|
|
#4771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda "plus size" cz.4
Cytat:
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
To jej sprawa. Napisałam, ze nie chce urazić. Moim zdaniem taka ilośc ubrań w szafie to przesada. Wiem, ze są osoby, dla których to moze być mało. Dla mnie to bardzo dużo. I nie jest to żadna złośliwość, zazdrość czy co tam jeszcze mi nawrzucacie. Większość tych ubrań jest fajna tylko dla mnie to dużo w sensie ilosciowym.
|
|
|
|
#4773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jak wklejam tu swoje zdobycze to nie pisze ze zaplacil za nie moj maz bo po co komu to potrzebne?? chodzilo mi tylko o to ![]() a ciuszki fajne ja tam lubie jak je wklejasz bo zawsze mozna cos odgapic pewnie tez bym wklejala swoje zdobycze ale teraz wole ubierac swojego synka
|
|
|
|
|
#4774 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
fajne ciuszki
|
|
|
|
|
#4775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wracając do tematu wątku, to powiedzcie ile czeka się tak orientacyjnie na paczkę z Bon Prixu?
|
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast komentowanie, że ktoś za dużo kupuje jest trochę poniżej krytyki - nie wiem co komu do tego. Na paczkę z Bon Prix czekałam niecały tydzień - zamówiłam w weekend, w czwartek wysłali mi e-maila (a może smsa?), że spakowali i wysłali, w piątek była u mnie
|
|
|
|
|
#4777 |
|
Konto usunięte
|
Wyluzujcie. Gdyby aleksandra188 wrzuciła zdjęcia ekskluzywnych marek gdzie sweterek kosztuje grubo ponad 500 zł mogłabym pomyśleć, że się chce po prostu pochwalić czego to ona nie kupiła i jaki ma świetny gust. Ale F&F czy C&A no ludzie. Kupiła dziewczyna kilka ciuszków i wy już od razy na nią najeżdżacie. To ile ma w szafie i kto płaci nie powinno was w ogóle interesować. Może zróbmy tutaj jakiś regulamin co wolno, a czego nie wolno
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po za tym parę stron wcześniej owa candy pisała posta o zakupach kurtki za 500 zl bodajaże i jakiejś torebce i czymś tam jeszcze i napisała że za zakupy zapłaciła mama i jakoś nikt się do czepiał. A następnie, że kupiła trzy swetry i spodnie i analogicznie podkreśliła że zapłaciła mama. I nigdy w życiu z czystej kultury nie zwróciłabym jej uwagi na to że podkreśla, że za zakupy płaci mama. A także nie komentowałam ilości zakupów chociaż trzy swetry i spodnie to nie jest jakaś mała ilość, po za tym sama często dodaje foty swoich zakupów i tu jest ten cały paradoks. Dla mnie to normalne że bliscy robią nam prezenty.
Wymiana w MAJU- same nowe rzeczy https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post59983276 Edytowane przez aleksandra188 Czas edycji: 2013-10-21 o 20:35 |
|
|
|
|
#4779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasem można niezłe, trochę już zapomniane perełki znaleźć Czyli w tym tygodniu pewnie dostanę moją pierwszą paczkę z Bon Prixu A ja Oli zazdroszczę tego F&F, bo u mnie w mieście nie ma ale na wyprzedaże pojadę do Warszawy i trochę się obkupię (mam nadzieję, że jeszcze będzie ta ramoneska, którą Ola kiedyś wklejała )
|
|
|
#4781 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tam nie mam nic do tego ze ktos dodaje co sobie kupil , lubie ogladac zdobycze innych co do synka lepiej nie bede pisac bo to modowy wiec nie na temat
|
||
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem waszego najazdu na mnie. Dla mnie taka ilość ubrań jest ogromna. Tak jak ogromne by było, że ktoś je 7 kotletów na obiad, czy wydaje na paliwo 3 tys na miesiąc. Wiem, że to każdego indywidualna sprawa i podkreślam napisałam, że nie chce CIĘ urazić. Skoro tak się poczułaś to PRZEPRASZAM. Ale dla mnie taka ilość to ogrom no i nie poradzę nic na to. Odniosłam się do ilości kupowanych ubrań, a nie do Ciebie. Gdyby ktoś napisał, że ma tylko 3 pary skarpet to bym się zdziwiła, że mało. Jeśli ktoś ma 153 pary to dla mnie by było przesadą. |
|
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam kiedy ktoś pisze rzecz czysto ocenną, negatywną w wydźwięku i na koniec doda "nie chcę Cię urazić". To przecież wszystko zmienia.
To, ile czegokolwiek kto kupuje jest jego indywidualną sprawą. A ocenianie tego na wątku, gdzie nomen omen mamy się chwalić zakupami jest co najmniej żenujące. Każdy ma swoją miarę, a odnosić ją winien tylko do siebie - bo to co mi starczy, niekoniecznie będzie wystarczające dla kogoś innego. A mi nic do tego.
Edytowane przez Ostrowczanka Czas edycji: 2013-10-21 o 22:50 |
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS: Jeżeli chcesz wiedzieć dla mnie przesadą jest zapłacić za kurtkę 499 zł bo jest z zary (moim zdaniem "nadmuchanej" marki) ale to moje zdanie. Wolę kupić sobie dwa swetry, jeansy i buty niż jedną kurtkę za 499 zł !I to moja sprawa. Ale jeżeli każdy będzie komentował w ten sposób na tym wątku, kto co kupił, za ile i czy ma już takie coś w szafie to wątek będzie służył to wyładowywania swoich frustracji a nie dzielenia się nowościami modowymi. Tyle w tym temacie.
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny skończcie już
|
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Candy111 - Proponuję rozejm i zakończenie tematu
![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Nie ja zaczęłam, ale ja skończę
|
#4787 | |
|
Raczkowanie
|
to samo pomyślałam ....
![]() Cytat:
. Czaję się na promocje, śledzę kupony na stronkach sklepów i w miarę możliwości korzystam.też lubię ciuchy i wszystko inne - buty, torebki, biżuterię - kupuję, kupowałam i kupować będę.... / nie mam dziecka, jestem singlem od - ehh nie pamiętam kiedy ... mam do skarpety zbierać i sobie odmawiać ? o nie !poza tym ile tam było ciuchów...3-4? ... z licytacji ..... i nie wiedzie za ile wylicytowane ?> a może wszystko za 50zł ? Ja bym podziała i gratulowała udanych zdobyczy i licytacji - i to właśnie robię - Aleksandra - Gratuluję wygranych licytacji !
Edytowane przez mraau Czas edycji: 2013-10-21 o 22:31 |
|
|
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Była któraś z Was ostatnio w sieciówkach z obuwiem? Było coś na szersze łydki?
|
|
|
|
#4789 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce mi się szukać ale "czepiając" się słówek sama pisałaś, że masz mnóstwo rzeczy i niektóre z metkami bo nawet nie chodzone. Skończmy już ten temat bo nie lubię się kłócić. Jeszcze raz podkreślam NIE MAM NIC DO CIEBIE I TWOICH UBRAŃ ale dla mnie tak częste kupowanie to bardzo dużo. |
|
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ceny tych rzeczy które pokazałam to : pierwszy sweterek - 9,99 zł drugi "love" 19,99 zł płaszczyk 37,50 zł - (gdzie w sieciówkach wiszą takie po 350 zł ) Także to nie są zawrotne kwoty a jakbym miała porównywać z innymi dziewczynami to by wyszło że połowa moich ciuchów kosztowała mniej niż czyjaś jedna kurtka. Ale to przecież bez sensu się licytować na ilość, jakoś i cenę... Zresztą często jak wygram coś fajnego na all to prezentuję mamie bo ma podobny rozmiar albo siostrze, także nie wszystko zawsze idzie do mojej szafy.
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
niezły gnój że tek powiem
![]() ja tam bym non stop kupowała gdybym tylko miała na to fundusze ![]() i zazdroszczę jak ktoś potrafi za kilka zł wygrzebać boskie cudeńka
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym lubiła gotować pisałabym na kulinarnych watkach, a lubię ciuchy więc jestem tu Chciałam to kupiłam te rzeczy - proste
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A łydę mam słuszną. http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-przecena
|
|
|
#4796 |
|
Wtajemniczenie
|
Rany człowiek chciał się pochwalić zakupami a tu takie cyrki
![]() Wiecie co jest dla mnie największą przesadą? Nie ilość ciuchów/kosmetyków/torebek itp. Przesadą jest dla mnie kupowanie pieniędzmi rodziców tak drogich ubrań... Ja jak studiowałam i nie miałam stypendium a miałam potrzeby ciuchowe to całe wakacje + tyle roku akademickiego ile byłam w stanie wytrzymać pracowałam... I to nawet na szatni, sprzątając czasem nawet za niecałe 4zł na rękę za godzinę A jak byłam w LO to rodzice dawali mi zawrotne 40zł na miesiąc + minimalne doładowanie do telefony. Jak potrzebowałam ciucha to czekać musiałam na urodziny czy inne święto bądź kombinując sobie kasę jakoś zarabiając. O. Tyle mam do powiedzenia w tym temacie. A teraz możecie po mnie jeździć, bo ja jednak chyba nie chcę "chwalić" się ciuchami bo nie daj jeszcze będzie ich za dużo kupionych danego miesiąca
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz jakoś dziwnie się czuję bo wszyscy na mnie jadą jakbym jakaś zawistna o ubrania była. A dla mnie to naprawdę dużo. I nie chodzi to o to czy ktoś wydaję dużo, czy mało, czy kupuje drogie czy tanie rzeczy. Chodzi mi tylko o to, że w mojej głowie to dużo jest jak się idzie do sklepu i kupuje kilka rzeczy w następnym tygodniu jeszcze 3 i za tydzień czy dwa znowu coś. |
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj dziewczyny stop, taka dyskusja do niczego nie prowadzi
w moim przypadku to duża rotacja, szybko mi się ciuchy nudzą i lecą na sprzedaż/wymianę jeśli mi nie podpasują
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ola-płaszczyk mega! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

ja jak wklejam tu swoje zdobycze to nie pisze ze zaplacil za nie moj maz bo po co komu to potrzebne?? chodzilo mi tylko o to

ale na wyprzedaże pojadę do Warszawy i trochę się obkupię (mam nadzieję, że jeszcze będzie ta ramoneska, którą Ola kiedyś wklejała 
....