|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my chyba zdecydujemy się na samą gondolkę http://allegro.pl/klasyczny-lekki-wo...626366953.html jeśli na tablicy nic innego nie znajdę, chociaż teraz zaczęło mnie jarać nowe ![]() ![]() W końcu zaczynam wiedzieć czego szukać w razie czego ![]()
![]() |
#2852 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() Ja wczoraj w tesco patrze na kase z kolejką pierwszeństwa i myślę " a co mi zależy" stoi pełno młodzieży. A ja chłopaka przed taśma ładnie przeprosiłam i powiedziałam, że chyba będę przed nim. I się wryłam na świński ryj ![]()
![]() |
#2853 |
Wtajemniczenie
|
oooo wózki, mój ulubiony temat
ja szukam tylko spacerowego bo dla maluszka z gondolą mam wytypowałam kilka i prym wiedzie oczywiście bebetto nico, nie dość, że jest po prostu piękny i ma nowoczesny wygląd, to jeszcze ma amortyzatory an sprężynach, co jest dość rzadkie w przypadku wózków czysto spacerowych, a ja mając doświadczenie w dzieckiem lubiącym bujanie wiem, jakie to ważne ![]() więc mój pierwszy typ: http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ni...620725440.html a na drugim miejscu jest star neo lux, ma dwie wielkie zalety: ma przekładana rączkę, to jest dużo lepsze niż możliwość wpięcia siedziska w dwóch kierunkach, no i jest sporo tańszy... ale nie takie piękny jak bebetto: http://allegro.pl/wozek-baby-star-ne...615528404.html trzecie miejsce gazella http://allegro.pl/super-wozek-spacer...606220331.html wszystkie rozkładaj.ą sie na płasko, jest możliwość dokupienia gondoli ewentualnie nosidła z rączką do tych wózków i używania ich od urodzenia malucha, tez się nad tym zastanawiam, ale skoro już mam wózek z gondolą, to w sumie po co, a mam taki tyle, że w kolorze czrewonym https://www.google.pl/search?q=jedo+...70%3B480%3B600 |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dostałam właśnie grzechotkę z fisher price ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Pokazujecie naprawdę śliczne wózki ![]() ![]()
![]() |
#2857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Za darmo więc cieszy ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2858 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2860 | ||
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od jakiegoś czasu zauważyłam, że rano, albo jak coś robię, pobolewa mnie brzuch. Uczucie podobne do bóli menstruacyjnych ale jakoś na wysokości pępka i przez całą szerokość brzucha. Pojawia się na chwilę i znika i tak parę razy pod rząd. No i zastanawiam się czy to czasem nie są te skurcze braxtona- hicksa ale jestem kompletnie zielona. Jedyne co mnie martwi, że czasami łapie mnie też ból w kroku, czy jak to ująć, ale to takie jest chwilowe. Myślałam, że się w czwartek dowiem czegoś na wizycie ale ginka zadzwoniła i przełożyła. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2862 |
Zadomowienie
|
Nie, mój gin odbiera porody w Wołominie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wersję z gondola mojej bartatiny używałam krótko, bo przez kilka miesięcy, więc jej stan jest super, ale spacerową "wyjeździłam" właśnie nad jeziorem i na wsi przez 2 lata, dlatego zostawię ją sobie właśnie na wieś, a do spacerów po mieście, koło domu kupie któryś z tych wózków których linki wstawiałam. Mocno obstawiam bebetto, tylko ta cena... ![]() Ela, a taki? http://allegro.pl/wozek-gratisy-103-...544643383.html Cena przystępna. No i porządne zawieszenie. Jeśli nie będziesz musiała go wnosić po schodach - bo jest ciężki, to przyda ci się coś w tym stylu? Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-10-21 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zadomowienie
|
Ooo fajnie że znów temat wózków...
To poproszę o wyjaśnienie dla laika co lepsze: koła pompowane czy piankowe? Mieszkam na I p. bez windy i nie mam gdzie na klatce schodowej zostawić bezpiecznie wózka na kilka godzin, więc albo go będę musiała wtargać na to piętro albo zostawiać w aucie, albo ew. przypiąć czymś do balustrady i czekać na TZa. Wózkiem będę się poruszać głównie po mieście, spacery po parku i lesie, często będę na działce gdzie droga żwirowa, trawa itp. No i proszę o porady, bo im więcej oglądam te wózki tym mam większy mętlik w głowie ![]()
#2865 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Potem bedziemy musialy naszych dzieci bronic ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-10-21 o 21:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jak wychowawczyni napisała w ocenie opisowej mojej siostry w 1kl podstawówki, że ma ona szyderczy uśmieszek, to mnie mama cudem zatrzymała w domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ag9 jeśli masz wnosić wózek po schodach, to powinien być przede wszystkim lekki. Aluminiowe stelaże niewiele ważą. Ale pomysł trzymania wózka w aucie, w garażu tez jest niezły, moja znajoma tak robiła, znosiła dziecko w foteliku na dół, a tam "przesiadała" w wózek ![]() Koła pompowane są trochę cięższe od piankowych. teQiba tak trzymaj! to ja tez się pochwalę, bo dzisiaj wykazałam wielką stanowczość ![]() ![]() ![]() A wyniki mimo moich obaw mam naprawdę dobre ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wagi to ostatnio schudłam 2 kg i miałam 55 a po 4 tyg waga poszła w góre i dzis na wizycie juz wyniosła 59 ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
co do pizamy to te w której rodziłam amelie mam do dzis ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
cebule z czerwona papryką troche na patelni podpiekasz dodajesz troche pieprzu czarnego ziołowego i ostrej papryki do tego wrzucasz mieso wołowe i podpiekasz dodajesz listek laurowy ziele angielskie co jakis czas dolewajac wody potem dodajesz czosnek sól i koncentrat pomidorowy dolewasz wody i gotujesz az do miekkosci miesa na koniec wrzucasz małe kluski sląskie surowe i dosłownie 2 min gotujesz odstawiasz całe danie doprawiasz i jesz ...jak nie umiez robic klusek albo ci sie nie chce dodaje sie pokrojone ziemniaki surowe (ale to juz z 10 min musisz gotowac zeby zmiekły) ... ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
![]() a tak serio no to kawał dobrej roboty moje szafki od jutra tez takie pustawe beda musze wszytsko do kartonów przeładowac remont nas czeka i zamiana pokoi wiec wiesz .... ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
dopóki młoda nie urosła i nie kapneła ze mozna z tamtąd wyciagać rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
w zwyklych markietach kiedy kasjerka widzi ze jest wiecej niz 5 osób dzwoni zeby otworzyli 2 kase .. ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Nastepna wizyta 15 listopada bo mojego gina potem nie bedzie i dlatego troche przyspieszył no wiec tak dziec lezy z głowa w dole ogami w górze ( w pierwszej ciazy tez tak miałam i zostało jej sie tak do porodu ) strasznie to niewygodne bo ciagle czuje sie napór na dolne partie brzucha waga wzrost wielkosc głowy kosci biodrowych itp itp zgodna z 19 tyg wrecz ksiązkowa ... młoda z tż byli ze mna młoda uradowana bo malenstwo do niej pomachało ![]() ![]() znam płec ale o niej napisze dzis wieczorem ![]() wyniki w miare , mam duzo pic zeby duzo sikać tyle no i te 4 kg na plusie w ciagu ms ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2870 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a propo mam do sprzedania dwa foteliki jeden chicco właśnie czerwony 0-13kg i drugi niebiesko szary 0-18kg firmy baby desing jak wróce ze szkoły to wrzuce fotki jakby któraś była zainteresowana ![]() Miłego dnia ![]() teQiba poprzoszę o dopisanie do listy wizyta z usg połówkowym 18.11 godz 15.30
Moi faceci ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulina_radom Czas edycji: 2013-10-22 o 05:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2871 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=bebe97;43371822]a co musiałaś zrobić, żeby dostać taką grzechotkę? ja też chcę!
![]() /QUOTE] Z tego co pamiętam to wystarczy zarejestrować się na stronie fisher price i chyba coś wypełnić ![]() Cytat:
Ja... ja . ja... chcę fotelik ![]() ![]() A za ile? Bo mam ograniczony budżet, marzy mi się czerwony. Chcę!!! ![]() Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2013-10-22 o 08:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | ||||||
Wtajemniczenie
|
helolll
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez nie chodzilam w 1 ciazy do szkoly rodzenia i nigdy wczesniej nie mialam do czynienia z noworodkiem, az sama sie zdziwilam ze w ogole nie balam sie wziasc jej na rece Gorzej to sobie wyobrazalam a tu wszystko przyszlo samo ![]() Teraz mnie szwagierka namwaia na ta szkole, moze sie skusze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() fajnie, ze jestes zadowolona Ile macie w sumie spotkan, i czy na kazdym bedzie tz ?? Pisalyscie jeszcze o gosciach w szpitalu, u nas moga normalnie wchodzic na sale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patrzałam jeszcze po tym, bo ma skrętne koła http://allegro.pl/wozek-gleboki-tunn...623331677.html ale nie wiem jak z zawieszeniem, a ten poprzedni co pokazywałam nie ma skrętnych kół, ma opcje z pompowanymi i ma zawieszenie na paskach. Tylko ja nie wiem co jest lepsze i muszę to poczytać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakbym miała remont, to bym nawet nie sprzatała, tylko do worów wszystko ![]() Brawa za wizytę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2874 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Ela super porządki :brawo:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie martw się, my nie będziemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi się wydaje, że tak. Ze skrętnymi kołami łatwiej się zakręty bierze ![]() Cytat:
![]() Od wczoraj jestem zakochana miłością bezgraniczną do wózka bebetto luca ![]() ![]() dzisiaj prawdopodobnie idziemy już kupić fotelik samochodowy ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do gości każdy ma inaczej. Jedne moje koleżanki chciały by przyjeżdżać inne z kolei wolały dopiero jak były w domu. Ja jeszcze nie wiem wyjdzie w praniu jak będe się czuła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Zakorzenienie
|
monkaa321 my też planujemy łóżeczko na styczeń, bo nie mamy gdzie trzymać
![]() ![]() Byłam na usg ![]() ![]() W ogóle dowiedziałam się, że następną wizytę muszę mieć prywatnie, bo skończyły się fundusze z nfz ![]() W ogóle zostałam poinformowana, że prywatnie i od razu umówili mnie na termin ![]() ![]() Aaa.. i miałam ważenie jestem + 6,8 kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() W końcu się wczoraj zebrałam i napisałam e-maila do trzech szkół rodzenia, które prawdopodobnie prowadzą zajęcia ze szkoły rodzenia w moim mieście. Okazało się też po długich poszukiwaniach, na stronie internetowej szpitala znalazłam jakąś adnotację dotyczącą szkoły rodzenia, więc zadzwonię na dniach, tylko czekam aż łaskawie odpiszą mi na e-maile ![]() w piątek idę do gina, nie wiem o której godzinie, bo nie wiem jak u Was, ale u nas na NFZ jest rejestracja od 7:30 i czeka się w kolejce. ja zawsze pobieram numerek ok 6:45 i jestem w najgorszym wypadku "załatwiona" przez położoną i gina do 9:15 więc nie jest źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. Kolejny głos przeciw moskitierze Cytat:
![]() Chyba już sobie wyperswadowałam zakup moskitiery ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2880 | |
Zakorzenienie
|
No i doczekałam się dnia kiedy moja dzidzia milczy
![]() ![]() Cytat:
![]() Tą płeć to już możesz zdradzić chyba nie ![]() ![]() I szukałabym innego lekarza w takim razie, może znajdzie się inny na nfz? Bo jak masz płacić to wybierz naprawdę dobrego. Ja chodzę prywatnie do lekarza, który nie przyjmuje na nfz i dla mnie to jest sprawiedliwe, bo jakby przyjmował na nfz to pewnie, że umawiałabym się nie prywatnie ![]()
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2013-10-22 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.