Moda "plus size" cz.4 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 23:10   #4801
kasiamniam
Wtajemniczenie

Dot.: Moda "plus size" cz.4

Jakby ktoras sie natknela na wieksze takie sukienki dresowe w tym stylu bym byla wdzieczna
http://allegro.pl/sukienka-dresowa-d...630708361.html
http://allegro.pl/dresowa-sukienka-u...638907909.html
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 23:45   #4802
mraau
Raczkowanie

GG do mraau

Cytat:
Napisane przez aleksandra188 Pokaż wiadomość
Mraau, dzięki

Ceny tych rzeczy które pokazałam to :
pierwszy sweterek - 9,99 zł
drugi "love" 19,99 zł
płaszczyk 37,50 zł - (gdzie w sieciówkach wiszą takie po 350 zł )

Także to nie są zawrotne kwoty a jakbym miała porównywać z innymi dziewczynami to by wyszło że połowa moich ciuchów kosztowała mniej niż czyjaś jedna kurtka. Ale to przecież bez sensu się licytować na ilość, jakoś i cenę... Zresztą często jak wygram coś fajnego na all to prezentuję mamie bo ma podobny rozmiar albo siostrze, także nie wszystko zawsze idzie do mojej szafy.

o matko.... takie ceny !! Dziewczyno ! zazdroszczęę... chciałabym tak trafiać polować! Więcej takich łowów !

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
Jakby ktoras sie natknela na wieksze takie sukienki dresowe w tym stylu bym byla wdzieczna
http://allegro.pl/sukienka-dresowa-d...630708361.html
http://allegro.pl/dresowa-sukienka-u...638907909.html

ta pierwsza.... widzę Ciebie w niej kochana !!

Jak tylko gdzieś przyuważę - od razu powiem !
mraau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 06:49   #4803
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
a tylko w takim kolorze były?
Ja mierzyłam tylko te, ale chyba były jeszcze czarne. Trzeba patrzeć na pudełko bo te szersze wersje są oznaczone literką W przy podanym numerze.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 07:21   #4804
aleksandra188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yours0destiny Pokaż wiadomość

Ola-płaszczyk mega!
Dzięki Ewelina

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Wronia3 Pokaż wiadomość
Rany człowiek chciał się pochwalić zakupami a tu takie cyrki

Wiecie co jest dla mnie największą przesadą?
Nie ilość ciuchów/kosmetyków/torebek itp.
Przesadą jest dla mnie kupowanie pieniędzmi rodziców tak drogich ubrań... Ja jak studiowałam i nie miałam stypendium a miałam potrzeby ciuchowe to całe wakacje + tyle roku akademickiego ile byłam w stanie wytrzymać pracowałam... I to nawet na szatni, sprzątając czasem nawet za niecałe 4zł na rękę za godzinę A jak byłam w LO to rodzice dawali mi zawrotne 40zł na miesiąc + minimalne doładowanie do telefony. Jak potrzebowałam ciucha to czekać musiałam na urodziny czy inne święto bądź kombinując sobie kasę jakoś zarabiając.
O. Tyle mam do powiedzenia w tym temacie.
A teraz możecie po mnie jeździć, bo ja jednak chyba nie chcę "chwalić" się ciuchami bo nie daj jeszcze będzie ich za dużo kupionych danego miesiąca
Znam tą sytuację o której mówi Wronia, jeszcze w szkole średniej pracowałam dorywczo na truskawkach czy jabłkach żeby zarobić parę groszy i kupić sobie coś o czym marzę. Mamy nie prosiłam, zwyczajnie po prostu ponieważ byłam tak wychowana od małego, że jeżeli chce się coś mieć trzeba pracować i nie chodzi o pracę za duże pieniądze. I tak mi zostało, jestem na studiach i utrzymuję się ze stypendiów naukowych, fakt u nas na Uniwersytecie są to wyższe kwoty a w wakacje dorabiam na zbiorach owoców itp. Mam kochaną mamę i wiem że kupiłaby mi co tylko bym chciała ale ja po prostu tak mam, że wstydziłabym się prosić ją o szmatki i to jeszcze za takie kosmiczne ceny. Sama muszę wyliczyć ile mogę wydać na rachunki, jedzenie i ciuchy. Dlatego staram się sama zarabiać już na siebie bo jestem w moim odczuciu dorosła, mam 23 lata i sądzę, że jest to wiek w którym jeśli tylko się chce można sobie poradzić tym bardziej w większym mieście. I to nie jest tak ze w każdym tygodniu muszę kupić daną ilość ciuchów, czasami w miesiącu kupię 5-6 rzeczy a czasami są miesiące, że nic nie kupię. Ale chyba ten wątek nie służy do prowadzenia statystyk kto ile kupuje. Mamy się dzielić swoimi opiniami, doradzać, podpowiadać gdzie i co można dorwać w rozmiarze plus Także jeżeli mamy krytykować innych, zacznijmy od siebie. A kultura obowiązuje wszystkich niezależnie od noszonego rozmiaru

Rozpętała się dyskusja, każdy ma swoje zdanie na ten temat, moje jest takie...
Stary 2013-10-22, 08:46   #4805
nadzieja_m
Raczkowanie

Cytat:
Rany człowiek chciał się pochwalić zakupami a tu takie cyrki

Wiecie co jest dla mnie największą przesadą?
Nie ilość ciuchów/kosmetyków/torebek itp.
Przesadą jest dla mnie kupowanie pieniędzmi rodziców tak drogich ubrań... Ja jak studiowałam i nie miałam stypendium a miałam potrzeby ciuchowe to całe wakacje + tyle roku akademickiego ile byłam w stanie wytrzymać pracowałam... I to nawet na szatni, sprzątając czasem nawet za niecałe 4zł na rękę za godzinę A jak byłam w LO to rodzice dawali mi zawrotne 40zł na miesiąc + minimalne doładowanie do telefony. Jak potrzebowałam ciucha to czekać musiałam na urodziny czy inne święto bądź kombinując sobie kasę jakoś zarabiając.
O. Tyle mam do powiedzenia w tym temacie.
A teraz możecie po mnie jeździć, bo ja jednak chyba nie chcę "chwalić" się ciuchami bo nie daj jeszcze będzie ich za dużo kupionych danego miesiąca
zgadzam się z Wronią w 100%. Rzadko się udzielam, ale codziennie Was dziewczyny czytam i podziwiam Wasze zdobycze, łupy, bo kurcze nie oszukujmy się - nie jest łatwo na "większą" osobę znaleźć coś ładnego, nie podkreślającego wałeczków tu i uwdzie i jeszcze w dobrej lub wręcz rewelacyjnej cenie. I chyba po to jest to forum prawda? wspieramy się w naszym większym niż xl rozmiarze i niech tak zostanie

Dziewczyno - jeśli sama nie płacisz za zakupy, to nie mów, że nie żal Ci zapłacić za kurtkę 500 zł bo to nie Ty za nią zapłaciłaś Rozumiem, że dla Twoich rodziców nie jest to problem ale krytykowanie innych, że kupili coś w dużej ilości itp jak samemu się nie kupuje za własne pieniążki i jeszcze oburzanie się, bo przecież to są dwie całkiem inne sprawy - no błagam

Max Mara - możesz porównać jeszcze z ceną trencza Burberry, to wyjdzie wtedy cena z Zary proporcjonalnie porównywalna do cen, które dziewczyny tu podaję.
To tyle z mojej strony.

Podziwiam Olę i Wszystkie dziewczyny, które wrzucacie tu swoje zdjęcia, stylizacje, rady. Kilka razy chciałam i ja coś wrzucić ale się bałam/ wstydziłam? no nie wiem.. teraz też się mocno zastanowię czy na pewno warto pokazać zakupione ciuchy by nie natknąć się na tak "konstruktywną" krytykę jak ilość..
nadzieja_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 10:31   #4806
Veredise
Zakorzenienie

Ej sorry, że się znowu wtrącę, ale trochę przesadzacie w drugą stronę teraz Co z tego, że Candy111 mama kupuje ciuchy? To że Wy nie brałyście kasy od rodziców, to Wasza sprawa. Ale nie widzę w tym nic złego, że jest się utrzymywanym przez rodziców. Sama zaczęłam dopiero pracować po studiach, bo studiowałam dwa kierunki dziennie, miałam zajęcia od 8 do 20 i po 16 egzaminów w sesji. Jak będę mieć swoje dzieci, to też je będę utrzymywać, tak długo aż nie będą samodzielne. I tak jak moi rodzice, będę to robić, bo wolę, żeby się uczyły i dopiero potem pracowały, a nie harowały tygodniami przy zbiorach truskawek za marne grosze, żeby sobie kupić jakąś szmatkę.

I fajnie, że jedziecie po dziewczynie, że wydaje mamy pieniądze, a same przyznajecie otwarcie, że to chłopak/narzeczony/mąż Wam ciuchy kupił No to jednemu rad, albo się wydaje swoją kasę, albo nie swoją. Moim zdaniem nadal nikomu nic do tego, ale nie bardzo ogarniam czemu wydwania kasy faceta jest lepsze niż rodziców.

Edytowane przez Veredise
Czas edycji: 2013-10-22 o 10:32
Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 10:50   #4807
candy111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
Ej sorry, że się znowu wtrącę, ale trochę przesadzacie w drugą stronę teraz Co z tego, że Candy111 mama kupuje ciuchy? To że Wy nie brałyście kasy od rodziców, to Wasza sprawa. Ale nie widzę w tym nic złego, że jest się utrzymywanym przez rodziców. Sama zaczęłam dopiero pracować po studiach, bo studiowałam dwa kierunki dziennie, miałam zajęcia od 8 do 20 i po 16 egzaminów w sesji. Jak będę mieć swoje dzieci, to też je będę utrzymywać, tak długo aż nie będą samodzielne. I tak jak moi rodzice, będę to robić, bo wolę, żeby się uczyły i dopiero potem pracowały, a nie harowały tygodniami przy zbiorach truskawek za marne grosze, żeby sobie kupić jakąś szmatkę.

I fajnie, że jedziecie po dziewczynie, że wydaje mamy pieniądze, a same przyznajecie otwarcie, że to chłopak/narzeczony/mąż Wam ciuchy kupił No to jednemu rad, albo się wydaje swoją kasę, albo nie swoją. Moim zdaniem nadal nikomu nic do tego, ale nie bardzo ogarniam czemu wydwania kasy faceta jest lepsze niż rodziców.
Mnie akurat nie przeszkadza to, że ktoś po mnie jedzie. Rodzice powiedzieli, że mogę się uczyć ile chce i dopóki to robię oni będą mnie utrzymywali.
Pracuje w wakacje u mamy w firmie, zarabiam i płacę sobie za wyjazd. Czyli jednak nie wszystko mi sponsorują.
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 11:56   #4808
aleksandra188
Zakorzenienie

Cytat:

Sorry ale to dziewczyna która kupuje ciuchy za kasę mamy naskoczyła na mnie, że przesadzam ! Dopisek, że nie chce mnie urazić nic nie zmienia. Chyba to moja sprawa co kupuje i za kogo pieniądze więc niech teraz nie dziwi się, że ktoś jej wytknął że sama kupuje za kasę rodziców. Fakt chciałoby się krytykować innych a siebie wybielić. Tylko ja nie rozumiem tego typu postów bo są puste i bezsensowne. Ja nikomu nigdy na tym wątku nie zwróciłam uwagi co do ilości , ceny itp to dlaczego ktoś komentuje moje zakupy w ten sposób. I nie zagłębiajmy się w ten temat bo mnie naprawdę mi nie przeszkadza kto komu co kupuje, każdy pozwala sobie na takie zakupy jak może. A jeżeli dziewczyny chcą sobie z własnej nieprzymuszonej woli dorobić w wakacje jak to pięknie ujęłaś "harowały tygodniami przy zbiorach truskawek za marne grosze, żeby sobie kupić jakąś szmatkę"to ich prywatna sprawa. Mnie nikt do tego nie zmuszał, sama chciałam zarobić "marne grosze by kupić szmatkę".

Nikt nie napisał, że wydawanie kasy faceta/męża jest lepsze niż wydawanie kasy rodziców - nie wiem po czym to wywnioskowałaś. Bardziej chodzi o to, że jedni krytykują innych za ilość ciuchów a sami kupują za kasę rodziców więc to chyba też jest nie fair. Mnie nie przeszkadza, że ktoś kupił komuś ciuchy więc dlaczego komuś przeszkadza co ja kupiłam i ile ???
Cała ta debata do niczego nie prowadzi bo każdy ma na ten temat odmienne zdanie a jeden bezsensowny post może sprawić, że wątek straci swój pierwotny sens i zamiast dzielić się i pomagać sobie w sprawach mody będziemy się nawzajem krytykować (za ilość,jakość,ceny i kto wie co jeszcze) - więc radzę opanować emocje i zakończyć już to.

Edytowane przez aleksandra188
Czas edycji: 2013-10-22 o 12:03
aleksandra188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 13:49   #4809
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Ja mierzyłam tylko te, ale chyba były jeszcze czarne. Trzeba patrzeć na pudełko bo te szersze wersje są oznaczone literką W przy podanym numerze.
no to zobaczę dziękuję
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 14:02   #4810
Wronia3
Wtajemniczenie

Cytat:
I fajnie, że jedziecie po dziewczynie, że wydaje mamy pieniądze, a same przyznajecie otwarcie, że to chłopak/narzeczony/mąż Wam ciuchy kupił
Ja się przyczepiłam do wydawania kasy rodziców więc ja zareaguję.
Nigdzie nie pochwaliłam się niczym co ktoś mi kupił

A co do kupowania przez rodziców to luuuz jak lubią. Ale nie szczyciłabym się drogimi ciuchami za kasę rodziców. Bo ma się zupełnie inne podejście do pieniędzy jak się je samemu zarobi a nie dostanie. Ot tyle.
Ale to już spojrzenie umęczonego młodego człowieka który sam na siebie zarabia i z wypłaty musi opłacić wynajem, rachunki, jedzenie itp

Dziś będę mieć paczuchę z zamówieniem z awanti
Stary 2013-10-22, 14:46   #4811
BlueRoses
Rozeznanie

A co kogo obchodzi za czyją kasę i ile kupuje ? Za wasze kupiła ?Z waszego portfela pieniądze biorą ?Z glodu przez to przymieracie ? Nie , więc nikomu nic do tego. Macie swoje to sie cieszcie a nie skaczecie do oczu.
Typowe polskie zachowanie kto , ile , za ile i za czyje . Masakra.
ze nie zasługujesz na mnie, kiedy jestem najlepsza. ”
- Marilyn Monroe 
BlueRoses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 14:47   #4812
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mam mnóstwo rzeczy i to z metkami i dlatego udzielam się na tym wątku Gdybym lubiła gotować pisałabym na kulinarnych watkach, a lubię ciuchy więc jestem tu Chciałam to kupiłam te rzeczy - proste
ja piszę w wątkach kulinarnych i o dietach + na blogu. Zawsze, ale to ZAWSZE znajdzie się ktoś, kto jak zobaczy, że np. często wrzucasz przepisy, zaraz się zastanawia (głośno, a jakże) skąd na to masz. A przecież jeść trzeba codziennie. A spróbuj raz w roku zrobić coś, do czego potrzebne są trochę droższe składniki, olaboga, ile się naczytasz i to wtedy jak jedna osoba skomentuje, że drogie danie, za nią leci lawina tak że w każdym temacie ktoś ma swoje granice, które ktoś przekroczył i ma silną potrzebę podzielenia się tym faktem. Ja to rozumiem, sama miewam czasem taką ochotę
ale wracając do Twoich ciuchów, ja po zarzutach pomyślałam "a może wymienia całą zawartość szafy? może na bieżąco wyprzedaje inne ciuchy, a na ich miejsce kupuje nowe?", bo ja miewałam już takie sytuacje ze względu na dietę
Stary 2013-10-22, 14:48   #4813
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Skończcie ten żałosny temat, bo aż mi się nie chce tych przepychanek czytać !

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 14:56   #4814
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się przyczepiłam do wydawania kasy rodziców więc ja zareaguję.
Nigdzie nie pochwaliłam się niczym co ktoś mi kupił

A co do kupowania przez rodziców to luuuz jak lubią. Ale nie szczyciłabym się drogimi ciuchami za kasę rodziców. Bo ma się zupełnie inne podejście do pieniędzy jak się je samemu zarobi a nie dostanie. Ot tyle.
Ale to już spojrzenie umęczonego młodego człowieka który sam na siebie zarabia i z wypłaty musi opłacić wynajem, rachunki, jedzenie itp
Ze wszystkim się zgadzam. Odkąd zaczęłam zariabiać z jednej strony kupuję więcej ciuchów, bo nie muszę prosić mamę o każdy (a mama raczej mnie nie rozpieszczała w tej kwestii), a z drugiej dwa razy się zastanowię czy nie lepiej tę kasę wydać na coś innego. Tylko właśnie to mnie zastanawia - że nikomu nie przeszkadza to, że ktoś pokazuje ciuchy kupione przez faceta, ale jak to rodziece, to już ajwaj...
Trochę się to kupy nie trzyma.

Ja się staram nikogo nie oceniać, bo znam tylko swoją sytuajcę. Mogę napisać np. że więcej niż trzy pary jeansów to moim zdaniem dużo, bo sama nigdy tyle nie mam w jednym czasie. Kupuję - niszczę - wyrzucam - kupuję nowe. A ktoś woli mieć np. 20 par i codziennie śmigać w innych. No i jego wybór, nic mi do tego.

Czasem też wzdycham oglądając główny wątek zakupowy jak laska kupi np. w jednym miesiącu 6 par butów. Ja bym nie miała gdzie trzymać Miesiąc temu wróciłam ze Stanów z całą torbą zakupów to musiałam z szafy mniej więcej 1/3 poodawać, bo bym nie miała gdzie wsadzić. Albo że ktoś kupi woski z Zary za prawie 2 stówy - nie dałabym tyle za spodnie tylko dlatego, że mają zarową metkę. Ale to moje opinie i nie krytykuję nikogo, bo każdy może mieć swoje zdanie.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
ale wracając do Twoich ciuchów, ja po zarzutach pomyślałam "a może wymienia całą zawartość szafy? może na bieżąco wyprzedaje inne ciuchy, a na ich miejsce kupuje nowe?", bo ja miewałam już takie sytuacje ze względu na dietę
Może się też zmianiać styl. Mnie się tak zmienił po skończeniu studiów - zaczęłam walczyć ze swoimi kompleksami, przestałam chodzić w workowatych swetrach i postawiłam na raczej kobiece i doroślejsze ciuchy. Oczywiście na raz nie dało się całej szafy wymienić, ale też mi mama głowę suszyła (zresztą do dziś suszy...), że za dużo kupuję. A zmiana była taka, że w 90% ciuchów już się nie widziałam...

Wracając do wątku ciuchowego - marzy mi się jeansowa kamizelka... w lecie kupiłam sobie miętową do spódnicy maxi, potem widziałam taką fajną jeansową w f&f, ale aż 90 zł kosztowała. Trochę dużo biorąc pod uwagę, że nie wiem czy będę nosić. Znalazłam taką na allegro. Zastanawiam się do czego ją jeszcze można ubrać poza spódnicą maxi... Do takiej ołówkowej z wysokim stanem? Ze spodniami mi się jakoś nie widzi...

A drugą rzeczą, która za mną chodzi to te buty z Deichmanna - do czarnej sukienki, z jakimiś szarymi/srebrnymi dodatkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6839f119659f5bb5.jpg (83,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t_p_detail.jpg (14,1 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez Veredise
Czas edycji: 2013-10-22 o 15:06
Stary 2013-10-22, 15:15   #4815
adrijah
Zakorzenienie

Ja sobie ostatnio kupiłam taką w Tchibo i mam wątpliwości. Jest wyjątkowo dobra w biuście i biodrach, więc oczywiście jest dużo za luźna w talii wyglądam w niej trochę workowato. Nieco lepiej się prezentuje rozpięta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg .jpg (133,0 KB, 17 załadowań)
Stary 2013-10-22, 15:18   #4816
aleksandra188
Zakorzenienie

Cytat:
Ze wszystkim się zgadzam. Odkąd zaczęłam zariabiać z jednej strony kupuję więcej ciuchów, bo nie muszę prosić mamę o każdy (a mama raczej mnie nie rozpieszczała w tej kwestii), a z drugiej dwa razy się zastanowię czy nie lepiej tę kasę wydać na coś innego. Tylko właśnie to mnie zastanawia - że nikomu nie przeszkadza to, że ktoś pokazuje ciuchy kupione przez faceta, ale jak to rodziece, to już ajwaj...
Trochę się to kupy nie trzyma.

Ja się staram nikogo nie oceniać, bo znam tylko swoją sytuajcę. Mogę napisać np. że więcej niż trzy pary jeansów to moim zdaniem dużo, bo sama nigdy tyle nie mam w jednym czasie. Kupuję - niszczę - wyrzucam - kupuję nowe. A ktoś woli mieć np. 20 par i codziennie śmigać w innych. No i jego wybór, nic mi do tego.

Czasem też wzdycham oglądając główny wątek zakupowy jak laska kupi np. w jednym miesiącu 6 par butów. Ja bym nie miała gdzie trzymać Miesiąc temu wróciłam ze Stanów z całą torbą zakupów to musiałam z szafy mniej więcej 1/3 poodawać, bo bym nie miała gdzie wsadzić. Albo że ktoś kupi woski z Zary za prawie 2 stówy - nie dałabym tyle za spodnie tylko dlatego, że mają zarową metkę. Ale to moje opinie i nie krytykuję nikogo, bo każdy może mieć swoje zdanie.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Może się też zmianiać styl. Mnie się tak zmienił po skończeniu studiów - zaczęłam walczyć ze swoimi kompleksami, przestałam chodzić w workowatych swetrach i postawiłam na raczej kobiece i doroślejsze ciuchy. Oczywiście na raz nie dało się całej szafy wymienić, ale też mi mama głowę suszyła (zresztą do dziś suszy...), że za dużo kupuję. A zmiana była taka, że w 90% ciuchów już się nie widziałam...

Wracając do wątku ciuchowego - marzy mi się jeansowa kamizelka... w lecie kupiłam sobie miętową do spódnicy maxi, potem widziałam taką fajną jeansową w f&f, ale aż 90 zł kosztowała. Trochę dużo biorąc pod uwagę, że nie wiem czy będę nosić. Znalazłam taką na allegro. Zastanawiam się do czego ją jeszcze można ubrać poza spódnicą maxi... Do takiej ołówkowej z wysokim stanem? Ze spodniami mi się jakoś nie widzi...

A drugą rzeczą, która za mną chodzi to te buty z Deichmanna - do czarnej sukienki, z jakimiś szarymi/srebrnymi dodatkami
Ja lubię wymieniać swoje rzeczy które mimo, że używane są w stanie idealnym. To tu na wizażu, na innych portalach a jak coś jest nowe i nie pasuje to najczęściej idzie na all. Czasami mama mi coś podkradnie do siebie i tak jakoś zawartość się zmienia. Często kupuję rurki bo mi się przecierają więc wole mieć kilka par z F&F, c&a itp niż jedne z zary lub innej drogiej marki gdzie po dwóch miesiącach przetrą mi się i zostanę bez spodni na które wydam dwie stówy. Zdecydowanie wolę mieć kilka par i zmieniać raz takie raz takie niż jedną i chodzić w niej 24 h siedem razy w tygodniu

A co do kamizelki moja mama miała identyczną w swoim sklepie z F&F, przymierzyłam i doszłam do wniosku że nie będę miała z czym zakładać więc ją sprzedałyśmy chociaż była naprawdę fajna
Stary 2013-10-22, 15:26   #4817
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
Ja sobie ostatnio kupiłam taką w Tchibo i mam wątpliwości. Jest wyjątkowo dobra w biuście i biodrach, więc oczywiście jest dużo za luźna w talii wyglądam w niej trochę workowato. Nieco lepiej się prezentuje rozpięta
Fajna, podoba mi się. Tylko chciałabym zobaczyć co ta pani ma na dole ;P Jak jestem w spodniach, to zazwyczaj w jeansach - ciemny granat albo czarne - i do spodni mi się nie widzi. Ze spódnicą maxi spoko wygląda, ale w takich spódnicach chodzę tylko w lecie...

Cytat:
Ja lubię wymieniać swoje rzeczy które mimo, że używane są w stanie idealnym. To tu na wizażu, na innych portalach a jak coś jest nowe i nie pasuje to najczęściej idzie na all. Czasami mama mi coś podkradnie do siebie i tak jakoś zawartość się zmienia. Często kupuję rurki bo mi się przecierają więc wole mieć kilka par z F&F, c&a itp niż jedne z zary lub innej drogiej marki gdzie po dwóch miesiącach przetrą mi się i zostanę bez spodni na które wydam dwie stówy. Zdecydowanie wolę mieć kilka par i zmieniać raz takie raz takie niż jedną i chodzić w niej 24 h siedem razy w tygodniu

A co do kamizelki moja mama miała identyczną w swoim sklepie z F&F, przymierzyłam i doszłam do wniosku że nie będę miała z czym zakładać więc ją sprzedałyśmy chociaż była naprawdę fajna
Ja teraz kupuję jeansy tylko w Kappahlu - pierwszą parę jaką kupiłam mam już ponad rok i kolor zdążyły stracić od częstego prania, ale się w kroku nie przedarły. Poza tym tam jest dobry krój na mnie - taki, że jak są w biodrach dobre, to w pasie też i nie są płytkie tak, że jak się schylę to mam pół d... na wierzchu...
Niestety kosztują bodajże 159 zł - kupuję je zawsze z jakimś kuponem zniżkowym, więc wtedy lekko ponad stówę. Ale nie widzi mi się kupować "na zapas", bo one są w stałej ofercie, więc nie znikną. A innych krojów i kolorów nie uznaję. Kupiłam ostatnio co prawda rurki w C&A ale mam mieszane uczucia. Kolor fajny (smutno-niebieski), ale nie wiem ile wytrzymają, bo już się w kroku kulkują

Stary 2013-10-22, 15:28   #4818
adrijah
Zakorzenienie

ja na razie raz w niej wyszłam miałam czarną gładką bluzkę pod spodem i ciemne jeansy. Jakoś bardziej mi się widzi do jeansów w innym kolorze niż sama kamizelka niż do spódnicy, nawet maxi
Stary 2013-10-22, 15:30   #4819
aleksandra188
Zakorzenienie

Cytat:
Fajna, podoba mi się. Tylko chciałabym zobaczyć co ta pani ma na dole ;P Jak jestem w spodniach, to zazwyczaj w jeansach - ciemny granat albo czarne - i do spodni mi się nie widzi. Ze spódnicą maxi spoko wygląda, ale w takich spódnicach chodzę tylko w lecie...

Ja teraz kupuję jeansy tylko w Kappahlu - pierwszą parę jaką kupiłam mam już ponad rok i kolor zdążyły stracić od częstego prania, ale się w kroku nie przedarły. Poza tym tam jest dobry krój na mnie - taki, że jak są w biodrach dobre, to w pasie też i nie są płytkie tak, że jak się schylę to mam pół d... na wierzchu...
Niestety kosztują bodajże 159 zł - kupuję je zawsze z jakimś kuponem zniżkowym, więc wtedy lekko ponad stówę. Ale nie widzi mi się kupować "na zapas", bo one są w stałej ofercie, więc nie znikną. A innych krojów i kolorów nie uznaję. Kupiłam ostatnio co prawda rurki w C&A ale mam mieszane uczucia. Kolor fajny (smutno-niebieski), ale nie wiem ile wytrzymają, bo już się w kroku kulkują
Ja mam takie dwie pary z F&F, grubszy mocniejszy jeans lekko wycierany i chodzę przeszło rok i nic im nie jest nawet koloru nie straciły ale kupiłam kiedyś ciemnogranatowe skinny i po dwóch miesiącach tak się przetarły że wyrzuciłam, ale to wina jeasnu bo był cienki taki jakby na lato... Więc nie ma reguły Ale ogólnie te co teraz kupiłam sobie wyglądają na grubsze i mocniejsze więc do wiosny powinny spokojnie wytrzymać
Stary 2013-10-22, 15:34   #4820
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam takie dwie pary z F&F, grubszy mocniejszy jeans lekko wycierany i chodzę przeszło rok i nic im nie jest nawet koloru nie straciły ale kupiłam kiedyś ciemnogranatowe skinny i po dwóch miesiącach tak się przetarły że wyrzuciłam, ale to wina jeasnu bo był cienki taki jakby na lato... Więc nie ma reguły Ale ogólnie te co teraz kupiłam sobie wyglądają na grubsze i mocniejsze więc do wiosny powinny spokojnie wytrzymać
Ja zauważyłam, że najszybciej mi się przecierają takie, które mają dużą zawartość czegoś elastycznego - najdłużej mam takie, które mają 100% bawełny.

Ja mam odwyk zakupowy do końca miesiąca Zapłaciłam za studia podyplomowe, więc jestem do tyłu Ale może to i lepiej

Stary 2013-10-22, 16:01   #4821
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Dziewczynki czy mogę dołączyć do wątku?

Czytałam, że ktoś szuka leginsów ze skórzanymi wstawkami ja bardzo polecam leginsy z bon prix są do rozmiaru 46 http://www.bonprix.pl/produkt/leggin...age&return=ref

04.12.13 Ostrzyknięcie ust

Nałogi http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/6683/
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1222826 Wiosenna wymiana

Edytowane przez NeverGoodEnough18
Czas edycji: 2013-10-22 o 16:03
NeverGoodEnough18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 16:08   #4822
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez NeverGoodEnough18 Pokaż wiadomość

Czytałam, że ktoś szuka leginsów ze skórzanymi wstawkami ja bardzo polecam leginsy z bon prix są do rozmiaru 46 http://www.bonprix.pl/produkt/leggin...age&return=ref
Witaj

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:16   #4823
paulinia18
Zadomowienie

witamy!

włosy: 98cm

paulinia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:19   #4824
candy111
Zakorzenienie

Czy kupowała któraś z Was odzież narciarską w C&A ? Bo nie wiem gdzie kupić spodnie w rozmiarze ok 44-46.
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:25   #4825
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś będę mieć paczuchę z zamówieniem z awanti
Aż nie wiem czy mogę prosić o pochwalenie się .
Ja swoją trzymam, bo wzięłam też udział w kolejnym zamówieniu.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:39   #4826
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Aż nie wiem czy mogę prosić o pochwalenie się .
Ja swoją trzymam, bo wzięłam też udział w kolejnym zamówieniu.
To i ja czekam na relacje Kiedyś sporo zamawiałam na avanti z koleżankami ale teraz nie mogę się tam jakoś odnaleźć

Stary 2013-10-22, 17:39   #4827
paulinia18
Zadomowienie

Ojej nie bylo mnie tu od wczoraj a tu tyle sie działo, niepowiem troche sie pośmiałam

Do mnie dzis zawitała paczka z awanti niestety tylko 2 bluzy ale są ok jak za takie pieniądze.

włosy: 98cm

paulinia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 19:26   #4828
201610111032
Konto usunięte

Cytat:
Cieplutko witam nową plus size
201610111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 19:26   #4829
aleksandra188
Zakorzenienie

Cytat:

Cześć
Stary 2013-10-22, 19:35   #4830
NeverGoodEnough18
Wieczne Kutango

Cytat:
Napisane przez miszona Pokaż wiadomość
Cieplutko witam nową plus size
Nie taka nowa od urodzenia już plus size hehe dziękuje za miłe przyjęcie

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Cześć
Witam serdecznie

W temacie oczywiście zamawiałyście ubrania z bon prix? Ogólnie w sklepach ciężko coś dostać na rozmiar 44/46 a tam jest dużo ciekawych ciuszków zamawiałam ostatnio sporą paczkę, a już leci do mnie druga. Z tego co widze lubicie również C&A też bardzo lubię ten sklep Bardzo też lubię uwaga Lidla leginsy kupuję tylko tam są świetnej jakości, również basicowe rzeczy polecam zwykła dłuższą bluzkę z długim rękawem mam już drugi rok i bardzo ją lubię

Edytowane przez NeverGoodEnough18
Czas edycji: 2013-10-22 o 19:38
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości