|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Witam się porannie... o tak nietypowej porze, bo zwyczajnie nie mogę spać
a nigdy ze snem nie mialam problemu... mamy problemy finansowe i nie daje mi to cholera spokoju...Cytat:
Wózek super. Dzięki za info o smyku. Zapisałąm się do newslettera także będę teraz na bieżąco. Poza tym jak się zapiszecie do fisher price to wysyłają grzechotkę. Ja już takiej oczekuje )Monika za udany audyt. Kolejny też będzie ok. Ja ani pościeli ani laktatora narazie nie wybieram więc za bardzo nie pomogę. Ale pościele są przecudne... Chciałabym móc już coś zakupić, ale niestety muszę się wstrzymać aż do grudnia ![]() Poza tym zauważyłam u siebie że zaczyna mnie mocno mdlić kilka minut po obiedzie... Obiad jem po 17 a potem juz nic. Nie mogę patrzeć na jedzenie, piję tylko dużo różnych płynów... Wczoraj była herbata, woda z ogórków kiszonych a na koniec mleko....
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
katie- wszystkie elementy pościeli są super dokładnie wykonane, rożek też bardzo solidny a czy się sprawdzi to się zobaczy w styczniu lub lutym
|
|
#1563 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o pościel- bardzo ładna.... masz może maszynę do szycia? w sumie nie jest chyba trudne uszycie takiej pościeli nie? a mam pytanie.....piszecie o laktatorach...czy każda kobieta musi mieć laktator? ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
mnie się jak na razie wszytskie Wasze wybrane modele podobają...jeśli ja miałabym kupować teraz coś dla swojego malucha to miałabym problem ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- katie- śliczna pościel ![]() wiem, że się powtarzam, ale wszystkie mają w sobie to coś ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- justiii fotelik super, widać że bardzo dobry, stabilny, bezpieczny....swoją drogą to nie wiedziałąm ,że foteliki są takie drogie ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
niezła mieszanka...wybuchowa ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- dzisiaj mamy gości, tzn. mój brat- zażyczył sobie aby zaprosić na jego 7 urodziny chrzestnych i moją szwagierkę, któa ma synka w wieku mojego brata i którzy się uwielbiają....tak więc zaraz zmykam pomóc siostrze w przygotowaniach a potem muszę ogarnąć swoje mieszkanie...... wczoraj robiłam pierwszy raz tort- pokazałabym Wam efekty, ale moja siostra zgubiła (!!!!!) mój kabel od aparatu, więc nie mogę wrzucić zdjęć mam nadzieję, że dzisiaj go znajdzie, bo ją zatłukę.No a tort zrobiłam w kształcie samochodu, z lukrem plastycznym, trochę mi się on połamał, nie wyszło tak jak chciałam, ale teraz już wiem co źle zrobiłam i następnym razem wyjdzie mi lepiej (zapewne ). No ale braciszek jest wniebowzięty, babci i siostrom też się podoba więc połowa sukcesu za mną... ciekawe jak smakował, bo nawaliłam za dużo olejku śmietankowego na biszkopty
mój suwaczek [img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img] Edytowane przez monika860902 Czas edycji: 2013-10-19 o 11:13 |
|||
|
|
|
#1564 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szybkie rozwiązanie problemów Ja do fisher już się dawno zapisałam i jakaś przesyłka czeka na poczcie, ale nie mam czasu po nią iść ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() Ja maszyny nie mam, ale teściowa umie szyć tylko, że pierwszy komplet chcę kupić, a może następne uszyjemy, zobaczymy ![]() Co do fotelików to są bardzo różne ceny, wszystko zależy od firmy i testów Adaca im wyższe tym cena też wyższa, fotelik można kupić już za niecałe 200 zł, ale to sam plastik, a Nam zależało na bezpieczeństwie nie na cenie bo bardzo dużo jeździmy i chcemy żeby maluch był bezpieczny Tort w kształcie samochodu? To musiałaś się nieźle napracować, masę robiłaś sama czy zamawiałaś z neta?? Ja mam chęć zrobić swój pierwszy tort, ale biszkopty chciała bym w kolorach tęczy i pokryty masą lukrową, ale muszę ją zamówić bo kiedyś robiłam sama i za dużo roboty przy tym ![]() Czekam na zdjęcia No i udanej imprezy życzę i spełnienia marzeń dla braciszka
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-10-20 o 20:43 |
|||
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
byłam na szybkich zakupach i wstąpiłam do cerefoura na wileniaku. Miałam dosłownie 5 rzeczy w koszyku i poszłam do kary pierwszeństwa- oczywiście tam kolejka więc kulturalnie zaczęłam przepraszać i wymijać ludzi.
No i trafiłam na takiego chama i chamkę, że szok. ROZMOWA WYGLĄDAŁA TAK: -Przepraszam czy może mnie pan przepuścić ja jestem w ciąży - a niby dlaczego - bo to jest kasa pierwszeństwa a pan do niej stoi- ja tu mam pierwszeństwo. - ale ciąża to nie choroba (żona chama) - nie zna pani mojej sytuacji i proszę nie oceniać. Cham zaczyna coś się wywnętrzać i coś tam gada i do mnie jakieś wąty ma cały czas- że jestem bezczelna itp no to ja mu tak: - beszczelny to pan jest i proszę nie mówić do mnie takim tonem (cham dalej podniesionym głosem coś się pulta i ma do mnie wąty) w końcu ja mówię: - dlaczego pan takim tonem do mnie mówi? - bo nie podoba mi się pani - na pan również do najprzystojniejszych nie należy ai widać że żona kiepski gust ma ![]() uuuuu co się działo- chama zatkało, zrobił się czerwony i mało nie pękł Ja mu powiedziałam że skończyłam z nim rozmowę i może oszczędzać ślinę bo może mu jej zabraknąć. Na koniec skwitowałam: -praskie chamstwo- do sklepu przyszli a słoma z butów wyłazi a cham do mnie tak: - do po co pani tu przyszła - po to aby zobaczyć takich wieśniaków jak pan bo myślałam że to społeczeństwo jest już na wyższym poziomie ale jak widać istnieją jeszcze takie jednostki jak pan. naa tym sprawa się zakończyła. Najlepsze to, że kasjerka jak mnie zobaczyła to od razu mówi- prosze pani podejdzie tu do mnie i poda mi zakupy, proszę przed wszystkimi mi podać- bardzo miła kobieta. Wiedziała na jakiej kasie siedzi i zareagowała- bardzo duży plus za to. Ta sytuacja, nie powiem, rozdrażniła mnie ale również uświadomiła jacy ludzie są nie mili i jakie chamstwo i znieczulica panuje w tym narodzie. Przykre bo każdy oczekuje pomocy od innych jak mu się coś stanie ale sam z siebie nie daje nic w takim właśnie codziennym życiu. Ja może aniołem i wzorem cnót nie jestem ale chamem również i staram się być dla ludzi życzliwa- no chyba, że ktoś mnie rozdrażni to wtedy- uuuuu niech sam się broni skoro był na tyle odważny aby zaczepić ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
ok ale to jeszcze potrwa bo pewnie jakoś tak po świętach będziemy łóżeczko rozstawiać ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- justyna- mam nadzieję, że dolegliwości szybko miną bo to nic przyjemnego
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
w tym wypadku to chyba dobrze
![]() masę robiłam sama-fakt jest sporo pracy, trochę mi się pokruszyła miejscami, ale następnym razem napewno wyjdzie mi lepiej
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
Monika 3mam kciuki za udana imprezkę urodzinową. No i wszystkie co najlepsze dla braciszka. A tort na pewno wyszedł ci pyszny. Ważne że od ciebie a nie ze sklepu
) Ja muszę czekać do grudnia z wszelkimi zakupami bo wtedy będę wiedziała czy chłopiec czy dziewczynka tylko dlatego. Natomiast problemy finansowe to troszkę innej kategorii... Justii ja odczuwam brak snu w ciągu dnia, zaraz zamierzam się chwilkę zdrzemnąć... magnusia niezła przygoda cię spotkała, nie ma co... NO ale jak sama zauważyłaś chamstwo jest było i niestety będzie. za podejście i bystre teksty ![]() Natomiast co do mdłości - niestety dziś znów po obiedzie się pojawiły. A pilnowałam się żeby się za bardzo nie opychać... Biegnę się zdrzemnąć. Miłego po południa
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super sobie poradziłaś!!!!! trzeba takich tępić!!!!! no co za bezczel!! i nie rozumiem tej baby....ciążą to nie choroba.......oni dzieci nie mieli? aż mnie nosi jak o takim czymś słyszę......w osrodkach zdrowia nie jest lepiej.....jak byłam ostatnio na pobraniu krwi to wiadomo- ciężarne wchodzą pierwsze......no i przyszła już 3 z kolei dziewczyna w ciąży a takie babcie zaczęły komentować że już dosyć.., że jest kolejka i też mają zacząć czekać w kolejkach a nie przychodzić na ostatnią chwilę i się wpychać
|
|
#1569 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mdłości to jedne z uroków ciąży ... może jedz mniejsze porcje a częściej? Cytat:
na pewno wyszedł ci torcik i dużo zdrówka dla braciszka z okazji urodzin! Cytat:
Magnusia - bardzo dobrze nagadałaś kolesiowi ... ja ostatnio byłam świadkiem jak w tramwaju zwolniło się miejsce i młody koleś dosłownie biegł usiąść a koło niego stała dziewczyna, która była wysoko w ciąży przynajmniej 8-9 ty miesiąc (przynajmniej tak wyglądała) i posiedział dosłownie pół minuty bo zaraz wysiadał ... no żal dosłownie |
|||
|
|
|
#1570 |
|
Rozeznanie
|
Dzieńdoberek
Na Dolnym Śląsku dziś piękna, słoneczna niedziela, choć poranek był bardzo deszczowy. Mam leniwy weekend - odpoczywam i nawet nie zaglądam do pracowych papierzysk. A co! Nie uciekną Być może ten luz bierze się stąd, że dyrka od jutra ma tydzień urlopu Małżon czuje się już całkiem dobrze - dziękuję Wam za wszystkie ciepłe słowa Ciągnie go do grania w piłkę, więc za godzinkę idziemy na mecz. Założyliśmy drużynę w lidze Nike Playarena - mój chłop jest kapitanem, a ja menadżerem/ prezesem/ cheerleaderką/ zaopatrzeniowcem/ fanuszkiem Moi chłopcy awansowali już do drugiej ligi i ostatnio grali z drużyną z 1. miejsca i ich rozgromili Jestem z nich dumna i mam nadzieję, że dziś też pokażą klasę katie99kasia gratulacje za zakupy! fajna bryka mam nadzieję, że Mąż będzie Ci towarzyszył na kolejnych zajęciach w szkole rodzenia i że dowiesz się tam dużo więcej nowych rzeczy. a co to za praktyki? jaki kierunek studiujesz? justiii87 czym Ty karmisz Juniora, że tak rośnie? taki chłop w takiej fajnej bryce - od małego będzie rwał laski Trzymam kciuki, aby z pępkiem nic się nie działo! Fajnie, że będziesz rodziła w szpitalu, w którym stawiają na porody naturalne i jestem dumna czytając, że większość (wszystkie?) z Was nie planują cc to bardzo mądre i odpowiedzialne podejście - super z Was babeczki JJJustynAAA cieszę się z dobrych wieści po wizycie u gin współczuję mdłości... niki19 Twoja reakcja jest zrozumiała niech to pozytywne myślenie cały czas Wam towarzyszy, a starania będą radosne i owocne jojla jak się masz kochana? monia gratuluję auditu :brawo: nie mogło być inaczej skoro TY miałaś nad wszystkim kontrolę! trzymam kciuki za kolejny. szkoda, że nie możesz nam pokazać zdjęcia tortu, ale na pewno wyszedł Ci rewelacyjnie! najlepszy życzenia dla braciszka magnusia urocza ta pościel... w moje oko najbardziej wpada zielona dobrze nagadałaś tym burakom w kolejce! co za ludzie... na szczęście zdarzają się też ludzie życzliwi, wyrozumiali i po prostu kulturalni, tylko szkoda, że niestety coraz częściej jesteśmy świadkami tych mniej przyjemnych sytuacji... ja niestety zbyt często ostatnio mam okazję spotykać się z dziećmi, którym nikt nie wpaja podstawowych zasad kultury, typu mówienie "dzień dobry" czy "do widzenia" albo zwracanie się do osób starszych przez "Pan/Pani". i najgorsze jest to, że rodzice tłumaczą zachowania dzieci tym, że nie chcą ograniczać ich autonomii, stawiają na rozwój indywidualności swoich pociech, w związku z tym nie narzucają im żadnych form zachowania... no jak słyszę coś takiego, to mi już nie tylko ręce opadają...
|
#1571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
dla drużyny jeszcze o Was usłyszymy, następne mistrzostwa są Wasze , a może Twój TŻ niech składa papiery na selekcjonera Naszej reprezentacji ? etat z tego co wiem wolny ![]() Właśnie Ja niczym specjalnym Naszego syneczka nie dokarmiam, witamin nie łykam, jedynie naturalne warzywka i owoce, więc chyba to mu tak służy, a mówią, że warzywa i owoce to wspaniała dieta, a jednak w tym przypadku jest inaczej ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
błąd już poprawiłam
|
|||
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
Kasioonya - to mam nadzieję, że niedługo zobaczymy cię z pomponami
fajnie, że macie takie hobby
|
|
|
|
#1573 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiedziałam o tym fisher price, muszę się zapisać Cytat:
![]() z resztą że mam nadzieję mieć więcej dzieci tak ze może jak nie przy tym to przy kolejnym się przyda ![]() A torcik na pewno pyszny może kabel się znajdzie i nam pokażesz swoje dzieło![]() magnusia- co za sytuacja... tacy ludzie mnie irytują ![]() Cytat:
tyle funkcji, ale myślę ze cheerleaderka i fan to najważniejsze! Fajna sprawa![]() A chłopakom powodzenia i dalszych sukcesów Ja studiuję edukację wczesnoszkolną i przedszkolną z terapia ped.. teraz mam praktykę w szkole podstawowej, dokładnie w 3 klasie kilka godzin za a jeszcze kilkadziesiąt przede mną wszystko fajnie, ale tyle papierologii mnie czeka z tego względu ze już mam dośćA oprócz tego u mnie bez zmian... coraz większy brzuszek, większe problemu z oddychaniem, bóle w pachwinie i skurcze nocne a w końcu dziś zaczyna mi się 8 miesiąc kiedy to zleciało- wydaje mi sie ze dopiero niedawno widziałam dwie krechy na teście![]() kupiłam już szlafrok, kapcie i klapki pod prysznic do szpitala. Koszule też już leżą w szafie jeszcze troche rzeczy mi brakuje ale myślę że już mniej niż więcej, bo powoli będziemy dobijac do mety
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam to samo- mało się nie uduszę
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Kate - już 8-my miesiąc ... rzeczywiście leci niesamowicie...
Mnie czasem boli w okolicach żołądka ale tylko z prawej strony (tak jakby mięsień), ewentualnie mięsień na prawym boku (jakby ktoś chciał mi go wyrwać) i czasem jeden punkt na plecach, ale tak to na razie z oddychaniem nie mam problemów ... tzn jeszcze ![]() Mi to brakuje chyba jeszcze wszystkiego
|
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze chwila i Malwinka będzie z Wami )Ja też zakupiłam sobie dwie koszule do szpitala, jedna na ramiączka, druga na krótki rękaw, ale żadna nie jest typowo do karmienia, jakoś będę sobie dawać radę, a na sam poród wezmę koszulkę TŻ, której nie będzie mi szkoda wyrzucić. Dziewuszki, a co jest potrzebne do szpitalu kobiecie?? szlafrok, koszule, klapki basenówki mam, a co dalej ?:P |
|
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - duże majciochy (można kupić te specjalne), ciemne ręczniki, podkłady poporodowe, sztućców chyba nie musicie brać (bo wiem, że do normalnych szpitali często trzeba)... no wiadomo jakieś kosmetyki do mycia, gumka do włosów... hmmm nie wiem co jeszcze ... podobno dostaje się listę i ja po ciuchu liczę na taką
|
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokumenty wymagane do przyjęcia do Oddziału: skierowanie do szpitala/karta ciąży wynik grupy krwi dowód osobisty/paszport legitymacja ubezpieczeniowa lub dokument potwierdzający ubezpieczenie karty informacyjne z leczenia szpitalnego NIP pracodawcy Pacjentki zgłaszające się w oddział powinny zabrać ze sobą: bieliznę osobistą przybory toaletowe pacjentki chcące skorzystać z metody kontaktu "skóra do skóry" proszone są o zabranie ze sobą do szpitala miękkiego ręcznika kąpielowego do okrycia dziecka. Mam nadzieję, że więcej dowiem się na SR |
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja o tyle mam dobrze, że rodzę w szpitalu gdzie chodzę na badania, więc oni mają moją całą dokumentację (przynajmniej tego nie zapomnę
![]() do tego tylko jedną karteczkę muszę zabrać, ale też mam nadzieję, dowiedzieć się więcej podczas wizyty... ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- pomyliłam fora i źle wkleiłam link ... ![]() tutaj lista ode mnie ze szpitala: http://www.rotunda.ie/MaternityCare/...forLabour.aspx |
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam taki spis (ze strony szpitala): Niezbędne dokumenty:
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - pozbieramy z każdej listy po trochu i będziemy miały wszystko
|
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się kolejnego słonecznego dnia. Słońce mi swieci w okna i mam 28 stopni w biurze masakra jakaś
Poza tym u mnie ok. Chyba powoli mi zaczyna rosnąć brzuszek. Wczoraj weszłam w II trymestr No i poszłam dziś do apteki po witaminki i okazało się że takie specyfiki dla kobiet w ciązy około 70 zł szok Kate u ciebie już 8 mc. Kurcze jak to zleciało... Ani się nie obejrzymy i już będziesz swoje maleństwo trzymała na rękach... ![]() malgos magnusia ja się jeszcze nie szykuje do szpitala ale dzięki wam będę miała już wszystko gotowe
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Justynaa - to już II trymestr? wow - ale czas leci!
|
|
|
|
#1584 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do porodu położna mowiła że najlepiej sprawdza się podkoszulek męża, taki żeby tyłek zakrywał i żeby dobrze pot wchłaniał (miły w dotyku).oprócz tego podała: majtki poporodowe siateczkowe podpaski zwykłe bella lub podkłady poporodowe ręczniki woda mineralna niegazowana do porodu dokumenty: dowód, karta ciąży, grupa krwi na oryginalnym wydruku z lab, wyniki: HBS, GBS, wasserman. oprócz tego na pewno najważniejsze kosmetyki, mydło, szampon, krem itd. najlepiej miec swoje sztućce (bardziej higienicznie) a dla dziecka to zależy od szpitala, w moim potrzebne tylko kilka pampersów i chusteczki nawilżone resztę zapewnia szpital...tyle dowiedziałam sie na 1 spotkaniu w SR ![]() Cytat:
faktycznie leci ten czas![]() a jakie witaminy kupujesz? ja na początku brałam femibion (I trymestr) a potem przeszłam na LadeeVit, bo tańszy a ma te same składniki kosztuje u mnie w najtańszej aptece 35 zł i wystarcza na miesiąc
|
|
#1585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!!! pokazuj brzucho ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
ja kupiłam femibion ten z numerem 2 w aptece przez neta i zapłaciłam 36 zł za opakowanie- a w aptekach 70-80 zł kosztują... masakra
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-10-22 o 17:30 |
||
|
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu - to masz sporo zadań jak na 1 osóbkę
fajnie, że chłopcy maja jakieś hobby. ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
to już 8 miesiąc??? jak to leci!!!! to niedługo będziesz rodzić!!! ale super!! ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- dlaczego chcesz wyrzucić koszulkę po porodzie?
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, Małgoś tak to już II trymestr... No i już po woli widać mi coraz większy brzuszek, zastanawiam się w czym ja będę chodziła do pracy... \
co do witamin jeszcze nic nie kupiłam... femibion był za 65 zł więc dałam sobie spokój. Zmykam bo ide robić zdjecia i jesc leczo
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Monika - te koszule porodowe to się już zazwyczaj do niczego potem nie nadają ...
Justyna - polecam leginsy
|
|
|
|
#1589 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapisałam sobie , ciekawe co mi powiedzą w sr.---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
Ja nie brałam ani w I, ani w II trymestrze witamin, więc nawet nie wiem jakie są ich ceny. ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - ale przecież ostatnio tż ci powiedział, że on nie ma w ogóle koszulek to co ostatnią chcesz mu zabrać? hahahhaah
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

a nigdy ze snem nie mialam problemu... mamy problemy finansowe i nie daje mi to cholera spokoju...

za udany audyt. Kolejny też będzie ok. 

16.06.2012 

mam nadzieję, że dzisiaj go znajdzie, bo ją zatłukę.

może kabel się znajdzie i nam pokażesz swoje dzieło