|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
Może lekarz, który robił USG nie rozpatrywał badania pod kątem bliźniaków. I też myślę, że jak mają ponad kg to nie jest źle (patrzę na normy centylowe) 28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl) 29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl) 30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl) Wklejam foty koszul, szlafroka i piżamki, które wpadły mi w oko na allegro. Może komuś też się spodobają. Zdjęcia pochodzą z aukcji i są na nich nicki sprzedawców. Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-10-21 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() oooooo, Amberella, te Twoje na ramiączkach też fajne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
18.05.2013 - Żona ![]() ![]() Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2013-10-21 o 21:15 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a który to tydzień? Bo ja pamiętam,że w 28 tygodniu miały mniej wiecej po 800-900 gram. Tyle ja drobniejsza jestem niz Ty... ale nawet 1mm w pomiarze i inna waga wyjdzie. i gratuluje na razie córeczek ![]() macie jakieś imiona?
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
nie ja to mam już od kilku lat tylko się pogłębia niestety mam zwyrodnienia i krótko mówiąc zrastają mi się kręgi także kiedyś będę sztywna.
Nie mogę teraz iść na zabiegi, które mi pomagają ze względu na młodego- krioterapia, prądy, pole magnetyczne itp.
#4505 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Tez o tym pomyslalam...
![]() |
#4506 |
Konto usunięte
|
Ugh padam po dzisiejszym dniu. Lecę się położyć na lewym boku (obudzę się jak zwykle na prawym). Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zadomowienie
|
Ciężarnej sprzedać liścia...to już przasada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...473002954.html http://allegro.pl/hit-szlafrok-ciazo...614801238.html http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...642746995.html I jeszcze od tego samego producenta mam getry i fajną bluzę (dziś wysłano przesyłkę, więc nie wiem jeszcze ![]()
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
#4510 |
Raczkowanie
|
#4511 |
Zadomowienie
|
hehehe, dwuznacznie zabrzmiało
![]() ![]() ![]() Ale powinna podarować, a nie sprzedać. Hm.. a z ciekawości ile kosztuje liść kapusty? ![]() ![]() perfuzja - dziękuję bardzo, jutro pójdę do apteki i kupię ![]() Trzeci dzień nie dam rady iść pod ośrodek, i po raz trzeci dowiedzieć się, o braku numerków. Bo chyba mnie szlag trafi, i torebką zabiję jakąś starszą panią.. ehh.. mezaga - gratulacje!!!! ![]() ![]()
![]() |
#4512 |
Gang Iren
|
Dziewczyny a kupujecie na po porodzie bezzapachowe antyperspiranty? Ja zaczęłam się rozglądać już,bo przy Eryku miałam problem,żeby na nie trafić.
#4513 |
Zadomowienie
|
Moja siostra dziś jadła gorący kubek pomidorówkowy i też miałam takie skojarzenie
![]() ![]()
#4514 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tym, że ten mój opuchnięty cycek to raczej nie jest żaden 'mleczny' problem. Przed ciążą miałam tak już 2 razy i tak po 3 dniach na ibupromie przechodziło. Wydaje mi się, że po prostu go przewiałam ![]() Tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() W ogóle to ja sobie tego liście później do stanika włożyłam i poszłam do SR ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-10-21 o 22:09 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Jednak pacha jest koło piersi,a maluchy są wrażliwe na wszelkie bodźce. Mnie np często razi gdy ktoś mocno pachnie. Ja też nie wyobrażam sobie nie użyć nic na pot,aczkolwiek nie pocę się mocno,ale to już tak w standardzie higieny jest. Jednak jak dla mnie bezzapachowy antyperspirant daje radę równie dobrze.
![]() |
#4517 |
Zadomowienie
|
Akkma - drogo policzyła jak za jeden liść
![]() Dobrze że jutro decydujesz się na całą główkę ![]() Coś mnie boli na wysokości pępka po prawej stronie brr...
#4518 | |||||||
Zadomowienie
|
Świeże powietrze podziałało super-głowa nie boli. Tylko teraz brzuch zaczął
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie miałam nigdy problemów z ciśnieniem więc nawet nie pomyślałam, żeby zmierzyć. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4519 |
Gang Iren
|
Dziewczyny widziałyście to? Ktoś tu chyba ma za mocny towar
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723943
#4520 |
Raczkowanie
|
U nas na SR mówili, żeby liść włożyć najpierw do zamrażarki, potem obtłuc a potem położyć na pierś....brrrr...ja jestem zmarzluch...
W związku z tym, że mam leżeć, mój małżon zapowiedział, że "Jutro będziesz robić NIC"...I niech to będzie moje motto na jutro ![]() .....Znając życie, to na 1.000.000% wymyśli jakieś zajęcie...odkąd może już chodzić jako tako z kulami, to wymyśla dla nas różne jak ja to mówię activities ![]() ![]() Ale przynajmniej idę spać z poczuciem, że jutro będę robiła NIC ![]() Nawet obiad już mam - coś dla magnusi ![]()
#4521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4523 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Widziałam coś takiego w odcinku "Chirurgów" i było to spowodowane guzem mózgu chyba. No ale ten post to na bank prowokacja.
![]() |
#4524 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mezaga gratuluję dziewczynek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Gang Iren
|
Spać mi się chce...ale jeszcze wciągnę kawałek ciacha i dopiero pójdę
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- A co do tego linka o wykorzystywaniu seksualnym to autorka ma 24 lata (tak jest w profilu) i córkę 14-letnią ![]()
#4526 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Nie odzywałam się, bo w wolnych chwilach nadrabiałam. Co do tematu kąpieli - my dostaliśmy od przemiłej pani, która sprzedawała nam adaptery do fotelika zwykłą wanienkę i stojak. Będziemy kąpać malucha w pokoju, bo łazienkę mamy za małą, by zmieścił się w niej stojak z wanienką, TZ i ja (i kot ![]() W sobotę podczas zajęć SR położna mówiła, że najlepsze są zwykłe wanienki bez żadnych udziwnień wewnątrz (typu podpórki itd.), poza tym zwykła wanienka starczy na nieco dłużej. Mówiła też, że nie uważa za dobry pomysł wkładania do wanienki różnych leżaczków ani gąbek, czy mat antypoślizgowych, bo - te ostatnie (gąbki i maty) są siedliskiem bakterii. Można na dno wanienki położyć pieluchę. Wody do wanienki wlewa się malutko, na "pół dłoni". Po kąpieli powinno się założyć maluchowi cienką czapeczkę, by wyschły włosy. Co do ubioru malucha - mówiła, że maluch w pierwszych dniach potrzebuje dużo ciepła. Dobre są: body (może być zakładane przez głowę, musi mieć tylko duży otwór) i na to albo pajacyk rozpinany po środku, albo półśpiochy i kaftanik. Skarpetki nie powinny uciskać stópki, żeby nie zatrzymywać krążenia, które w stopach i dłoniach noworodek ma słabe. Nie wiem, gdzie kupić takie skarpetki bez ściągaczy ![]() Co do pieluch wielorazowych - (takich z majtkami i wymiennymi wkładami) - oglądaliśmy różne na zajęciach w SR i wydają mi się dobrym rozwiązaniem, np. w domu. Na pewno są delikatniejsze. Znacie jakieś konkretne firmy, które są godne uwagi? Dzisiaj przyszła do mnie paczka z Motherhood z kojcem do spania, rożkiem, kocykiem i przewijakiem podręcznym. Nie wiem, czy rożek się sprawdzi? Koleżanka mi go polecała, z kolei położna w SR mówiła, że nie są one zbyt potrzebne, a zwłaszcza te z wkładem, bo dziecko powinno czuć jak najwięcej ciepła matki i lepiej się dopasowuje do ciała, gdy jest owinięte kocykiem. Mówiła, że najlepiej jest wziąć np. 2-3 cienkie kocyki niż jeden gruby. Jak będzie to się okaże ![]() ![]() Cytat:
![]() Mezaga - gratuluję Córeczek ![]() Cytat:
![]() Mi też lekarz nie wspomniał o szczególnej ostrożności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz mam nadzieję, że pomoże mi specjalny kojec do spania. Cytat:
Ja się zastanawiam nad kołyską obok naszego łóżka. Niestety nie mam tak dużego łoża, by bezpiecznie spać z noworodkiem, ale kołyska obok może by trochę sprawę ułatwiła. Gdybyśmy mieli większą sypialnię to bym zamówiła u stolarza specjalną dostawkę do naszego łóżka. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Wtajemniczenie
|
kukurydziana: w jaki sposób hartuje się sutki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, mnie obudził katar (taka odmiana, po wczorajszym gardle i wcześniejszych bólach brzucha, zawsze to co innego) i chyba już nie zasnę, szczególnie, że jakby mi ktoś kurek odkręcił teraz...
Podliczyłam sobie, że piję już 7 (!) Butelkę prenalenu, 3 stodalu (a poza tym mnóstwo innych świństw)i gdyby miały pomóc, to chyba by jednak podziałały. Mam dość i zapisuję się do lekarza Mezaga, gratuluję dziewczynek (choć słyszałam, że z dziewczynami to pewność jest dopiero po porodzie, to też bym pewnie jeszcze samych sukienek nie kupowała ![]()
#4529 | |||
Rozeznanie
|
Łapiesz się za sutki i je wyciągasz, przekręcasz na boki. Albo łapiesz za nie i potrząsasz piersiami.
Podobno im późniejszy etap ciąży, tym mniej jest to wskazane ze względu na możliwość wcześniejszego porodu. Ale ile lekarzy, tyle opinii ![]() ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43371508]Ugh padam po dzisiejszym dniu. Lecę się położyć na lewym boku (obudzę się jak zwykle na prawym). Dobranoc ![]() Wg niektórych lekarzy nie ma znaczenia, który bok (ja całe życie spałam większość nocy na lewym, a od kiedy jestem w ciąży śpię głównie na prawym ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-10-22 o 06:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
milka ja pieluchy wielorazowe kupowałam na wielorazowo.pl
Kupiłam 3 otulacze w rozmiarze noworodkowym: applecheeks, milovia i imse vimse. Najbardziej podoba mi się milovia, najmniej applecheeks. Co do wkładów: wzięłam prefoldy EcoPi, wkłady Milovii i bambusowe Applecheecks. Do tego ręczniczki z ikei, ktore podobno super sprawdzają się dla noworodka (i są po złotówce za sztukę ![]() Co do łóżeczek ikeowych: nie były brzydkie nawet, tylko po odkreceniu jednego boku dosyć niestabilne ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.