|
|
#4801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moda "plus size" cz.4
Jakby ktoras sie natknela na wieksze takie sukienki dresowe w tym stylu bym byla wdzieczna
![]() http://allegro.pl/sukienka-dresowa-d...630708361.html http://allegro.pl/dresowa-sukienka-u...638907909.html |
|
|
|
#4802 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o matko.... takie ceny ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
ta pierwsza.... Jak tylko gdzieś przyuważę - od razu powiem ! |
||
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mierzyłam tylko te, ale chyba były jeszcze czarne. Trzeba patrzeć na pudełko bo te szersze wersje są oznaczone literką W przy podanym numerze.
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Ewelina
![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Cytat:
Także jeżeli mamy krytykować innych, zacznijmy od siebie. A kultura obowiązuje wszystkich niezależnie od noszonego rozmiaru ![]() Rozpętała się dyskusja, każdy ma swoje zdanie na ten temat, moje jest takie...
|
|
#4805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyno - jeśli sama nie płacisz za zakupy, to nie mów, że nie żal Ci zapłacić za kurtkę 500 zł bo to nie Ty za nią zapłaciłaś Rozumiem, że dla Twoich rodziców nie jest to problem ale krytykowanie innych, że kupili coś w dużej ilości itp jak samemu się nie kupuje za własne pieniążki i jeszcze oburzanie się, bo przecież to są dwie całkiem inne sprawy - no błagam![]() Max Mara - możesz porównać jeszcze z ceną trencza Burberry, to wyjdzie wtedy cena z Zary proporcjonalnie porównywalna do cen, które dziewczyny tu podaję. To tyle z mojej strony. Podziwiam Olę i Wszystkie dziewczyny, które wrzucacie tu swoje zdjęcia, stylizacje, rady. Kilka razy chciałam i ja coś wrzucić ale się bałam/ wstydziłam? no nie wiem.. teraz też się mocno zastanowię czy na pewno warto pokazać zakupione ciuchy by nie natknąć się na tak "konstruktywną" krytykę jak ilość.. |
|
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
Ej sorry, że się znowu wtrącę, ale trochę przesadzacie w drugą stronę teraz
Co z tego, że Candy111 mama kupuje ciuchy? To że Wy nie brałyście kasy od rodziców, to Wasza sprawa. Ale nie widzę w tym nic złego, że jest się utrzymywanym przez rodziców. Sama zaczęłam dopiero pracować po studiach, bo studiowałam dwa kierunki dziennie, miałam zajęcia od 8 do 20 i po 16 egzaminów w sesji. Jak będę mieć swoje dzieci, to też je będę utrzymywać, tak długo aż nie będą samodzielne. I tak jak moi rodzice, będę to robić, bo wolę, żeby się uczyły i dopiero potem pracowały, a nie harowały tygodniami przy zbiorach truskawek za marne grosze, żeby sobie kupić jakąś szmatkę.I fajnie, że jedziecie po dziewczynie, że wydaje mamy pieniądze, a same przyznajecie otwarcie, że to chłopak/narzeczony/mąż Wam ciuchy kupił No to jednemu rad, albo się wydaje swoją kasę, albo nie swoją. Moim zdaniem nadal nikomu nic do tego, ale nie bardzo ogarniam czemu wydwania kasy faceta jest lepsze niż rodziców.
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2013-10-22 o 10:32 |
|
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracuje w wakacje u mamy w firmie, zarabiam i płacę sobie za wyjazd. Czyli jednak nie wszystko mi sponsorują. |
|
|
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt nie napisał, że wydawanie kasy faceta/męża jest lepsze niż wydawanie kasy rodziców - nie wiem po czym to wywnioskowałaś. Bardziej chodzi o to, że jedni krytykują innych za ilość ciuchów a sami kupują za kasę rodziców więc to chyba też jest nie fair. Mnie nie przeszkadza, że ktoś kupił komuś ciuchy więc dlaczego komuś przeszkadza co ja kupiłam i ile ??? Cała ta debata do niczego nie prowadzi bo każdy ma na ten temat odmienne zdanie a jeden bezsensowny post może sprawić, że wątek straci swój pierwotny sens i zamiast dzielić się i pomagać sobie w sprawach mody będziemy się nawzajem krytykować (za ilość,jakość,ceny i kto wie co jeszcze) - więc radzę opanować emocje i zakończyć już to.
Wymiana w MAJU- same nowe rzeczy https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post59983276 Edytowane przez aleksandra188 Czas edycji: 2013-10-22 o 12:03 |
|
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nigdzie nie pochwaliłam się niczym co ktoś mi kupił A co do kupowania przez rodziców to luuuz jak lubią. Ale nie szczyciłabym się drogimi ciuchami za kasę rodziców. Bo ma się zupełnie inne podejście do pieniędzy jak się je samemu zarobi a nie dostanie. Ot tyle. Ale to już spojrzenie umęczonego młodego człowieka który sam na siebie zarabia i z wypłaty musi opłacić wynajem, rachunki, jedzenie itp ![]() Dziś będę mieć paczuchę z zamówieniem z awanti
|
|
#4811 |
|
Rozeznanie
|
A co kogo obchodzi za czyją kasę i ile kupuje ? Za wasze kupiła ?Z waszego portfela pieniądze biorą ?Z glodu przez to przymieracie ? Nie , więc nikomu nic do tego. Macie swoje to sie cieszcie a nie skaczecie do oczu.
Typowe polskie zachowanie kto , ile , za ile i za czyje . Masakra.
"Jestem samolubna, niecierpliwa i trochę niepewna siebie. Popełniam błędy, tracę kontrolę i jestem czasami ciężka do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie kiedy jestem najgorsza, to cholernie pewne, ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ” - Marilyn Monroe |
|
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wracając do Twoich ciuchów, ja po zarzutach pomyślałam "a może wymienia całą zawartość szafy? może na bieżąco wyprzedaje inne ciuchy, a na ich miejsce kupuje nowe?", bo ja miewałam już takie sytuacje ze względu na dietę
|
|
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Skończcie ten żałosny temat, bo aż mi się nie chce tych przepychanek czytać !
|
#4814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę się to kupy nie trzyma. Ja się staram nikogo nie oceniać, bo znam tylko swoją sytuajcę. Mogę napisać np. że więcej niż trzy pary jeansów to moim zdaniem dużo, bo sama nigdy tyle nie mam w jednym czasie. Kupuję - niszczę - wyrzucam - kupuję nowe. A ktoś woli mieć np. 20 par i codziennie śmigać w innych. No i jego wybór, nic mi do tego. Czasem też wzdycham oglądając główny wątek zakupowy jak laska kupi np. w jednym miesiącu 6 par butów. Ja bym nie miała gdzie trzymać Miesiąc temu wróciłam ze Stanów z całą torbą zakupów to musiałam z szafy mniej więcej 1/3 poodawać, bo bym nie miała gdzie wsadzić. Albo że ktoś kupi woski z Zary za prawie 2 stówy - nie dałabym tyle za spodnie tylko dlatego, że mają zarową metkę. Ale to moje opinie i nie krytykuję nikogo, bo każdy może mieć swoje zdanie.---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
Wracając do wątku ciuchowego - marzy mi się jeansowa kamizelka... w lecie kupiłam sobie miętową do spódnicy maxi, potem widziałam taką fajną jeansową w f&f, ale aż 90 zł kosztowała. Trochę dużo biorąc pod uwagę, że nie wiem czy będę nosić. Znalazłam taką na allegro. Zastanawiam się do czego ją jeszcze można ubrać poza spódnicą maxi... Do takiej ołówkowej z wysokim stanem? Ze spodniami mi się jakoś nie widzi... A drugą rzeczą, która za mną chodzi to te buty z Deichmanna - do czarnej sukienki, z jakimiś szarymi/srebrnymi dodatkami
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2013-10-22 o 15:06 |
||
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie ostatnio kupiłam taką w Tchibo i mam wątpliwości. Jest wyjątkowo dobra w biuście i biodrach, więc oczywiście jest dużo za luźna w talii
wyglądam w niej trochę workowato. Nieco lepiej się prezentuje rozpięta
|
|
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kamizelki moja mama miała identyczną w swoim sklepie z F&F, przymierzyłam i doszłam do wniosku że nie będę miała z czym zakładać więc ją sprzedałyśmy chociaż była naprawdę fajna
|
|
#4817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niestety kosztują bodajże 159 zł - kupuję je zawsze z jakimś kuponem zniżkowym, więc wtedy lekko ponad stówę. Ale nie widzi mi się kupować "na zapas", bo one są w stałej ofercie, więc nie znikną. A innych krojów i kolorów nie uznaję. Kupiłam ostatnio co prawda rurki w C&A ale mam mieszane uczucia. Kolor fajny (smutno-niebieski), ale nie wiem ile wytrzymają, bo już się w kroku kulkują
|
||
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
ja na razie raz w niej wyszłam
|
|
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ogólnie te co teraz kupiłam sobie wyglądają na grubsze i mocniejsze więc do wiosny powinny spokojnie wytrzymać
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam odwyk zakupowy do końca miesiąca Zapłaciłam za studia podyplomowe, więc jestem do tyłu Ale może to i lepiej
|
|
|
|
|
#4821 |
|
Wieczne Kutango
|
Dziewczynki czy mogę dołączyć do wątku?
![]() Czytałam, że ktoś szuka leginsów ze skórzanymi wstawkami ja bardzo polecam leginsy z bon prix są do rozmiaru 46 http://www.bonprix.pl/produkt/leggin...age&return=ref
04.12.13 Ostrzyknięcie ust Nałogi http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/6683/ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1222826 Wiosenna wymiana Edytowane przez NeverGoodEnough18 Czas edycji: 2013-10-22 o 16:03 |
|
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4823 |
|
Zadomowienie
|
witamy!
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Czy kupowała któraś z Was odzież narciarską w C&A ? Bo nie wiem gdzie kupić spodnie w rozmiarze ok 44-46.
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Aż nie wiem czy mogę prosić o pochwalenie się
.Ja swoją trzymam, bo wzięłam też udział w kolejnym zamówieniu.
|
|
#4826 | |
|
Wieczne Kutango
|
Cytat:
Kiedyś sporo zamawiałam na avanti z koleżankami ale teraz nie mogę się tam jakoś odnaleźć
|
|
|
#4827 |
|
Zadomowienie
|
Ojej nie bylo mnie tu od wczoraj a tu tyle sie działo, niepowiem troche sie pośmiałam
![]() Do mnie dzis zawitała paczka z awanti niestety tylko 2 bluzy ale są ok jak za takie pieniądze.
|
#4828 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4830 |
|
Wieczne Kutango
|
Nie taka nowa od urodzenia już plus size hehe dziękuje za miłe przyjęcie
![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Witam serdecznie W temacie oczywiście zamawiałyście ubrania z bon prix? Ogólnie w sklepach ciężko coś dostać na rozmiar 44/46 a tam jest dużo ciekawych ciuszków zamawiałam ostatnio sporą paczkę, a już leci do mnie druga. Z tego co widze lubicie również C&A też bardzo lubię ten sklep Bardzo też lubię uwaga Lidla leginsy kupuję tylko tam są świetnej jakości, również basicowe rzeczy polecam zwykła dłuższą bluzkę z długim rękawem mam już drugi rok i bardzo ją lubię
04.12.13 Ostrzyknięcie ust Nałogi http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/6683/ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1222826 Wiosenna wymiana Edytowane przez NeverGoodEnough18 Czas edycji: 2013-10-22 o 19:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

się razem od
....

Zapłaciłam za studia podyplomowe, więc jestem do tyłu