Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 07:11   #541
deszczowypies
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość

Na wstępie zaznaczę, że nie jestem psychologiem, nie jestem też specjalistą od relacji międzyludzkich. Wszystko co "mówię", to wiedza na podstawie moich osobniczych przeżyć.
Wiesz co mówią lekarze ? Natychmiast odciąć zgangrenowaną kończynę. Potworny ból, ale do przeżycia i lepszy niż ten długotrwały, który jest efektem rozdrapywania ran. A dlaczego Ty się jeszcze z nim spotykasz ? Jeśli wolno zapytać ? Co masz z tej "przyjaźni" ? Walenie głową w mur ? Jakieś masochistyczne skłonności ? Ja nie potrafiłabym tak patrzeć na łakocie przez szybę w sklepie, bez możliwości skosztowania. Omijałabym ten sklep duuużym łukiem.
mądra kobita z Ciebie
z tą czapką również

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 09:03   #542
kwrobel2
Wtajemniczenie

Nie wyspałam się... oczy mi sie zamykają, a do pracy trzeba iść... macie jakiś sposób, żeby się trochę rozbudzić i zacząć normalnie funkcjonować?
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 09:54   #543
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
http://kascysko.blogspot.com/2012/08...ientowych.html
Wybacz Autorko, że bez pytania "pożyczyłam"

Na wstępie zaznaczę, że nie jestem psychologiem, nie jestem też specjalistą od relacji międzyludzkich. Wszystko co "mówię", to wiedza na podstawie moich osobniczych przeżyć.
Wiesz co mówią lekarze ? Natychmiast odciąć zgangrenowaną kończynę. Potworny ból, ale do przeżycia i lepszy niż ten długotrwały, który jest efektem rozdrapywania ran. A dlaczego Ty się jeszcze z nim spotykasz ? Jeśli wolno zapytać ? Co masz z tej "przyjaźni" ? Walenie głową w mur ? Jakieś masochistyczne skłonności ? Ja nie potrafiłabym tak patrzeć na łakocie przez szybę w sklepie, bez możliwości skosztowania. Omijałabym ten sklep duuużym łukiem.
Po to jest

Coś mi się wydaje, że z jednej "szkoły psychologii" wyszłyśmy

Jeju, poleżałam trochę za długo w łóżku i głowa mnie boli. Typowe
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 10:37   #544
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Niby tak, ale zawsze jak kogoś poznaję, to w głowie jest tamten, chociaż minęło już tyle czasu Mam nadzieję że kiedyś się wyleczę z niego..
Przejdzie z czasem, zwłaszcza jeśli poznasz kogoś lepszego Ja bym się od niego izolowała raz na dobre - takie rozdrapywanie ran boli coraz bardziej i nie pozwala Ci na nowe znajomości...

Ale dziś boli mnie głowa
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:04   #545
201703240903
Konto usunięte

Cytat:
Kilka myć i rozjaśni się.
Ja tez miałam w swojej historii farbownictwa etap z farbami drogeryjnymi. Chciałam na fryzjerze zaoszczędzić. Wypróbowałam większość dostępnych. Oprócz Sayossa, bo produkty tej firmy zajmują w mojej klasyfikacji poczesne miejsce w grupie : "nie tykać nawet kijem".
Wszystkie drogeryjne farby to kłamczuchy. Zawsze w efekcie miałam co najmniej trzy tony ciemniejszy kolor. A że chciałam jasne / średnie brązy, przeważnie chodziłam z prawie czarnymi włosami i wylewałam fontanny łez. Do tego nigdy nie było podane jakiej mocy jest oksydant przy farbie. Nie wiem jak teraz. Przerzuciłam się na profesjonalne i jest ok. Jestem zadowolona.

Nie.

http://kascysko.blogspot.com/2012/08...ientowych.html
Wybacz Autorko, że bez pytania "pożyczyłam"

Znamy. Czapka !

Moje włosy wyjątkowo ohydnie obciążała. Jest treściwa bardzo.

Zgadzam się z Tobą w 100%.
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 11:31   #546
kascysko
Zakorzenienie

Sprawdzam warunki nad Morskim Okiem i zgłupiałam - 14 stopni, chyba nie mam po co kurtałki zimowej brać

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2013-10-21 o 11:47
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:43   #547
deszczowypies
Zakorzenienie

hej zwiałam z siłowni, bo po całym weekendzie w pracy oczy mi się dosłownie zamykają... a zaraz trzeba się uczyć dalej.
właśnie odebrałam trzy paczki od listonosza, satysfakcjonująca jest jedna z granatową spódniczką, natomiast rozkloszowane sukienki jak zwykle kilka cm krótsze niż było w opisie i zamówiłam sobie kosz na pranie, który okazał się ultrawielki i zajmuje mi pół pokoju

chciałam Wam zrobić aktualizację włosową, ale chyba jestem kiepska w autoportrety jak wróci współlokatorka to ją poproszę, pora się przełamać

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:41   #548
201703240903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
hej zwiałam z siłowni, bo po całym weekendzie w pracy oczy mi się dosłownie zamykają... a zaraz trzeba się uczyć dalej.
właśnie odebrałam trzy paczki od listonosza, satysfakcjonująca jest jedna z granatową spódniczką, natomiast rozkloszowane sukienki jak zwykle kilka cm krótsze niż było w opisie i zamówiłam sobie kosz na pranie, który okazał się ultrawielki i zajmuje mi pół pokoju

chciałam Wam zrobić aktualizację włosową, ale chyba jestem kiepska w autoportrety jak wróci współlokatorka to ją poproszę, pora się przełamać

Dalej pracujesz w kawiarni?
Stary 2013-10-21, 15:06   #549
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Dziewczyny, aleście mądre
Idę się przeprosić z Biovaxem...
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:15   #550
JossStone
Zakorzenienie

Mogę się dołączyć? Kiedyś na jakiś czas zawitałam w waszym wątku, potem się zmyłam, ale cały czas o włosy dbałam.
Ostatnio zaczęłam robić to trochę intensywniej, bo latem trochę zaniedbałam pielęgnację. Moje włosy sięgają za połowę pleców. Ale jutro trochę je skrócę, a za kilka dni z blondu planuję powrót do rudego.
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:16   #551
aleeexandra
Rozeznanie

Hej. Wstawiam zdjęcia swoich włosów, niestety robione telefonem (w dodatku w przymierzalni). Na żywo chyba nie są takie rude
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_000137.jpg (87,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000139.jpg (62,5 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez aleeexandra
Czas edycji: 2013-10-21 o 15:21
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:25   #552
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Przejdzie z czasem, zwłaszcza jeśli poznasz kogoś lepszego Ja bym się od niego izolowała raz na dobre - takie rozdrapywanie ran boli coraz bardziej i nie pozwala Ci na nowe znajomości...
Nie, nie, nie chcę się od niego izolować, bo to bardzo dobry przyjaciel
Nowych ludzi poznałam już sporo od tamtego czasu.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Ale mi się ten dzień dzisiaj dłużył.. Na szczęście jakoś zleciało i teraz wolne, bo nic na jutro nie mam Wgl chyba to końca tygodnia luźno

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Hej. Wstawiam zdjęcia swoich włosów, niestety robione telefonem (w dodatku w przymierzalni). Na żywo chyba nie są takie rude
Zakochałam się Chcę już taką długość

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:26   #553
201703240903
Konto usunięte

miranda122
zaakceptuj moje zaproszenie. Nie mogę zajrzeć do Twojego albumu
Stary 2013-10-21, 15:27   #554
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:35   #555
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość
miranda122
zaakceptuj moje zaproszenie. Nie mogę zajrzeć do Twojego albumu
Nie dostałam zaproszenia, ale ja zaprosiłam

Blog

Stary 2013-10-21, 16:28   #556
blondynaaa_91
Rozeznanie

Miała któraś z Was Bingo arganową? Ja wczoraj nałożyłam i muszę powiedzieć, że całkiem, całkiem...
blondynaaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:32   #557
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
Miała któraś z Was Bingo arganową? Ja wczoraj nałożyłam i muszę powiedzieć, że całkiem, całkiem...
Ja miałam i mogę powiedzieć jedno: omnomnom
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:36   #558
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Dostałam przesyłkę od Marizy, z próbkami... myślałam, że się zapalę z zaskoczenia i radości!
Stary 2013-10-21, 17:09   #559
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Ja jestem ciekawa skąd u mnie ta rudość. Włosy całe naturalne, w kolorze ciemnego blondu (a przynajmniej całe życie tak myślę ), a w słońcu KLIK.
Moje w słońcu wyglądają tak samo aale naturalne nie są

Cytat:
Są bardzo miłe i nie chcę o nich zapominać. Teraz jesteśmy bardzo dobrymi przyjaciółmi, ale była to moja pierwsza miłość (bez odwzajemnienia zresztą..) i pewnie dopóki nie poznam kogoś odpowiedniego, ciągle będę wracać myślami do tamtych chwil.
Minie

Cytat:
Kilka myć i rozjaśni się.
Ja tez miałam w swojej historii farbownictwa etap z farbami drogeryjnymi. Chciałam na fryzjerze zaoszczędzić. Wypróbowałam większość dostępnych. Oprócz Sayossa, bo produkty tej firmy zajmują w mojej klasyfikacji poczesne miejsce w grupie : "nie tykać nawet kijem".
Wszystkie drogeryjne farby to kłamczuchy. Zawsze w efekcie miałam co najmniej trzy tony ciemniejszy kolor. A że chciałam jasne / średnie brązy, przeważnie chodziłam z prawie czarnymi włosami i wylewałam fontanny łez. Do tego nigdy nie było podane jakiej mocy jest oksydant przy farbie. Nie wiem jak teraz. Przerzuciłam się na profesjonalne i jest ok. Jestem zadowolona.
Mi się właśnie zachciało próby z drogeryjną, od prawie dwóch lat farbowałam profesjonalnymi, chyba do nich wrócę

Rano miałam takie śliczne włosy po dwóch koczkach, ale oczywiście po upływie 30 min się sprostowały alee dziś dam trochę pianki może efekt się utrzyma
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 17:11   #560
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Hejooo

ja niedawno wróciłam z uczelni, za chwilę idę biegać z koleżanką dzisiaj będzie nas przysłowiowy "pierwszy raz" ciekawe jak daleko pobiegniemy już to sobie wyobrażam, po kilometrze zadyszka hahah i jak wrócę to dopieszczę włoski nałożą dosłownie na pół godzinki olej, wyrypię i bingo drożdżowe na godzinkę

dzisiaj mam strasznie dziwny dzień, w nocy nie mogłam zasnąć, cały czas się wierciłam, jak już zasnęłam to zaraz znowu się budziłam
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 17:13   #561
201703240903
Konto usunięte

Zrobiłam dzisiaj swoją pierwszą zupę!
Stary 2013-10-21, 17:23   #562
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Jakieś 5 miesięcy temu opowiadałam koleżankom ze studiów, że olejuje włosy, (zapamiętam ich miny do końca życia) a one dzisiaj pytają się mnie czy nadal olejuje i mówią, że też zaczną i zaczęły się wypytywać, co, jak, na co i po co
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 17:29   #563
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M4rt3czk4_92 Pokaż wiadomość
dzisiaj mam strasznie dziwny dzień, w nocy nie mogłam zasnąć, cały czas się wierciłam, jak już zasnęłam to zaraz znowu się budziłam
Też tak dzisiaj w nocy miałam.

Po sesji z miodową Seri włosy przestały mi capić fajkami. W końcu. Już myślałam, że to nigdy się nie skończy..

Aha! Wychodząc dzisiaj z Rossa spotkałam Luxorzynę! Bym se z nią poważnie pogadała odnośnie tego dlaczego nas opuściła, ale musiałam biec za uciekającą do sklepu z butami matką.
Nie ma jej, ale melduję, że włosy dalej ma laska ładne (Luxorzyna w sensie, nie moja matka).

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2013-10-21 o 17:49
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 17:31   #564
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Po sesji z miodową Seri włosy przestały mi capić fajkami. W końcu. Już myślałam, że to nigdy się nie skończy..

Aha! Wychodząc dzisiaj z Rossa spotkałam Luxorzynę! Bym se z nią poważnie pogadała odnośnie tego, dlaczego nas opuściła, ale musiałam biec za uciekającą do sklepu z butami matką.
Nie ma jej, ale melduję, że włosy dalej ma laska ładne (Luxorzyna w sensie, nie moja matka).
Też nałożę

Stary 2013-10-21, 17:48   #565
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

jak zwykle nie nadążam za wami

Wtarłam dzisiaj kozieradkę

Jutro mam operację oka, przez parę dni chyba wcale nie będę zaglądać bo będę musiała ograniczyć komputer
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 17:51   #566
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak dzisiaj w nocy miałam.

Aha! Wychodząc dzisiaj z Rossa spotkałam Luxorzynę! Bym se z nią poważnie pogadała odnośnie tego, dlaczego nas opuściła, ale musiałam biec za uciekającą do sklepu z butami matką.
A mi się wyjątkowo dobrze spało. Ale nie wyspałam się, bo jako dobra przyjaciółka czekałam do północy, by wysłać przyjacielowi życzenia urodzinowe I byłam druga, bo przed północą dostał życzenia od swojej byłej, ale przed północą się nie liczą, więc wygrałam

Blog

Stary 2013-10-21, 18:14   #567
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
A mi się wyjątkowo dobrze spało. Ale nie wyspałam się, bo jako dobra przyjaciółka czekałam do północy, by wysłać przyjacielowi życzenia urodzinowe I byłam druga, bo przed północą dostał życzenia od swojej byłej, ale przed północą się nie liczą, więc wygrałam

Czekanie do północy dla mnie to już pikuś, jestem na etapie samoistnego budzenia się regularni co noc między 3 a 5 w nocy, wchodzę na fejsa popisać z TŻtem i zasypiam ale gratulacje, wygrałaś
Stary 2013-10-21, 18:26   #568
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Też nałożę
Też nakładaj.

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Czekanie do północy dla mnie to już pikuś, jestem na etapie samoistnego budzenia się regularni co noc między 3 a 5 w nocy, wchodzę na fejsa popisać z TŻtem i zasypiam ale gratulacje, wygrałaś
Ja do niedawna miałam synchron z mamą, zwykle schodziłyśmy się do kuchni/na balkon o 3.30 w nocy na gorącą herbatkę i ploty.
Teraz mama pije nocne herbatki sama, bo ja wróciłam do trybu 'nie ma, nie ma sesji' i śpię bite osiem godzin ciurkiem.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 18:36   #569
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Ja do niedawna miałam synchron z mamą, zwykle schodziłyśmy się do kuchni/na balkon o 3.30 w nocy na gorącą herbatkę i ploty.
Teraz mama pije nocne herbatki sama, bo ja wróciłam do trybu 'nie ma, nie ma sesji' i śpię bite osiem godzin ciurkiem.
Godzina beboków. Huehuehue

Na razie nałożyłam Oilmedicę. Zaraz zrobię peeling sodowy, zainstaluję nakładkę na zęby i będę pachnieć.
Stary 2013-10-21, 18:38   #570
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Biedna, a nie wiesz czemu Ci się tak dzieje? Ale fajnie że masz wtedy co robić
Powinien docenić ten gest, gdyż rozpisałam się aż na 3 smsy!

Blog

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości