|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
odebrałam wyniki i jak to zawsze nawet na końcu nie może być ok, tsh mi znów skoczyło, w moczu znowu leukocyty bleeeee
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cześć laseczki
![]() Abby, Anoula- wielkie gratulacje ![]() ![]() My po wczorajszej wizycie nawet nieźle. Maluchy ważą po 2,3 kg, jak na 34 tc ginka mówi że to bardzo ładnie ![]() Nie spodobało się jej się to, że ja przytyłam tylko 7 kg, wcześniej nie zwracała na to uwagi, bo jestem duża, ale tak sie wczoraj doliczyła, że malutko. To poszłyśmy na usg, ale maluchy ważą ładnie, więc mówi że bedziemy tylko teraz tego pilnować. W czwartek ktg, nie podoba jej sie ilość wód płodowych, mówi, że troszkę za mało, jak sie bedzie coś dziać, mam od razu do szpitala jechać. A torba nie spakowana ![]() Dzidzia- nie wiem, czy tak moge się z Tobą spoufalać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
Po porannym ktg skurcze dalej sa, ale juz nie co 3min, a co 6 i co 12. Dali mi magnez w kroplowce, sterydy mam na plucka w razie "w" i nospe bo czasami brzuch mnie cmi jak na okres. A skurcze te dochodzace do 100 troche bola i brzuch wtedy mam taki bardzo twardy. A kaza mi poki co lezec do czwartku. Szyjka dalej 2cm ale nie ma rozwarcia
![]() ![]() Aaby i Anulka - duze gratulacje!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#456 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jeszcze, w czwartek może się coś postanowi, w zależności od ilości wód ![]() Powiedziała, że jest ze mnie dumna, że dawno nie miała tak idealnej mamusi bliźniaczej (pod kątem wagi, szyjki, ogólnych wyników) i chciałaby mnie przytrzymać jak najdłużej, ale mówi, że do 14 listopada powinno być juz po wszystkim. A i najgorsze, zakazała mi coli i wonogron ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Zakorzenienie
|
czesc
aaby, Anulka gratuluje paulina super, ze malutka rosnie,
![]() |
#458 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maomami ![]() ![]() Basiaaaa bardzo łanie dzieciaczki ważą. Gdzie Ci się te 5 kg w brzuszku mieści :P Dobrze, że decyzja w sprawie porodu już podjęta, a jak zawiozą maluchy na Ligotę to Ciebie też przyjmą na oddział czy będziesz tylko odwiedzającą? No i pakuj torbę! Trele dzięki za info o kolejnym strategicznym miejscu skłonnym do odparzeń ![]() Zachciało mi się kokosanek i postanowilam upiec... tylko mi się rozpłynęły na blaszcze w piękny placek grubości 0,5 cm ![]() ![]() ![]()
![]() |
#459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#460 |
Rozeznanie
|
Leze dwie godziny i nic nie przechodzi.. poplakalam sie juz z bolu, nie moge noga ruszyc, bo boli
![]()
#461 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie co mnie dobiło? Myśl, że po porodzie wcale nie będzie lepiej. Bo te moje plecy można albo silną rehabilitacją [po cc odpada na jakiś czas], albo silnymi lekami, przeciwbólowymi i lekko zwiotczającymi mięśnie i blokującymi nerwy czy jakośtak. A przy KP to nie można. ![]() Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-10-22 o 13:27 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratki! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() to bardzo indywidualna sprawa, zależy jak szybko macica będzie się obkurczać no i zależy jak skóra się zachowa. Trzeba być dobrej myśli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() może masz kontakt do swojego gina albo do położnej to by przez telefon coś doradzili ... ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- no własnie, ja też ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dzieciaczki maja super wage ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#465 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na ligocie jest kuzynka na oddziale patologii, wspominała, że mogę byc razem z dziećmi, ale nie dopytałam, czy bedzie to bezpłatne, czy bede płaciła za łózko. Ale chyba ogolnie jest tak, że jak dziecko trafia do szpitala to z matką, prawda? a tym bardziej z noworodkiem, w moim przypadku dwoma ![]() Powiedziała, że trzeba uważać juz teraz w końcówce na cukier, a że winogron ma dużo to już w ogóle. Ja jem duzooooo, mogłabym caly dzień ![]() ![]() ![]() A że coli się nie powinno to ja wiem, ale wychodząc od niej z gabinetu miałam ochote podejsc do automatu i kupic taką mrożoną ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Rozeznanie
|
Właśnie słabo z transportem, nawet nie wyobrażam sobie teraz po schodach zejść
![]() ![]() A te skurcze, to nie takie konkretne skurcze, tylko po prostu zdaje mi się, że co jakąś chwilkę tak spina mi się lekko brzuch. Zaraz spróbuję zadzwonić do położnej i zobaczymy co doradzi ..
#467 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W ogole zapytała jaką piję, czy zwykła czy light to mówie że zwykła a ona, że dobrze, że chociaż tyle ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Rozeznanie
|
O ja, ale napisałyście
![]() Zdążyłam zrobić i powiesić pranie, wystawić pościel na balkon(30 stopni do słońca ![]() ![]() ![]() Najpierw ze starego wątku ![]() iguanawspółczucia, co za lekarz Wam się trafił ![]() ![]() Mya super kołyska ![]() ![]() Dzastin Kamilek ![]() ![]() Rusałkaale masz słodką córeczkę!!! Podobna do Ciebie ![]() Podziwiam Cię za to pieczenie słodkości-ty na diecie a takie dobrocie czynisz, chyba bym sobie paluchy poodgryzała, żeby czegoś nie skubnąć ![]() nemosek za wybór pierwszych 4 kółek dla Tymcia ![]() dzidziajak już niedużo Witusiowi brakuje do tych 2 kg!! ![]() ![]() A swojej rany nie mogłabyś pokazać komuś z położnictwa, przy okazji odwiedzin synka?? W końcu to ktoś od nich Ci cc robił. Pisałyście o lewatywie-nam ordynator szpitala na SR mówił, że ze względów czysto estetycznych jest im wszystko jedno, bo już są przyzwyczajeni. Ale poleca dla naszego własnego bezpieczeństwa-w kale jest mnóstwo bakterii escherichia coli, które w jelitach są niegroźne. Ale podczas porodu wiadomo jak jest, wejdą do cewki i wtedy zapalenie pęcherza gotowe, już nie mówiąc o tym, że mogą wleźć w ranę po nacięciu i wtedy poważniejsza infekcja:/ I już nowy wątek ![]() TreleMajunia śliczna ![]() aksbarg za wybór imienia ![]() lubieolowki ![]() rusałka za wybór imienia ![]() ![]() domi Jaś cudny ![]() ![]() nemosek i doczekałam się zdjęcia ![]() ![]() lineczka Wasza sesja też super!!! Lecę dalej....
#469 |
Rozeznanie
|
Położna nie odbiera, przychodnia dziś chyba do 14. czynna.
![]() Za pół godziny będę miała paracetamol i liczę na to, że pomoże. Chyba spróbuję się przespać,..
#470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a te skurcze regularne? Dzwoń, dzwooooń ![]() a jak nie to pros jakiegoś sąsiada no nie wiem, ale takie bóle mocne nie sa normalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#472 | ||||||
Zakorzenienie
|
i cieńszy
![]() ja zakładam body na to pajaca i kombinezon, wsadzę do fotelika przykryję kocykiem do fotelika przyczepię śpiworek i już ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() gratulacje!! ![]() Cytat:
![]() wysypiaj się póki możesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeju juz nie mogę się doczekać aż zobaczę maluchy i Twój brzuch ![]() ![]() Cytat:
![]() znowu się narobiłam i mnie brzuch boli! czy jak powiem że chcę urodzić już- tak jak Anulka to uda mi się czy nie? ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po porodzie też mam zamiar jeść wszystko, z ciekawością czytałam co dziewczyny tu pisały, jak nic nie pokręciłam to Ryba pisała, że pozwolili jej z owoców jeść tylko jabłka, a inna dziewczyna napisała że właśnie jabłek jej zabronili ![]() ![]() a z colą też jej chodziło o cukier? bo jak masz taką wielką zachciankę to może się sprawdzi zero albo light ![]()
![]() |
#474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja sobie bez lewatywy nie wyobrażam, przy parciu nie da się tego kontrolować niestety. A ta lewatywa to nic strasznego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hahaha ![]() ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-22 o 13:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#477 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na wyjście mam przygotowane body, kaftanik, śpiochy i na to kombinezon miśkowy taki ![]() ![]() Ten śpiworek na góre to nie wiem czy dostałam od bratowej, musze odpakować wór z fotelikiem ![]() a w samochodzie jakbym jechała dłużej to bym kocyk ściągnęła i ten śpiworek, ale my akurat mamy samochodem 3 minuty do spzitala ![]() Cytat:
![]() ale mam niemoc, masakra. Jestem taka zmęczona i śpiąca a nic konkretnego dziś nie zrobiłam ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-22 o 14:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kombinezona zakłądam cienki taki misiowy nie jakiś tam mega gruby
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli do wymarzonej wagi zostalo Ci 4 kg ? ![]() ![]() ![]() Juz I tak przypominam ludzi bo twarz, rece I nogi wrociły do normalnego stanu. Najwiecej mi sie odlozylo w pupie I udach I to będę musiala wycwiczyc, bo nawet brzuch mam mniejszy jak przed ciaza. Jak na tej kontroli 6 tyg po lekarz powie ze wszystko jest ok to zaczynam z Ewkę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.