to takie ciężkie może być.
no niestety przesunąć się już tego nie da.
I ja mam 9 kg do wagi sprzed ciąży, o wymarzonej już nawet nie myślę.
Ale ja też wychodzę z założenia, że kp nie da się przekarmić, że co najwyżej może ulać, jak za dużo zje.