Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 13:51   #4411
cayenneOna
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

A ja, ponieważ nie mam zbyt wiele już miejsca w pokoju i nie chce nam się targac wanienki, myślałam o czymś takim:

http://m.kleinanzeigen.ebay.de/s-anz...hler/142908022

I witam sie popoludniowo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:52   #4412
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Jakim cudem od lakieru do paznokci mogą boleć palce?

Skoro coś jest dopuszczone do sprzedaży, to znaczy że raczej nie zabija. No chyba, że ktoś mądry ma ochotę wykąpać się w tej odżywce. Bez przesady, ten śmiercionośny składnik jest w każdym lakierze do paznokci i lakierze do włosów. Nie dajcie się zwariować...
Od długiego stosowania, to jest opinia 3 dziewczyn, które stosowały. Nie mówię ze smiercionosny ale bolą puszki.
Nie wypowiadam się na temat, którego nie znam i nie gdybym. I myślę ze skoro ktoś pyta i wiem coś na ten temat to odpowiadam.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:52   #4413
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

iwantyou - Jestem myślami przy WAS, i trzymam kciuki bardzo bardzo mocno!

Em ma - mi się zdarzył krwotok z nosa, ale teraz, przy katarze.. jak intensywnie wydmuchiwałam nos.
Może Ty jesteś osłabiona?

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:59   #4414
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Em ma - mi się zdarzył krwotok z nosa, ale teraz, przy katarze.. jak intensywnie wydmuchiwałam nos.
Może Ty jesteś osłabiona?
Ostatnio w ogóle kiepsko się czuję-w sensie, że nie mam sił. Kataru nie mam, więc to raczej nie to. Dziś dodatkowo ta głowa tak dokucza.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Ja póki co uciekam. Może się zbiorę na te warsztaty-zobaczę. Ale na pewno muszę się trochę przewietrzyć.
Stary 2013-10-21, 14:03   #4415
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Co za baba!
Koleżanka przy cukrzycy mogła i chleb i owoc,ale miała wyznaczone ilości,że np jedna kanapka + niewielki owoc.
Moja mama ma cukrzyce typu II. Pieczywa białego nie powinna jeść w cale, ponieważ ma wysoki indeks glikemiczny, i uważać przy kupowaniu chleba razowego, bo często ten chleb jest pseudorazowy, bo kolor uzyskuje dzięki... karmelowi. Co do owoców, może jeść do np. godziny 16 i także nie za dużo. Zależy jaki owoc. Kolacje też je mniej więcej do 18.

Sadlaczyca - Padłam. Mój Ł. tez pali... ale z daleka ode mnie.
Podobno w styczniu ma przestać.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ostatnio w ogóle kiepsko się czuję-w sensie, że nie mam sił. Kataru nie mam, więc to raczej nie to. Dziś dodatkowo ta głowa tak dokucza.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Ja póki co uciekam. Może się zbiorę na te warsztaty-zobaczę. Ale na pewno muszę się trochę przewietrzyć.
Spacer na świeżym powietrzu powinien Ci dobrze zrobić! Trzymaj się

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-10-21, 14:08   #4416
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Są też takie plastikowe

Wiem, wiem ale ja właśnie nie chciałam plastikowego. Wydaje mi się, że ten będzie wygodniejszy dla maluszka, a jak to faktycznie będzie, to się okaże w trakcie kąpania
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:09   #4417
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Mi też trudno usiedzieć jednej pozycji. Ale zobaczymy co będzie. Ja już nie prowadzę samochodu, bo potem brzuch mnie boli, ale może męża wykorzystam i mnie podrzuci
A na takich warsztatach z reguły jest tyle ludzi, że wcale nie tak prosto się odnaleźć chyba że ustalimy jakieś wytyczne by się poznać
Ja przyjeżdżam ze Świdnika, więc wygodniej samochodem, tylko nie mam pojęcia gdzie zaparkować, bo to centrum, a parkometry mnie zjedzą przez tyle godzin więc już zaraz wychodzę z domu, pewnie zejdzie trochę z szukaniem miejsca.

Jak zobaczysz brunetkę w okularach i ciemnej sukience to ja ale i tak mamy być podzielone na trzy grupy, więc rzeczywiście może być duży młyn. Niemniej - do zobaczenia, jeśli będziesz

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Ja kupilam taka fajna podkladke z frotte, kurcze nie wiem jak Wam to opisac a nie mam zdjecia, material na 2 drucikach pod kątem, jest mieciutka i zanurza sie w wodzie, wiec dziecko nie ma stycznosci z zimnym plastkiem, tylko z ciepla woda i mozna to sciagnac i przeprac. Jak znajde gdzies zdjecie tego, to Wam pokaze, bo chyba malo przejrzyscie to opisalam :/
Też wiem o co chodzi z tą frotką, to z kolei chyba lepsze dla maluszka, póki nie jest taki ciężki. Ciężko stwierdzić co się komu sprawdzi w praktyce....

Cytat:
Sadlaczyca - Padłam. Mój Ł. tez pali... ale z daleka ode mnie.
Podobno w styczniu ma przestać.
Lepiej późno niż wcale Oby mu się udało...

Edytowane przez vacuity
Czas edycji: 2013-10-21 o 14:10
vacuity jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 14:11   #4418
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
No, no, właśnie coś takiego
A nie wiesz, czy sprawdzało się to w użytkowaniu??? Bo ja się sugerowałam opinią pani w hurtowni. ale wydaje mi się, że będzie ok

Ooo znalazłam zdjęcie, coś takiego : http://www.sklepy24.pl/sklep/asplane...e-600/18950000
sprawdziło się super, nie jest sztywne i dziecko miękko leży, ale stabilnie, tylko wiadomo z myciem i wyschnięciem jest większy problem niż z plastikowym wkładem
ale przy kaloryferze schnie w mig.

dobra ja spadam zobaczyć ten przewijak w komisie i zapłacić rachunek za tel, bo mi zablokowali dziś to się nazywa żelek w mózgu hehe
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:12   #4419
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Moja mama ma cukrzyce typu II. Pieczywa białego nie powinna jeść w cale, ponieważ ma wysoki indeks glikemiczny, i uważać przy kupowaniu chleba razowego, bo często ten chleb jest pseudorazowy, bo kolor uzyskuje dzięki... karmelowi. Co do owoców, może jeść do np. godziny 16 i także nie za dużo. Zależy jaki owoc. Kolacje też je mniej więcej do 18.
Moja mama też. I zalecenia bardzo podobne. Z tym, ze sie nie stosowala. Oczywiście oprocz strasznego cukru żyła, co fatalnie dodatkowo wpływami na serce. Jak przyjechali z tatą w zeszłym roku, by leczyć tatę, to mamę przeciagnelam po lekarzach. Przebywali jej wszystko, na co mogła wpłynąć cukrzyca. Przy zaleceniach jedzeniowych się nie wystraszyla, słyszała to samo w Pl i w d...miała. ale jak usłyszała, ze ma duzo spacerować, to az płakała. Przycisnelam ja. Chodziła nawet nie codziennie, ale często na maks 20 min spacer, diety W MIARĘ pilnowala. Na pogrzeb jechała chudsza i zdrowsza o 20 kg.. tata by się ucieszył

Stary 2013-10-21, 14:14   #4420
Le La
Zadomowienie

Cytat:
.

Mnie dosyć często leci krew z nosa, nie są to jakieś straszne krwotoki, ale trochę i poleci i przestaje, czytałam gdzieś na necie, że podobno w ciąży może tak być. Zapomniałam się o to moje gina zapytać

Ale powiem Ci, że ja też ostatnio taka osłabiona troszkę się czuję , więc to pewnie też ma wpływ
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:20   #4421
cayenneOna
Zadomowienie

I dodam jeszcze, ze mama ta cukrzycę ma na własne życzenie, bo się obzerala jak dzika.. i tylko żaden sensowny diabetolog nie kontrolował wzroku, tzn mówili, ze o wzrok się zadba, jak mama się z cukrzycy wyleczy. I se tak ma ta cukrzycę ponad 20 lat, a widzi coraz gorzej. Jak była u mnie wzielam ja też do okulisty, który załamany powiedział, ze wzrok to trzeba było leczyć dobre 15 lat temu, a teraz to można tylko walczyc, by nie oslepla. Kurna, patrzcie jak wazne jest to co jemy..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 14:27   #4422
jin
Raczkowanie

Ja zamierzam kupić do kąpieli taką gąbke w kształcie misia, tylko trzeba ją często zmieniać i wyparzać, na początku ciężko kąpać takiego maluszka.
Rano miałam niezłego stresa, mąż wrócił z pracy i źle sie czuł, bolało go serce i ciężko mu było złapać oddech. Pojechaliśmy do internisty zrobili mu ekg i założyli jakieś diody na klate holter sie to chyba nazywa. strasznie się denrwowałam, dobrze że wszystko narazie ok.
Zdrowie najważniejsze
jin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:30   #4423
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
I dodam jeszcze, ze mama ta cukrzycę ma na własne życzenie, bo się obzerala jak dzika.. i tylko żaden sensowny diabetolog nie kontrolował wzroku, tzn mówili, ze o wzrok się zadba, jak mama się z cukrzycy wyleczy. I se tak ma ta cukrzycę ponad 20 lat, a widzi coraz gorzej. Jak była u mnie wzielam ja też do okulisty, który załamany powiedział, ze wzrok to trzeba było leczyć dobre 15 lat temu, a teraz to można tylko walczyc, by nie oslepla. Kurna, patrzcie jak wazne jest to co jemy..
Tutaj jest właściwe powiedzenie "jesteś tym co jesz". Moja mama w tamtym roku zaczęła z kijami chodzić.. schudła 10 kg, lepiej się czuła, lepszy cukier. A w tym roku zawsze coś, lato minęło.. Ale kupiła jakieś "sportowe ubranie" i podobno przez całą zimę i jesień ma chodzić
Co pół roku chodzi na badania wzroku. Trzeba uważać bardzo.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-10-21, 14:34   #4424
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Filmiki utwierdziły mnie w przekonaniu, że nie chcę tżta przy ostatniej fazie porodu
Punkt widzenia zależy od punktu leżenia nie ma co się martwić na zapas, trzeba zakładać, że mamy jeszcze dużo czasu do porodu

Cytat:
a jak Twoja hemoglobina i hematokryt? coś poszło do góry po żelazie? odczuwasz nadal mocno skutki anemii?
wietrz się wietrz ja też się wybieram na spacer
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:50   #4425
Lusso
Raczkowanie

wróciłam od lekarza jestem delikatnie przeziębiona dobrze że przyszłam tak wcześnie to może obejdzie się bez antybiotyku
mam płukać nos 10% roztworem soli fizjologicznej aby oczyścić nos i zatoki i pic 3 razy dziennie calcium
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:52   #4426
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Mnie dosyć często leci krew z nosa, nie są to jakieś straszne krwotoki, ale trochę i poleci i przestaje, czytałam gdzieś na necie, że podobno w ciąży może tak być. Zapomniałam się o to moje gina zapytać

Ale powiem Ci, że ja też ostatnio taka osłabiona troszkę się czuję , więc to pewnie też ma wpływ
Mnie się zatyka często ucho. Lekarz gin powiedział, ze to nie od bycia w ciąży...natomiast jak byłam u laryngolog to mi powiedziała, ze w ciąży tak jest, ze błona sluzowa nosa, gardło ucho są bardziej ukrwione . Czasem kobiety tracą głos na parę tygodni.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:53   #4427
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
a jak Twoja hemoglobina i hematokryt? coś poszło do góry po żelazie? odczuwasz nadal mocno skutki anemii?
wietrz się wietrz ja też się wybieram na spacer
też o tym pomyślałam, mi lekarka ostatnio zaleciła Biofer (żelazo) i chyba rzeczywiście mi po tym lepiej (trudno do końca powiedzieć przez te przeziębienia)

---

tak z innej beczki, pytałam się Was ostatnio o mój sprzęt do ćwiczeń, znalazłam o nim filmik:

http://www.youtube.com/watch?v=et_if...t=HL1382363161

co myślicie? można w ciąży (oczywiście pytam o ćwiczenia na nim, nie te obok, bo te słyszałam, że nam nie wolno)
Stary 2013-10-21, 14:54   #4428
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
wróciłam od lekarza jestem delikatnie przeziębiona dobrze że przyszłam tak wcześnie to może obejdzie się bez antybiotyku
mam płukać nos 10% roztworem soli fizjologicznej aby oczyścić nos i zatoki i pic 3 razy dziennie calcium
Dla mnie znowu zabrakło numerków. Katastrofa..
Ale dobrze wiedzieć o tym roztworze, bo to przeciwko katarowi?

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-10-21, 14:55   #4429
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za 'piersiowe' rady
Polecę zaraz po tą kapuchę

Wiecie co? Jestem durna! Zaczęłam oglądać porody sn na you tube . Chyba chcę mieć cesarkę Filmiki utwierdziły mnie w przekonaniu, że nie chcę tżta przy ostatniej fazie porodu

Małamigotka obsmaruj tą lekarkę gdzie się da
O matko, mnie kusiło kilka razy żeby obejrzeć ale nie wiem czy się przełamię. Ostatnio jak oglądałam "Porodówkę" to tam już przy niekórych momentach słabłam. Lekarze to jednak mają wytrzymałość

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
A pro po imienia, powoli mamy jakieś typy, chociaż i tak nadal cięęęęęężżżżżżżkooo
Ja mam tak samo. Mam dwa główne typy - Alicja i Róża, i zastanawiam się też nad Lilianą lub Lenką, ale wybrać nie możemy
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 14:58   #4430
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej
dziewczyny woda morska w atomizerze też jest fajna i nie zaszkodzi.

Od wczoraj myślę o małym Dominiku... Wczoraj dziecię mi urządziło salę akrobatyczna- normalnie tak mocno jeszcze nie czułam, i to po prawej stronie brzucha. A dziś len i się wystraszyłam. Ale rusza się ale mało.
Stary 2013-10-21, 15:06   #4431
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Zaraz zmykam, muszę jeszcze jechać auto zatankować no i potem na wizytę.....cos mnie głowa rozbolała....z nerwów albo z tego że znowu nie mam się w co ubrać
Stary 2013-10-21, 15:06   #4432
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
grunt to pożywne śniadanie
ale az do teraz zjadłam tylko batonika- w koncu i w dupe musi miec co wejsc

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Rany siostra zgaga przypomniała sobie o mnie

woda z listkiem miety i cytrynką mi pomaga ...ew kefir

lolita25 ja mam całe zycie rozmiar stanika D.... teraz juz chyba jestem w tylniej czesci alfabetu bo czuje sie jakbym miała nie 1 corke a całe przedszkole wykarmić .... najpierw widac biust potem brzuch a na końcu mnie

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Ja czasem mam coś na kształt strupa Takie zaschnięte, jakbym w ogóle sie nie myła :/ W 26 tc jestem, jakby co

A powiedzcie ciuszki na pierwsze tygodnie, miesiące kupujecie typu śpioszki czy takie jak dla "dorosłych" dzieci (mam na myśli dresy, koszule, dżinsy)? o np. na allegro duużo jest używanych ale własnie takich "dorosłych". A chyba dzieciom niekoniecznie wygodnie w czymś takim jest.
Ja chyba starej daty jestem :/
ja nie kupuje takich ubranek jak jeansy az do 68

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
w ogóle w jakim tc najczęsciej rodzą się dzieci ?
moj sie urodził w 38tyg...sluszałam ze najwiecej jest miedzy 38-42tygodniem

ja dzis od 8-15 cały dzien chodziłam... szlak mnie trafia ale wreszcie wszystko zalatwiłam. Mamy wszystkie aplikacje i wszystkie info... bede miała 1 usg za 2 dni jak bede miała GP to mam sie umowic na scan(usg)
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:09   #4433
souris5
Raczkowanie

Cytat:

Ja pytałam się położnej powiedziała że to normalne, że krwawię z nosa, to tak samo jak z dziąseł. Błony śluzowe się wysuszają i naczynka łatwiej pękają. Dodam że żelazo mam w porządku.
souris5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:12   #4434
_Shiloh_
Wtajemniczenie

co do mycia dzieciaczka, ja będę go myła ręką. Jakoś nie przemawiają do mnie gąbki...nie wiem dlaczego.

Ostatnio coś mało mnie widać na wizażu, więcej Was czytam niż komentuję, ale przypominam się, że jestem i nie uciekłam nigdzie

zaczęłam oglądać nowy serial na Polsacie - 2XL bardzo fajny polecam

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-10-21 o 15:17
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:20   #4435
Lusso
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie znowu zabrakło numerków. Katastrofa..
Ale dobrze wiedzieć o tym roztworze, bo to przeciwko katarowi?
tak na katar ja mam taki ze aż mnie głowa boli i nie mogę oddychać.
Trzeba wlać to do nosa i to sporo wcale nie jest przyjemne ale czuje już ulgę
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:41   #4436
perfuzja
Zakorzenienie

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43363949]
Ja mam tak samo. Mam dwa główne typy - Alicja i Róża, i zastanawiam się też nad Lilianą lub Lenką, ale wybrać nie możemy [/QUOTE]

Poza Leną wszystkie bardzo mi się podobają
Sama wybralabym chyba Alicję
Stary 2013-10-21, 15:42   #4437
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
tak na katar ja mam taki ze aż mnie głowa boli i nie mogę oddychać.
Trzeba wlać to do nosa i to sporo wcale nie jest przyjemne ale czuje już ulgę
No ja właśnie też, a dodatkowo moja przegroda nosowa pogarsza sytuacje. Ani jeść ani pić, ani spać.. bo wszystko z otwartą buzią
Jak wlewasz do nosa?

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-10-21, 15:56   #4438
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie też, a dodatkowo moja przegroda nosowa pogarsza sytuacje. Ani jeść ani pić, ani spać.. bo wszystko z otwartą buzią
Jak wlewasz do nosa?
Jak ostatnim razem byłam przeziębiona, lekarka pozwoliła mi brać to: http://www.vicks.pl/produkty/aerozol...a-vicks-sinex/
Ja za sprayami do nosa nie przepadam, wiec ostatecznie nie kupiłam, ale moze Ci pomoże?
Stary 2013-10-21, 16:02   #4439
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tutaj jest właściwe powiedzenie "jesteś tym co jesz". Moja mama w tamtym roku zaczęła z kijami chodzić.. schudła 10 kg, lepiej się czuła, lepszy cukier. A w tym roku zawsze coś, lato minęło.. Ale kupiła jakieś "sportowe ubranie" i podobno przez całą zimę i jesień ma chodzić
Co pół roku chodzi na badania wzroku. Trzeba uważać bardzo.
Sportowe ubranie motywuje , a najlepsze dla mnie bieganie w zimę o 8 rano, kiedy park pusty śnieg pod butami skrzypi a śpiki w nosie marzną... Mama będzie zachwycona
Ja planuję jak wariat kupić buty z asicsa bo widziałam super tanie tak na zaś przydadzą się nie :P

Ja jestem przekonana głęboko, że moje serce jest ok, przez ciąże ześwirowało.

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43363949]O matko, mnie kusiło kilka razy żeby obejrzeć ale nie wiem czy się przełamię. Ostatnio jak oglądałam "Porodówkę" to tam już przy niekórych momentach słabłam. Lekarze to jednak mają wytrzymałość

Ja mam tak samo. Mam dwa główne typy - Alicja i Róża, i zastanawiam się też nad Lilianą lub Lenką, ale wybrać nie możemy [/QUOTE]

Alicja i lenka
Stary 2013-10-21, 16:03   #4440
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Poza Leną wszystkie bardzo mi się podobają
Sama wybralabym chyba Alicję

mi się z teściową kojarzy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości