Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-22, 14:06   #3481
Tasia34
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Mikołajkowi wylazł drugi ząbek, a u mnie odezwały się kamienie ... tak tak już kamienie. Rok temu było błotko
I czeka mnie operacja/zabieg ehh i jak ja mam zostawić na te parę dni moje maleństwo? Co z moimi cyckami? Chyba będę musiała wziąć laktator ze sobą i chyba muszę zacząć przyzwyczajać Mikołaja do MM bo czymś go tatuś karmić będzie musiał. A może termin będę miała na przyszły rok to problem z głowy
Dziś idę do lekarza to mi naświetli sprawę co i jak.

Tasia, ja już glutenuje Mikołaja 0,5 łyżeczki kaszki do obiadku )
za właściwą dezycję lekarza - i oby jakoś udało się z karmieniem!

A od kiedy ta kaszka? Wiesz, ja nawet kupiłam mannę, ale się nie zdecydowałam na razie jednak Doczytałam się, że z tą ekspozycją w wieku 4-6 mcy to o to chodziło, że tyle było macierzyńskiego, potem kobiety wracały do pracy i przeważnie już nie karmiły piersią, a o to chodzi, żeby najlepiej ten gluten pod osłoną piersi podawać. Jako, że ja jeszcze nie zamierzam wracać do pracy i dalej kp, to będę kaszkę dawać za jakiś czas jeszcze
A warzywka dajecie? U nas już były: marchewka, brokuły, groszek, szpinak i ostatnio jabłuszko Słoiczek na 3 dni i nie codziennie Dziś akurat nie, a jutro może dynię spróbujemy..?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 14:11   #3482
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Jak dajecie słoiczki, to ile? Bo ja nadal po pół, chyba muszę zwiększyć racje żywieniowe
my 125gram obiadku i poł 125g owoców, ale od 1 listopada przechodzimy na obiadek 190gram. ( dlaczego od wtedy? bo wtedy skończą nam się zapasy małych słoików )

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
i coooooo .... WQrwa zaznaczyłąm 109 i 110

i GDZIE SA moje CyCaty !!! ja sie pytam !!!

kosmici?

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
dostal playmobil z dinozaurami i przyjecie urodzinowe w sali zabaw .

ja seriali nie ogladam .ale nawet jak bym chciala to sie boje tu wejsc . Kiedys tez chyba Ty wstawilas (albo Megi )link aby cos tam ogladac ...z ciekawosci weszlam i wyswietlilo mi sie ze to nielegalne i straszyli policja i ze trzeba 4 stowy zaplacic ....
okazalo sie ze to sciema .ale i tak sie boje
fajnie dinozaury mój tż to wielki spec, nawet kiedyś chciał to studiować
to nie ja

wracając do tematu fotelików to obejrzałam chyba już wszystkie testy nie tylko adac i wybieram firmę ROMER, tylko jeszcze nie wiem, który model mam 3. albo Versafix albo DuoPlus albo King Plus. wg mojej analizy róznych testów te są najlepsze, ale bez bazy isofix, z bazą to jest większy wybór

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 14:29   #3483
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
ja seriali nie ogladam .ale nawet jak bym chciala to sie boje tu wejsc . Kiedys tez chyba Ty wstawilas (albo Megi )link aby cos tam ogladac ...z ciekawosci weszlam i wyswietlilo mi sie ze to nielegalne i straszyli policja i ze trzeba 4 stowy zaplacic ....
okazalo sie ze to sciema .ale i tak sie boje
Oglądanie czegoś, co już jest w sieci, nie jest nielegalne
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 15:04   #3484
jolanT
Zadomowienie

Hej!
Dziekujemy za zyczenia dla polrocznej Ewuni wszystkim wczorajszym solenizantom zyczymy 100lat
Dzisiejszym takze wszystkiego naj

My z Ewunia dzis znowu trafilysmy do szpitala
Niestety znowu te same objawy identyczna sytuacja jak przed 2 tygodniami nawet tydzien nie minal od wyjscia
Teraz juz szczegolowe badanie wszystkiego- czEkamy
Prosimy o kciuki !!!!!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 15:11   #3485
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Niestety znowu te same objawy identyczna sytuacja jak przed 2 tygodniami nawet tydzien nie minal od wyjscia
Prosimy o kciuki !!!!!
ojejj ale, ze znowu infekcja bakteryjna?
Kciuki za Ewunie

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
wracając do tematu fotelików to obejrzałam chyba już wszystkie testy nie tylko adac i wybieram firmę ROMER, tylko jeszcze nie wiem, który model mam 3. albo Versafix albo DuoPlus albo King Plus. wg mojej analizy róznych testów te są najlepsze, ale bez bazy isofix, z bazą to jest większy wybór
Gratuluje samozaparcia i wyboru

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
A od kiedy ta kaszka? Wiesz, ja nawet kupiłam mannę, ale się nie zdecydowałam na razie jednak Doczytałam się, że z tą ekspozycją w wieku 4-6 mcy to o to chodziło, że tyle było macierzyńskiego, potem kobiety wracały do pracy i przeważnie już nie karmiły piersią, a o to chodzi, żeby najlepiej ten gluten pod osłoną piersi podawać. Jako, że ja jeszcze nie zamierzam wracać do pracy i dalej kp, to będę kaszkę dawać za jakiś czas jeszcze
o tym glutenie to chyba tylko w PL tak glosno (a moze to sa te miedzynarodowe badania )
Stary 2013-10-22, 15:12   #3486
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
dlaczego od wtedy? bo wtedy skończą nam się zapasy małych słoików
uuuu, to duże zapasy były

Cytat:
o kurczaczek
żeby Was porządnie zdiagnozowali
Trzymaj(cie) się Kochane!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 15:12   #3487
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
czesc

A u nas wieeeeeeelki dzień :
8 urodzinyKuby

ehhhhh pamietam jakby to bylo dzis - o 8.05 przyjechalam do szpitala , o 9.27 urodzilam i .....przepadlam na cale zycie . Trzymalam go na rekach w szpitalu przez cale godziny i sie wpatrywalam ,wpatrywalam i .....wpatrywalam . przez 2 doby nawet na chwile nie zasnelam .
A teraz moj pierworodny ma juz 8 lat .... na prawde -jakby chwila minela .....

wyściskaj Go

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
zazdroszczam

Sto lat!!!!!!!!!!! wyściskaj go od e-ciotki!

fajny! a jeansowy też musi być fajny!
my wciąż nie mamy... a dziś znów wróciłam z reklamówką ciuchów. I zobaczyłam zawodowe łowczynie w akcji - w szoku byłam i wciąż pozostaję :brzyda l:

a Różak jak się na to zapatruje?
T. jadł po całym małym dość szybko.
pokaż łupy....

ja już nic nie rez.... mam tyle szmat,,ze miejsca brakuje, nic,a nic- pilnować mnie....

Cytat:
Hej!
Dziekujemy za zyczenia dla polrocznej Ewuni wszystkim wczorajszym solenizantom zyczymy 100lat

Prosimy o kciuki !!!!!
o matko, oczywiście
despa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 15:14   #3488
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
I zobaczyłam zawodowe łowczynie w akcji - w szoku byłam i wciąż pozostaję :brzyda l:
i jak to wyglada? prosze o szczegoly
Stary 2013-10-22, 15:35   #3489
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
pokaż łupy....
hehe ale dziś kupiłam tylko jedną dziewczęcą rzecz (mini-pici śpiochy) i jednen za mały bodziak
tak to same "potrzebne"

też się muszę pilnować... w jakiś ciąg wpadłam... także jutro i pojutrze patrzę TYLKO na kombinezony i nic mnie nie (s)kusi!

w ogóle dziś napadłam też na księgarnię (cudną! kiedyś ją tu polecała Obserwatorka) - przez te Wasze wieże
Nabyłam w końcu "Robimisie", kolejną część Anny-Clary Tidholm "Gdzie idziemy?" (miałam smaka na więcej, ale bankructwo bym musiała ogłosić ), no i w tym tygodniu mi sprowadzą o kochających zającach (Moderna ). Limit książeczkowy na październik-listopad został wyczerpany

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
i jak to wyglada? prosze o szczegoly
krwiożerczo
byłam akurat o godzinie otwarcia (a dziś dostawa)... sajgon. a były tylko dwie "zawodowczynie", ja i jeszcze jedna babeczka. Normalnie został ustanowiony komitet kolejkowy (dla 4 osób ), panie wpadły do sklepu i łapały jak najwięcej wieszaków (by na spokojnie przejrzeć). W szoku byłam. Stałam sobie sama przy dzieciowych i patrzyłam/podziwiałam - dawno nie byłam w teatrze .
Z drugiej strony jak one wymieniały się tym co od wczoraj wyhaczyły, to wow. Jeżdżą po całym mieście, w niektórych punktach mają poustawiane osoby...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 15:58   #3490
maria28
Kniaginia

Cytat:
a Różak jak się na to zapatruje?
T. jadł po całym małym dość szybko.
Wydaje mi się, że już więcej by mogła zjeść
Ja zaczynałam od razu od pół słoiczka i jakoś tak lecę rutynowo dalej...

Cytat:
my 125gram obiadku i poł 125g owoców, ale od 1 listopada przechodzimy na obiadek 190gram. ( dlaczego od wtedy? bo wtedy skończą nam się zapasy małych słoików )

wracając do tematu fotelików to obejrzałam chyba już wszystkie testy nie tylko adac i wybieram firmę ROMER,
Hehe

To brawa za wybór, bo w fotelikach ciężko się połapać.
Ja nadal nie wiem: mieliśmy kupować nowy, ale możemy też pożyczyć Maxi Cosi Priori od mojej szwagierki. Przynajmniej wiem, jak był używany i że niewypadkowy. Jak się okaże przymały, to znów wymienimy.

Cytat:
Ożeż! Pewnie, że trzymamy kciuki

Cytat:
o tym glutenie to chyba tylko w PL tak glosno (a moze to sa te miedzynarodowe badania )
No właśnie to jest jakaś paranoja. Ten "gluten-sruten", jak nazwala nestelle, tylko te biedne matki dodatkowo stresuje. "Ekspozycja na gluten"....jeeeeeny, strach się bać.

Cytat:
hehe ale dziś kupiłam tylko jedną dziewczęcą rzecz (mini-pici śpiochy) i jednen za mały bodziak
tak to same "potrzebne"

w niektórych punktach mają poustawiane osoby...
1. Ja miałam zamiar kupić kurtkę ocieplaną. Kupiłam trzy

2. Profeska
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:08   #3491
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Hej!

Prosimy o kciuki !!!!!
Kciuki trzymamy

Rowniez dolaczamy sie z Pawelekiem do zyczen
Cytat:
A skoro jeszcze nie śpię, to Wam się pożalę - Krzyś mi dorasta Odstawia smoka... I tak w sumie używał go tylko do spania, a teraz w ogóle go już nie chce, pluje nim na odległość I tak jakby smoczek jest dla mnie - jak Mu daję do drzemki, to za którymś razem nie wypluwa i szybciej zasypia
Jak one szybko dorastają...
za szybko... mi ostatnio lezki polecialy jak ogladalam zdjecia i filmiki jak mial 2 miesiace ....
Cytat:
czesc

8 urodzinyKuby

.....
Duzo zdrowka i prezentow ) Sto lat sto lat niech zyje zyje nam :roz a:

Cytat:

krwiożerczo
byłam akurat o godzinie otwarcia (a dziś dostawa)... sajgon. a były tylko dwie "zawodowczynie", ja i jeszcze jedna babeczka. Normalnie został ustanowiony komitet kolejkowy (dla 4 osób ), panie wpadły do sklepu i łapały jak najwięcej wieszaków (by na spokojnie przejrzeć). W szoku byłam. Stałam sobie sama przy dzieciowych i patrzyłam/podziwiałam - dawno nie byłam w teatrze .
Z drugiej strony jak one wymieniały się tym co od wczoraj wyhaczyły, to wow. Jeżdżą po całym mieście, w niektórych punktach mają poustawiane osoby...
Ja widzialam kiedys akcje jak kobiety sie prawie bily o ubranko... szok )

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Witam wieczorkiem,

dzisiaj bylismy u naszego pediatry...

zapytalam o glowke, o krostki na policzku i ogolnie zwazyla nam i zmierzyla syna..
warzymy 9980 i mierzymy 79 cm... lekarka mowi do malego wstydzilbys sie byc taki dlugi heh
na krostki przepisala fenistil krople.. a i na odparzenia poprosilismy o masc.. jutro ide do apteki
a z glowka jest ok.. mowi ze kazdy jest niesymetryczny i tak ma byc

Jezeli chodzi o Fotelik ostatnio dostalismy taki..jest tak jakby dla dwoch grup wiekowych no i uzywamy...

http://www.coletto.pl/pl/produkty/fo...samochodowe/18

Jezeli chodzi o zoltko to Nasz pediatra mowil, aby raz w tygodniu zoltko podac razem z mieskiem... wiec ja juz zglupialam.. jak ma sie 3 rozpiski i inne wiadomosci..ah.

A kaszke podaje i wprowadzam, troche ze wzgledu na fakt ze wracam do pracy..., bede kupowala manna zwykla.. nie kupie tych specyfikow wiecej, bede dodawala swoje owoce i soki do niej.

Kasia, w piateczek ide do pracy wiec wiesz o to chodzilo

Edytowane przez eluśka87
Czas edycji: 2013-10-22 o 17:19
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 17:12   #3492
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej!
Ja tylko tak na szybko: dla Ewuni wszystkiego naaaj no i oby szybko do zdrowia doszła!
Nestelle, dla Kuby też spełnienia marzeń!

Co do książek jak ktoś woli tradycyjne książki to wczoraj w Biedronce kupiłam Bajki świata dosyć gruba za 13 zł. Jest piękna, duża i ma ładne, kolorowe ilustracje.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:24   #3493
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość

Trochę nas nie było ale mam usprawiedliwienie na piśmie
W sobotę robiliśmy małą imprezkę półroczniakową oczywiście dla Tomka. Nawet pokusiłam się o mini torcik i sama zrobiłam trochę przygotowań było bo ludzi jak na chrzcinach a to sama najbliższa rodzina. Posiedzieli, pojedli, pośmiali się, Tomek szczęśliwy, miał go kto nosić

Pozdrowienia i idę nadrabiać

Zaległe życzenia dla solenizantów przesyłamy
A dzisiaj dla Kingi i Leonka wszystkiego naj naj naj
I dzisiaj świętujemy pół roku Tomka
Sto lat dla Leonka i Tomka

Dziękujemy za życzonka... komu Coli

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
czesc

uuuuups! to teraz zdrowka dla Wszystkich ! i wielkie kciuki aby Krzys nie dostal ! Niestety zarazic sie moze w kazdej chwili -nie jest powiedziane czy na poczatku czy po Was wszystkich . ale mozna miec nadzieje ze po prostu go to ominie .
( w szkole u Kuby byla tez jelitowka -i najlepszy kolega Kuby mial z cala rodzina 3 razy (w ogole to szok ! bo nie wiedzialam ze mozna pod rzad tyle razy na to samo chorowac) .My sie nie zarazilismy pomimo tego ze wszyscy sie pojawiamy w szkole codziennie . potem moi tescie dostali i szwagierka z rodzina . a potem w przedszkolu . My nadal nic )

Wszystkiego NAJ !

to czekamy az teraz On zacznie biegac wokol stolu

8 urodzinyKuby

ehhhhh pamietam jakby to bylo dzis - o 8.05 przyjechalam do szpitala , o 9.27 urodzilam i .....przepadlam na cale zycie . Trzymalam go na rekach w szpitalu przez cale godziny i sie wpatrywalam ,wpatrywalam i .....wpatrywalam . przez 2 doby nawet na chwile nie zasnelam .
Same zobaczycie ,juz niedlugo bedziecie mowily to samo .......
no to imprezka, Sto lat

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:43   #3494
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Hej!
Ja tylko tak na szybko: dla Ewuni wszystkiego naaaj no i oby szybko do zdrowia doszła!
Nestelle, dla Kuby też spełnienia marzeń!

Co do książek jak ktoś woli tradycyjne książki to wczoraj w Biedronce kupiłam Bajki świata dosyć gruba za 13 zł. Jest piękna, duża i ma ładne, kolorowe ilustracje.

Dzieki za info, wybieram sie

Ja przy najblizej wizycie w empiku nabede kilka pozycji

a czasami sluchamy tego
http://www.bajkownia.org/bajki-dla-dzieci-do-sluchania
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:07   #3495
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Hej!

Prosimy o kciuki !!!!!
Kciuki

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Dzieki za info, wybieram sie

Ja przy najblizej wizycie w empiku nabede kilka pozycji

a czasami sluchamy tego
http://www.bajkownia.org/bajki-dla-dzieci-do-sluchania
super. dzięki

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:35   #3496
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
slodkie to moj tez tak robi . a reszte czyli "brawo -brawo " czy "papa "a teraz jeszcze "pione " umie robic bo starszaki tez tresuja Roszka sama pewnie bym tak szybko nie nauczyla

no i stalo sie ! Roszek doczolgal sie do szafy i otwiera szuflady ....
brawa

Cytat:
kobiecie przysluguja przerwy na karmienie piersia, jak sie ma to prawo w PL?
http://praca.wp.pl/title,Przerwy-na-...wiadomosc.html
tak jak juz dziewczyny odpisały przerwa jest ja tez wolę połaczyć i wyjsc godzine wcześniej bo w 30minut bym nawet do domu nie dojechała

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
a co tam, chwalę siękamizelka, kocyk, dwie serwetki, zazdrostka i kawałek firanki nad którą teraz siedzę
jeszcze zrobiłam czapeczkę i szaliczek dla małego,ale gdzieś wsadziłam i nie mogę znaleźć, ale jak znajdę, to się pochwalę

super

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
ale wtedy byłby ospały a nie siadał na nocniku, chodził na ryby, i ganiał wokół stołu
może na pw napisze
daleko nie chodzi łowi w akwarium

Cytat:

NIE-SA-MO-WITY !!!!!!!!!!

ten nocnik i teraz to ...... juz wiem -moze Twoja ciaza sloniowa byla -24 miesieczna ? !
Dawaj filmik !

(pamietacie jak ktoras wrzucila info ze na innym watku 4 miesieczne juz mowi ze zrozumieniem "mama"? i jak na to zareagowalysmy -"to nie mozliwe ;ona sciemnia;itd".....
na bank teraz te co podczytaly z innych watków co wyprawia 7 miesieczny Karolek to samo mowia -ze sciema : :
Przeciez to tak niesamowite .......... patrzac na mojego Roszka -takiego mini niemowlaczka to mi sie wydaje ze siedziec nawet bedzie za rok dopiero .....

takie kiepskie mam dwa filmiki z telefona, nic rewelacyjnego
https://plus.google.com/u/0/photos/1...53125372599058

https://plus.google.com/u/0/photos/1...53050663552594

Cytat:

Małpka, Twój syn jest z innej galaktyki! my tu dzidziusie mamy
moj też dzidzio

Cytat:
Super...super co synek jada oprocz mleka... moze cos innego niz moj ? jakies witaminki innego pochodzenia... swietny synus[
w sumie to mało co jada bo on taki cycowy ze mało co chce jesc innego

Cytat:
W sobotę robiliśmy małą imprezkę półroczniakową oczywiście dla Tomka. Nawet pokusiłam się o mini torcik i sama zrobiłam trochę przygotowań było bo ludzi jak na chrzcinach a to sama najbliższa rodzina. Posiedzieli, pojedli, pośmiali się, Tomek szczęśliwy, miał go kto nosić
ć
sto lat

Cytat:

[SIZE=4][COLOR=purple][B]8 urodziny[COLOR=purple]Kuby [
.....
najlepszego dla Kuby

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
[
Macie jakiś pomysł jak zabezpieczyć szafę przesuwną? Bo Filip pierwsze co robi jak go położę na podłodze, raczkuję do niej i przesuwa drzwi i wchodzi do środka już nie mam siły go wyciągać i odkładać w inne miejsce pokoju bo i tak sekunda i jest spowrotem. Chciałabym je jakoś zablokować żeby się nie przesuwały ale nie wiem czym
)
haha u mnie tez przesuwa szafe i grzebie w pudełkach które tam stoją
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:39   #3497
achna79
Rozeznanie

To wielocytuj to jakaś czarna magia dla mnie, nieogar jakiś jestem

Tasia my już wcinamy ziemniaczki z marchewką, z dynią, jakieś zupki jarzynowe takie już dwu i trzyskładnikowe i powoli ten mały słoiczek zaczyna być za mały (To samo się tyczy deserków) Muszę koniecznie wynaleźć skądś pewne warzywka i zacząć sama gotować bo pójdziemy z torbami jak nic

A że tak głupio spytam... jaki jest przepis na zupki? :P Warzywa się gotuje na samej wodzie? Kurczaka też?

I to koniec dobrych wieści....muszę być natychmiastowo operowana kamienie w jakimś przewodzie są i jak się zatka będzie żółtaczka mechaniczna
I najprawdopodobniej laparoskopowo się nie da i będę cięta, czyli dłuższy pobyt w szpitalu i dłuższe dochodzenie do siebie
Nie wiem jak to będzie, jak Tż da sobie radę tyle dni sam i jak Mikołajek da radę tyle czasu beze mnie i bez cyca i jak ja dam sobie radę bez Mikołajka
Siedzę i ryczę bo nic innego mi nie pozostało. W piątek będę gadała z tym co mnie będzie operował i się dowiem co gdzie jak i kiedy ehh.

Ogromniaste kciuki za Ewunię
Stary 2013-10-22, 19:00   #3498
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
czesc ....
ja dzisiaj zaspalam i obudzilam dzieciaki za pozno do szkoly ....
to efekt ostatniej nocki -spanie tylko 3 godzin przez tzta .
no ale jak on nie dal spac to wczoraj go przeciagnelam - i bylismy na targach - happy baby (wozki sobie poogladalam bo chce nowa spacerowke , zabawki , i przypomnialam sobie dzieciece lata bo byly zabawki z lat 80 stare kolekcje lego (cos dla kuby)....) i aqua i terrarystyka - ogladalismy rybki ,glaskalismy malutkie jeze ,weze ,gekony itp. , opakowanie z karaczanami sie przewrocilo i ......wszystkie uciekly . 4 godziny zajelo nam zwiedzanie -Roszek oczywiscie na rekach .
potem do sklepu znowu wozki ogladac ,potem na stary rynek ,potem do innego cetrum -wozki ogladac i do parku na spacer i po kasztany - 3 godziny nam to zajelo ....
myslalam ze za kare zmecze tzta a jak wrocilismy (bylismy od 10 do po 19 )to on poszedl biegac

dobra ide Was poczytac ,jakies sniadanko i trzeba sie obudzic .....
fajny rodzinny dzień pełen wrażeń
ale tżt niezniszczalny czy co

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość

Witam. My mieliśmy imprezowy weekend. Dziadek tż kończył 85 lat. Ale muszę Wam powiedzieć, że ludzie to mają zdrowie. Dziadek czytała kartki z życzeniami uwaga bez okularów. Normalnie byłam w szoku

No i się muszę pochwalić, że mój synuś przespała 5 godzin ciągiem i mam nadzieję, że to nie jednorazowa przygoda.
no cóż dawne pokolenia mogą się pochwalić lepszym zdrowiem niż my mając połowę, bądź połowę połowy lat co oni.... dla dziadka

oby więcej przespanych godzin i nocek

Cytat:

no i stalo sie ! Roszek doczolgal sie do szafy i otwiera szuflady ....
no widzisz to już nie niemowlaczek jest

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

he he nadejszla wiekopomna chwiła - cytowałam używając "wielocytuj"
no

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
dzisiaj Karol okrążył stół kilka razy, później puścił się i postał 3 sekundy po czym pacnął na pupe
nie będę wam wrzucać filmiku bo mnie wyrzucicie
A ja to widziałam
no on jest po prostu niesamowity, już widzę jak piszesz niedługo że poszedł o własnych siłach... strong men mały no

Cytat:

nasz w 4 miesiącu w ogóle nie trzymał trakcji. słabiutki był.
No ale u was zaczęliście wcześnie- w porę działać. A ja gdyby nie wizaż to nikt by mi nie powiedział że coś nie tak i że trzeba ćwiczyć. Także chwała że was mam
Cytat:
Trochę nas nie było ale mam usprawiedliwienie na piśmie

Pozdrowienia i idę nadrabiać

Zaległe życzenia dla solenizantów przesyłamy
A dzisiaj dla Kingi i Leonka wszystkiego naj naj naj
I dzisiaj świętujemy pół roku Tomka
Fiu fiu, to roczek będzie dopiero huczny
Najlepszego dla Tomcia

Cytat:
czesc

8 urodzinyKuby

Jeszcze ja Zdrówka i uśmiechu dla Kuby!!!

Cytat:

Pani miałam pokazać kombinezon za całe 8zł Ten jest 9-12 miesięcy więc będzie na później, gdzieś od grudnia a najpierw mam 6-9 fajny grubiutki jeansowy
a kurtalki pochwal się

Cytat:
Hej!

Prosimy o kciuki !!!!!
Ojoj bidusia, ogromne i zdrówka.

No i wszystkiego co najlepsze dla Kingi, Leonka i Tomka:jupi :
Stary 2013-10-22, 19:15   #3499
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

Prosimy o kciuki !!!!!
ojejuniu trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze i szybko doszli co to

Cytat:

I to koniec dobrych wieści....muszę być natychmiastowo operowana kamienie w jakimś przewodzie są i jak się zatka będzie żółtaczka mechaniczna
I najprawdopodobniej laparoskopowo się nie da i będę cięta, czyli dłuższy pobyt w szpitalu i dłuższe dochodzenie do siebie
Nie wiem jak to będzie, jak Tż da sobie radę tyle dni sam i jak Mikołajek da radę tyle czasu beze mnie i bez cyca i jak ja dam sobie radę bez Mikołajka
Siedzę i ryczę bo nic innego mi nie pozostało. W piątek będę gadała z tym co mnie będzie operował i się dowiem co gdzie jak i kiedy ehh.

Ogromniaste kciuki za Ewunię
ojeju mocne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 19:16   #3500
bzinka
Zadomowienie

Witam się. No wiecie co, ale jesteście! Nikt mi nie odpisał na moje pytanie, w ogóle to się obrażam, zamykam w sobie i więcej tu nie wejdę...
Hehe, a ponieważ nikt nie odpowiedział, to pojechałam do smyka, wsadziłam Hanię w krzesełko i już do mnie jedzie takie samo ale 100 zł tańsze z allegro

jolanT uściski dla Was! Trzymam kciukasy!

achna79 współczuję Nie zamartwiaj się, dacie sobie radę i wszystko będzie dobrze!

Nestelle wszystkiego najlepszego dla Kuby! To mówisz, że te nasze maleństwa tak szybko urosną?

I... Sto lat dla Kingi , Leonka i Tomka

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 19:22   #3501
maria28
Kniaginia

Moje dziecko nauczyło się dołazić do kabli.

Cytat:
warzymy 9980 i mierzymy 79 cm... lekarka mowi do malego wstydzilbys sie byc taki dlugi heh
Brawo za wagę! W ogóle chyba duży jest

Cytat:
Ech, no ale jak trzeba to trzeba. Trzymaj się, na pewno dacie radę
Stary 2013-10-22, 19:29   #3502
oldzinx
Raczkowanie

dziękujemy, dla was wszystkich od półrocznego Tomka

Cytat:
czesc
8 urodzinyKuby

dla Kuby wszystkiego najlepszego
Oj pewnie zleci i nam szybko, zaraz roczek będzie i poleci szybko. Trzeba się nacieszyć malutkim bobaskiem
Nestelle czy ty wszystkie porody przechodziłaś tak gładko ?

Cytat:
Sto lat dla Tomka
A co do pogrubionego to ja jak ostatnio byliśmy u prababci Filipa było kilka kuzynek i zajmowały sobie kolejkę która następna bierze Filipa z rąk do rąk czułam się jak bym dziecka nie miała.

Macie jakiś pomysł jak zabezpieczyć szafę przesuwną? Bo Filip pierwsze co robi jak go położę na podłodze, raczkuję do niej i przesuwa drzwi i wchodzi do środka już nie mam siły go wyciągać i odkładać w inne miejsce pokoju bo i tak sekunda i jest spowrotem. Chciałabym je jakoś zablokować żeby się nie przesuwały ale nie wiem czym

Pani miałam pokazać kombinezon za całe 8zł Ten jest 9-12 miesięcy więc będzie na później, gdzieś od grudnia a najpierw mam 6-9 fajny grubiutki jeansowy
Fajny kombinezon, przepłaciłaś jak nic
A może jakieś blokady czy zaczepy do szaf przesuwnych tez są? Hahha, ale fajnie to musi wyglądać jak Filip do szafy wchodzi

Co do kolejek do noszenia dziecia to mam podobnie jak w gościach jesteśmy. Wtedy ja zadowolona siedzę i odpoczywam. Tomek ciężki i nadal zasypia na rękach. Na brzuchu leży ale jak go ktoś obok zabawia, sam poleży z 5 min i zaraz stęka żeby na ręce go wziąć i chodzić od okna do okna trzeba

Cytat:
Witam
Jak dajecie słoiczki, to ile? Bo ja nadal po pół, chyba muszę zwiększyć racje żywieniowe
A ja mam syna niejadka. Pomemla ze 4 łyżeczki i krzywi się, pluje. Z racji wysypki od tygodnia zaczęłam od nowa wprowadzać. Jak narazie wsio ok. Jadł marchewkę, jabłko, brokuła, ziemniaka. Jakoś nie bardzo mu to idzie ale najważniejsze że wywypki brak.

Cytat:
My już kupiliśmy, Maxi Cosi Priori. Fajny, solidny i duży.

Cytat:
Hej!
Prosimy o kciuki !!!!!
Kciuki mocno zaciskamy, zdrówka

Cytat:
Tasia my już wcinamy ziemniaczki z marchewką, z dynią, jakieś zupki jarzynowe takie już dwu i trzyskładnikowe i powoli ten mały słoiczek zaczyna być za mały (To samo się tyczy deserków) Muszę koniecznie wynaleźć skądś pewne warzywka i zacząć sama gotować bo pójdziemy z torbami jak nic

A że tak głupio spytam... jaki jest przepis na zupki? :P Warzywa się gotuje na samej wodzie? Kurczaka też?

Współczuję operacji i pobytu w szpitalu. No powiem ci że nie wyobrażam sobie pobytu w szpitalu, nawet ostatnio tak myślałam jak to jest jak kobieta karmi, u mnie nie miał by kto zając się dzieckiem nawet, to czy może w szpitalu razem z nią być? Np. mieć jakąś swoją osobną salkę fajnie by było. A na kiedy ta operacja?

Co do zupek to wiem tyle że mięsko w osobnej wodzie się gotuje i później do tego wywaru warzywnego dopiero wrzucasz.

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Fiu fiu, to roczek będzie dopiero huczny
Najlepszego dla Tomcia
a no muszę przyznać że rodzinka moja to imprezowicze, oni najchętniej co miesiąc Tomkowi imprezki by wyprawiali

Tomek postanowił dzisiaj tak śmiesznie jęczeć i piszczeć dziwnym piskiem a i jak leży obok to łap[ie mnie za uszy i się przytula i chce gryźć, buczy, śmieje się, no cudo po prostu. Tyle że na łóżku zasnąć nie może no i siup na ręce trzeba.
Idę poczytać książkę, zjeść trochę sałatki i spać. Pozdrawiam
Stary 2013-10-22, 19:43   #3503
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Witam się. No wiecie co, ale jesteście! Nikt mi nie odpisał na moje pytanie, w ogóle to się obrażam, zamykam w sobie i więcej tu nie wejdę...
Hehe, a ponieważ nikt nie odpowiedział, to pojechałam do smyka, wsadziłam Hanię w krzesełko i już do mnie jedzie takie samo ale 100 zł tańsze z allegro
:
super ze macie juz krzesełko

Cytat:
bo kable są super

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 20:03   #3504
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie dinozaury mój tż to wielki spec, nawet kiedyś chciał to studiować
o jacie to Florek bedzie kiedys wniebowziety ze ma takiego tatusia z takimi zainteresowaniami
za fotelik

Cytat:
Oglądanie czegoś, co już jest w sieci, nie jest nielegalne
wiem,wiem .ale mi nagle wyskoczyla "oficjalna "wiadomosc w osobnym okienku -mowa byla o policji i o karze ..... wystraszylam sie .
Cytat:
Prosimy o kciuki !!!!!
ojejku to sie porobilo .....mam nadzieje ze wyjasnia juz wszystko i pomoga ! wielkie kciuki
Cytat:
tak to same "potrzebne"

a co do rzeczy dziewczecych - wariatka

Cytat:
No właśnie to jest jakaś paranoja. Ten "gluten-sruten", jak nazwala nestelle, tylko te biedne matki dodatkowo stresuje. "Ekspozycja na gluten"....jeeeeeny, strach się bać.

1. Ja miałam zamiar kupić kurtkę ocieplaną. Kupiłam trzy

taaa gluten-sruten
Cytat:
na krostki przepisala fenistil krople.. a i na odparzenia poprosilismy o masc.. jutro ide do apteki
a z glowka jest ok.. mowi ze kazdy jest niesymetryczny i tak ma byc
no i dluuuuugi -bardzo!
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a jednak rewelka Karolek debesciak a jaki on wesoly -przesliczny chlopiec i Julka tez wesolutka -skacze jak ping-pong
Cytat:
ojejku ,bedzie dobrze . Maly da rade i Tz tez -na pewno Ty bedziesz sie bardziej stresowala niz synek , wiec teraz nie smuc sie bo to wyczuje .
( ja zachorowalam nagle i to bardzo powaznie jak moj Kuba mial niecaly rok ,wyladowalam w szpitalu i podali mi ostre sterydy i w jednej sekundzie dowiedzialam sie ze nie wroce do domu i nie wolno mi karmic .nigdy nie podawalam butelki ,smoczka ,nawet nie wiedzialam o co chodzi dokladnie z mm ... tz zostal sam z malcem -spal z nim ,kupil mm i podawal przez tydzien lyzeczka . Dali sobie rade .ja z tesknoty beczalam bardzo )
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość

zaradna jestes

nalozylam sobie maseczke z gliki zielonej -i tak sobie mysle ze to rewelka na halloween .wygladam jak fiona po nocnej przemianie az Roszek przestal sie usmiechac
Stary 2013-10-22, 20:14   #3505
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hejka!

Cytat:
Ja robię sama, ale od początku W. je ok. 150 ml. Czasem mniej, czasem więcej (dziś dopychałam go jabłkiem), czyli je tyle, ile chce.

Cytat:
ojoj... trzymam kciuki za trafną diagnozę i szybki powrót do domu.

Cytat:
I to koniec dobrych wieści....muszę być natychmiastowo operowana
Współczuję...

Nestelle, sto lat dla Kuby.

Wojtek wczoraj skończył pół roku. Ale ten czas leci...

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:36   #3506
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Oldzinx, sto lat dla Tomka!
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:44   #3507
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ups trzeba bedzie pokombinowac i schowac ....
Cytat:
Nestelle czy ty wszystkie porody przechodziłaś tak gładko ?

Współczuję operacji i pobytu w szpitalu. No powiem ci że nie wyobrażam sobie pobytu w szpitalu, nawet ostatnio tak myślałam jak to jest jak kobieta karmi, u mnie nie miał by kto zając się dzieckiem nawet, to czy może w szpitalu razem z nią być? Np. mieć jakąś swoją osobną salkę fajnie by było. A na kiedy ta operacja?

Tomek postanowił dzisiaj tak śmiesznie jęczeć i piszczeć dziwnym piskiem a i jak leży obok to łap[ie mnie za uszy i się przytula i chce gryźć, buczy, śmieje się, no cudo po prostu. Tyle że na łóżku zasnąć nie może no i siup na ręce trzeba.
Idę poczytać książkę, zjeść trochę sałatki i spać. Pozdrawiam

co do pobytu w szpitalu mamy - dziecka raczej nie powino sie brac - moze zlapac jakies chorobska.

co do porodow -to wszystkie takie same .
1 - przyjechalam z 7 cm rozwarcia ,po 1,5 godz. byl Kuba .
2 -przyj.z 8 cm rozwarcia po 2,5 godz.byla Nina
3 -przyj.z 10 cm rozwarcia i po ok.30 min.byl Roszek .
wszystkie porody bez jakiegokolwiek znieczulenia ale bolalo bardzo .

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
To dla Wojtka ,Kingi ,Leonka i jeszcze raz dla Tomka
wszystkiego NAJ !
Stary 2013-10-22, 20:59   #3508
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem zestrachana, minęło pół roku od porodu, a mi wczoraj rozeszła się blizna po nacięciu krocza Nie wyobrażam sobie, że będą mi to ponownie szyć. W ogóle jak to możliwe po takim czasie. Buu...
O MAtko! Mi się rozszedł, ale po tygodniu- zrozło się samo..Pisz jak u Ciebie.

NAdrobiłam po łebkach, gratulacje dla maluchów i starszaków z okazji urodzin Wrócę na dłuzej na weekendzie;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:00   #3509
maria28
Kniaginia

Cytat:
sam poleży z 5 min i zaraz stęka żeby na ręce go wziąć i chodzić od okna do okna trzeba
O, matko, współczuję.

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Cytat:
ups trzeba bedzie pokombinowac i schowac ....
Wciąż czekamy na zamówione meble. Póki nie ma szafki rtv, muszę bacznie dziecię obserwować.
Stary 2013-10-22, 21:09   #3510
bzinka
Zadomowienie

Dziewczyny, macie może pomysł, gdzie mogłabym wysłać albo przekazać rzeczy dla niemowlaków typu nowe nieużywane kremy na odparzenia, nowe smoczki, wit k+d itp.... podostawałam takie rzeczy w rożnych miejscach lub sama kupiłam i nie przydało się, no i mi zalega, a szkoda wyrzucić, bo długi termin ważności, no a nie mam nikogo kto ma maluszka lub spodziewa się

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości