Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 18:48   #2851
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
http://tablica.pl/oferta/chicco-trio...tml#efd2ff7046
nasz wózek już wypróbowany przez Adama super sięę prowadzi i utargowałam trochę cenę
AAA teeen Baaardzo ładny

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dziewczyny hormony zrobily ze mnie wariatke - zawsze bylam z tych co grzecznie czekali i nigdy sie nie odzywali, a dzisiaj zrobilam awanture w banku. Autentycznie. Teraz jak ochlonelam to jestem w szoku.
Byla kolejka z 10 osob, tylko jedno okienko do wplat czynne, a Pan w kasie dyskutuje sobie z klientka o funduszach inwestycyjnych od 20 min i a koncu nie wytrzymalam i zrobilam awanture ze do rozmow o funduszach sa inne stanowiska, a do kasy czeka mnostwo osob, a ja jestem w ciazy i nie zamierzam tu nocowac
Teraz mi wstyd - ciekawa jestem czy mi na koncie jakis swinstw nie zrobil
Ileż można znosić kolejki w ciąży? Ciekawe kiedy ja wybuchnę

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Wróciłam ze szkoły rodzenia Fajne sprawa. Dzisiaj omawialiśmy badania w ciąży i trymestry na koniec Pani uraczyła nas filmem z porodu naturalnego i CC. Mój mąż dzielnie to zniósł. Stwierdził, że nie ma tragedii najgorszy moment dla niego to to co wypada zaraz za dzieckiem
Dostałam mnóstwo informacji,gazetek, próbek. Jutro mam znowu zajęcia z karmienia piersią plus gimnastyka
Ja tam wolę nie widzieć tego co wypada po dziecku

A my chyba zdecydujemy się na samą gondolkę
http://allegro.pl/klasyczny-lekki-wo...626366953.html
jeśli na tablicy nic innego nie znajdę, chociaż teraz zaczęło mnie jarać nowe a jak już dziecko nie będzie chciało jeździć w gondoli, to wtedy kupimy spacerówkę
W końcu zaczynam wiedzieć czego szukać w razie czego

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 19:16   #2852
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Dziewczyny hormony zrobily ze mnie wariatke - zawsze bylam z tych co grzecznie czekali i nigdy sie nie odzywali, a dzisiaj zrobilam awanture w banku. Autentycznie. Teraz jak ochlonelam to jestem w szoku.
Byla kolejka z 10 osob, tylko jedno okienko do wplat czynne, a Pan w kasie dyskutuje sobie z klientka o funduszach inwestycyjnych od 20 min i a koncu nie wytrzymalam i zrobilam awanture ze do rozmow o funduszach sa inne stanowiska, a do kasy czeka mnostwo osob, a ja jestem w ciazy i nie zamierzam tu nocowac
Bez przesady wariatkę, człowieka nie będącego w ciąży by szlag trafił jakby sobie pogawędki urządzali
Ja wczoraj w tesco patrze na kase z kolejką pierwszeństwa i myślę " a co mi zależy" stoi pełno młodzieży. A ja chłopaka przed taśma ładnie przeprosiłam i powiedziałam, że chyba będę przed nim. I się wryłam na świński ryj

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 19:16   #2853
bebe97
Wtajemniczenie

oooo wózki, mój ulubiony temat
ja szukam tylko spacerowego bo dla maluszka z gondolą mam
wytypowałam kilka i prym wiedzie oczywiście bebetto nico, nie dość, że jest po prostu piękny i ma nowoczesny wygląd, to jeszcze ma amortyzatory an sprężynach, co jest dość rzadkie w przypadku wózków czysto spacerowych, a ja mając doświadczenie w dzieckiem lubiącym bujanie wiem, jakie to ważne
więc mój pierwszy typ:
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ni...620725440.html

a na drugim miejscu jest star neo lux, ma dwie wielkie zalety: ma przekładana rączkę, to jest dużo lepsze niż możliwość wpięcia siedziska w dwóch kierunkach, no i jest sporo tańszy... ale nie takie piękny jak bebetto:
http://allegro.pl/wozek-baby-star-ne...615528404.html

trzecie miejsce gazella
http://allegro.pl/super-wozek-spacer...606220331.html

wszystkie rozkładaj.ą sie na płasko, jest możliwość dokupienia gondoli ewentualnie nosidła z rączką do tych wózków i używania ich od urodzenia malucha, tez się nad tym zastanawiam, ale skoro już mam wózek z gondolą, to w sumie po co, a mam taki tyle, że w kolorze czrewonym
https://www.google.pl/search?q=jedo+...70%3B480%3B600
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 19:19   #2854
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
To jeszcze lepszą ofertę znalazłaś ode mnie bo więcej rzeczy ma a że ja mam do sklepu niedaleko to się może przejedziemy i odbierzemy osobiście
i ogólnie jestem zakochana we wzorze 1
Ooo... a kiedy planujesz się wybrać Bo jestem ciekawa jak one wyglądają w realu. Czy warto je kupić Mam nadzieję, że zdasz relację

Dostałam właśnie grzechotkę z fisher price Będę się nią cieszyć, dopóki dzieć mi nie zabierze
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 19:21   #2855
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Dostałam właśnie grzechotkę z fisher price Będę się nią cieszyć, dopóki dzieć mi nie zabierze
a długo czekałaś na grzechotkę od zgłoszenia, bo u mnie minęło chyba z 3 tygodnie
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 19:23   #2856
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Bez przesady wariatkę, człowieka nie będącego w ciąży by szlag trafił jakby sobie pogawędki urządzali
Ja wczoraj w tesco patrze na kase z kolejką pierwszeństwa i myślę " a co mi zależy" stoi pełno młodzieży. A ja chłopaka przed taśma ładnie przeprosiłam i powiedziałam, że chyba będę przed nim. I się wryłam na świński ryj
za odwagę. Muszę kiedyś spróbować chociaż z młodymi byłoby mi lepiej niż przed starym dziadem się wepchnąć

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

wszystkie rozkładaj.ą sie na płasko, jest możliwość dokupienia gondoli ewentualnie nosidła z rączką do tych wózków i używania ich od urodzenia malucha, tez się nad tym zastanawiam, ale skoro już mam wózek z gondolą, to w sumie po co, a mam taki tyle, że w kolorze czrewonym
https://www.google.pl/search?q=jedo+...70%3B480%3B600
A bardzo przeszkadza w gondoli brak skrętnych kół?

Pokazujecie naprawdę śliczne wózki tylko nie mój próg

Stary 2013-10-21, 19:26   #2857
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
a długo czekałaś na grzechotkę od zgłoszenia, bo u mnie minęło chyba z 3 tygodnie
Nie pamiętam dokładnie, ale coś około miesiąca. Grzechotka jest taka sobie, mało grzechocze Chociaż może tak ma być
Za darmo więc cieszy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 19:27   #2858
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Brawo
Ja kupiłam dzisiaj wózek jest piękny
Cytat:
http://tablica.pl/oferta/chicco-trio...tml#efd2ff7046
nasz wózek już wypróbowany przez Adama super sięę prowadzi i utargowałam trochę cenę
extra, gratuluję zakupu

Cytat:
Ooo... a kiedy planujesz się wybrać Bo jestem ciekawa jak one wyglądają w realu. Czy warto je kupić Mam nadzieję, że zdasz relację

długo czekalaś na nią, bo ja już 3,5 tygodnia:rolley es: przyszła poleconym czy zwykłym?
Stary 2013-10-21, 19:29   #2859
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Nie pamiętam dokładnie, ale coś około miesiąca. Grzechotka jest taka sobie, mało grzechocze Chociaż może tak ma być
Za darmo więc cieszy
Ja też mam ja czekałam ze dwa miesiące chyba no w każdym bądź razie długo jest o pewnie w sklepie kosztuje ze 20zł za samą firmę no i są jakieś rabaty może się przydadzą
Stary 2013-10-21, 19:31   #2860
headzik
Raczkowanie

Dobry wieczór

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Tak mówicie o koszulach, że aż mam stracha, bo jak widzę te niektóre na all to przy porodzie kobieta nie czuje się komfortowo, a tu w dodatku jakaś babcina koszula 'ukazuje jej kobiecość'
no obrzydliwe są te koszule

Cytat:
Bardzo dobrze zrobiłaś!

Od jakiegoś czasu zauważyłam, że rano, albo jak coś robię, pobolewa mnie brzuch. Uczucie podobne do bóli menstruacyjnych ale jakoś na wysokości pępka i przez całą szerokość brzucha. Pojawia się na chwilę i znika i tak parę razy pod rząd. No i zastanawiam się czy to czasem nie są te skurcze braxtona- hicksa ale jestem kompletnie zielona. Jedyne co mnie martwi, że czasami łapie mnie też ból w kroku, czy jak to ująć, ale to takie jest chwilowe. Myślałam, że się w czwartek dowiem czegoś na wizycie ale ginka zadzwoniła i przełożyła. No i zaczynam się martwić..
Zaręczyny 09.11.2012
Dwie kreseczki 01.07.2013
Nasz ślub 21.09.2013
Piotruś 26.02.2014

headzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 20:16   #2861
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Brawo też się muszę zebrać

Zdecydowałam się na Inflancką tam mają program rodzić po ludzku i dużo dziewczyn mi polecało. Dodatkowo wyremontowano porodówkę i niedawno sale poporodowe

No Ja już mojemu zapowiedziałam, że chyba niedługo będzie się wprawiał w golenie bo mi to już coraz ciężej

Wróciłam ze szkoły rodzenia Fajne sprawa. Dzisiaj omawialiśmy badania w ciąży i trymestry na koniec Pani uraczyła nas filmem z porodu naturalnego i CC. Mój mąż dzielnie to zniósł. Stwierdził, że nie ma tragedii najgorszy moment dla niego to to co wypada zaraz za dzieckiem
Dostałam mnóstwo informacji,gazetek, próbek. Jutro mam znowu zajęcia z karmienia piersią plus gimnastyka
Dzięki za informację. A chodzisz też tam do gina?

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 20:23   #2862
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Dzięki za informację. A chodzisz też tam do gina?
Nie, mój gin odbiera porody w Wołominie . Jakoś nie czuje potrzeby mieć swojego lekarza czy położną . No ale co kto woli

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 20:52   #2863
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Pokazujecie naprawdę śliczne wózki tylko nie mój próg
No, mi nie przeszkadzał, bo chyba ciężko znaleźć głęboki wózek który ma skrętne koła i taki system bujania jak ma bartatina na przykład. Ma zawieszenie na paskach, prowadzi się miękko na każdej drodze, wyboje, śnieg, piasek to dla niej nie problem. Więc jeśli masz nawierzchnię z płytek chodnikowych to skrętne koła są super, ale na wyboistą nawierzchnie polecam duże pompowane koła i porządną amortyzację wózka.
Ja wersję z gondola mojej bartatiny używałam krótko, bo przez kilka miesięcy, więc jej stan jest super, ale spacerową "wyjeździłam" właśnie nad jeziorem i na wsi przez 2 lata, dlatego zostawię ją sobie właśnie na wieś, a do spacerów po mieście, koło domu kupie któryś z tych wózków których linki wstawiałam.
Mocno obstawiam bebetto, tylko ta cena...

Ela, a taki?
http://allegro.pl/wozek-gratisy-103-...544643383.html
Cena przystępna. No i porządne zawieszenie. Jeśli nie będziesz musiała go wnosić po schodach - bo jest ciężki, to przyda ci się coś w tym stylu?

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-10-21 o 20:57
Stary 2013-10-21, 21:23   #2864
ag9
Zadomowienie

Ooo fajnie że znów temat wózków...
To poproszę o wyjaśnienie dla laika co lepsze: koła pompowane czy piankowe? Mieszkam na I p. bez windy i nie mam gdzie na klatce schodowej zostawić bezpiecznie wózka na kilka godzin, więc albo go będę musiała wtargać na to piętro albo zostawiać w aucie, albo ew. przypiąć czymś do balustrady i czekać na TZa.
Wózkiem będę się poruszać głównie po mieście, spacery po parku i lesie, często będę na działce gdzie droga żwirowa, trawa itp.

No i proszę o porady, bo im więcej oglądam te wózki tym mam większy mętlik w głowie
Stary 2013-10-21, 21:27   #2865
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaż dzisiaj zasłużyłam na koronę Perfekcyjnej Pani Domu
W tej komodzie po prawej jeszcze trzy małe półeczki mi się zwolnią, bo oddam książki i jeszcze dziś opróżniłam całkowicie jedną szufladę Jestem z siebie dumna i zadowolona, bo najgorsze chyba mam za sobą
teraz zapraszam do mnie

Cytat:
Co ty się przejmujesz, zrobiłabym tak samo, nawet jakbym w ciąży nie była. I też zawsze byłam z tych 'szarych myszek' a jak mi ostatnio przysłali złą pufę to wyskrobałam takiego maila że uszy więdną ale za to dostanę lepszą pufę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 21:35   #2866
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu zauważyłam, że rano, albo jak coś robię, pobolewa mnie brzuch. Uczucie podobne do bóli menstruacyjnych ale jakoś na wysokości pępka i przez całą szerokość brzucha. Pojawia się na chwilę i znika i tak parę razy pod rząd. No i zastanawiam się czy to czasem nie są te skurcze braxtona- hicksa ale jestem kompletnie zielona. Jedyne co mnie martwi, że czasami łapie mnie też ból w kroku, czy jak to ująć, ale to takie jest chwilowe. Myślałam, że się w czwartek dowiem czegoś na wizycie ale ginka zadzwoniła i przełożyła. No i zaczynam się martwić..
Nie martw sie na zapas

Cytat:
Co ty się przejmujesz, zrobiłabym tak samo, nawet jakbym w ciąży nie była. I też zawsze byłam z tych 'szarych myszek' a jak mi ostatnio przysłali złą pufę to wyskrobałam takiego maila że uszy więdną ale za to dostanę lepszą pufę
No i fajnie Czasem sie oplaca postawic ostro na swoim
Potem bedziemy musialy naszych dzieci bronic

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-10-21 o 21:36
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:41   #2867
headzik
Raczkowanie

Cytat:
No i fajnie Czasem sie oplaca postawic ostro na swoim
Potem bedziemy musialy naszych dzieci bronic
ojj mnie to nie będą nauczycielki lubiły na wywiadówkach
jak wychowawczyni napisała w ocenie opisowej mojej siostry w 1kl podstawówki, że ma ona szyderczy uśmieszek, to mnie mama cudem zatrzymała w domu
Zaręczyny 09.11.2012
Dwie kreseczki 01.07.2013
Nasz ślub 21.09.2013
Piotruś 26.02.2014

headzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:48   #2868
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
a co musiałaś zrobić, żeby dostać taką grzechotkę? ja też chcę!

ag9 jeśli masz wnosić wózek po schodach, to powinien być przede wszystkim lekki. Aluminiowe stelaże niewiele ważą. Ale pomysł trzymania wózka w aucie, w garażu tez jest niezły, moja znajoma tak robiła, znosiła dziecko w foteliku na dół, a tam "przesiadała" w wózek
Koła pompowane są trochę cięższe od piankowych.

teQiba tak trzymaj!
to ja tez się pochwalę, bo dzisiaj wykazałam wielką stanowczość czekałam w kolejce do laboratorium na badania mimo, że napis jak wół głosi: kobiety w ciąży poza kolejnością. Nie wyrywałam się, bo w końcu mam widoczny brzuch, jakby ktoś chciał mnie przepuścić, miał okazję, a nie to nie, poczekam. Na to przyszły dwa moherowe berety i obstawiły drzwi do laboratorium twierdząc, że jak ktoś czeka w kolejce, to nie powinien siedzieć na krzesłach wzdłuż ściany. A potem przyszło jakieś młode chude dziewczątko i z wejścia wypaliło, ze jest w ciąży i nie da rady poczekać. Kilku facetów za mną łaskawie ja przepuściło, ja nie. Też jestem w ciąży, i to widocznej i jakoś czekam. A potem gdy nadeszła moja kolej i moherowy beret wpakował się przede mną, to ją zgasiłam głośno i stanowczo, żeby się cofnęła, bo teraz ja wchodzę. No i weszłam Byłam już nieco rozeźlona i obawiam się, że gdyby dobrowolnie się nie cofnęła, to wzięłabym ją za fraki

A wyniki mimo moich obaw mam naprawdę dobre mama już mnie straszyła cukrzycą ciążowa, bo wciąż żrę słodkie i ciągle jestem śpiąca. A cukier mam w normie, mogę żreć dalej. W końcu to dzidzia ma ochote na słodkie, nie ja
Stary 2013-10-21, 23:45   #2869
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien Dobry Mamuśki

Właśnie wróciłam z wizyty u położnej i lekarza. Słuchałam serduszka małej
Teqiba dopisz mi wizyty USG 30.10 i wizyta 18.11 godz. 10

Przytyłam w tym miesiącu 3kg czyli mam do przodu 7kg masakra no ale coż poradzić.
Którejś w badaniach wyszły kryształy. Mi też, ale mi chyba dla odmiany wyszły kryształy moczanu. Podobno jeśli wychodzą jednorazowo to nie ma się czym martwic (bo mogliśmy zjeść dużo czegoś co wpływa na ich powstawanie) gorzej jak się utrzymują może to prowadzić do kamicy nerkowej .Mam też duże upławy gin mówi że to normalne, ale na wszelki wypadek przepisał mi Pimafucin tak zapobiegawczo.

Mam małą niedokrwistość więc muszę jeść więcej produktów zaopatrzonych w żelazo . Dziewczyny podpowiedzcie co ma dużo żelaza?
LISTA PRODUKTÓW BOGATYCH W ŻELAZO
  • Płatki zbożowe (owsiane !!!, jęczmienne, żytnie , pszenne)
  • Pieczywo razowe
  • Pieczywo graham
  • Kakao (proszek)
  • Fasola biała
  • Kasza gryczana, jęczmienna
  • Migdały
  • Pistacje
  • Orzechy laskowe, włoskie, arachidowe
  • Otręby !!!
  • Nasiona sezamu !!!
  • Ryż brązowy
  • Suszone śliwki
  • Suszone Figi
  • Pestki dyni !!!
  • Suszone morele !!!
  • Rodzynki
  • Suszone jabłka
  • Suszone banany
  • Pestki słonecznika
  • Polędwica wołowa
  • Cielęcina
  • Sardynki, szprotki
  • Tuńczyk (w sosie własnym, oleju)
  • Buraki (wszystkie potrawy z buraków)
  • Kukurydza
  • Szpinak (świeży, mrożony) i inne zielone warzywa
  • Natka pietruszki
  • Korzeń pietruszki
  • Kiełki soi, soczewicy
  • Jaja
  • Banany
  • Awokado
  • Kiwi
  • Drożdże
  • Zarodki pszenne !!!
Powyższe produkty są bogatym źródłem tego pierwiastka. Można je łączyć ze sobą w dowolny sposób. Wchłanianie żelaza poprawia witamina C, dlatego też posiłki które będą zawierały produkty roślinne bogate w żelazo należy popijać wodą z sokiem z cytryny lub sokami z owoców cytrusowych (najlepsze są świeżo wyciskane). Żelazo staje się nieprzyswajalne w połączeniu z wapniem (produkty nabiałowe) i teiną, kofeiną (kawa, herbata)

co do wagi to ostatnio schudłam 2 kg i miałam 55 a po 4 tyg waga poszła w góre i dzis na wizycie juz wyniosła 59

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:

Co myślicie na temat koszuli do porodu kupionej w lumpie? Bo mi szkoda nowej do porodu (w domu nie mam żadnej), jednak wydaje mi się to trochę jak bielizna i nie wiem czy kupić w SH?
to nic złego kupowac w lumpku .. ja tam non stop sie ubieram tak samo jak moja córa ...

co do pizamy to te w której rodziłam amelie mam do dzis i w niej spie jest niezniszczalna tzn mam 2 takie same obie kupiłam do szpitala ... dziewczyny pokupowały te karmiace pizamy i łaziły z gołymi cyckami bo sie odpinały http://allegro.pl/wyprzedaz-koszula-...633395718.html - ja mam cos w tym stylu

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej mamunie

u mnie powtórka z rozrywki z I ciąży - napina mi się brzuch.
z Malwinką o tej porze już leżałam w szpitalu z tego samego powodu
także oszczędzam się jak mogę żeby nie jechać na IP bo musiałabym małą zostawić z babcią, ciocią czy nie wiem kim.
momentami czuję takie skurczybyki już że szok.
pewnie też wszytko skonczy się na braniu fenoterolu i skracaniem szyjki
trzymam kciuki zeby sie brzucho nie napinał

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
albo sa takie koszule dla kobiet karmiacych z otworami http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...637470122.html albo cos takiego http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...625435709.html
kladziesz sie na bok i cyc na wierzch sam wychodzi

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziś za niego zapłaciłam, pozostaje czekać aż przyjdzie paczka.
Mam nadzieję, że na żywo będzie jeszcze ładniejszy

Femibion 2 i z zalecenia gin żelazo dodatkowo-preparat Sorbifer Durules

Na ost. wizycie dostałam sorbifer durules-preparat z żelazem, żeby do niedokrwistości nie doprowadzić, bo trochę gorsze mam wyniki.
Może lepiej dostarczać żelazo w pożywieniu ale to co ma go dużo u mnie odpada- np. wątróbka-powinnyśmy unikać, szpinak- lubię, ale ze względu na kamice nerkową(która mi grozi) nie powinnam jeść, buraki-ble i fuj nie lubię, czerwone mięso-niezbyt często jemy

.
a lubisz bogracz ?łatwo sie go robi i smaczny jest

cebule z czerwona papryką troche na patelni podpiekasz dodajesz troche pieprzu czarnego ziołowego i ostrej papryki do tego wrzucasz mieso wołowe i podpiekasz dodajesz listek laurowy ziele angielskie co jakis czas dolewajac wody potem dodajesz czosnek sól i koncentrat pomidorowy dolewasz wody i gotujesz az do miekkosci miesa na koniec wrzucasz małe kluski sląskie surowe i dosłownie 2 min gotujesz odstawiasz całe danie doprawiasz i jesz ...jak nie umiez robic klusek albo ci sie nie chce dodaje sie pokrojone ziemniaki surowe (ale to juz z 10 min musisz gotowac zeby zmiekły) ...

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Cytat:

W tej komodzie po prawej jeszcze trzy małe półeczki mi się zwolnią, bo oddam książki i jeszcze dziś opróżniłam całkowicie jedną szufladę Jestem z siebie dumna i zadowolona, bo najgorsze chyba mam za sobą
nie wiem nie wiem jeszcze został ci test białej rekawiczki
a tak serio no to kawał dobrej roboty
moje szafki od jutra tez takie pustawe beda musze wszytsko do kartonów przeładowac remont nas czeka i zamiana pokoi wiec wiesz ....

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:

koziemleko, monkaa mi się podobają te komplety z moskitierą, ale są b. drogie i do moskitery nie jestem przekonana jak już pisałam. A z pościeli to mnie zauroczył wzór paseczki turkusowe lub czekoladowe z tej aukcji http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-a...609314584.html chociaż to taki skromny zestaw, ja potrzebuje jeszcze ochraniacz na szczebelki i przybornik na łóżeczko
a tak sie zapierałam ze bede uzywała moskitiere a tu dupa nie dosyć ze robiła cien to łapacz kurzy i w niczym mi nie pomogła za to przybornik z przodu łózeczka zdziałał cuda wszystko pod reką miałam ...
dopóki młoda nie urosła i nie kapneła ze mozna z tamtąd wyciagać rzeczy

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Cytat:
no i dobrze zrobiłam wiadomo ze fundusze to temat rzeka ...

w zwyklych markietach kiedy kasjerka widzi ze jest wiecej niz 5 osób dzwoni zeby otworzyli 2 kase ..

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Nastepna wizyta 15 listopada bo mojego gina potem nie bedzie i dlatego troche przyspieszył
no wiec tak dziec lezy z głowa w dole ogami w górze ( w pierwszej ciazy tez tak miałam i zostało jej sie tak do porodu ) strasznie to niewygodne bo ciagle czuje sie napór na dolne partie brzucha
waga wzrost wielkosc głowy kosci biodrowych itp itp zgodna z 19 tyg wrecz ksiązkowa ... młoda z tż byli ze mna młoda uradowana bo malenstwo do niej pomachało fajny to był widok ... małe ciagle w ruchu gin mial problemy zeby coś złapać

znam płec ale o niej napisze dzis wieczorem
wyniki w miare , mam duzo pic zeby duzo sikać tyle
no i te 4 kg na plusie w ciagu ms

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 05:39   #2870
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ooo fajnie że znów temat wózków...
To poproszę o wyjaśnienie dla laika co lepsze: koła pompowane czy piankowe? Mieszkam na I p. bez windy i nie mam gdzie na klatce schodowej zostawić bezpiecznie wózka na kilka godzin, więc albo go będę musiała wtargać na to piętro albo zostawiać w aucie, albo ew. przypiąć czymś do balustrady i czekać na TZa.
Wózkiem będę się poruszać głównie po mieście, spacery po parku i lesie, często będę na działce gdzie droga żwirowa, trawa itp.

No i proszę o porady, bo im więcej oglądam te wózki tym mam większy mętlik w głowie
to ja mam podobna sytuacje a jeszcze moja mama mieszka na 3 pietrze a na bank będzie dużo sie zajmowała dzieciątkiem dlatego ja postawiłam właśnie na chicoo bo są lekkie wygodne i wytrzymałe przy starszym też miałam chicoo też używany i długo posłużył a ten ma dodatkowo duże koła więc myśle że w zimę też się sprawdzi jedynym minusem tych wózków jest cena no do najtańszych one nie należą. Co nie znaczy że nie podobają mi się wózki z kołami pompowanymi są świetne ale po przymyśleniu wszystkich za i przeciw zdecydowliśmy się na pompowane
a propo mam do sprzedania dwa foteliki jeden chicco właśnie czerwony 0-13kg i drugi niebiesko szary 0-18kg firmy baby desing jak wróce ze szkoły to wrzuce fotki jakby któraś była zainteresowana
Miłego dnia

teQiba poprzoszę o dopisanie do listy wizyta z usg połówkowym 18.11 godz 15.30

Edytowane przez paulina_radom
Czas edycji: 2013-10-22 o 05:50
paulina_radom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 08:02   #2871
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

[QUOTE=bebe97;43371822]a co musiałaś zrobić, żeby dostać taką grzechotkę? ja też chcę!
/QUOTE]

Z tego co pamiętam to wystarczy zarejestrować się na stronie fisher price i chyba coś wypełnić

Cytat:
to ja mam podobna sytuacje a jeszcze moja mama mieszka na 3 pietrze a na bank będzie dużo sie zajmowała dzieciątkiem dlatego ja postawiłam właśnie na chicoo bo są lekkie wygodne i wytrzymałe przy starszym też miałam chicoo też używany i długo posłużył a ten ma dodatkowo duże koła więc myśle że w zimę też się sprawdzi jedynym minusem tych wózków jest cena no do najtańszych one nie należą. Co nie znaczy że nie podobają mi się wózki z kołami pompowanymi są świetne ale po przymyśleniu wszystkich za i przeciw zdecydowliśmy się na pompowane
a propo mam do sprzedania dwa foteliki jeden chicco właśnie czerwony 0-13kg i drugi niebiesko szary 0-18kg firmy baby desing jak wróce ze szkoły to wrzuce fotki jakby któraś była zainteresowana
Miłego dnia

teQiba poprzoszę o dopisanie do listy wizyta z usg połówkowym 18.11 godz 15.30

Ja... ja . ja... chcę fotelik Akurat szukam
A za ile? Bo mam ograniczony budżet, marzy mi się czerwony. Chcę!!!

Edytowane przez koziemleko
Czas edycji: 2013-10-22 o 08:03
Stary 2013-10-22, 08:21   #2872
asienka213
Wtajemniczenie

helolll

Cytat:
Na targu widziałyśmy dzisiaj z mamą śliczny szlafroczek, ale jak zobaczyłam że jest po 75 zł to przestał mi się podobać
ja sobie wlasnie wczoraj zakupilam caly kremowy, sliczny jest

Cytat:
no za motywacje, ja sie dzisiaj przymierzam

Cytat:
Koleżanka mi mówiła, że te z dziurami są nie fajne, bo jak się pochylisz to cycki widać. Lepsze z guzikami. Widziałam na all wczoraj i nawet tańsze niż te.
kolazanka ma racje serio trzeba uwazac zeby nie wyskoczyly, wkurzajace to jest

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
nie wiem czemu ale najbardziej uśmiałam się z komentarza asienka213. najpierw przeczytałam to: i to ma byc ten wieloryb i dostałam napadu śmiechu.
A potem przeczytałam: chyba raczej szprotka i dostałam kolejnego napadu śmiechu, aż się zanosiłam. A temu wszystkiemu przyglądała się córcia i patrzyła jak na wariatkę

wspominacie też coś o szkołach rodzenia. Ja do żadnej nie chodziłam podczas pierwszej ciąży, z żadnym malutkim dzieciaczkiem nie miałam do czynienia i jakoś dałam radę z malutką. W szpitalu, po porodzie pokazano mi jak się małą przewijać, karmić. Wytłumaczono jak mam kąpać, jak dbać o pępuszek i resztę ważniejszych kwestii i dałam radę .

ja tez nie chodzilam w 1 ciazy do szkoly rodzenia i nigdy wczesniej nie mialam do czynienia z noworodkiem, az sama sie zdziwilam ze w ogole nie balam sie wziasc jej na rece Gorzej to sobie wyobrazalam a tu wszystko przyszlo samo
Teraz mnie szwagierka namwaia na ta szkole, moze sie skusze

Cytat:
no cos Ty, bardzo dobrze zrobilas Te urzedasy to mysla ze inni maja mnostwo czasu na czekanie

Cytat:

fajnie, ze jestes zadowolona Ile macie w sumie spotkan, i czy na kazdym bedzie tz ??

Pisalyscie jeszcze o gosciach w szpitalu, u nas moga normalnie wchodzic na sale A ja to chyba jestem jakas inna, bo cieszylam sie jak mnie odwiedzali Strasznie mi sie tam nudzilo, mala caly czas spala, czytalam duzo ale fajnie bylo miec czasem do kogo gebe otworzyc, bo tz mial tylko 2 dni wolnego Wiec na drugi dzien przyszli tesciowie i szwagier z zona, na nastepny kolezanki Ale ja od razu po porodzie wstalam, dobrze sie czulam I zamiast w koszuli to chodzilam w spodniach z dresu i bluzce A kolezanki jak rodzily to same dzwonily, zeby przyjsc

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 08:32   #2873
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
No, mi nie przeszkadzał, bo chyba ciężko znaleźć głęboki wózek który ma skrętne koła i taki system bujania jak ma bartatina na przykład. Ma zawieszenie na paskach, prowadzi się miękko na każdej drodze, wyboje, śnieg, piasek to dla niej nie problem. Więc jeśli masz nawierzchnię z płytek chodnikowych to skrętne koła są super, ale na wyboistą nawierzchnie polecam duże pompowane koła i porządną amortyzację wózka.
Ja wersję z gondola mojej bartatiny używałam krótko, bo przez kilka miesięcy, więc jej stan jest super, ale spacerową "wyjeździłam" właśnie nad jeziorem i na wsi przez 2 lata, dlatego zostawię ją sobie właśnie na wieś, a do spacerów po mieście, koło domu kupie któryś z tych wózków których linki wstawiałam.
Mocno obstawiam bebetto, tylko ta cena...

Ela, a taki?
http://allegro.pl/wozek-gratisy-103-...544643383.html
Cena przystępna. No i porządne zawieszenie. Jeśli nie będziesz musiała go wnosić po schodach - bo jest ciężki, to przyda ci się coś w tym stylu?
Właśnie patrzałam po nich, ale gdzieś wyczytałam, że nie są bezpieczne dla noworodków. Tzn, że one nie są rozkładane na płaściutko tylko jakiś tam kąt odstaje.
Patrzałam jeszcze po tym, bo ma skrętne koła
http://allegro.pl/wozek-gleboki-tunn...623331677.html
ale nie wiem jak z zawieszeniem, a ten poprzedni co pokazywałam nie ma skrętnych kół, ma opcje z pompowanymi i ma zawieszenie na paskach. Tylko ja nie wiem co jest lepsze i muszę to poczytać Moje spacery będą głównie po kostce brukowej Z noszeniem nie mam problemu, bo mam tylko do pokonania 10 schodków ;P

Cytat:

teQiba tak trzymaj!
to ja tez się pochwalę, bo dzisiaj wykazałam wielką stanowczość czekałam w kolejce do laboratorium na badania mimo, że napis jak wół głosi: kobiety w ciąży poza kolejnością. Nie wyrywałam się, bo w końcu mam widoczny brzuch, jakby ktoś chciał mnie przepuścić, miał okazję, a nie to nie, poczekam. Na to przyszły dwa moherowe berety i obstawiły drzwi do laboratorium twierdząc, że jak ktoś czeka w kolejce, to nie powinien siedzieć na krzesłach wzdłuż ściany. A potem przyszło jakieś młode chude dziewczątko i z wejścia wypaliło, ze jest w ciąży i nie da rady poczekać. Kilku facetów za mną łaskawie ja przepuściło, ja nie. Też jestem w ciąży, i to widocznej i jakoś czekam. A potem gdy nadeszła moja kolej i moherowy beret wpakował się przede mną, to ją zgasiłam głośno i stanowczo, żeby się cofnęła, bo teraz ja wchodzę. No i weszłam Byłam już nieco rozeźlona i obawiam się, że gdyby dobrowolnie się nie cofnęła, to wzięłabym ją za fraki
No ja sobie wyobrażam jak ją za fraki targasz

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

nie wiem nie wiem jeszcze został ci test białej rekawiczki
a tak serio no to kawał dobrej roboty
moje szafki od jutra tez takie pustawe beda musze wszytsko do kartonów przeładowac remont nas czeka i zamiana pokoi wiec wiesz ....

Nastepna wizyta 15 listopada bo mojego gina potem nie bedzie i dlatego troche przyspieszył
no wiec tak dziec lezy z głowa w dole ogami w górze ( w pierwszej ciazy tez tak miałam i zostało jej sie tak do porodu ) strasznie to niewygodne bo ciagle czuje sie napór na dolne partie brzucha
waga wzrost wielkosc głowy kosci biodrowych itp itp zgodna z 19 tyg wrecz ksiązkowa ... młoda z tż byli ze mna młoda uradowana bo malenstwo do niej pomachało fajny to był widok ... małe ciagle w ruchu gin mial problemy zeby coś złapać

Jakbym miała remont, to bym nawet nie sprzatała, tylko do worów wszystko

Brawa za wizytę tyle karzesz nam czekać?

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Pisalyscie jeszcze o gosciach w szpitalu, u nas moga normalnie wchodzic na sale A ja to chyba jestem jakas inna, bo cieszylam sie jak mnie odwiedzali Strasznie mi sie tam nudzilo, mala caly czas spala, czytalam duzo ale fajnie bylo miec czasem do kogo gebe otworzyc, bo tz mial tylko 2 dni wolnego Wiec na drugi dzien przyszli tesciowie i szwagier z zona, na nastepny kolezanki Ale ja od razu po porodzie wstalam, dobrze sie czulam I zamiast w koszuli to chodzilam w spodniach z dresu i bluzce A kolezanki jak rodzily to same dzwonily, zeby przyjsc
To właśnie chyba zależy od samopoczucia Boję się, że będę obolała i nie będę chciała nikogo widzieć, ale jak bym się tak czuła jak Ty i jeszcze w moich ulubionych dresowych spodniach mogła pomykać, to pewnie bym nie miała nic przeciwko odwiedzinom

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 09:33   #2874
monkaa321
Zakorzenienie

Ela super porządki :brawo:
Cytat:
koziemleko, monkaa mi się podobają te komplety z moskitierą, ale są b. drogie i do moskitery nie jestem przekonana jak już pisałam. A z pościeli to mnie zauroczył wzór paseczki turkusowe lub czekoladowe z tej aukcji http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-a...609314584.html chociaż to taki skromny zestaw, ja potrzebuje jeszcze ochraniacz na szczebelki i przybornik na łóżeczko
moskitiery to ja też nie będę używać chyba że jakieś robactwo nam będzie wlatywało w ogromnych ilościach ale to wyjdzie w praniu bo raczej mało poręczna jest

Cytat:
Dziewczynki, kupiłam maxi cosi cabrio fix - taki jaki mi się marzył - za 300 zł. Jestem zachwycona - wygląda jak ze sklepu czerwony
O jak super za taką cenę...

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
coś mi sie przypomniała jak to czytałam. Jak urodziłam małą i przeniesiono mnie na salę to była tam dziewczyna która urodziła trzecie dziecko mając 21 lat i twierdziła że ma zamiar jeszcze 2 urodzić rok po roku. Normalnie w szoku wtedy byłam
OMG!! matka polka z niej chyba jest

Cytat:

Cytat:
każdy by się zapienił ze złości

Cytat:
Ja tam wolę nie widzieć tego co wypada po dziecku
nie martw się, my nie będziemy

Cytat:
odważnie
Cytat:
wczoraj gadaliśmy, że łóżeczko to chyba później kupimy, pewnie dopiero w styczniu

Cytat:
Mi się wydaje, że tak. Ze skrętnymi kołami łatwiej się zakręty bierze i ja tylko takie szukam

Cytat:

już mnie ciekawość zżera

Od wczoraj jestem zakochana miłością bezgraniczną do wózka bebetto luca widziałam na żywo i ja chcę ten ale to jest nowa kolekcja i nie ma używanych
dzisiaj prawdopodobnie idziemy już kupić fotelik samochodowy również maxi cosi cabriofix, tylko że nówka bo chyba zostawimy dla drugiej pociechy na przyszłość
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 09:34   #2875
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

fajnie, ze jestes zadowolona Ile macie w sumie spotkan, i czy na kazdym bedzie tz ??

W sumie 10 spotkań tż może być na każdym, ale np dziś mam 45minut wykład o karmieniu piersią a potem gimnastyke. Powiedziałam mężowi żeby był dopiero na gimnastyce bo co mu po karmieniu cycem

Co do gości każdy ma inaczej. Jedne moje koleżanki chciały by przyjeżdżać inne z kolei wolały dopiero jak były w domu. Ja jeszcze nie wiem wyjdzie w praniu jak będe się czuła

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 09:46   #2876
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

monkaa321 my też planujemy łóżeczko na styczeń, bo nie mamy gdzie trzymać , ale jakbyś się zdecydowała i szybciej obejrzysz te łóżeczko niż ja je kupię to napisz proszę czy warto

Byłam na usg Z maleństwem wszystko ok, płeć się potwierdziła, zdjęć nie dostałam bo oszczędności
W ogóle dowiedziałam się, że następną wizytę muszę mieć prywatnie, bo skończyły się fundusze z nfz

W ogóle zostałam poinformowana, że prywatnie i od razu umówili mnie na termin A tak naprawdę jak mam iść prywatnie to już wolę do innego

Aaa.. i miałam ważenie jestem + 6,8 kg
Stary 2013-10-22, 09:57   #2877
marima
Raczkowanie

cześć
W końcu się wczoraj zebrałam i napisałam e-maila do trzech szkół rodzenia, które prawdopodobnie prowadzą zajęcia ze szkoły rodzenia w moim mieście. Okazało się też po długich poszukiwaniach, na stronie internetowej szpitala znalazłam jakąś adnotację dotyczącą szkoły rodzenia, więc zadzwonię na dniach, tylko czekam aż łaskawie odpiszą mi na e-maile

w piątek idę do gina, nie wiem o której godzinie, bo nie wiem jak u Was, ale u nas na NFZ jest rejestracja od 7:30 i czeka się w kolejce. ja zawsze pobieram numerek ok 6:45 i jestem w najgorszym wypadku "załatwiona" przez położoną i gina do 9:15 więc nie jest źle
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 09:59   #2878
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość
D
Mnie też raz po raz coś ciągnie w kroku i rzeczywiście szybko przechodzi-sama się zastanawiam co to jest, ale gin uspokoiła mnie, że to od rozciągania macicy. Na szczęście rzadko mam ten ból więc staram się nie przejmować

Cytat:
1.a lubisz bogracz ?łatwo sie go robi i smaczny jest

cebule z czerwona papryką troche na patelni podpiekasz dodajesz troche pieprzu czarnego ziołowego i ostrej papryki do tego wrzucasz mieso wołowe i podpiekasz dodajesz listek laurowy ziele angielskie co jakis czas dolewajac wody potem dodajesz czosnek sól i koncentrat pomidorowy dolewasz wody i gotujesz az do miekkosci miesa na koniec wrzucasz małe kluski sląskie surowe i dosłownie 2 min gotujesz odstawiasz całe danie doprawiasz i jesz ...jak nie umiez robic klusek albo ci sie nie chce dodaje sie pokrojone ziemniaki surowe (ale to juz z 10 min musisz gotowac zeby zmiekły) ...

2.a tak sie zapierałam ze bede uzywała moskitiere a tu dupa nie dosyć ze robiła cien to łapacz kurzy i w niczym mi nie pomogła za to przybornik z przodu łózeczka zdziałał cuda wszystko pod reką miałam ...
dopóki młoda nie urosła i nie kapneła ze mozna z tamtąd wyciagać rzeczy
1. Dzięki za przepis nie jadłam jeszcze, musze spróbować
2. Kolejny głos przeciw moskitierze

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Ela super porządki :brawo:
moskitiery to ja też nie będę używać chyba że jakieś robactwo nam będzie wlatywało w ogromnych ilościach ale to wyjdzie w praniu bo raczej mało poręczna jest
W zasadzie na lato zawsze można moskitiere dokupić.A żeby kupić bo ladnie wygląda to trochę szkoda kasy. Do tego chce mieć przewijak na łózeczku więc już w ogóle z moskitierą byłoby mało wygodnie-już widzę jak mi Jaś ciągnie za materiał
Chyba już sobie wyperswadowałam zakup moskitiery no chyba, że nie da się kupić zestawu bez niej
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 10:00   #2879
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
monkaa321 my też planujemy łóżeczko na styczeń, bo nie mamy gdzie trzymać , ale jakbyś się zdecydowała i szybciej obejrzysz te łóżeczko niż ja je kupię to napisz proszę czy warto

Byłam na usg Z maleństwem wszystko ok, płeć się potwierdziła, zdjęć nie dostałam bo oszczędności
W ogóle dowiedziałam się, że następną wizytę muszę mieć prywatnie, bo skończyły się fundusze z nfz

W ogóle zostałam poinformowana, że prywatnie i od razu umówili mnie na termin A tak naprawdę jak mam iść prywatnie to już wolę do innego

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 10:00   #2880
Ela87
Zakorzenienie

No i doczekałam się dnia kiedy moja dzidzia milczy Do tej pory zawsze już coś czułam, ale dzisiaj jestem pomimo pięknej pogody jakaś słaba, więc pewnie malutka też

Cytat:

Ja też w styczeń-luty będę kupowała łóżeczko, czytałam, że nowe łóżeczka strasznie śmierdzą przez co najmniej 2 tygodnie, więc dobrze jest mieć je wcześniej rozpakowane

Tą płeć to już możesz zdradzić chyba nie ?? Ja Cię podziwiam, nie utrzymałabym języka za zębami

I szukałabym innego lekarza w takim razie, może znajdzie się inny na nfz? Bo jak masz płacić to wybierz naprawdę dobrego. Ja chodzę prywatnie do lekarza, który nie przyjmuje na nfz i dla mnie to jest sprawiedliwe, bo jakby przyjmował na nfz to pewnie, że umawiałabym się nie prywatnie

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2013-10-22 o 10:03
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości