|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
Lachryma co za konowal z tej neurolog... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() bylam zrobic sobie kolor u szwagierki, dostalam taki opier,..... jak zobaczyla ile mi wlosow idzie ze szok. Powiedziala, ze ona widziala rozne rzeczy, ale to moje to jest jakis szok!!. Dostalam od niej ampuluki i zamowila mi cala serie z komorek macierzystych po cenie dla niej, wiec jestem biedniejsza o kilka stowek i mam nadzieje ze to pomoze.
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorową porą
![]() Synuś zasypia w łóżeczku, Tż robi ciasto a ja się biorę za nadrabianie wizazu ![]() Zanim zacznę, to mieliśmy kupsko
|
|
|
|
#544 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43366376]
Moja fotka z zeszłej niedzieli Ale normalnie idento ![]() [/QUOTE] Też super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#545 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko powiem że u nas MASAKRA! Ryk non stop a u mnie juź o tej porze zero cierpliwości i sił. Czekam na TZ jak na wybawienie
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
a ponadto Aleks rozdrazniony jakis, nie chce jesc - je ale malo, duzo pije, siku jest kupka jest, a ja i tak sie martwie. Wyszlam dzis zrobic te wloski, a caly czas myslami bylam w domu
smutne to wszystko. Jutro juz powinny byc ostateczne wyniki posiewu i kolezanka bedzie dzwonic co dzialamy - prosze trzymajcie kciuki ![]() she rozszerzenie diety wyglada tak samo jak przy pierwszym dziecku - nic sie nei zmienia. Tym bardziej ze Marika byla na MM, wiec wczesniej zaczelas, a nie wiem po co z Igorem wczesnie chcesz zaczynac jak ci ladnie z piersi przybiera. ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
|
|
#547 |
|
Rozeznanie
|
Nasz Kacperek przed chwilą pierwszy raz śmiał się na głos!! No myślałam że się posikam ze śmiechu!! Cudne to moje dziecie!!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja wczoraj wydała, jakiś dziwnyy dźwięk, ale nie wiem czy to był śmiech
|
||
|
|
|
#550 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super ze Igorek zdrowy! Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 Edytowane przez elaine-blath Czas edycji: 2013-10-21 o 19:32 |
|||||
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#552 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak ja miałam wizytę to ona do mnie, czy widzimy coś niepokojącego... Więc jej tylko powiedziałam, że jak dotykam klatki piersiowej to on się wygina, a ona, że to normalne my dorośli też się wyginamy ![]() Ale zbadała go, wszystkie odruchy, podciągała, wyginała i powiedziała, że są drobne detale do poprawki i wizyta w 6 miesiącu. Cytat:
Cytat:
piekna wagaco do teściów ![]() Aaa i kiecka super ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I była pobudka, bo spadła Tż łyżka. Franka wszystko teraz rozprasza, dopóki niezapadanie w głębszy sen to drobny szmer a oczy już otwarte. Kiedyś potrafił zasnąć przy wiertarce a teraz... koszmar. I drzemki w dzień już są krótsze
|
|||||||
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
lachryma Twoja rozmowa z neruologiem - porazka, to cos na style kawalu ktory ostatnio wklejalam na Fb, zaraz poszukam.........
Przychodnia po reformie. Pacjenci wchodzą do lekarza. Pierwszy: - Panie doktorze, jak nagniatam klatkę piersiowa to mnie wszystko boli. - Nie nagniatać, nie będzie bolało. Następny! Wchodzi matka z córką. - Panie doktorze, czy to możliwe aby po pięciu miesiącach urodziło się dziecko? - Możliwe, następne przyjdą w terminie. Następny! - Panie doktorze, wracałem z wczasów i na koniec coś złapałem, czy to przejdzie? - Przejdzie, przejdzie. Na żonę i dzieci. Następny! - Panie doktorze, jestem panienką i zaszłam w ciążę, co robić? - Nie siusiać trzy tygodnie, może się utopi. Następny! Wchodzi panienka. - Panie doktorze, mam chłopca w sile wieku, karmie go kluskami, zacierkami, bułeczkami, a on dalej nie może. - Od krochmalu to tylko kołnierzyk stoi. Następny! - Panie doktorze, mój interes tak mi zmalał. Co robić? - Owinąć w gazetę wyborczą, ona wszystko wyolbrzymia. Następny! - Panie doktorze, mam 40 lat. Kolega w moim wieku mówi, że jeszcze może, a ja nie. - Mów pan, że i pan może. Następny! - Panie doktorze, od dwóch dni nie mogę siusiać. - Ile ma pan lat? - 80. - To już pan swoje wysiusiał. Następny! - Panie doktorze, mnie od pewnego czasu tak w brzuchu jeździ tam i z powrotem. Co to jest? - Ma pan dwie dupy i gówno nie wie którędy wyjść. Następny! - Panie doktorze, mój synek połknął stalówkę. Co robić? - Niech wypije litr atramentu, będzie miał swoje własne wieczne pióro. Następny! - Panie doktorze, moja żona połknęła igłę. Co robić? - Zakładać naparstek. Następny! - Panie doktorze, wszyscy mnie ignorują. - Następny proszę! Co, to już wszyscy? Chwała Bogu, tak się zmęczyłem. Siostro, proszę o szklankę dobrej mocnej kawy.
|
#554 |
|
Konto usunięte
|
Artur jest jednym z najstarszych tu dzieci, a jeszcze nigdy się nie śmiał głośno..
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
lachryma dziwna pani neurolog..
Ev oby nic powaznego z moczu nie wyszlo! Tari wspolczucia Mela kciuki jutro beda zacisniete. Akurat my tez idziemy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#556 |
|
Wtajemniczenie
|
zaraz sobie strzelę w łeb.
a tz oczywiscie q.wa w pracy do 22
|
|
#557 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my też na taką trafiliśmy. Na drugą wizytę nie idę bo nie ma to sensu.Cytat:
Perse i Misiaczka łącze się w bólu. Mój tak marudził że nie czekałam już na tż i sama zrobiłam kąpiel. Łeb mi pęka, kręgosłup też. Dziecko padło na szczęście oby do rana ![]() Cytat:
dla Aleksa i Cytat:
![]() Dzisiejszy dzień mnie wykończył maksymalnie. Chyba zaraz pójde spać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#558 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pytania - ja nic teściowej nie kupuje a prezent dla niej na święta robi TżCytat:
Cytat:
Cytat:
za bioderka i za kupęCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio były w biedronce tanio hippy i kupiłam kilka słoiczków, tak samo soczki mamy z hipp. I marchewke w soczku Franek lubi, zobaczymy jak zasmakuje mu słoiczek.
|
|||||||
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43368811]Artur jest jednym z najstarszych tu dzieci, a jeszcze nigdy się nie śmiał głośno..[/QUOTE] Moja też się nie śmieje |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas jak bolą to również w ciągu dnia. Wtedy napada na ręce albo na cokolwiek jak dzikie zwierzątko.
|
||
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43368811]Artur jest jednym z najstarszych tu dzieci, a jeszcze nigdy się nie śmiał głośno..[/QUOTE]
Na wszystko przyjdzie pora ale jesli doczytalam dobrze to z pleckow na boczki sie przerzuca tak? Igi chociaz zaciesza w glos to tak nie potrafi ![]() lepiej nie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43368811]Artur jest jednym z najstarszych tu dzieci, a jeszcze nigdy się nie śmiał głośno..[/QUOTE]
moj tez nienajmlodszy a w glos sie nie smieje. Owszem gada i piszczy z radosci, ale do smiechu to daleko.
|
#563 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43359316]Karo jeszcze zapomniałam Ci napisać - wczoraj przepadłam
Cały wieczór oglądałam, co mają w tym sklepie... Jak tam ruszę, to TŻ mi zablokuje kartę :PA propos tego, co pisała Twee - ja właśnie odciągnęłam prawie 400 ml i jestem chyba psychiczna, ale dla mnie odciągnięcie mleka z pełnych i twardych piersi stanowi niemal fizyczną przyjemność ![]() Śniadanko, prysznic, karmienie i chyba pójdziemy na spacerek.[/QUOTE] Perse jak Ty to robisz ze az 400?? mi najwiecej udalo sie 380 ![]() a tak to sciciagam po ok 330 no i samo to przed odciaganiem jest dla mnie straszne, ale jak juz dopadne do lakatora to siedze na nim do ostatniej kropli i fajnie mi sie robi jak widze ze sie napelnia :P jak dlugo kapiecie Maluchy swoje??? pozwalacie im sie troche pobawic, polezec w wodzie?? Perse Artur dalej ma problemy z jedzeniem?? u nas zawsze problem z wieczornym karmieniem, widze ze Maly chce jesc ale jak tylko dotknie smoka to sie drze po jakis 15 min jak zalapie to pozniej je, najgorsze jest samo to przed, ja nie wiem co to moze byc ![]() piszecie, ze Wasze dzieci maja krostki na tawrzy, u nas podobnie, na policzku i brodzie takie czerwone, nie wiem czy to tradzik neimowlecy czy co? on juz ma tak od urodzenia, co chwile cos mu wychodzi no i na brwiach mu sie troche skorka luszczy, Waszym tez?? |
|
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój zaśmiał się 3-4 razy a tak to uśmiech jest bezgłośny Nawet jak go gilgocze, robię pierdzioszki, to tylko buźka szeroko otwarta i oczka też się cieszą Cytat:
|
|
|
|
|
#565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem głodna, ale ona jak tylko sie odkleja ode mnie to jest placz
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
elaine za was tez jutro trzymam kciuki
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj masakrycznie zalal lazienke wiec rozwazamy wstawienie wiekszej wanienki do wanny.A na brwiach to wyglada na ciemieniuche jak sie luszczy... Ev dobre to z lekarzem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#568 |
|
Zadomowienie
|
Anulka- z tż lepiej,pisałam wcześniej dokładniej
w pt ma być i do ndz zająć się małą,po ochrzanieniu go przez tel trochę dotarło do tej pustej łepetyny chyba.Tweed ciężko mi się przyzwyczaić do twojego nowego avataru,ale ładny jest ![]() En jasne że teskniłyśśmy, fajnie że jesteś Katarzynka u nas Gabi już wogóle w nocy nie chce spać w łóżeczku,sypia ze mną w łóżku.Co do marudzenia-może to skok? Fiazo może karnet na masaż/kosmetyczkę dla teściowej? Mela dla Ali Idzia może pokaż pediatrze te krostki Ile wasze dzieci jedzą na dobę?
|
#569 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że Edziu spokojnie prześpi noc i zapomni o tym nieszczęsnym szczepieniu..Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43366376] HI SIS! Moja fotka z zeszłej niedzieli Ale normalnie idento ![]() [/QUOTE] kolejna piękna fotka.. ![]() aż mam ochotę wrzucić swoją z niedzielnego spaceru.. ![]() Cytat:
wychodzi na to, ze to Twój Tż powinien mieć ciężkie chwile w smutku i żalu ![]() Cytat:
ale w gruncie rzeczy powinnaś się cieszyć.. wszystko jest normalne w tym wieku tylko my wyszukujemy sobie problemów |
||||
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ------------------ Hej Przeleciałam Was pobieżnie w poszukiwaniu info od Cynamonowej. Jest u mnie mama, więc nie mam nawet za bardzo kiedy Was podczytywać Enlevee świetna sukienka! Z kindziorkiem bez zmian-dziś dostał kolejne zastrzyki i całkowity zakaz jedzenia do jutra. A jutro znów rentgen i jak dalej nic się nie zmieni to prawdopodobnie będą go otwierać ![]() Ghia próbowałam mu wczoraj wetknąć czopek glicerynowy Ale coś mi nie szło ... Na dokładkę Mały w nocy miał straszny katar i budził się co godzinę na odkurzanie i mleczko A w środę szczepienia i pewnie trzeba będzie przełożyć. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.

12.06.2010

smutne to wszystko. Jutro juz powinny byc ostateczne wyniki posiewu i kolezanka bedzie dzwonic co dzialamy - prosze trzymajcie kciuki 

mam nadzieję, że Edziu spokojnie prześpi noc i zapomni o tym nieszczęsnym szczepieniu..
Ale coś mi nie szło ...