ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 12:23   #4921
kwitka13
Zadomowienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Anteria allleeeeee wieści!!! Ale ja tak coś czułam! Bardzo, bardzo się cieszę, jesteś na wątku od samiutkiego początku a ja zaraz za Tobą - może i mnie się poszczęści
Dbaj o siebie babo i zdaj nam relację jak reakcja tżta!

Linka bliźniaki! Jak mi się marzą bliżniaki.... Ten instruktor z tą kursantką to para czy romansidło?

Lili a Ty się już z dziewczynami dogadałaś komu dajesz znać?
A pozostałe rodzące mają kontakty?
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2013-10-21 o 12:25
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:23   #4922
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Fajny wątek no ale chyba możesz mi zmienić, bo starałam się łącznie cztery mies z przerwami a teraz się udało i prawdopodobnie 5 tydz, czy już mam to liczyć jako 2 mies?
Stary 2013-10-21, 12:28   #4923
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
i prawdopodobnie 5 tydz, czy już mam to liczyć jako 2 mies?
Tak

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:40   #4924
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Lili a Ty się już z dziewczynami dogadałaś komu dajesz znać?
A pozostałe rodzące mają kontakty?
bo nie wiem która będzie miała chwilę, żeby wejść na forum a nie chce d... zawracać

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 12:44   #4925
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
bo nie wiem która będzie miała chwilę, żeby wejść na forum a nie chce d... zawracać
Wyślij mi na pw swój numer.Ja siedze w domu i zawsze mam czas.

Stary 2013-10-21, 13:21   #4926
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

Linka bliźniaki! Jak mi się marzą bliżniaki.... Ten instruktor z tą kursantką to para czy romansidło?
W sumie coś tam bejerowal...on zostawił 2 miesiące temu dla niej narzeczona...a teraz 9tydz ciązy...dwa serduszka..

Cytat:
Fajny wątek no ale chyba możesz mi zmienić, bo starałam się łącznie cztery mies z przerwami a teraz się udało i prawdopodobnie 5 tydz, czy już mam to liczyć jako 2 mies?

zaraz zmienie, dać Cię do cięzarówek już??

Poroszę Was o aktualizację informacji na pierwszą stronę propnuje też usunąć magdem i szejde...nie odzywają sie od wielu miesięcy
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:24   #4927
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość

zaraz zmienie, dać Cię do cięzarówek już??

Poroszę Was o aktualizację informacji na pierwszą stronę propnuje też usunąć magdem i szejde...nie odzywają sie od wielu miesięcy

W sumie jak uważasz, to dopiero początek i nie wiadomo jak będzie, muszę jakiegoś dobrego lekarza znaleźć tutaj

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 13:28   #4928
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie jak uważasz, to dopiero początek i nie wiadomo jak będzie, muszę jakiegoś dobrego lekarza znaleźć tutaj
uważam ze krecha jest na tyle wyraźna ze moge Cię wpisać bez daty porodu
Stary 2013-10-21, 13:34   #4929
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
uważam ze krecha jest na tyle wyraźna ze moge Cię wpisać bez daty porodu

Prawdopodobnie będę rodzić w czerwcu, ale kiedy dokładnie zobaczymy
Stary 2013-10-21, 14:03   #4930
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Prawdopodobnie będę rodzić w czerwcu, ale kiedy dokładnie zobaczymy
Ty nie masz pojęcia jak bardzo się ciesze z Twojego powodzenia
Stary 2013-10-21, 14:10   #4931
Agatau88
Zakorzenienie

Anteria ale wiadomość, cieszymy się razem z Toba i gratulujemy!!!

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

To ja teraz dowalę pytaniem a co dawno nie pytałam. Mowicie żeby nie odkładać niczego ze względu na PLANOWANĄ ciąże. Ok -nic nie odkładam, ale tu zapytać musze. Jezdze konno. Nie tak tylko stępem itd. ale poważniej. Zdarza mi się spaść, galopuje itd. Nie będę się rozpisywać.
Czy na czas staran powinnam zaniechać tego sportu?
Bo może się uda od razu a może po kilku mcach. A nie chciałabym rezygnować na zapas z jazdy. Jeśli uważacie ze trzeba-ok. Ale wole zapytać.
Aha, a jeszcze zapytam inne sporty?
Mam na myśli basen, ale rekreacyjnie, spokojne pływanie z postojem i odsapnięciem co jedną dlugosc
I aerobik.
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 14:36   #4932
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
To ja teraz dowalę pytaniem a co dawno nie pytałam. Mowicie żeby nie odkładać niczego ze względu na PLANOWANĄ ciąże. Ok -nic nie odkładam, ale tu zapytać musze. Jezdze konno. Nie tak tylko stępem itd. ale poważniej. Zdarza mi się spaść, galopuje itd. Nie będę się rozpisywać.
Bo może się uda od razu a może po kilku mcach. A nie chciałabym rezygnować na zapas z jazdy. Jeśli uważacie ze trzeba-ok. Ale wole zapytać.
Mam na myśli basen, ale rekreacyjnie, spokojne pływanie z postojem i odsapnięciem co jedną dlugosc
I aerobik.
aerobik, pływanie - nie tylko nie przeszkodzi ale i może pomóc (pośrednio, bo myślisz o innych rzeczach, masz dostawy endorfin etc). nawet lekarze często zalecają
co do jazdy konnej to miałam ten sam dylemat. na pewno nie wolno jeździć w ciąży i jak tylko zobaczysz dwie krechy koniec z obijaniem tyłka o łęki. przed starankami pytałam lekarza i mówił, żeby jeździć.. ja jednak przestałam bo zdawało mi się, że to jednak takie wstrząsy się macicy funduje, że na zdrowy rozum mogą przeszkadzać w zagnieżdżeniu a jak już się zagnieździ to mogą oderwać i mechanicznie doprowadzić do biochemu.
najlepiej spytaj lekarza i sama zadecyduj

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:42   #4933
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
aerobik, pływanie - nie tylko nie przeszkodzi ale i może pomóc (pośrednio, bo myślisz o innych rzeczach, masz dostawy endorfin etc). nawet lekarze często zalecają
co do jazdy konnej to miałam ten sam dylemat. na pewno nie wolno jeździć w ciąży i jak tylko zobaczysz dwie krechy koniec z obijaniem tyłka o łęki. przed starankami pytałam lekarza i mówił, żeby jeździć.. ja jednak przestałam bo zdawało mi się, że to jednak takie wstrząsy się macicy funduje, że na zdrowy rozum mogą przeszkadzać w zagnieżdżeniu a jak już się zagnieździ to mogą oderwać i mechanicznie doprowadzić do biochemu.
najlepiej spytaj lekarza i sama zadecyduj
O widze Kochana ze Ty tez konikolubna Czyli pływanie to zostanie, aeribik-to i tak w domu czasem cwicze, ale wolalam zapytać. Twój lekarz koni nie wykluczył. Ja nie wiem czy będę miała okazje być u lekarza w tym roku. W maju miałam cytologie, również usg dowcipne. Ginka kazała przyjść za rok, chyba ze cos będzie się dzialo. Wiec zbadam na wlasna reke progesteron teraz potem prolaktynę (dla siebie, żeby wiedzieć). Jak cos będzie nie tak pojde do lekarza. A jak ok to nie będę chodzic. Dlatego tak nurtują mnie te konie. Ale dobrze wiedzieć ze Twój lekarz nie był za tym żeby jazde rzucic. Oczywiście jak się zobaczy II kreski-koniec z konmi. Ale czy sama jazda może utrudnić np. implantacje i ewentualnie te ciąże usunąć? Hmm dylemat. Niby nic nie przestawać jak człowiek się stara, ale są takie sporty ze trzeba się poważnie zastanowić.

Edytowane przez Agatau88
Czas edycji: 2013-10-21 o 14:43
Stary 2013-10-21, 14:51   #4934
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
I aerobik.
Jazda konno do II kresek - wskazana - a nawet zalecana..na Twoją biedną psychikę.

Jak zobaczysz II kreski zrezygnować z jazdy konno , nie rezygnować z zadnego innego sportu - chyba ze lekarz zakaże lub bedzie to sport wyczynowy / extremalny
Moja przyjaciołka ( instruktorka fitnessu ) do końca ciązy prowadziła zajęcia poza pumpem - za duże cięzary i rowerki advanced i fatburner zamieniła na basic i sensitive. Od koncówki ciązy ( 2-3 tyg) już tylko jogę , pilates i abs
Stary 2013-10-21, 14:52   #4935
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Hej babki,
Miałam was nadrobić i nadrobiłam ale nie mam czasu się odnosić - wybaczcie
Raz - mam masę pracy,
Dwa - od kilku dni głowa mi pęka, pewnie z hormonów, które biorę przed transferem i musiałam je odstawić. Nie wiem jak to się skończy, może transferu nie będzie.
Zdjęcia dzieci prześliczne! Można patrzeć i patrzeć

Mandat dostałam za prędkość (ofkors), miałam o 49 km/h za dużo i należało mi się podobno od 400-500zł. Pan policjant był bardzo miły, że dał tylko 300zł. Dziś muszę podjechać na komendę, bo chyba pkt mam sporo...
W domu nie odpowiada mi wnętrze - nie ma antresoli a do okien to chyba jakąś panią zatrudnię
Anteria
Isia za coś innego
Ty uważaj z tymi punktami ciotka
A za transfer kciuki, dlaczego miałby się nie odbyć?

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Hej.

Właśnie na TVN meteo mówią, że ten tydzień będzie bardzo ciepły, to czemu dziś obudziła mnie BURZA, pada i jest tak ciemno, że musiałam lampkę zapalić????

Okres przyszedł nocą, czyli z cytologii nici ale za to założę wkładkę. I już seks będzie bez stresu. Bo to co było wczoraj, to porażka .....ja chce odzyskać naszą sypialnię!!!!
Brawo za @ Dziwnie się to tutaj pisze

Cytat:
Dziewczyny jestem w szoku... Są dwie kreski jedna jeszcze bledsza ale widoczna nie mogę w to uwierzyć, teraz się martwię bo ten brzuch mnie tak bolał
Anti jak ja się cieszę. Kurka, podejrzewałam to u Ciebie, te ciągnące bóle, sutki itp to zwiastowało. Ale nie chciałam nic pisać, żebyś się nie nakręcała. Gratuluję Ci z całego serca. Dbaj teraz o siebie mocno kochana.

Cytat:
Tak siedzę i patrze na ten test jak naćpana, mam teraz tylko strach, bo i piłam alkohol jeszcze przedwczoraj, a bo paliłam od teraz nic zero, od razu rzucam wszystko, ale mimo to mam strach niby brałam kwas foliowy ale jakoś zapominałam czasami dziewczyny i czy mogę normalne takie witaminy brać, takie w tabletkach rozpuszczanych w wodzie? W ogóle muszę poszukać dobrego lekarza, i nie wiem jak mam Tż-towi powiedzieć Niby spodziewaliśmy się tego, sam mówił, że nastraszyli mnie ludzie a ja może wiatropylna jestem ale jednak że tak się udało szybko no nie wierzę
Brzuch to normalka, każda z nas na początku takie miała. Powtórzę za Santom, faszeruj się magnezem. Ewentualnie no spa jak już będzie mocno ciągnąć. I daj znać jak reakcja TŻ.

Cytat:
no nie wiem
Widać ewidentnie jak na dłoni.

Cytat:
juz sms do cebuli napisalam :P ona akurat jest z bajką u kocura to wszystkie trzy naraz się dowiedzą
Cebula odczytała smsa później, ale za to jak z Bajką zajechałyśmy do Kocura to na wejściu nam oznajmiła, że na wątku nowe dwie kreski. Nie chciała powiedzieć czyje, kazała zgadywać. Odgadłam bezbłędnie

Cytat:
ble przed chwilką sie dowiedzialam..ze moj instrultor..bedzie miał dziecko..a raczej dzieci z kursantką. ( tygdzien ciązy i na usg 2 jaja płodowe, dwa serduszka
Oj....

Cytat:
Chciałam Ci wysłać właśnie mój nr, ale widzę, że Iza mnie ubiegła.

Witam dziewczęta moje drogie!
Wróciłam z wojaży. Najpierw inka z Linką, potem herbata u Bajki i kolejna inka u Kocura. Amelka śliczna i duuuużo śpi, taki maluszek z niej. Ale potrafi też się wydrzeć konkretnie, dała tego próbkę przy wkładaniu do fotelika. A Marcel cudny chłoptaś, duży już, pięknie się śmieje, mówi "a gu". Boskie dzieciaczki.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 14:58   #4936
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Jazda konno do II kresek - wskazana - a nawet zalecana..na Twoją biedną psychikę.

Jak zobaczysz II kreski zrezygnować z jazdy konno , nie rezygnować z zadnego innego sportu - chyba ze lekarz zakaże lub bedzie to sport wyczynowy / extremalny
Moja przyjaciołka ( instruktorka fitnessu ) do końca ciązy prowadziła zajęcia poza pumpem - za duże cięzary i rowerki advanced i fatburner zamieniła na basic i sensitive. Od koncówki ciązy ( 2-3 tyg) już tylko jogę , pilates i abs
No wiesz dzięki
no ale co poradzę że ja mam zryty łeb

Ok, tak zrobie, Fajnie ze radzicie bo nie wiem jak pisałam, czy odwiedzę ginekologa. A potem będę myslec. Basen może zostać, jakies ćwiczenia na pewno są dla ciężarnych. Bo trochę strach cwiczyc pilates-przeciez on obciaza. Wprawdzie to ćwiczenia izometryczne, no ale brzuch i wszystkie mięścnie mocno pracują. Ciekawe czy w moim miescie są jakies ćwiczenia dla kobiet w ciąży.
Na razie-oczywiście mam na myśli czas przed staraniami-nie zarzucam niczego. Na moją psychikę
Dzieki za rady

Dziewczyny ale Wam fajnie ze jesteście z jednego miasta?
Czy to samo województwo? Ale to i tak widzę że blisko do siebie macie.
Czy jest ktoś ze wschodu Polski?
Stary 2013-10-21, 15:04   #4937
Linka1984
Zakorzenienie

Agata...dzizys...Twoje jajniki do stycznia spanikują i nie bedą produkowały pcherzyków..

Juhu endokobietki Marudo , Kejcik , Lady !!! coś dla nas
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wierszmniejszy1.jpg (58,5 KB, 20 załadowań)
Stary 2013-10-21, 15:05   #4938
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Agata...dzizys...Twoje jajniki do stycznia spanikują i nie bedą produkowały pcherzyków..
Ehh oby nie...

fajny wiersz
Stary 2013-10-21, 15:10   #4939
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh oby nie...

fajny wiersz
a mnie sie coś wydaje ze możesz miec problem i niekoniecznie związany z hormonami czy przeszkodami mechanicznymi..ale nie chce krakać. Jednak wiele osob ma blokady w głowie..

a teraz..wybaczcie..ide na obiad do ukochanej knajpy..juz czuje te zapachy mmmmmmm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 15:14   #4940
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie sie coś wydaje ze możesz miec problem i niekoniecznie związany z hormonami czy przeszkodami mechanicznymi..ale nie chce krakać. Jednak wiele osob ma blokady w głowie..

a teraz..wybaczcie..ide na obiad do ukochanej knajpy..juz czuje te zapachy mmmmmmm
No bo ja się nakręcam. I nawet jak hormony będą ok i wszystko cacy wiadomo ze może być roznie.

Cóż, czas pokaze. Zycie zweryfikuje.

Zreszta-kazda z nas podchodzi do tego inaczej i na pewno kazda się na swój sposób nakreca. A to ze pytam o mase rzeczy, zaczynam się tym interestowac, uważam ze mogę cos zbadac to nie uważam ze od razu źle to swiadczy.

Edytowane przez Agatau88
Czas edycji: 2013-10-21 o 15:20
Stary 2013-10-21, 15:30   #4941
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Ty nie masz pojęcia jak bardzo się ciesze z Twojego powodzenia

Powiem Ci że sama nie mogę w to uwierzyć, może dlatego że tak na luzie w sumie i lekceważąco podeszłam do tego pierwszego po przerwie cyklu starań? Martwię się teraz w sumie o pracę, bo nie dość że pracuję na nocki to i o dźwigać się muszę i ogólnie nie jest łatwo, ale jakoś to będzie. A tobie też się uda mi zapowiadano wiele porażek a teraz się udało tobie też się uda.

Kurcze a ja się tak cieszę a jak się okaże że to pomyłka, że test tylko tak wyszedł zwiastując jakąś chorobę czy coś? heh chyba już shizuje na całego
Stary 2013-10-21, 15:38   #4942
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci że sama nie mogę w to uwierzyć, może dlatego że tak na luzie w sumie i lekceważąco podeszłam do tego pierwszego po przerwie cyklu starań? Martwię się teraz w sumie o pracę, bo nie dość że pracuję na nocki to i o dźwigać się muszę i ogólnie nie jest łatwo, ale jakoś to będzie. A tobie też się uda mi zapowiadano wiele porażek a teraz się udało tobie też się uda.

Kurcze a ja się tak cieszę a jak się okaże że to pomyłka, że test tylko tak wyszedł zwiastując jakąś chorobę czy coś? heh chyba już shizuje na całego
Zadną chorobe kochana będziesz mamą

Stary 2013-10-21, 15:38   #4943
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:

O duże ciężary dźwigasz? Chyba teraz nie powinnas...
Stary 2013-10-21, 15:41   #4944
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
O widze Kochana ze Ty tez konikolubna Czyli pływanie to zostanie, aeribik-to i tak w domu czasem cwicze, ale wolalam zapytać. Twój lekarz koni nie wykluczył. Ja nie wiem czy będę miała okazje być u lekarza w tym roku. W maju miałam cytologie, również usg dowcipne. Ginka kazała przyjść za rok, chyba ze cos będzie się dzialo. Wiec zbadam na wlasna reke progesteron teraz potem prolaktynę (dla siebie, żeby wiedzieć). Jak cos będzie nie tak pojde do lekarza. A jak ok to nie będę chodzic. Dlatego tak nurtują mnie te konie. Ale dobrze wiedzieć ze Twój lekarz nie był za tym żeby jazde rzucic. Oczywiście jak się zobaczy II kreski-koniec z konmi. Ale czy sama jazda może utrudnić np. implantacje i ewentualnie te ciąże usunąć? Hmm dylemat. Niby nic nie przestawać jak człowiek się stara, ale są takie sporty ze trzeba się poważnie zastanowić.
Agatko rób wszystko nie myśląc o II krechach, bo do stycznia to padnie Ci psychika. Ja w tym cyklu w którym zaszłam schlałam się jak głupia (aż mi wstyd na wspomnienie ) nie mówiąc o tym że robiłam wszystko na co miałam ochote i mały zdrowy więc spokojnie

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:

taaaak to przez chorobę grozi Ci teraz ciążowe zbudynienie mózgu

Daniel
Stary 2013-10-21, 15:55   #4945
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
No bo ja się nakręcam. I nawet jak hormony będą ok i wszystko cacy wiadomo ze może być roznie.

Cóż, czas pokaze. Zycie zweryfikuje.

Zreszta-kazda z nas podchodzi do tego inaczej i na pewno kazda się na swój sposób nakreca. A to ze pytam o mase rzeczy, zaczynam się tym interestowac, uważam ze mogę cos zbadac to nie uważam ze od razu źle to swiadczy.
Pewnie, że trzeba pytać ale........
pamiętaj o tym, że w ciążę wbrew pozorom zachodzi się łatwo ale nie od razu a tzw stworzenie odpowiednich warunków zazwyczaj to zwiększenie szansy o jakiś niewielki %. Zachodzą nastki przy 'pierwszym razie', zachodzą kobiety podczas przygodnego seksu czy podczas menopauzy. zachodzą też takie co się zabezpieczały. Gdyby to było trudne to nic z wymienionych nie miałoby miejsca To po prostu jest loteria pary, które się starają zwiększają prawdopodobieństwo przez seks w okolicach dni płodnych - i im i tak lekarze dają rok regularnego współżycia na zajście!
A my staraczki mimo, że to wszystko wiemy to panikujemy po 3 miesiącach prób i już mamy czarne myśli, mie wspominając o braku radości z seksu tymczasem kluczem jest żyć normalnie, nie fiksować się. Siła psychiki jest ogromna - zobacz na mnie! z pozoru 'nie nakręcałam się' a jednak zaszłam dopiero wtedy, kiedy stwierdzono u mnie cykl bezowulacyjny czyli przestałam liczyć dni, współżyć co drugi dzień, obserwować organizm, robić świecę po seksie. Miałam 3 stosunki w cyklu a jednak się udało. I co tam, że 8 poprzednich miesięcy regularnie dostarczałam tam plemniki, zdrowo żyłam, brałam wspomagacze, piłam zioła, robiłam owutesty. Zaszłam wtedy kiedy głowa była spokojna
I nie jestem jedyna, na forum jest mnóstwo dziewczyn którym udało się wtedy, kiedy na to nie liczyły albo wręcz tego nie chciały. Ot, przewrotność losu

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta

Edytowane przez _Kluska_
Czas edycji: 2013-10-21 o 15:58
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:18   #4946
teorema
Wtajemniczenie

ANTERIA!!!! GRATULACJE!!!

No co za wiadomośc, brawo, brawo, strasznie się cieszę!!!!

Cytat:
Dziewczyny jestem w szoku... Są dwie kreski jedna jeszcze bledsza ale widoczna nie mogę w to uwierzyć, teraz się martwię bo ten brzuch mnie tak bolał
Bo on tak ma, ten brzuch ) ja mialam tak samo, nic sie nie martw.

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:26   #4947
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry, miałam tylko podczytywać z tableta ale po poście Kluski weszłam na kompa

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Santom, no niestety tak jak pisze Iza jeszcze trochę nerwów Cię czeka. Ja uspokoiłam się o dziecko ok 15 tc kiedy zaczęłam czuć bulgoty, potem ruchy. Wtedy uwierzyłam w to co się dzieje i, że wszystko będzie dobrze. Nie panikowałam wcale i aż sama się dziwiłam skąd we mnie tyle spokoju. Przestraszyłam się trochę jak mnie nagle złapały te skurcze ale...... obawiam się, że dzisiejszy poranek zmienił wiele

Obudziłam się i przeczytałam na styczniowym mamusiowym, że jest już pierwszy urodzony maluch:

" wczoraj o 13:40 przez cesarskie cięcie przyszedł na świat Dominik. Wazy 1120g jest na oddziale neonatologii. Podjol próbę oddechu jest na wspomaganiu bez intubacji. Dominik urodził sie w 28 tyg i 4 dniu.
Walczymy o każdy gram o każdy oddech. Proszę o dobre myśli.
Nie znane sa przyczyny zanikania ruchów plodu i spadku tetna. Wiem ze lozysko przestało byc wydolne. Zdarzylismy w ostatniej chwili. Badamy teraz czy jakies utajnione zakarzenie nie miało na to wpływu. "

Dziewczyna pojechała na IP bo czuła mniej ruchów. Nie miała żadnych skurczów, rozwarcia, bóli... tylko 'mniej ruchów' i pod ktg się okazało, że tętno spada, na usg przepływy słabsze i cc poszło w ruch.
Co to k**wa 'mniej ruchów'? Skąd mam wiedzieć, że to nie mała ma leniwy dzień? Albo ja zbyt intensywny??
Zaczęłam się bać dotarło do mnie co się może stać...

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Linka no to .... kolejny wątek jest Twój i wtedy już wyjścia nie będzie, ciąża musi być!
I spam dla Ciebie
Straszne... co Ci moge powiedzieć... Siędze na wątku AM tam takie tragedie się zdarzają i zdarzały jak byłam w ciąży... czy jesteś świadoma czy nie tych zagrożeń to i tak bez znaczenia. Warto jednak "panikować" (w miare rozsadku) i jechać na IP jeśli nie czuje się ruchów przez pare godzin.. albo liczyć ruchy i pisać w tabelce, nawet dla własnego spokoju. Przyznam że mój Kamil łatwo nie miał bo wiecznie szturchany i o dziwo na IP z brakiem ruchów nie pojechałam chociaż uprzedzam że na końcówce te ruchy są takie nijakie, ciężko stwierdzić czy to dziecko pływa czy faktycznie się rusza. Pewnie osiwiałam w ciązy tylko farbuje na czarno więc nie widać
a dziewczyna miała farta... dużo AM go nie miało

Cytat:
A jeszcze chciałam się Wam pochwalić, że Lidka od 3-4 dni sama ładnie siedzi. Już się nie giba na boki, siedzi i się nie przewraca. I dziś już spacerowała nie w gondoli tylko w spacerówce! I w kąpieli chlapie z radością albo rączkami a jak ją położę to nóżkami wierzga i pryszcze. No i płacze jak ją wyjmuję, że koniec zabawy.
Ja nie wiem na prawdę skąd w tym dziecku tyle radości? Ona potrafi płakać i się uśmiechać. To jest rozczulające. I się tak cieszy, jak ktoś z nas do niej podejdzie, zagada, na rączki weźmie. Radość, pisk, wierzganie....cudowna jest.
Po spaniu, jak ją biorę na ręce z łóżeczka to się tak przytula, rączkami łapie mnie za szyję a główkę kładzie na ramieniu i sobie tak wzdycha.
Uwielbiam ją.
zamienimy się?
Isia masz mega radosne dziecko albo poprostu emocjonalne
mój Kamil jest całkiem inny jak się śmieje to na całego (musi mieć powód) i jak płacze to to samo, ale przy tym jest bardzo grzeczny. Nie jest płaczliwy ani radosny, raczej wyrównany
zadziwia mi jak inne osobowości potrafią być już w takim wieku fajnie musi być mieć taką chichrałke przy boku ale dobra już nie narzekam bo Kamilek jest bardzo grzeczny, no i mój
a i miałam Cie pytać czy mała się przytula (widzę że tak) bo mój nie głowy nie położy ale to chyba taki ciekawski typ bo i w wózku i w łóżeczku i na moich rękach głowa mu wszędzie lata i w miejscu nie stoi no ewentualnie się przytuli wieczorem, albo zaraz po spaniu jak jest jeszcze przymulony

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Santom, ja Ci powiem, ze wyluzowalam od kiedy czuje ruchy. Jak m sie maly codziennie wierci to jestem spokojna. Nie schizuje juz przed wizytami, nie martwie sie wynikami i usg. Wylajtowalam. Podskornie czuje, ze wszystko bedzie ok. Za to teraz zaczynam powoli sie bac porodu. Tak bardzo bym nie chciala cesarki, a tu dookola ich tyle, ze zaczynam powatpiewac. Dzastin cesarka, wczoraj moje kolezanka tez przez cc urodzila.
Cebula własnie ostatnio myślałam o Tobie... jako jedyna chyba AM masz takie zdrowe podejście, mimo początkowych schiz. Świeć przykładem!
a poród hm.. patrząc na listę mamuś na wątku mamusiowym zawsze byłam pewna że obok mojego nicku będzie SN jak byk! a tu CC.. i tu mój błąd, kompletnie nie nastawiałam się na CC, był czas że przyjmowałam to jako zawód, osobistą porażkę... ale przeszło mi. Dlatego nie nastawiaj się, poród jak poród musi się odbyć, a jaki to zobaczysz w trakcie byle mały był cały i zdrowy

Lilith masz już do kogos numer?

Santom ja byłam naiwna i odetchnęłam gdy nadszedł 2 trymestr a tam bach! łożysko się odkleja (nawet sobie nie zdawałam sprawy jakie to poważne) i czar prysł jedno muszę przyznać-kiedy zaczną się ruchy to na 100% będziesz spokojniejsza (chociaż nigdy spokojna) bo będziesz wiedziała że dzidzia żyje. Wtedy się zaczną cyrki z tym czy kopie czy nie kopie i nowe schizy ale moim zdaniem nieporównywalne z niewiedzą 1 trymestru. zresztą z brakiem ruchów zawsze można jechać na IP. Najgorsze/najlepsze jest to że jednak to dziecko z dnia na dzień się bardziej kocha...

Dzastin cudownego masz synka!!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:30   #4948
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Lilith masz już do kogos numer?
już mam

Daniel
Stary 2013-10-21, 16:40   #4949
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!!

Cytat:
Juhu!!!! HURA!!!!

Już wiem do kogo powędrowała moja kreska
Nie ma się juz 20 lat i tyle sił i energii co kiedyś. :
Dobrze że oddałaś tą kreche
a ja mimo że mam lat 20.. pare to sił i energii na maximum jedno niemowlę

Cytat:
W sumie coś tam bejerowal...on zostawił 2 miesiące temu dla niej narzeczona...a teraz 9tydz ciązy...dwa serduszka..
ale jestem wredna bo pomyślalam "no i długo to nie potrwa"
dobrze im życzę bo ja nawet swoim wrogom dobrze życzę, ale szczerze mówiąc dziecko w związku (a już dwójka naraz) to taka rewolucja że chyba tylko najmocniejsi przetrwają (chociaż bywa przewrotnie). Ja mimo że miałam podstawy to czasami się z TŻ dogadać nie moge (np obecnie) a co dopiero taki związek "po bajerze"... czasami takie związki się udają dlatego że każdy sobie rzepkę skrobie (czyli on siedzi z kolegami a ona w domu z dziecmi i zyja bo zyją)

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Witam dziewczęta moje drogie!
Wróciłam z wojaży. Najpierw inka z Linką, potem herbata u Bajki i kolejna inka u Kocura. Amelka śliczna i duuuużo śpi, taki maluszek z niej. Ale potrafi też się wydrzeć konkretnie, dała tego próbkę przy wkładaniu do fotelika. A Marcel cudny chłoptaś, duży już, pięknie się śmieje, mówi "a gu". Boskie dzieciaczki.
Kurde więcej się dowiedziałam o Marcelku od Ciebie niż od Kocura!

Cytat:
już mam

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 17:00   #4950
07_Pati_07
Raczkowanie

cześć dziewczyny, jeszcze 50 postów
byłam dzisiaj z mężem na budowie pół dnia, machałam ostro łopatą i aż mnie teraz brzuch boli :/ może w końcu @ się zjawi

25.09.2010

II kreseczki - 16.09.2014
29.05.2015 Pola 3290g i 56cm
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości