Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamuś. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-22, 13:32   #91
...Skierka...
Zakorzenienie

Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu

kwicia kiedy rodzę? dobre pytanie
super że transfer w sobote! trzymam kciuki

sophia śliczna ta Twoja córcia

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2013-10-22 o 13:36
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 13:33   #92
Lilith890502
Zakorzenienie

Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
oto kolyska
jestem strasznie zadowolona z tego zakupu
śliczna
Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
No to jeszcze takie Wam wstawię, a co!!!
ojej jakie cudooo

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 13:39   #93
cebulova
Zadomowienie

Jakies problemy z wifi mam dzisiaj i powielilo mi posty.

Sofia Agatka jest śliczna

A ja rosnę i rosnę

Edytowane przez cebulova
Czas edycji: 2013-10-22 o 13:47
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 13:39   #94
...Skierka...
Zakorzenienie

Isia faktycznie Twoje tsh jest bardzo niskie...
a przypomnij Ty masz niedoczynność tarczycy ogólnie albo czy miałaś w ciąży?
bo w ciąży i jakiś czas po wtedy ths może sie zbliżać do 0 i nie jest to nic złego, ale ft3 i ft4 powinny być w miare w normie.

ale Mały mnie podkopuje w boczek
i jaki dziś piękny dzień!

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2013-10-22 o 13:40
Stary 2013-10-22, 13:39   #95
Agatau88
Zakorzenienie

Ale Agatka słodka

E tam, to ze dekade starsza nie znaczy ze stara
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 14:00   #96
IsiaG
Zadomowienie

Wcinam bigos i prawie mam orgazm....mrrr mrrr oh, ohh!!! tak!!! tak!!!

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość

Moze zacznijmy spamowac jak nam Linka oficjalnie dwie krechy przedstawi, bo teraz to tak wyglada jakbysmy chcialy ja szybko pogonic.
Oj, no co Ty. Ani mi to przez myśl nie przeszło. Dobra, będę spamować, jak się pochwali II na teście. Jeżeli uraziłam - przepraszam.

Cytat:
Cześć Dziewczyny.

Przyznam się bez bicia, stary watek tylko "przeleciałam" . Nie mam kiedy nadrobić
A dziś to w ogóle chyba padnę, odpadną mi ręce albo rozklekoczę wózek. Jesteśmy po pierwszych szczepieniach i Mała jest marudna. Nie ma jednak gorączki, więc nie wiem czy to kolka czy te szczepienia A, i byłyśmy na bioderkach, wszystko OK Lekarz powiedział, że musiała zapamiętać to ułożenie nóżki jeszcze z macicy i tak trzyma i, że wszystko powinno się samo unormować. No i rzeczywiście, zauważyłam, że nieśmiało prostuje tą nóżkę
Mamy za to przepuklinę pępkową , która jest skutkiem kolki i tego, że mała się pręży podczas puszczania bąków. Przyklejamy więc te specjalne plasterki w nadziei, że się wchłonie, a jak nie to czeka nas poradnia chirurgiczna. Jak nie urok to sraczka, za przeproszeniem.

Ale za to w niedzielę Agata skończyła 6 tygodni.
Zaczęła się też interesować światem dookoła i dam sobie rękę uciąć, że stara się coś do mnie powiedzieć już bo tak ślicznie składa ustka, jakby miała wydać z siebie pierwsze guuuu jak narazie zaliczyła kilka o. Wydaje mi się też, że zaczyna się uśmiechać świadomie do nas (Isia przypomniały mi się Twoje posty o pierwszych uśmiechach Lidki). Możliwe to?

A jutro mam wizytę u gina i czekam na zielone światło, bo mam straszną ochotę na sex

Oj, kolka! To się Agatka męczy. Mogę pocieszyć, że ok 3 miesiąca powinno przejść. Lidka też się szybko uśmiechała na nasz widok. Bardzo szybko, widocznie dziewczynki teraz takie mądre i radosne się rodzą a chłopcy inteligentni, przystojni i duzi.

Cytat:
I wstawię Wam sweet focię naszej Agaty. Taki dziubek to jej specjalność (tu ma około 4 tyg).
Jaka śliczna, ojej. Pamiętam jak nasza robiła taki dziubek. Kamilek Luny też. Szkoda, że to jej przeszło i jej westchnienia takie charakterystyczne, też już ich nie ma.

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Linka nie nakręcasz mnie, bo wiem, że co baba to inaczej. wszystko się wyjaśni w kolejnym cyklu (o ile w ciąży nie będę) zrobię badania w 2dc i usg. 5 prób? A pamiętasz jakie miała amh? Jak podali jej blastka to pewnie miała trochę zarodków, bo przy małej ilości nie hodują do 5 tej doby..
Agata amh to rezerwa jajnikowa i ona zaczyna nieznacznie spadać już ok 30stki. Mi niestety spada za szybko i prawdopodobnie związane jest to z tym, że pracuje tylko 1 jajnik ale pewności nie ma.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

zależy jak leży można powiedzieć, że od niektórych na wątku o dekadę starsza
A od niektórych młodsza, także nie jest źle ciotka.

Cytat:
oto kolyska

śliczna. Mam podobną pościel.
A będziesz mieć ją całą otuloną ochraniaczem? Ja nie wiem czy to prawda, ale mówią, żeby całej nie zasłaniać, żeby dziecko miało dostęp powietrza przez szczebelki.

Cytat:
Isia faktycznie Twoje tsh jest bardzo niskie...
a przypomnij Ty masz niedoczynność tarczycy ogólnie albo czy miałaś w ciąży?
bo w ciąży i jakiś czas po wtedy ths może sie zbliżać do 0 i nie jest to nic złego, ale ft3 i ft4 powinny być w miare w normie.

ale Mały mnie podkopuje w boczek
i jaki dziś piękny dzień!
Mi wykryto przed ciążą, jak leczyłam się u endo-gin. Po miesiącu brania leku zaszłam w ciążę i wtedy już przez całą ciążę brałam leki, robiłam też tsh i było prawie dobrze. Teraz jest tragicznie. A 7 miesięcy po ciąży to już chyba zbyt długo, organizm doszedł do siebie?
Zobaczymy co powie w piątek.

Potrzebuję opiekunki na jutro, na jakieś 2 godz. Ktoś chętny?
A tak na serio to faktycznie przydałaby mi się tu jakaś babcia albo ciocia. Muszę jechać do gina na 13 i nie mam co z małą zrobić. Przecież nie wezmę jej do gabinetu???? Aga w szkole, będzie musiał mąż specjalnie z pracy przyjechać na ten czas. Ale doopa.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

Edytowane przez IsiaG
Czas edycji: 2013-10-22 o 14:02
IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 14:10   #97
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
oto kolyska
....sama bym się w niej położyła....

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

A tak na serio to faktycznie przydałaby mi się tu jakaś babcia albo ciocia. Muszę jechać do gina na 13 i nie mam co z małą zrobić. Przecież nie wezmę jej do gabinetu???? Aga w szkole, będzie musiał mąż specjalnie z pracy przyjechać na ten czas. Ale doopa.
ja bym zatargała dziecko ze sobą..no co nie masz co z nią zrobic, tylko ten taki fotelik /leżak nie wiem jak to sie nazywa bym wzieła - niech będzie przypięty szkrab na czas badania - a potem na rączki do mamy jeśli taka potrzeba...

Kwitka ostatni zarodek był klasy AB

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2013-10-22 o 14:15
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 14:26   #98
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
A będziesz mieć ją całą otuloną ochraniaczem? Ja nie wiem czy to prawda, ale mówią, żeby całej nie zasłaniać, żeby dziecko miało dostęp powietrza przez szczebelki.

Mi wykryto przed ciążą, jak leczyłam się u endo-gin. Po miesiącu brania leku zaszłam w ciążę i wtedy już przez całą ciążę brałam leki, robiłam też tsh i było prawie dobrze. Teraz jest tragicznie. A 7 miesięcy po ciąży to już chyba zbyt długo, organizm doszedł do siebie?
myślę że cały bok odsłonie zeby go mieć w nocy na oku bo stwierdziliśmy że łóżeczko zostanie w pokoiku małego iww ciągudnia z niegobędziemy normalnie korzystać, a kołyske bedziemy na noc mieć u siebie z Maluchem. No i zobaczymy w praniu kiedy go przeniesiemy do niego

a co do tarczycy ja sie lecze juz z 7 lat i tak niskie tsh miałam tylko teraz- w ciąży. Faktycznie tyle czasu po porodzie powinno sie juz unormować. a tenpoziom ft3 i ft4 też miałaś robione?
Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
....sama bym się w niej położyła....
ha ha! też mi to do głowy przyszło!

Stary 2013-10-22, 14:41   #99
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

Oj, no co Ty. Ani mi to przez myśl nie przeszło. Dobra, będę spamować, jak się pochwali II na teście. Jeżeli uraziłam - przepraszam.
jak się nie pokażą II kreski do końca wątku..bede musiała namalowac różowym markerem drugą ..o! chociaż mam nadzieje ze się pojawią..
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 15:18   #100
teorema
Wtajemniczenie

Czesc!
I juz nowy watek, ale polecialyscie!! Tylko juz nie spamowac, pisac przyzwoicie

ANTERIA, doczytalam, ze bolą Cię plecy. Otoz sie przyzwyczajaj, beda Cie zapewne bolaly caly czas (jak mnie ) albo raz na jakis czas.
(Polecam Ci ksiazke "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff, ktora fajnie rozwiewa wszystkie watpliwosci, mi sie bardzo podoba i przydaje.)

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 15:27   #101
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
ANTERIA, doczytalam, ze bolą Cię plecy. Otoz sie przyzwyczajaj, beda Cie zapewne bolaly caly czas (jak mnie ) albo raz na jakis czas.
(Polecam Ci ksiazke "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff, ktora fajnie rozwiewa wszystkie watpliwosci, mi sie bardzo podoba i przydaje.)

Oj bolą niestety A nie wiesz czy mogę gdzieś ściągnąć tą książkę jako e-booka?
Stary 2013-10-22, 15:54   #102
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Smacznego bigosu Isia Ja mam taki od cioci w słoiku i chyba jutro go wszamię, bo na dziś już zaplanowałam kalafior i jajko sadzone.

Color, a jak się mama czuje?

Wiecie co, coraz gorzej z tymi moimi osłabieniami. Ja już nawet w windzie ustać normalnie nie mogę. Co to będzie później? Lekarze mówią, że to normalne. I co ja mam zrobić?
Dziękuje,że pytasz. mama różnie.. w sumie dalej o balkoniku chodzi, albo stara się o kuli..raz ma lepsze dni raz gorsze fizycznie.. to samo z psychiką niestety
ale walczymy by było ok

Cytat:
hej laski,
ale pędzicie JUŻ 3 STRONY???? Ale ja rozumiem - dla Kejcik
Byłam u gina i pomimo zmniejszenia estrofemu moje endo ładnie przyrosło, więc transfer jednak się odbędzie w sobotę Cieszę się jak głupia ale z drugiej strony jakoś mi tak przykro, bo wiem że to już ostatni ...
Gratuluję kolejnych tygodni
Siekierka kiedy rodzisz?
Ma ktoś wieści od Dzastin?
Isia zrobiłam sypane drożdżowe - pycha!
Kwicia to kciuki moje masz już od dzisiaj!!!!

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje że endo szybko to ureguluje

Trzymam mocno

Dziewczyny umówiłam się na to płatne usg na piątek na 8:00.Ogarnia mnie strach czy będzie wszystko ok...
Kciukasy!!!

Cytat:
I wstawię Wam sweet focię naszej Agaty. Taki dziubek to jej specjalność (tu ma około 4 tyg).

Cytat:

Oj, kolka! To się Agatka męczy. Mogę pocieszyć, że ok 3 miesiąca powinno przejść. Lidka też się szybko uśmiechała na nasz widok. Bardzo szybko, widocznie dziewczynki teraz takie mądre i radosne się rodzą a chłopcy inteligentni, przystojni i duzi.

Jaka śliczna, ojej. Pamiętam jak nasza robiła taki dziubek. Kamilek Luny też. Szkoda, że to jej przeszło i jej westchnienia takie charakterystyczne, też już ich nie ma.

A od niektórych młodsza, także nie jest źle ciotka.

orgazm

A co do gina to bierz małą ze sobą.. w foteliku .. badanie chwilke trwa nie jedna mama tak robi

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 16:14   #103
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:

myślę że cały bok odsłonie zeby go mieć w nocy na oku bo stwierdziliśmy że łóżeczko zostanie w pokoiku małego iww ciągudnia z niegobędziemy normalnie korzystać, a kołyske bedziemy na noc mieć u siebie z Maluchem. No i zobaczymy w praniu kiedy go przeniesiemy do niego

a co do tarczycy ja sie lecze juz z 7 lat i tak niskie tsh miałam tylko teraz- w ciąży. Faktycznie tyle czasu po porodzie powinno sie juz unormować. a tenpoziom ft3 i ft4 też miałaś robione?

Nie miałam robione. To chyba trzeba w jakimś dniu cyklu zrobić a ja wtedy jeszcze nie miałam cyklu. To było chwilę po porodzie.
A jak wspomniałam o tym endokrynologowi to stwierdził, że jego to nie interesuje. To jest tylko endo a nie endo-ginm więc może dlatego.

Cytat:
jak się nie pokażą II kreski do końca wątku..bede musiała namalowac różowym markerem drugą ..o! chociaż mam nadzieje ze się pojawią..
Pokażą się, pokaża. Zresztą zobacz, Dżasta też tylko jeden wątek poprowadziła a potem zaszła. Więc nadzieja jest spora!!!!

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 16:16   #104
_Kluska_
Zakorzenienie

Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Staraczki i mamusie cz. VI

Przepraszam, że po całości nie nadrabiam.
Cebula a przed ciążą jakie miałaś ciśnienie? Może w ogóle jesteś niskociśnieniowcem? Jeśli tak to nic nie poradzisz.... ja też tak mam, u gina jeszcze w miarę normalnie bo podekscytowana jestem , ale u endo jak mi bada to wiecznie mam90/55, 85/50 i tym podobne takie ciśnienie miałam jako dziecko, potem zaczęłam pić i palić to się podniosło teraz nie palę i jakie efekty

Śliczna Agacia

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:05   #105
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie co, coraz gorzej z tymi moimi osłabieniami. Ja już nawet w windzie ustać normalnie nie mogę. Co to będzie później? Lekarze mówią, że to normalne. I co ja mam zrobić?
Cebula a moze tojednak niedobor witami?
Cytat:
Mam nadzieje że endo szybko to ureguluje

Trzymam mocno

Dziewczyny umówiłam się na to płatne usg na piątek na 8:00.Ogarnia mnie strach czy będzie wszystko ok...
sluchaj si enas,a mniej stresu bedziesz miec z Dominisiem wszystko jest ok!
Cytat:

Cytat:
No to jeszcze takie Wam wstawię, a co!!!

Cytat:
wez Mala ze soba,jesli nosisz jeszcze Lidke w nosidelku,to nie zastanawialabym sie tylko brala.Lekarze wiedza jak to jest...
Cytat:
ja bym zatargała dziecko ze sobą..no co nie masz co z nią zrobic, tylko ten taki fotelik /leżak nie wiem jak to sie nazywa bym wzieła - niech będzie przypięty szkrab na czas badania - a potem na rączki do mamy jeśli taka potrzeba...
no wlasnie Linka dobrze mowi

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 17:23   #106
Sophia_1
Zadomowienie

Isia jak nie masz opieki to pozostaje wziąć Małą ze sobą Ja tez mam jutro wizytę u gina, ale dzięki Bogu mam też babcię

Color trzymam kciuki żeby mamie się polepszyło na każdej płaszczyźnie.

Dziękujemy za komplementy proszę nacieszyć oczy, bo za dzień lub dwa zdjęcia usunę (żeby obce osoby ich nie oglądały).

A i zapomniałam się pochwalić, że z wczoraj na dzisiaj Agata przespała po raz pierwszy 5 godzin w ciągu nocy Tylko matka z ojcem nie bo wstawaliśmy do niej sprawdzić czy oddycha - do tej pory budziła się co 3 godz jak z zegarkiem w ręku. A tu zjadła o 22 i obudziła się o 3 rano, zjadła i znowu w kimę. Tak to ja mogę żyć i dzieci wychowywać Ciekawe czy to taki wyskok czy już jej tak zostanie

I uciekam, bo muszę posiedzieć nad papierami.

BUZIAKI!!!

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:24   #107
iza243
Zakorzenienie

Spam dla Kejth

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:29   #108
Sophia_1
Zadomowienie

Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Staraczki i mamusie cz. VI

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Cebula a przed ciążą jakie miałaś ciśnienie? Może w ogóle jesteś niskociśnieniowcem? Jeśli tak to nic nie poradzisz.... ja też tak mam, u gina jeszcze w miarę normalnie bo podekscytowana jestem , ale u endo jak mi bada to wiecznie mam90/55, 85/50 i tym podobne takie ciśnienie miałam jako dziecko, potem zaczęłam pić i palić to się podniosło teraz nie palę i jakie efekty

Śliczna Agacia
O matko, skąd Wy macie takie niskie ciśnienie
Ja Was mogę obdzielić moim, starczy i dla Ciebie

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Spam dla Kejth
To ja też, ja też dla Linki i dla Kejt

wieeeeem, miało nie być spamowania, ale - no - nie mogłam się powstrzymać

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

I aktualizuję "dane" Agaty
waży 4060g i mierzy 55cm. Rośniemy

Mam nadzieję, że nie zanudziłam Was, że ja tak tylko o sobie i swoim dziecku....

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:37   #109
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość

Śliczna Agacia

Przed ciążą też mialam niskie. No jestem niskocisnieniowiec niestety. Tylko zawsze jak do lekarza ide to mam idealnie ksiazkowe. Nigdy sie nie skarzylam ginowi, ale bede w koncu musiala.

Kurka, nie chce mi cos cytowac.

Bazile, czy niedobor witamin to nie sadze, ale zrobie morfologie w piatek i zobaczymy jak wyniki.

Sofia, brawa za przespane 5h, oby to sie stalo nawykiem Agatki.

Color, trzymam kciuki za Twoja mame. Silna z niej kobieta i dobrze, ze ma taka corke jak Ty.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:41   #110
bazile
Zadomowienie

Cytat:
A i zapomniałam się pochwalić, że z wczoraj na dzisiaj Agata przespała po raz pierwszy 5 godzin w ciągu nocy Tylko matka z ojcem nie bo wstawaliśmy do niej sprawdzić czy oddycha - do tej pory budziła się co 3 godz jak z zegarkiem w ręku. A tu zjadła o 22 i obudziła się o 3 rano, zjadła i znowu w kimę. Tak to ja mogę żyć i dzieci wychowywać Ciekawe czy to taki wyskok czy już jej tak zostanie

BUZIAKI!!!
i to jest wtedy az niewiarygodne,ze noc moze byc taka dluga.Moj tez lepiej zaczal spac po 4 miesiacu,spal tak od 10 do 3 rano przez ok tydzien,a ja czulam sie taka wyspana,ze szok.Tylko dlugo sie tym nie nacieszylam.Od czerwca budzi mi sie po 3-5 razy.Teraz przestawiam Go na MM i jest poprawa od kilku nocy,budzi sie ok 2 i 5 rano i koniec spania
ale jestem juz taka dumna

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:59   #111
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Oj bolą niestety A nie wiesz czy mogę gdzieś ściągnąć tą książkę jako e-booka?
Niestety nie wiem, ja kupiłam wersję papierową w sklepie.

Nie przejmuj się plecami, to zupełnie normalne. Ciągnięcie i rozpychanie w macicy też, mnie to wykanczało na samym początku, potem przeszło zupełnie.

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:04   #112
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Cebulko, moim skromnym zdaniem to nie do konca normalne... nie pamietam, żeby któraś nasza dziewczynka tak miała. Dbaj o siebie i odpoczywaj

Cytat:
Byłam u gina i pomimo zmniejszenia estrofemu moje endo ładnie przyrosło, więc transfer jednak się odbędzie w sobotę

Cytat:
Maleńka księżniczka

Dobry wieczór
Mam teraz trochę pracy w pracy i aż mnie głowa boli jak myślę, że jutro muszę znowu siąść do tych tabelek. Zakładam floty pojazdów kilku ważnym klientom i to pochłania dużo czasu

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:51   #113
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
Może będzie u Ciebie jak u Anterii. Pierwszy cykl po przerwie i pach Tego Ci życzę.

Dzień dobry cześć i czołem!
Wczoraj wieczorem miałam jakiegoś doła z powodu wyjazdu męża. Normalnie na samą myśl, że za kilka dni go nie będzie łzy cisnęły mi się do oczu. Ale muszę być twarda, bo jak będę ryczała to się jeszcze synkowi udzieli.
My robimy miesiąc przerwy po tym cyklu, musze odpocząć...fizycznie i psychicznie moze później zaskoczę, a jak nie to będzie insemka

Cebulka my będziemy Cie tu zagadywać i szybko czas zleci

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dzisiaj Tż-t ma zadzwonić i mnie zarejestrować, jak się uda to na dzisiaj, a jak nie to pewnie w przyszłym tygodniu Tak powiedziałam Tż. i powiem szczerze liczyłam na trochę inną reakcję, ja podchodzę do tego tak emocjonalnie, a on tak strasznie spokojnie, jakby nic się nie stało, może to i dobrze. On chyba do puki nie zobaczy brzuszka u mnie to nie będzie nawet myślał że tam dzieciaczek jest W sumie wiem że on taki jest, rzadko okazuje swoje emocje, no ale cieszy się, przynajmniej tak mówi
Anterka, strasznie cieszę, że Twoim szczęściem mój Mąż jest uczuciowy, ale tylko jak jesteśmy we dwoje, przy innych to szczytem uczuć jest jak mnie obejmie no cóż taki jest...

Cytat:
A w ogóle to zapomniałam napisać, że dziś zaczynamy 26tc
za 26 tc

Cytat:
a kto mowi o poddawaniu się? ja? ja nie , ja mam zamiar walczyć..z tym ze u nas romantyzm i podejscie na luzie się skonczyło. Teraz są leki , procedury medyczne , monitoring , bedzie mrożenie nasienia i inseminacje. Nie ma już romantyzmu ,pięknych chwil uniesien i wiary - teraz jest medycyna i pragmatyzm
nastawienie bojowe

Cytat:
Mam pyszny obiad dzisiaj (wreszcie mogę to jeść) bigos, ostatni raz jadłam w święta Bożego Narodzenia. A potem poród i zakaz! Teraz się nawżeram jak świnia!!!!
Bigos

Cytat:
hej laski,
ale pędzicie JUŻ 3 STRONY???? Ale ja rozumiem - dla Kejcik
Byłam u gina i pomimo zmniejszenia estrofemu moje endo ładnie przyrosło, więc transfer jednak się odbędzie w sobotę Cieszę się jak głupia ale z drugiej strony jakoś mi tak przykro, bo wiem że to już ostatni !
kwicia trzymam będę myśleć o Tobie w sobotę

Cytat:
My już wiemy, że będzie OK

Cytat:
Zabieraj ją na wizytę, do mojej gin często przychodzą mamusie z dziecieczkami w nosidełkach, a moja ginka jak się cieszy jak widzi pociechy

Cytat:
O matko, skąd Wy macie takie niskie ciśnienie
Ja Was mogę obdzielić moim, starczy i dla Ciebie
ja też z niskociśnieniowców i ręce, i dłonie mam zawsze zimne (nawet przy upale) taka moja uroda

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Mam teraz trochę pracy w pracy i aż mnie głowa boli jak myślę, że jutro muszę znowu siąść do tych tabelek. Zakładam floty pojazdów kilku ważnym klientom i to pochłania dużo czasu
A Ty kiedy Qleżanko pójdziesz na jakieś wolne? Masz zamiar pracować do 9 mies?

Witam się dziś w średnim nastroju,
byłam u mojej gin na USG i troche mnie wkurzyła, ale obiecałam sobie, że nie zmienię już gina, bo ona podeszła do mojego planowania najrozsądniej i wyleczyła mnie z zapaleń. Byłam dziś zbadać tego torbiela, naczekałam się na nią, a jak już weszłam na USG, to było szybko, szybko, bo kolejny zabieg czeka no i dowiedziałam sie tyle, ze torbiel jeszcze jest (ale sie wchłania), zapytałam czy mam brać no-spe (zawsze ją brałam przy torbielach), to ona zapytała czy mnie boli, mówię, że czasami tak, szczególnie przywysiłkach jak podnoszę dzieci w pracy, a ta do mnie, żebym nic nie brała no i że jeżeli to jest torbiel, to w tym samym jajniku mam pęcherzyk i za ok. 5 dni będzie owulka, tyle sie dowiedziałam, ale nie jestem zadowolona z dzisiejszej wizyty...aha i na kolejną wizyte mam się umówić w styczniu jak się zdecyduję na insemkę (swoją drogą nie wiem czemu ona się tak uparła na tę inseminację, czyżbym wytraciłą wszystkie możliwości naturalnego poczęcia, czy moze dolega mi coś o czym ona mi nie chce powiedzieć). Dlatego zanim całkowicie sfisiuję, to robię w kolejnym cyklu przerwę na starania i dobrze mi to zrobi, już nie mogę doczekać się tego spokoju psychicznego...sorry za te smuty i za taki długi post, ale musiałam się wyżalić...

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 19:00   #114
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość

A Ty kiedy Qleżanko pójdziesz na jakieś wolne? Masz zamiar pracować do 9 mies?
Mam zamiar od 1 stycznia akurat się wyśpię po sylwestrze

Cebulka
za 26 tydzień

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 19:08   #115
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Witam się dziś w średnim nastroju,
byłam u mojej gin na USG i troche mnie wkurzyła, ale obiecałam sobie, że nie zmienię już gina, bo ona podeszła do mojego planowania najrozsądniej i wyleczyła mnie z zapaleń. Byłam dziś zbadać tego torbiela, naczekałam się na nią, a jak już weszłam na USG, to było szybko, szybko, bo kolejny zabieg czeka no i dowiedziałam sie tyle, ze torbiel jeszcze jest (ale sie wchłania), zapytałam czy mam brać no-spe (zawsze ją brałam przy torbielach), to ona zapytała czy mnie boli, mówię, że czasami tak, szczególnie przywysiłkach jak podnoszę dzieci w pracy, a ta do mnie, żebym nic nie brała no i że jeżeli to jest torbiel, to w tym samym jajniku mam pęcherzyk i za ok. 5 dni będzie owulka, tyle sie dowiedziałam, ale nie jestem zadowolona z dzisiejszej wizyty...aha i na kolejną wizyte mam się umówić w styczniu jak się zdecyduję na insemkę (swoją drogą nie wiem czemu ona się tak uparła na tę inseminację, czyżbym wytraciłą wszystkie możliwości naturalnego poczęcia, czy moze dolega mi coś o czym ona mi nie chce powiedzieć). Dlatego zanim całkowicie sfisiuję, to robię w kolejnym cyklu przerwę na starania i dobrze mi to zrobi, już nie mogę doczekać się tego spokoju psychicznego...sorry za te smuty i za taki długi post, ale musiałam się wyżalić...
Nie dziwie się że jesteś zła.Nie fajnie cię potraktowała że tak na szybkoMożliwe że odpoczynek od starań dobrze ci zrobi i inseminacja nie będzie potrzebna.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 19:40   #116
Agatau88
Zakorzenienie

torema
a możesz napisac cos więcej o tej książce? Jakie tematy podnosi,calej ciąży?

czarna
a nie możesz isc do innego gina? Choc w sumie lekarz musi Ci powiedzieć co jest nie tak, jeśli jest. Dziwna sprawa. Ja bym zapytala wprost czemu uparła się na iui.
Stary 2013-10-22, 19:52   #117
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
czarna
a nie możesz isc do innego gina? Choc w sumie lekarz musi Ci powiedzieć co jest nie tak, jeśli jest. Dziwna sprawa. Ja bym zapytala wprost czemu uparła się na iui.
Nie chcę jej zmieniać, to bo byłaby już moja 7 albo 8 zmiana i znowu zaczynanie wszystkiego od nowa, a dotychczas miałam na prawdę dobre zdanie o niej i zawsze się z nią dogadywałam, nie wiem może taki dzień dziś miała?!

- insulinooporność

× 6
Stary 2013-10-22, 19:58   #118
nuna2
Zakorzenienie

melduje sie i ja
Stary 2013-10-22, 19:59   #119
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę jej zmieniać, to bo byłaby już moja 7 albo 8 zmiana i znowu zaczynanie wszystkiego od nowa, a dotychczas miałam na prawdę dobre zdanie o niej i zawsze się z nią dogadywałam, nie wiem może taki dzień dziś miała?!
To zapytaj wprost czemu upiera się na iui? Ona tak wprost nie daje Wam szans? dziwne skoro mowilas ze wszystko u Was ok...nie rozumiem.przeciez lekarz tak nie postepuje z pacjentka.
Stary 2013-10-22, 20:07   #120
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
melduje sie i ja
Ooo Nuna, śniłaś mi się kiedyś

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
To zapytaj wprost czemu upiera się na iui? Ona tak wprost nie daje Wam szans? dziwne skoro mowilas ze wszystko u Was ok...nie rozumiem.przeciez lekarz tak nie postepuje z pacjentka.
Pójdę do niej może w grudniu, na razie odpuszczam

- insulinooporność

× 6
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości