|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Ja mam te materiałowe u mamy. One często są zrobine z takiego szeleszczącego materiał ala ortalion i niektórym dzieciom może to przeszkadzać,bo przy najlżejszym ruchu szeleści. Ten najwyższy pozom starcza na bardzo krótko i potem trzeba schylać się mocno, żeby odłożyć i wyjąć dziecko. Osobiście wolę tradycyjne drewniane, tamte właśnie nadaje się tylko okazyjnie do wykorzystania. Paulka ja na razie zostaje przy jednym. Może się tak zdarzyć, że dzieci będą czuły sie lepiej leżąc obok siebi. Jak miałam wykłady z położna i praktykę na oddziale to mówiła, ze często, nawet w inkubatorze, układają bliźniaki razem, bo nie potrafią oddzielnie się uspokoić. Oczywiście o ile nie ma przeciwwskazań. Nad drugim łóżeczkiem będziemy myśleli później. Edytowane przez pikaso Czas edycji: 2013-10-21 o 11:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
madziarek super że wizyta OK
![]() co do łóżeczka my mamy drewniane, teraz kupimy turystyczne aby było od razu na wyjazdy ![]() Ale pewnie wyjdzie tak że Oskarowi kupimy takie http://allegro.pl/drewno-lozko-anima...559070261.html a drewniane dostanie dzidzia ![]() Oskar zasnął ja się też położę bo coś od rana głowa mnie boli ;/ Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2013-10-21 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
BAN stały
|
Madziarek1 cieszę się, że już po wizycie i wszystko ok!
![]() /Mycha/ w pierwszej ciąży chorowałam na te łóżeczka. Szczególnie z żyrafą ![]() Pallas Ril to ja też się podpisuję po tym łóżeczkiem. Mega bym takie chciała bo by mi to bardzo ułatwiło życie. Tylko fajnie właśnie by było jakby ta część była ruchoma. Bo tu wygląda jakby jej nie było na stałe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.sklepy24.pl/sklep/bebeskl...sna-90x40/1358 Ale to ma dwa minusy: - za małe wymiary (będzie trzeba kupować nowe po jakimś czasie) - ten boczny fragment wygląda, że wyjmuje się na stałe... Tak się zastanawiam, czy jest w ogóle możliwe coś takiego, żeby to się dało zsuwać i zasuwać, bo zwróccie uwagę, że tam się montuje taką przedłużkę, żeby nie było dziury między lózeczkiem, a łózkiem rodziców, więc przez to by sie nie dało przesuwać tej bocznej ścianki :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Rozeznanie
|
Cytat:
"Tradycyjne łóżeczka dla dzieci z opuszczonymi bokami nie będą już produkowane w Stanach Zjednoczonych. Amerykańskie władze podjęły w środę taką decyzję, ponieważ w ciągu ostatnich 10 lat doszło do ponad 30 przypadków uduszenia niemowląt i małych dzieci." To może dlatego taki mały wybór takich łóżeczek :P |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Rozeznanie
|
ojej ladna ta posciel...ale za droga
![]() my na pewno kupimy proste, białe łóżeczko bez żadnych aplikacji- jedynie pościel i dodatki będą kolorowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pikaso też masz takie okropne nudności i wymioty?? Widzę, że wątek czerwcowy się rozwija, mam coraz więcej... Ja też jestem mamą czerwcowa ale czuję że moje miejsce jest TU ![]()
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka ![]() 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-10-21 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Rozeznanie
|
witam sie dziewczynki
unas pogoda piekna swieci sloneczko wiec trzeba skorzystac z okazji i pranie zrobione , jablka z drzew pozbierane na zime troche bedzie , a teraz nad obiadem trzeba pomyslec nie nadrobie ws dzisiaj niebylam 2 dni i tyle postów szalone jestescie . o ciazy mojej wiedza tylko najblisi i nik wiecej narazie i dowiedzialam sie ze ostatnio ciotka ktora wszystko wie najlepiej itp to stwierdziła ze mi dupa urosła i ze pewnie w ciazy jestem , ale ja mam taka jak miałam dupke ,ale jej sie nudzi
#520 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Madziarek, super wieści ![]() Santom, z tego co pamiętam - masz przepiękny widok z okna ![]() ![]() ![]() Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa ![]() Kuba ma antybiotyk, a ja mam leżeć i leczyć się domowymi sposobami. Paskudnie się czuję ![]() My łóżeczko mieliśmy takie: http://atbmeble.pl/images/65_1.jpg i obecnie służy za tapczanik. http://atbmeble.pl/images/66_1.jpg Będziemy kupować dla Kubusia z tej samej serii większe, a łóżeczko na nowo zmontujemy małej Dzidzi ![]()
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-10-21 o 12:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie zostań z nami, będziemy mogły konsultować się w sprawie bliźniaków. Edytowane przez pikaso Czas edycji: 2013-10-21 o 12:35 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#522 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja używam kołdry bo wytachałam specjalnie drugą :p No nie wiem czy mąż by takiego rogala zaakceptował w łóżku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nikki Ty ten oilbas stosujesz u siebie też? ![]() Ja właśnie poinhalowałam sie solą, teraz popijam herbatkę z miodem i cytryną i chyba kimnę obok młodego bo sen to najlepsze lekarstwo ![]()
![]() |
#523 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się słonecznie.
Kurczę ale pędzicie, nawet nie próbuję was nadrabiać ![]() U mnie dziś zaczął się 14 tc a co za tym idzie weszłam śmiało w II trymestr. Dziś jadę do apteki po witaminki i odstawiam kwas foliowy. No i planuje zacząć ćwiczyć... Bo jestem starsznie zastana. Wyjście na 4 piętro w bloku i zadyszka. Także zaczynam delikatnie od rowerka stacjonarnego. Seksta witam kolejną mamusię. Cytat:
Kurczę muszę poprosić Niki i dostęp do maila. Widzę że tam się sporo dzieje... paulka super że wszystko jest coraz lepiej i że pojawia się przegroda. pikaso nie stresuj się nie potrzebnie wizytą. zobaczysz że wrócisz zadowolona i szczęścilowa że wszystko ok. Magdii555 współczuje choroby. Szybkiego powrtou doz drowia dla ciebie i Kubusia ![]() Cytat:
![]() carolyna89 niezły rekord 7 razy... ![]()
![]() |
#524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale fajna cena tego łóżka
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Rozeznanie
|
A Olbas na zatkany nos mogę? Bo mam...ale czytałam, że olejki eteryczne nie za bardzo i nie wiem sama już.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 |
BAN stały
|
Pallas Ril faktycznie, w sumie taka wysuwana ta boczna część to nawet niemożliwe bo gdzie by się ona podziała? Na dole raczej nie ma jak
![]() Aha no i właśnie doczytałam o tych przypadkach uduszenia... Magdi555 dzięki za info, bo ja mam od nich tylko poduszkę, a innych rzeczy nie sprawdzałam jakie mają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Zakorzenienie
|
Madziarek super że wizyta udana.
![]() Martusia na przeziebięnie jak juz nie raz pisałam najlepszey jest syrop z cebuli. Smakuje parszywie, ale działa rewelacyjnie. POLECAM ![]() Magdiii555 dbaj o siebie, kuruj się i odpoczywaj... ![]()
#528 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak w ogóle to orientujecie się dziewczyny czym się różnią te łóżeczka od siebie? Bo na mój gust to budowa łóżeczka dziecięcego jest prosta jak budowa cepa (nie licząc tam jakiś wymyślnych kołysek i tak dalej) a ceny wahają się od 200 zł do 1200 :/ |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Raczkowanie
|
Ale naszkrobalyscie wow!!!!
madziarek1 wizyta udana super ![]() Magdii555 wracaj do zdrowia mleko z czoskiem maslem i miodem pikaso ja tez raczej figury modelki nie mam hiii ale od ostatniej wizyty u ginekologa przytylam 80g super co haaa ☠Light Limara mam stresa wczoraj zasnelam 1.30 juz chcialam liczyc żabki na firanach ![]() ![]() ![]() Tez mysle nad zakupem tej poduszki bo mnie strasznie piersi bola i tak okładam sie jaśkiem wiec musimy mamuski jakas wybrac ![]() Ej bylam dzisaj u lekarza na wizycie i dostalam wyniki toksoplazmozy i doktor powiedzial ze ja przeszlam tylko teraz jest nieaktywna , i jak by bylo inaczej to bylo by bardzo zle ![]()
#532 | |
Rozeznanie
|
Justynko, Gosiaczek dziękuję
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-10-21 o 13:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() madziula duzo zdrowka dla Olafa, sie ciagnie paskudztwo ![]() co do tzta to moj tez gral kiedys w pilke regularnie i tez zawsze wojny byly o te spodenki na mroz zakladane ![]() kasian a dziekuje Ci bardzo ![]() a mje sie emajl nie wlacza, wyskakuje mi komunikat, ze jest zybt duza aktywnosc na nim i tymczasowo zablokowany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Wtajemniczenie
|
Ja wstawiłam zdjęcia swoje, chciałam obejrzeć wasze i też mi się pojawił ten komunikat
#535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja sie witam z pracy ![]() ![]() Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mu tam meczy nie zabraniam, niech dba o formę :p Ale logicznie no ![]() A tak poza tym to wszyscy wokół chudną, tż zaczął systematycznie chudnąć i to sporo, pierwszy raz od czasu jak ze sobą jesteśmy (a przez niego ja przytyłam :P ) nawet dziecko mi schudło a ja tu sie rozrastam noooo ![]() ![]()
![]() |
#538 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ty jak sobie mni wyobrażałaś... Jeśli wogóle jakoś Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dziś dzionek w pracy. Apetyt mam nieprzeciętny... Od rana jadłam już 4 razy (nie licząc cukierków w międzyczasie). Dziewczyny w pracy śmieją się że przy mnie też będą wyglądać jak bomby bo im apetyt robię. Ogólnie mam dziś lenia... A tu w domu lekcje do odrobienia, musimy się uczyć na pracę klasową z historii... Lipa, bo najchętniej poszłabym spać.
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2013-10-21 o 14:13 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() Nadrabiam ![]() ![]() ![]() Hope – słodki ten kombinezon ![]() ![]() Martuszka0 - „Właśnie ja też tego nie rozumiem, dlaczego jeden lekarz każe brać witaminy a inny nie? „ hmmm... może sam fakt potrzeby brania witamin uzależniony jest od wyników badań i od diety kobiety... ja w pierwszej ciąży nie brałam żadnych witamin, bo lekarka twierdziła, że wszystko jest w porządku więc nie ma potrzeby, miałam też urozmaicona dietę, tak więc też na pewno dostarczałam to co potrzebne dzidzi ![]() Madziuuula, Bluesky89, Madziarek1– Super, że z dzidziami wszystko oki ![]() ![]() Muffinka90 - Czy to Twoje dzieła ta zakładka i obrazek wyhaftowany ? Rewelacyjne, my na ślub dostaliśmy od przyjaciółki taki wielki obraz wyhaftowany przez nią, później jak mała się urodziła to taki mniejszy (metryczka) i zawsze podziwiałam ludzi którzy to robią za cierpliwość w to włożoną. ![]() ![]() Hope – kurcze przestraszyłam się jak przeczytałam, że wylądowałaś na oddziale, super, że się sokazało że z dzidzią wszystko ok, Nie myślałam że z nadżerką tyle cyrków... ![]() ![]() No a co do kwestii położenia prawie rodzącej z roniącą to po prostu brak mi słów... A kiedy Cię wypuszczą?? Ja też wolałabym łykać leki we własnym domku, al czasem trzeba... ![]() Seleniti – fajne te spodnie ![]() Seksta, Andziao12kr– Cześć Mamuśki ![]() ![]() VwVampirka – fajne te ciuszki i cena bardzo ciekawa, lubię takie okazje ![]() Kasian86 – imiona rewelacja, idealne dla bohaterów kreskówek ![]() ![]() Pallas Ril – a z tym łóżeczkiem, nie wiem ile masz miejsca w sypialni, bo można spotkać zwykłe łóżeczko drewniane z opuszczanym bokiem. Może to by się sprawdziło... Nikii89 – poproszę o kontakt do maila ![]() ![]() Pallas Ril,Agus7ia, Seleniti, Magdi555, Janeczka 7891, Martuszka0, Kasian86, VwVampirka, Kaorlak, Nikii89, Muffinka90, Asia 27100, Hope, JJJustynAAA, Light Limara, – Dzięki Dziewczyny za wsparcie i w ogóle za wszystko ![]() ![]() tak wiem że jak się idzie szybko na usg to na ogół nic nie widać, ale czy w tal wczesnej ciąży pęcherzyk jest spłaszczony?? ![]() Obiecuję, ze już nie będę nic szukać, wiz u gin mam za tydzień we wtorek. A jak myślicie, bo usg mam koniec listopada – początek grudnia to będzie gdzieś około 12 tydz. Mam iść prędzej na usg, czy lepiej sobie odpuścić?? U nas dziś ładna pogoda, choć rano strasznie szaro i nawet popadało, idę teraz po Małą do przedszkola. Postaram się być na bieżąco, bo ciężko tak odpisywać po paru dniach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Rozeznanie
|
Hej mamusie
![]() ![]() W czwartek zaczynam dokładnie 12 tydzień i wtedy mam te badania prenatalne. Udało się ze skierowanie dostałam na kase chory i jedziemy do Łodzi tam maja ponoć dobry sprzed bo z Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy dostali. Nie ukrywam ze sie troche denerwuje ale musi byc dobrze. Mdłości jak narazie ustąpiły i oby juz nie wrocily. Brzuszek rosnie jest mały ale waga stoi w miejscu cały czas a na ostatnich badaniach nawet 0,5kg poszło w dół ale to przez wymioty. Ciągle mam jakies zachcianki głownie na ogórki kiszone lub grejfruty. Chodz wczoraj taka ochota złapała mnie na snikersa ![]() ![]() Wczoraj czytałam, że hope jest w szpitału mocno trzymam kciuki zeby ta nadzerka jak najszybciej przestała krwawić. Na pewno wszystko bedzie dobrze <przytul> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.