|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Nemosek dziis zwyczajne - bizzkopt przelozony masa z bialej czekolady i bananami w cytrynie, oblozony ubita z wanilia smietana kremowka. Cos na szybkieho do kawy jak kumpela sie pojawi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
ja ostatnio ogólnie praktycznie cały czas narzekam na bóle
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() chcę żebyś mieszkała blisko i będę do Ciebie codziennie na kawe wpadać ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
Z macierzynskim w Polsce macie lepiej. My mamy 26 tyg. Trzeba wziasc najpozniej 2 tyg przed terminem porodu. Ja wzielam 6 tyg bo pracuje w winiwrni, gdzie kuchnia znajduje sie na pietrze i niebezpiecznie ciezarowce tak po schodach ganiac. Zreszta praca wieczorami itp. Itd. ...
Po platnych 26tyg mozna wziasc dodatkowe 16 ale te sa bezplatne... |
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, ja nie wiem w końcu którą opcję wybrać 100- 60 % czy 80 %, już byłam zdecydowana na tą drugą ale znowu mam wątpliwości ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#217 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() w ogóle stwierdziłam że należy zacząć się rozglądać za prezentami świątecznymi... później nie będzie czasu a i fundusze się trochę uszczuplą... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Hej cioteczki
![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Zadomowienie
|
Kobiety, ale pędzicie
![]() Wyszłam na 3 godziny i nadrabiam i nadrabiam ![]() niunia, ![]() ![]() ![]() lineczka, no widzę, że zaczyna się coś u Ciebie powoli ![]() ![]() aksbarg, ja też chcę zaliczyć wizytę u anestezjologa, żeby w razie czego mieć możliwość wzięcia zzo. Też nie wiem czy będzie taka konieczność, ale wole mieć wybór. Taszanta, co do wyjazdu - wiesz, moja siostra była z 2-miesięcznym maluchem nad polskim morzem (a my są z południa). Nie narzekała, aczkolwiek jednak oni wszystko co potrzebne akcesoria zapakowali do auta. Poza tym to jednak na terenie Polski - gdyby się cokolwiek działo - nie byłoby problemu ze szpitalem czy lekarzem. Na lot samolotem, bez mobilności na miejscu i bez możliwości zabrania wszystkiego co potrzebne chyba bym się nie zdecydowała. nasturcja, jak wszystko będzie okej, to Cię lekarz nie wyśle do szpitala. A jeśli będzie taka potrzeba no to w sumie lepiej żebyś była pod opieką. Trzymam jednak kciuki, żeby było po Twojej myśli "kciuki: zwariowane, a skąd jesteś? Z Kamieńskiego jest taki problem, że często jest przepełniony, więc jakbyś miała jechać do Wrocławia to najlepiej jakbyś najpierw zadzwoniła. Chociaż ja o Opolu słyszałam niezbyt pochlebne opinie, więc z tych dwóch wybrałabym Wrocław. Ja za to mieszkam we Wrocławiu, ale zamierzam rodzić w Wałbrzychu (tam jest bardzo dobry szpital i wszystko czego potrzebuję). No, chyba, że będzie jakaś szybka akcja albo wody zielone to wtedy Kamieńskiego z nadzieją, że będzie miejsce basiula, ja bym chyba odstawiła. Ja biorę fenka i lekarz mi powiedział, żebym odstawiła jak skończę 37 tydzień - żeby później w razie czego nie przenosić, a ryzyka już wtedy w sumie nie ma, bo ciąża donoszona i dzieciaczek może wychodzić. A ja do tego już teraz na wizycie miałam skróconą szyjkę i minimalne rozwarcie, więc powiedział mi, że w sumie to może być tak, że po dostawieniu się ruszy i gdzieś po tygodniu od odstawienia urodzę. Więc myślę, że Ty też możesz. Bo tą wizytę to już w zasadzie masz umówioną na planowany TP. Wróciłam z zakupów i od dentysty. Pani stomatolog powiedziała, że jestem dzielnym pacjentem ![]() ![]() I zamówiłam wózek ![]()
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze że sobie sprawę zdaje z tego ![]() Ale jestem piękny i uroczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#228 | ||||
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z miasta nadrobiłam, ale po dzisiejszej nieprzespanej nocy muszę się położyć i zdrzemnąć, bo aż literki mi się rozmazują..
aaby śliczne zdjęcie z Ty jesteś piękna! Mya piękny brzuszek ![]() Trele Majusia jest urocza wyściskałabym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 | |
Raczkowanie
|
Ależ przystojniak!!!!
Cytat:
![]() ja za chwilę muszę uskutecznić kolejne 20 minut bo coraz bliżej powrotu męża. a jeszcze dzisiaj przychodzi do nas facet na wycenę drzwi (chcemy dołożyć drugie drzwi wejściowe - żeby zrobić dodatkowe wyciszenie na czas płaczu małego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Byłam rano na wizycie. Wyniki mam dobre, ale szyjka już skrócona. Ginekolog kazała jeszcze przyjść w poniedziałek na KTG o ile dotrwam, bo w każdej chwili w sumie może mnie złapać. Tak mnie dogłębnie zbadała, że myślałam że zejdę na tym fotelu
![]() ![]() Mała mi tak w brzuchu wariowała na poczekalni, że aż babki się śmiały ![]() Lecę nadrabiać. |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zadomowienie
|
Domi ale slodziak :-D :-*
Olenka to jest wymyslone :-D Biszkopt - szklanka jajek ubita ze szklanka cukru na puszysta mase. Potem dodaje dwie lyzeczki proszku do pieczenia i szklanke + dwie duze lyzki maki. Mieszam ostroznie drewniana lyzka do polaczenia skladnikow, pieke 25 min w 180 stopniach. Masa z bialej czekolady - rozgrzewam dwie lyzki mleka i dodaje 75g bialej czekolady - mieszam az polacza sie w gladka mase. Ucieram 150g miekkiego masla z dodatkiem 125g cukru pudru na puszysta mase, dodaje cukier z wanilia, dalej ucieram. Potem stopniowodolewam stopiona czekolade caly czas ucierajac. Przekroilam biszkopt, przelozylam masa, wylozylam na to owoce, polozylam drugi blat biszkoptu, na calosc dalam ubita smietane i juz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Mój brzusio 36 tydzień i my
![]() Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-10-21 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurde, Wy naprawde zaraz wszystkie zaczniecie pękać. Ile bedzie nowych maluszkòw ![]() Lineczka - mi sie wydaje ze lAda chwila sie zacznie .. Ja wariowałam I u mnie sie przeciagało 9dni. Jak dopuściłam pewna ze I tak mnie czeka wywoływanie, to sie ruszyło. Ja widze u Ciebie pełny spokoj ![]() Pojdzie niespodziewanie I szybciutko - czuje to ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
Taszanta ale w czym problem? 2 miesięczne dziecko większość czasu spi.i możesz mieć je w samolocie na rekach albo w foteliku. Ja nie widzę problemu.jechalabym. Tylko trzeba odpowiednio sie przygotowac-filtry, czapki, tetry do osloniecia malucha.
Malinko ja nie piore materaca.przecież dziecko i tak jest na przescieradle i pieluszce pod glowa. Nemosku jak ja Cie doskonale rozumiem. Jednak cos nas dzieli. Nie wyglądasz jak slon! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a przypomnij jaki ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#238 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znaczy to co napisałam o słonicy to miało być do mnie rzecz jasna ![]() ![]() Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-10-21 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ja dziś po wizycie. Mały w 34 i 4 tc waży 2365 g ładnie rośnie, lekarz posprawdzał wszystko i jest ok, a ja od ostatniej wizyty schudłam 1 kg
![]() Na ktg zrobiło mi się słabo. Mały się już odwrócił i chyba gdzieś mnie uciska, nie mogę leżeć na płasko bo normalnie zielenieje. Za 2 tyg. kolejna wizyta. Pisałyście o wieku, ja też do najmłodszych nie należę ale czuję się młodo. Nie mam dzieci to moje pierwsze ale trochę doświadczeń i siwych włosów przybyło. Ważne jest żeby czuć się młodo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.