Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-22, 10:07   #3991
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43374778]Berbie bo chodzi nam o to, że E. jest w wielu różnych dawkach, 25, 50, itd... Jaką Ty masz?
[/QUOTE]
ja mam 25
Stary 2013-10-22, 10:21   #3992
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

No to najmniejszą Więc jest wszystko pod kontrolą, daj znać, co Ci endo powie, ile masz brać.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 10:22   #3993
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Witam
Wadera teraz kciuki za wizytę.
Barbie cieszę się, że jesteś zadowolona z lekarza teraz siedź spokojnie w domu .

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 10:51   #3994
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
to zależy. ja wybrałam bezmleczne żeby maksymalnie ograniczyć ryzyko jakichś problemów brzuszkowych, bo przecież nie mam pojęcia jakie mm jest w kaszach, a tak mam czystą kaszę i swoje mm (hipp). (nie ufam też kaszom owocowym, wolę dać owoce ze słoiczka, a najlepiej surowe). niby teraz już nie widzę, żeby Jakub na jakieś jedzenie reagował bólem brzuszka ale i tak wolę czyste kasze.

(jakby co mam 2 sprzedawców holle z allegro od których zamawiałam i wszystko było ok)[/QUOTE]

Poproszę

Ja kupie i pewnie jeszcze z miesiąc poleżą, ale niech będą bo mój to żarłoczek jest
http://allegro.pl/listing/user/listi...=p&us_id=20622 tu zamawiałam olej, kubeczek i coś tam jeszcze, ale są też kasze. tania przesyłka do paczkomatów, mniej niż 5 zł.

http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=23433171 tu robiłam większe zakupy i zapas kaszek holle. tylko: w opisach aukcji były bardzo krótkie terminy ważności kaszek, a jedna nawet przeterminowana, pisałam do tego sprzedawcy i zapewniała, że to są złe opisy i wszystkie kaszki mają termin na 2014 rok. tak jak pisała wszystko się zgadza, najkrótszy termin to ok sierpnia 2014 z tych co zamówiłam, więc nie mam nic do zarzucenia sprzedawcy.

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
zwolnienie oddane, trochę się popłakałam, dyr. mnie wyściskała i mam siedzieć na zwolnieniu tyle ile trzeba.
bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
to ja nie wiedzialam ze trzeba dawac do kaszki na wodzie olej, ja glownie robie na mleku (bebilon pepti) czasami poprostu dodaje o 1 dawke mniej mleka, wczoraj dalam kaszke jaglana z moeralami - chyba smakowalo.
Ja od 6 miesiaca dawalam na zmiane: kaszke ryzowa, kaszke jaglana, kaszke 3 zboza - wszystkie bezglutenowe i bezmleczne, dopiero po 10 mcu mamy wprowadzic gluten wiec zamierzam dawac kaszke owsiana/orkiszowa a pszenna mysle ze po roku - najbardziej podobno uczula.
Perse mi pediatra powiedziala taki schemat: kaszki, warzywa, owoce, soki i tego sie trzymam - soczkow jeszcze nie dawalam, mam w domu "Wodopijaka" czyt. Tosia . Wszystkie kaszki Holle.
Dziewczyny bardzo sie ciesze z Waszych II kreseczek wysyp sie zrobil . A czy Ktoras z mamus juz posiadajacych dziecie stara sie o kolejne
trzeba dawać olej ze względu na witaminy rozpuszczane w tłuszczach, w mm masz tłuszcz, w wodzie nie. na opakowaniach jest to napisane w instrukcji, choć nie wiem czy akurat przetłumaczone na polski. kiedyś znalazłam jakiś sklep internetowy, który miał przetłumaczone wszystkie sposoby przyrządzenia.
Jakub wykończył już ryżową (robioną na mm), teraz na śniadanie je jaglaną na mm a na deser orkiszową (z glutenem) na wodzie z owocami.
zazdroszczę wodopijaka. ja już tyle razy próbowałam z wodą i zawsze pluje. jak nie dam rozcieńczonego doku/kompotu to nic nie wypije i ma problemy z kupą.
co do ostatniego to nieeeeeee, jeszcze nie.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43374778]Kundzia a pierwsza kaszka (przy ekspozycji na gluten) jaka? Zwykła manna? Bo ja dumam, czy by tu nie kupować jakiejś eko, ale chłop mnie goni z toporkiem.
OK, już przeczytałam, u Was gluten dopiero w 10 mcu.
ja na ekspozycję dawałam zwykłą mannę, tylko gotowanie tego osobno na wodzie, dodawanie do obiadku/mleka i wywalanie reszty... część osób daje holle glutenowe, szybciej i nie wywalasz niczego.
na początek pół łyżeczki, potem cała, dwie i Jakub dostaje już glutenową kaszę jako posiłek. jakoś krótko eksponowałam, ale jak nic się nie działo to pediatra pozwoliła dawać glutenową kasze na deser i zrezygnować z ekspocycji.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 11:02   #3995
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Monika a Holle glutenowe mleczne czy bezmleczne? Bo mi zależy na samych kaszkach, bez mm.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 11:52   #3996
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

zwolnienie oddane, trochę się popłakałam, dyr. mnie wyściskała i mam siedzieć na zwolnieniu tyle ile trzeba.
Widzisz a tak się denerwowałas

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 11:55   #3997
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Widzisz a tak się denerwowałas
ja wiedziałam, że ona się ucieszy, tylko wpadam w panikę jak mam komuś powiedzieć o ciąży wczoraj na rejestracji w klinice ledwo to wyszeptałam.
Stary 2013-10-22, 12:33   #3998
anitaxas
Zadomowienie

Cześć dziewuszki

Waderko ależ super!!!! Kochana gratuluję i zaciskam z całych sił kciuki za wieczorną wizytę!!!

Cytat:

ja po wizycie. dostałam zwolnienie, leki i zrobił mi badanie antyTPO. jutro mają być wyniki i będzie dzwonił.
bardzo mnie podbudował, powiedział, że najprawdopodobniej tamte ciąże miały wadę genetyczną i organizm je usunął ale mam ogromne szanse na zdrową ciąże i mam w nią wierzyć. takie słowa były mi potrzebne.
Barbiczku jak ja się cieszę z Twojego powodu Mój ginek też mi te słowa powtarza - ciągle! I ciągle pyta czy już wierzę w maluszka. Nasze nastawienie i "głowa" jest równie ważna w ciąży co inne narządy!!!
Cieszę się, że szefowa tak miło zareagowała. A strach przed mówieniem rozumiem po stokroć.. ja nadal się boję..
A i co do Eutyroxu to ja od początku mam dawkę 25 i biorę sobie 1,5tabl. dziennie + jod. Będzie dobrze kochana!!! Powtarzamy sobie to w każdej chwili zwątpienia. Ja teraz ciągle gadam do mojego maluszka, że musi być silny i grzecznie rosnąć bo innej opcji mama i tata nie biorą pod uwagę
Odpoczywaj dużo, leż, absolutnie nic nie dźwigaj, nie szoruj łazienki itp. Teraz najważniejsza jesteś Ty i maleństwo.
Barbi jutro masz wizytę u kolejnego gina w klinice tym razem, tak?

Kubek
jak tam dzisiaj? senna dalej jesteś? może organizm nabiera sił przed czekającym go wysiłkiem

Izka jak Twoje skurcze i cukry? uspokoiło się troszkę?

Agatko
kochana Ty moja.. rozumiem Twój nastrój. Też nie lubię listopada.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Ciąża dzieciątko rośnie. wiem że to nie łatwe, wszystko nas zaskakuje i wszystkiego napawa strachem, ale trzeba się starać nie denerwować - dla dziecka.
Pani uwielbiam Twoje odpowiedzi dziękuję, że tak właśnie to ujęłaś. Ja tak jak pisałam - naprawdę wg. mnie jestem w tej ciąży wręcz oazą spokoju, ale czasami i mnie trafiają się takie gorsze dni.. Dziękuję że mnie rozumiecie dziewczyny
Od kilku dni jak obserwuję swój brzuch i dobrze się wpatrzę to mam wrażenie, że się porusza!!! Ale może to moja wybujała wyobrażnia
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 12:36   #3999
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Barbiczku jak ja się cieszę z Twojego powodu Mój ginek też mi te słowa powtarza - ciągle! I ciągle pyta czy już wierzę w maluszka. Nasze nastawienie i "głowa" jest równie ważna w ciąży co inne narządy!!!
Cieszę się, że szefowa tak miło zareagowała. A strach przed mówieniem rozumiem po stokroć.. ja nadal się boję..
A i co do Eutyroxu to ja od początku mam dawkę 25 i biorę sobie 1,5tabl. dziennie + jod. Będzie dobrze kochana!!! Powtarzamy sobie to w każdej chwili zwątpienia. Ja teraz ciągle gadam do mojego maluszka, że musi być silny i grzecznie rosnąć bo innej opcji mama i tata nie biorą pod uwagę
Odpoczywaj dużo, leż, absolutnie nic nie dźwigaj, nie szoruj łazienki itp. Teraz najważniejsza jesteś Ty i maleństwo.
Barbi jutro masz wizytę u kolejnego gina w klinice tym razem, tak?
[B]
ja cały czas sobie powtarzam, że tyle osób wierzy, że będzie dobrze to musi być.
całkiem zapomniałam o tej wizycie... chyba nie pojadę. myślę, że nie ma sensu.
właśnie dzwonił lekarz, wynik antyTPO mam poniżej 5 i nie ma powodów żebym brała euthyrox.... i co teraz? Kubek pomocy?
Stary 2013-10-22, 12:41   #4000
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
ja cały czas sobie powtarzam, że tyle osób wierzy, że będzie dobrze to musi być.
całkiem zapomniałam o tej wizycie... chyba nie pojadę. myślę, że nie ma sensu.
właśnie dzwonił lekarz, wynik antyTPO mam poniżej 5 i nie ma powodów żebym brała euthyrox.... i co teraz? Kubek pomocy?
jak to nie ma?! mnie żadne przeciwciała nie wyszły dodatnie! Ani jedne a robiłam już wszystkie i jakoś euthyrox przyjmuję!! BOSHE co za lekarze!! Ja bym brała na własną rękę!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 12:52   #4001
Kubek29
Zadomowienie

No to jest to o czym mówiłam wynik niby wyższy niz dla I trym ale żadna tragedia.

Bralabym jod.
I ten euthyrox tez, moze tak minimalnie...polowe tej 25, zeby troszeczkę chociaz te tarczyce wspomóc.
Skontrolowalabym tsh przy okazji następnych badan.

Anita- u mnie nadal sennie.
Jeszcze turlam sie w szlafroku.

Na 16 musze do okulisty z psem jechać i nie wiem jak tego dokonam
Bo najpierw musze sie 'zrobić' coby ludzi nie wystraszyc a to mnie altualnie przerasta

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-10-22 o 13:21
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 12:54   #4002
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
No to jest to o czym mówiłam wynik niby wyższy niz dla I trym ale żadna tragedia.

Bralabym jod.
I ten euthyrox tez, moze nawet polowe tej 25, zeby troszeczkę chociaz te tarczycy wspomóc...
jaki jod?
ile euthyrox?
Stary 2013-10-22, 13:03   #4003
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
jaki jod?
ile euthyrox?
jod masz np w witaminach albo sam możesz kupić ale chyba na receptę
i połowe tej tabletki eythyroxu 25 przełam na połowę ją i tylko po połówce Kubek mówi żeby brać....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-22, 13:03   #4004
eseska
Zakorzenienie

HEJKA!!!
Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zajmowałam się moją małą Siostrzenicą mądralą. Zacięła mi się zmywarka, gdy wstawiałam naczynia, Mała popatrzyła i mówi: "I co? teraz trzeba ręcznie zmywać?" Odpowiedziałam, że tak, na co ona rezolutnie: "No cóż, życie to nie bajka!" i poszła się bawić
dobra!!!!!:hahaha :
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Witam się w 5 tydzień 1 dzień czyli w 6 tygodniu?

Chodzicie na NFZ do lekarzy...? Ja chodzę prywatnie i boje się zmienić tego lekarza bo jest naprawdę konkretny ale 150zł za każda wizytę . Czyli w tym miesiącu zostawie u niego 480zł,
KUCYK! za 6 tydzień. ja chodziłam prywatnie ale u mnie wizyta 100 z usg a bez 70 zł wiec jak patrze na wasze ceny to nie najgorzej. Ja na początku chodziłam co 2-3 tyg potem co miesiąc a pod koniec znowu częściej. i nie było różnicy czy krótkie usg czy to długie dokładne. no i badania tez prywatnia ale nie miał jakiegoś ciśnienie i nie dawał nie potrzebnych badan.

Cytat:
BERBIE! super reakcja dyrektorki!!!

Kurcze ja się zastanawiam jak ja utrzymałam tą icaze jak w grudniu miałam ponad 2 tsh a w lutym zaszłam i już nie badałam. lekarz jak większość stwierdził ze norma do 4 wiec mam ok.

A Zosia je zwykle sklepowe kaszki. zla matka jestem?:brzydal :

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 13:07   #4005
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

ja teraz ciągle gadam do mojego maluszka, że musi być silny i grzecznie rosnąć bo innej opcji mama i tata nie biorą pod uwagę

Izka jak Twoje skurcze i cukry? uspokoiło się troszkę?
Takie nastawienie mi się podoba

Skurcze dalej są ,kilka na dzień.Nie nasilają się więc się nie martwie.

Cukry na insulinie jak na razie ok

Dziewczyny umówiłam się na to płatne usg na piątek na 8:00.Ogarnia mnie strach czy będzie wszystko ok...

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 13:08   #4006
Kubek29
Zadomowienie

No euthyroxu 12,5 mcg czyli polowe Twojej jednej tabletki.

A jod w normalnej suplementacji ciezarnych. Czyli 150-200mcg.
I to albo masz w witaminach dla ciezarnych (jelsi chcesz brac lub bierzesz... tylko warto sprawdzic dAwke) albo np. w preparacie jodid - tu musiałabys mieć receptę.

Eseska, ja TSH razem z pierwsza (i jednoczesnie ostatnia) betą kontrolowalam. Było jakos kolo 2. Pozniej juz tez nie badałam.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-10-22 o 13:17
Stary 2013-10-22, 13:09   #4007
wadera4
Wtajemniczenie

Dziękuję kochane

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Jakub też jest z jednego razu
Razowce i razówki górą

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
wyslac Ci luteinke (nikt nie chce mojej luteinki )
dziękuję, mam jeszcze całe opakowanie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Wadera trzymam kciuki za wizytę. W ogóle to ten Clexane mega drogi jest...Będziesz mieć refundacje?
Ja nawet nie wiem jakie warunki trzeba spełnić, żeby mieć refundację. Ale mam przedziwne uczucie, że ja na nią nie zasługuję
Pewnie 3-4 stówki miesięcznie nie moje

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
ale, że co??!! jak to "spiąć"
No po prostu spiąć się, skupić, zebrać energię

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 13:12   #4008
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość

No po prostu spiąć się, skupić, zebrać energię
to się zdziwicie

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-22, 13:18   #4009
Kubek29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
to się zdziwicie
?
Wiesz cos czego my nie wiemy?
Stary 2013-10-22, 13:24   #4010
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
?
Wiesz cos czego my nie wiemy?

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-22, 13:33   #4011
anitaxas
Zadomowienie

Barbi to bardzo dobrze, że nie ma przeciwciał. co do eutyroxu to brałabym tak jak Kubek napisała pół tabletki i po miesiącu skontrolujesz jakie masz wyniki. Ja jakoś po pierwszym# też miałam tsh ok. 3 i brałam pamiętam po pół tabletki i ładnie się wyregulowało.
Barbi a co wizyty - a co ten wczorajszy lekarz mówił na temat prowadzenia ciąży? Co kazał Ci zażywać? Mówił coś o zastrzykach z heparyny?? Czy nie bardzo?

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Dziewczyny umówiłam się na to płatne usg na piątek na 8:00.Ogarnia mnie strach czy będzie wszystko ok...
Izka spokojnie - zobaczysz, że badanie Cię uspokoi

Cytat:
Ja nawet nie wiem jakie warunki trzeba spełnić, żeby mieć refundację. Ale mam przedziwne uczucie, że ja na nią nie zasługuję
Pewnie 3-4 stówki miesięcznie nie moje
Wedera zawsze możesz zapytać lekarza czy nie możesz przyjmować fraxipariny - to samo działanie co claxene a jest tańsze - ja je przyjmuję i opakowanie zastrzyków kosztuje ok. 60zł a claxene prawie drugie tyle więc różnica w cenie - zwłaszcza gdy mamy perspektywę przyjmowania ich przez prawie 300dni.
I co to znaczy że nie "zasługujesz"?????

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
to się zdziwicie
Cytat:
Cóż to za tajemniczość?
Stary 2013-10-22, 13:39   #4012
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
No euthyroxu 12,5 mcg czyli polowe Twojej jednej tabletki.

A jod w normalnej suplementacji ciezarnych. Czyli 150-200mcg.
I to albo masz w witaminach dla ciezarnych (jelsi chcesz brac lub bierzesz... tylko warto sprawdzic dAwke) albo np. w preparacie jodid - tu musiałabys mieć receptę.
teraz jeszcze brałam cały czas folik, jakie witaminy dla ciężarnych polecasz.
Cytat:
Barbi to bardzo dobrze, że nie ma przeciwciał. co do eutyroxu to brałabym tak jak Kubek napisała pół tabletki i po miesiącu skontrolujesz jakie masz wyniki. Ja jakoś po pierwszym# też miałam tsh ok. 3 i brałam pamiętam po pół tabletki i ładnie się wyregulowało.
Barbi a co wizyty - a co ten wczorajszy lekarz mówił na temat prowadzenia ciąży? Co kazał Ci zażywać? Mówił coś o zastrzykach z heparyny?? Czy nie bardzo?
nic na temat prowadzenia ciąży. o heparynie nie było mowy bo wyniki miałam ok. biorę tylko akard, ale to tak na wszelki wypadek, bo nie mam wskazań.

Edytowane przez BERBIE
Czas edycji: 2013-10-22 o 13:40
BERBIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 13:45   #4013
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:

nic na temat prowadzenia ciąży. o heparynie nie było mowy bo wyniki miałam ok. biorę tylko akard, ale to tak na wszelki wypadek, bo nie mam wskazań.
Barbi a czujesz że ten wczorajszy lekarz to ten u którego chciałabyś prowadzić ciążę? A ten do którego jesteś jutro umówiona to byłaś już kiedyś u niego wcześniej?
Stary 2013-10-22, 13:46   #4014
Kubek29
Zadomowienie

Berbie- zadnych nie polecam, zadnych odpowiednich (dla mnie) nie znalazłam. Chociaz firma seqouia ma fajny kompleks witamin- poziej zmajde dokladna nazowe- nic zbędnego w nich nie ma. ale dla mnie akurat za duzo o żelazo- chociaz to niektórym akurat jest potrzebne.

Biorę to co trzeba osobno.
Pózniej napisze, bo teraz musze juz lecieć..
Suplementacje dobrze przegadac ze swoim ginem w sumie.

Biorę ten sam pakiet co Anita.
Moze Anita napisze

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-10-22 o 13:50
Stary 2013-10-22, 13:47   #4015
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Barbi a czujesz że ten wczorajszy lekarz to ten u którego chciałabyś prowadzić ciążę? A ten do którego jesteś jutro umówiona to byłaś już kiedyś u niego wcześniej?
ja nie czuję takich rzeczy, czas pokaże. tak byłam u niego wcześniej ale cudu nie doznałam. nie widzę sensu do niego jechać.
Stary 2013-10-22, 13:51   #4016
agatkaa1
Zakorzenienie

BERBIE Twoim wskazaniem jest to że 2 razy #!! Gin w klinice u którego się leczę po moim drugim # powiedział że plan na kolejną ciążę jest taki że standardem jest aby przyjmować Acard i heparynę!! Ponieważ jest tyle różnych przeciwciał o których lekarze nie wiedzą że profilaktycznie się to podaje po 2 # !! w moim przypadku teraz też sama nie wiem czy jak kiedyś będe w ciązy to je dostanę bo niby "znalazłam przyczynę"

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-22, 13:53   #4017
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
to się zdziwicie
Aaaaaaaaa gadaj tu zaraz! jak na spowiedzi
albo torturach
No???...

Cytat:

Wedera zawsze możesz zapytać lekarza czy nie możesz przyjmować fraxipariny - to samo działanie co claxene a jest tańsze - ja je przyjmuję i opakowanie zastrzyków kosztuje ok. 60zł a claxene prawie drugie tyle więc różnica w cenie - zwłaszcza gdy mamy perspektywę przyjmowania ich przez prawie 300dni.
I co to znaczy że nie "zasługujesz"?????

Że nie mieszczę się w proceduralnych normach
Trzeba chyba mieć zespół antyfos. stwierdzony, same dwa # chyba nie wystarczą.
Ok.jak będzie bez refundacji to zapytam o zamiennik. Ale z tego co pamiętam to zachwycał się clexanem, bo w czymś tam jest lepszy od innych heparyn, więc pewnie trudno będzie go przekonać.

Udało mi się wtrynić na wcześniejszą godzinę, także wizyta o 17

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.

Edytowane przez wadera4
Czas edycji: 2013-10-22 o 13:57
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 13:54   #4018
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:

Cóż to za tajemniczość?
hmm.....bo ja czuję że wzięła to sobie wszystko do serca... no a same wiecie że u Nas wszystko idzie parami więc wypadałoby nie??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-22, 13:56   #4019
Kubek29
Zadomowienie

http://www.sequoia.pl/product/omegamed-optima/

O to mi sie najbardziej sensowne wydaje.
Gdybym miała brac to ten preparat.

I uciekam.
Stary 2013-10-22, 13:57   #4020
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaaaaaa gadaj u zaraz! jak na spowiedzi
albo torturach
No???...

Że nie mieszczę się w proceduralnych normach
Trzeba chyba mieć zespół antyfos. stwierdzony, same dwa # chyba nie wystarczą.
Ok.jak będzie bez refundacji to zapytam o zamiennik. Ale z tego co pamiętam to zachwycał się clexanem, bo w czymś tam jest lepszy od innych heparyn, więc pewnie trudno będzie go przekonać.

Udało mi się wtrynić na wcześniejszą godzinę, także wizyta o 17
Ja nic nie wiem, to moje przeczucia tylko...
Ale Tobie nic nie wyszło z badań?
Trzymam mocno w takim razie za wizytę! I dobre wieści!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości