Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 13:28   #211
rusalka12
Zadomowienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Nemosek dziis zwyczajne - bizzkopt przelozony masa z bialej czekolady i bananami w cytrynie, oblozony ubita z wanilia smietana kremowka. Cos na szybkieho do kawy jak kumpela sie pojawi.
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:31   #212
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Coś dzisiaj narzekasz na bóle.Może coś ruszy się w końcu
ja ostatnio ogólnie praktycznie cały czas narzekam na bóle

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Nemosek dziis zwyczajne - bizzkopt przelozony masa z bialej czekolady i bananami w cytrynie, oblozony ubita z wanilia smietana kremowka. Cos na szybkieho do kawy jak kumpela sie pojawi.

chcę żebyś mieszkała blisko i będę do Ciebie codziennie na kawe wpadać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:32   #213
rusalka12
Zadomowienie

Z macierzynskim w Polsce macie lepiej. My mamy 26 tyg. Trzeba wziasc najpozniej 2 tyg przed terminem porodu. Ja wzielam 6 tyg bo pracuje w winiwrni, gdzie kuchnia znajduje sie na pietrze i niebezpiecznie ciezarowce tak po schodach ganiac. Zreszta praca wieczorami itp. Itd. ...
Po platnych 26tyg mozna wziasc dodatkowe 16 ale te sa bezplatne...
Stary 2013-10-21, 13:37   #214
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Zwyczajnie powiadasz

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:39   #215
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to od porodu.ja mam teraz l4 do terminu porodu i lekarz mówi że jakbym przenosila ti juz muszę na macierzyński wskoczyć.ja to nie wiem jak ten wniosek wypełnić jakąś głupia jestem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Kurcze, ja nie wiem w końcu którą opcję wybrać 100- 60 % czy 80 %, już byłam zdecydowana na tą drugą ale znowu mam wątpliwości po co oni tak skomplikowali i tyle opcji dali

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
od dnia porodu

Cytat:
Z macierzynskim w Polsce macie lepiej. My mamy 26 tyg. Trzeba wziasc najpozniej 2 tyg przed terminem porodu. Ja wzielam 6 tyg bo pracuje w winiwrni, gdzie kuchnia znajduje sie na pietrze i niebezpiecznie ciezarowce tak po schodach ganiac. Zreszta praca wieczorami itp. Itd. ...
Po platnych 26tyg mozna wziasc dodatkowe 16 ale te sa bezplatne...
No chwilowo jeśli chodzi o urlopowanie w Polsce to raj na ziemi nie słyszałam nigdzie o takich długich płatnych urlopach, no chyba że gdzieś w Skandynawii czy coś ciekawe jak szybko zmienią te przepisy na bardziej niekorzystne

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:40   #216
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Jak dla mnie to nie jest zwyczajne, ani proste podzielisz sie przepisem?

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:42   #217
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Mam już to wszystko w
Normalnie czego się człowiek nie tknie to do bani
Pojechaliśmy do sklepu,wylałam żal i już mi lepiej
Już nie narzekam szkoda nerwów
to chyba taki dzień. wszystko z rąk leci i zero organizacji...

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
haha jakie obstawianie

ja na ulicę nie wychodzę w legginsach w których chodze po domu, zawsze musze się przebrać, maluję się tylko jak jadę gdzieś dalej na zakupy a tak u siebie jak idę do sklepu obok domu to się nie maluję tak samo jak jadę na badania to też nie
Kurcze a ja właśnie w ciąży bardziej zaczęłam na to zwracać uwagę. Nigdy się jakoś mocno nie malowałam ale teraz nawet jak cały dzięń z domu nie wychodze to się źle czuję jeśli czegoś na mordkę nie nałożę (fluid puder cień do powiek). jedyne wyjścia na surowo to poranny spacer z psiną - nie jestem wstanie kazać jej czekać kolejnych minut aż się ogarnę :P

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
ej, ej! a ja? też chcę już rodzić

mam dziś taką niemoc, że aż mi głupio.. zaraz tż będzie w domu, a ja cały dzień palcem nie ruszyłam
ja na swoją dzisiejszą niemoc znalazłam metodę dwudziestominutówek.... leże i się lenię, po czym wstaje na aktywne 20 minut (ogarnę kuchnie np, albo zbiore pranie i wytre kurze) i po tych 20 minutach znowu leżę :P

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to od porodu.ja mam teraz l4 do terminu porodu i lekarz mówi że jakbym przenosila ti juz muszę na macierzyński wskoczyć.ja to nie wiem jak ten wniosek wypełnić jakąś głupia jestem

Od porodu heh? no to mam nadzieję że Kubuś pozwoli mamusi dostać jeszcze listopadową wypłatę w kwocie 100% :P chociaż wątpię żeby nasze pociechy miale jakieś ekonomiczne odczucia

w ogóle stwierdziłam że należy zacząć się rozglądać za prezentami świątecznymi... później nie będzie czasu a i fundusze się trochę uszczuplą...
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 13:44   #218
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
ja ostatnio ogólnie praktycznie cały czas narzekam na bóle

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

chcę żebyś mieszkała blisko i będę do Ciebie codziennie na kawe wpadać
To jak juz narzekamy to mni dzis boli podbrzusze tak po prawej stronie, blisko kosci biodrowej. Ale taki bol jakbym siniaka mega miala. Mial tak moze ktoras z Was?

Stary 2013-10-21, 13:46   #219
domii29
Zakorzenienie

Hej cioteczki

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2014-03-19 o 18:34
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:48   #220
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość

Ja chyba też to wolę, bo siłą rzeczy takie wizyty będą krótsze niż w domu, a jak będę się źle czuła to mam prawo leżeć w łóżku i nie brać aktywnego udziału w wizycie, a przecież w domu nie będę ich w sypialni przyjmować

Domi strasznie dużo twój tato w ten dom teściowej inwestuje, nie zabezpiecza się jakoś, gdyby okazało się, że jednak nie dasz rady z nią wytrzymać i się wyprowadzacie? Bo zrozumiałam że on wszystkie koszty ponosi, teściowa nic nie dokłada?

Dziewczyny a tak w ogóle to mam pytanie- co myślicie o wyjeździe na urlop z dwumiesięcznym dzieckiem?
Tak bardzo wstępnie myślimy, moglibyśmy pojechać gdzieś w okolicach świąt, myślałam nad jakimś cieplejszym miejscem, a więc dochodzi podróż samolotem, na miejscu raczej mało mobilnie, ot tak żeby zmienić otoczenie, wygrzać się w słońcu itp. Potem nie mamy szans na wyjazd aż do lata, bo TŻ miałby trudności z urlopem.

Tylko pytanie, czy to nie za wcześnie brać dziecko na wyjazd? I czy takiego wyjazdu nie zrobi się jakiś horror? Już samą podróż samolotem czarno widzę
Tato rzucił hasło że komin trzeba zrobić bo się sypie ale pieniądze wyciągnęła teściowa, on w prost jej mówi że jest upierdliwa i że nie ma co za dużo inwestować w jej dom bo być może długo w nim nie pomieszkamy
Stary 2013-10-21, 13:48   #221
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość

Kurcze a ja właśnie w ciąży bardziej zaczęłam na to zwracać uwagę. Nigdy się jakoś mocno nie malowałam ale teraz nawet jak cały dzięń z domu nie wychodze to się źle czuję jeśli czegoś na mordkę nie nałożę (fluid puder cień do powiek). jedyne wyjścia na surowo to poranny spacer z psiną - nie jestem wstanie kazać jej czekać kolejnych minut aż się ogarnę :P

ja na swoją dzisiejszą niemoc znalazłam metodę dwudziestominutówek.... leże i się lenię, po czym wstaje na aktywne 20 minut (ogarnę kuchnie np, albo zbiore pranie i wytre kurze) i po tych 20 minutach znowu leżę :P
...
Chyba sprobuje Twojej metody, bo jak na razie ja tez tylko leze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 13:49   #222
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Hej cioteczki
heeeeeeeeeeeeeej

ciocia się zakochała!
jakiś Ty przystojny i jak Cię mama stroi eleganciku

zmykam po natalcie do przedszkola, miłego popołudnia
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:54   #223
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Hej cioteczki
Domii zmusiłaś mnie to podniesienia moich leniwych 4 liter z kanapy.
Musiałam iść do kompa bo na tel mi się zdjęcia nie wyświetlają

PRZEKOCHANY JEST JASIU ! Przystojniaczek
Stary 2013-10-21, 13:57   #224
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Domii zmusiłaś mnie to podniesienia moich leniwych 4 liter z kanapy.
Musiałam iść do kompa bo na tel mi się zdjęcia nie wyświetlają

PRZEKOCHANY JEST JASIU ! Przystojniaczek
Stary 2013-10-21, 13:59   #225
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Od porodu heh? no to mam nadzieję że Kubuś pozwoli mamusi dostać jeszcze listopadową wypłatę w kwocie 100% :P chociaż wątpię żeby nasze pociechy miale jakieś ekonomiczne odczucia

w ogóle stwierdziłam że należy zacząć się rozglądać za prezentami świątecznymi... później nie będzie czasu a i fundusze się trochę uszczuplą...
O widzisz jakaś to metoda jest

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
To jak juz narzekamy to mni dzis boli podbrzusze tak po prawej stronie, blisko kosci biodrowej. Ale taki bol jakbym siniaka mega miala. Mial tak moze ktoras z Was?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-21, 14:00   #226
Kociak85
Zadomowienie

Kobiety, ale pędzicie
Wyszłam na 3 godziny i nadrabiam i nadrabiam

niunia, za wizytę, widzę, że twoja mała też do mniejszych należy - najważniejsze, że w normie będzie mniejsza dzidzia do wypchania

lineczka, no widzę, że zaczyna się coś u Ciebie powoli a kiedy pokażesz zdjęcia?

aksbarg, ja też chcę zaliczyć wizytę u anestezjologa, żeby w razie czego mieć możliwość wzięcia zzo. Też nie wiem czy będzie taka konieczność, ale wole mieć wybór.

Taszanta, co do wyjazdu - wiesz, moja siostra była z 2-miesięcznym maluchem nad polskim morzem (a my są z południa). Nie narzekała, aczkolwiek jednak oni wszystko co potrzebne akcesoria zapakowali do auta. Poza tym to jednak na terenie Polski - gdyby się cokolwiek działo - nie byłoby problemu ze szpitalem czy lekarzem. Na lot samolotem, bez mobilności na miejscu i bez możliwości zabrania wszystkiego co potrzebne chyba bym się nie zdecydowała.

nasturcja, jak wszystko będzie okej, to Cię lekarz nie wyśle do szpitala. A jeśli będzie taka potrzeba no to w sumie lepiej żebyś była pod opieką. Trzymam jednak kciuki, żeby było po Twojej myśli "kciuki:

zwariowane, a skąd jesteś? Z Kamieńskiego jest taki problem, że często jest przepełniony, więc jakbyś miała jechać do Wrocławia to najlepiej jakbyś najpierw zadzwoniła. Chociaż ja o Opolu słyszałam niezbyt pochlebne opinie, więc z tych dwóch wybrałabym Wrocław. Ja za to mieszkam we Wrocławiu, ale zamierzam rodzić w Wałbrzychu (tam jest bardzo dobry szpital i wszystko czego potrzebuję). No, chyba, że będzie jakaś szybka akcja albo wody zielone to wtedy Kamieńskiego z nadzieją, że będzie miejsce

basiula, ja bym chyba odstawiła. Ja biorę fenka i lekarz mi powiedział, żebym odstawiła jak skończę 37 tydzień - żeby później w razie czego nie przenosić, a ryzyka już wtedy w sumie nie ma, bo ciąża donoszona i dzieciaczek może wychodzić. A ja do tego już teraz na wizycie miałam skróconą szyjkę i minimalne rozwarcie, więc powiedział mi, że w sumie to może być tak, że po dostawieniu się ruszy i gdzieś po tygodniu od odstawienia urodzę. Więc myślę, że Ty też możesz. Bo tą wizytę to już w zasadzie masz umówioną na planowany TP.

Wróciłam z zakupów i od dentysty. Pani stomatolog powiedziała, że jestem dzielnym pacjentem niby tylko ubytek w plombie ale mówiła, że musi powiercić tam trochę i się dziwiła, że tak spokojnie siedzę i że mnie nie boli. A ja od razu pomyślałam, że najwidoczniej mam wysoki próg bólu i że to dobrze świadczy na zbliżające się wydarzenie

I zamówiłam wózek Miałam tylko wynegocjować cenę, ale w sumie to mi Pan wyliczył z rabatem tyle samo ile w sklepie internetowym, więc od razu zamówiłam (bo mi powiedział, że termin realizacji to od 4 dni do miesiąca nawet, więc stwierdziłam, że wolę mieć wcześniej niż później).
Stary 2013-10-21, 14:00   #227
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Tato rzucił hasło że komin trzeba zrobić bo się sypie ale pieniądze wyciągnęła teściowa, on w prost jej mówi że jest upierdliwa i że nie ma co za dużo inwestować w jej dom bo być może długo w nim nie pomieszkamy

Dobrze że sobie sprawę zdaje z tego

Ale jestem piękny i uroczy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-21, 14:07   #228
kyte
Wtajemniczenie

Wróciłam z miasta nadrobiłam, ale po dzisiejszej nieprzespanej nocy muszę się położyć i zdrzemnąć, bo aż literki mi się rozmazują..
aaby śliczne zdjęcie z Ty jesteś piękna!
Mya piękny brzuszek A z twarzą to wygrałaś:P
Trele Majusia jest urocza wyściskałabym
Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Nie rozumiem dlaczego ktoś ma pretensje, że chcesz odpocząć zanim zaczniesz przyjmować jakichkolwiek gości. Ja w szpitalu nie chcę nikogo oprócz TŻta i to nie dlatego, że ich nie lubię czy coś ale po pierwsze ja się nie będę komfortowo czuła jak ktoś przyjdzie, a ja taka nieumyta, rozczochrana, zmęczona, gdzieś mi tam coś będzie ciekło i nie zauważę. Nie będę się cieszyć, że przyszli tylko będę zła i niepotrzebne spięcia się stworzą... A po drugie sama będę się chciała nacieszyć maleństwem z mężem. Będę taka zafascynowana, że jak ktoś weźmie Kubusia na ręce to normalnie będę warczeć, bo sama będę chciała go cały czas przytulać i w ogóle

Dziewczyny muszę się pochwalić z rana! Mężu się obronił z piękną czwóreczką na dyplomie! Jesteśmy strasznie dumni z Kubusiem i na szczęście kolejny dodatkowy stres z głowy Dziękujemy za trzymane kciuczki
dla męża!
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
I tak dobrze, że to przyjęły moja mama jak usłyszała, że chcę, żeby odwiedzili mnie w szpitalu dopiero na drugi dzień po porodzie, to powiedziała, że i tak się nie posłucha tzn moja mama jak dla mnie mogłaby przyjść i pierwszego dnia, ale jak mamie pozwolę to teściowej też muszę. No i tak to chyba jak się będę źle czuła to będę musiała je trochę oszukać i napisać dopiero na drugi dzień, że urodziłam. Ale nie wiem czy wytrzymam. Ale powiedziałam już mężowi, że jak ktoś przyjdzie z kamerą to WYGONIĘ (jak rodził się jego bratanek to teście się pojawili z kamerą i teraz szwagierka ma "piękne" nagrania...)

No jak można wparować z kamerą?!
Cytat:
czy Was też tak bolą pachwiny? lewą nogą to prawie wcale nie mogę ruszyć jak siedzę albo leżę bo tak mnie ciągnie, a jak wstanę to chwilę dosłownie kuleję
Bolą i to bardzo..ani w nocy bez bólu pozycji nie zmienisz, ani nic..eeh.
Cytat:
Zwyczajnie.....?
Cytat:
Hej cioteczki
cuuuudd oo!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:08   #229
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Hej cioteczki
jaka poza do spania
Cytat:
lineczka, no widzę, że zaczyna się coś u Ciebie powoli a kiedy pokażesz zdjęcia?
remontowe zdjęcia? jak teść skończy bo przeciez nie będę Wam pokazywac suchej łazienki bez wszytskich rzeczy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 14:08   #230
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Hej cioteczki
Ależ przystojniak!!!!

Cytat:
Chyba sprobuje Twojej metody, bo jak na razie ja tez tylko leze

Daj znać jak się sprawdziła
ja za chwilę muszę uskutecznić kolejne 20 minut bo coraz bliżej powrotu męża. a jeszcze dzisiaj przychodzi do nas facet na wycenę drzwi (chcemy dołożyć drugie drzwi wejściowe - żeby zrobić dodatkowe wyciszenie na czas płaczu małego ) wypadałoby żeby mieskzanko jakoś wyglądało
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:10   #231
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Byłam rano na wizycie. Wyniki mam dobre, ale szyjka już skrócona. Ginekolog kazała jeszcze przyjść w poniedziałek na KTG o ile dotrwam, bo w każdej chwili w sumie może mnie złapać. Tak mnie dogłębnie zbadała, że myślałam że zejdę na tym fotelu Teraz się zastanawiam czy ja tam nie przeklęłam, bo konkretnie mnie bolało

Mała mi tak w brzuchu wariowała na poczekalni, że aż babki się śmiały

Lecę nadrabiać.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:16   #232
rusalka12
Zadomowienie

Domi ale slodziak :-D :-*

Olenka to jest wymyslone :-D
Biszkopt - szklanka jajek ubita ze szklanka cukru na puszysta mase. Potem dodaje dwie lyzeczki proszku do pieczenia i szklanke + dwie duze lyzki maki. Mieszam ostroznie drewniana lyzka do polaczenia skladnikow, pieke 25 min w 180 stopniach.

Masa z bialej czekolady - rozgrzewam dwie lyzki mleka i dodaje 75g bialej czekolady - mieszam az polacza sie w gladka mase. Ucieram 150g miekkiego masla z dodatkiem 125g cukru pudru na puszysta mase, dodaje cukier z wanilia, dalej ucieram. Potem stopniowodolewam stopiona czekolade caly czas ucierajac.
Przekroilam biszkopt, przelozylam masa, wylozylam na to owoce, polozylam drugi blat biszkoptu, na calosc dalam ubita smietane i juz
Stary 2013-10-21, 14:19   #233
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
remontowe zdjęcia? jak teść skończy bo przeciez nie będę Wam pokazywac suchej łazienki bez wszytskich rzeczy
No remontowe też, ale chodziło mi akurat o brzuszkowe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 14:23   #234
nemosek
Zakorzenienie

Mój brzusio 36 tydzień i my
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg oki.jpg (77,4 KB, 72 załadowań)

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-10-21 o 21:29
Stary 2013-10-21, 14:23   #235
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Trele nas polozne uczyly na sr ze kolka to trudny do uspokojenia placz polaczony z twardym brzuszkiem i podkurczonymi nozkami

W takim razie to nie to. Dziekuje
Cytat:

Ja się nie wypowiadam bo nie wiem jak nie płacze to chyba ok
Może potrzebuje przytulenia ,bliskości.
Jak ją weźmiesz na ręce to jest lepiej?

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Ano ano jeszcze serduszko
No wlasnie nie bardzo pomaga. Moze na humorki poprostu? Zobaczymy , zaraz powinna wstac .

Kurde, Wy naprawde zaraz wszystkie zaczniecie pękać. Ile bedzie nowych maluszkòw

Lineczka - mi sie wydaje ze lAda chwila sie zacznie .. Ja wariowałam I u mnie sie przeciagało 9dni. Jak dopuściłam pewna ze I tak mnie czeka wywoływanie, to sie ruszyło.

Ja widze u Ciebie pełny spokoj
Pojdzie niespodziewanie I szybciutko - czuje to

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:24   #236
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Taszanta ale w czym problem? 2 miesięczne dziecko większość czasu spi.i możesz mieć je w samolocie na rekach albo w foteliku. Ja nie widzę problemu.jechalabym. Tylko trzeba odpowiednio sie przygotowac-filtry, czapki, tetry do osloniecia malucha.

Malinko ja nie piore materaca.przecież dziecko i tak jest na przescieradle i pieluszce pod glowa.

Nemosku jak ja Cie doskonale rozumiem. Jednak cos nas dzieli. Nie wyglądasz jak slon!

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:25   #237
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Kobiety, ale pędzicie
Wyszłam na 3 godziny i nadrabiam i nadrabiam

niunia, za wizytę, widzę, że twoja mała też do mniejszych należy - najważniejsze, że w normie będzie mniejsza dzidzia do wypchania

aksbarg, ja też chcę zaliczyć wizytę u anestezjologa, żeby w razie czego mieć możliwość wzięcia zzo. Też nie wiem czy będzie taka konieczność, ale wole mieć wybór.

Taszanta, co do wyjazdu - wiesz, moja siostra była z 2-miesięcznym maluchem nad polskim morzem (a my są z południa). Nie narzekała, aczkolwiek jednak oni wszystko co potrzebne akcesoria zapakowali do auta. Poza tym to jednak na terenie Polski - gdyby się cokolwiek działo - nie byłoby problemu ze szpitalem czy lekarzem. Na lot samolotem, bez mobilności na miejscu i bez możliwości zabrania wszystkiego co potrzebne chyba bym się nie zdecydowała.

nasturcja, jak wszystko będzie okej, to Cię lekarz nie wyśle do szpitala. A jeśli będzie taka potrzeba no to w sumie lepiej żebyś była pod opieką. Trzymam jednak kciuki, żeby było po Twojej myśli "kciuki:

zwariowane, a skąd jesteś? Z Kamieńskiego jest taki problem, że często jest przepełniony, więc jakbyś miała jechać do Wrocławia to najlepiej jakbyś najpierw zadzwoniła. Chociaż ja o Opolu słyszałam niezbyt pochlebne opinie, więc z tych dwóch wybrałabym Wrocław. Ja za to mieszkam we Wrocławiu, ale zamierzam rodzić w Wałbrzychu (tam jest bardzo dobry szpital i wszystko czego potrzebuję). No, chyba, że będzie jakaś szybka akcja albo wody zielone to wtedy Kamieńskiego z nadzieją, że będzie miejsce

basiula, ja bym chyba odstawiła. Ja biorę fenka i lekarz mi powiedział, żebym odstawiła jak skończę 37 tydzień - żeby później w razie czego nie przenosić, a ryzyka już wtedy w sumie nie ma, bo ciąża donoszona i dzieciaczek może wychodzić. A ja do tego już teraz na wizycie miałam skróconą szyjkę i minimalne rozwarcie, więc powiedział mi, że w sumie to może być tak, że po dostawieniu się ruszy i gdzieś po tygodniu od odstawienia urodzę. Więc myślę, że Ty też możesz. Bo tą wizytę to już w zasadzie masz umówioną na planowany TP.

Wróciłam z zakupów i od dentysty. Pani stomatolog powiedziała, że jestem dzielnym pacjentem niby tylko ubytek w plombie ale mówiła, że musi powiercić tam trochę i się dziwiła, że tak spokojnie siedzę i że mnie nie boli. A ja od razu pomyślałam, że najwidoczniej mam wysoki próg bólu i że to dobrze świadczy na zbliżające się wydarzenie

I zamówiłam wózek Miałam tylko wynegocjować cenę, ale w sumie to mi Pan wyliczył z rabatem tyle samo ile w sklepie internetowym, więc od razu zamówiłam (bo mi powiedział, że termin realizacji to od 4 dni do miesiąca nawet, więc stwierdziłam, że wolę mieć wcześniej niż później).
za wozik
a przypomnij jaki

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Byłam rano na wizycie. Wyniki mam dobre, ale szyjka już skrócona. Ginekolog kazała jeszcze przyjść w poniedziałek na KTG o ile dotrwam, bo w każdej chwili w sumie może mnie złapać. Tak mnie dogłębnie zbadała, że myślałam że zejdę na tym fotelu Teraz się zastanawiam czy ja tam nie przeklęłam, bo konkretnie mnie bolało

Mała mi tak w brzuchu wariowała na poczekalni, że aż babki się śmiały

Lecę nadrabiać.
To może dołączysz do grona mamusiek w tym tygodniu?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-21, 14:27   #238
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Ależ przystojniak!!!!

Daj znać jak się sprawdziła
ja za chwilę muszę uskutecznić kolejne 20 minut bo coraz bliżej powrotu męża. a jeszcze dzisiaj przychodzi do nas facet na wycenę drzwi (chcemy dołożyć drugie drzwi wejściowe - żeby zrobić dodatkowe wyciszenie na czas płaczu małego ) wypadałoby żeby mieskzanko jakoś wyglądało
Jak na razie mialam pierwsze aktywne 20 min bo mnie Domii z kanapy zgonila ale musze powiedziec ze nie bylo tak zle teraz znow sie lenie a pozniej obiad musze zrobic

Cytat:
Domi ale slodziak :-D :-*

Olenka to jest wymyslone :-D
Biszkopt - szklanka jajek ubita ze szklanka cukru na puszysta mase. Potem dodaje dwie lyzeczki proszku do pieczenia i szklanke + dwie duze lyzki maki. Mieszam ostroznie drewniana lyzka do polaczenia skladnikow, pieke 25 min w 180 stopniach.

Masa z bialej czekolady - rozgrzewam dwie lyzki mleka i dodaje 75g bialej czekolady - mieszam az polacza sie w gladka mase. Ucieram 150g miekkiego masla z dodatkiem 125g cukru pudru na puszysta mase, dodaje cukier z wanilia, dalej ucieram. Potem stopniowodolewam stopiona czekolade caly czas ucierajac.
Przekroilam biszkopt, przelozylam masa, wylozylam na to owoce, polozylam drugi blat biszkoptu, na calosc dalam ubita smietane i juz
A ile sztuk jajek dajesz na biszkopt ?

Stary 2013-10-21, 14:28   #239
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Taszanta ale w czym problem? 2 miesięczne dziecko większość czasu spi.i możesz mieć je w samolocie na rekach albo w foteliku. Ja nie widzę problemu.jechalabym. Tylko trzeba odpowiednio sie przygotowac-filtry, czapki, tetry do osloniecia malucha.

Malinko ja nie piore materaca.przecież dziecko i tak jest na przescieradle i pieluszce pod glowa.

Nemosku jak ja Cie doskonale rozumiem. Jednak cos nas dzieli. Nie wyglądasz jak slon!

E przestań nie jak słoń, ale słonica

Znaczy to co napisałam o słonicy to miało być do mnie rzecz jasna żebyś źle nie zinterpretowała

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-10-21 o 14:31
Stary 2013-10-21, 14:28   #240
ania_cz79
Raczkowanie

Hej dziewczyny ja dziś po wizycie. Mały w 34 i 4 tc waży 2365 g ładnie rośnie, lekarz posprawdzał wszystko i jest ok, a ja od ostatniej wizyty schudłam 1 kg

Na ktg zrobiło mi się słabo. Mały się już odwrócił i chyba gdzieś mnie uciska, nie mogę leżeć na płasko bo normalnie zielenieje.

Za 2 tyg. kolejna wizyta.

Pisałyście o wieku, ja też do najmłodszych nie należę ale czuję się młodo. Nie mam dzieci to moje pierwsze ale trochę doświadczeń i siwych włosów przybyło. Ważne jest żeby czuć się młodo .
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości